UFO MICATRONIC T23EN User Manual

Micatronic
Hide thumbs Also See for MICATRONIC T23EN:
Table of Contents

Advertisement

Available languages

Available languages

Quick Links

Kullanım Kılavuzu & Garanti Belgesi
User Manual & Certificate of Warranty

Advertisement

Chapters

Table of Contents
loading

Summary of Contents for UFO MICATRONIC T23EN

  • Page 1 Kullanım Kılavuzu & Garanti Belgesi User Manual & Certificate of Warranty...
  • Page 3 Kullanım Kılavuzu & Garanti Belgesi...
  • Page 4: Table Of Contents

    Değerli müşterimiz, Bu kullanım kılavuzu UFO MICATRONIC, T23EN ve T19EN modelleri için hazırlanmıştır. Güvenlik kuralları ve standartlara uygun imal edilen, yüksek kaliteli ve verimli UFO ısıtıcı almış bulunmaktasınız. Bu doğru kararınız ve UFO’ya duyduğunuz güven için teşekkür ederiz. Memnuniyetinizin uzun süreli olması için lütfen bu kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz ve gerekli hallerde tekrar başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayınız.
  • Page 5: Güvenlik Uyarıları

    1. GÜVENLİK UYARILARI Bu bölüm, cihazın kullanım öncesi, kullanım sırası ve sonrasında uyulması gereken bilgileri içerir. Yaralanma ve yangın riskini azaltmak için aşağıdaki uyarılara dikkat ediniz. UYARI! Aşırı ısınmayı önlemek için ısıtıcınızın üzerini örtmeyiniz. • Cihaz çalıştırılmadan önce, cihazın ve güç kablosunun üzerinde bir hasar olup olmadığını...
  • Page 6: Kurulum Tablosu Ve Teknik Özellikler

    çekiniz. 10 - 15 dk. süreyle gövdenin soğumasını bekledikten sonra taşıyabilirsiniz. Uzaktan Kumandalı Model - T23EN için; UYARI! Bu ısıtıcı, oda sıcaklığını kontrol etmek için bir cihaz ile donatılmamıştır. Sürekli olarak kontrol sağlanmadıkça, kendi odalarından ayrılamayan kişiler tarafından kullanılan küçük odalarda bu ısıtıcıyı...
  • Page 7: Cihaz Kurulumu

    ÖNEMLİ! Orijinal UFO ısıtıcılarını, filamentlerini kontrol ederek sahtelerinden ayırt edebilirsiniz. Orijinal filamentin (ısıtıcı eleman veya ısıtıcı cam tüp) kuvars camı üzerinde lazer teknolojisi ile yazılmış UFO logosu ve metal başlığının üzerinde modeli, tipini belirten işaretlemeler ile seri no. bulunmaktadır. Cihazın uzun ömürlü ve verimli çalışması...
  • Page 8: Cihazın Kullanımı

    şekil 3’te ok ile gösterilen yere geçiriniz. Şekil: 3 4. CİHAZIN KULLANIMI UFO MICATRONIC ısıtıcı, uzaktan kumandalı (T23EN) ve termostatlı (T19EN) olarak iki model seçeneğine sahiptir. DİKKAT! Cihazın filament kızarıklığı, ilk çalıştırıldıktan ~45 saniye sonra gözükür. 4.1. Uzaktan Kumandalı Model - T23EN 4.1.1.
  • Page 9: Uzaktan Kumandadaki Göstergelerin İsimleri Ve İşlevleri

    3. Clock (Saat): Saati ayarlar. 4. Timer On (Açma Zamanlayıcısı): Cihazı, ayarlanan saatte, ayarlanan güç kademesinde çalıştırır. Cihaz On/Off tuşu ile bekleme konumuna getirildiğinde kapanmaz ve ayarlanan saate kadar düşük güçte çalışmaya devam eder. 5. Timer Off (Kapama Zamanlayıcısı): Cihazı, ayarlanan saatte kapatarak beklemeye alır. 6.
  • Page 10 Uzaktan kumandanın pillerini taktıktan sonra uzaktan kumandanın ekranı aktif hale gelir. Ekranda UFO logosu ile yanıp sönen saat sembolü aktif halde görünür. Cihazın prize takılı olduğundan ve cihaz gösterge ekranında “H” çalışma konumu bilgisinin göründüğünden emin olunuz.
  • Page 11 ÖNEMLİ UYARI! Cihaz, zaman ayarlı olarak çalışmaya ayarlandığında, açılış saati gelinceye kadar düşük güçte çalışmaya devam eder. Bu sayede ısıtıcı eleman (filament) kızarıklığı görünerek sizi cihazın üzerinin örtülmesi veya yanlış konumlandırılması gibi yanlış kullanımdan dolayı oluşabilecek tehlikeler karşısında uyarır. Ayrıca, kumanda ve cihaz gösterge ekranında aşağıda anlatılan ilgili semboller sürekli yanarak ek olarak görsel uyarı...
  • Page 12 c) Uyku Zamanlayıcı Ayarı DİKKAT! Uyku (Sleep) zamanı fonksiyonu kullanılmadan önce, saat doğru olarak kurulmalı ve cihaz çalışır durumda olmalıdır. Sleep tuşuna basınız. Sleep tuşuna bastıktan sonra display ekran aktif hale gelir. Uyku zamanı ayarını 1 ila 12 saat arasında ayarlamak için tuşlarına basınız.
  • Page 13: Kontrol Paneli Ile Kullanım

    4.1.4. Kontrol Paneli ile Kullanım Cihaz çalıştırıldığında display ekranda H0 yazısı görünür ve cihaz Stand By konumundadır. Display ekranda 1. digit “H” sembolünü 2. digit ise “1”den “5”e kadar rakamsal olarak güç ayarını gösterir. Cihaz üzerinde bulunan 1 no.lu düğme ON/OFF görevini görür. Cihaz hangi güç kademesinde kapatılmış...
  • Page 14: Güvenlik Fonksiyonları

    Termostatlı modelde, cihaz her yöne doğru 40° ve üzeri açı ile devrildiğinde kapanır. Cihaz doğru konuma geri döndüğünde çalışmaya devam eder. 5.2. Güvenli Mesafe Sensörü (Yalnız Uzaktan Kumandalı Model - T23EN için) DİKKAT! Bu fonksiyon, yardımcı bir güvenlik fonksiyonudur. Tek başına can ve mal güvenliğinizi sağlayacak bir önlem değildir.
  • Page 15: Temizlik Ve Bakım

    DİKKAT! Cihazınızın önünü parlak beyaz veya ayna gibi yüzeylerin karşısına gelecek şekilde konumlandırmayınız. Bu durumda cihazınız bu yüzeyleri algılayıp gücünü düşürerek çalışabilir. Böyle bir durumda cihazınızı doğru konumlandırınız veya yardım almak için merkez teknik servisinizle irtibata geçiniz. DİKKAT! Kontrol paneli üzerindeki tuşları kullanırken, herhangi bir tuşa basmadan elinizi panel üzerinde 7 saniyeden fazla tuttuğunuzda, cihaz yukarıda tarif edildiği gibi sesli “Er”...
  • Page 16: Teknik Servis

    çözümlenecek ve cevaplandırılacaktır. Aşağıdaki önerilere uymanızı rica ederiz; Onarım ve yedek parça değişimi yalnızca UFO Yetkili Servisleri tarafından veya yetki verilmiş diğer uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. İşiniz bittiğinde Yetkili Servisten “Servis Fişi”ni istemeyi lütfen unutmayınız.
  • Page 17: Cihaz Durum Sorgulama

    Yetkili servisimize bıraktığınız cihazınızın durumu hakkında bilgi alabilmek için ufotr.com adresinde bulunan Satış Sonrası Hizmet bölümünden Cihaz Durum Sorgulama ekranını kullanabilirsiniz. UFO’nun satışını gerçekleştirdiği tüm cihazlarda kullanılan barkod etiketlerinin tanımlanmasına ilişkin detaylar aşağıdaki örnek barkod üzerinde belirtilmiştir. Üretici Firma Web Adresi Ürün Seri No.
  • Page 18: Garanti Ile İlgili Müşterinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

    İbraz edilen Garanti Belgesinin arızalı ürüne ait olması şarttır. 6- Üzerinde satıcı firma kaşesi ve imzası ile satış tarihi belli olmayan belgeler geçersizdir. UFO tarafından verilen bu garanti, cihazın normalin dışında kullanılmasından doğacak arızaların giderilmesini kapsamadığı gibi, aşağıdaki durumlarda da garanti dışıdır.
  • Page 19 User Manual & Certificate of Warranty...
  • Page 20: Ufotr.com Table Of Contents

    We would like to thank you for your right choice and for your confidence in UFO. For an efficient and safe use, please read this manual carefully and pay attention to the safety precautions section.
  • Page 21: Safety Precautions

    Check the safety of the electric network. The fuse must be 16A. • Do not use your UFO heater together with other devices at the same electricity cable or fuse. • Use your appliance with a properly earthed plug.
  • Page 22 You can carry it after you wait 10-15 min. cool down of the main body. For Remote Control Model, T23EN; WARNING! This heater is not equipped with a device to control the room temperature.
  • Page 23: Installing Charts And Technical Specifications

    IMPORTANT! Original UFO heaters can be distinguished from the counterfeit heaters with the embossed UFO logo ,serial number and markings which indicates model on the quartz glass of its filament. In case of repair, original parts should be used in order to ensure a long life time and provide an efficient operation of the heater.
  • Page 24: Assembly

    3. ASSEMBLY • Before attaching the right and left base, place the power cord into the hole which is located on the left base. Then attach two parts firmly as shown in Fig. 1. • Be careful not to damage power cord while attaching the base.
  • Page 25: Operating The Device

    4. OPERATING THE DEVICE UFO MICATRONIC heater, has 2 different model; the model with remote control (T23EN) and the model with thermostat control (T19EN). WARNING! Visible glowing of heating element can be seen ~45 seconds later, after the appliance starts to operation.
  • Page 26: Definition And Function Of The Indicators On The Remote Control

    WARNING! Insert the batteries of your remote control. 4.1.2. Definition and Function of the Indicators on the Remote Control Symbol Definition Power mode indicator Time settings indicator On time indicator Off time indicator Indicates remaining time to switch off the heater Indicates that “Everyday”...
  • Page 27 The screen of the remote control starts functioning after inserting the batteries. UFO logo and flashing clock indicator starts appearing on the screen. Make sure that the heater is plugged in and “H” is seen on display screen which indicates the heater is functioning. “H0” indicates that the heater is in stand by position.
  • Page 28 If you set only the “On Time” but “Off Time” is not set, heater will operate WARNING! continuously until turned off manually. a) Timer On Settings Press Timer On button while the heater is operating. “On” icon flashes on the remote control panel.
  • Page 29: Manuel Operation With Control Panel

    Once you set your On/Off time, such functions will operate in daily set times. The heater is to be in stand-by mode to operate On timer. Clock and UFO logo keeps functioning in Stand by mode. 4.1.4. Manuel Operation with Control Panel When the heater is plugged, H0 appears on the control panel indicating that the heater is at stand by mode.
  • Page 30: Thermostat Control Model - T19En

    5. SAFETY FUNCTIONS 5.1. Tip Over Protection UFO MICATRONIC, has “Tip Over Protection” system to prevent the risk of fire in case of heater is tipped over. This function works differently in “Remote Control Model” and “Thermostat Model”.
  • Page 31: Cleaning And Maintaince

    1. If the distance of the object detected by the sensor and the control panel, is between ~1 m to ~20 cm. (This distance may vary according to the shape and color of the objects),then it lowers the heating power to a minimum level automatically. In this case, heater will react in a short time, when object is detected.
  • Page 32: Technical Service

    7. CLEANING AND MAINTAINENCE Attention! Only technical services and persons authorized by UFO may serve, repair and replace the spare parts ofthis heater. Points to be considered before shipping the product to the technical service: 1- Make sure that the thermostat of your appliance is in “0” mode.
  • Page 33: Terms Of Warranty

    5- The warranty will be voided if the certificate or the original serial number of UFO product has been falsificated.
  • Page 34 Note...
  • Page 35 İbraz edilen Garanti Belgesinin arızalı ürüne ait olması şarttır. 6- Üzerinde satıcı firma kaşesi ve imzası ile satış tarihi belli olmayan belgeler geçersizdir. UFO tarafından verilen bu garanti, cihazın normalin dışında kullanılmasından doğacak arızaların giderilmesini kapsamadığı gibi, aşağıdaki durumlarda da garanti dışıdır.

This manual is also suitable for:

Micatronic t19en

Table of Contents