Download Print this page

Lenovo ThinkPad X41 Tablet Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav

(slovenian) service and troubleshooting guide for thinkpad x41 tablet
Hide thumbs

Advertisement

®
Tablični računalnik X41 ThinkPad
Servisna navodila in navodila za
odpravljanje težav

Advertisement

loading

  Related Manuals for Lenovo ThinkPad X41 Tablet

  Summary of Contents for Lenovo ThinkPad X41 Tablet

 • Page 1 ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 3 ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 4 Dodatek A, “Informacije o brezžičnem delovanju”, na strani 43, Dodatek B, “Garancijske informacije”, na strani 45 in Dodatek D, “Obvestila”, na strani 71. Prva izdaja (november 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright International Business Machines Corporation 2005. Vse pravice pridržane.
 • Page 5: Table Of Contents

  Ponudba programske opreme IBM Lotus . . 74 Težave s preverjanjem prstnih odtisov . . 27 Blagovne znamke . . 76 Ostale težave . . 27 Zagon pripomočka za nastavitev BIOS-a . . 29 Kazalo . 79 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
 • Page 6 ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

  Lenovo. Varnost kupcev je pomembna za Lenovo. Namen naših izdelkov je varna uporaba in učinkovitost. Ne smemo pa pozabiti, da so osebni računalniki elektronske naprave. Napajalni kabli, adapterji in druge funkcije lahko povzročijo telesne poškodbe ali škodo na lastnini, še posebej v primeru napačne uporabe.
 • Page 8: Splošne Varnostne Smernice

  Izdelek je padel po tleh ali je kakorkoli poškodovan. v Delovanje izdelka ni brezhibno, ko upoštevate navodila za uporabo. Opomba: Če opazite takšno stanje pri izdelku, ki ga ni proizvedla družba Lenovo oz. ki ga ni za njo proizvedel drug proizvajalec (npr. podaljšek), tak izdelek prenehajte uporabljati, dokler od proizvajalca ne dobite nadaljnjih navodil ali dokler ne dobite primerne zamenjave.
 • Page 9: Napajalni Kabli In Adapterji

  Čeprav po izklopu napajalnega kabla v računalniku ni nobenih premikajočih se delov, se za ustrezno certificiranje UL zahtevajo naslednja opozorila. Nevarnost Nevarni premikajoči se deli. Ne dotikajte se s prsti in drugimi deli telesa. Opozorilo: Pred zamenjavo dela CRU izklopite računalnik in počakajte 3 do 5 minut, da se računalnik ohladi, preden odprete pokrov.
 • Page 10: Vtiči In Vtičnice

  ThinkPad, uporabljajo baterije, ki jih je mogoče ponovno napolniti in ki zagotavljajo napajanje za sistem pri uporabi v prenosnem načinu. Združljivost baterij, ki jih je za uporabo z vašim izdelkom dobavila družba Lenovo, je preizkušena. Zamenja se jih lahko samo z odobrenimi deli.
 • Page 11: Toplota In Prezračevanje Izdelka

  Če baterij dolgo časa ne uporabljate, se lahko razkrojijo. Če nekatere baterije za ponovno polnjenje (posebej litij-ionske baterije) pustimo nerabljene in prazne, povečamo tveganje kratkega stika baterije, kar skrajša njeno življenjsko dobo in poveča nevarnost. Ne dopustite, da se litij-ionske baterije za ponovno polnjenje do konca izpraznijo in jih v takšnem stanju ne shranjujte.
 • Page 12: Varnost Pogonov Cd In Dvd

  v Ne uporabljajte naprav za filtriranje zraka, ki niso namenjene za računalnike ThinkCentre. Varnost pogonov CD in DVD Pogoni CD in DVD vrtijo plošče z visoko hitrostjo. Če je CD ali DVD plošča počena ali kako drugače fizično poškodovana, se lahko med uporabo CD pogona zlomi ali celo zdrobi.
 • Page 13 Pomembne varnostne informacije...
 • Page 14 Če baterije za ponovno polnjenje vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Baterije vsebujejo manjšo količino škodljivih snovi. Da se izognete morebitnim poškodbam: v Baterije nadomestite samo s tipom baterij, ki ga priporoča Lenovo. v Baterije držite proč od ognja. v Baterij ne izpostavljajte vodi ali dežju.
 • Page 15 NEVARNOST Če pomožno baterijo vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Litijeve baterije vsebujejo litij in lahko eksplodirajo, če z njimi ne ravnate pravilno ali se jih ne znebite na pravi način. Nadomestite jih samo z baterijami istega tipa. Da bi se izognili morebitnim poškodbam ali smrti, ne: (1) mečite ali potapljajte baterije v vodo, (2) dovolite, da se segreje na več...
 • Page 16: Izjava O Ustreznosti Laserja

  NEVARNOST Pri uporabi telefonske opreme se izognete nevarnosti ognja, električnega udara ali poškodb tako, da vedno sledite osnovnim varnostnim ukrepom, kot so: v Nikoli ne priklapljajte telefona med nevihto. v Nikoli ne priklapljajte telefonskega vtiča v mokrih prostorih, razen če ni za to posebej zasnovan.
 • Page 17 NEVARNOST Ne odpirajte optičnega pomnilniškega pogona; ne vsebuje delov, ki jih uporabnik lahko nastavi ali servisira. Uporaba kontrol, nastavitev ali izvedba postopkov, razen določenih, vas lahko izpostavi nevarnemu sevanju. Laserski izdelki 1. razreda niso nevarni. Zasnova laserskega sistema in optičnega pomnilniškega pogona med normalnim delovanjem, uporabniškim vzdrževanjem ali servisiranjem preprečuje izpostavljenost laserskemu sevanju, močnejšemu od 1.
 • Page 18 NEVARNOST Varnostno obvestilo za uporabnike v Avstraliji Med uporabo v tabličnem načinu ne priključujte telefonske linije. Shranite ta navodila. ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 19: Pomembno Obvestilo Za Uporabnike

  CD plošč in nastanek težav zaradi uporabe nepravilne različice CD plošče. Varnostne kopije vseh datotek in programov, ki jih je Lenovo prvotno namestil na računalnik, se nahajajo v skritem delu ali particiji trdega diska. Čeprav so skrite, te kopije zavzemajo nekaj prostora trdega diska. Zato lahko pri preverjanju zasedenosti prostora na trdem diska v okolju Windows opazite, da je le-ta večja od pričakovane.
 • Page 20 xviii ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 21: Iskanje Informacij Z Gumbom Access Ibm

  Nekatere teme pomoči vsebujejo kratke video posnetke, ki prikazujejo izvajanje določenih opravil, kot so na primer zamenjava baterije, vstavljanje kartice PC ali nadgradnja pomnilnika. Prikazane kontrolnike uporabite za predvajanje, premor in previjanje video posnetka. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
 • Page 22 Opomba: Če je na računalnik priključena zagonska naprava in je njena zagonska prioriteta višja od IDE HDD, se računalnik zažene iz te naprave. ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 23: Poglavje 1. Pregled Novega Računalnika Thinkpad

  Poglavje 1. Pregled novega računalnika ThinkPad ThinkPad na prvi pogled . Specifikacije Komponente . Skrb za računalnik ThinkPad . © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
 • Page 24: Thinkpad Na Prvi Pogled

  ThinkPad na prvi pogled ThinkPad na prvi pogled Pogled od spredaj ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 25 ThinkPad na prvi pogled Pogled od zadaj Poglavje 1. Pregled novega računalnika ThinkPad...
 • Page 26: Komponente

  Komponente Komponente Procesor ® ® v Procesor Intel Pentium Pomnilnik v Dinamični pomnilnik PC2-4200 z naključnim dostopom (DRAM) in dvojno hitrostjo prenosa podatkov II (DDR2) Pomnilniška naprava v 1,8-palčni pogon trdega diska Zaslon Barvni zaslon uporablja tehnologijo TFT: v Velikost: 12,1 palca v Ločljivost: –...
 • Page 27: Specifikacije

  Specifikacije Specifikacije Velikost v Širina: 274 mm (10,8 in.) v Globina: – 246 mm (9,7 in.) z nameščenim paketom 4-celičnih baterij – 269 mm (10,6 in.) z nameščenim paketom 8-celičnih baterij v Višina: 29 mm – 32 mm (1,14 in. – 1,26 in.) Okolje v Maksimalna višina brez vzdrževanja zračnega tlaka: 3048 m v Temperatura...
 • Page 28: Skrb Za Računalnik Thinkpad

  Skrb za računalnik ThinkPad Skrb za računalnik ThinkPad Čeprav je računalnik namenjen zanesljivemu delovanju v normalnih delovnih okoljih, ga uporabljajte razumno. Z upoštevanjem teh pomembnih nasvetov boste svoj računalnik najbolje in najprijetneje izrabili. Pomembni nasveti: Pazljivo izberite delovno mesto in način dela v Med delovanjem računalnika ali polnjenjem baterije ne puščajte spodnje ploskve računalnika dlje časa v stiku s svojim naročjem ali katerimkoli delom telesa.
 • Page 29 Nasveti za uporabo peresa digitalizatorja v Uporabljajte samo pero, ki je bilo priloženo tabličnemu računalniku ThinkPad X41 ali ki ste ga kupili s tem računalnikom kot dodatno možnost. Samo to pero je zasnovano za uporabo s tabličnim računalnikom ThinkPad X41. Druga peresa se lahko zagozdijo v držalu peresa ali pa povzročajo druge težave.
 • Page 30 Za informacije o lokaciji teh konektorjev si oglejte vgrajen sistem pomoči (pritisnite gumb Access IBM, da odprete Center za produktivnost ThinkVantage). v Svoje izdelke ThinkPad registrirajte pri družbi Lenovo (obiščite spletno stran: www.lenovo.com/register/). S tem boste oblastem omogočili, da vam bodo lažje vrnile računalnik v primeru izgube ali kraje.
 • Page 31 Skrb za računalnik ThinkPad 2. Razredčeno čistilno sredstvo vpijte z gobo. 3. Odvečno tekočino iztisnite iz gobe. 4. Pokrov s krožnimi gibi obrišite z gobo, pri tem odvečna tekočina ne sme kapljati. 5. Obrišite površino, da bi odstranili čistilno sredstvo. 6.
 • Page 32 Skrb za računalnik ThinkPad Če na bralniku opazite kaj izmed naslednjega, očistite površino bralnika s suho, mehko krpo, ki ne pušča vlaken: v Površina bralnika je umazana in zapacana. v Površina bralnika je mokra. v Bralnik pogosto ne zazna ali ne prepozna prstnih odtisov. ®...
 • Page 33: Poglavje 2. Odpravljanje Težav Z Računalnikom

  Nadgradnja pogona trdega diska . 31 Težave v stanju pripravljenosti in mirovanju . . 20 Zamenjava baterije . . 34 Težave z zaslonom računalnika . . 23 Uporaba baterije s podaljšanim delovanjem . . 35 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
 • Page 34: Določanje Težav

  Odpravljanjte težav z računalnikom Določanje težav Če imate težave z računalnikom, ga lahko testirate s pomočjo PC-Doctor za Windows. PC-Doctor za Windows zaženite na naslednji način: 1. Kliknite Start. 2. Kazalec premaknite na All Programs (Vsi programi) in nato na PC-Doctor for Windows.
 • Page 35 Odpravljanjte težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 0177: Bad SVP data, stop Nepravilna kontrolna vsota nadzorniškega gesla EEPROM. Zamenjajte sistemsko POST task. Checksum of ploščo. Računalnik odnesite na servisno popravilo. the supervisor password in the EEPROM is not correct. 0182: Bad CRC2. Enter Kontrolna vsota nastavitve CRC2 v EEPROM-u ni pravilna.
 • Page 36 Odpravljanjte težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 021x: Keyboard error Poskrbite, da na tipkovnici ali zunanji tipkovnici ne bo nobenih predmetov. Izključite računalnik in vse ostale priključene naprave. Najprej vključite računalnik, nato vključite še priključene naprave. Če se vam še vedno izpisuje ista koda napake, storite naslednje: Če je priključena zunanja tipkovnica, storite naslednje: v Izključite računalnik in izklopite zunanjo tipkovnico, nato vključite računalnik.
 • Page 37 Če v primarnem ležišču pogona uporabljate trdi disk (HDD), ki ga nista proizvedla internal hard disk drive IBM ali Lenovo, oziroma IBM-ov trdi disk starejše generacije, ki ga ta sistem ne (HDD) may not function podpira, in se zavedate te nezdružljivosti, ga lahko še vedno uporabljate, tako da correctly on this system.
 • Page 38: Napake Brez Sporočil

  Odpravljanjte težav z računalnikom Sporočilo Rešitev Poziv za geslo ob vklopu Določeno je geslo ob vklopu ali nadzorniško geslo. Vnesite geslo in pritisnite Enter, da bi lahko uporabljali računalnik. Če geslo ob vklopu ni sprejeto, je morda določeno nadzorniško geslo. Vnesite nadzorniško geslo in pritisnite Enter. Če se vam še vedno izpisuje isto sporočilo o napaki, računalnik odnesite na servisno popravilo.
 • Page 39 Odpravljanjte težav z računalnikom Opomba: Če niste prepričani, ali ste slišali pisk, izključite računalnik, ga ponovno vključite in prisluhnite. Če uporabljate zunanji monitor, si oglejte “Težave z zaslonom računalnika” na strani 23 Rešitev: Če je določeno geslo ob vklopu, pritisnite katerokoli tipko za prikaz okna za vpis gesla ob vklopu, vpišite pravilno geslo in pritisnite Enter.
 • Page 40: Težava Z Geslom

  Če ste pozabili geslo ob vklopu, računalnik odnesite pooblaščenemu serviserju Lenovo ali tržnemu zastopniku za preklic gesla. Če ste pozabili geslo za trdi disk, vam pooblaščeni serviser Lenovo ne bo določil novega gesla ali obnovil podatkov s trdega diska. Računalnik dostavite pooblaščenemu servisu ali tržnemu zastopniku Lenovo, da vam zamenja trdi disk.
 • Page 41: Težave S Trackpoint-Om

  Odpravljanjte težav z računalnikom Če ste odpravili težavo s tipkovnico, previdno ponovno priključite zunanjo številčno tipkovnico, zunanjo tipkovnico ali miško, bodite pozorni na pravilno namestitev konektorjev. Če tipke še vedno ne delujejo, računalnik odnesite na servisno popravilo. Težava Ko vtipkate črko, se prikaže številka. Rešitev Funkcija zaklepa številk je vključena.
 • Page 42: Težave V Stanju Pripravljenosti In Mirovanju

  Odpravljanjte težav z računalnikom Rešitev: Preverite, ali je TrackPoint v programu za konfiguracijo ThinkPad-a nastavljen na Automatic (Samodejno). Nato izklopite miško ali kazalno napravo in poskusite uporabiti TrackPoint. Če TrackPoint deluje, je do napake lahko prišlo zaradi miške ali kazalne naprave. Preverite, ali je kabel miške ali kazalne naprave popolnoma priključen na postajo X4 Dock.
 • Page 43 Odpravljanjte težav z računalnikom Težava Prikaže se obvestilo o izpraznjenosti baterije in računalnik se takoj izklopi. Rešitev: Baterija je skoraj izpraznjena. Adapter za izmenični tok priključite na računalnik oziroma baterijo nadomestite s polno. Težava Ko se želite povrniti iz stanja pripravljenosti, zaslon ostane prazen. Rešitev: Preverite, ali se je med stanjem pripravljenosti računalnika izklopil zunanji monitor.
 • Page 44 Odpravljanjte težav z računalnikom Težava Sistem se ne prebudi ob času, nastavljenem na časovniku, če računalnik ni priključen na omrežni vir napajanja, –ali– Sistem ne preide v način mirovanja iz stanja pripravljenosti, če računalnik ni priključen na omrežni vir napajanja. Rešitev: Funkcija prebuditve ob določenem času z napajanjem iz baterije je po privzetih nastavitvah izklopljena.
 • Page 45: Težave Z Zaslonom Računalnika

  Odpravljanjte težav z računalnikom 4. Označite okno za podporo mirovanja. 5. Kliknite OK (V redu). Opomba: V stanje mirovanja lahko preklopite s pritiskom na Fn+F12, pod pogojem, da je v računalniku nameščen gonilnik PM. Težave z zaslonom računalnika Težava Zaslon je prazen. Rešitev: v Pritisnite Fn+F7 za prikaz slike.
 • Page 46: Težave Z Baterijo

  Odpravljanjte težav z računalnikom Težava Po izklopu računalnika ostane zaslon še vedno vklopljen. Rešitev: Pritisnite in vsaj 4 sekunde držite stikalo za vklop, da izklopite računalnik, nato ga ponovno vklopite. Težava Ob vsakem vklopu računalnika, se na zaslonu prikazujejo manjkajoče, brezbarvne ali svetle pike.
 • Page 47: Težave S Pogonom Trdega Diska

  Odpravljanjte težav z računalnikom Rešitev: V bateriji je lahko aktivna prenapetnostna zaščita. Za minuto izklopite računalnik, da ponastavite zaščito, nato ponovno vklopite računalnik. Težava Baterija se ne polni. Rešitev Baterije ne morete polniti, če je prevroča. Če je baterija vroča, jo odstranite iz računalnika in počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo.
 • Page 48 Odpravljanjte težav z računalnikom 3. Ko se odpre delovni prostor Rescue and Recovery, lahko izvajate naslednje postopke: v Reševanje in obnovitev (Rescue and Restore) datotek, map ali varnostnih kopij. v Konfiguracija (Configure) sistemskih nastavitev in gesel. v Komuniciranje (Communicate) z uporabo interneta in povezave do podporne strani za ThinkPad.
 • Page 49: Težave S Preverjanjem Prstnih Odtisov

  Odpravljanjte težav z računalnikom Restart (Ponovni zagon) zapre delovni prostor Rescue and Recovery in nadaljuje s prekinjenim zagonskim zaporedjem. Težave s preverjanjem prstnih odtisov Če so vaši prsti v katerem izmed naslednjih stanj, lahko imate težave pri prijavi ali preverjanju pristnosti: v Prst je zguban.
 • Page 50 ThinkPad 2.5 inch Hard Disk Drive Firmware Update Utility (različica, izdana pred 24. januarjem 2005): najnovejša različica je na voljo na http://www.lenovo.com/think/support/ ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 51: Zagon Pripomočka Za Nastavitev Bios-A

  Drive Fitness Test (v3.99 ali starejša različica): najnovejša različica je na voljo na http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm Opombe: 1. Lenovo ne zagotavlja pravilnega delovanja aplikacije Drive Fitness Test. 2. Za uporabo dodatnega trdega diska je treba posodobiti strojnoprogramsko opremo na najnovejšo različico.
 • Page 52: Obnovitev Prednameščene Programske Opreme

  Odpravljanjte težav z računalnikom 7. Spremenite želene točke. Vrednost točke spreminjate s tipko F5 ali F6. Če ima točka podmeni, ga lahko prikličete s pritiskom na Enter. 8. Za izhod iz podmenija pritisnite F3 ali Esc. Če se nahajate v ugnezdenem podmeniju, večkrat pritisnite tipko Esc, da pridete v meni Pripomoček za nastavitev BIOS-a.
 • Page 53: Nadgradnja Pogona Trdega Diska

  Pomnilniško kapaciteto računalnika lahko povečate tako, da trdi disk zamenjate s trdim diskom večje kapacitete. Nov trdi disk lahko kupite pri svojem prodajalcu ali tržnem zastopniku družbe Lenovo. Opombe: 1. Trdi disk zamenjajte samo v primeru nadgradnje ali popravila. Konektorji in reža trdega diska niso namenjeni nenehnim spremembam ali zamenjavam pogona.
 • Page 54 Nadgradnja pogona trdega diska 1. Izklopite računalnik; z računalnika odklopite adapter izmeničnega toka in vse kable. 2. Zaprite zaslon in računalnik obrnite okoli. 3. Odstranite baterijo. 4. Iz reže odstranite pero digitalizatorja. 5. Odstranite vijak, ki pritrjuje pogon trdega diska. ®...
 • Page 55 Nadgradnja pogona trdega diska 6. Odprite zaslon računalnika; nato računalnik postavite na stran in odstranite pogon trdega diska, tako da pokrov povlečete proč od računalnika. 7. Pokrov ločite od pogona trdega diska. 8. Pokrov pritrdite na novi pogon trdega diska. 9.
 • Page 56: Zamenjava Baterije

  Zamenjava baterije Zamenjava baterije 1. Izklopite računalnik oziroma ga preklopite v stanje mirovanja. Izključite adapter za izmenični tok in kable. Opomba: Če uporabljate kartice PC Card ali Secure Digital Card, preklop v mirovanje morda ne bo mogoč. V tem primeru izklopite računalnik. 2.
 • Page 57: Uporaba Baterije S Podaljšanim Delovanjem

  Zamenjava baterije 5. Sprednji del polne baterije poravnajte s sprednjo stranjo reže za baterijo v računalniku; nato baterijo nežno potisnite v režo. 6. Zapiralo baterije premaknite v zaklenjeni položaj. 7. Računalnik spet obrnite. Adapter za izmenični tok in kable priključite na računalnik. Uporaba baterije s podaljšanim delovanjem Baterijo s podaljšanim delovanjem ThinkPad X40 priključite na računalnik prek združitvenega konektorja.
 • Page 58 Uporaba baterije s podaljšanim delovanjem 4. Na baterijo s podaljšanim delovanjem priključite zaskočni nosilec, kot je prikazano na spodnji sliki. 5. Vodila baterije s podaljšanim delovanjem poravnajte z luknjami v računalniku. 6. Baterijo nežno potisnite, da se zaskoči. Baterija je priključena na združitveni konektor računalnika.
 • Page 59 Uporaba baterije s podaljšanim delovanjem 7. Pomaknite zapah, kot prikazuje puščica. 8. Računalnik spet obrnite. Adapter za izmenični tok in kable priključite na računalnik. Baterijo odstranite z računalnika na naslednji način: 1. Preverite stanje glavne baterije. Če ni nameščena ali če je nameščena in skoraj prazna, izključite računalnik in ga preklopite v način mirovanja.
 • Page 60 Uporaba baterije s podaljšanim delovanjem 5. Pritisnite izmetni zapah baterije 1 , da se baterija dvigne, nato jo odstranite 2 . ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 61: Lenovo 2005. Portions © Ibm Corp

  Poglavje 3. Pridobivanje pomoči in servisa Pridobivanje pomoči in storitev . . 40 Klicanje centra za podporo strankam . . 40 Spletna pomoč . . 40 Pomoč po svetu . . 41 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
 • Page 62: Pridobivanje Pomoči In Storitev

  Naslednje točke niso pokrite: v Zamenjava ali uporaba delov, ki jih ni proizvedla družba Lenovo oz. niso bili za njo proizvedeni, ali deli brez garancije. ®...
 • Page 63: Pomoč Po Svetu

  Warranty, nato upoštevajte navodila na zaslonu. Garancijski pogoji družbe Lenovo so podrobno opisani v garanciji za strojno opremo Lenovo. Shranite potrdilo o nakupu, saj ga morate predložiti ob servisnem popravilu. Med klicem bodite blizu računalnika, da vam bo zastopnik tehnične pomoči lahko pomagal pri odpravljanju težav.
 • Page 64 V nekaterih državah bo servisiranje mogoče plačljivo in omejeno. Če želite ugotoviti, ali je vaš računalnik primeren za mednarodni garancijski servis, in prikazati seznam držav, kjer je servis na voljo, obiščite www.lenovo.com/think/support/, kliknite Warranty in sledite navodilom na zaslonu. ®...
 • Page 65: Dodatek A. Informacije O Brezžičnem Delovanju

  še zdaleč ne dosega elektromagnetske energije brezžičnih naprav, na primer mobilnih telefonov. Ker brezžična LAN Mini-PCI kartica in dodatna kartica Bluetooth delujeta v okviru smernic varnostnih standardov in priporočil za radijske frekvence, je Lenovo prepričan, © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
 • Page 66 da je uporaba integriranih brezžičnih kartic povsem varna. Ti standardi in priporočila izražajo strokovno mnenje in so rezultat dela odborov in komisij znanstvenikov, ki nenehno preučujejo in razlagajo obsežno raziskovalno literaturo. V določenih razmerah ali okolju je uporaba brezžične LAN Mini-PCI kartice ali dodatne kartice Bluetooth lahko omejena s strani lastnika objekta ali odgovornega zastopnika organizacije.
 • Page 67: Dodatek B. Garancijske Informacije

  3. delu - Garancijske informacije. Datum računa ali potrdila o nakupu velja kot datum namestitve, razen če družba Lenovo ali prodajalec ne določi drugače. Če družba Lenovo ne določi drugače, garancija velja samo v državi ali regiji nakupa naprave.
 • Page 68 Lenovo ne odgovarja; in v uporabe izdelkov drugih proizvajalcev, vključno s tistimi, ki jih družba Lenovo na vašo željo priskrbi ali vgradi v napravo Lenovo.
 • Page 69 Če vključuje garancijski servis zamenjavo naprave ali dela, postane del, ki ga ponudnik storitev zamenja, last družbe Lenovo, zamenjava pa postane vaša last. Jamčite, da so vsi odstranjeni deli pristni in neprirejeni. Zamenjani deli niso vedno novi, so pa vedno popolnoma brezhibni in vsaj enakovredni prejšnjim delom.
 • Page 70: Del - Pogoji Za Posamezne Države

  OMEJITEV ALI IZKLJUČITEV ZA VAS NE VELJA. Pristojno pravo Vi in družba Lenovo se strinjate z veljavo zakonov države nakupa naprave za upravljanje, razlago in uveljavljanje vseh pravic, dolžnosti in obveznosti družbe Lenovo ali vas, ki izhajajo iz ali so v zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, ne glede na neskladje pravnih načel.
 • Page 71 ARGENTINA Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno izključno redno gospodarsko sodišče v Buenos Airesu. BOLIVIJA Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, so pristojna izključno sodišča mesta La Paz.
 • Page 72 Omejitev odgovornosti: Temu poglavju je dodano naslednje besedilo: Če družba Lenovo krši pogoj ali garancijo, ki jo predpisuje zakon o trgovski praksi iz leta 1974 ali podobna zakonodaja, je odgovornost družbe Lenovo omejena na popravilo ®...
 • Page 73 ali zamenjavo blaga ali dobavo ustreznega blaga. Kjer se ta pogoj ali garancija nanaša na pravico do prodaje, neuradnega posedovanja ali nesporne lastninske pravice oziroma je bilo blago kupljeno z namenom osebne, domače ali gospodinjske uporabe ali potrošnje, omejitve iz tega odstavka ne veljajo. Pristojno pravo: Naslednje besedilo zamenjuje "zakoni države nakupa naprave″v prvem stavku: zakoni zvezne države ali ozemlja.
 • Page 74 Lenovo; in 2. v primeru druge dejanske škode zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani družbe Lenovo v skladu ali zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, je predmet zahtevka znesek, ki ste ga plačali za napravo. Arbitraža: Pod tem naslovom je dodano naslednje besedilo: Za reševanje sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno razsodišče,...
 • Page 75 EVROPA, BLIŽNJI VZHOD, AFRIKA (EMEA) NASLEDNJI POGOJI VELJAJO ZA VSE DRŽAVE EMEA: Pogoji te izjave o omejeni garanciji veljajo za naprave, kupljene pri družbi Lenovo ali njenem prodajalcu. Pridobitev garancijskega servisa Dodajte naslednji odstavek v Zahodna Evropa (Andora, Avstrija, Belgija, Ciper, Češka republika, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Islandija,...
 • Page 76 Poljskem, v Romuniji, Rusiji, na Slovaškem, v Sloveniji ali Ukrajini, vam je garancijski servis na voljo v vseh teh državah s strani ponudnika storitev, pod pogojem, da je naprava bila objavljena in dana na tržišče s strani družbe Lenovo v državi, v kateri želite pridobiti servis.
 • Page 77 Sodna oblast: Temu poglavju so dodane naslednje izjeme: 1) V Avstriji je za reševanje vseh sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji in v zvezi z njo, vključno z njenim obstojem, pristojno sodišče na Dunaju v Avstriji (center mesta);...
 • Page 78 7. številki 595. odstavka (1) zakonika. Vendar družba Lenovo lahko sproži postopke na pristojnem sodišču v državi namestitve. V Estoniji, Latviji in Litvi je za reševanje vseh sporov v zvezi s to izjavo o omejeni garanciji pristojno razsodišče, sklicano v Helsinkih na Finskem v skladu s takrat...
 • Page 79 (če je krivec družba Lenovo) in ne presega zneska, ki ste ga plačali za napravo, ki je povzročila škodo.
 • Page 80 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo zamenjuje točko 2 tega poglavja: glede zneskov za dejansko odškodnino za neposredno škodo je odgovornost družbe Lenovo omejena na skupen znesek, ki ste ga plačali za napravo, ki je predmet zahtevka. Veljavnost za dobavitelje, prodajalce in ponudnike storitev (nespremenjeno).
 • Page 81 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje v tem poglavju: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
 • Page 82 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje v tem poglavju: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
 • Page 83: Del - Garancijske Informacije

  OPOMBA: ″Regija″ lahko pomeni Hongkong ali Makao, ki sta posebni upravni regiji Kitajske. Garancijsko obdobje 3 let za dele in 1 leto za delo pomeni, da družba Lenovo nudi garancijski servis brez izdaje računa za: a. dele in delo v prvem letu garancijskega obdobja; in b.
 • Page 84: Vrste Garancijskega Servisa

  CRU vrniti. Če je vračilo dela potrebno, 1) so navodila in embalaža za vračanje priložena nadomestnemu delu CRU, in 2) za nadomestni del CRU vam bo izstavljen račun, če družba Lenovo okvarjenega dela CRU ne prejme v roku 30 dni po tem, ko ste prejeli nadomestni del.
 • Page 85: Svetovni Seznam Telefonskih Številk

  (stroške plačate sami, razen če ni drugače določeno). Ko je naprava popravljena ali zamenjana, lahko po njo pridete sami oziroma se vam pošlje po pošti (stroške krije družba Lenovo, razen če ponudnik storitev ne določi drugače). Napravo morate namestiti in preizkusiti sami.
 • Page 86 Država ali regija Telefonska številka Afrika Afrika: +44 (0)1475 555 055 Južna Afrika: +27 11 3028888 in 0800110756 Centralna Afrika: obrnite se na najbližjega IBM-ovega poslovnega partnerja Argentina 0800-666-0011 (španščina) Avstralija 131-426 (angleščina) Avstrija 01-24592-5901 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) 01-211-454-610 (garancijski servis in podpora) (nemščina) Belgija...
 • Page 87 Država ali regija Telefonska številka Salvador 250-5696 (španščina) Estonija +386-61-1796-699 Finska 09-459-6960 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) +358-800-1-4260 (garancijski servis in podpora) (finščina) Francija 0238-557-450 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) Strojna oprema: 0810-631-213 (garancijski servis in podpora) Programska oprema: 0810-631-020 (garancijski servis in podpora) (francoščina) Nemčija 07032-15-49201 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja)
 • Page 88 Država ali regija Telefonska številka Japonska Namizni računalniki: Brezplačna številka: 0120-887-870 Za mednarodne klice: +81-46-266-4724 ThinkPad: Brezplačna številka: 0120-887-874 Za mednarodne klice: +81-46-266-4724 Obe zgornji številki bosta odgovorjeni z govornim pozivom v japonščini. Za telefonsko podporo v angleškem jeziku je treba počakati na konec govornega poziva v japonščini, potem pa se oglasi operater.
 • Page 89: Garancijski Dodatek Za Mehiko

  Vsa prednameščena programska oprema ima samo 30-dnevno garancijo na namestitvene napake, ki začne teči na datum nakupa. Družba Lenovo ne odgovarja za podatke v takšni programski opremi in/ali dodatni programski opremi, nameščeni po nakupu izdelka. Stroške storitev, ki jih garancija ne pokriva, po odobritvi krije končni uporabnik.
 • Page 90 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Trženje: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
 • Page 91: Dodatek C. Deli, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Cru-Ji)

  Navodila za zamenjavo CRU-jev se nahajajo v vaši vgrajeni pomoči. Če želite odpreti Center za produktivnost ThinkVantage, pritisnite modri gumb Access IBM na računalniku ThinkPad. Če ne morete dostopiti do teh navodil ali če imate težave pri zamenjavi CRU-ja, lahko uporabite naslednje dodatne vire: © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
 • Page 92 Na strani za podporo so na voljo video posnetki ter spletni priročnik za vzdrževanje strojne opreme http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do? lndocid=part-video v Center za podporo strankam. Telefonska številka centra za podporo v vaši državi ali regiji se nahaja v “Svetovni seznam telefonskih številk” na strani 63.
 • Page 93: Dodatek D. Obvestila

  Za informacije o izdelkih in storitvah, ki so trenutno na voljo na vašem območju, se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Lenovo. Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Uporabite lahko katerikoli funkcionalno enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši avtorskih pravic družbe Lenovo.
 • Page 94: Obvestilo O Televizijskem Delovanju

  Družba Lenovo ima pravico do distribucije vaših podatkov na kakršenkoli njej primeren način brez kakršnihkoli obveznosti do vas. Spletne strani, ki niso last družbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in ne pomenijo, da so nadomestilo spletnih strani družbe Lenovo. Vsebina teh spletnih strani, ki jih uporabljate na lastno odgovornost, ni del gradiva za ta izdelek Lenovo.
 • Page 95: Izjava O Skladnosti Emisij S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

  Družba Lenovo ni odgovorna za razne radijske ali televizijske motnje, ki jih povzroči uporaba nepriporočenih kablov ali konektorjev ali nepooblaščeno spreminjanje ali popravljanje te opreme. Nepooblaščeno spreminjanje lahko razveljavi pooblastilo uporabniku za uporabo opreme. Ta naprava je v skladu z določili 15. dela predpisov FCC. Delovanje mora izpolnjevati naslednja dva pogoja: (1) naprava ne sme povzročati škodljivih motenj in (2) naprava...
 • Page 96: Ponudba Programske Opreme Ibm Lotus

  uporabo in recikliranje zastarelih računalnikov. Za podrobnosti obiščite IBM-ovo spletno stran www.ibm.com/jp/pc/service/recycle/ Kot določa Zakon za spodbujanje učinkovitega izkoriščanja virov, sta se zbiranje in reciklaža računalnikov za domačo uporabo začela dne 1. oktobra 2003. Za podrobnosti obiščite IBM-ovo spletno stran www.ibm.com/jp/pc/service/recycle/personal.html Kako se znebiti komponente računalnika ThinkPad iz težke kovine Tiskana vezja računalnika ThinkPad vsebujejo težke kovine.
 • Page 97 v Če že imate licenčno kopijo programske opreme, imate pravico do uporabe dodatne kopije vaše programske opreme. O IBM Lotus Notes: s samostojnim odjemalcem Notes z omejeno uporabo lahko integrirate najdragocenejša sredstva za sporočanje, upravljanje skupnih in osebnih informacij (PIM) — kot so elektronska pošta, koledar, seznam opravil — kar vam omogoča dostop do njih, neodvisno od omrežne povezave.
 • Page 98: Blagovne Znamke

  #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Faks: +65 6448 5830 Z vprašanji glede naročila se obrnite na: Smartsuiteapac@modusmedia.com Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe Lenovo v ZDA in/ali drugih državah: Lenovo PS/2 Rescue and Recovery ThinkLight ThinkPad...
 • Page 99 Ultrabay UltraBase UltraNav Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe International Business Machines Corporation v ZDA in/ali v drugih državah: IBM (uporaba pod licenco) Logotip IBM (uporaba pod licenco) Approach Domino Freelance Graphics Lotus Lotus Notes Lotus Organizer SmartSuite Word Pro 1-2-3 Microsoft, Windows in Windows NT so blagovne znamke družbe Microsoft v Združenih državah Amerike in/ali drugih državah.
 • Page 100 ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 101: Kazalo

  TrackPoint-om 19 težave v stanju pripravljenosti 20 obnovitev prednameščene programske tipkovnica opreme 30 težave 18 Obnovitvena disketa 30 trdi disk Obvestilo o predpisih xvii nadgradnja 31 odpravljanje težav 12 težave 25 okolje 6 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
 • Page 102 ® Tablični računalnik X41 ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
 • Page 104 Številka dela: 39T9279 Natisnjeno na Kitajskem (1P) P/N: 39T9279...