Lenovo IdeaPad N585 Gids Met Algemene Informatie En Veiligheidsinformatie Manual

(african dutch) safty and general information guide

Advertisement

Lenovo
Gids met algemene informatie
en veiligheidsinformatie

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo IdeaPad N585

  • Page 1 Lenovo Gids met algemene informatie en veiligheidsinformatie...
  • Page 3 Lenovo Gids met algemene informatie en veiligheidsinformatie...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst "Hoofdstuk 1. Belangrijke veiligheidsinformatie" voordat u • het product in gebruik neemt. Tweede uitgave (november 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoud Hoofdstuk 1. Belangrijke Waarschuwing m.b.t. statische elektriciteit ........15 veiligheidsinformatie ....1 Wees voorzichtig met de Omstandigheden waarin u computer........15 onmiddellijk moet reageren..1 Verplaats de computer op de Richtlijnen voor veiligheid....3 juiste manier ....... 16 Reparatie en upgrades....3 Tips voor gebruik Netsnoeren en buitenshuis .........
  • Page 7: Hoofdstuk 1. Belangrijke Veiligheidsinformatie

    Neem nooit risico's en probeer niet zelf de oorzaak van het probleem te vinden. Neem contact op met een customer support center voor assistentie. Ga naar http://consumersupport.lenovo.com/ voor een overzicht van telefoonnummers voor service en ondersteuning. Controleer de computer en de componenten regelmatig op beschadigingen of symptomen die op gevaar wijzen.
  • Page 8 Opmerking: Als u een van deze situaties opmerkt bij een product (bijvoorbeeld een verlengsnoer) dat niet door of voor Lenovo is gemaakt, stopt u met het gebruik van het product totdat u contact met de fabrikant hebt opgenomen voor nadere instructies, of totdat u een geschikt...
  • Page 9: Richtlijnen Voor Veiligheid

    Opmerking: Sommige onderdelen van de computer kan de klant zelf vervangen of upgraden. Vervangingsonderdelen die door de gebruiker kunnen worden geïnstalleerd, worden CRU's (Customer Replaceable Units) genoemd. Lenovo verstrekt documentatie met instructies wanneer de gebruiker zelf opties kan installeren of CRU's kan vervangen. Volg alle instructies zorgvuldig op wanneer u onderdelen installeert of vervangt.
  • Page 10: Verlengkabels En Aanverwante Apparaten

    Hoofdstuk 1. Belangrijke veiligheidsinformatie Leg netsnoeren en andere kabels altijd zodanig dat niemand erop kan stappen of erover kan struikelen en dat ze niet gekneld worden door andere voorwerpen. Bescherm netsnoeren en netvoedingsadapters tegen vloeistoffen. Plaats bijvoorbeeld nooit een netsnoer of netvoedingsadapter naast een wastafel, een badkuip of een toilet, of op een vloer die met vloeibare reinigingsmiddelen wordt schoongemaakt.
  • Page 11: Kennisgeving Over De Voeding

    Hoofdstuk 1. Belangrijke veiligheidsinformatie De stekker mag niet verbogen of aangepast worden. Als de stekker beschadigd is, neemt u contact op met de fabrikant voor een vervangend exemplaar. Sluit de computer niet aan op een stopcontact dat ook wordt gebruikt voor andere commerciële of huishoudapparaten die veel elektriciteit verbruiken;...
  • Page 12: Externe Apparatuur

    Daarnaast zijn vele mobiele producten, zoals notebookcomputers, uitgerust met een oplaadbare batterij die het systeem van stroom voorziet in de draagbare modus. Batterijen die door Lenovo bijgeleverd zijn voor gebruik met uw product zijn getest op compatibiliteit en mogen alleen vervangen worden door goedgekeurde onderdelen.
  • Page 13: Kennisgeving Over Oplaadbare Batterijen

    Probeer nooit de batterij te demonteren of aan te passen. Als u dit wel doet, riskeert u een explosie of lekkage van batterijvloeistof. De garantie geldt niet voor batterijen die niet door Lenovo zijn goedgekeurd of voor batterijen die gedemonteerd of aangepast zijn.
  • Page 14 Hoofdstuk 1. Belangrijke veiligheidsinformatie • Wanneer de computer is ingeschakeld of wanneer de batterij wordt opgeladen, kunnen de onderkant, de handpalmsteun en bepaalde andere onderdelen heet worden. Zorg dat hete onderdelen van de computer nooit gedurende lange tijd contact maken met uw handen, uw schoot of andere lichaamsdelen.
  • Page 15: Veiligheid Van Het Cd- En Dvd-Station

    Hoofdstuk 1. Belangrijke veiligheidsinformatie • De temperatuur van de lucht die de computer binnenkomt, mag niet meer dan 35°C zijn. Veiligheid van het cd- en dvd-station In cd- en dvd-stations draaien schijven met hoge snelheid rond. Als een cd of dvd gebarsten of anderszins beschadigd is, kan deze breken of zelfs verbrijzelen als het cd-station in gebruik is.
  • Page 16: Veiligheidsinformatie Over Elektriciteit

    Hoofdstuk 1. Belangrijke veiligheidsinformatie Deze schijfeenheden zijn in de Verenigde Staten gecertificeerd en voldoen aan de voorschriften van de Department of Health and Human Services 21 Code of Federal Regulations (DHHS 21 CFR) Subchapter J voor laserproducten uit klasse 1. Elders zijn deze schijfeenheden gecertificeerd om te voldoen aan de voorschriften van de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) 60825-1 en CENELEC EN 60825-1 voor laserproducten uit klasse 1.
  • Page 17: Kennisgeving Over Lcd-Schermen

    4.Verwijder alle kabels van de randapparatuur. Het netsnoer moet uit het stopcontact worden verwijderd voordat u andere stroomkabels op de Lenovo-computer aansluit. De stekker van het netsnoer mag pas weer in het stopcontact worden gestoken nadat alle andere elektrische kabels op de computer zijn aangesloten.
  • Page 18: Een Hoofd- Of Oortelefoon Gebruiken

    EN 50332-2 kan gevaarlijk zijn wegens buitensporige niveaus van geluidsdruk. Als er een hoofd- of oortelefoon in de verpakking van uw Lenovo-computer zat, dan voldoet de computer al met de specificaties van EN 50332-1. Indien u een andere hoofd- of oortelefoon gebruikt, dient u na te gaan of deze voldoet aan de norm EN 50332-1 (bepaling 6.5 Beperkingswaarden).
  • Page 19: Aanvullende Veiligheidsinformatie

    Hoofdstuk 1. Belangrijke veiligheidsinformatie Aanvullende veiligheidsinformatie Plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn. Houd plastic zakken uit de buurt van baby's en kinderen om verstikkingsgevaar te voorkomen. (Veiligheidsmededeling voor gebruikers in Australië) Sluit geen telefoonlijn aan terwijl u de tabletmodus gebruikt. (Kennisgeving voor gebruikers in de Verenigde Staten) Bij de omgang met het snoer van dit product of snoeren van randapparatuur die bij dit product worden verkocht, zult u worden blootgesteld aan lood, een chemische stof waarvan geweten is dat deze in de staat California...
  • Page 20: Hoofdstuk 2. Gebruik En Onderhoud Van De Computer

    Hoofdstuk 2. Gebruik en onderhoud van de computer Correct gebruik van de computer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - De computer is ontworpen om betrouwbaar te functioneren in een normale werkomgeving.
  • Page 21: Waarschuwing M.b.t. Statische Elektriciteit

    Hoofdstuk 2. Gebruik en onderhoud van de computer - Zorg indien mogelijk dat de computer geaard is, zodat de elektrostatische lading veilig kan worden ontladen. Waarschuwing m.b.t. statische elektriciteit Wanneer u werkzaamheden verricht aan CRU's of andere hardwarecomponenten, of wanneer u werkzaamheden in de computer verricht, treft u de volgende voorzorgsmaatregelen om een ontlading van statische elektriciteit te voorkomen: - Probeer niet overmatig te bewegen.
  • Page 22: Verplaats De Computer Op De Juiste Manier

    Hoofdstuk 2. Gebruik en onderhoud van de computer Verplaats de computer op de juiste manier • Verwijder alle media, schakel aangesloten randapparatuur uit en ontkoppel netsnoeren en kabels voordat u de computer verplaatst. • Zorg ervoor dat de computer uitgeschakeld is of in slaapstand of stand- bystand staat voordat u deze verplaatst.
  • Page 23: Veiligheid Van Gegevens Op De Computer

    • Zorg dat u uw wachtwoorden niet vergeet. Als u een beheerderswachtwoord of een hardeschijfwachtwoord vergeet, zal een geautoriseerde Lenovo-leverancier of -reparateur dit niet voor u herstellen. Mogelijk moet u het moederbord of de harde schijf laten vervangen. Reiniging van het computerchassis...
  • Page 24: Reiniging Van Het Toetsenbord

    Hoofdstuk 2. Gebruik en onderhoud van de computer Reiniging van het toetsenbord 1 Breng een beetje isopropylalcohol aan op een zachte, stofvrije doek. 2 Wrijf de oppervlakken van de toetsen schoon met de doek. Reinig de toetsen een voor een. Als u meerdere toetsen tegelijk schoonwrijft, kan de doek achter een toets blijven haken en deze beschadigen.
  • Page 25: Andere Belangrijke Tips

    Hierdoor kan de politie de computer aan u terugbezorgen in het geval van verlies of diefstal. Als uw computer geregistreerd is, kan Lenovo u bovendien op de hoogte houden van technische informatie en mogelijke upgrades. • Laat uw computer uitsluitend demonteren en repareren door een geautoriseerde Lenovo-reparateur.
  • Page 26: Gebruikscomfort En Toegankelijkheid

    Hoofdstuk 2. Gebruik en onderhoud van de computer Gebruikscomfort en toegankelijkheid - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ergonomische informatie Wanneer u in een virtueel kantoor werkt, moet u zich mogelijk regelmatig aanpassen aan veranderingen in de werkomgeving.
  • Page 27: Gezondheid Van Uw Ogen

    • Maak minstens een keer per week een back-up van uw gegevens. Als de gegevens erg belangrijk zijn, is het verstandig om een dagelijkse back-up te maken. Lenovo biedt een groot aantal back-upmogelijkheden voor uw computer. Voor de meeste computers zijn CD-RW- en CD-RW/DVD- stations beschikbaar, die eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden.
  • Page 28 Hoofdstuk 2. Gebruik en onderhoud van de computer • Blijf op de hoogte van stuurprogramma's voor hardware van andere leveranciers dan Lenovo. Lees de versie-informatie bij de stuurprogramma's voordat u een update uitvoert, om te zien of er bekende problemen of compatibiliteitsproblemen zijn.
  • Page 29: Hoofdstuk 3. Assistentie En Service Krijgen

    Als u behoefte hebt aan assistentie, service of technische ondersteuning of aan informatie over computers van Lenovo, kunt u gebruik maken van een breed scala aan informatiebronnen van Lenovo. In dit gedeelte leest u waar u terecht kunt voor extra informatie over computers van Lenovo, wat u kunt doen als er een probleem met de computer is en wie u kunt bellen wanneer reparatie noodzakelijk is.
  • Page 30: Assistentie Op Internet

    Changes" (EC's) beschikbaar stellen voor uw hardware. De volgende items vallen buiten de service: • Vervanging of gebruik van onderdelen die niet door of voor Lenovo zijn geproduceerd of die niet onder de garantie vallen • Opsporen van de oorzaak van softwareproblemen •...
  • Page 31 Hoofdstuk 3. Assistentie en service krijgen Raadpleeg de Lenovo-hardwaregarantie voor een volledig overzicht van de garantiebepalingen van Lenovo. Bewaar het aankoopbewijs, omdat u anders geen aanspraak kunt maken op garantieservice. Wanneer u de ondersteuning belt, zorg dan dat de computer binnen handbereik is, voor het geval de helpdeskmedewerker het probleem samen met u wil verhelpen.
  • Page 32: Wereldwijde Assistentie

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Als u met uw computer op reis bent of als u verhuist naar een land waar uw type Lenovo-computer wordt verkocht, kunt u mogelijk aanspraak maken op Internationale Garantieservice, zodat u gedurende de gehele garantieperiode verzekerd bent van garantieservice.
  • Page 33: Bijlage A. Kennisgevingen

    De informatie in dit document wordt periodiek aangepast. De betreffende aanpassingen worden verwerkt in nieuwe edities van de publicatie. Lenovo behoudt zich het recht voor om op elk gewenst moment en zonder voorafgaande kennisgeving verbeteringen en/of wijzigingen aan te brengen in producten en/of programma's die in dit document worden...
  • Page 34 De informatie in dit document heeft geen invloed op de productspecificaties of garanties van Lenovo-producten. Niets in dit document kan dienst doen als een uitdrukkelijke of impliciete licentie of vrijwaring ten aanzien van de intellectuele eigendomsrechten van Lenovo of derden.
  • Page 35 Bijlage A. Kennisgevingen Informatie over draadloze netwerken - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Compatibiliteit met draadloze netwerken De Wireless LAN PCI Express Mini Card is ontworpen om samen te werken met alle draadloze netwerkproducten die gebruikmaken van radiotechnologie op basis van Direct Sequence Spread Spectrum (DSSS),...
  • Page 36 Aangezien de Wireless LAN PCI Express Mini Card en de Bluetooth Daughter Card functioneren binnen de richtlijnen en aanbevelingen van veiligheidsnormen en -aanbevelingen voor radiocommunicatie, is Lenovo ervan overtuigd dat de geïntegreerde draadloze netwerkkaarten veilig zijn voor gebruik door consumenten. Deze normen en aanbevelingen zijn een afspiegeling van de consensus die binnen de wetenschappelijke wereld heerst.
  • Page 37 Bijlage A. Kennisgevingen 3 Het gebruik van mobiele apparaten aan boord van luchtvaartuigen wordt uitdrukkelijk verboden door vele luchtvaartmaatschappijen, vooral tijdens het opstijgen en landen. De ingebouwde mobiele breedbandmodule op uw computer is een low-power- radiozendontvanger. Als die ingeschakeld is, ontvangt en verstuurt hij afwisselend radiofrequentie-energie (RF) die interferentie zou kunnen veroorzaken met de werking van het communicatie- of navigatiesysteem van het vliegtuig.
  • Page 38 Bijlage A. Kennisgevingen Informatie m.b.t. de tv-tuner - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Producten met mogelijkheden voor een tv-tuner De onderstaande kennisgeving geldt voor producten met tv-tunerapparaten die kunnen worden aangesloten op externe antennes, kabel/CATV-...
  • Page 39 Bijlage A. Kennisgevingen Voorbeeld van de aarding van een antenne Aardingsklem Antennekabel Antenne-ontladingseenheid (NEC paragraaf 810-20) Aardingsgeleiders (NEC paragraaf 810-21) Aardingselektrodesysteem voor stroomvoorziening (NEC artikel 250, deel H) Aardingsklemmen Apparatuur elektriciteitsvoorziening De volgende kennisgeving geldt voor alle landen en regio's: Gevaar: •...
  • Page 40 Bijlage A. Kennisgevingen videoproduct door bliksem en schommelingen in de elektrische leidingen. • Elektrische leidingen Het is beter een buitenantennesysteem niet in de nabijheid te plaatsen van hoogspanningskabels of op plaatsen waar het op elektrische leidingen of circuits kan vallen. Bij het plaatsen van een buitenantennesysteem is uiterste voorzichtigheid geboden: de elektrische leidingen of circuits mogen niet worden aangeraakt, aangezien contact ermee dodelijk kan zijn.
  • Page 41 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - The Lenovo product meets the requirements of the Republic of Turkey Directive on the Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment (EEE).
  • Page 42 Voor meer informatie over AEEA bezoekt u: http://www.lenovo.com/lenovo/environment/recycling/.
  • Page 43 Inzameling en recycling van Lenovo-computers en -monitoren Wanneer u als werknemer van een onderneming verantwoordelijk bent voor de afvalverwerking van een Lenovo-computer of -monitor die eigendom is van de onderneming, dient u hierbij de bepalingen van de Wet Bevordering Efficiënt Bronnengebruik op te volgen. Computers en monitoren worden beschouwd als industrieel afval en dienen op de juiste wijze te worden verwerkt door een industriële afvalverwerker die door de...
  • Page 44 Als u thuis gebruikmaakt van een Lenovo-notebookcomputer en u een oude batterij wilt laten verwerken, dient u zich te houden aan de plaatselijke voorschriften en richtlijnen voor afvalverwerking. U kunt ook de instructies raadplegen op de website: www.ibm.com/jp/pc/environment/recycle/battery...
  • Page 45 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Taiwanese kennisgeving voor recycling Service-informatie voor producten van Lenovo...
  • Page 46 Bijlage A. Kennisgevingen Japanse kennisgeving VCCI Klasse B - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Japanse nalevingsverklaring voor harmonische stromen in elektrische leidingen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -...
  • Page 47 Bijlage A. Kennisgevingen Kennisgeving over verwijdering van gegevens op uw harde schijf - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Naarmate computers meer en meer worden geïntegreerd in ons dagelijks leven, verwerken ze steeds meer informatie.
  • Page 48 Bijlage A. Kennisgevingen Om te voorkomen dat uw gegevens in verkeerde handen vallen, is het erg belangrijk dat u uw verantwoordelijkheid neemt en alle informatie op de harde schijf vernietigt wanneer u uw computer overdraagt, verkoopt of afdankt. U kunt de gegevens bijvoorbeeld fysiek vernietigen door de harde schijf met een hamer te verbrijzelen, of door een sterke magnetische kracht toe te passen om de gegevens onleesbaar te maken.
  • Page 49: Handelsmerken

    Handelsmerken Lenovo is een handelsmerk van Lenovo in België, Nederland en/of andere landen. Microsoft en Windows zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Andere bedrijfs-, product- en servicenamen zijn mogelijk handelsmerken of servicemerken van derden.
  • Page 52 New World. New Thinking. www.lenovo.com P/N: 147003822 © Copyright Lenovo 2010...

This manual is also suitable for:

Ideapad n586Ideapad p585

Table of Contents