IBM NetVista A22p Quick Reference Manual

(dutch) quick reference guide
Hide thumbs Also See for NetVista A22p:
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

Naslagboek
In dit document:
- Veiligheidsrichtlijnen, garantie-
bepalingen en andere kennisgevingen
- Configuratie van de computer
- Herstellen van software
- Probleemoplossing en diagnose
- Hulp en service van IBM

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM NetVista A22p

  • Page 1 Naslagboek In dit document: - Veiligheidsrichtlijnen, garantie- bepalingen en andere kennisgevingen - Configuratie van de computer - Herstellen van software - Probleemoplossing en diagnose - Hulp en service van IBM...
  • Page 3 Naslagboek...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst “Veiligheidsrichtlijnen” op pagina v, “Bijlage A. Garantiebepalingen” op pagina 31 en “Bijlage B. Kennisgevingen” op pagina 49. Eerste editie (augustus 2001) © Copyright IBM Corp. 2001.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Veiligheidsrichtlijnen . Kennisgeving lithiumbatterij . vii Veiligheidsvoorschriften voor de modem . . viii Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen . . viii Informatiebronnen . . xi Hoofdstuk 1. De computer gereed maken voor gebruik . Belangrijke taken uitvoeren De werkplek inrichten . Comfort .
  • Page 6 Hoofdstuk 5. Informatie, hulp en service . . 25 Informatie opvragen . . 25 Werken met Internet . . 25 Informatie per fax . . 25 Informatie over hulp en service. . 26 Documentatie en diagnoseprogramma’s gebruiken . . 26 Service opvragen .
  • Page 7 Veiligheidsrichtlijnen GEVAAR Elektrische stroom van lichtnet-, telefoon- en communicatiekabels is gevaar- lijk. Houd u ter voorkoming van een schok aan het volgende: v Sluit geen kabels op dit product aan en verwijder deze ook niet tijdens onweer. Eveneens is het af te raden om tijdens deze weersomstandigheden een installatie, onderhoudswerkzaamheden of nieuwe configuratie uit te voeren.
  • Page 8 v Ne manipulez aucun câble et n’effectuez aucune opération d’installation, d’entretien ou de reconfiguration de ce produit au cours d’un orage. v Branchez tous les cordons d’alimentation sur un socle de prise de courant correctement câblé et mis à la terre. v Branchez sur des socles de prise de courant correctement câblés tout équi- pement connecté...
  • Page 9: Veiligheidsrichtlijnen

    Kennisgeving lithiumbatterij Waarschuwing: Als de batterij op onjuiste wijze wordt vervangen, bestaat er explosiegevaar. Gebruik ter vervanging alleen IBM-batterijen met onderdeelnummer 33F8354 of een gelijksoortige batterij die door de leverancier wordt aanbevolen. De batterij bevat lithium en kan bij verkeerd gebruik exploderen. Houd u aan het volgende: v Gooi de batterij niet in water v Verwarm de batterij niet boven 100°C...
  • Page 10: Veiligheidsvoorschriften Voor De Modem

    Veiligheidsvoorschriften voor de modem Neem ter voorkoming van brand, elektrische schokken of verwondingen bij het gebruik van telefonische apparatuur altijd de volgende voorzorgsmaatregelen in acht: v Installeer geen telefoonbedrading tijdens onweer. v Installeer geen telefoonaansluitingen in natte ruimtes tenzij de aansluiting speciaal ontworpen is voor gebruik in natte ruimtes.
  • Page 11 Houd bij het installeren van een CD-ROM- of DVD-station rekening met de volgende instructies. Waarschuwing: Het wijzigen van instellingen of het uitvoeren van procedures anders dan hier is beschreven, kan leiden tot blootstelling aan gevaarlijke straling. Als u de behuizing van het CD-ROM-station of het DVD-station opent, kunt u worden blootgesteld aan gevaarlijke laserstraling.
  • Page 12 DANGER Rayonnement laser lorsque le carter est ouvert. Évitez toute exposition directe des yeux au rayon laser. Évitez de regarder fixement le faisceau ou de l’observer à l’aide d’instruments optiques. Naslagboek...
  • Page 13: Informatiebronnen

    Informatiebronnen ® Dit Naslagboek bevat informatie over het installeren van de IBM -computer en het starten van het besturingssysteem. Verder bevat deze publicatie basis- probleemoplossing, softwareherstelprocedures, Help- en service-informatie en garantiegegevens. De Gebruikershandleiding voor de computer bevat informatie over het installeren van optionele hardware.
  • Page 14 Naslagboek...
  • Page 15: Hoofdstuk 1. De Computer Gereed Maken Voor Gebruik

    Hoofdstuk 1. De computer gereed maken voor gebruik Voordat u begint Lees eerst “Veiligheidsrichtlijnen” op pagina v en “Bijlage B. Kennisgevingen” op pagina 49. Belangrijke taken uitvoeren Neem, nadat u de computer hebt geïnstalleerd, maar voordat u de computer gaat gebruiken, de tijd om deze belangrijke taken uit te voeren. Door deze taken meteen uit te voeren, bespaart u zich mogelijk later een hoop tijd en ergernis: v Maak een Reparatiediskette.
  • Page 16: Comfort

    Comfort Hoewel er geen enkele werkhouding bestaat die voor iedereen ideaal is, geven we hieronder een paar richtlijnen aan de hand waarvan u de houding kunt bepalen die voor u het beste is. Door lange tijd in dezelfde houding te zitten kan vermoeidheid optreden. Een goede stoel kan een groot verschil maken.
  • Page 17: Luchtcirculatie

    gordijnen of een zonnescherm. Wellicht moet u de helderheid en het contrast in de loop van de dag enkele malen anders instellen. De verlichting is immers niet de hele dag constant. Wanneer het niet mogelijk is om reflecties te vermijden of de verlichting aan te passen, kan een anti-reflectiescherm uitkomst bieden.
  • Page 18 Naslagboek...
  • Page 19: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    Hoofdstuk 2. De computer installeren Opmerking: Mogelijk beschikt uw computer niet over alle in dit hoofdstuk beschreven aansluitingen. Installeer de computer aan de hand van de volgende gegevens. De kleine sym- bolen op de achterkant van de computer geven aan waarvoor de aansluitingen worden gebruikt.
  • Page 20 muisaansluiting. 4. Sluit de beeldschermkabel aan op de beeldschermaansluiting en draai de schroeven vast. 5. Als u een modem hebt, sluit u de modem aan volgens onderstaande instructies. LI N LI N L IN L IN L I N L I N LI N LI N Gebruik de dubbele aansluiting aan de achterzijde van de computer bij het...
  • Page 21 6. Eventuele audio-apparatuur kunt u met de volgende instructies aanslui- ten. Meer gedetailleerde informatie over luidsprekers vindt u bij item 7. 1 Audio-ingang Via deze aansluiting kunt u audiosignalen ontvangen van een extern audioapparaat, bijvoorbeeld een stereo-installatie. 2 Audio-uitgang Via deze aansluiting kunt u audiosignalen van de computer naar externe apparaten sturen, zoals actieve stereo luidsprekers.
  • Page 22 8. Als u beschikt over luidsprekers zonder eigen AC-adapter, gaat u als volgt te werk: a. Sluit, indien nodig, de kabel tussen de twee luidsprekers aan. Bij som- mige luidsprekers is deze kabel permanent aangebracht. b. Sluit de luidsprekers aan op de computer. 9.
  • Page 23 1 USB Hierop kunt u een USB-apparaat (Universal Serial Bus) aansluiten, zoals een USB-scanner, USB-printer of een PDA (Personal Digital Assistant). 2 Serieel Hierop sluit u een externe modem, een seriële printer of een ander apparaat met een 9-pens seriële aansluiting aan. 3 S-video Deze aansluiting is aanwezig op bepaalde high-perfor- mance videoadapters.
  • Page 24: De Computer Aanzetten

    De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere randapparatuur aan. Zet de computer aan. Als de zelftest bij opstarten (POST) is voltooid, verdwijnt het IBM-logo- scherm. Als er op uw computer vooraf software is geïnstalleerd, wordt het installatieprogramma van de software gestart. Als u tijdens het opstarten problemen ondervindt, raadpleegt u “Hoofdstuk 4.
  • Page 25: Een Ander Besturingssysteem Installeren

    De CD Software Selecteren beschikt over een gebruiksvriendelijke, grafische interface en geautomatiseerde installatieprocedures voor de meeste programma’s. Daarnaast bevat de CD Help-informatie waarin de voorzienin- gen op de CD worden beschreven. Meer informatie over het installeren van software vanaf de CD Software Selecte- ren vindt u in Access IBM.
  • Page 26: Computergegevens Noteren

    Computergegevens noteren Het noteren van bepaalde gegevens van uw computer kan handig zijn als uw computer ooit gerepareerd moet worden. De servicetechnicus zal u waarschijn- lijk om deze informatie vragen. Het type, model en serienummer staat aangegeven op de computer zelf. In de onderstaande tabel kunt u de gegevens noteren.
  • Page 27: Hoofdstuk 3. Producten Herstellen

    Hoofdstuk 3. Producten herstellen Met het Herstelprogramma kunt u het besturingssysteem en de vooraf geïnstal- leerde software opnieuw installeren op de computer. Het Herstelprogramma bevindt zich op een aparte verborgen partitie op de vaste schijf. Het Herstel- programma kan onafhankelijk van het besturingssysteem worden uitgevoerd. Herstelprocedure uitvoeren Belangrijk Lees eerst onderstaande informatie voordat u de software gaat herstellen:...
  • Page 28: Softwareherstel Na Een Probleem Met De Vaste Schijf

    Nee - Het Herstelprogramma is niet aanwezig op de vaste schijf van de computer of de F11-aanwijzing is beschadigd. Ga naar “Problemen met het Herstelprogramma oplossen” op pagina 15. 3. Start het Herstelprogramma wanneer u op F11 drukt? Ja - Ga naar stap 5. Nee - Als u beschikt over een Herstel-CD, gaat u verder met stap 4.
  • Page 29: Problemen Met Het Herstelprogramma Oplossen

    Problemen met het Herstelprogramma oplossen Gebruik de informatie in dit gedeelte wanneer het niet lukt het Herstelpro- gramma op te roepen. Het Herstelprogramma start niet als op F11 wordt gedrukt Het Herstelprogramma is beschadigd of er is een probleem met de partitie waarop het Herstelprogramma zich bevindt.
  • Page 30: De Opstartvolgorde Wijzigen

    Als er tijdens de reparatie-opdracht een foutbericht verschijnt, en de reparatie niet kan worden voortgezet, is er wellicht een probleem met het Herstelpro- gramma of met de partitie waarop het Herstelprogramma zich bevindt. Roep het Herstelprogramma op met behulp van een Herstel-CD. Als er geen Her- stel-CD bij uw computer was meegeleverd, neemt u contact op met IBM om een Herstel-CD voor uw computer te bestellen.
  • Page 31 1. Start de computer en het besturingssysteem op. 2. Met Windows Verkenner brengt u de directorystructuur van de vaste schijf op het scherm. 3. Open de map ibmtools. 4. Open de map met stuurprogramma’s (drivers). In deze map bevinden zich submappen die zijn vernoemd naar de diverse apparaten die op uw com- puter zijn geïnstalleerd (bijvoorbeeld voor audio, video en dergelijke).
  • Page 32 Naslagboek...
  • Page 33: Hoofdstuk 4. Probleemoplossing En Diagnose

    Hoofdstuk 4. Probleemoplossing en diagnose In dit hoofdstuk staan enkele standaardprogramma’s voor probleemoplossing en diagnose beschreven. Als uw computerprobleem hier niet wordt beschreven, kunt u in Access IBM meer gedetailleerde informatie vinden over het oplossen van problemen. Standaard probleemoplossing Symptoom Handeling De computer start niet Controleer of:...
  • Page 34 Symptoom Handeling Het toetsenbord werkt Controleer of: niet. De computer rea- v De computer en het beeldscherm aanstaan en de helder- geert niet op het toetsen- heid en het contrast goed zijn ingesteld. bord. v Het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsen- bord zit.
  • Page 35: Ibm Enhanced Diagnostics

    IBM Enhanced Diagnostics Het programma IBM Enhanced Diagnostics kan onafhankelijk van het besturingssysteem worden uitgevoerd. Met dit programma kunt u de hardwarecomponenten van de computer testen. Dit programma wordt gebruikt wanneer andere testmethodes niet beschikbaar zijn of er niet in zijn geslaagd een vermoedelijke hardwarefout op te sporen.
  • Page 36: Een Ibm Enhanced Diagnostics-Diskette Maken

    Een IBM Enhanced Diagnostics-diskette maken U maakt met onderstaande stappen een IBM Enhanced Diagnostics-diskette van- uit het Herstelprogramma: 1. Sluit het besturingssysteem af en zet de computer uit. 2. Zet de computer aan. Druk snel op F11 wanneer het Herstelprogramma hierom vraagt.
  • Page 37: Post-Geluidssignalen

    – Als het besturingssysteem wordt opgestart wanneer u de computer aan- zet, start u met behulp van Access IBM het programma IBM Enhanced Diagnostics uit en bekijkt u de online probleemoplossingsprocedures. – Als het besturingssysteem niet kan worden opgestart, laat u de computer nazien.
  • Page 38 Hieronder vindt u de meest algemene POST-geluidssignalen die kunnen optre- den tijdens het opstarten van de computer. Geluidspa- Beschrijving Handeling troon 1-3-3-1 Geen bericht op het scherm. Stel de DIMM’s opnieuw in (DIMM = Het geluidssignaal treedt op dual inline memory module). voorafgaand aan de video- Laat de computer nazien als het initialisatie.
  • Page 39: Hoofdstuk 5. Informatie, Hulp En Service

    Hoofdstuk 5. Informatie, hulp en service Als u hulp, service of technische assistentie nodig hebt, of als u gewoon meer informatie wilt over IBM-producten, kunt u allerlei informatiebronnen van IBM raadplegen. In dit gedeelte leest u waar u meer informatie kunt krijgen over IBM en IBM-producten, wat u moet doen als er zich problemen voordoen met uw computer en wie u moet bellen wanneer u hulp nodig hebt.
  • Page 40: Informatie Over Hulp En Service

    Het IBM Automated Fax System is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereik- baar. Volg de aanwijzingen op het bandje en de aangevraagde informatie wordt u per fax doorgestuurd. In de V.S. en Canada belt u voor toegang tot het IBM Automated Fax System 1-800-426-3395.
  • Page 41 De volgende handelingen vallen niet onder de garantie v Vervanging of gebruik van onderdelen van andere leveranciers of van IBM- onderdelen zonder garantie. Alle onderdelen met garantie hebben een identificatienummer van zeven tekens met de indeling IBM FRU XXXXXXX. v Identificatie van problemen die veroorzaakt worden door de software. v Configuratie van het BIOS als onderdeel van een installatie of upgrade.
  • Page 42: Overige Services

    Land Telefoonnummer Oostenrijk Österreich 01-24 592 5901 België - Nederlands België 02-210 9820 België - Frans Belgique 02-210 9800 Canada Alleen Toronto 416-383-3344 Canada Canada - alle andere 1-800-565-3344 Denemarken Danmark 45 20 82 00 Finland Suomi 09-22 931 840 Frankrijk Frankrijk 02 38 55 74 50...
  • Page 43: Extra Services Aanschaffen

    Om u aan te melden of voor meer informatie over de International Warranty Service doet u het volgende: v In de V.S. en Canada: 1-800-497-7426. v In Europa belt u 44-1475-893638 (Greenock, G.B.). v In Australië en Nieuw-Zeeland: 61-2-9354-4171. v In alle overige landen dient u hiervoor contact op te nemen met uw IBM- leverancier of -vertegenwoordiger.
  • Page 44 Naslagboek...
  • Page 45: Bijlage A. Garantiebepalingen

    Bijlage A. Garantiebepalingen Dit gedeelte bevat de garantieperiode voor uw product, informatie over het verkrijgen van garantieservice en -ondersteuning en de IBM Garantie- verklaring. Garantieperiode De garantieperiode is per machinetype en per land of regio verschillend. Opmerkingen: v Neem contact op met uw leverancier voor informatie over garantieservice. Sommige IBM-Machines komen in aanmerking voor garantieservice op loca- tie, afhankelijk van het land of de regio waar de service plaatsvindt.
  • Page 46 Machinetypen 2256 en 2257 Land of regio Garantieperiode Europa, Midden-Oosten en Afrika Onderdelen - 3 jaar, arbeid - 3 jaar Verenigde Staten Onderdelen - 3 jaar, arbeid - 1 jaar Canada, Latijns-Amerika, Japan, China, Australië en Onderdelen - 1 jaar, arbeid - 1 Nieuw-Zeeland.
  • Page 47: Garantieservice En -Ondersteuning

    Machinetypen 6568, 6569, 6578, 6579 en 6649 Land of regio Garantieperiode Verenigde Staten, Europa, Midden-Oosten, Afrika en Onderdelen - 3 jaar, arbeid - 3 Argentinië jaar Alle andere landen en regio’s Onderdelen - 3 jaar, arbeid - 1 jaar Machinetypen 6790, 6791, 6792, 6793, 6794, 6823 en 6825 Land of regio Garantieperiode Verenigde Staten, Canada, Europa, Midden-Oos-...
  • Page 48: Voordat U Hulp Inroept

    v Reparatie van IBM-hardware - Als is vastgesteld dat een probleem wordt veroorzaakt door IBM-hardware die onder de garantie valt, zal speciaal opgeleid onderhoudspersoneel zorgdragen voor de noodzakelijke service. IBM bepaalt of dit gebeurt op locatie of in een IBM-servicecentrum. v Ontwerpwijzigingen - In sommige gevallen moet een product na levering door IBM worden aangepast.
  • Page 49 Zie “Service opvragen” op pagina 26 voor het telefoonnummer van de dichtst- bijzijnde HelpCenter. Bijlage A. Garantiebepalingen...
  • Page 50: Ibm Garantieverklaring Z125-4753-06 8/2000

    IBM Garantieverklaring Z125-4753-06 8/2000 Deel 1 - Algemene Voorwaarden Deze Garantiebepalingen bestaan uit: Deel 1 - Algemene bepalingen en Deel 2 - Specifieke bepalingen per land. De voorwaarden in Deel 2 kunnen in de plaats treden van of een wijziging vormen op die in Deel 1. De in deze Garantie- verklaring door IBM geboden garanties zijn uitsluitend van toepassing op Machines die u van IBM of uw wederverkoper koopt voor eigen gebruik en niet om door te verkopen.
  • Page 51 HET VOORGENOMEN GEBRUIK WAARVOOR DE MACHINE IS BESTEMD OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. DEZE GARANTIES GEVEN U SPECIFIEKE WETTELIJKE RECHTEN. HIER- NAAST KUNT U NOG ANDERE RECHTEN HEBBEN DIE PER RECHTS- GEBIED KUNNEN VERSCHILLEN. IN SOMMIGE RECHTSGEBIEDEN IS HET UITSLUITEN OF BEPERKEN VAN UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJ- GENDE GARANTIES NIET TOEGESTAAN, ZODAT DE VOORGAANDE UITSLUITING OF BEPERKING WELLICHT NIET OP U VAN TOEPAS- SING IS.
  • Page 52 Gelicentieerde Interne Code vanaf een website van IBM op Internet of vanaf enig ander elektronisch medium, alsmede voor het navolgen van alle instruc- ties die IBM verstrekt. Wanneer de garantieservice het vervangen van een Machine of een onderdeel daarvan met zich brengt, wordt de vervangen zaak eigendom van IBM of uw wederverkoper, en de vervangende zaak wordt uw eigendom.
  • Page 53 Machine bevindt die u om wat voor reden dan ook aan IBM of uw wederver- koper terugzendt. Al dit soort informatie dient u van uw Machine te hebben verwijderd voordat u haar terugzendt. Beperking van aansprakelijkheid Er kunnen zich omstandigheden voordoen, waarin u gerechtigd bent uw schade op IBM te verhalen.
  • Page 54: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden NOORD-, MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA BRAZILIË Toepasselijk recht: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin:Elke uit deze Over- eenkomst voortvloeiende procedure wordt uitsluitend behandeld door de rechtbank van Rio de Janeiro. NOORD-AMERIKA Garantieservice: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Voor het verkrijgen van garantieservice van IBM in Canada of de Verenigde Staten belt u 1-800- IBM-SERV (426-7378).
  • Page 55 een soort zijn dat gewoonlijk wordt aangeschaft voor persoonlijk, huishoudelijk of thuisgebruik, of consumptief gebruik, is geen van de beperkingen in deze paragraaf van toepassing. Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede “>recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft” in de eerste zin: recht van de Staat of Territorium.
  • Page 56 HONGKONG EN MACAU Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede “>recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft” in de eerste zin: recht van de Hong Kong Special Administrative Region. INDIA Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van de items 1 en 2 van dit gedeelte: 1.
  • Page 57 alle rechten, plichten en verplichtingen van u en IBM die voortvloeien uit of op enigerlei wijze verband houden met de inhoud van deze Overeenkomst, onge- acht beginselen van conflicterend recht. Geschillen die voortvloeien uit of verband houden met deze Overeenkomst worden in eerste instantie opgelost middels vriendschappelijke onderhandelin- gen.
  • Page 58 het land van aankoop, indien die IBM-entiteit in dat land garantieservice ver- leent, of van een IBM-wederverkoper die door IBM is gemachtigd om in dat land voor die Machine garantieservice te verlenen. In Afrika is garantieservice beschikbaar binnen een straal van 50 kilometer van de door IBM geautori- seerde serviceverlener.
  • Page 59 DE VOLGENDE BEPALINGEN GELDEN VOOR HET GENOEMDE LAND: OOSTENRIJK EN DUITSLAND IBM garantie voor Machines: Het volgende treedt in de plaats van de eerste zin van de eerste alinea van dit gedeelte:Onder de garantie voor een IBM Machine valt (1) de functionaliteit van de Machine voor haar normale gebruik, en (2) het voldoen van de Machine aan haar Specificaties.
  • Page 60 FRANKRIJK Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van de tweede zin van de eerste alinea van dit gedeelte: In dergelijke gevallen, ongeacht de grond waarop uw vordering is gebaseerd, is IBM uitsluitend aansprakelijk voor: (items 1 en 2 ongewijzigd. IERLAND Omvang van de garantie: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tenzij uit- drukkelijk aangegeven in deze voorwaarden, alle wettelijk voorgeschreven...
  • Page 61 sprakelijk voor het volgende: (items 1 en 2 ongewijzigd) 3) indirecte schade, ook niet indien IBM of uw wederverkoper op de hoogte is gesteld van de mogelijk- heid van een dergelijke schade. ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA, LESOTHO EN SWAZILAND Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: De volledige aansprakelijkheid van IBM voor uw werkelijke schade die voortkomt uit alle situaties waarin IBM in gebreke is gebleven ingevolge van, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantiebepalingen, is beperkt...
  • Page 62 Naslagboek...
  • Page 63: Bijlage B. Kennisgevingen

    Bijlage B. Kennisgevingen Deze publicatie is opgesteld voor producten en services aangeboden in de Ver- enigde Staten van Amerika. Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle lan- den waar IBM werkzaam is.
  • Page 64: Kennisgeving Over Uitvoer Naar Televisie

    IBM behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept. Verwijzingen in deze publicatie naar andere dan IBM-websites zijn uitsluitend opgenomen ter volledigheid en gelden op geen enkele wijze als aanbeveling voor deze websites.
  • Page 65: Kennisgevingen Klasse B

    kennisgeving zijn voornamelijk te danken aan de aanwezigheid van bepaalde klasse A-opties of klasse A NIC-kabels die ervoor zorgen dat de computer in zijn geheel onder klasse A valt. Cet ordinateur est enregistré comme un appareil numérique de classe B. Toutefois, lorsque la carte réseau qu’il contient est utilisée, il est considéré...
  • Page 66 Dit apparaat voldoet aan Deel 15 van de FCC Rules. Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) dit apparaat mag geen hin- derlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferentie die een ongewenste werking kan veroorzaken.
  • Page 67: Kennisgevingen Klasse A

    Kennisgevingen Klasse A Deze kennisgevingen hebben betrekking op machinetypen 2251, 2254, 2256, 2257, 2271, 2292, 6251, 6269, 6336, 6337, 6339, 6341, 6342, 6343, 6346, 6347, 6348, 6349, 6350, 6568, 6569, 6578, 6579, 6648, 6649, 6790, 6791, 6792, 6793, 6794, 6823, 6825, 6830, 6831, 6832, 6833, 6840, en 6841. Verklaring van de Federal Communications Commission (FCC) Opmerking: Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beper- kingen die in Deel 15 van de FCC Rules worden opgelegd aan digitale appara-...
  • Page 68: Vereisten Van De Federal Communications Commission (Fcc) En Telefoonmaatschappijen

    compatibiliteit. IBM aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het in gebreke blijven van deze voorwaarden voor bescherming als dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van niet door IBM geleverde optiekaarten. Uit tests is gebleken dat dit product voldoet aan de eisen voor IT-apparatuur van Klasse A conform CISPR 22/Europese Standaard EN 55022.
  • Page 69: Waarmerk Van Het Canadian Department Of Communications

    gemakkelijk kunt zien, dit voor het geval u de op het etiket vermelde gegevens moet doorgeven aan de telefoon- maatschappij. 2. Het REN is nuttig om te bepalen hoeveel apparaten u op uw telefoonlijn kunt aansluiten zonder dat u het risico loopt dat een of meer van die appa- raten niet overgaat (″rinkelt″) als uw nummer wordt gebeld.
  • Page 70: Étiquette D'homologation Du Ministère Des Communications Du Canada

    Technical Requirements-documenten. Het Department garandeert niet dat de apparatuur zal functioneren naar tevredenheid van de gebruiker. Alvorens dit apparaat te installeren, dient de gebruiker te controleren of het mag worden aangesloten op de faciliteiten van de plaatselijke telecommunicatiemaatschappij. De apparatuur moet op een acceptabele manier worden aangesloten.
  • Page 71: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    Les réparations de matériel homologué doivent être coordonnées par un repré- sentant désigné par le fournisseur. L’entreprise de télécommunications peut demander à l’utilisateur de débrancher un appareil à la suite de réparations ou de modifications effectuées par l’utilisateur ou à cause de mauvais fonction- nement.
  • Page 72 IBM-netsnoeren voor een bepaald land of of een bepaalde regio zijn gewoonlijk alleen in dat land of die regio verkrijgbaar. Onderdeelnr. IBM- Wordt gebruikt in deze landen en regio’s netsnoer 13F9940 Argentinië, Australië, China (Volksrepubliek), Nieuw-Zeeland, Papoea Nieuw-Guinea, Paraguay, Uruguay, West-Samoa 13F9979 Afghanistan, Algerije, Andorra, Angola, België, Benin, Bulga- rije, Burkina Faso, Boeroendi, Centraal-Afrikaanse Republiek,...
  • Page 74 Onderdeelnummer: 25P4006 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 25P4006...

Table of Contents