Download Print this page
Frymaster RE Series Installation Och Bruksanvisning
Frymaster RE Series Installation Och Bruksanvisning

Frymaster RE Series Installation Och Bruksanvisning

Re series elektriska friterare

Advertisement

Quick Links

Frymaster är medlem av föreningen för kommersiell matutrustning (Commercial Food
Equipment Service Association, CFESA), och rekommenderar att man använder tekniker som
certifierats av CFESA.
NOVEMBER 2005
*8196162*
819-6162

Advertisement

loading

Summary of Contents for Frymaster RE Series

  • Page 1 Frymaster är medlem av föreningen för kommersiell matutrustning (Commercial Food Equipment Service Association, CFESA), och rekommenderar att man använder tekniker som certifierats av CFESA. NOVEMBER 2005 *8196162* 819-6162...
  • Page 2 ELLER DELVIS, PÅ GRUND AV INSTALLATIONEN AV NÅGON MODIFIERAD DEL OCH/ELLER DEL SOM MOTTAGITS FRÅN ETT ICKE-AUKTORISERAT SERVICECENTER. Denna apparat är avsedd endast för professionell användning och ska skötas endast av kvalificerad personal. Ett Frymaster Dean auktoriserat servicecenter (Factory Authorized Service Center, FASC), eller andra kvalificerade professionella tekniker bör utföra installation, underhåll och reparationer.
  • Page 3 RE Series Electric friterare Installations- och Bruksanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitel 1: Inledning Kapitel 2: Installationsanvisningar Kapitel 3: Anvisningar för drift Kapitel 4: Filtreringsanvisningar Kapitel 5: Förebyggande underhåll Kapitel 6: Felsökning av operatören Sida...
  • Page 4 Läs anvisningarna i denna bruksanvisning grundligt innan du försöker använda denna utrustning. Denna bruksanvisning täcker alla konfigurationer av modellerna FPRE14, FPRE17, och FPRE22. Friterarna i denna modellfamilj har de flesta delarna gemensamt, och när de diskuteras som en grupp kallas de “RE Series Electric” friterare.
  • Page 5 Fungerande information för Frymaster utrustning har varit förberedd för bruk av kvalificerade och/eller behöriga personaler endast, som definierat in dela upp 1.6. All installation och servar på Frymaster utrustning måste utföras av kvalificerat, auktoriserad revisor, licenserad och/eller bemyndigad installation eller tjänste- personaler, som definierat in dela upp 1.6.
  • Page 6 Kvalificerade tjänste- personaler är de som är förtrogen med Frymaster utrustning, och som har bemyndigats av Frymaster, L.L.C. för att utföra tjänste- på utrustningen. Alla bemyndigade tjänste- personaler krävs för att utrustas med en färdig uppsättning av tjänste- och särar handböcker och för att stock ett minimum belopp av begåvning för Frymaster utrustning.
  • Page 7 Fel att använda kvalificerad, licensierad och/eller behörig installation eller tjänste- personaler (som definierat in dela upp 1.6 av denna handbok), som installerar eller som annars servar denna utrustning, skar utan laga kraft den Frymaster garantien och kan resultera i skada till utrustningen eller skada till personaler.
  • Page 8 Frymasters apparater är utrustade med ben för stationära installationer. Apparater med ben måste lyftas under flytt så att apparaten eller personer inte skadas. För flyttbar installation, måste tilläggsutrustning användas. Frågor? Ring +1 800 551-8633. Fäst inte en dräneringsskiva vid en ensam friterare. Friteraren kan bli instabil, tippa, och orsaka personskada.
  • Page 9 Inget strukturellt material på friteraren får ändras eller tas bort för att underlätta placering av friteraren under en kupa. Frågor? Ring Frymaster Dean Servicetelefon +1 800 551-8633. 1. När friteraren har placerats friteringsstationen ska du använda ett vattenpass som är placerat över frityrgrytan för att bekräfta att enheten är nivellerad, både från sida till sida och framifrån och bakåt.
  • Page 10 OBS! Om du behöver flytta en friterare med ben ska du lätta på all vikt från varje ben innan du flyttar den. Om ett ben blir skadat ska du kontakta din serviceagent för omedelbar reparation eller byte. Hett matfett kan orsaka allvarliga brännskador. Undvik kontakt. Under alla omständigheter måste oljan vara borttagen från friteraren innan du försöker att flytta den så...
  • Page 11 RE SERIES ELECTRIC FRITERARE KAPITEL 3: ANVISNINGAR FÖR DRIFT FINNA SOM ÄR DITT LÅNGT OMKRING RE SERIES ELECTRIC FRITERARE Lyft Stänger Kontrollbord (Visad dator CMIII.5) Friterare för stekpannaIDdata (modellera, och följetongen numrerar) Avrinningen och filtrerar NOTERA: Det utseendemässigt av din friterare kan skilja sig åt litet från det visat beroende på...
  • Page 12 3.1 Förfaranden för installation och avstängning av utrustning Inställning Använd aldrig apparaten med en tom frityrgryta. Fylld för den Frityrgrytan måstevaraen till påfyllningen fodrar med vatten innan eller matolja/matfett elementen slåspå. Försummelse att göra det leder till skada på elementen som inte kan repareras och kan orsaka brand. Ta bort alla droppar vatten ur frityrgrytan innan du fyller den med matolja eller matfett.
  • Page 13 Om denna är den första tiden, används stekpannan efter installation, ser till frypoten Kokar-Ut tillvägagångssätt på sida 5-2. Se den separata Frymaster Bruksanvisning för Friterarstyrenhet (Frymaster Fryer Controllers User’s Manual) som medföljer din friterare för specifika anvisningar för drift. Se Kapitel 4 i denna bruksanvisning för anvisningar för drift för det inbyggda filtreringssystemet.
  • Page 14 Om du ämnar återanvända oljan eller shorteningen, rekommenderar Frymaster att en Frymaster filtrerar kottehållaren och filtrerar kotten används, när en filtreramaskin inte är tillgänglig. Om du använder en Frymaster, filtrera kottehållaren, är säkert att kottehållaren vilar säkert på metallbehållaren.
  • Page 15 Hoad olja skar rusar ut att skapa det potentiellt för stränga brännskador. Bulta INTE på avrinningventilen med cleanoutstången, då annat anmärker. Skada till klumpa ihop siginsidan skar resultat läcker och skar in utan laga kraft den Frymaster garantien. 4. Når de har tömt oljan, oljer rengöringen alla matpartiklar och residualen från frypoten. VAR FÖRSIKTIG, detta materiellt kan stilla orsakar stränga brännskador, om det kommer i kontakt...
  • Page 16 4.2.1 Beredning för användning med filterpapper eller filterblock Handtag som filtrera panorerar ut från det kabinett och tar bort smulamagasinet, ringer filtrerar filtrerar holden-down, pappers- och avskärmer. (Se diagram 1), rengöringen alla delar med en lösning av tvättmedel och varmvatten, därefter som är torr grundligt. Filtrera panorerar utrustas med rullar i stänger, mycket något liknande en kökenhet.
  • Page 17 (DIAGRAM 4) Lägg ett ark filterpapper eller ett filterblock över skärmen. använder blocket, säkerställ att den ojämna sidan av blocket är vänd uppåt. 5. Placera holden-down ringer över den pappers- filtrera och fäller ned ringa in i panorera och att låta det pappers- vila på sidorna av filtrera panorerar.
  • Page 18 4.2.2 Beredning för användning med Magnasol-filterenheten Dra filtertråget ut ur skåpet och ta bort smulbrickan, nedhållningsring filterskärm. Filtertråget är utrustat med rullar i skenor, liknande en kökslåda. Tråget kan tas bort för rengöring eller för att komma åt interna komponenter genom lyfta framkant och lossa de främre rullarna, och...
  • Page 19 90º. nödvändigt, använd Fryer's rengöringsstång till att rengöra dräneringen från frityrgrytans insida. Byt ut filterenheten i filtertråget, och se till att beslaget på botten av enheten är ordentligt intryckt i öppningen i botten av tråget.
  • Page 20 Dränera inte mer än en frityrgryta åt gången till den inbyggda filtreringsenheten så att du undviker att het olja eller matfett flödar över eller spills. Försök ALDRIG rengöra en igensatt dräneringsventil från ventilens framsida! Het olja eller matfett kommer att spruta ut med potential för allvarliga brännskador. Hamra INTE på...
  • Page 21 7. Sänk elementen till frityrgrytan och installera korgens stödställ. 8. Säkerställ att dräneringsventilen är helt stängd. (Friteraren fungerar inte om dräneringsventilen inte är helt stängd.) Slå PÅ friteraren och låt matoljan eller matfettet uppnå inställningsvärdet. Smulbrickan i friterare som är utrustade med ett filtersystem måste tömmas i en eldfast behållare vid slutet av fritering varje dag.
  • Page 22 Steg 3 - För in gallret mellan skärmarna när de har placerats i ramen. Steg 4 - Koppla hörnet och vrid sedan ramen över de fria kanterna på skärmarna. Frymaster rekommenderar FARA Frymaster Se den...
  • Page 23: Kapitel 5: Förebyggande Underhåll

    RE SERIES ELECTRIC FRITERARE KAPITEL 5: FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL Rengöra friteraren Smulbrickan i friterare som är utrustade med ett filtersystem måste tömmas i en eldfast behållare vid slutet av fritering varje dag. Vissa matpartiklar kan självantända om de lämnas doppade i vissa matfettsmaterial.
  • Page 24 AV smältbrytaren. 3. För friterare som är utrustade med Computer Magic III.5 datorer, programmera datorn för att koka ur så som beskrivs i den separata Bruksanvisningen för Frymaster friterarstyrenheter (Frymaster Fryer Controllers User’s Manual). För friterare med digitala styrenheter, ställ in temperaturen på 91°C (195°F) så som beskrivs i den separata Bruksanvisningen för Frymaster friterarstyrenheter (Frymaster Fryer Controllers User’s Manual).
  • Page 25 (7,5 mm) ned i matoljan/matfettet. När värmeelementen aktiveras för fjärde gången bör termometern vara inom ±5°F (±2°C) av temperaturreglageknoppens inställning. Om knoppen behöver justeras, se Kapitel 4 i den separata Frymaster Bruksanvisning för Friterarstyrenhet (Frymaster Fryer Controllers User’s Manual) som medföljer din friterare.
  • Page 26 • Bekräfta att sonder för temperatur och höga gränser är ordentligt anslutna, åtdragna och fungerar korrekt, och att beslag och sondskydd finns och är korrekt installerade. • Bekräfta att komponenter i komponentlåda och kontatktorlåda (dvs. dator/styrenhet, reläer, kretskort, transformatorer, kontakter, etc.) är i gott skick och fria från oljevandringsansamling och annat skräp. •...
  • Page 27 Om en säkring fortsätter att gå, ta reda på varför. Kom ihåg att haveri av någon liten komponent ofta kan vara en indikation på ett potentiellt fel eller felaktig funktion hos en viktigare komponent eller system. Innan du ringer en servicerepresentant eller Frymaster HOTLINE +1 800 551-8633: •...
  • Page 28 Felsökning 6.2.1 Problem med styrning och uppvärmning Problem A. Nätsladden är inte inkopplad eller överspänningsskyddet är utlöst. B. Styrenheten fungerar inte. Styrenhet aktiverar inte. C. Kraftkomponent eller gränssnittskort fungerar inte. A. Dräneringsventilen är öppen. B. Styrenheten fungerar inte. Friteraren värmer inte. C.
  • Page 29 Om du inte använder fast matfett kan smältcykeln avbrytas eller förbigås. Se den separata Frymaster Bruksanvisning för Friterarstyrenhet (Frymaster Fryer Controllers User’s Manual) för förfarandet för att avbryta smältcykeln för den styrenhet som installerats på...
  • Page 30 Problem Friteraren värms tills den höga gränsen Kontaktorn eller styrenheten utlöses utan fungerar inte. värmeindikator PÅ. Friteraren slutar Termostaten för den höga gränsen eller värmas med kontaktorn fungerar inte. värmeindikator PÅ. 6.2.2 Problem med felmeddelanden och visning Problem Korglyfttimer- Öppen dräneringsventil eller problem displayen visar med låskretsar Frityrgrytans temperatur är mer än...
  • Page 31 Stäng av friteraren och ring FASC. CM III.5 datorer kan programmera att visa i antingen Fahrenheit eller Celsius. Se den separata Frymaster Bruksanvisning för Friterarstyrenhet (Frymaster Fryer Controllers User’s Manual) för specifika instruktioner. Bekräfta att dräneringsventilen är helt stängd.
  • Page 32 Stäng av friteraren och ring FASC. CM III.5-datorn kan programmeras för konstant temperaturvisning eller nedräkningstimervisning Se den separata Frymaster Bruksanvisning för Friterarstyrning (Frymaster Fryer Controllers User’s Manual) för anvisningar om hur man växlar mellan dessa visningsalternativ. Digitala styrenheter ställs in manuellt till att visa med den ena eller den andra temperaturskalan.
  • Page 33 Problem Den digitala Öppen dräneringsventil eller problem styrningsdisplayen med låskretsar visar Den digitala Frityrgrytans temperatur är mer än styrningsdisplayen 410ºF (210ºC) eller, i CE-länder, visar 395ºF (202ºC). Den digitala Problem med temperaturmätningskretsen styrningsdisplayen inklusive sonden. visar Oljetemperatur ovanför acceptabelt Halvledarstyrenhets- intervall eller ett problem med lampa PÅ.
  • Page 34 6.2.4 Problem med filtrering Problem A. Nätsladden är inte inkopplad eller överspänningsskyddet är utlöst. B. Pumpmotorn har blivit överhettad, vilket gör att den termiska överbelastningsbrytaren utlöses. Filterpumpen startar inte. C. Blockering i filterpump. Prov: Stäng dräneringsventilen och dra ut filtertråget ur friteraren. Aktivera pumpen.
  • Page 35 Problem Troliga orsaker Åtgärd B. För att filtrera rätt bör oljan eller matfettet vara vid eller nära 350ºF (177ºC). Vid lägre temperaturer blir oljan eller matfettet för tjock för att lätt passera genom (fortsatt från B. Försök till filtrera med olja eller filtermediet, vilket leder till föregående sida) matfett som inte är tillräckligt hett.
  • Page 36 Frymaster, L.L.C., 8700 Line Avenue, PO Box 51000, Shreveport, Louisiana 71135-1000 USA Fraktadress: 8700 Line Avenue, Shreveport, Louisiana 71106 USA (Teknisk support) TEL +1 318 865-1711 FAX: (Delar) +1 318 688-2200 +1 318 219-7135 SERVICETELEFON 819-6162 TRYCKT I USA +1 800 551-8633...

This manual is also suitable for:

Fpre14Fpre17Fpre22