Gardena TCS Li-18 Operating Instructions Manual

Gardena TCS Li-18 Operating Instructions Manual

Battery pole pruner
Hide thumbs Also See for TCS Li-18:

Advertisement

Quick Links

D
Betriebsanleitung
Accu-Hochentaster
GB
Operating Instructions
Battery Pole Pruner
F
Mode d'emploi
Élagueuse sur perche sur accu
NL
Gebruiksaanwijzing
Accu-telescoopkettingzaag
S
Bruksanvisning
Batteridriven Kvistsåg
DK
Brugsanvisning
Akku-grensav til højtsiddende grene
FI
Käyttöohje
Accu-raivaussaha
N
Bruksanvisning
Accu-beskjæringssaks
I
Istruzioni per l'uso
Potatore telescopico a batteria
E
Instrucciones de empleo
Sierra de pértiga telescópica
con accu
P
Manual de instruções
Serra accu para poda em altura
PL
Instrukcja obsługi
Akumulatorowa pilarka łańcuchowa
z trzonkiem teleskopowym
H
Használati utasítás
Akkumulátoros magassági ágvágó
CZ
Návod k obsluze
Akumulátorová teleskopická
vyvětvovací pilka
SK
Návod na obsluhu
Akumulátorový teleskopický
odvetvovač
TCS Li-18/20 Art. 8866
GR
Οδηγίες χρήσης
Τηλεσκοπικό αλυσοπρίονο
μπαταρίας
RUS
Инструкция по эксплуатации
Аккумуляторный высоторез
SLO
Navodilo za uporabo
Akumulatorski obrezovalnik
za veje
HR
Upute za uporabu
Akumulatorska teleskopska pila
SRB
Uputstvo za rad
BIH
Akumulatorska teleskopska
testera
UA
Інструкція з експлуатації
Акумуляторного телескопічного
сучкоріза-пилки
RO
Instrucţiuni de utilizare
Foarfecă cu acumulator pentru
rărirea crengilor copacilor înalţi
TR
Kullanma Kılavuzu
Accu High Kesici
BG
Инструкция за експлоатация
Телескопична акумулаторна
кастрачка
AL
Manual përdorimi
Sharrë degësh me bateri
EST
Kasutusjuhend
Akuga kõrglõikur
LT
Eksploatavimo instrukcija
Akumuliatorinė aukštapjovė
LV
Lietošanas instrukcija
Atzarotājs ar akumulatoru un
teleskopisko kātu

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Gardena TCS Li-18

  • Page 1 TCS Li-18/20 Art. 8866 Betriebsanleitung Οδηγίες χρήσης Accu-Hochentaster Τηλεσκοπικό αλυσοπρίονο μπαταρίας Operating Instructions Battery Pole Pruner Инструкция по эксплуатации Аккумуляторный высоторез Mode d’emploi Élagueuse sur perche sur accu Navodilo za uporabo Akumulatorski obrezovalnik Gebruiksaanwijzing za veje Accu-telescoopkettingzaag Upute za uporabu...
  • Page 2 11. Szerviz / garancia ....... . . 169 1. A GARDENA akkumulátoros magassági ágvágó alkalmazási területe Rendeltetésszerű A GARDENA akkumulátoros magassági ágvágó a fák, használat: sövények, bokrok és cserjék legtöbb 8 cm átmérőjű ágainak nyesésérealkamas magánházaknál és hobbikerteknél.
  • Page 3: Biztonsági Utasítások

    2. Biztonsági utasítások A nem rendeltetésszerű használat veszélyes lehet! A termék súlyos balesetet okozhat a kezelő- nek és másoknak, a figyelmeztetéseket és biztonsági óvintézkedéseket be kell tartani a termék használata közben az ésszerű biztonság és hatékonyság biztosítása céljából. A kezelő felel az e használati utasításban és a terméken feltüntetett figyelmeztetések és biztonsági utasítások betartásáért.
  • Page 4 b) Használjon személyi védőfelszerelést! Mindig f) A vágó szerszámokat tartsuk élesen és tisztán! védje a szemét! A személyi védőfelszereléseket A megfelelően karbantartott vágó szerszámok, éles a szaküzletekből tudja beszerezni. Az olyan védőesz- vágóélekkel, kevésbé hajlamosak az elgörbülésre, közök, mint a porvédő maszk, a csúszásmentes bizton- és könnyebben szabályozhatók.
  • Page 5 Zivatarveszély esetén ne használja a készüléket. anyagok, vagy gyúlékony anyag közelében. Töltőkészülékként csak a csomagba szállított Elektromossággal kapcsolatos tudnivalók GARDENA töltőkészüléket szabad használni. A töltőkészüléket csak a típustáblán megadott Más töltők használata esetén az akkumulátor váltóáramú feszültségre csatlakoztassa. tönkremehet, akár tűz is keletkezhet.
  • Page 6: Üzembe Helyezés

    3. Szerelés A szállítási terjedelem részei a magassági ágvágó, akkumulátor, töltőkészülék, lánc, vezetőlemez, védőburkolat belső hatlap- kulccsal és ez a használati utasítás. A teleszkópnyél felszerelése: ß ß 1. A teleszkópnyelet csúsztassa ütközésig a motoregységbe Ehhez a két jelölésnek egymással szemben kell lennie. ß...
  • Page 7 A töltésjelző lámpa a töltő készüléken másodpercenként egyet villan zölden: Az akkut tölti. A töltőkészüléken a töltésjelző lámpa zölden világít: Az akkut teljesen feltöltötte. (A töltés időhosszát lásd a 10. Műszaki adatok c. részben). Az akku töltési szintje a töltés ideje alatt: 100 %-ban feltöltve L1, L2 és L3 világít.
  • Page 8 és sérülésekhez vezethet. v H asználat előtt ellenőrizze le, hogy a láncolaj adagolása elegendő mennyiségben történik-e. A GARDENA 6006 cikkszámú olajt vagy azzal egyenértékű, szaküzletekben kapható láncolajt ajánlunk. 1. Csavarja le az olajtartály fedőjét 2. A láncolajt töltse a betöltőcsonkba míg a kémlelőablak...
  • Page 9 A motoregység döntése: A motoregység 15°-os lépésekben, 60° és – 60° között dönthető. -60° -45° 1. Az akkumulátort húzza le a fogantyúról (lásd 4. Üzembehelyezés). -30° 2. Tartsa megnyomva mindkét narancssárga gombot -15° 3. A motoregységet döntse a kívánt irányba. 4.
  • Page 10: Üzemen Kívül Helyezés

    A készüléket hulladékként nem szabad a normál háztartási (az RL2002/96/EG szerint) szemétbe dobni, a területileg meghatározott hulladékkezelő helyen kell leadni. Az akkumulátor A GARDENA Li-akkumulátor lítium-ion cellákat tartalmaz, hulladékkezelése: melyet nem szabad normál háztartási hulladék közé dobni. Fontos: Li-ion A szakszerű hulladékkezelést átvállalják a szakkereskedők, vagy az erre szakosodott gyűjtőhelyek.
  • Page 11 A csavarokhoz való belső hatlap kulcsot a védőburkolatban találja meg Csak eredeti GARDENA pótláncot és vezetőelemet (cikksz. 4048) vagy a pótláncot (cikksz. 4049) szabad használni. 1. Csavarja ki mindkét csavart és vegye le a burkolatot 2.
  • Page 12: Zavarok Elhárítása

    Cserélje ki az akkut már feltölteni (Cikksz. 9840). Kizárólag eredeti GARDENA BLi 18 (cikkszám: 9840) csereakkumulátort szabad használni. Ezt GARDENA szakkereskedőnél, vagy GARDENA szervizben lehet megvásárolni. Más üzemzavarok esetén szíveskedjék kapcsolatba lépni a GARDENA szervizzel. Javításokat csak a GARDENA szervizállomásokkal vagy a GARDENA által felhatal-...
  • Page 13: Műszaki Adatok

    GARDENA pótlánc Cserelánc. Cikksz. 4049 GARDENA láncfűrész olaj A lánc kenéséhez. Cikksz. 6006 10. Műszaki adatok TCS Li-18/20 (Cikksz. 8866) A lánc sebessége 3,8 m/s A vezetőlemez hossza 20 cm A lánc típusa 90 px Az olajtartály térfogata 60 ml A teleszkópnyél hossza...
  • Page 14 11. Szerviz / garancia Garancia: Garancia esetén a javítás az ön számára ingyenes. GARDENA 2 év garanciát vállal a termékre (vásárlási dátumtól számítva). Ez a garancia minden olyan lényeges hiányosságra vonatkozik, mely bizonyíthatóan anyag- vagy gyártási hibára vezethető vissza. A garanciális szolgáltatás választásunk szerint lehet a hozzánk beküldött készülék kifogástalan új készülékre való...
  • Page 15 We expressly point out that, in accordance with the product liability law, we are not liable for any damage caused by our units if it is due to improper repair or if parts exchanged are not original GARDENA parts or parts approved by us, and, if the repairs were not carried out by a GARDENA Service Centre or an authorised specialist.
  • Page 16 škodo ki bi nastala zaradi nepravilnega popravila izdelka ali pri napačni zamenjavi delov, ki niso originalni deli GARDENA ali pri uporabi z naše strani potrjenih delov, ki pa niso bili vgrajeni v servisu GARDENA ali v naši pooblaščeni servisni službi. Enako velja tudi za nadomestne dele in opremo.
  • Page 17 Pri zmene zariadenia, ktorá nebola odsúhlasená výrobcom stráca toto Toute modification portée sur ce produit sans l’accord express de GARDENA vyhlásenie platnosť. supprime la validité de ce certificat.
  • Page 18 Batteridriven Kvistsåg Akku-grensav til højtsiddende grene Beskrivelse af produktet: Deposited Documentation: Laitteiden nimitys: Accu-raivaussaha GARDENA Technical Documentation, Potatore telescopico a batteria Descrizione dei prodotti: M. Kugler 89079 Ulm Descripción de la mercancía: Sierra de pértiga telescópica con accu Serra accu para poda em altura Descrição dos aparelhos:...
  • Page 19 GARDENA / Husqvarna 23868 VALMADRERA (LC) Sweden info @ gardena.no Belgium Consumer Outdoor Products Phone: (+ 39) 0341.203.111 Husqvarna AB GARDENA Belgium NV / SA Salgsafdelning Danmark Peru info @ gardenaitalia.it S-561 82 Huskvarna Sterrebeekstraat 163 Box 9003 Husqvarna Perú S.A.

This manual is also suitable for:

Tcs li-208866

Table of Contents