Lenovo ThinkPad R60 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav

(slovenian) service and troubleshooting guide
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
R60
Servisna navodila in navodila za
odpravljanje težav
Vsebina:
v Predstavitev drugih virov informacij
v Pomembni nasveti za vzdrževanje računalnika
v Diagnostika in odpravljanje težav
v Obnovitvene možnosti
v Pomoč in servis
v Garancijske informacije za vaš računalnik

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad R60

  • Page 1 ® ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav Vsebina: v Predstavitev drugih virov informacij v Pomembni nasveti za vzdrževanje računalnika v Diagnostika in odpravljanje težav v Obnovitvene možnosti v Pomoč in servis v Garancijske informacije za vaš računalnik...
  • Page 3 ® ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 4 Informacije v zvezi z brezžičnimi povezavami v zaslonski pomoči Access Help in Dodatek D, “Obvestila”, na strani 57. v Obvestilo o predpisih za ThinkPad, vključeno v paketu s to publikacijo. Prva izdaja (Avgust 2006) © Copyright Lenovo 2006. Vse pravice pridržane.
  • Page 5: Table Of Contents

    Obnovitev podatkov . . 26 Ponudba programske opreme IBM Lotus . . 60 Namestitev novega operacijskega sistema . . 26 Blagovne znamke . . 62 Poglavje 5. Nadgrajevanje in zamenjava Kazalo . 65 naprav . 27 © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 6 ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 7: Preberite Najprej

    Da bi preprečili poškodbe trdega diska in posledično izgubo podatkov, pred premikanjem računalnika pritisnite kombinacijo tipk Fn+F4, da računalnik preklopite v stanje pripravljenosti ali pa ga izklopite. Indikator stanja pripravljenosti mora svetiti (zeleno), preden premaknete računalnik. © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 8 Preberite najprej Ne mečite, suvajte, praskajte, zvijajte, udarjajte, tresite, potiskajte računalnika, zaslona ali zunanjih naprav in nanje ne postavljajte težjih predmetov. Uporabljajte kakovosten prenosen kovček, ki je dobro oblazinjen in ima ustrezno zaščito. Računalnika ne pospravljajte v tesen kovček ali torbo. Tekočino postavljajte proč...
  • Page 9: Poglavje 1. Pronalaženje Informacija

    Napomene o pravilima su dodatak ovom vodiču. Pročitajte ih prije korištenja bežičnih funkcija na vašem ThinkPad računalu. ThinkPad R60 računalo je u skladu sa standardima radio frekvencija i sigurnosti za zemlju ili regiju u kojoj je odobreno za bežičnu upotrebu. Od vas se traži da instalirate i koristite vaše ThinkPad računalo strogo u skladu s lokalnim RF propisima.
  • Page 10: Pronalaženje Informacija Pomoću Thinkvantage Tipke

    Pronalaženje informacija Pronalaženje informacija pomoću ThinkVantage tipke Plava tipka ThinkVantage vam može pomoći u mnogim situacijama kad vaše računalo radi ili čak i ne radi normalno. Pritisnite ThinkVantage tipku da otvorite Center za produktivnost i dobijete pristup do informativnih ilustracija i jednostavnih uputa za početak i nastavak uspješnog rada.
  • Page 11: Poglavje 2. Skrb Za Računalnik Thinkpad

    Zaslon računalnika je namenjen odpiranju in uporabi pod kotom malce nad 90 stopinj. Zaslona ne odpirajte za več kot 180 stopinj, saj s tem lahko poškodujete zgib. © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 12 če je to nujno potrebno. Pazljivo določite gesla v Zapomnite si gesla. Če pozabite nadzorniško geslo ali geslo trdega diska, vam pooblaščeni ponudnik storitev Lenovo ne bo dodelil novega, zaradi česar boste morda morali zamenjati sistemsko ploščo ali trdi disk. Ostali pomembni nasveti v Računalniški modem lahko uporablja samo analogno telefonsko omrežje ali omrežje...
  • Page 13 Skrb za računalnik ThinkPad v Ne obračajte računalnika, ko je adapter za izmenični tok vključen. Tako lahko polomite vtičnico adapterja. v Ko zamenjujete napravo, izklopite računalnik ali pa se prepričajte, da je napravo mogoče zamenjati med delovanjem (hot-swap) ali med prekinitvijo (warm-swap). v Ob zamenjavi pogona računalnika ponovno namestite plastične plošče (če so priložene).
  • Page 14 Skrb za računalnik ThinkPad 1. Mehko in čisto krpo vpijte z nekaj izopropilnega čistilnega alkohola. 2. Vrhnjo površino tipk obrišite s krpo. Tipke obrišite eno po eno; če brišete več tipk naenkrat, se krpa lahko zatakne za tipko v bližini in jo poškoduje. Poskrbite, da tekočina ne kane na tipke ali mednje.
  • Page 15: Poglavje 3. Odpravljanje Težav Z Računalnikom

    . 17 Opomba: Če se sistem izvaja in če lahko pridete do pomoči Access Help, poiščite rešitev v sistemu pomoči. To poglavje predstavlja informacije, ki pridejo v poštev, kadar dostop do pomoči Access Help ni mogoč. © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 16: Pogosto Zastavljena Vprašanja

    ThinkPad? Preberite razdelek “ThinkPad tour” pomoči Access Help. Kje lahko najdem podrobne specifikacije za računalnik? Oglejte si www.lenovo.com/think/support Nadgraditi moram napravo ali zamenjati nekaj od naslednjega: trdi disk, kartico Mini PCI Express, hčerinsko modemsko kartico, pomnilnik, tipkovnico ali naslon za Poiščite Dodatek B, “Deli, ki jih lahko zamenja stranka (CRU-ji)”, na strani 51...
  • Page 17: Določanje Težav

    Kje so obnovitveni CD-ji? Vašemu računalniku ni bil priložen obnovitveni CD oz. Windows CD. Razlago alternativnih metod za obnovitev, ki jih nudi Lenovo, najdete v razdelku “Obnovitev tovarniških nastavitev” na strani 25 tega vodiča. Na kakšen način se lahko obrnem na center za podporo strankam? Glejte Poglavje 6, “Pridobivanje pomoči in servisa”, na strani 39 v tem vodiču.
  • Page 18: Diagnosticiranje Hdd Iz Pripomočka Za Nastavitev Bios-A

    Odpravljanje težav z računalnikom Diagnosticiranje HDD iz pripomočka za nastavitev BIOS-a Trdi disk lahko diagnosticirate, ne da bi morali zagnati operacijski sistem. Če želite diagnosticirati trdi disk iz pripomočka za nastavitev BIOS-a, naredite naslednje: 1. Disketo vzemite iz disketnega pogona (če je vstavljena) in izklopite računalnik. 2.
  • Page 19 Odpravljanje težav z računalnikom Poruka: 0176: System Security - The System has been tampered with. Rješenje: Ova poruka se prikazuje ako uklonite Sigurnosni čip i ponovno ga instalirate ili instalirate novi. Da ispravite grešku, upišite Pripomoček za nastavitev BIOS-a, pritisnite F9 da postavite vrijednosti na default i pritisnite F10 da spremite promjene.
  • Page 20 Odpravljanje težav z računalnikom Poruka: 01C9: More than one Ethernet devices are found. Uklonite jedan od njih. Pritisnite <Esc> za nastavak. Rješenje: Vaše ThinkPad računalo ima ugra en Ethernet dodatak i ne možete dodati drugi takav dodatak instalacijom Ethernet ure aja. Ako se prikaže ova poruka o greški, uklonite Ethernet ure aj koji ste instalirali.
  • Page 21 IBM HDD-a koja nije podržana na ovom sistemu, možete takav disk i dalje koristiti ako pritisnete Esc, ali morate biti svjesni da to može uzrokovati probleme. Ako u primarnom ležištu diska koristite podržani IBM / Lenovo HDD s nekim starim firmverom, trebate ažurirati taj firmver na zadnju verziju, dostupnu na www.lenovo.com/think/support.
  • Page 22 Odpravljanje težav z računalnikom Poruka: 2100: Inicijalizacijska greška na HDD0 (glavni pogon čvrstog diska), 2102: Inicijalizacijska greška na HDD1 (Ultrabay pogon čvrstog diska), 2110: Greška čitanja na HDD0 (glavni pogon čvrstog diska), 2112: Greška čitanja na HDD1 (Ultrabay pogon čvrstog diska) Rješenje: Tvrdi disk ne radi.
  • Page 23: Napake Brez Sporočil

    Odpravljanje težav z računalnikom Ako se na ekranu prikazuje neka od sljedećih poruka greške dajte računalo na popravak: 0177: Bad SVP data, stop POST task. Kontrolna suma lozinke nadglednika u EEPROM-u nije ispravna. 0187: EAIA data access error 0188: Invalid RFID serialization information area 0189: Invalid RFID configuration information area 0192: System Security - Embedded Security hardware tamper detected.
  • Page 24: Težava Z Geslom

    Če ne morete ponastaviti gesla ob vklopu, računalnik odnesite pooblaščenemu serviserju Lenovo ali tržnemu zastopniku za preklic gesla. v Če ne morete ponastaviti gesla za trdi disk, vam pooblaščeni serviser Lenovo ne more določiti novega gesla ali obnoviti podatkov s trdega diska. Računalnik dostavite pooblaščenemu servisu ali tržnemu zastopniku Lenovo, da vam zamenja trdi disk.
  • Page 25: Težave S Tipkovnico

    Odpravljanje težav z računalnikom Težave s tipkovnico Težava Nekatere ali vse tipke na tipkovnici ne delujejo. Rešitev: v Če je do težave prišlo takoj po povrnitvi računalnika iz stanja pripravljenosti, vpišite geslo ob vklopu, če je bilo določeno. v Če je priključena zunanja številska tipkovnica ali miška: 1.
  • Page 26: Težave V Stanju Pripravljenosti Ali Med Mirovanjem

    Odpravljanje težav z računalnikom Težave v stanju pripravljenosti ali med mirovanjem Težava Računalnik preide v stanje pripravljenosti takoj po samopreizkusu ob vklopu (POST) (lučka indikatorja stanja pripravljenosti zasveti). Rešitev: Preverite: v ali je baterija napolnjena. v ali je delovna temperatura v sprejemljivem obsegu. Oglejte si “Specifikacije” na strani 54. Če je vse to pravilno, računalnik odnesite na servisno popravilo.
  • Page 27: Težave Z Zaslonom Računalnika

    Odpravljanje težav z računalnikom Težava Računalnik nepričakovano preklopi na stanje pripravljenosti. Rešitev: Če se procesor pregreje, računalnik samodejno preklopi v stanje pripravljenosti, da se lahko ohladi in s tem zaščiti procesor in ostale notranje komponente. Preverite tudi nastavitve za stanje pripravljenosti s pomočjo pripomočka Power Manager.
  • Page 28: Težave Z Baterijo

    Odpravljanje težav z računalnikom Težava Ob vsakem vklopu računalnika, se na zaslonu prikazujejo manjkajoče, brezbarvne ali svetle pike. Rešitev: To je bistvena značilnost tehnologije TFT. Zaslon računalnika z aktivno matriko je sestavljen iz več TFT-jev (thin-film transistors). Na zaslonu se lahko ves čas prikazuje manjše število manjkajočih, brezbarvnih ali svetlih pik.
  • Page 29: Težave S Trdim Diskom

    Odpravljanje težav z računalnikom Težave s trdim diskom Težava Trdi disk ne deluje. Rešitev: Poskrbite, da je trdi disk v zagonskem meniju v pripomočku za nastavitev BIOS-a v prioritetnem vrstnem redu zagona (Boot priority order). Če je na seznamu naprav, ki so izključene iz vrstnega reda zagona (Excluded from boot order), je trdi disk onemogočen.
  • Page 30: Zagon Pripomočka Za Nastavitev Bios-A

    Odpravljanje težav z računalnikom Težava Računalnika ni mogoče izklopiti s stikalom za vklop. Rešitev: Če je indikator stanja pripravljenosti vključen ali če delate s pomočjo napajanja iz baterije, zamenjajte baterijo s polno ali pa preklopite na napajanje iz električnega omrežja. Če s tem ne odpravite težave, pritisnite gumb za vklop za 4 sekunde ali več, s čimer izklopite računalnik.
  • Page 31 Kako zagnati Pripomoček za nastavitev BIOS-a 8. Za izhod iz podmenija pritisnite F3 ali Esc. Če se nahajate v ugnezdenem podmeniju, večkrat pritisnite tipko Esc, da pridete v meni Pripomoček za nastavitev BIOS-a. Opomba: Če morate nastavitve povrniti v izvirno stanje ob nakupu, pritisnite F9, da naložite privzete nastavitve.
  • Page 32 Kako zagnati Pripomoček za nastavitev BIOS-a ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 33: Poglavje 4. Obnovitvene Možnosti

    CD plošč in nastanek težav zaradi uporabe nepravilne različice CD plošče. Varnostne kopije vseh datotek in programov, ki jih je Lenovo prvotno namestil v računalnik, se nahajajo na skritem zaščitenem področju ali particiji trdega diska. Čeprav so skrite, te kopije zavzemajo nekaj prostora trdega diska.
  • Page 34: Obnovitev Podatkov

    Obnovitvene možnosti 2. Postopek obnovitve lahko traja do dve uri. Prvotno vsebino trdega diska lahko obnovite z naslednjim postopkom: Pozor: Med postopkom obnovitve bodo izgubljene vse datoteke na glavni particiji trdega diska (ponavadi je to pogon C). Preden se podatki prepišejo, vam bo ponujena možnost, da shranite eno ali več...
  • Page 35: Poglavje 5. Nadgrajevanje In Zamenjava Naprav

    Opomba: Če uporabljate kartice PC Card ali Secure Digital Card, preklop v mirovanje morda ne bo mogoč. V tem primeru izklopite računalnik. 2. Zaprite zaslon in računalnik obrnite okoli. 3. Prestavite in zadržite zapah za baterijo 1 in odstranite baterijo 2 . © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 36: Nadgradnja Pogona Trdega Diska

    Pomnilniško kapaciteto računalnika lahko povečate tako, da trdi disk zamenjate s trdim diskom večje kapacitete. Nov trdi disk lahko kupite pri svojem prodajalcu ali tržnem zastopniku družbe Lenovo. Opombe: 1. Trdi disk zamenjajte samo v primeru nadgradnje ali popravila. Spojniki in reža trdega diska niso namenjeni nenehnim spremembam ali zamenjavam pogona.
  • Page 37 Nadgradnja pogona trdega diska Pozor Kako ravnati s pogonom trdega diska v Pogon ne sme pasti na tla ali biti izpostavljen udarcem. Pogon postavite na material, ki blaži udarce, na primer na mehko krpo. v Ne pritiskajte na pokrov pogona. v Ne dotikajte se spojnika.
  • Page 38 Nadgradnja pogona trdega diska Za modele s 15,0-palčnim zaslonom LCD: 5. Odstranite trdi disk, tako da izvlečete jeziček. Za modele s 14,1-palčnim zaslonom LCD: ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 39 Nadgradnja pogona trdega diska Za modele s 15,0-palčnim zaslonom LCD: 6. Stranska gumijasta vodila ločite od trdega diska. 7. Stranska gumijasta vodila pritrdite na nov trdi disk. 8. Trdi disk vstavite v ležišče trdega diska in ga trdno namestite. 9. Namestite nazaj pokrov ležišča in nato še vijak. 10.
  • Page 40: Zamenjava Pomnilnika

    Zamenjava pomnilnika Zamenjava pomnilnika Pomembno Pred zamenjavo pomnilnika preberite Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami. Povečanje zmogljivosti pomnilnika je učinkovit način za hitrejše delovanje programov. Količino pomnilnika v računalniku lahko povečate tako, da v pomnilniško režo računalnika vstavite pomnilniški modul SO-DIMM (small outline dual inline memory module) za DDR 2 DRAM, ki je na voljo kot dodatna oprema.
  • Page 41 Zamenjava pomnilnika 5. Odvijte vijake, s katerimi je pritrjen naslon za dlani. 6. Obrnite računalnik. 7. Privzdignite levi rob naslona za dlani v smeri, ki jo kaže puščica 1 , nato pa dvignite naslon za dlani z računalnika v smeri, ki jo kaže puščica 2 . Opomba: Ko dvignete levi in sprednji rob naslona za dlani, boste najverjetneje zaslišali ″klik″.
  • Page 42 Zamenjava pomnilnika 8. Previdno odmaknite naslon za dlani stran od računalnika, dokler ne zagledate, kje je priključen 3 , nato pa odklopite spojnik 4 . Naslon za dlani je tako odstranjen. 9. Odstranite pokrov pomnilnika. ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 43 Zamenjava pomnilnika 10. Če sta v pomnilniški reži že nameščena dva SO-DIMM-a, odstranite enega od njiju, s čimer napravite prostor za novega. To storite tako, da naenkrat pritisnete navzven zapaha na obeh robovih 1 . Shranite ga za poznejšo uporabo 2 . 11.
  • Page 44 Zamenjava pomnilnika 13. Znova namestite naslon za dlani, tako da ga priključite na spojnik. 14. Poravnajte levi in desni zgornji rob naslona za dlani. ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 45 Zamenjava pomnilnika 15. Nežno pritiskajte na območje, označeno na tej sliki, v smeri puščice, dokler ne zaslišite ″klika″. 16. Pritiskajte sprednji del naslona za dlani, dokler ne zaslišite, kako se zaskoči. 17. Zaprite zaslon in računalnik obrnite okoli; nato namestite nazaj vijake, ki pritrjujejo naslon za dlani.
  • Page 46 Zamenjava pomnilnika 4. Kliknite Yes. Računalnik se ponovno zažene in odpre se zaslon pripomočka za nastavitev BIOS-a. Element “Installed memory (Nameščen pomnilnik)” prikaže celotno količino pomnilnika, ki je nameščen v računalniku. Na primer, če ima računalnik 256 MB pomnilnika in vanj namestite 256 MB SO-DIMM, mora biti prikazana količina v “Installed memory (Nameščen pomnilnik)”...
  • Page 47: Poglavje 6. Pridobivanje Pomoči In Servisa

    Pridobivanje pomoči in servisa Če potrebujete pomoč, servisno storitev, tehnično pomoč ali dodatne informacije o računalnikih ThinkPad, vam je na voljo široka paleta virov pomoči Lenovo. To poglavje vsebuje informacije o tem, kam se obrniti za dodatne informacije o računalnikih ThinkPad, kaj storiti v primeru težav z računalnikom in na koga se obrniti za servisno...
  • Page 48 Naslednje točke niso pokrite: v Zamenjava ali uporaba delov, ki jih ni proizvedla družba Lenovo oz. niso bili za njo proizvedeni, ali deli brez garancije. Opomba: Vsi deli z garancijo so označeni s 7-mestno identifikacijsko oznako v formatu FRU XXXXXXX v Določanje razlogov za težave s programsko opremo...
  • Page 49: Pomoč Po Svetu

    Če želite ugotoviti, ali je vaš računalnik primeren za mednarodni garancijski servis, in prikazati seznam držav, kjer je servis na voljo, obiščite www.lenovo.com/think/support, kliknite Warranty in sledite navodilom na zaslonu. Poglavje 6. Pridobivanje pomoči in servisa...
  • Page 50 ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 51: Dodatek A. Garancijske Informacije

    OPOMBA: ″Regija″ lahko pomeni Hongkong ali Makao, ki sta posebni upravni regiji Kitajske. Garancijsko obdobje 3 let za dele in 1 leto za delo pomeni, da družba Lenovo nudi garancijski servis brez izdaje računa za: a. dele in delo v prvem letu garancijskega obdobja; in b.
  • Page 52: Vrste Garancijskega Servisa

    CRU vrniti. Če je vračilo dela potrebno, 1) so navodila in embalaža za vračanje priložena nadomestnemu delu CRU, in 2) za nadomestni del CRU vam bo izstavljen račun, če družba Lenovo okvarjenega dela CRU ne prejme v roku 30 dni po tem, ko ste prejeli nadomestni del.
  • Page 53: Svetovni Seznam Telefonskih Številk

    (stroške plačate sami, razen če ni drugače določeno). Ko je naprava popravljena ali zamenjana, lahko po njo pridete sami oziroma se vam pošlje po pošti (stroške krije družba Lenovo, razen če ponudnik storitev ne določi drugače). Napravo morate namestiti in preizkusiti sami.
  • Page 54 Država ali regija Telefonska številka Avstrija Klicna podpora za stranke: 01-24592-5901 Garancijske storitve in podpora: 01-211-454-610 (nemščina) Belgija Klicna podpora za stranke: 02-210-9820 (nizozemščina) Klicna podpora za stranke: 02-210-9800 (francoščina) Garancijske storitve in podpora: 02-225-3611 (nizozemščina, francoščina) Bolivija 0800-0189 (španščina) Brazilija Regija Sao Paulo: (11) 3889-8986 Izven regije Sao Paulo: 0800-701-4815...
  • Page 55 Država ali regija Telefonska številka Francija Klicna podpora za stranke: 0238-557-450 Garancijske storitve in podpora (strojna oprema): 0810-631-213 Garancijske storitve in podpora (programska oprema): 0810-631-020 (francoščina) Nemčija Klicna podpora za stranke: 07032-15-49201 Garancijske storitve in podpora: 01805-25-35-58 (nemščina) Grčija +30-210-680-1700 Gvatemala 1800-624-0051 (španščina) Honduras...
  • Page 56 Država ali regija Telefonska številka Mehika 01-800-123-1632 (španščina) Srednji vzhod +44 (0)1475-555-055 Nizozemska +31-20-514-5770 (nizozemščina) Nova Zelandija 0800-733-222 (angleščina) Nikaragva 001-800-220-1830 (španščina) Norveška Klicna podpora za stranke: 6681-1100 Garancijske storitve in podpora: 8152-1550 (norveščina) Panama 001-866-434-2080 (brezplačno) (španščina) Peru 0-800-00-966 (španščina) Filipini 1800-1888-1426 (angleščina) 63-2-995-8420 (filipinščina)
  • Page 57 Država ali regija Telefonska številka Velika Britanija Klicna podpora za stranke: 01475-555-055 Garancijska podpora: 08705-500-900 (angleščina) Združene države Amerike 1-800-426-7378 (angleščina) Urugvaj 000-411-005-6649 (španščina) Venezuela 0-800-100-5722 (španščina) Vietnam Severno območje in Hanoi: 84-4-843-6675 Južno območje in mesto Ho Chi Minh: 84-8-829-5160 (angleščina, vietnamščina) Dodatek A.
  • Page 58 ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 59: Dodatek B. Deli, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Cru-Ji)

    Navodila za zamenjavo CRU-jev najdete v pomoči Access Help. Do te pomoči pridete tako, da kliknete Start in izberete možnost Vsi programi (v različici sistema Windows, ki ni Windows XP, Programi), nato pa pomaknete kazalko na ThinkVantage. Kliknite Access Help © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 60 Online priročnik za vzdrževanje strojne opreme in online videoposnetki so na voljo na spletni strani s podporo. http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid =part-video v Center za podporo strankam. Telefonska številka centra za podporo v vaši državi ali regiji se nahaja v “Svetovni seznam telefonskih številk” na strani 45.
  • Page 61: Dodatek C. Komponente In Specifikacije

    89, 90 ali 94 tipk ® ® v UltraNav (TrackPoint in sledilna ploščica) v Funkcija tipke Fn v Gumb ThinkVantage v Tipke za regulacijo glasnosti Vmesnik v Vtičnica za stereo slušalke v Vtičnica za mikrofon © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 62: Specifikacije

    Komponente v Spojnik za video izhod (S-Video) (pri nekaterih modelih) v 3 spojniki USB (univerzalno serijsko vodilo) v Spojnik IEEE 1394 (pri nekaterih modelih) v Spojnik za telefon RJ11 v Spojnik za ethernet RJ45 ™ v Ultrabay - izboljšano (v nekaterih modelih) v Združitveni spojnik (v nekaterih modelih) v Spojnik zunanjega monitorja Reža za PC-kartico...
  • Page 63 Sinusna napetost 50 do 60 Hz v Napetost adapterja za izmenični tok: 100-240 V AC, 50 do 60 Hz Baterije v ThinkPad R60 - 6-celični litij-ionski (Li-Ion) baterijski paket – Nazivna napetost: 10,8 V DC – Zmogljivost: 5.2AH v ThinkPad R60 paket 9-celičnih litij-ionskih (Li-Ion) baterij –...
  • Page 64 Specifikacije ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 65: Dodatek D. Obvestila

    Za informacije o izdelkih in storitvah, ki so trenutno na voljo v vaši regiji, se obrnite na predstavnika družbe Lenovo. Vsaka referenca na izdelek, program ali storitev družbe Lenovo, ne namerava trditi ali namigovati, da je možno uporabiti zgolj izdelek, program ali storitev družbe Lenovo. Namesto tega je mogoče uporabiti katerikoli enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši Lenovo-ovih...
  • Page 66: Obvestilo O Televizijskem Delovanju

    Lenovo lahko vaše informacije posreduje naprej na kakršenkoli način, za katerega meni, da je primeren, ne da bi si s tem naprtil kakršnekoli obveznosti do vas. Vse reference v tej publikaciji na spletna mesta, ki niso Lenovo-ova, so navedene zgolj zaradi prikladnosti in nikakor niso namenjene za reklamiranje teh spletnih strani.
  • Page 67: Izjava O Skladnosti Emisij S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

    Če želite opremo uporabljati v skladu z omejitvami emisij FCC, morate uporabljati pravilno zaščitene in ozemljene kable in spojnike. Ustrezne kable in spojnike lahko dobite pri pooblaščenih prodajalcih Lenovo. Družba Lenovo ni odgovorna za razne radijske ali televizijske motnje, ki jih povzroči uporaba nepriporočenih kablov ali spojnikov ali nepooblaščeno spreminjanje ali popravljanje te opreme.
  • Page 68: Pomembne Informacije V Zvezi Z Evropsko Direktivo 2002/96/Es

    Lenovo. Lenovo ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli motnje, ki jih povzročajo neprimerni kabli in spojniki. Pomembne informacije v zvezi z evropsko direktivo 2002/96/ES Opomba : Ta oznaka velja samo za države Evropske Unije (EU) in Norveško. Izdelek je označen v skladu z evropsko direktivo 2002/96/ES v zvezi z odpadno električno in...
  • Page 69 Lotus SmartCenter – upravljalnik internetnih informacij Podpora za stranke: Informacije o podpori in telefonske številke za pomoč pri prvi namestitvi programske opreme najdete na spletnem mestu http://www.lenovo.com/think/ support. Za nakup tehnične podpore po začetni podpori pri namestitvi obiščite http://www.lotus.com/passport.
  • Page 70: Blagovne Znamke

    #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Faks: +65 6448 5830 Z vprašanji glede naročila se obrnite na: Smartsuiteapac@modusmedia.com Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe Lenovo v ZDA in/ali drugih državah: Lenovo ThinkPad PS/2 ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 71 Rapid Restore Rescue and Recovery ThinkLight ThinkPad TrackPoint ThinkVantage Ultrabay UltraNav Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe International Business Machines Corporation v ZDA in/ali v drugih državah: Lotus Lotus 1-2-3 Lotus Approach Lotus FastSite Lotus Freelance Graphics Lotus Notes Lotus Organizer Lotus SmartCenter Lotus SmartSuite Lotus Word Pro...
  • Page 72 ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 73: Kazalo

    27 odpravljanje težav 10 zaslon računalnika 19 okolje 3 PC-Doctor za Windows 9 pomembni nasveti 3 pomoč in storitve 39 po svetu 41 preko spleta 39 preko telefona 39 poruke o greškama 10 prenašanje računalnika 4 © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 74 ® ThinkPad R60 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 76 Številka dela: 42T8022 Natisnjeno na Kitajskem (1P) P/N: 42T8022...

This manual is also suitable for:

Thinkpad r60e

Table of Contents