Lenovo ThinkPad R60 Service En Probleemoplossing

(dutch) service and troubleshooting guide
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
R60
Service en probleemoplossing
In deze publicatie vindt u:
v Een kennismaking met andere informatiebronnen
v Belangrijke tips over onderhoud van de computer
v Informatie over diagnose en probleemoplossing
v Opties voor herstel
v Informatie over service en ondersteuning
v Informatie over garantie op uw computer

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad R60

  • Page 1 ® ThinkPad Service en probleemoplossing In deze publicatie vindt u: v Een kennismaking met andere informatiebronnen v Belangrijke tips over onderhoud van de computer v Informatie over diagnose en probleemoplossing v Opties voor herstel v Informatie over service en ondersteuning v Informatie over garantie op uw computer...
  • Page 3 ® ThinkPad Service en probleemoplossing...
  • Page 4 Het boekje Veiligheid en garantie in hetzelfde pakket als deze publicatie. v Informatie over draadloze communicatie in Access Help en Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 61. v De publicatie ThinkPad Kennisgevingen in hetzelfde pakket als deze publicatie. Eerste uitgave (augustus 2006) © Copyright Lenovo 2006.
  • Page 5: Table Of Contents

    Aanbieding van IBM Lotus-software . . 65 Handelsmerken . . 67 Hoofdstuk 5. Apparaten upgraden en ver- vangen . . 31 De batterij verwisselen . 31 Trefwoordenregister . . 69 Het vaste-schijfstation vervangen . . 32 © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 6 ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 7: Lees Dit Eerst

    Als er grote kracht op de kabels komt te staan, kunnen ze breken of beschadigd raken. © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 8 Lees dit eerst Om te voorkomen dat er schade aan de vaste schijf ontstaat en er daardoor gegevens verloren gaan, dient u de computer, voordat u hem verplaatst, uit te zetten of hem met Fn+F4 in de spaarstand Standby te plaatsen. Controleer voordat u de com- puter verplaatst of het Standby-lampje brandt (groen).
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Informatie Zoeken

    Lees deze kennisgeving voordat u de functies voor draadloze communicatie van uw ThinkPad-compu- ter gaat gebruiken. De ThinkPad R60 voldoet aan de richtlijnen voor radiofrequenties en veiligheid in alle landen en regio’s waar deze is goedgekeurd voor draadloos gebruik.
  • Page 10: Informatie Zoeken Met De Thinkvantage-Knop

    Informatie zoeken ThinkPad-computer uitsluitend te installeren en te gebruiken overeen- komstig de lokale wetgeving op het gebeid van radiofrequenties. Informatie zoeken met de ThinkVantage-knop De blauwe ThinkVantage-knop kan van pas komen in al die situaties waarin de computer normaal functioneert, maar ook als dat niet het geval is. Als u op de ThinkVantage-knop drukt, wordt het Productivity Center geopend en krijgt u toegang tot informatieve afbeeldingen en begrijpelijke instructies om met de computer te gaan werken en om productief te blijven.
  • Page 11: Hoofdstuk 2. Onderhoud Van De Thinkpad-Computer

    Stel de computer niet bloot aan te lage of te hoge temperaturen (onder 5 °C of boven 35 °C). Ga voorzichtig met uw computer om v Leg nooit iets tussen het beeldscherm en het toetsenbord of onder het toet- senbord (ook geen papier). © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 12 Ga zorgvuldig om met wachtwoorden v Vergeet uw wachtwoorden niet. Als u het configuratie- of vaste-schijf- wachtwoord vergeet, kan de Lenovo servicetechnicus dit niet meer herstel- len en kan het nodig zijn de systeemplaat of de vaste schijf te vervangen.
  • Page 13 Uw computer kan zowel met een Ethernet-poort als met een modempoort zijn uitgerust. Als dat zo is, zorg dan dat u de juiste aansluiting gebruikt. v Registreer uw ThinkPad-producten bij Lenovo (ga naar de webpagina: www.lenovo.com/register). Dit kan helpen bij het opsporen en retourneren van uw computer als die gestolen of zoekgeraakt is.
  • Page 14 Onderhoud van de ThinkPad-computer 1. Maak een mengsel van een mild keukenschoonmaakmiddel (zonder schuurmiddel of sterke chemicaliën als zuren of basen). Gebruik 5 delen water op 1 deel schoonmaakmiddel. Doop een spons in het reinigingsmiddel. 3. Knijp het overtollige water uit de spons. 4.
  • Page 15 Onderhoud van de ThinkPad-computer Onderhoud van de vingerafdruklezer De volgende handelingen kunnen de vingerafdruklezer beschadigen of er voor zorgen dat deze niet correct werkt: v Krassen op het oppervlak van de lezer met een hard, gepunt voorwerp. v Het oppervlak van de lezer is beschadigd geraakt door te krabben met de nagels.
  • Page 16 Onderhoud van de ThinkPad-computer ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 17: Hoofdstuk 3. Computerproblemen Oplossen

    Meer informatie over de verschillende publicaties die bij de ThinkPad-computer worden geleverd, vindt u in “Dit boekje en andere publicaties” op pagina 1. © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 18 Zie het gedeelte “ThinkPad rondleiding” van Access Help. Waar vindt ik gedetailleerde specificaties van mijn machine? Zie www.lenovo.com/think/support Ik moet een apparaat upgraden of Ik moet een van de volgende onderdelen vervangen; het vaste-schijfstation, de PCI Express Mini-kaart, de Modem Daughter Card, geheugen, het toetsenbord of de polssteun.
  • Page 19: De Oorzaak Van Een Probleem Opsporen

    Help-systeem. Waar zijn de Herstel-CD’s? Er is bij uw computer geen herstel-CD of Windows-CD geleverd. Meer informatie over de herstelprocedures die door Lenovo als alternatief worden aangeboden, vindt u in “De fabrieksinhoud herstellen” op pagina 27 van dit boekje.
  • Page 20: Een Diagnose Van Het Vaste-Schijfstation Uitvoeren Vanuit Het Programma Bios Setup Utility

    Computerproblemen oplossen Als u contact gaat opnemen met het Customer Support Center, zorg dan dat u een afdruk van de testresultaten bij de hand hebt, zodat de technicus deze informatie meteen kan gebruiken. Een diagnose van het vaste-schijfstation uitvoeren vanuit het programma BIOS Setup Utility U kunt een diagnose van het vaste-schijfstation uitvoeren zonder dat het nodig is het besturingssysteem te starten.
  • Page 21: Foutberichten

    Computerproblemen oplossen Foutberichten Opmerkingen: 1. In de tabellen kan een x elk willekeurig teken voorstellen. 2. De versie van PC-Doctor waarnaar hier wordt verwezen is PC-Doctor voor Windows. Bericht: 0176: Systeembeveiliging - Er is geknoeid met het systeem. Oplossing: Dit bericht wordt afgebeeld wanneer u de Security Chip verwijdert en opnieuw plaatst of wanneer u een nieuwe chip installeert.
  • Page 22 Computerproblemen oplossen Bericht: 01C9: Er zijn meerdere Ethernet-apparaten aangetroffen. Verwijder er een. Druk op <Esc> om door te gaan. Oplossing: Uw ThinkPad-computer beschikt over een ingebouwde Ethernet-voorziening. Het is niet mogelijk nóg een dergelijke voorziening toe te voegen. Als dit foutbericht ver- schijnt, verwijder dan het Ethernet-apparaat dat u zelf geïnstalleerd hebt.
  • Page 23 Opmerking: Hiermee wordt de gehele inhoud van de vaste schijf gewist, waarna de vooraf door Lenovo geïnstalleerde software opnieuw wordt teruggezet. Druk op F1 om BIOS Setup Utility te starten of op Enter om de Predesktop Area te starten.
  • Page 24 Computerproblemen oplossen Oplossing: Als de vaste schijf die u gebruikt niet door IBM of Lenovo is gemaakt of als het een oude IBM vaste schijf is die niet door dit systeem wordt ondersteund, kunt u op Esc drukken en proberen of het station werkt. Als u een ondersteunde vaste schijf van IBM/Lenovo in de primaire partitie gebruikt met oude firmware, moet u de firmware bijwerken tot het nieuwste niveau.
  • Page 25: Fouten Zonder Bericht

    Computerproblemen oplossen Bericht: CardBus-configuratiefout — Apparaat uitgeschakeld. Oplossing: Ga naar BIOS Setup Utility. Druk op F9 en dan op Enter om de standaardwaarden te laden. Druk op F10 en dan op Enter om het systeem opnieuw op te starten. Bericht: Verificatie van systeemservices is mislukt.
  • Page 26: Wachtwoordproblemen

    Computerproblemen oplossen Oplossing: Als er een systeemwachtwoord is ingesteld, drukt u op een toets om het symbool voor het systeemwachtwoord op te roepen. Vervolgens typt u het juiste wachtwoord en drukt u op Enter. Als de prompt voor het systeemwachtwoord niet verschijnt, kan dit komen doordat de helderheid van het scherm te laag is ingesteld.
  • Page 27: Problemen Met Het Toetsenbord

    Als u uw beheerderswachtwoord vergeet, wordt er door de onderhoudstechnicus van Lenovo géén reset uitgevoerd. In een dergelijk geval moet u de computer naar een door Lenovo geautoriseerde onderhoudstechnicus of dealer brengen om de systeemplaat te laten vervangen. U moet hiervoor het bewijs van aankoop kunnen overleggen. Boven- dien kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor onderdelen en service.
  • Page 28: Problemen Met Aanwijsapparaten

    Computerproblemen oplossen Oplossing: Controleer of het externe numerieke toetsenblok goed is aangesloten op de computer. Problemen met aanwijsapparaten Probleem: De muisknoppen werken niet. Oplossing: Dit probleem kan optreden als uw ThinkPad-computer alleen een TrackPoint heeft. Wijzig het stuurprogramma voor de muis in PS/2 compatibele muispoort en installeer PS/2 TrackPoint nogmaals.
  • Page 29: Problemen Met Het Lcd-Scherm

    Computerproblemen oplossen Probleem: De computer gaat niet naar de spaarstand Standby of naar de slaapstand. Oplossing: Als het systeem de normale werking niet hervat vanuit de spaarstand Standby, kan het zijn dat het systeem in die spaarstand is gekomen omdat de batterij bijna leeg was. Het Standby-lampje geeft aan of dat zo is.
  • Page 30 Computerproblemen oplossen Oplossing: Zorg ervoor dat: v Het beeldschermstuurprogramma op de juiste manier is geïnstalleerd. v De schermresolutie en de kleurdiepte goed zijn ingesteld. v Het beeldschermtype goed is ingesteld. U kunt deze instellingen als volgt controleren: 1. Klik met de rechter muisknop op het bureaublad, klik op Eigenschappen en kies vervolgens de tab Instellingen.
  • Page 31: Batterijproblemen

    Computerproblemen oplossen Batterijproblemen Probleem: De batterij wordt in de standaard oplaadtijd voor uw computer niet helemaal opgeladen met de uitschakelmethode. Oplossing: Nadere informatie vindt u in de categorie Batterij en Voeding van het gedeelte Proble- men Oplossen in Access Help. Probleem: De computer stopt terwijl de statusindicator niet aangeeft dat de batterij leeg is, -of- de computer werkt door terwijl de statusindicator aangeeft dat de batterij leeg is.
  • Page 32: Een Opstartprobleem

    Computerproblemen oplossen Een opstartprobleem Probleem: Het besturingssysteem Microsoft Windows start niet op. Oplossing: Gebruik Rescue and Recovery bij het oplossen of identificeren van het probleem. Meer informatie over Rescue and Recovery vindt u in Hoofdstuk 4. Overige problemen Probleem: De computer reageert niet. Oplossing: v Om de computer uit te schakelen, houdt u de aan/uit-knop vier seconden of langer ingedrukt.
  • Page 33: Het Programma Bios Setup Utility Starten

    BIOS Setup Utility starten Het programma BIOS Setup Utility starten Op uw computer is een programma met de naam BIOS Setup Utility geïnstal- leerd, waarmee u verschillende parameters kunt selecteren. v Config: Voor het instellen van de configuratie van de computer. v Date/Time: Voor het instellen van de datum en tijd.
  • Page 34 BIOS Setup Utility starten Opmerking: Als u de instellingen weer terug wilt zetten op de oorspron- kelijke waarden, drukt u op F9 om de standaardinstellingen te laden. U kunt ook een optie in het vervolgmenu ″Restart″ selecteren om de standaardwaarden te laden of de wijzigingen ongedaan te maken. 9.
  • Page 35: Hoofdstuk 4. Opties Voor Herstel

    “Overzicht van gegevensherstel” van Access Help. De fabrieksinhoud herstellen Lenovo levert bij de computer geen herstel-CD of Windows-CD, maar biedt eenvoudigere alternatieven om de taken die gewoonlijk met deze CD’s wor- den verricht uit te voeren. De bestanden en programma’s voor deze alterna- tieve methodes staan op de vaste schijf, zodat u niet hoeft te zoeken naar CD’s en niet langer wordt geconfronteerd met onjuiste versies van de CD’s.
  • Page 36: Gegevens Herstellen

    Opties voor herstel Opmerkingen: 1. Als er tijdens de herstelbewerking geen optisch station op de ThinkPad- computer is aangesloten, wordt de DVD-software en de software voor het opnemen van CD’s niet geïnstalleerd. Om een juiste installatie te garande- ren, dient u de het optische-schijfstation in de Ultrabay Slim of de Ultrabay Enhanced te installeren alvorens een herstelprocedure uit te voe- ren.
  • Page 37: Een Nieuw Besturingssysteem Installeren

    Opties voor herstel Een nieuw besturingssysteem installeren Voor informatie over het installeren van een nieuw besturingssysteem raad- pleegt u het gedeelte ″Geavanceerde configuratie″ in Access Help. Hoofdstuk 4. Opties voor herstel...
  • Page 38 ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 39: Hoofdstuk 5. Apparaten Upgraden En Vervangen

    1 ; verwijder de batterij 2 . 4. Breng de voorkant van een volledig opgeladen batterij op één lijn met de voorkant van het batterijvak van de computer en druk de batterij daarna voorzichtig het vak in. © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 40: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    U kunt de opslagcapaciteit van uw computer vergroten door het ingebouwde vaste-schijfstation te vervangen door een vaste-schijfstation met een hogere capaciteit. U kunt een nieuw vaste-schijfstation aanschaffen bij een dealer of via een Lenovo-vertegenwoordiger. Opmerkingen: 1. Vervang het vaste-schijfstation alleen als u een groter station wilt installe- ren of als reparatie noodzakelijk is.
  • Page 41 Het vaste-schijfstation vervangen Attentie Behandeling van het vaste-schijfstation v Laat het station nooit vallen en stel het niet bloot aan mechanische schokken. Leg het station op een zachte ondergrond die schokken opvangt. v Oefen nooit druk uit op de kap van het station. v Raak de aansluiting niet aan.
  • Page 42 Het vaste-schijfstation vervangen 5. Trek het vaste-schijfstation aan het lipje naar buiten. Voor modellen met een 14,1-inch LCD-scherm: Voor modellen met een 15,0-inch LCD-scherm: ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 43: Geheugenmodules Vervangen

    Het vaste-schijfstation vervangen 6. Haal de rubberen geleiders van het vaste-schijfstation af. 7. Bevestig de rubberen geleiders aan het nieuwe vaste-schijfstation. 8. Plaats het vaste-schijfstation in het compartiment en druk het stevig aan. 9. Breng het afdekplaatje van het compartiment weer aan en draai de schroef vast.
  • Page 44 Geheugenmodules vervangen Het vergroten van de geheugencapaciteit van de computer is een effectieve manier om te zorgen dat uw programma’s sneller worden uitgevoerd. U kunt de hoeveelheid geheugen van uw computer uitbreiden door een DDR2 (dou- ble data rate 2) DRAM (synchronous dynamic random access memory) ongebufferde SO-DIMM (small outline dual inline memory module), of kort- weg ″geheugenmodule″, te installeren in het geheugencompartiment van de computer.
  • Page 45 Geheugenmodules vervangen Opmerking: Als u de linkerkant en de voorkant van de polssteun optilt, is het normaal dat u een klik hoort. 8. Haal de polssteun voorzichtig van de computer af, tot u kunt zien waar hij is aangesloten 3 ; ontkoppel de aansluiting 4 . De polssteun is nu verwijderd.
  • Page 46 Geheugenmodules vervangen 10. Als er al twee SO-DIMM’s in het geheugencompartiment zijn geïnstal- leerd, moet u er een verwijderen om plaats te maken voor de nieuwe. Dit doet u door de klemmetjes aan weerszijden van de aansluiting naar bui- ten te duwen 1 . Bewaar de oude SO-DIMM goed 2 . 11.
  • Page 47 Geheugenmodules vervangen 12. Breng het afdekplaatje van het geheugencompartiment weer aan. 13. Sluit de polssteun weer aan op de aansluiting. 14. Breng de rechter- en bovenrand van de polssteun op één lijn met de com- puter. 15. Druk voorzichtig op het in de afbeelding gemarkeerde gebied, in de rich- ting van de pijl, tot u een klik hoort.
  • Page 48 Geheugenmodules vervangen 16. Druk op de voorkant van de polssteun totdat deze op zijn plaats klikt. 17. Sluit het LCD-scherm en keer de computer om. Breng vervolgens de schroeven weer aan waarmee de polssteun vastzat. 18. Zet de batterij weer op zijn plaats. 19.
  • Page 49 Geheugenmodules vervangen 3. Klik op Naar het BIOS gaan. Het bericht ″Systeem moet opnieuw worden gestart″ wordt afgebeeld. 4. Klik op Ja. De computer start opnieuw en het venster van het programma BIOS Setup Utility wordt geopend. Bij “Installed memory” kunt u zien wat de totale hoeveelheid geïnstalleerd geheugen in uw computer is.
  • Page 50 Geheugenmodules vervangen ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 51: Hoofdstuk 6. Hulp En Service Aanvragen

    Hulp en service aanvragen Als u hulp, service of technische assistentie nodig hebt, of gewoon meer wilt weten over ThinkPad-computers, staan u legio informatiebronnen van Lenovo ter beschikking. In dit gedeelte leest u waar u meer informatie kunt krijgen over ThinkPad-computers, wat u moet doen als er zich problemen voordoen met uw computer en wie u moet bellen wanneer u hulp nodig hebt.
  • Page 52 Hulp en service aanvragen v Reparatie van Lenovo-hardware: Als er is vastgesteld dat het probleem een hardwareprobleem is van een Lenovo-product dat onder de garantie valt, staat ons personeel klaar om uw te helpen met reparatie of onderhoud. v Wijzigingen in het ontwerp: Een enkele keer komt het voor dat er, na de verkoop, wijzigingen in een product moeten worden aangebracht.
  • Page 53: Wereldwijde Ondersteuning

    Customer Support Centers vindt u op de Support-website opwww.lenovo.com/support/phone. Als het nummer voor uw land of regio ontbreekt, neemt u contact op met uw Lenovo-we- derverkoper of met uw Lenovo-vertegenwoordiger. Wereldwijde ondersteuning...
  • Page 54 ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 55: Bijlage A. Informatie Over De Garantie

    Macau, Speciale Administratieve Regio van China. Een garantieperiode van 3 jaar op onderdelen en 1 jaar op arbeid betekent dat Lenovo kosteloos garantieservice verleent voor: a. onderdelen en arbeid gedurende het eerste jaar van de garantieperiode; en b. alleen op onderdelen op basis van vervanging in het tweede en derde jaar van de garantieperiode.
  • Page 56: Typen Garantieservice

    Het is mogelijk dat het aangegeven niveau van garantieservice niet op alle locaties wereldwijd beschikbaar is en buiten de normale servicegebieden van Lenovo kunnen er aanvullende kosten in rekening worden gebracht. Neem voor infor- matie die specifiek is voor uw land of locatie contact op met uw plaatselijke Lenovo-vertegenwoordiger of uw wederverkoper.
  • Page 57 2 zijn bepaalde vaardigheden en gereedschappen nodig. Informatie over CRU’s en vervangingsinstructies worden bij uw Machine geleverd en zijn altijd op verzoek bij Lenovo beschikbaar. U kunt een CRU door een Serviceverlener kosteloos laten installeren onder het type garantie dat voor uw Machine aangewezen is.
  • Page 58: Internationale Lijst Van Telefoonnummers

    In Canada of de Verenigde Staten belt u 1-800-IBM-SERV (426-7378). In andere landen zoekt u hieronder het telefoonnummer op. Internationale lijst van telefoonnummers Telefoonnummers kunnen zonder aankondiging worden gewijzigd. Voor de meest actuele telefoonnummers gaat u naar http://www.lenovo.com/ support/phone. Land of regio Telefoonnummer...
  • Page 59 Land of regio Telefoonnummer Chili Gratis: 1230-020-1130 (Spaans) China 800-810-1818 tst 5070 8610 84981188 tst 5070 (Mandarijn) China ThinkPad (hotline technische vragen): 852-2516-3939 (Hongkong S.A.R.) ThinkPad Service Center: 852-2825-6580 ThinkCentre Commerciële PC: 8205-0333 Multimedia Home PC: 800-938-228 (Kantonees, Engels, Mandarijn) China ThinkPad (hotline technische vragen): 0800-839 (Macau S.A.R.)
  • Page 60 Land of regio Telefoonnummer Hongarije +36-1-382-5720 India 1800-425-6666 +91-80-2678-8970 (Engels) Indonesië 800-140-3555 (Engels) (Bahasa Indonesia) Ierland Up-and-running-ondersteuning: 01-815-9202 Garantieservice en ondersteuning: 01-881-1444 (Engels) Israël Givat Shmuel Service Center: +972-3-531-3900 Haifa Service Center: +972-4-849-4608 (Hebreeuws, Engels) Italië Up-and-running-ondersteuning: 02-7031-6101 Garantieservice en ondersteuning: +39-800-820094 (Italiaans) Japan ThinkPad-producten: 0120-20-5550 (gratis)
  • Page 61 Land of regio Telefoonnummer Peru 0-800-00-966 (Spaans) Filippijnen 1800-1888-1426 (Engels) 63-2-995-8420 (Filipino) Polen +48-22-878-6999 Portugal +351-21-892-7147 (Portugees) Roemenië +4-021-224-4015 Russische federatie +7-495-940-2000 (Russisch) Singapore 1800-3172-888 (Engels, Bahasa Melayu) Slowakije +421-2-4954-1217 Slovenië +386-1-4796-699 Spanje 91-714-7983 0901-100-000 (Spaans) Sri Lanka +94-11-2448-442 (Engels) Zweden Up-and-running-ondersteuning: 08-477-4420 Garantieservice en ondersteuning: 077-117-1040...
  • Page 62 ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 63: Bijlage B. Customer Replaceable Units (Cru's)

    PCI Express Mini-kaart Communication Daughter Card Instructies voor het vervangen van CRU’s vindt u in Access Help. Om Access Help te openen, klikt u op Start en plaatst u de aanwijzer achtereenvolgens © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 64 De Online Hardware Maintenance Manual en de Online Video’s die beschikbaar zijn op de Support-website http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid =part-video v Het Customer Support Center. Voor telefoonnummers van het Support Cen- ter in uw land of regio raadpleegt u “Internationale lijst van telefoonnum- mers”...
  • Page 65: Bijlage C. Voorzieningen En Specificaties

    – Extern beeldscherm: Maximaal 2048 x 1536 ™ v ThinkLight v Helderheidsregeling Toetsenbord v Vingerafdruklezer (op bepaalde modellen) v 89, 90 of 94 toetsen ® ® v UltraNav (TrackPoint en touchpad) v Fn-toets v ThinkVantage-knop v Volumeknoppen Interface v Stereo hoofdtelefoonaansluiting © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 66: Specificaties

    Kenmerken v Microfoonaansluiting v Video-uitgang (S-Video) (op bepaalde modellen) v 3 USB-poorten (Universele Seriële Bus) v IEEE 1394-aansluiting (op bepaalde modellen) v RJ11-telefoonaansluiting v RJ45 Ethernet-aansluiting ™ v Ultrabay Enhanced (op bepaalde modellen) v Dockingaansluiting (op bepaalde modellen) v Aansluiting voor extern beeldscherm PC-kaartsleuf v PC-kaarten van Type II (onderste sleuf) v ExpressCard-sleuf (bovenste sleuf) (bepaalde modellen)
  • Page 67 Sinusinvoer 50 - 60 Hz v Ingangsspanning van de AC-adapter: 100-240 Volt wisselstroom, 50 - 60 Hz Batterij v ThinkPad R60 6 Cell Lithium-ion (Li-Ion) batterij – Nominale spanning: 10,8 V gelijkstroom – Capaciteit: 5,2 AH v ThinkPad R60 9 Cell Lithium-ion (Li-Ion) batterij –...
  • Page 68 Specificaties ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 69: Bijlage D. Kennisgevingen

    Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van Lenovo houdt niet in dat Lenovo deze ook zal uitbrengen in alle landen waar Lenovo werkzaam is. Uw Lenovo-vertegenwoordiger kan u vertellen welke producten en diensten op dit moment worden aangeboden.
  • Page 70: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    In andere gebruiksomgevingen kan het resultaat anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor Lenovo jegens u schept.
  • Page 71: Verklaring Van De Federal Communications Commission (Fcc)

    Om te voldoen aan de beperkingen voor straling van de FCC, moeten correct afgeschermde en geaarde kabels en stekkers worden gebruikt. Deze zijn ver- krijgbaar via de geautoriseerde Lenovo-dealer. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieontvangst die veroorzaakt wordt door andere dan de aanbevolen kabels of stekkers of door niet-geautoriseerde wijzi- gingen aan deze apparatuur.
  • Page 72: Verklaring Van Conformiteit Met Emissierichtlijnen Voor Klasse B Van Industry Canada

    Dergelijke kabels en stekkers zijn verkrijgbaar via de geautoriseerde Lenovo-dealer. Lenovo aan- vaardt geen aansprakelijkheid voor storing die wordt veroorzaakt door andere dan de aanbevolen kabels en stekkers.
  • Page 73: Aanbieding Van Ibm Lotus-Software

    Deze Richtlijn bepaalt het raamwerk voor het retourneren en hergebruiken van gebruikte apparaten zoals van toepassing in de hele Europese Unie. Dit label wordt op diverse producten gebruikt om aan te geven dat dat product niet mag worden weggegooid, maar aan het eind van zijn levensloop dient te worden ingeleverd overeenkomstig deze Richtlijn.
  • Page 74 Lotus SmartCenter – Internet Informatiebeheer Ondersteuning: Informatie en telefoonnummers voor hulp bij de installatie van de software vindt u op http://www.lenovo.com/think/support. Voor de aanschaf van technische ondersteuning die verder gaat dan deze hulp bij de eerste installatie gaat u naar http://www.lotus.com/passport.
  • Page 75: Handelsmerken

    #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 Voor inlichtingen over een bestelling: Smartsuiteapac@modusmedia.com Handelsmerken De volgende benamingen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lenovo ThinkPad PS/2 Rapid Restore Rescue and Recovery...
  • Page 76 UltraNav De volgende benamingen zijn handelsmerken van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lotus Lotus 1-2-3 Lotus Approach Lotus FastSite Lotus Freelance Graphics Lotus Notes Lotus Organizer Lotus SmartCenter Lotus SmartSuite Lotus Word Pro Microsoft en Windows zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
  • Page 77: Trefwoordenregister

    7 verificatieproblemen 23 omgeving 3 vooraf geïnstalleerde software her- opstartprobleem 24 stellen 27 voorzieningen 57 PC-Doctor voor Windows 11 problemen wachtwoord batterij 23 instelling 4 computerbeeldscherm 21 problemen 18 diagnose maken 11 energiebeheer 20 opstarten 24 © Copyright Lenovo 2006...
  • Page 78 ® ThinkPad R60 Service en probleemoplossing...
  • Page 80 Onderdeelnummer: 42T8016 Printed in China (1P) P/N: 42T8016...

This manual is also suitable for:

Thinkpad r60e

Table of Contents