Lenovo ThinkPad W500 Troubleshooting Manual

Service en probleemoplossing
Hide thumbs Also See for ThinkPad W500:
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
T500 en W500
Service en probleemoplossing

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad W500

  • Page 1 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 3 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 4 De publicatie Kennisgeving in hetzelfde pakket als deze publicatie. De publicatie Veiligheid en garantie en de Kennisgeving voor regelgeving zijn op de website aanwezig. Deze vindt u op http://www.lenovo.com/think/support, klik op Troubleshooting en klik op User’s guides and manuals.
  • Page 5: Table Of Contents

    Problemen met het toetsenbord . 25 Kennisgevingen . . 77 Problemen met het aanwijsapparaat . . 26 Kennisgeving Exportclassificatie . . 78 Problemen met de spaarstand Standby of Elektronische emissie . . 78 de slaapstand . 26 © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 6 Verklaring van de Federal Com- Japan: Kennisgeving VCCI-klasse B . . 81 munications Commission (FCC) . . 78 EU: WEEE-verklaringen . . 81 Verklaring van conformiteit met industriële Kennisgeving voor gebruikers in de V.S. . 82 emissierichtlijn Canada Klasse B . .
  • Page 7: Lees Dit Eerst

    Bij langdurig contact met uw lichaam kan er, ook door uw kleding heen, ongemak ontstaan, en zelfs brandwonden. v Zorg dat de adapter op dergelijke momenten niet tegen uw lichaam komt. v Gebruik de AC-adapter nooit om u eraan op te warmen. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 8 Zorg dat uw computer niet nat wordt. Om te voorkomen dat u morst en dat u een elektrische schok krijgt, dient u de computer uit de buurt te houden van vloeistoffen. Zorg dat de kabels niet beschadigd raken. Als er grote kracht op de kabels komt te staan, kunnen ze breken of beschadigd raken.
  • Page 9 Wees voorzichtig als u de computer meeneemt. v Gebruik een hoogwaardige draagtas die voldoende steun en bescherming biedt. v Stop de computer niet in een overvolle koffer of tas. Lees dit eerst...
  • Page 10 viii ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 11: Hoofdstuk 1. Informatie Zoeken

    U kunt Access Help op verschillende manieren openen: v Druk op de ThinkVantage-knop. Klik in het Productivity Center (of Lenovo Care ) onder Snellinks op de optie voor het ingebouwde Help-systeem.
  • Page 12: Informatie Zoeken Met De Thinkvantage-Knop

    De blauwe ThinkVantage-knop kan van pas komen in al die situaties waarin de computer normaal functioneert, maar ook als dat niet het geval is. Druk op de ThinkVantage-knop om ThinkVantage Productivity Center (of Lenovo Care) te openen. U krijgt dan toegang tot informatieve afbeeldingen en begrij- pelijke instructies om met de computer te gaan werken en om productief te blijven.
  • Page 13: Aanvullende Informatie Voor Access Help

    Noteer uw wacht- woorden en bewaar de notitie op een veilige plaats. Als u uw wachtwoorden bent vergeten, moet u uw computer naar Lenovo-vertegenwoordiger of naar een Lenovo-dealer brengen om het wachtwoord te laten opheffen.
  • Page 14 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 15: Hoofdstuk 2. Onderhoud Van De Thinkpad-Computer

    – Houd de computer en alle aangesloten apparatuur zo ver mogelijk uit de buurt van een dergelijk apparaat. – Zorg waar mogelijk voor een goede aarding van de computer, zodat sta- tische elektriciteit op een veilige manier kan worden afgevoerd. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 16: Ga Voorzichtig Met De Computer Om

    De stekker van de adapter kan dan afbreken. Uw computer registreren v Registreer uw ThinkPad-producten bij Lenovo (ga naar de volgende website: http://www.lenovo.com/register). Dit kan helpen bij het opsporen en retourneren van uw computer als die gestolen of zoekgeraakt is. Boven- dien kunt u dan op de hoogte worden gehouden van nieuwe technische ontwikkelingen en upgrades.
  • Page 17: Breng Geen Veranderingen In De Computer Aan

    Wees voorzichtig bij het instellen van wachtwoorden v Vergeet uw wachtwoorden niet. Als u het beheerders- of vaste-schijf- wachtwoord vergeet, kan de servicetechnicus van Lenovo dit niet meer her- stellen en kan het nodig zijn de systeemplaat, het vaste-schijfstation of SSD- station te vervangen.
  • Page 18: Onderhoud Van De Vingerafdruklezer

    Onderhoud van de vingerafdruklezer De volgende handelingen kunnen de vingerafdruklezer beschadigen of er voor zorgen dat deze niet correct werkt: v Krassen op het oppervlak van de lezer met een hard, puntig voorwerp. v Op het oppervlak van de lezer schrapen met uw nagel of een hard voor- werp.
  • Page 19: Het Beeldscherm Schoonmaken

    Opmerking: Spuit schoonmaakvloeistof niet rechtstreeks op het beeld- scherm of toetsenbord. Het beeldscherm schoonmaken 1. Veeg het beeldscherm schoon met een zachte, droge doek. Als het beeld- scherm een krasachtige vlek vertoont, kan dat afkomstig zijn van het toet- senbord of het TrackPoint-dopje bij het drukken op de behuizing vanaf de buitenkant.
  • Page 20 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 21: Hoofdstuk 3. Computerproblemen Oplossen

    Mijn computer werkt niet goed. Zie het gedeelte over probleemoplossing in Access Help. In die publica- tie worden methoden voor het oplossen van problemen beschreven voor het geval Access Help niet bruikbaar is. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 22: Naar Het Bios Setup Utility Gaan

    Het kan zijn dat er bij uw computer een herstelschijf of een Windows- schijf is geleverd, maar dat is niet bij alle modellen het geval. Meer informatie over de herstelprocedures die door Lenovo als alternatief worden aangeboden, vindt u in “De fabrieksinhoud herstellen” op pagina 38 van dit boekje.
  • Page 23: De Oorzaak Van Een Probleem Opsporen

    Attentie: v Hebt u aanvullende hulp of informatie nodig om het probleem op te lossen, maak dan hieronder een keuze: – Lenovo Troubleshooting Center – Systeemstuurprogramma’s bijwerken – Systeemgegevens v Een test kan enkele minuten of meer in beslag nemen. Zorg dat u de tijd hebt om de hele test uit te voeren;...
  • Page 24: Diagnoseprogramma Voor De Vaste Schijf

    Als u contact gaat opnemen met het Customer Support Center, zorg dan dat u een afdruk van de testresultaten bij de hand hebt, zodat de technicus deze informatie meteen kan gebruiken. Diagnoseprogramma voor de vaste schijf Als het vasteschijfstation of SSD-station niet goed werkt, kunt u de oorzaak van het probleem proberen op te sporen door het ″HDD diagnostic program″...
  • Page 25: Problemen Opsporen Met Pc-Doctor In De Servicepartitie

    U kunt de publicatie PC-Doctor voor DOS voor uw computer downloaden vanaf de volgende website: http://www.lenovo.com/ support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=tpad-matrix Problemen opsporen met PC-Doctor in de servicepartitie Met behulp van PC-Doctor in het Werkgebied van Rescue and Recovery in de servicepartitie van het vaste-schijfstation kunt u een diagnose van het systeem maken zonder dat u het besturingssysteem hoeft op te starten.
  • Page 26 Bericht Oplossing 0185: Foutieve instel- Controlegetal van de instelling voor de opstartvolgorde in de lingen voor de EEPROM is onjuist. Druk op F1 om naar het programma BIOS opstartvolgorde. Setup Utility te gaan. Druk op F9 en dan op Enter om de Start het programma standaardwaarden te laden.
  • Page 27 Bericht Oplossing 021x: Toetsenbord- Controleer of er zich geen objecten op het toetsenbord (of het fout externe toetsenbord indien van toepassing) bevinden. Zet de computer en alle aangesloten apparaten uit. Zet eerst de com- puter aan en daarna alle aangesloten apparaten. Als dezelfde fout weer optreedt, doet u het volgende: Als er een extern toetsenbord is aangesloten, doet u het vol- gende:...
  • Page 28 Bericht Oplossing 0251: Ongeldig Het systeem-CMOS is mogelijk beschadigd door een controlegetal sys- toepassingsprogramma. De computer gebruikt de standaard- teem-CMOS instellingen. Start het BIOS Setup Utility om de instellingen opnieuw te configureren. Als dezelfde foutcode nu weer ver- schijnt, moet de computer worden nagezien. 0271: Fout met Er is geen datum en/of tijd voor de computer opgegeven.
  • Page 29 Bericht Oplossing 1830: Ongeldige De huidige geheugenconfiguratie wordt niet ondersteund. Als geheugen- er slechts één geheugenmodule geïnstalleerd is, moet deze zijn configuratie - Zet de geïnstalleerd in de onderste sleuf, niet in de bovenste. computer uit en installeer een geheugenmodule in Slot-0 of de onderste sleuf.
  • Page 30 Bericht Oplossing Geen besturings- Controleer of: systeem gevonden v Het vaste-schijf- of SSD-station correct geïnstalleerd is. v Of er een opstartbare schijf in het station zit. Als dezelfde foutmelding nu weer verschijnt, controleer dan de opstartvolgorde met het BIOS Setup Utility. EMM386 is niet Open C:\CONFIG.SYS in een editor, wijzig de regel: geïnstalleerd -...
  • Page 31 Fouten met geluidssignalen Vier keer vier korte Er is een probleem met de beveiligingschip. Laat de computer geluidssignalen. nazien. Vijf geluidssignalen Er is een probleem met de systeemplaat. Laat de computer nazien. Als een van de volgende foutberichten op het scherm wordt afgebeeld, moet u de computer laten nazien: 0175: Ongeldige CRC1, stop de POST-taak 0177: Foutieve SVP-gegevens, stop POST-taak.
  • Page 32: Fouten Zonder Bericht

    Fouten zonder bericht Probleem: Als ik de computer aanzet, verschijnt er niets op het scherm en er klinkt tijdens het opstarten geen geluidssignaal. Opmerking: Als u er niet op hebt gelet of er geluidssignalen klonken, doet u het volgende: 1. Als het systeem vastloopt, kunt u de computer uitschakelen door de aan/uit-knop meer dan vier seconden ingedrukt te houden.
  • Page 33 Probleem: Als ik de computer aanzet, verschijnt er alleen een witte cursor op een zwart scherm. Oplossing: Opmerking: Als u met behulp van een partitioneringsprogramma een partitie op uw vaste-schijf- of SSD-station hebt aangepast, kan het zijn dat het hoofdopstartrecord of de informatie over die partitie vernietigd is. 1.
  • Page 34: Problemen Met Het Geheugen

    Probleem: De computer reageert niet. Oplossing: 1. Als het systeem vastloopt, kunt u de computer uitschakelen door de aan/uit-knop meer dan vier seconden ingedrukt te houden. 2. Als het systeem dan nog steeds niet reageert, verwijdert u de AC-adapter en de batterij en brengt u deze weer aan. De computer kan vastlopen als hij tijdens een communicatiebewerking naar de spaarstand Standby gaat.
  • Page 35: Wachtwoordproblemen

    Lenovo of naar een Lenovo-dealer brengen om dat wachtwoord te laten opheffen. v Als u uw vaste-schijfwachtwoord vergeten bent, kan er door Lenovo géén reset worden uitgevoerd en kunt u nooit meer bij de gegevens op de vaste-schijf of het SSD-station. In een dergelijk geval moet u de computer naar Lenovo of naar een Lenovo-dealer of -vertegenwoordiger brengen om het vaste-schijfstation of het SSD-station te laten vervangen.
  • Page 36: Problemen Met Het Aanwijsapparaat

    Probleem: Er verschijnt een cijfer als u een letter typt. Oplossing: De functie Num Lock staat aan. Om deze uit te schakelen, houdt u de Shift- of Fn-toets ingedrukt en drukt u op NmLk (ScrLk). Probleem: Enkele of alle toetsen van het externe toetsenbord of numeriek toetsenblok werken niet.
  • Page 37 Probleem: Het foutbericht voor een bijna lege batterij verschijnt en de computer gaat meteen uit. Oplossing: De batterij raakt leeg. Voer een van de volgende handelingen uit: v Sluit de AC-adapter aan op de computer en steek de stekker in het stop- contact.
  • Page 38 Probleem: Bij werking op de batterij kan de computer de spaarstand Standby niet verlaten, of het Standby-lampje blijft branden en de computer werkt niet. Oplossing: Mogelijk is het systeem automatisch in de spaarstand Standby of de slaap- stand gekomen omdat de batterij leeg was. 1.
  • Page 39: Problemen Met Het Beeldscherm Van De Computer

    Problemen met het beeldscherm van de computer Probleem: Er verschijnen onjuiste tekens op het scherm. Oplossing: 1. Controleer of het besturingssysteem en het programma correct geïnstal- leerd zijn. 2. Als het besturingssysteem en de toepassingsprogramma’s correct zijn geïnstalleerd en geconfigureerd, moet u de computer laten nazien. Probleem: Iedere keer dat de computer wordt aangezet, zijn er puntjes die ontbreken, oplichten of de verkeerde kleur hebben.
  • Page 40 Probleem: De weergave op het scherm is onleesbaar of vervormd. Oplossing: Zorg ervoor dat: v De schermresolutie en de kleurdiepte goed zijn ingesteld. v Het beeldschermstuurprogramma op de juiste manier is geïnstalleerd. v Het beeldschermtype goed is ingesteld. U kunt deze instellingen als volgt controleren: Voor Windows Vista: 1.
  • Page 41 Oplossing (vervolg): Voor Windows XP: 1. Klik met de rechter muisknop op het bureaublad, klik op Eigenschappen om het venster Eigenschappen voor Beeldscherm te openen en kies ver- volgens de tab Instellingen. 2. Controleer of de schermresolutie en de kleurkwaliteit goed zijn ingesteld. 3.
  • Page 42: Problemen Met De Batterij

    Problemen met de batterij Probleem: De batterij wordt niet opgeladen. -of- De werkingsduur van een volledig opgeladen batterij wordt korter. -of- De batterij kan binnen de standaard oplaadtijd niet volledig worden opgela- den terwijl de computer uit staat. Oplossing: Zie ″Problemen oplossen″ in Access Help. Probleem: De computer werkt niet terwijl de batterij volledig is opgeladen.
  • Page 43: Problemen Met De Ac-Adapter

    Problemen met de AC-adapter Probleem: De stekker van de AC-adapter zit in een werkend stopcontact, maar het pictogram van de AC-adapter (een stekker) wordt niet afgebeeld op de taakbalk. Bovendien brandt het netvoedingslampje niet. Oplossing: 1. Controleer of de AC-adapter goed is aangesloten. Hoe u de AC-adapter moet aansluiten, ziet u op de Setup-poster die bij de computer is gele- verd.
  • Page 44 Probleem: U kunt het HDD-station of SSD-station niet direct verwisselen in de Ultrabay. Oplossing: Het is alleen mogelijk om het vaste-schijfstation of een SSD-station in de Ultrabay te verwisselen terwijl de computer aan staat (″hot-swap″ of ″direct verwisselen″) als er geen vaste-schijfwachtwoord is ingesteld. Zorg dat het wachtwoord voor het HDD- of SSD-station in de Ultrabay is uitgeschakeld.
  • Page 45: Problemen Met De Vingerafdruklezer

    Problemen met de vingerafdruklezer Probleem: U kunt uw vingerafdruk niet registreren of u kunt u niet aanmelden met behulp van uw vingerafdruk. Oplossing: In de volgende gevallen kunt u uw vingerafdruk mogelijk vastleggen of controleren. v Als uw vinger gerimpeld, ruw, droog, verwond, vuil, vet of nat is. v Als de huid van uw vinger heel anders is dan op het moment waarop u uw vingerafdruk hebt vastgelegd.
  • Page 46 Probleem: Als u de computer opstart, start het besturingssysteem niet op vanaf het apparaat waarvan het zou moeten opstarten. Oplossing: Het apparaat waarvan het besturingssysteem zou moeten opstarten, staat wellicht niet in de opstartvolgorde (de lijst ″Boot priority order″) in het BIOS Setup Utility.
  • Page 47: Copyright Lenovo

    Meer informatie over de functies van Rescue and Recovery vindt u in het gedeelte over probleemoplossing in Access Help. Problemen met het SSD-station Sommige computers van Lenovo zijn uitgerust met een zogenaamd SSD- station (SSD = solid state drive). SSD-stations maken gebruik van moderne technologie en maken notebooksystemen lichter, kleiner en sneller.
  • Page 48: De Fabrieksinhoud Herstellen

    De fabrieksinhoud herstellen De volledige backup van alle bestanden en programma’s die Lenovo vooraf op de computer heeft geïnstalleerd, staat op een set herstelschijven die moge- lijk bij uw computer is geleverd, of bevindt zich in een beschermd, verborgen gedeelte, of partitie, van de vaste schijf. Hoewel verborgen, nemen de backups in de partitie schijfruimte in beslag.
  • Page 49: Gegevens Herstellen

    3. Druk zodra het ThinkPad-logo verschijnt op de ThinkVantage-knop.Het Werkgebied van Rescue and Recovery wordt geopend. 4. Klik op Volledig herstel en volg de instructies op het scherm. De fabrieksinhoud herstellen met behulp van herstelschijven Als er een set herstelschijven bij de computer is geleverd of als u herstel- schijven hebt gemaakt of aangeschaft, kunt u de fabrieksinhoud als volgt her- stellen met behulp van de herstelschijven: 1.
  • Page 50 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 51: Hoofdstuk 5. Apparaten Upgraden En Vervangen

    2. Sluit het beeldscherm van de computer en leg de computer op zijn kop. 3. Ontgrendel de batterij door de vergrendeling naar links te schuiven 1 . Verwijder de batterij 2 . © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 52: Het Ssd- Of Vaste-Schijfstation Upgraden

    Lees het boekje Veiligheid en garantie voordat u het SSD- of vaste-schijfstation ver- vangt. Aan de hand van de volgende procedure kunt u het SSD-station of het vaste- schijfstation vervangen door een nieuw station. U kunt een nieuw SSD- of vaste-schijfstation aanschaffen bij een dealer of via een Lenovo-vertegenwoor- diger. Opmerking: ®...
  • Page 53 v Vervang het SSD- of vaste-schijfstation alleen als u het wilt upgraden of als het gerepareerd moet worden. De aansluitingen en het compartiment van deze stations zijn niet ontworpen voor het regelmatig verwisselen van het station. v Het Werkgebied van Rescue and Recovery en het Herstelprogramma zijn niet aanwezig op een optioneel SSD- of vaste-schijfstation.
  • Page 54 6. Trek het station aan het lipje uit de computer. 7. Maak de rubberen geleiders aan de zijkanten los van het vaste-schijf- station. 8. Bevestig de rubberen geleiders aan het nieuwe vaste-schijfstation. ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 55 9. Plaats het vasteschijfstation in het compartiment en druk het stevig aan. 10. Plaats het afdekplaatje van het compartiment. 11. Draai de schroef weer vast. Hoofdstuk 5. Apparaten upgraden en vervangen...
  • Page 56 12. Installeer de batterij weer. 13. Draai de computer weer om. Sluit de AC-adapter en alle kabels aan op de computer. Om het SSD-station te vervangen, doet u het volgende: 1. Zet de computer uit en ontkoppel de AC-adapter en alle kabels van de computer.
  • Page 57 6. Trek het station aan het lipje uit de computer. 7. Ontgrendel de stang met uw vinger (zie de pijl 1 ), en trek de stang omhoog 2 . Opmerking: Verwijder de rubberen geleiders aan de zijkant van de adap- ter niet.
  • Page 58 8. Verwijder het SSD-station uit de adapter. 9. Plaats een nieuw SSD-station in de adapter 1 . Breng de stang weer op zijn plaats en vergrendel hem weer 2 . 10. Plaats het SSD-station in het compartiment en druk het stevig aan. ®...
  • Page 59 11. Plaats het afdekplaatje van het compartiment. 12. Draai de schroef weer vast. 13. Installeer de batterij weer. 14. Draai de computer weer om. Sluit de AC-adapter en alle kabels aan op de computer. Hoofdstuk 5. Apparaten upgraden en vervangen...
  • Page 60: Geheugenmodules Vervangen

    Geheugenmodules vervangen Belangrijk: Lees het boekje Veiligheid en garantie voordat u geheugen vervangt. Het vergroten van de geheugencapaciteit van de computer is een effectieve manier om te zorgen dat uw programma’s sneller worden uitgevoerd. U kunt de hoeveelheid geheugen van uw computer uitbreiden door een DDR3 (dou- ble data rate 3) SDRAM (synchronous dynamic random access memory) ongebufferde SO-DIMM (small outline dual inline memory module), of kort- weg ″geheugenmodule″, te installeren in het geheugencompartiment van de...
  • Page 61 a. Draai de vier schroeven los waarmee de polssteun is vastgezet. b. Keer de computer om en open de klep. Open de polssteun in de rich- ting van de pijl 1 door de zijkanten vast te pakken en de polssteun weg te nemen van de computer 2 .
  • Page 62 c. Als uw model een touchpad of vingerafdruklezer heeft, trekt u de kabel van de polssteun los door aan het lipje te trekken. De polssteun is nu verwijderd. 6. Als er al twee SO-DIMM’s in het geheugencompartiment zijn geïnstal- leerd, verwijdert u deze door de klemmetjes aan weerszijden van elk van de aansluitingen naar buiten te duwen.
  • Page 63 8. Plaats de geheugenmodule met de uitsparing in de richting van de contactrand van de socket in een hoek van 20 graden in de socket 1 en druk stevig 2 . Opmerking: Als u in slechts één van de twee aansluitingen een geheugenmodule installeert, gebruik daarvoor dan altijd de onderste aan- sluiting.
  • Page 64 11. Breng de polssteun weer aan. a. Als uw model een touchpad of een vingerafdruklezer heeft, sluit u de kabel van de polssteun aan. b. Druk op de randen links- en rechtsboven om de polssteun op zijn plaats vast te zetten. ®...
  • Page 65 c. Druk op de voorkant van de polssteun totdat deze op zijn plaats klikt. d. Sluit het LCD-scherm en leg de computer op zijn kop. Breng de vier schroeven voor de polssteun weer aan. 12. Installeer de batterij weer. 13. Draai de computer om en sluit de AC-adapter en alle kabels aan op de computer.
  • Page 66 3. Bij “Installed memory” kunt u zien wat de totale hoeveelheid geïnstalleerd geheugen in uw computer is. ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 67: Hoofdstuk 6. Hulp En Service Ontvangen

    Microsoft op http:// www.microsoft.com. Lenovo biedt technische ondersteuning (″Up and Run- ning″) bij de installatie van, en vragen over, Service Packs voor uw Lenovo- producten waarop Microsoft Windows vooraf is geïnstalleerd. Voor informatie kunt u contact opnemen met het Customer Support Center (zie de telefoon- nummers in “Wereldwijde lijst van telefoonnummers”...
  • Page 68 Warranty. Daarna volgt u de aanwijzingen op het scherm. De voorwaarden en bepalingen van de Lenovo Beperkte Garantie die van toe- passing is op uw Lenovo hardwareproduct, vindt u in Hoofdstuk 3 van het boekje Veiligheid en garantie dat bij uw Lenovo hardwareproduct is geleverd.
  • Page 69: Wereldwijde Ondersteuning

    Om vast te stellen of uw computer in aanmerking komt voor Internationale Garantieservice (IWS) en om een lijst te bekijken van landen waar service beschikbaar is, gaat u naar http://www.lenovo.com/think/support, klikt u op Warranty en volgt u de instructies op het scherm.
  • Page 70 Land of regio Telefoonnummer Oostenrijk 01-211-454-610 (Garantieservice en ondersteuning) Duits) België 02-225-3611 (Garantieservice en ondersteuning) (Nederlands, Frans) Bolivia 0800-10-0189 (Spaans) Brazilië Regio Sao Paulo: (11) 3889-8986 Buiten de regio Sao Paulo: 0800-701-4815 (Braziliaans Portugees) Canada 1-800-565-3344 (Engels, Frans) In Toronto belt u: 416-383-3344 Chili 800-361-213 188-800-442-488...
  • Page 71 Land of regio Telefoonnummer Ecuador 1-800-426911 (Spaans) Egypte +202-35362525 El Salvador 800-6264 (Spaans) Estland +372 66 00 800 +372 6776793 Finland 02-225-3611 (Garantieservice en ondersteuning) (Fins) Frankrijk Hardware (Garantieservice en ondersteuning) Software (Garantieservice en ondersteuning) (Frans) Duitsland 01805-25-35-58 (Garantieservice en ondersteuning) Duits) Griekenland +30-210-680-1700...
  • Page 72 +31-20-514-5770 (Nederlands) Nieuw-Zeeland 0800-733-222 (Engels) Nicaragua 001-800-220-1830 (Spaans) Noorwegen 8152-1550 (Garantieservice en ondersteuning) (Noors) Panama 206-6047 001-866-434-2080 (Lenovo Customer Support Center - gratis) (Spaans) Peru 0-800-50-866 (Spaans) Filippijnen 1800-1888-1426 (Engels) 63-2-995-8420 (Filipino) Polen +48-22-878-6999 Portugal +351 21 892 7046 (Portugees) Roemenië...
  • Page 73 Land of regio Telefoonnummer Taiwan 886-2-8723-9799 0800-000-700 (Mandarijn) Thailand 1-800-299-229 (Thai) Turkije 00800-4463-2041 (Turks) Verenigd Koninkrijk 08705-500-900 (Standaard garantie-ondersteuning) (Engels) Verenigde Staten 1-800-426-7378 (Engels) Uruguay 000-411-005-6649 (Spaans) Venezuela 0-800-100-2011 (Spaans) Vietnam Noordelijke regio en Hanoi: 84-4-843-6675 Zuidelijke regio en Ho Chi Minh Stad: 84-8-829-5160 (Engels, Vietnamees) Hoofdstuk 6.
  • Page 74 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 75: Bijlage A. Garantiegegevens

    Bijlage A. Garantiegegevens Deze Bijlage bevat informatie met betrekking tot de garantieperiode en het type garantieservice, zoals in uw land of regio van toepassing op uw Lenovo hardwareproduct. De voorwaarden en bepalingen van de Lenovo Beperkte Garantie die van toepassing is op uw Lenovo hardwareproduct, vindt u in Hoofdstuk 3 van het boekje Veiligheid en garantie dat bij uw Lenovo hardware- product is geleverd.
  • Page 76 Machine- Land of Regio van aanschaf Garantieperiode Typen type garantie 2083, 2246, VS, Canada, Mexico, Brazilië, Onderdelen en arbeid: 4 4064 Australië en Japan jaar Batterij: 1 jaar Overige Onderdelen en arbeid: 4 jaar Batterij: 1 jaar 2087, 2247, Alle Onderdelen en arbeid: 4 4065 jaar...
  • Page 77: Typen Garantieservice

    Onder CRU Service verzendt uw Serviceverlener CRU’s naar u die u zelf kunt installeren. Informatie over CRU’s en vervangingsinstructies worden bij uw product geleverd en zijn te allen tijde op verzoek bij Lenovo ver- krijgbaar. CRU’s die u zelf makkelijk kunt installeren worden Self-service CRU’s genoemd terwijl Optionele-service CRU’s enige kennis en tools ver-...
  • Page 78 Lenovo. U dient het defecte product terug te sturen naar Lenovo in de verpakking die is gebruikt voor het verzenden van het vervangende product. De verzendkosten in beide richtingen worden betaald door Lenovo.
  • Page 79: Bijlage B. Customer Replaceable Units (Cru's)

    CRU zichtbaar. Beide typen CRU’s vindt u in de tabel op de volgende pagina. In de Online Access Help en op de garantiepagina Lenovo Limited Warranty-01 (LLW) “http://www.lenovo.com/CRUs” vindt u instructies voor het vervan- gen van self-service en optional-service CRU’s. Om het programma Access Help te starten, klikt u op Start en houdt u de aanwijzer achtereenvolgens boven Alle programma’s en ThinkVantage.
  • Page 80 “Wereldwijde lijst van telefoonnummers” op pagina 59. Opmerking: >Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn ver- strekt. Voor informatie over de garantie op CRU’s voor uw machinetype raadpleegt u Hoofdstuk 3, Garantie-informatie in de publicatie Veiligheid en garantie.
  • Page 81 Service en Installatie- Access Online Hard- Online probleem- instructies Help ware Video oplossing Maintenance Manual ® Intel Turbo Memory card Toetsenbord Bijlage B. Customer Replaceable Units (CRU’s)
  • Page 82 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 83: Bijlage C. Voorzieningen En Specificaties

    Fn-toets v ThinkVantage-knop v Volumeknoppen Interface v Aansluiting voor extern beeldscherm v Stereo hoofdtelefoonaansluiting v Microfoonaansluiting v 3 USB-poorten (Universele Seriële Bus) v IEEE 1394-aansluiting v RJ11-modemaansluiting v RJ45 Ethernet-aansluiting v Seriële Ultrabay Slim v Dockingaansluiting © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 84: Specificaties

    Combinatiesleuf voor PC-kaart, Express Card, Smartcard of Flash Media Card (afhankelijk van het model) v Express Card en PC Card v Express Card en Smart Card Optische-schijfstation v Combo-, Multi-Burner- of Blu-ray-station afhankelijk van het model Functies voor draadloze communicatie v Ingebouwd draadloos LAN v Ingebouwde Bluetooth (bepaalde modellen) v Ingebouwd draadloos WAN...
  • Page 85 v Maximaal 65 W of 90 W (afhankelijk van het model) Voedingsbron (AC-adapter) v Sinusinvoer 50 - 60 Hz v Ingangsspanning van de AC-adapter: 100-240 Volt wisselstroom, 50 - 60 Hz Batterij v Lithium-ionenbatterij (Li-Ion) – Nominale spanning: 10,8 V –...
  • Page 86 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 87: Bijlage D. Kennisgevingen

    Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van Lenovo houdt niet in dat Lenovo deze ook zal uitbrengen in alle landen waar Lenovo werkzaam is. Uw Lenovo-vertegenwoordiger kan u vertellen welke producten en diensten op dit moment worden aangeboden.
  • Page 88: Kennisgeving Exportclassificatie

    In andere gebruiksomgevingen kan het resultaat anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor Lenovo jegens u schept.
  • Page 89: Verklaring Van Conformiteit Met Industriële Emissierichtlijn Canada Klasse B

    Om te voldoen aan de beperkingen voor straling van de FCC, moeten er cor- rect afgeschermde en geaarde kabels en stekkers worden gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar via de geautoriseerde Lenovo-dealer. Lenovo is niet verantwoor- delijk voor storing van de radio- of televisie-ontvangst die wordt veroorzaakt door het gebruik van andere dan de aanbevolen kabels en aansluitingen of door niet-geautoriseerde wijzigingen aan deze apparatuur.
  • Page 90: Avis De Conformité À La Réglementation D'industrie Canada

    Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw. wenn Erweiterungskomponenten von Fremdherstellern ohne Empfehlung der Lenovo gesteckt/eingebaut werden.
  • Page 91: Japan: Kennisgeving Vcci-Klasse B

    Dieses Gerät ist berechtigt, in Übereinstimmung mit dem Deutschen EMVG das EG-Konformitätszeichen - CE - zu führen. Verantwortlich für die Konformitätserklärung nach Paragraf 5 des EMVG ist die Lenovo (Deutschland) GmbH, Gropiusplatz 10, D-70563 Stuttgart. Informationen in Hinsicht EMVG Paragraf 4 Abs. (1) 4: Das Gerät erfüllt die Schutzanforderungen nach EN 55024 und...
  • Page 92: Kennisgeving Voor Gebruikers In De V.s

    Met trots biedt Lenovo haar klanten producten aan die zijn onderscheiden met een ENERGY STAR. Lenovo-computers met de volgende machinetypes zijn, indien ze zijn voorzien van een ENERGY STAR-logo, ontworpen en getest volgens de normen van het programma ENERGY STAR 4.0.
  • Page 93 Voor meer informatie over ENERGY STAR gaat naar de volgende website: http://www.energystar.gov Lenovo spoort u aan om efficiënt gebruik van energie tot een integraal onder- deel van uw dagelijkse routine te maken. Om hierbij te helpen heeft Lenovo de volgende energiebesparende functies vooraf al zodanig ingesteld dat ze...
  • Page 94: Kennisgeving Regelgeving

    8. Klik op OK. Kennisgeving regelgeving De meest recente Kennisgeving voor regelgeving is op de website geplaatst. Deze vindt u op http://www.lenovo.com/think/support, klik op Troubleshooting en klik op User’s guides and manuals. ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 95: Handelsmerken

    Handelsmerken De volgende termen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lenovo Lenovo Care ® ThinkPad Rescue and Recovery ® ThinkVantage ® ThinkLight ® TrackPoint Ultrabay Ultrabay Enhanced ® UltraNav Wake on LAN is een handelsmerk van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
  • Page 96 ® ThinkPad T500 en W500 Service en probleemoplossing...
  • Page 97: Trefwoordenregister

    15 problemen oplossen 26 stations PC-Doctor 13, 15 behandeling 6 garantie 65 voor Windows 13 Internationale Garantieser- probleemoplossing vice 59 opslagapparaat 33 ThinkVantage-knop 1, 2 garantie, informatie 65 problemen met het SSD-station 37 tips, belangrijk 5 © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 98 toetsenbord problemen oplossen 25 schoonmaken 8 upgrades van apparatuur 41 vaste-schijfstation diagnose stellen 14 probleemoplossing 33 vervangen 42 veelgestelde vragen 11 Veiligheid en garantie 1 verpakkingsmateriaal 5 vervangen, apparaten 41 vingerafdruklezer onderhoud 8 problemen oplossen 35 voorzieningen en specificaties 73 wachtwoord instellen 7 problemen oplossen 25...
  • Page 100 Onderdeelnummer: 44C9814 Printed in China (1P) P/N: 44C9814...

This manual is also suitable for:

Thinkpad t500

Table of Contents