Lenovo ThinkCentre M80 Brugervejledning

(danish) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M80:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Brugervejledning
Maskintyper: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 og 7529

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M80

  • Page 1 ThinkCentre Brugervejledning Maskintyper: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 og 7529...
  • Page 3 ThinkCentre Brugervejledning Maskintyper: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 og 7529...
  • Page 4 “Bemærkninger” på side 67. Første udgave (Oktober 2010) © Copyright Lenovo 2010. Lenovos produkter, data, computerprogrammer og serviceydelser er udelukkende udviklet for private midler og sælges til offentlige myndigheder som salgsvarer (commercial item) som defineret i 48 C.F.R. 2.101 med begrænsede rettigheder til at bruge, reproducere og videregive.
  • Page 5: Table Of Contents

    Fejlfindingsprogrammer ... Indbygget kabellås ... Lenovo ThinkVantage Toolbox ..Hængelås ....
  • Page 6 Lenovo ThinkVantage Tools ..Bemærkning om tv-output ..Lenovo Welcome ... . CE-mærke for overholdelse af EU-krav ..
  • Page 7: Vigtige Sikkerhedsforskrifter

    Ved at læse og forstå disse sikkerhedsforskrifter reducerer du risikoen for personskade eller beskadigelse af produktet. Hvis du ikke længere har en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, kan du hente en PDF-version fra Lenovo®s websted på: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 viii ThinkCentre Brugervejledning...
  • Page 9: Kapitel 1. Produktoversigt

    Kapitel 1. Produktoversigt Dette kapitel indeholder oplysninger om computerens faciliteter, specifikationer, programmer fra Lenovo, placeringen af stik, komponenter, dele på systemkortet og interne drev. Dette kapitel indeholder følgende emner: • “Faciliteter” på side 1: Dette afsnit indeholder oplysninger om computerens faciliteter.
  • Page 10 • Stik til hovedtelefon og stik til mikrofon på forsiden • Stik til lydindgang, lydudgang og mikrofon på bagsiden • Intern højtaler (visse modeller) Tilslutningsmuligheder Indbygget Ethernet-kontrolenhed (10/100/1000 mbit/s) Systemstyringsfunktioner • Mulighed for at lagre resultater af POST-test af hardware •...
  • Page 11: Specifikationer

    Det eller de operativsystemer, der vises her, certificeres eller testes for kompatibilitet på det tidspunkt, hvor denne vejledning trykkes. Andre styresystemer anerkendes måske af Lenovo som værende kompatible med computeren, efter at denne vejledning er trykt. Listen kan ændres. Du kan afgøre, om et styresystem er blevet certificeret eller testet for kompatibilitet, ved at besøge leverandørens websted.
  • Page 12: Oversigt Over Programmer

    Dette afsnit indeholder oplysninger om de programmer, der leveres sammen med Windows-styresystemet. Programmer fra Lenovo Følgende programmer leveres af Lenovo, så du kan forbedre produktiviteten og reducere de omkostninger, der er forbundet med vedligeholdelse af computeren. De programmer, der leveres sammen med computeren, kan variere afhængigt af modellen og det forudinstallerede styresystem.
  • Page 13 Lenovo ThinkVantage Tools Programmet Lenovo ThinkVantage® Tools fører dig til en række oplysninger og giver nem adgang til forskellige værktøjer, som kan hjælpe dig til at udføre dit arbejde på nem og sikker vis. Der er flere oplysninger i afsnittet “Lenovo ThinkVantage Tools” på side 63.
  • Page 14: Komponenternes Placering

    Antivirusprogram Computeren leveres med et antivirusprogram, som du kan bruge til at finde og eliminere virus. Lenovo leverer et komplet antivirusprogram på computeren med et gratis 30-dages abonnement. Efter 30 dage skal du forny licensen for fortsat at kunne modtage opdateringer til antivirusprogrammet.
  • Page 15: Placering Af Stik Og Dele På Computerens Bagside

    Figur 1. Placering af stik, kontroller og indikatorer på computerens forside Knap til udløsning/lukning af optisk drev USB-stik Afbryder Stik til mikrofon Aktivitetsindikator for harddisk Stik til hovedtelefon Strømindikator USB-stik Placering af stik og dele på computerens bagside I Figur 2 “Stik og dele på computerens bagside” på side 7 vises placeringen af stik og dele på computerens bagside.
  • Page 16: Placering Af Komponenter

    Stik Beskrivelse Lydindgangsstik Bruges til at modtage lydsignaler fra en ekstern lydenhed, f.eks. et stereoanlæg. Når du tilslutter en ekstern lydenhed, tilsluttes der et kabel mellem lydudgangsstikket på enheden og lydindgangsstikket på computeren. Lydudgangsstik Bruges til at sende lydsignaler fra computeren til eksterne enheder, f.eks. forstærkede stereohøjtalere (højtalere med indbyggede forstærkere), hovedtelefoner, multimedietastaturer eller lydindgangsstikket på...
  • Page 17: Placering Af Delene På Systemkortet

    Figur 3. Placering af komponenter Køleplade og blæser Frontdæksel Strømforsyningsenhed Forreste blæserenhed Harddisk Hukommelsesmoduler (2) Optisk drev PCI-kort (visse modeller) Køleplade og blæserkanal Enhed med USB og stik til lyd på forsiden Placering af delene på systemkortet I Figur 4 “Placering af dele på systemkortet” på side 9 vises placeringen af delene på systemkortet. Figur 4.
  • Page 18: Placering Af Interne Drev

    Stik til frontpanel Stik til systemblæser USB-stik (2) Placering af interne drev Interne drev er enheder i computeren, som bruges til at læse og gemme data. Du kan installere drev i computeren for at forøge dens lagerkapacitet og for at gøre det muligt for den at læse andre medietyper. Interne drev installeres i båse.
  • Page 19: Kapitel 2. Installation Eller Udskiftning Af Hardware

    Bemærkninger: 1. Brug kun computerdele, der leveres af Lenovo. 2. Når du installerer eller udskifter udstyr, skal du følge den relevante vejledning i dette afsnit sammen med den vejledning, der leveres sammen med udstyret.
  • Page 20: Afmontering Af Dækslet

    Du må ikke åbne computeren eller foretage nogen reparationer, før du har læst og forstået afsnittet “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder en vejledning i, hvordan du afmonterer computerens dæksel. Pas på: Sluk for computeren, og lad den køle af i tre til fem minutter, før du fjerner dækslet.
  • Page 21: Afmontering Og Montering Af Frontdækslet

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du afmonterer og monterer frontdækslet. Gør følgende for at fjerne og montere frontdækslet: 1.
  • Page 22: Adgang Til Systemkortets Komponenter Og Drev

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du får adgang til systemkortets komponenter og drev. Gør følgende for at få adgang til systemkortets komponenter og drev: 1.
  • Page 23: Installation Eller Udskiftning Af Et Pci-Kort

    Du må ikke åbne computeren eller foretage nogen reparationer, før du har læst og forstået afsnittet “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Kapitel 2 Installation eller udskiftning af hardware...
  • Page 24 Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du installerer eller udskifter et PCI-kort. Computeren har en port til standard-PCI-kort, to til PCI Express-kort (x1) og en til PCI Express-grafikkort (x16). Læs “Placering af delene på systemkortet” på side 9. Gør følgende for at installere eller udskifte et PCI-kort: 1.
  • Page 25 Figur 11. Afmontering af PCI-kortet • Hvis du skal installere et PCI-kort, skal du fjerne det relevante PCI-portdæksel. Se “Placering af delene på systemkortet” på side 9 for at identificere typerne af PCI-kortstik. 4. Tag det nye PCI-kort ud af den antistatiske pose. Kapitel 2 Installation eller udskiftning af hardware...
  • Page 26: Installation Eller Udskiftning Af Et Hukommelsesmodul

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du installerer eller udskifter et hukommelsesmodul. Computeren indeholder fire hukommelsesstik, hvor du kan installere eller udskifte DDR3 SDRAM DIMM-moduler, som giver op til 16 GB systemhukommelse.
  • Page 27 2. Afmontér computerens dæksel. Læs “Afmontering af dækslet” på side 12. 3. Læg computeren på siden, så du nemmere kan komme til systemkortet. 4. Find hukommelsesstikkene på systemkortet. Læs “Placering af delene på systemkortet” på side 9. 5. Fjern alle de dele, og afmontér alle de kabler, der kan forhindre adgang til stikkene til hukommelsesstikkene.
  • Page 28: Udskiftning Af Batteriet

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Computeren har en særlig type hukommelse, som vedligeholder dato, klokkeslæt og konfigurationsindstillinger for de indbyggede funktioner. Batteriet sørger for, at computeren husker disse oplysninger, når der er slukket for den.
  • Page 29: Udskiftning Af Køleplade Og Blæser

    Du må ikke åbne computeren eller foretage nogen reparationer, før du har læst og forstået afsnittet “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter kølepladen og blæseren. Kapitel 2...
  • Page 30 Pas på: Kølepladen og blæseren kan være meget varme. Sluk for computeren, og lad den køle af i tre til fem minutter, før du fjerner dækslet. Gør følgende for at udskifte kølepladen og blæseren: 1. Fjern alle medier fra drevene, sluk for alle tilsluttede enheder, og sluk for computeren. Tag derefter alle netledninger ud af stikkontakterne, og afmontér alle kabler fra computeren.
  • Page 31 6. Følg disse handlinger for at fjerne de fire skruer, der sikrer kølepladen og blæseren på systemkortet: a. Tag skruen delvist ud, fjern derefter skruen helt, og fjern derefter skruen helt. b. Tag skruen delvist ud, fjern derefter skruen helt, og fjern derefter skruen helt.
  • Page 32: Udskiftning Af Mikroprocessoren

    Du må ikke åbne computeren eller foretage nogen reparationer, før du har læst og forstået afsnittet “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter mikroprocessoren. Pas på: Kølepladen og mikroprocessoren kan være meget varme.
  • Page 33 2. Afmontér computerens dæksel. Læs “Afmontering af dækslet” på side 12. 3. Fjern kølepladen og blæserenheden. Læs “Udskiftning af køleplade og blæser” på side 21. Bemærk: Placér kølepladen og blæserenheden på siden, så kølepastaen nederst ikke kommer i kontakt med noget. 4.
  • Page 34: Udskiftning Af Strømforsyningsenheden

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter strømforsyningsenheden. Selv om der ikke er nogen dele, der bevæger sig i computeren, når netledningen er afmonteret, skal du alligevel være opmærksom på...
  • Page 35 Fare! Farlige bevægelige dele. Hold fingre og andre legemsdele væk fra dette område. Pas på: Du må aldrig fjerne dækslet fra strømforsyningsenheden eller fra andre dele med denne mærkat. Der er farlig spænding, strøm og farlige energiniveauer i alle komponenter, hvor denne mærkat sidder på.
  • Page 36 Figur 23. Fjernelse af kølepladens blæserkanal 5. Afmontér kablerne til strømforsyningsenheden fra alle drevene og 24- og 4-bens strømstikkene på systemkortet. Læs “Placering af delene på systemkortet” på side 9. Bemærk: Det kan også være nødvendigt at tage kablerne til strømforsyningsenheden ud af kabelklemmerne eller -bøjlerne, der sikrer kablerne i kabinettet.
  • Page 37 Montér derefter de tre skruer, så strømforsyningsenheden bliver holdt på plads. Bemærk: Brug kun de skruer, der leveres af Lenovo. Figur 25. Montering af strømforsyningsenheden 9. Tilslut strømforsyningskablerne til alle drev og systemkortet. Læs “Placering af delene på systemkortet”...
  • Page 38: Udskiftning Af Det Optiske Drev

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter det optiske drev. Gør følgende for at udskifte det optiske drev: 1.
  • Page 39 6. Hold det optiske drev, og fjern de to skruer, der sikrer det optiske drev. Figur 27. Afmontering af skruerne til det optiske drev 7. Tryk drevbåsens klemme indad, og drej drevbåsen nedad sådan som det er vist. Figur 28. Drejning af drevbåsen tilbage på plads Kapitel 2 Installation eller udskiftning af hardware...
  • Page 40 8. Skub det optiske drev ud gennem forsiden af computeren. Figur 29. Afmontering af det optiske drev 9. Skub det nye optiske drev ind i båsen til det optiske drev via forsiden af computeren. Figur 30. Installation af et nyt optisk drev ThinkCentre Brugervejledning...
  • Page 41: Udskiftning Af Harddisken

    Du må ikke åbne computeren eller foretage nogen reparationer, før du har læst og forstået afsnittet “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Kapitel 2 Installation eller udskiftning af hardware...
  • Page 42 Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter harddisken. Gør følgende for at udskifte harddisken: 1. Fjern alle medier fra drevene, sluk for alle tilsluttede enheder, og sluk for computeren. Tag derefter alle netledninger ud af stikkontakterne, og afmontér alle kabler fra computeren. 2.
  • Page 43 5. Hold harddisken, og fjern de fire skruer, der fastholder harddisken. Fjern derefter harddisken fra drevbåsen, og tag signalkablet og strømkablet ud af bagsiden på harddisken for helt at fjerne den fra kabinettet. Figur 34. Udskiftning af harddisken 6. Slut den ene ende af signalkablet til bagsiden af den nye harddisk og den anden ende til et ledigt SATA-stik på...
  • Page 44: Udskiftning Af Kortlæseren

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter kortlæseren. Bemærk: Kortlæseren er kun tilgængelig i visse modeller.
  • Page 45: Udskiftning Af Den Forreste Blæser

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter den forreste blæser. Gør følgende for at udskifte den forreste blæser: 1.
  • Page 46 3. Afmontér frontdækslet. Læs “Afmontering og montering af frontdækslet” på side 13. 4. Drej drevbåsen opad for at få adgang til blæseren foran. Læs “Adgang til systemkortets komponenter og drev” på side 14. 5. Fjern harddisken for at få nemmere adgang til blæseren foran. Læs “Udskiftning af harddisken” på side 33. 6.
  • Page 47: Udskiftning Af Tastaturet

    Du må ikke åbne computeren eller foretage nogen reparationer, før du har læst og forstået afsnittet “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter tastaturet. Kapitel 2...
  • Page 48: Udskiftning Af Musen

    ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter musen. Gør følgende for at udskifte musen: 1.
  • Page 49: Afslutning Af Udskiftningen Af Dele

    4. Slut den nye mus til det korrekte stik på computeren. Musen kan være tilsluttet et PS/2-musestik eller et USB-stik . Afhængigt af hvor du vil tilslutte den nye mus, kan du få flere oplysninger under “Stik, kontroller og indikatorer på computerens forside” på side 6 eller “Placering af stik og dele på computerens bagside”...
  • Page 50: Hentning Af Styreprogrammer

    Læs Kapitel 4 “Brug af programmet Setup Utility” på side 53. Bemærk: De fleste steder forlanger Lenovo, at kunden afleverer de defekte CRU-dele (Customer Replaceable Units). De relevante oplysninger leveres sammen med de nye CRU-dele, eller du modtager oplysningerne et par dage efter, du har modtaget CRU-delene.
  • Page 51: Indbygget Kabellås

    Kabellåsen låser også computerdæsklet. Læs Figur 43 “Installation af en kabellås” på side 43. Det er den samme type lås, som de låse, der bruges på mange bærbare computere. Du kan bestille en kabellås fra Lenovo. Søg efter Kensington på denne adresse: http://www.lenovo.com/support Bemærk: Kontrollér, at den indbyggede kabellås ikke påvirker de andre kabler i computeren.
  • Page 52: Hængelås

    Hængelås Computeren leveres med en løkke til en hængelås, så dækslet ikke kan afmonteres, når der er sat en hængelås på. Figur 44. Installation af en hængelås Beskyttelse vha. kodeord Du kan forhindre uautoriseret brug af computeren ved at bruge programmet Setup Utility til at angive et kodeord.
  • Page 53 5. Flyt jumperen fra standardpositionen (ben 1 og 2) til vedligeholdelsespositionen (ben 2 og 3). 6. Geninstallér alle de dele, og montér alle de kabler igen, som har været fjernet eller afbrudt. 7. Montér computerens dæksel, og tilslut netledningerne til computeren og skærmen. Læs “Afslutning af udskiftningen af dele”...
  • Page 54 ThinkCentre Brugervejledning...
  • Page 55: Copyright Lenovo

    1. Retableringsoplysningerne i dette kapitel gælder kun for computere med Rescue and Recovery-programmet eller Product Recovery-programmet. Hvis ikonet Udvidet sikkerhedskopiering og retablering i programmet Lenovo ThinkVantage Tools er nedtonet, angiver det, at du skal installere programmet Rescue and Recovery, før du aktiverer funktionerne. Installer programmet Rescue and Recovery på...
  • Page 56: Brug Af Retableringsmedier

    Bemærk: I styresystemet Windows 7 kan du oprette retableringsmedier vha. diske eller eksterne USB-lagerenheder. Gør følgende for at oprette retableringsmedier i Windows 7: Klik på Start ➙ Alle programmer ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery-diske. Følg herefter vejledningen på skærmbilledet.
  • Page 57: Sådan Udfører Du En Sikkerhedskopiering

    Gør følgende for at udføre en sikkerhedskopiering med programmet Rescue and Recovery i Windows 7: 1. Fra Windows-skrivebordet skal du klikke på Start ➙ Alle programmer ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Udvidet sikkerhedskopiering og retablering. Programmet Rescue and Recovery starter.
  • Page 58: Oprettelse Og Brug Af Et Retableringsmedie

    7-styresystemet. Gør følgende for at oprette et genopretningsmedie i Windows 7: 1. Fra Windows-skrivebordet skal du klikke på Start ➙ Alle programmer ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Udvidet sikkerhedskopiering og retablering. Programmet Rescue and Recovery starter. 2. Klik på pilen Start udvidet Rescue and Recovery i hovedvinduet i Rescue and Recovery.
  • Page 59: Brug Af Et Retableringsmedie

    Styreprogrammer til fabriksinstallerede enheder findes på harddisken i underbiblioteket SWTOOLS\DRIVERS, normalt på C-drevet. De sidste nye styreprogrammer til fabriksinstallerede enheder findes også på http://www.lenovo.com/support. De andre styreprogrammer findes på det programmedie, der leveres med de forskellige enheder. Gør følgende for at installere eller geninstallere styreprogrammet til en fabriksinstalleret enhed: 1.
  • Page 60: Løsning Af Retableringsproblemer

    Løsning af retableringsproblemer Gør ét af følgende, hvis du ikke kan få adgang til Rescue and Recovery-arbejdsområdet eller til Windows: • Brug et genopretningsmedie for at starte Rescue and Recovery-arbejdsområdet. Læs “Oprettelse og brug af et retableringsmedie” på side 50. •...
  • Page 61: Kapitel 4. Brug Af Programmet Setup Utility

    • Angiv startkodeord • Angiv administratorkodeord Du behøver ikke at angive et kodeord for at kunne bruge computeren. Men du øger sikkerheden, når du bruger kodeord. Hvis du beslutter at bruge kodeord, skal du læse de følgende afsnit. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 62: Kodeord - Bemærkninger

    Kodeord - bemærkninger Et kodeord kan være en kombination af op til seksten alfanumeriske tegn. Af sikkerhedshensyn anbefales det, at du bruger et stærkt kodeord, som ikke er nemt at bryde. Brug følgende retningslinjer for at angive et stærkt kodeord: Bemærk: Kodeord til programmet Setup Utility skelner ikke mellem store og små...
  • Page 63: Valg Af Startenhed

    SATA-kontrolenhed Når denne facilitet er angivet til Disabled, er alle de enheder, der er tilsluttet SATA-kontrolenheden, f.eks. harddisken eller den optiske disk, deaktiveret og vises ikke i systemkonfigurationen. USB Setup Brug denne facilitet til at indstille USB-stik. Gør følgende for at aktivere eller deaktivere en enhed: 1.
  • Page 64: Afslutning Af Setup Utility-Program

    2. Vælg Startup ➙ Primary Boot Sequence. Læs oplysningerne, der vises i højre side af skærmen. 3. Vælg den første startenhed, den anden startenhed og så videre. 4. Tryk på Esc for at vende tilbage til menuen Startup. Vælg derefter enhederne for Automatic Boot Sequence og Error Boot Sequence.
  • Page 65: Kapitel 5. Opdatering Af Systemprogrammer

    FLASH-disk, når du starter computeren med en disk til opdatering af systemprogrammet, eller ved at udføre et særligt opdateringsprogram fra styresystemet. Lenovo ændrer eller udvider muligvis POST og BIOS. Når opdateringerne offentliggøres, vil de være tilgængelige i filer, som du kan hente på Lenovos websted http://www.lenovo.com. Oplysninger om, hvordan du bruger POST og BIOS-opdateringer, findes i en TXT-fil, der leveres sammen med de opdaterede filer.
  • Page 66: Opdatér Bios Fra Styresystemet (Flash)

    Opdatér BIOS fra styresystemet (flash) Bemærk: Lenovo forbedrer hele tiden sine websteder, så indholdet på dem kan ændres uden varsel, herunder også det indhold, der er omtalt i det følgende. Gør følgende for at opdatere BIOS (udføre en FLASH) fra styresystemet: 1.
  • Page 67: Kapitel 6. Problemløsning Og Fejlfindingsprogrammer

    Tastaturet fungerer ikke. Kontrollér, at: • Computeren er tændt. • Tastaturet er korrekt sluttet til et tastaturstik (stikket til PS/2-tastaturet eller et af USB-stikkene) på computeren. • Ingen af tasterne sidder fast. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 68: Fejlfindingsprogrammer

    Klik på Start ➙ Alle programmer ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ System Health and Diagnostics. Følg vejledningen på skærmen. Læs hjælpen i Lenovo ThinkVantage Toolbox for at få flere oplysninger om, hvordan du udfører programmet. PC-Doctor til DOS Du kan også overføre den sidste nye udgave af fejlfindingsprogrammet PC-Doctor for DOS fra http://www.lenovo.com/support.
  • Page 69: Rengøring Af Optisk Mus

    1. Hent et selvstartende diskimage (kendt som et ISO-image) af fejlfindingsprogrammet fra: http://www.lenovo.com/support 2. Brug et diskbrænderprogram til at oprette en fejlfindingsdisk med ISO-imaget. Udfør fejlfindingsprogrammet fra fejlfindingsdisken Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du bruger fejlfindingsprogrammet fra den fejlfindingsdisk, du har oprettet.
  • Page 70 ThinkCentre Brugervejledning...
  • Page 71: Kapitel 7. Oplysninger, Hjælp Og Service

    • Lenovo ThinkVantage Toolbox • Password Manager • Power Manager • Product Recovery • Rescue and Recovery • System Update Klik på Start ➙ Alle programmer ➙ Lenovo ThinkVantage Tools for at få adgang til programmet Lenovo ThinkVantage Tools. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 72: Lenovo Welcome

    Lenovo Welcome Programmet Lenovo Welcome introducerer dig til nogle innovative, indbyggede Lenovo-faciliteter og fører dig gennem nogle få, vigtige konfigurationsfunktioner, så du kan få mest muligt ud af computeren. Access-hjælp Access Help indeholder oplysninger om, hvordan du kommer i gang, om grundlæggende funktioner, tilpasning af indstillinger, beskyttelse af data, udvidelse og opgradering samt fejlfinding.
  • Page 73: Telefonservice

    ændringer (EC'er), der gælder for din computers hardware, til rådighed. Følgende dækkes ikke af garantien: • Udskiftning eller anvendelse af dele, der ikke er fremstillet af eller på vegne af Lenovo, eller af dele, som Lenovo ikke stiller garanti for •...
  • Page 74: Brug Af Andre Serviceydelser

    Du kan se, om din computer er berettiget til den verdensomspændende service, og du kan også få vist en oversigt over de lande, hvor denne service gives, når du besøger webstedet http://www.lenovo.com/support og klikker på Warranty. Følg vejledningen på skærmen.
  • Page 75: Tillæg A. Bemærkninger

    Kontakt en Lenovo-forhandler for at få oplysninger om de produkter og serviceydelser, der findes i dit land. Henvisninger til et Lenovo-produkt, -program eller en Lenovo-ydelse skal ikke betyde, at det kun er Lenovos produkt, program eller ydelse, der kan anvendes. Alle funktionelt tilsvarende produkter, programmer og serviceydelser, der ikke krænker Lenovos immaterialrettigheder, kan anvendes.
  • Page 76: Ce-Mærke For Overholdelse Af Eu-Krav

    CE-mærke for overholdelse af EU-krav Varemærker Varemærkerne Lenovo, Lenovo-logoet, Personal System/2, PS/2, Rescue and Recovery, ThinkCentre og ThinkVantage tilhører Lenovo i USA, andre lande eller også gælder begge dele. Varemærkerne Microsoft og Windows tilhører Microsoft. Varemærkerne Intel, Intel Core og Pentium tilhører Intel Corporation.
  • Page 77: Stikordsregister

    I/O-faciliteter (Input/Output) indstillinger dokumentation, brug skift driftsbetingelser informationskilder installér styreprogrammer eksternt udstyr, installation installér ekstraudstyr enheder, håndtering og statisk elektricitet sikkerhedsfunktioner enheder, styreprogrammer installér igen Ethernet styreprogrammer © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 78 Setup Utility køb af flere serviceydelser Programoversigt køleplade og blæser udskift Rescue and Recovery arbejdsområde, Rescue and Recovery Lenovo ThinkVantage Toolbox Rescue and Recovery-arbejdsområdet Lenovo ThinkVantage Tools retablér Lenovo Welcome fra fejl under en POST og BIOS-opdatering Lenovo-websted programmer...
  • Page 79 USB-stik varemærker VGA-skærmstik videosubsystem vigtige sikkerhedsforskrifter vælg midlertidig startenhed © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 80 ThinkCentre Brugervejledning...
  • Page 82 Partnummer: 0A22480 Printed in USA (1P) P/N: 0A22480 *0A22480*...

Table of Contents