Lenovo ThinkCentre A51 Naslagboekje Manual

(dutch) quick reference guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A51:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Naslagboekje
Inhoud
- Belangrijke veiligheidsvoorschriften
- Garantiebepalingen en andere kennisge-
vingen
- Installatie van de computer
- Software herstellen
- Diagnose en probleemoplossing
- Hulp en Service
- Aanbod IBM Lotus-software

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A51

  • Page 1 ™ ThinkCentre Naslagboekje Inhoud - Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Garantiebepalingen en andere kennisge- vingen - Installatie van de computer - Software herstellen - Diagnose en probleemoplossing - Hulp en Service - Aanbod IBM Lotus-software...
  • Page 3 ™ ThinkCentre Naslagboekje...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst: v “Belangrijke veiligheidsinformatie” op pagina v v Bijlage B, “IBM Verklaring van Beperkte Garantie Z125-4753-08 04/2004”, op pagina 39 v Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 69 Eerste uitgave (februari 2005) © Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Belangrijke veiligheidsinformatie . Situaties waarin onmiddellijk handelen vereist is . Algemene veiligheidsrichtlijnen . . vi Aanvullende veiligheidsvoorschriften . Kennisgeving lithiumbatterij . Veiligheidsvoorschriften voor de modem . . xi Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen . xi Aanvullende hulp . . xiii Hoofdstuk 1.
  • Page 6 PC Doctor Dos Diagnostics . . 29 Foutcodes . . 31 Geluidssignalen bij de zelftest . . 33 Bijlage A. Aanbod van IBM Lotus Software . . 35 Bijlage B. IBM Verklaring van Beperkte Garantie Z125-4753-08 04/2004 Deel 1 - Algemene voorwaarden . .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsinformatie

    Belangrijke veiligheidsinformatie Opmerking Het is van belang dat u eerst de veiligheidsinformatie leest. Deze informatie helpt u uw IBM personal computer veilig te gebruiken. Volg alle bij uw computer geleverde instructies en bewaar alle documentatie. De informatie in dit document vormt op geen enkele manier een wijziging van de voorwaarden in de koopovereenkomst of de IBM Garantieverklaring.
  • Page 8: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    zijn van een mogelijk gevaarlijke situatie. Neem in dergelijke gevallen nooit risico’s en probeer niet zelf een diagnose te stellen. Controleer de computer en haar componenten regelmatig op schade, slijtage of andere tekenen van gevaar. Mocht u twijfels hebben over de conditie van een bepaalde component, gebruik het product dan niet.
  • Page 9: Netsnoeren En Voedingsadapters

    Onderhoud Probeer niet zelf onderhoud aan het product uit te voeren, tenzij u hiertoe instructies hebt gekregen van het IBM Support Center. Doe alleen een beroep op serviceleveranciers die door IBM zijn geautoriseerd voor het uitvoeren van reparaties aan uw specifieke product. Opmerking: Bepaalde onderdelen kunnen door de klant zelf worden vervan- gen.
  • Page 10: Verlengsnoeren En Aanverwante Apparaten

    Maak nooit gebruik van een netsnoer waarvan de contactpunten sporen van roest, corrosie of oververhitting vertonen of waarvan het snoer of de stekker op welke manier dan ook beschadigd is. Verlengsnoeren en aanverwante apparaten Controleer of elk verlengsnoer, elke piekspanningsbeveiliging, elke nood- voeding en elke verdeelstekker die u gebruikt, bestand is tegen de elektrische eisen van het product.
  • Page 11 kom kortsluiting van de metalen contactpunten. Stel de batterij niet bloot aan water of andere vloeistoffen. Laad de batterij uitsluitend op volgens de instruc- ties in de productdocumentatie. Door misbruik of onoordeelkundig gebruik kan de batterij oververhit raken, waardoor er gassen of vonken uit de batterij of knoopcel kunnen komen. Als de batterij beschadigd is of lekt of als zich op de polen materiaal heeft afgezet, mag u de batterij niet meer gebruiken en moet u een nieuwe aanschaffen.
  • Page 12: Aanvullende Veiligheidsvoorschriften

    v Zorg dat CD/DVD-discs niet worden verbogen en plaats ze niet met kracht in de computer of in de verpakking. v Controleer vóór gebruik steeds of de CD/DVD-discs geen barsten vertonen. Is een disc gebarsten of beschadigd, gebruik hem dan niet. Aanvullende veiligheidsvoorschriften GEVAAR Elektrische stroom van lichtnet-, telefoon- en communicatiekabels is gevaar-...
  • Page 13: Veiligheidsvoorschriften Voor De Modem

    Gebruik ter vervanging alleen IBM-batterijen met onderdeelnummer 33F8354 of een gelijksoortige batterij die door de leverancier wordt aanbevolen. De batterij bevat lithium en kan bij verkeerd gebruik exploderen. Houd u aan het volgende: v Gooi de batterij niet in water v Verwarm de batterij niet boven 100°C v Haal de batterij niet uit elkaar Gooi de batterij niet zomaar weg, maar breng deze naar een vergaarplaats voor...
  • Page 14 Als u de behuizing van het CD-ROM-station of het DVD-station opent, kunt u worden blootgesteld aan gevaarlijke laserstraling. Het CD-ROM-station of het DVD-station bevat geen onderdelen die moeten worden vervangen of onder- houden. Open de behuizing van het CD-ROM-station of het DVD-station niet.
  • Page 15: Aanvullende Hulp

    Aanvullende hulp In dit Naslagboekje kunt u snel opzoeken hoe u de IBM-computer moet installe- ren en het besturingssysteem moet starten. Dit document bevat ook informatie over het oplossen van de meest voorkomende problemen, herstelprocedures voor software, hulp, service en garantie. Het Handboek voor de gebruiker voor uw computer bevat informatie over het installeren van optionele hardware.
  • Page 16 Naslagboekje...
  • Page 17: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    Hoofdstuk 1. De werkplek inrichten U haalt het meeste uit uw computer als u zowel de apparatuur als de werk- plek afstemt op uw behoeften en op het soort werk dat u doet. Comfort is natuurlijk van groot belang, maar bij het inrichten van uw werkplek moet u ook letten op praktische zaken als lichtbronnen, luchtcirculatie en de plaats van de stopcontacten.
  • Page 18: Reflectie En Verlichting

    Reflectie en verlichting Stel het beeldscherm zo op dat u zo min mogelijk last hebt van schittering en weerkaatsing van lampen, ramen en andere lichtbronnen. Zelfs licht dat wordt weerkaatst door glimmende oppervlakken kan hinderlijke reflecties op uw beeldscherm veroorzaken. Zet het beeldscherm indien mogelijk zo neer dat het een rechte hoek vormt met ramen en andere lichtbronnen.
  • Page 19 Meer informatie over netsnoeren vindt u in “Kennisgevingen voor het netsnoer” op pagina 74 van dit boek. Hoofdstuk 1. De werkplek inrichten...
  • Page 20 Naslagboekje...
  • Page 21: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    Hoofdstuk 2. De computer installeren Opmerking: Mogelijk heeft uw computer niet alle aansluitingen die zijn beschreven in dit hoofdstuk. Lees de volgende informatie voordat u begint met het aansluiten van de com- puter. Zoek de kleine pictogrammen bij de aansluitingen aan de achterkant van de computer.
  • Page 22 v Als u een SVGA-beeldscherm (Standard Video Graphics Array) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld. Opmerking: Als uw model beschikt over twee beeldscherm- aansluitingen, gebruik dan de aansluiting voor de AGP- adapter (accelerated graphics port). v Als u een DVI-beeldscherm (digital video interface) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld.
  • Page 23 6. Audioapparaten worden als volgt gekoppeld. Zie voor meer informatie over luidsprekers de stappen 7 en 8. 1 Audiolijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-set. 2 Audiolijnuitgang Via deze aansluiting gaan audiosignalen van de computer naar externe apparaten, zoals actieve stereo-luidsprekers.
  • Page 24 139 4 13 94 1 USB Gebruik deze aansluitingen om USB-apparaten aan te sluiten, bijvoorbeeld een muis, scanner, printer of organiser. 2 Serieel Hierop kunt u een externe modem, een seriële printer of andere apparaten aansluiten die een 9-pens seriële stekker hebben. 3 S-video Sluit hierop een televisie aan met S-Video-aansluiting.
  • Page 25: De Computer Aanzetten

    De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere externe apparaten aan en dan pas de computer. Nadat de zelftest bij het opstarten is voltooid, wordt het venster met het IBM-logo gesloten. Als er op uw computer vooraf software is geïnstalleerd, wordt het installatieprogramma van de software gestart.
  • Page 26: Het Besturingssysteem Bijwerken

    programma kunt gebruiken als het Herstelprogramma ontoegankelijk wordt. Zie “Een diagnosediskette maken” op pagina 30. v Noteer het computertype, -model en serienummer. Als u service nodig heeft of technische ondersteuning zal u hiernaar worden gevraagd. Zie “Computergegevens noteren” op pagina 11. Bewaar dit Naslagboekje op een veilige plaats.
  • Page 27: De Computer Afsluiten

    2. Houd de toets F1 ingedrukt terwijl u de computer aanzet. Als u een aantal geluidssignalen hoort, laat u de F1-toets weer los. Opmerking: Als er een beheerderswachtwoord is ingesteld, wordt het programmamenu van de Setup Utility pas afgebeeld nadat u het wachtwoord hebt getypt.
  • Page 28 Machinetype, model en serienummer staan op een sticker op uw computer. Leg de informatie vast aan de hand van onderstaande tabel. Productnaam ______________________________________________ Machinetype en model ______________________________________________ Serienummer (S/N) ______________________________________________ Aankoopdatum ______________________________________________ Registreer uw computer via internet als u de IBM-website voor de eerste maal bezoekt.
  • Page 29: Hoofdstuk 3. Software Herstellen

    Hoofdstuk 3. Software herstellen Het programma Rescue and Recovery biedt een aantal hersteloplossingen voor vrijwel elke situatie. Delen van het programma Rescue and Recovery staan bij de overige Windows-programma’s, terwijl andere delen in een apart, verborgen gebied op de vaste schijf staan dat speciaal is bedoeld voor herstel- bewerkingen.
  • Page 30: Backup En Herstel

    1. Klik op het Windows-bureaublad op Start, klik op Programma’s (of onder Windows XP op Alle programma’s), klik op Access IBM en klik daarna op Herstelschijven maken. 2. Volg de aanwijzingen op het scherm. Om de herstelschijven te gebruiken, doet u het volgende: Waarschuwing: Als u de oorspronkelijke inhoud van de vaste schijf herstelt met de herstelschijven worden alle bestanden die op dat moment op de vaste schijf staan, gewist en vervangen door de oorspronkelijke inhoud van de vaste...
  • Page 31: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    Nadat u een backup hebt gemaakt van de vaste schijf, kun u de complete inhoud van de vaste schijf herstellen of alleen bepaalde bestanden terugzetten. U voert de backupprocedure als volgt uit: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s, Access IBM en daarna op Rescue and Recovery.
  • Page 32 als er wijzigingen in de bestanden zijn aangebracht na de laatste backupbewerking. U kunt ook afzonderlijke bestanden van een Rescue and Recovery (TM)-backup op de vaste schijf, een USB-apparaat of een netwerk- station veiligstellen. v De vaste schijf herstellen vanaf een Rescue and Recovery-backup: Nadat u een dergelijke backup hebt gemaakt met het programma Rescue and Recovery, kunt u herstelbewerkingen uitvoeren vanuit het werkgebied van Rescue and Recovery, zelfs als het niet lukt om Windows te starten.
  • Page 33 v Om de fabrieksinhoud te herstellen op de vaste schijf, klikt u op Systeem herstellen en volgt u de instructies op het scherm. Opmerking: Nadat u fabrieksinhoud hebt teruggezet op de vaste schijf, moet u wellicht bepaalde software en stuurprogramma’s opnieuw installeren.
  • Page 34: Herstelproblemen Oplossen

    Opmerkingen na herstelprocedure Opmerkingen: 1. Nadat u fabrieksinhoud hebt teruggezet op de vaste schijf, moet u wellicht bepaalde stuurprogramma’s opnieuw installeren. Zie “Stuurprogramma’s installeren of herstellen” op pagina 20. 2. Op sommige computers is Microsoft Office of Microsoft Works vooraf geïnstalleerd.
  • Page 35: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    Noodherstelmedia maken en gebruiken Met Noodherstelmedia kunt u het programma Rescue and Recovery starten vanaf CD, DVD of een extern aangesloten USB-vasteschijfstation. Noodherstel- media zijn bijzonder belangrijk als u het programma Rescue and Recovery niet met de toetsen Enter en F11 kunt starten. U maakt noodherstelmedia als volgt: 1.
  • Page 36: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    2. Plaats de Reparatiediskette in diskettestation A. 3. Zet de computer aan en volg de instructies op het scherm. Als de reparatie zonder fouten wordt voltooid, kunt u toegang tot het werkge- bied van het programma Rescue and Recovery krijgen door de toets Enter of F11 ingedrukt te houden terwijl u de computer opnieuw opstart.
  • Page 37: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    van het besturingssysteem, bijvoorbeeld win98.txt. In het tekstbestand vindt u informatie over het opnieuw installeren van het stuur- programma. v Als de onderliggende map voor het apparaat een bestand met de exten- sie .inf bevat, kunt u met het programma Nieuwe hardware (in het Windows Configuratiescherm) het stuurprogramma opnieuw installeren.
  • Page 38 Naslagboekje...
  • Page 39: Hoofdstuk 4. Informatie, Hulp En Service

    Hoofdstuk 4. Informatie, hulp en service Als u hulp, service of technische ondersteuning nodig hebt of als u gewoon meer informatie wilt hebben over IBM-producten, dan staat IBM u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. In dit gedeelte leest u waar u meer informatie kunt krijgen over IBM en IBM-producten, wat u moet doen als er zich problemen voordoen met uw computer en wie u moet bellen wanneer u hulp nodig hebt.
  • Page 40: Service Aanvragen

    Raadpleeg de informatie over de probleemoplossing in de documentatie bij uw computer voor instructies voor het gebruik van deze diagnoseprogramma’s. De uitkomst van de probleemoplossingsprocedure of de diagnoseprogramma’s is wellicht dat u aanvullende of bijgewerkte stuurprogramma’s of andere soft- ware nodig hebt. Er zijn IBM-pagina’s op internet beschikbaar waarop u de nieuwste technische informatie kunt vinden en stuurprogramma’s en updates kunt downloaden.
  • Page 41: Overige Services

    Opmerking: De responstijden wisselen; op sommige feestdagen wordt niet gewerkt. Het is het handigst als u de telefoon in de buurt van de computer plaatst. Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt: v Machinetype en model v De serienummers van de IBM-hardwareproducten v Een beschrijving van het probleem v De exacte tekst van foutberichten...
  • Page 42: Extra Services Aanschaffen

    http://www.ibm.com/. Klik op Support & downloads, klik op Announcement letters, en klik op Announcements search. Typ in het veld Search by letter number only 601-034 en klik op Search. IBM Integrated Technology Services biedt een groot aantal service op het gebied van informatietechnologie, implementatie en management.
  • Page 43: Hoofdstuk 5. Diagnose En Probleemoplossing

    Hoofdstuk 5. Diagnose en probleemoplossing In dit hoofdstuk worden enkele hulpprogramma’s voor elementaire probleem- oplossing en diagnose beschreven. Mocht uw computerprobleem hier niet zijn beschreven, dan kunt u Access IBM raadplegen voor meer gedetailleerde infor- matie over probleemoplossing of raadpleegt u “Aanvullende hulp” op pagina xiii.
  • Page 44 Symptoom Handeling Het toetsenbord werkt Controleer of: niet. De computer rea- v De computer en het beeldscherm aanstaan en of de knop- geert niet op het toetsen- pen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. bord. v De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord op de computer zit.
  • Page 45: Led-Diagnose

    Symptoom Handeling De computer geeft een Controleer of er geen toetsen klem zitten. aantal geluidssignalen Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de voordat het besturings- computer dan nazien. systeem wordt gestart. LED-diagnose Sommige machinetypes hebben twee LED’s op de voedingseenheid achterop de computer.
  • Page 46 Het diagnoseprogramma kunt u openen vanuit het programma Product Recovery op de vaste schijf. Ook kunt u opstartbare diagnosediskettes maken met het programma Product Recovery. De meest recente versie van het diagnoseprogramma kunt u ook downloaden vanaf internetadres http://www.ibm.com/pc/support/. Voer type en model van de machine in het veld Quick Path in om de bestanden te downloaden die specifiek voor uw computer zijn.
  • Page 47: Foutcodes

    1. Sluit het besturingssysteem af en zet de computer uit. 2. Plaats de diagnosediskette of -CD in het daarvoor bedoelde station. 3. Zet de computer aan. 4. Volg de aanwijzingen op het scherm op. Druk op F1 voor Help. 5. Als het programma klaar is, verwijdert u de diskette of CD uit het station. 6.
  • Page 48 Code Beschrijving Handeling De grootte van het systeem- Voeg geheugen toe aan de computer geheugen is lager dan ver- of accepteer de nieuwe geheugen- wacht. grootte met behulp van de Setup Utility. Laat de computer nazien als u het probleem niet zelf kunt oplossen. 210 of 211 Er is een toetsenbordfout opge- Controleer of:...
  • Page 49: Geluidssignalen Bij De Zelftest

    Code Beschrijving Handeling 1962 Er is geen besturingssysteem Wijzig de opstartvolgorde met behulp aangetroffen of geen apparaat van de Setup Utility. in de opstartvolgorde heeft een Laat de computer nazien als u het geldig opstartrecord. probleem niet zelf kunt oplossen. 5962 Er is een wijziging opgetreden Er is een ATAPI-apparaat toegevoegd...
  • Page 50 Geluidspatroon Beschrijving Handeling 2 korte geluids- Er is een POST-fout opgetre- Als u de hardwareconfiguratie signalen den. hebt gewijzigd, gaat u naar de Setup Utility en sluit u af met het opslaan van wijzigingen. Anders raadpleegt u het gedeelte met foutcodes om de fout op te lossen.
  • Page 51: Bijlage A. Aanbod Van Ibm Lotus Software

    Bijlage A. Aanbod van IBM Lotus Software Over het aanbod: Als klant van een IBM Personal Computer komt u in aan- merking voor een enkele, beperkte, licentie voor een Lotus Notes ″stand- alone″-client en een enkele licentie voor de Lotus SmartSuite-software. Deze licenties geven u het recht op installatie en gebruik van deze software op uw nieuwe IBM personal computer op een van de volgende manieren: v Media voor deze software is niet bij dit aanbod inbegrepen.
  • Page 52 geleverd. Uw gebruik van Lotus SmartSuite en Lotus Notes beschreven in dit aanbod houdt in dat u akkoord gaat met de bepalingen van dit aanbod en de IPLA. Meer informatie over de IBM IPLA vindt u op http://www.ibm.com/software/sla/sladb.nsf. Deze programma’s zijn niet voor wederverkoop.
  • Page 53 v In Zuid-Oost Azië: – Via internet: http://smartsuite.modusmedia.com – Postadres: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program Modus Media International eFulfillment Solution Center 750 Chai Chee Road #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 Informatie over bestellingen: Smartsuiteapac@modusmedia.com Bijlage A.
  • Page 54 Naslagboekje...
  • Page 55: Bijlage B. Ibm Verklaring Van Beperkte Garantie Z125-4753-08 04/2004

    Bijlage B. IBM Verklaring van Beperkte Garantie Z125- 4753-08 04/2004 Deel 1 - Algemene voorwaarden Deze Verklaring van Beperkte Garantie bestaat uit: Deel 1 - Algemene voorwaarden, Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden en Deel 3 - Garantie-informatie. De voorwaarden in Deel 2 kunnen in de plaats treden van of een wijziging vormen op die in Deel 1. De in deze Verklaring van Beperkte Garantie door IBM geboden garanties zijn uitsluitend van toepassing op Machines die u koopt voor eigen gebruik en niet om door te verko- pen.
  • Page 56 Wat door deze Garantie niet wordt gedekt Het volgende wordt door deze garantie niet gedekt: softwareprogramma’s, hetzij vooraf geïnstalleerd, hetzij bij de Machine gele- verd, of later geïnstalleerd; storingen die voortvloeien uit misbruik (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, gebruik van enige capaciteit of mogelijkheid van de Machine anders dan door IBM schriftelijk geautoriseerd), een ongeval, aanpassing, een ongeschikte fysieke omgeving of gebruiksomgeving, of onjuist onder- houd door u;...
  • Page 57 bleem niet kan worden opgelost of via de telefoon of langs elektronische weg, via het door u aanbrengen van updates aan de Machine Code of aan software, of met behulp van een CRU, zal IBM of uw wederverkoper, indien door IBM gemachtigd tot het verlenen van garantieservice, naar eigen inzicht hetzij 1) de Machine repareren om deze weer te laten functioneren zoals gegarandeerd, hetzij 2) de Machine vervangen door een ten minste gelijkwaardig exemplaar.
  • Page 58 Gegevens te verwerken zoals IBM of uw wederverkoper noodzakelijk acht ter nakoming van haar verplichtingen onder deze Verklaring van Beperkte Garantie (hetgeen kan inhouden dat de Machine voor dergelijke verwer- king naar een andere IBM servicelocatie waar ook ter wereld wordt verzon- den), en (c) ervoor zorg te dragen dat dergelijke verwerking niet in strijd is met de voor dergelijke Persoonlijke Gegevens geldende wet- en regelge- ving.
  • Page 59: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    GARANTIES NIET TOEGESTAAN, ZODAT DE VOORGAANDE BEPER- KING WELLICHT NIET OP U VAN TOEPASSING IS. Toepasselijk recht Partijen komen overeen dat het recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft van toepassing is op de interpretatie en handhaving van alle rech- ten, plichten en verplichtingen van u en IBM die voortvloeien uit of op eniger- lei wijze verband houden met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie, ongeacht beginselen van conflicterend recht.
  • Page 60 Elke uit deze Verklaring van Beperkte Garantie voortvloeiende procedure wordt uitsluitend behandeld door de rechters van de republiek Colombia. ECUADOR Jurisdictie: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin: Elke uit deze Verklaring van Beperkte Garantie voortvloeiende procedure wordt uitsluitend behandeld door de rechters van Quito. MEXICO Jurisdictie: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin: Elke uit deze Verklaring van Beperkte Garantie voortvloeiende procedure...
  • Page 61 Hoe u garantieservice aanvraagt: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Voor het verkrijgen van garantieservice van IBM in Canada of de Verenigde Staten belt u 1-800-IBM-SERV (426-7378). CANADA Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van Sub 1 van dit gedeelte: 1.
  • Page 62 CAMBODJA, INDONESIË EN LAOS Arbitrage: Het volgende wordt onder dit kopje toegevoegd: Geschillen die voortvloeien uit of verband houden met deze Verklaring van Beperkte Garantie worden in hoogste instantie afgedaan door arbitrage die plaatsvindt in Singapore op grond van de op dat moment geldende regels van het Arbitration Rules of Singapore International Arbitration Center (de ″SIAC Rules″).
  • Page 63 bij elk der partijen in het geding het recht heeft één arbiter te benoemen. De twee door de partijen benoemde arbiters benoemen een derde arbiter die in de behandeling zal optreden als voorzitter. Vacatures voor de post van voorzitter worden vervuld door de president van de Bar Council van India. Andere vaca- tures worden opgevuld door de respectievelijke nominerende partij.
  • Page 64 van de vijfde alinea: BIJZONDERE (MET INBEGRIP VAN NOMINALE SCHADEVERGOEDING EN BOETES), MORELE, INCIDENTELE, OF INDIRECTE SCHADE VOOR ENIGE ECONOMISCHE GEVOLGSCHADE; Arbitrage: Het volgende wordt onder dit kopje toegevoegd: Geschillen die voortvloeien uit of verband houden met deze Verklaring van Beperkte Garantie worden in hoogste instantie afgedaan door arbitrage die plaatsvindt in Metro Manilla, Filippijnen, op grond van de op dat moment gel- dende wetten van de Filippijnen.
  • Page 65 verlenen van garantieservice geautoriseerde IBM-wederverkoper, of (2) van IBM, op voorwaarde dat de Machine door IBM is geannonceerd en beschikbaar is gesteld in het land waarin u service wenst te ontvangen. Indien u een Personal Computer Machine hebt aangeschaft in Albanië, Armenië, Bosnië- Herzegovina, Bulgarije, Federale Republiek Joegoslavië, Georgië, Hongarije, Kazakstan, Kirgizstan, Kroatië, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië...
  • Page 66 Egypte, Eritrea, Ethiopië, Ghana, Jemen, Jordanië, Kenia, Koeweit, Liberia, Malawi, Malta, Mozambique, Nigeria, Oeganda, Oman, Pakistan, Qatar, Rwanda, Sao Tome, Saudi-Arabië, Sierra Leone, Somalië, Tanzania, Vere- nigde Arabische Emiraten, Westelijke Jordaanoever/Gaza, Zambia en Zim- babwe worden alle uit deze Verklaring van Beperkte Garantie voortvloeiende of met de uitvoering ervan verband houdende geschillen, met inbegrip van verkorte procesgang, onderworpen aan de exclusieve rechtspraak van de Engelse rechtbanken;...
  • Page 67 band staan met de niet-nakoming, beëindiging of ongeldigheid ervan, in laatste instantie afgedaan onder de Regels voor Arbitrage en Bemiddeling van het Internationale Arbitragecentrum van de Federale Handelskamer in Wenen (Weense Regels), door een drietal arbiters die conform deze regels zijn aange- steld.
  • Page 68 IBM’s aansprakelijkheid voor schade en verliezen die voortvloeien uit de nakoming van IBM’s verplichtingen onder of in samenhang met deze Ver- klaring van Beperkte Garantie of die het gevolg zijn van enige andere oor- zaak die samenhangt met deze Verklaring van Beperkte Garantie is beperkt tot vergoeding van slechts die schade of verliezen waarvan bewezen is dat ze feitelijk een onmiddellijk en rechtstreeks gevolg zijn van de niet-nako- ming van dergelijke verplichtingen (indien IBM in gebreke is) of van die...
  • Page 69 DIE DE SCHADE HEEFT VEROORZAAKT; OF 4) VERLIES VAN KLANTEN, INKOMSTEN, GOODWILL, OF VERWACHTE BESPARIN- GEN. DE VOLGENDE BEPALINGEN GELDEN VOOR HET GENOEMDE LAND: OOSTENRIJK De bepalingen in deze Verklaring van Beperkte Garantie treden in de plaats van alle wettelijke garanties. Wat door deze Garantie wordt gedekt: Het volgende treedt in de plaats van de eerste zin van de eerste alinea van dit gedeelte: Onder de garantie voor een IBM Machine valt (1) de functionaliteit van de...
  • Page 70 FRANKRIJK Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van de tweede zin van de eerste alinea van dit gedeelte: In dergelijke gevallen, ongeacht de grond waarop uw vordering is gebaseerd, is IBM uitsluitend aansprakelijk voor: (items 1 en 2 ongewijzigd). DUITSLAND Wat door deze Garantie wordt gedekt: Het volgende treedt in de plaats van de eerste zin van de eerste alinea van dit gedeelte:...
  • Page 71 IERLAND Wat door deze Garantie wordt gedekt: Het volgende is aan dit gedeelte toege- voegd: Tenzij uitdrukkelijk bepaald in deze Garantieverklaring, alle wettelijk voorge- schreven voorwaarden, met inbegrip van alle stilzwijgende garanties, behou- dens het voorafgaande, worden alle garanties zoals bedoeld in de Sale of Goods Act 1893 of de Sale of Goods and Supply of Services Act 1980 hierbij uitgesloten.
  • Page 72 SLOWAKIJE Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende is aan het eind van de laatste ali- nea toegevoegd: De beperkingen zijn van toepassing voor zover ze niet verboden zijn onder §§ 373-386 van het Slowaaks Wetboek van Handel. ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA, LESOTHO EN SWAZILAND Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: De volledige aansprakelijkheid van IBM voor uw werkelijke schade die voort- vloeit uit enige niet-nakoming door IBM met betrekking tot, of op enige wijze...
  • Page 73: Deel 3 - Garantie-Informatie

    Deze beperking geldt tevens voor de toeleveranciers en wederverkopers van IBM. Het is het maximumbedrag waarvoor IBM en haar toeleveranciers en wederverkopers gezamenlijk aansprakelijk zijn. Zaken waarvoor IBM niet aansprakelijk is Afgezien van hetgeen onder Sub 1 hierboven met betrekking tot aansprakelijk- heid is vastgelegd, zijn IBM of welke van haar toeleveranciers of wederverko- pers dan ook, in geen geval aansprakelijk voor het volgende, zelfs niet indien IBM, haar toeleveranciers of wederverkopers van de mogelijkheid van derge-...
  • Page 74 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8122 Verenigde Staten, Canada, , Europa, Onderdelen en arbeid - Midden-Oosten, Afrika, Australië, 1 jaar Nieuw-Zeeland, VRC (China), Korea, Bangladesh, India, Indone- sië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thai- land en Taiwan Latijns-Amerika, Argentinië, China Onderdelen en arbeid -...
  • Page 75 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8131 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen en arbeid - Amerika, Argentinië, Europa, 1 jaar Midden-Oosten, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, VRC (China), Korea, Bangladesh, India, Indone- sië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thai- land en Taiwan China (Hongkong S.A.R) Onderdelen en arbeid -...
  • Page 76 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8135 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen - 3 jaar Amerika, VRC (China), Korea, China (Hongkong S.A.R), Bangla- desh, India, Indonesië, Maleisië, Arbeid - 1 jaar Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand en Taiwan Europa, Midden-Oosten, Afrika...
  • Page 77 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 9212 9213 Australië, Nieuw-Zeeland, VRC Onderdelen en arbeid - (China) 3 jaar Korea Onderdelen en arbeid - 1 jaar China (Hongkong S.A.R), Bangla- Onderdelen - 3 jaar desh, India, Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Arbeid - 1 jaar Vietnam, Brunei, Thailand en...
  • Page 78 IBM of uw wederverkoper repareert of vervangt de defecte Machine op uw locatie en verifieert de werking van de gerepareerde of vervangende Machine. U dient zorg te dragen voor een geschikte werkomgeving om de reparatiewerkzaamheden aan de IBM Machine mogelijk te maken. De omgeving moet schoon zijn, goed verlicht zijn en geschikt zijn voor dit doel.
  • Page 79: Wereldwijde Lijst Van Telefoonnummers

    Support-pagina’s. Op deze site is de Verklaring van Beperkte Garantie tevens beschikbaar in 29 talen. Voor het verkrijgen van garantieservice neemt u contact op met IBM of uw IBM wederverkoper. In Canada of de Verenigde Staten belt u 1-800-IBM-SERV (426-7378). In EU-landen zoekt u hieronder het telefoonnummer op. Wereldwijde lijst van telefoonnummers Telefoonnummers kunnen zonder aankondiging worden gewijzigd.
  • Page 80 Land of regio Telefoonnummer Land of regio Telefoonnummer Colombia 1-800-912-3021 Panama 206-6047 Costa Rica 284-3911 Peru 0-800-50-866 Cyprus +357-22-841100 Filippijnen 1800-1888-1426 Tsjechië +420-2-7213-1316 Polen +48-22-878-6999 Denemarken 4520-8200 Portugal +351-21-892-7147 Dominicaanse 566-4755 Russische Federa- +7-095-940-2000 Republiek 566-5161 toest. 8201 Gratis binnen de Dominicaanse Rep.: 1-200-1929 Ecuador...
  • Page 81: Garantiesupplement Voor Mexico

    Land of regio Telefoonnummer Land of regio Telefoonnummer Japan Gratis: 0120-887-870; Vietnam Ho Chi Minh: Internationale gesprek- (848) 824-1474 ken: +81-46-266-4724 Hanoi: Korea 1588-5801 (844) 842-6316 Garantiesupplement voor Mexico Dit supplement wordt beschouwd als onderdeel van IBM’s Verklaring van Beperkte garantie en geldt uitsluitend voor producten die zijn gedistribueerd en verkocht binnen het grondgebied van Mexico.
  • Page 82 Marketing door: IBM de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P. 01210, Tel. 01-800-00-325-00 Naslagboekje...
  • Page 83: Bijlage C. Door De Klant Vervangbare Onderdelen (Cru's)

    Bijlage C. Door de klant vervangbare onderdelen (CRU’s) Instructies (per computertype) voor het vervangen van CRU’s (Customer Replacement Units) vindt u in de informatiebronnen die in de onderstaande overzichten worden vermeld. 8129, 8132, 8133, 8134, 8135, 8136, 9212, 9213 Handboek voor de Hardware Naslagboekje gebruiker...
  • Page 84 8122, 8123, 8124, 8131, 8137, 8138 Handboek voor de Naslagboekje gebruiker CRU-handleiding CRU’s van niveau 2 Koelelement Processor Systeemplaat Voedingseenheid Als u geen toegang hebt tot deze instructies of als u problemen ondervindt bij het vervangen van een CRU, kunt u een van de volgende aanvullende resources raadplegen: v De Online Hardware Maintenance Manual die beschikbaar is op de IBM Support-website http://www.ibm.com/pc/support .
  • Page 85: Bijlage D. Kennisgevingen

    Bijlage D. Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle lan- den waar IBM werkzaam is. Uw IBM-vertegenwoordiger kan u vertellen welke producten en diensten op dit moment worden aangeboden. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van IBM houdt niet in dat uitsluitend IBM-producten of -diensten gebruikt kunnen worden.
  • Page 86: Handelsmerken

    rechten van IBM of derden. Alle informatie in dit document is afkomstig van specifieke omgevingen en wordt hier uitsluitend ter illustratie afgebeeld. In andere gebruiksomgevingen kan informatie anders zijn. IBM behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept.
  • Page 87: Elektronische Emissie

    PC Direct is een handelsmerk van Ziff Communications Company in de Vere- nigde Staten en/of andere landen of in beide en wordt onder licentie gebruikt door IBM Corporation. Andere namen van bedrijven, producten en diensten kunnen handelsmerken zijn van derden. Elektronische emissie De volgende alinea heeft betrekking op computertypen 8122, 8123, 8124, 8129, 8131, 8132, 8133, 8134, 8135, 8136, 8137, 8138, 9212 en 9213.
  • Page 88 derlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferentie die een ongewenste werking kan veroorzaken. Verantwoordelijke partij: International Business Machines Corporation New Orchard Road Armonk, NY 10504 Telephone: 1-919-543-2193 Tested To Comply With FCC Standards FOR HOME OR OFFICE USE Verklaring van conformiteit met industriële emissierichtlijn Canada Klasse B...
  • Page 89 bevestigen op de buitenkant van de computer waarin u de IBM-modem installeert, of aan de externe DAA, indien van toepassing. Bevestig het etiket op een plaats waar u het gemakkelijk kunt zien, dit voor het geval u de op het etiket vermelde gegevens moet doorgeven aan de telefoon- maatschappij.
  • Page 90: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    beschermings-, werkings- en veiligheidseisen voor telecommunicatienetwerken zoals voorgeschreven in de van toepassing zijnde Terminal Equipment Technical Requirements-documenten. Het Department garandeert niet dat de apparatuur zal functioneren naar tevredenheid van de gebruiker. Alvorens dit apparaat te installeren, dient de gebruiker te controleren of het mag worden aangesloten op de faciliteiten van de plaatselijke telecommunicatiemaatschappij.
  • Page 91 aders met een doorsnede van minimaal 0,82 mm (18 AWG), een lengte van maximaal 5 meter en een geaarde stekker voor 250 V die geschikt is voor 15 A. Gebruik bij een netspanning van 230 V (buiten de Verenigde Staten) een net- snoer met een aangepaste, geaarde stekker.
  • Page 92 Onderdeelnr. IBM-netsnoer Te gebruiken in deze landen en regio’s 13F9979 Afghanistan, Albanië, Algerije, Andorra, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, België, Benin, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Comoren, Congo (Democratische Republiek), Congo (Republiek), Cote D’Ivoire (Ivoorkust), Dahomey, Djibouti, Duits- land, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Estland, Ethiopia, Fin- land, Frankrijk, Frans Guyana, Frans Polynesië, Gabon, Georgië, Griekenland, Guadeloupe, Guinea, Guinee Bissau, Hongarije,...
  • Page 93: Kennisgeving Voor Pvc-Kabels (Polyvinylchloride) En -Snoeren

    Kennisgeving voor PVC-kabels (polyvinylchloride) en -snoe- WAARSCHUWING: Als u in aanraking komt met het snoer van dit product of snoeren van accessoires die voor dit product worden verkocht, kunt u blootge- steld worden aan lood; lood wordt in de staat Californië beschouwd als kan- kerverwekkend, en als veroorzaker van geboorteafwijkingen of andere reproductieve schade.
  • Page 94 Naslagboekje...
  • Page 96 Onderdeelnummer: 39J6160 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 39J6160...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre m51e

Table of Contents