IBM NetVista A21 Quick Reference Manual

Quick reference guide for netvista 2256, 2257, 6339, 6341, 6342, 6346, 6347 and 6348 systems - (slovakian)
Hide thumbs Also See for NetVista A21:
Table of Contents

Advertisement

R chly preh ad
Obsah:
- Bezpe nos , z ruka a in pozn mky
- Nastavenie po ta a
- Obnova softv ru
- Odstra ovanie probl mov a diagnostika
- Pomoc a servis IBM

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM NetVista A21

  • Page 1 R chly preh ad Obsah: - Bezpe nos , z ruka a in pozn mky - Nastavenie po ta a - Obnova softv ru - Odstra ovanie probl mov a diagnostika - Pomoc a servis IBM...
  • Page 3 R chly preh ad...
  • Page 4 Pozn mka Pred pou van m produktu, ktor ho sa t kaj tieto inform cie si pre tajte as “Bezpe nostn inform cie” na strane v a as “Pr loha. Z ruky a upozornenia t kaj ce sa v robku” na strane 29. Tretie vydanie (M j 2001) Copyright International Business Machines Corporation 2001.
  • Page 5: Table Of Contents

    Obsah Bezpe nostn inform cie Pozn mka k l tiovej bat rii . . vii Inform cie o bezpe nosti modemu . . vii Vyhl senie o s lade s normami pre laserov produkty . . viii Dodato n pomoc . .
  • Page 6 Z skavanie inform ci . . 23 Pou vanie World Wide Web . 23 Z skanie inform ci faxom . . 23 Pomoc a servis . . 24 Pou vanie dokument cie a diagnostick ch programov . . 24 Volanie servisu. .
  • Page 7: Bezpe Nostn Inform Cie

    Bezpe nostn inform cie NEBEZPE ENSTVO Elektrick nap tie z elektrick ch, telef nnych a komunika n ch k blov je nebezpe n . Aby ste predi li nebezpe enstvu razu elektrick m pr dom: v Neprip jajte alebo neodp jajte iadne k ble alebo nevykon vajte in tal ciu, dr bu alebo rekonfigur ciu tohto produktu po as b rky.
  • Page 8 v Branchez tous les cordons d’alimentation sur un socle de prise de courant correctement c bl et mis la terre. v Branchez sur des socles de prise de courant correctement c bl s tout quipement connect ce produit. v Lorsque cela est possible, n’utilisez qu’une seule main pour connecter ou d connecter les c bles d’interface.;...
  • Page 9: Pozn Mka K L Tiovej Bat Rii

    Pozn mka k l tiovej bat rii POZOR: Nebezpe enstvo expl zie, ak je bat ria nespr vne vymie an . Ke vymie ate bat riu, pou vajte len diel IBM slo 33F8354 alebo ekvivalentn typ bat rie odpor an v robcom. Bat ria obsahuje l tium a m e pri nespr vnej manipul cii explodova .
  • Page 10: Vyhl Senie O S Lade S Normami Pre Laserov Produkty

    v Na ozn menie niku plynu nepou vajte telef n v bl zkosti miesta niku. Consignes de s curit relatives au modem Lors de l’utilisation de votre mat riel t l phonique, il est important de respecter les consignes ci-apr s afin de r duire les risques d’incendie, d’ lectrocution et d’autres blessures : v N’installez jamais de cordons t l phoniques durant un orage.
  • Page 11 NEBEZPE ENSTVO Laserov radi cia pri otvoren . Nepozerajte do l a, neprezerajte ho priamo s optick mi pr strojmi a vyhnite sa priamemu o iareniu l om. DANGER: Certains mod les d’ordinateurs personnels sont quip s d’origine d’une unit de CD-ROM ou de DVD-ROM.
  • Page 12 R chly preh ad...
  • Page 13: Dodato N Pomoc

    Dodato n pomoc Tento R chly preh ad poskytuje inform cie pre in tal ciu v ho po ta a IBM a spustenie opera n ho syst mu. T to publik cia tie obsahuje z kladn inform cie o odstra ovan probl mov, postupoch obnovenia softv ru, inform cie o pomoci a servise a inform cie o z ruke.
  • Page 14 R chly preh ad...
  • Page 15: Kapitola 1. Pr Prava V Ho Po Ta A

    Kapitola 1. Pr prava v ho po ta a Sk r ne za nete Ur ite si pre tajte “Bezpe nostn inform cie” na strane v a “Vyhl senia” na strane 41. Sk r ako za nete pou va svoj po ta , urobte si as na vykonanie t chto d le it ch loh.
  • Page 16: Odlesk A Osvetlenie

    oporu. Sedadlo by malo ma zato en predn as , aby zni ovalo tlak na stehn . Upravte si sedadlo tak, aby va e stehn boli rovnobe n s podlahou a va e chodidl boli bu rovno na podlahe alebo na podlo ke. Pri pou van kl vesnice majte svoje predlaktia rovnobe ne s podlahou a z p stia v neutr lnej, pohodlnej polohe.
  • Page 17: Cirkul Cia Vzduchu

    Cirkul cia vzduchu po ta a monitor produkuj teplo. Po ta m ventil tor, ktor nas va erstv vzduch a vyh a hor ci vzduch. Monitor umo uje hor cemu vzduchu unikn cez vetracie otvory. Blokovanie vetrac ch otvorov m e sp sobi prehriatie, ktor m e ma za n sledok poruchu alebo po kodenie po ta a.
  • Page 18 R chly preh ad...
  • Page 19: Kapitola 2. Nastavenie V Ho Po Ta A

    Kapitola 2. Nastavenie v ho po ta a Pozn mka: V po ta nemus ma v etky konektory, ktor s pop san v tejto kapitole. Nasleduj ce inform cie pou ite pri nastavovan v ho po ta a. N jdite mal konektorov ikony na zadnej asti v ho po ta a.
  • Page 20 4. Zapojte k bel monitora do konektora monitora a zatiahnite skrutky. 5. Ak m te modem, zapojte ho pod a nasleduj cich pokynov. LI N LI N L IN L IN L I N L I N LI N LI N Pou ite toto du lne pripojenie na zadnej strane po ta a na nastavenie v ho modemu.
  • Page 21 7. Ak m te nap jan reproduktory s ac adapt rom, pou ite nasleduj ce pokyny. a. Ak je to potrebn , spojte k bel, ktor vedie medzi reproduktormi. Na niektor ch reproduktoroch je tento k bel spojen trvale. b. Zapojte k bel nap jacieho zdroja do reproduktora. c.
  • Page 22 1 USB Pou ite tieto konektory na pripojenie zariadenia, ktor vy aduj na pripojenie Universal Serial Bus (USB), ako s napr klad USB skener, tla iare alebo PDA (personal digital assistant). 2 S riov Pou ite tento konektor na pripojenie extern ho modemu, s riovej tla iarne alebo in ho zariadenia, ktor pou va 9-pinov s riov konektor.
  • Page 23: Zapnutie Nap Jania

    Zapnutie nap jania Najprv zapnite monitor a ostatn extern zariadenia. Zapnite po ta . Ke sa skon vodn POST test, zatvor sa okno s logom IBM. Ak m v po ta predin talovan softv r, spust sa program na in tal ciu softv ru. Ak spozorujete nejak probl my po as tartovania, pozrite si “Kapitola 4.
  • Page 24: In Tal Cia In Ch Opera N Ch Syst Mov

    In tal cia in ch opera n ch syst mov Ak in talujete svoj vlastn opera n syst m, postupujte pod a pokynov, ktor pri li s va m opera n m syst mom na CD alebo disket ch. Nezabudnite nain talova v etky ovl da e zariaden po nain talovan v ho opera n ho syst mu.
  • Page 25: Zaznamenanie Inform Ci O Va Om Po Ta I

    Zaznamenanie inform ci o va om po ta i Zaznamenanie inform ci o va om po ta i v m m e pom c , keby ste niekedy potrebovali servis pre v po ta . Servisn technik v s pravdepodobne po iada o tieto inform cie.
  • Page 26 R chly preh ad...
  • Page 27: Kapitola 3. Obnova Produktu

    Kapitola 3. Obnova produktu Program Product Recovery pre v po ta je na zvl tnom skrytom oddieli na pevnom disku. Be nez visle na opera nom syst me. Vykonanie obnovy D le it Sk r ako vykon te obnovu v ho softv ru, pre tajte si nasleduj ce inform cie. v Obnovu vykonajte len ako posledn mo nos po vy erpan v etk ch mo nost diagnostick ch n strojov a postupov na odstr nenie probl mov.
  • Page 28: Obnova Softv Ru Po Poruche Pevn Ho Disku

    5. Ke sa program Product Recovery spust , m ete ma pr le itos vybra opera n syst m. Ak sa zobraz ponuka opera n ch syst mov, pou ite kl vesy so pkami na v ber pr slu n ho opera n ho syst mu a stla te Enter. 6.
  • Page 29: Zmena Tartovacej Postupnosti

    Vytvorenie diskety Recovery Repair Pozn mka: Tento postup funguje, len ak je opera n syst m v prev dzke. Ak chcete vytvori disketu Recovery Repair, pou ite nasleduj ci postup: 1. Spustite po ta a opera n syst m. 2. Pou ite Windows Explorer alebo My Computer na zobrazenie trukt ry adres rov na va om pevnom disku.
  • Page 30: Obnova Alebo In Tal Cia Ovl Da Ov Zariaden

    Obnova alebo in tal cia ovl da ov zariaden Najprv mus by v opera n syst m nain talovan na v po ta , a potom m ete obnovi alebo nain talova ovl da e zariaden . Presved te sa, e m te dokument ciu a softv rov m dium pre zariadenie.
  • Page 31: Kapitola 4. Odstra Ovanie Probl Mov A Diagnostika

    Kapitola 4. Odstra ovanie probl mov a diagnostika Ak m te probl m s va m po ta om, t to kapitola popisuje niektor z kladn n stroje na odstra ovanie probl mov a diagnostiku. Ak tu v probl m s po ta om nie je pop san , pozrite si Access IBM na va ej pracovnej ploche, kde n jdete detailnej ie inform cie o odstra ovan probl mov.
  • Page 32: Ibm Enhanced Diagnostics

    Pr znak Postup My nefunguje. Po ta Overte si nasledovn : nereaguje na my . v Po ta i monitor je zapnut a ovl dacie prvky jasu a kontrastu s spr vne nastaven . v My je dobre pripojen ku konektoru my i na po ta i. Ak nedok ete probl m vyrie i , dajte po ta opravi .
  • Page 33: Spustenie Ibm Enhanced Diagnostics Z Programu Product Recovery

    Spustenie IBM Enhanced Diagnostics z programu Product Recovery Nasledovn kroky pou ite na spustenie diagnostiky z programu Product Recovery: Pozn mka: Ak je z nejak ho d vodu program Product Recovery na pevnom disku v ho po ta a po koden alebo nepr stupn , IBM Enhanced Diagnostics m ete spusti z Product Recovery CD, ak ho m te k dispoz cii.
  • Page 34: Chybov K Dy

    2. Vlo te disketu IBM Enhanced Diagnostics do disketovej mechaniky. 3. Zapnite svoj po ta . 4. Postupujte pod a pokynov, ktor s zobrazen na obrazovke. Ak potrebujete pomoc, stla te F1. 5. Po skon en programu vyberte disketu z disketovej mechaniky. 6.
  • Page 35 Opis Postup 0280 Predch dzaj ce tartovanie nebolo Predch dzaj ci test POST neskon il dokon en ; bola pou it predvolen spe ne. POST na tal predvolen hodnoty konfigur cia. a pon ka na spustenie Nastavovanie. T to chyba bude odstr nen pri nasleduj com zapnut po ta a.
  • Page 36 R chly preh ad...
  • Page 37: Kapitola 5. Z Skavanie Inform Ci , Pomoci A Servisu

    Kapitola 5. Z skavanie inform ci , pomoci a servisu Ak potrebujete pomoc, slu by, technick pomoc alebo viac inform ci o produktoch IBM, existuje viacero zdrojov inform ci dostupn ch od IBM, ktor v m pom u. V tejto asti s inform cie o tom, kde m ete z ska al ie inform cie o IBM a o produktoch IBM.
  • Page 38: Pomoc A Servis

    Pomoc a servis Ak potrebujete pomoc alebo servis, IBM v m poskytne mno stvo r znych zdrojov. Pou vanie dokument cie a diagnostick ch programov Mnoh po ta ov probl my mo no vyrie i bez cudzej pomoci. Ak zist te probl m s va im po ta om, najprv si pozrite inform cie o odstra ovan probl mov v dokument cii v ho po ta a.
  • Page 39 Pre tajte si hardv rov z ruku IBM, kde n jdete pln vysvetlenie podmienok z ruky IBM. Aby ste mohli z ska z ru n servis, uschovajte si v doklad o n kupe. V USA a Kanade s tieto slu by dostupn 24 hod n denne a 7 dn v t dni. V Spojenom kr ovstve sa tento servis poskytuje v pondelok a piatok od 9:00 do 18:00.
  • Page 40: Al Ie Slu By

    Krajina Telef nne slo Rak sko sterreich 01-24 592 5901 Belgicko- holandsky Belgie 02-210 9820 Belgicko- franc zsky Belgique 02-210 9800 Kanada iba Toronto 416-383-3344 Kanada Kanada - v etko ostatn 1-800-565-3344 D nsko Danmark 45 20 82 00 F nsko Suomi 09-22 931 840 Franc zsko...
  • Page 41: K Pa Dodato N Ch Slu Ieb

    v V Austr lii a Novom Z lande zavolajte na 61-2-9354-4171. v V ostatn ch krajin ch kontaktujte v ho predajcu alebo marketingov ho z stupcu IBM. IBM Integrated Technology Services pon ka irok rozsah podpory informa nej technol gie, implementa n ch a mana rskych slu ieb. Viac inform ci o t chto slu b ch n jdete na web str nke Integrated Technology Services na http://www.ibm.com/services/its/.
  • Page 42 R chly preh ad...
  • Page 43: Pr Loha. Z Ruky A Upozornenia T Kaj Ce Sa V Robku

    Pr loha. Z ruky a upozornenia t kaj ce sa v robku T to pr loha obsahuje z ruky a upozornenia, t kaj ce sa v robku. Vyhl senie o z ruke T to as obsahuje inform cie o z ru nej dobe pre v produkt a Vyhl senie IBM o obmedzenej z ruke.
  • Page 44 Typy strojov 2256 a 2257 Krajina alebo regi n Z ru n doba Eur pa, Stredn V chod a Afrika Diely - 3 roky, pr ca - 3 roky Spojen t ty Diely - 3 roky, pr ca - 1 rok Kanada, Latinsk Amerika, Japonsko, nska udov Diely - 1 rok, pr ca - 1 rok...
  • Page 45: Vyhl Senie Ibm O Obmedzenej Z Ruke

    Typy strojov 6569, 6578, 6579 a 6649 Krajina alebo regi n Z ru n doba Spojen t ty, Eur pa, Stredn V chod, Afrika a Argent na Diely - 3 roky, pr ca - 3 roky V etky ostatn krajiny a regi ny Diely - 3 roky, pr ca - 1 rok Vyhl senie IBM o obmedzenej z ruke Z125-4753-06 8/2000...
  • Page 46 PODMIENKY OBCHODOVATE NOSTI A VHODNOSTI PRE UR IT ELY. TIETO Z RUKY V M UDE UJ UR IT Z KONN PR VA A TAKISTO ETE MA AJ IN PR VA, KTOR S R ZNE V JEDNOTLIV CH PR VNYCH SYST MOCH. NIEKTOR PR VNE SYST MY NEPOVO UJ ENIE ALEBO OBMEDZENIE VYJADREN CH ALEBO IMPLIKOVAN CH Z RUK, TAK E VY IE UVEDEN VYL...
  • Page 47 Predt m, ako IBM alebo v predajca vymen po ta alebo diel, mus te s hlasi s odstr nen m v etk ch vlastnost , dielov, volieb, zmien a pripojen , ktor ch sa net ka z ruka. Taktie s hlas te s t m, e po ta je bez alebo zabezpe te jeho oslobodenie od ak chko vek z konn ch z v zkov alebo obmedzen , ktor by mohli obmedzi jeho v menu 2.
  • Page 48 Z ZNAMOV ALEBO DAJOV; ALEBO 3) PECI LNE, N HODN ALEBO NEPRIAME KODY ALEBO N SLEDN EKONOMICK STRATY, STRATY ZISKOV ALEBO SPOR, AJ KE IBM, JEJ DOD VATELIA ALEBO V PREDAJCA S INFORMOVAN O ICH MO NOSTI. NIEKTOR PR VNE SYST MY NEUMO UJ VYL ENIE ALEBO OBMEDZENIE...
  • Page 49 Z ruka IBM na po ta e: K tomuto odseku sa pridal nasledovn paragraf: Z ruky vysloven v tomto odseku s dodato n mi z rukami k ak mko vek pr vam, ktor m te na z klade z kona Trade Practices Act 1974 alebo in ch podobn ch z konov a s limitovan do rozsahu zodpovedaj cich z konov.
  • Page 50 Anglick verzia tejto Dohody m prevahu nad inou jazykovou verziou. HONGKONG A MACAU Nadriaden pr vo Nasleduj ce nahradzuje “z kony krajiny, v ktorej ste z skali po ta ” v prvej vete: z kony peci lneho administrat vneho regi nu Hongkong. INDIA Obmedzenie z v zku: Nasledovn nahr dza body 1 a 2 tohto odseku: 1.
  • Page 51 V etky spory, vzniknut z alebo v spojen s touto Dohodou sa najprv vyrie ia priate sk mi dohodami, av ak pri zlyhan m ka d z n s pr vo predlo i tento spor in tit cii China International Economic and Trade Arbitration Commission v Beijing, R, na rozhodnutie v zhode s jej rozhodovac mi pravidlami, platn mi v danom ase.
  • Page 52 tejto Dohody, bez oh adu na konflikt so z konmi, ako aj podmienky pre jednotliv krajiny a kompetentn s d pre t to Dohodu s z kony tej krajiny, v ktorej sa poskytuje z ru n servis, okrem 1) Alb nska, Bosny a Hercegoviny, Chorv tska, Ma arska, b valej JZR, Maced nska, Rumunska, Slovenska, Slovinska, Arm nska, Azerbajd anu, Bieloruska, Gruz nska, Kazachstanu, Kirgizska, Moldavska, Ruska, Tad ikistanu, Turkm nska, Ukrajiny a Uzbekistanu, kde platia z kony Rak ska;...
  • Page 53 Obmedzenie z v zku: K tomuto odseku sa pridal nasledovn paragraf: Obmedzenia a vyl enia ur en vo Vyhl sen o obmedzenej z ruke sa nepou ij pri kod ch, ktor IBM sp sobila podvodom alebo hrubou nedbanlivos ou a pri priamej z ruke.
  • Page 54 TALIANSKO Obmedzenie z v zku: Nasledovn nahr dza druh vetu prv ho paragrafu: V ka dom takom pr pade, ak nie je ur en inak z konmi, IBM je zodpovedn maxim lne 1. (nezmenen ) 2. ako aj za ak ko vek skuto n kody zah aj ce nevykonanie innosti, ktor mala IBM vykona alebo ak mko vek sp sobom s visiace so subjektom tohto vyhl senia o z ruke, bude zodpovednos IBM obmedzen sumou, ktor ste zaplatili za po ta , ktor je...
  • Page 55: Vyhl Senia

    Vyhl senia T to publik cia bola vyvinut pre produkty a slu by pon kan v USA. IBM nemus pon ka produkty, slu by, alebo prostriedky uveden v tomto dokumente, v in ch krajin ch. Prekonzultujte s va im miestnym z stupcom IBM inform cie o produktoch a slu b ch, ktor s v s asnosti dostupn vo va ej oblasti.
  • Page 56: Spracovanie D Tumov Ch Dajov

    Spracovanie d tumov ch dajov Tento hardv rov produkt IBM a softv rov produkty IBM, ktor by s n m mohli by zabalen , boli navrhnut tak, e ke sa bud pou va v s lade s ich pr slu nou dokument ciou, bud spr vne spracov va d tumov daje po as a medzi 20.
  • Page 57: Vyhl Senia K Elektronick M Emisi M

    Vyhl senia k elektronick m emisi m Tento po ta je klasifikovan ako digit lne zariadenie triedy B. Av ak tento po ta obsahuje zabudovan radi sie ov ho rozhrania (NIC) a ke sa NIC pou va, je pova ovan za digit lne zariadenie triedy A. Zaradenie digit lneho zariadenia do triedy A a oznam o zhode s hlavne kv li tomu, e pou itie k blov ur it ch volieb triedy A alebo NIC men celkov zaradenie po ta a do triedy A.
  • Page 58 Toto zariadenie vyhovuje asti 15 smernice FCC. Prev dzkovanie podlieha dvom nasledovn m podmienkam: (1) toto zariadenie nem e sp sobova kodliv ru enie a (2) toto zariadenie mus akceptova ak ko vek prijat ru enie, vr tane ru enia, ktor m e sp sobi ne elan prev dzku.
  • Page 59: Zariadenia Triedy A

    Zariadenia triedy A Tieto vyhl senia sa t kaj typov strojov 6251, 2256, 2257, 2271, 6269, 6339, 6341, 6341, 6342, 6346 6347, 6348, 6568, 6569, 6569, 6578, 6579, 6648, 6649, 6830, 6831, 6832, 6833, 6841 a 6841 Vyhl senie Feder lnej komunika nej komisie (FCC): Upozornenie Toto zariadenie bolo testovan a zistilo sa, e sp a limity digit lnych zariaden triedy A, v zmysle asti 15 smern c FCC.
  • Page 60: Po Iadavky Feder Lnej Komunika Nej Komisie (Fcc) A Telef Nnej Spolo Nosti

    Upozornenie Toto je produkt triedy A. V dom com prostred tento produkt m e sp sobova r diov ru enie a v takom pr pade sa m e od u vate a po adova , aby vykonal primeran opatrenia. Varovn vyhl senie o tiede A pre Tchajwan: Po iadavky Feder lnej komunika nej komisie (FCC) a telef nnej spolo nosti 1.
  • Page 61: Certifika N Ozna Enie Kanadsk Ho Ministerstva Telekomunik Ci

    zariadenia. Ak ju ovplyvnia, bude v m to dopredu ozn men a vy budete ma pr le itos zabezpe i si nepreru ovan prev dzku. 5. Ak zist te nejak probl my s t mto produktom, skontaktujte sa s va m autorizovan m predajcom, alebo zavolajte IBM.
  • Page 62: Upozornenie O Nap Jacej N Re

    sa umo uje pripojenie na telef nne rozhranie. Koncovka rozhrania m e pozost va z kombin cie zariaden sp aj cej po iadavku, e suma po tu ekvivalentn ch zvonen v etk ch zariaden neprevy uje p (5). tiquette d’homologation du minist re des Communications du Canada AVIS : L’...
  • Page 63 Ak sa jednotky bud pou va pri 115 voltoch: Pou ite sadu k blov uveden v UL a certifikovan CSA, pozost vaj cu z minim lne 18 AWG, typ SVT alebo SJT, troj ilov k bel dlh maxim lne 15 st p s paralelnou epe ou, uzemnen z suvku ur en na 15 amp rov pri 115 voltoch.
  • Page 64 slo dielu pre Pou va sa v t chto krajin ch a regi noch nap jaciu n ru IBM 6952301 Bahamy, Barbados, Bermudy, Bol via, Braz lia, Kanada, Kajmansk ostrovy, Kolumbia, Kostarika, Dominik nska republika, Ekv dor, Salvador, Guatemala, Guayana, Haiti, Honduras, Jamajka, Japonsko, K rea (Ju n ), Lib ria, Mexiko, Holandsk Antily, Nikaragua, Panama, Peru, Filip ny, Saudsk Ar bia, Surinam, Trinidad (Z padn India), Tajwan, Spojen...
  • Page 66 Identifika n slo: 25P6001 Vytla en v USA (1P) P/N: 25P6001...

This manual is also suitable for:

Netvista a22Netvista a22

Table of Contents