Lenovo ThinkStation E20 Handboek Voor De Gebruiker

(dutch) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkStation E20:
Table of Contents

Advertisement

ThinkStation
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 4215, 4219, 4220, 4221 en 4222

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkStation E20

  • Page 1 ThinkStation Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 4215, 4219, 4220, 4221 en 4222...
  • Page 3 ThinkStation Handboek voor de gebruiker...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie en het gedeelte “Kennisgevingen”, op pagina 77 in dit boekje. Eerste uitgave (februari 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    Specificaties Een reparatiediskette maken en gebruiken . . 53 Overzicht van de software . Een reparatiediskette maken . . 53 Door Lenovo verstrekte software Reparatiediskette gebruiken . . 53 Adobe Reader . Stuurprogramma’s installeren of opnieuw installeren 53 Antivirussoftware. Een herstelapparaat in de opstartvolgorde opgeven De plaats van de onderdelen .
  • Page 6 Informatiebronnen . . 73 Kennisgeving televisie-uitvoer . . 78 Map Online boeken. . 73 Europees CE-symbool . . 78 Lenovo ThinkVantage Tools . . 73 Handelsmerken . . 78 Lenovo Welcome . 73 Veiligheid en garantie . . 74 Trefwoordenregister ..79 Lenovo-website (http://www.lenovo.com) .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Als u geen exemplaar meer hebt van de publicatie ThinkStation Veiligheid en garan- ® tie, kunt u een PDF-versie downloaden vanaf de website van Lenovo Support op http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Overzicht Van Het Product

    Audiosubsysteem v Geïntegreerde HD-audio v Audio lijningang, audio lijnuitgang en microfoonaansluiting op het achterpaneel v Microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen op het voorpaneel v Interne luidspreker (in bepaalde modellen) Communicatiemogelijkheden v 100/1000 Mbps geïntegreerde Ethernet-controller © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 v PCI-faxmodem (op bepaalde modellen) Voorzieningen voor systeembeheer v Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de zelftest bij opstarten (power-on self-test, POST) v Opstartvolgorde bij automatisch opstarten v Intel Active Management Technology (AMT) v Intel Hyper-Threading technologie (op bepaalde modellen) v Intel Rapid Storage Technology (RST) v Preboot Execution Environment (PXE) v Rapid Storage Technology (RST)
  • Page 11 1. De besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van dit boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Deze lijst is onderhevig aan wijzigingen. Om vast te stellen of een bepaald besturingssysteem gecertificeerd of getest is op compatibiliteit, kijkt u op de website of neemt u contact op met de leverancier van het besturingssysteem.
  • Page 12: Specificaties

    Specificaties In dit gedeelte vindt u de fysieke specificaties van uw computer. Afmetingen Breedte: 174,8 mm Hoogte: 425,2 mm vanaf de vloer tot de bovenkant van het handvat Diepte: 430,8 mm Gewicht Maximumconfiguratie: 11,2 kg Omgevingsvoorwaarden Luchttemperatuur: In bedrijf: 10° tot 35°C Niet in bedrijf: -40°...
  • Page 13: Overzicht Van De Software

    Windows 7 van Lenovo. Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke setuptaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer.
  • Page 14: Adobe Reader

    Het diagnoseprogramma PC-Doctor for Rescue and Recovery is al vooraf op het vaste-schijfstation geïnstalleerd. Het maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery op elke Lenovo-computer en helpt bij het onderzoeken van de hard- ware via het besturingssysteem; het maakt melding van instellingen die door het besturingssysteem worden beheerd en die hardwareproblemen kunnen veroorza- ken.
  • Page 15: De Plaats Van De Onderdelen

    De plaats van de onderdelen Aansluitingen aan de voorkant van de computer In Figuur 1 ziet u waar de aansluitingen aan de voorkant van de computer zich bevinden. Figuur 1. Aansluitingen aan de voorkant 1 USB-poort 3 Microfoonaansluiting 2 Aansluiting voor hoofdtelefoon 4 USB-poort Hoofdstuk 1.
  • Page 16: Aansluitingen Aan De Achterkant Van De Computer

    Aansluitingen aan de achterkant van de computer In Figuur 2 ziet u waar de aansluitingen aan de achterkant van de computer zich bevinden. Sommige aansluitingen op de achterkant van de computer zijn voorzien van een kleurcode. Dit vergemakkelijkt de aansluiting van de kabels. Figuur 2.
  • Page 17 Aansluiting Beschrijving Audio lijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-installatie. Als u een extern audioap- paraat aansluit, verbindt u de audio lijnuitgang van het apparaat met een kabel met de audio lijningang van de computer. Audio lijnuitgang Via deze uitgang worden audiosignalen van de computer ver- zonden naar externe apparaten, zoals actieve stereo luidsprekers...
  • Page 18: Componenten

    Componenten In Figuur 3 kunt u zien waar de verschillende onderdelen zich bevinden. Hoe u de kap van de computer verwijdert, leest u in “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. Figuur 3. De plaats van de verschillende componenten 1 Microprocessor, koelelement en 5 Audio- en USB-aansluitingen voorkant ventilatoreenheid...
  • Page 19: Onderdelen Op De Systeemplaat

    Onderdelen op de systeemplaat In Figuur 4 ziet u de plaats van de onderdelen op de systeemplaat. Figuur 4. Locatie van onderdelen op de systeemplaat 1 4-pens voedingsaansluiting 13 Aansluiting frontpaneel 2 Microprocessor 14 Jumper voor Herstel / CMOS wissen 3 Ventilatoraansluiting voor micropro- 15 USB-poorten voorkant (2) cessor...
  • Page 20 Interne stations worden geïnstalleerd in vakken. In deze handleiding wordt gespro- ken van compartiment 1, compartiment 2 enzovoort. In Figuur 5 kunt u zien waar de verschillende stationscompartimenten zich bevinden. Figuur 5. Plaats van stationscompartimenten Hieronder ziet u een overzicht van het type en de afmeting van het station dat in de verschillende compartimenten kan worden geïnstalleerd: 1 Compartiment 1 - Maximumhoogte: 43 mm (1,7 Optische-schijfstation...
  • Page 21: Hoofdstuk 2. Hardware Installeren En Vervangen

    “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Opmerkingen: 1. Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 22: Externe Apparaten Installeren

    ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen van de kap van de compu- ter.
  • Page 23: De Frontplaat Verwijderen En Terugplaatsen

    “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen en weer aanbrengen van de frontplaat.
  • Page 24: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een PCI- kaart. Er zijn twee sleuven voor standaard PCI-kaarten, één voor een PCI Express x1-kaart en één voor een PCI Express x16 grafische kaart.
  • Page 25 2. Druk aan de achterkant van de computer op de ontgrendelknop 1 om de kaartklem 2 te openen. Figuur 8. De PCI-kaartklem openen Hoofdstuk 2. Hardware installeren en vervangen...
  • Page 26 3. Als u een PCI-kaart installeert, verwijder dan het metalen afdekplaatje van de sleuf waarin u de kaart gaan aanbrengen. Als u een oude PCI-kaart vervangt, pakt u de momenteel geïnstalleerd kaart stevig vast en trekt u hem voorzichtig uit de aansluiting. Figuur 9.
  • Page 27: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een geheugenmodule.
  • Page 28 v Gebruik in uw computer ofwel DDR3 ECC UDIMM’s, ofwel DDR3 Non-ECC UDIMM’s. Zorg dat u nooit zowel DDR3 ECC UDIMM’s als DDR3 Non-ECC UDIMM’s in één en dezelfde computer installeert. v Gebruik modules van 1 GB, 2 GB of 4 GB in elke willekeurige combinatie, tot een maximum van 16 GB.
  • Page 29: Het Optische-Schijfstation Installeren Of Vervangen

    “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van het opti- sche-schijfstation.
  • Page 30 v Als u een tweede optische-schijfstation installeert, verwijder dan het plastic paneeltje uit de frontplaat vóór het stationscompartiment dat u wilt gebrui- ken. Als er zich in het compartiment een metalen plaatje bevindt, verwijder dat dan. v Als u een optische-schijfstation vervangt, ontkoppel dan de voedingskabel en de signaalkabel van de achterkant van dat station, druk op de blauwe ontgrendelknop en schuif het optische-schijfstation aan de voorkant uit de computer.
  • Page 31 5. Schuif het nieuwe optische-schijfstation vanaf de voorkant in het stations- compartiment, totdat het station vastklikt. Figuur 16. Het optische-schijfstation installeren 6. Sluit de signaalkabel en de voedingskabel aan op het nieuwe station. Figuur 17. Het optische-schijfstation aansluiten 7. Breng de frontplaat weer aan. Zie “De frontplaat verwijderen en terugplaatsen” op pagina 15.
  • Page 32: De Voedingseenheid Vervangen

    7. Plaats de nieuwe voedingseenheid zodanig in het chassis dat de schroefgaten in de voedingseenheid gelijk liggen met die in het chassis. 8. Breng de vier schroeven aan om de voedingseenheid vast te zetten. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. Handboek voor de gebruiker...
  • Page 33: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de module met het koel- element en de ventilator.
  • Page 34 5. Draai voorzichtig de vier schroeven los 1 waarmee de module met het koel- element en de ventilator op de systeemplaat is bevestigd. Opmerking: Verwijder de vier schroeven voorzichtig uit de systeemplaat om mogelijke schade aan de systeemplaat te voorkomen. De vier schroeven kunnen niet uit het koelelement met ventilator worden verwijderd.
  • Page 35: Het Primaire Vaste-Schijfstation Vervangen

    “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het primaire vaste- schijfstation.
  • Page 36 4. Druk het blauwe nokje 1 naar beneden, schuif de houder 2 van het vaste- schijfstation naar de achterkant van de computer en draai deze vervolgens naar buiten. Figuur 20. Het primaire vaste-schijfstation verwijderen 5. Schuif de houder van het vaste-schijfstation uit het chassis. 6.
  • Page 37 8. Plaats het nieuwe vaste-schijfstation in de blauwe beugel door de beugel iets te verbuigen. Breng daarbij de pen 1 , pen 2 , pen 3 en pen 4 op één lijn met de overeenkomstige gaten in het vaste-schijfstation. Raak de print- plaat 5 aan de onderkant van het vaste-schijfstation niet aan.
  • Page 38: Het Secundaire Vaste-Schijfstation Vervangen

    Open de computer niet en probeer geen reparaties uit te voeren voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Handboek voor de gebruiker...
  • Page 39 In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het secundaire vaste- schijfstation. Niet alle computers hebben een secundair vaste-schijfstation. Om het secundaire vaste-schijfstation te vervangen, gaat u als volgt te werk: 1. Verwijder de kap van de computer. Zie “De kap van de computer verwijderen”...
  • Page 40 7. Plaats het nieuwe vaste-schijfstation in de blauwe beugel door de beugel iets te verbuigen. Breng daarbij de pen 1 , pen 2 , pen 3 en pen 4 op één lijn met de overeenkomstige gaten in het vaste-schijfstation. Raak de print- plaat 5 aan de onderkant van het vaste-schijfstation niet aan.
  • Page 41: De Kaartlezer Vervangen

    ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de kaartlezer. Om de kaartlezer te vervangen, doet u het volgende:...
  • Page 42 1. Verwijder de kap van de computer. Zie “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. 2. Verwijder de frontplaat. Zie “De frontplaat verwijderen en terugplaatsen” op pagina 15. 3. Ontkoppel de kabel van de kaartlezer van de voorste USB-aansluiting op de systeemplaat.
  • Page 43: De Ventilatoreenheid Aan De Voorzijde Vervangen

    “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de voorzijde.
  • Page 44 4. Maak de twee nokjes 1 los waarmee de ventilatoreenheid vastzit aan het chassis (zie afbeelding) en haal de ventilatoreenheid helemaal uit het chassis. Figuur 28. Ventilatoreenheid aan voorzijde verwijderen Handboek voor de gebruiker...
  • Page 45 5. Steek de twee nokjes 2 van de nieuwe ventilatoreenheid in de overeenkom- stige gaatjes in het chassis, en druk de twee andere nokjes 1 door de gaatjes, zodat de ventilatoreenheid goed vastzit. Figuur 29. Ventilatoreenheid aan voorzijde installeren 6. Sluit de kabel van de ventilatoreenheid aan op de aansluiting op de systeem- plaat.
  • Page 46: De Ventilatoreenheid Aan De Achterzijde Vervangen

    “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de achterzijde.
  • Page 47 Opmerking: De nieuwe ventilatoreenheid heeft vier nieuwe rubberen koppelin- gen. 6. Trek aan de puntjes van de rubberen koppelingen totdat de achterste ventilator- eenheid goed vastzit. Figuur 31. De ventilatoreenheid aan de achterzijde installeren 7. Sluit de stekker van de ventilatoreenheid aan de achterkant aan op de desbe- treffende aansluiting op de systeemplaat.
  • Page 48: Het Toetsenbord Vervangen

    ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het toetsenbord. U vervangt het toetsenbord als volgt: 1.
  • Page 49: De Muis Vervangen

    ThinkStation Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkStation Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de muis. Om de muis te vervangen, doet u het volgende: 1.
  • Page 50 9. Hoe u de configuratie bijwerkt, leest u in Hoofdstuk 4, “Werken met het pro- gramma Setup Utility”, op pagina 57. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat de defecte CRU wordt gere- tourneerd. Informatie hierover vindt u bij de CRU, of ontvangt u enkele dagen nadat de CRU is afgeleverd.
  • Page 51: Beveiligingsvoorzieningen Installeren

    Met het kabelslot vergrendelt u ook de knoppen waarmee de kap van de computer wordt verwijderd. Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebookcomputers wordt gebruikt. Een geïntegreerd kabelslot kunt u rechtstreeks bij Lenovo bestellen. Zoek daartoe met het trefwoord Kensington op: http://www.lenovo.com/support Figuur 35.
  • Page 52: Hangslot

    Hangslot De computer is uitgerust met een oog voor een hangslot. Met een dergelijk slot kan worden voorkomen dat de kap wordt geopend. Figuur 36. Een hangslot aanbrengen Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het pro- gramma Setup Utility een wachtwoord instellen.
  • Page 53 6. Zet de computer aan en wacht ongeveer tien seconden. Zet de computer weer uit door de aan/uit-schakelaar ongeveer vijf seconden ingedrukt te houden. 7. Herhaal stap 1 en stap 2. 8. Zet de jumper voor Herstel / CMOS Wissen terug in de standaardpositie (pennetje 1 en 2).
  • Page 54 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 55: Hoofdstuk 3. Informatie Over Systeemherstel

    Hoofdstuk 3. Informatie over systeemherstel In dit hoofdstuk maakt u kennis met de hersteloplossingen die Lenovo biedt. Uit- gelegd wordt wanneer en hoe u de volgende herstelmethoden kunt gebruiken: v Herstelmedia maken en gebruiken v Backup- en herstelbewerkingen uitvoeren v Het werkgebied van Rescue and Recovery gebruiken...
  • Page 56: Herstelmedia Gebruiken

    v Om herstelschijven te maken in Windows Vista klikt u op Start → Alle programma’s → ThinkVantage → Productherstelmedia maken. Volg de instructies op het scherm. v Om herstelschijven te maken in Windows XP klikt u op Start → Alle programma’s →...
  • Page 57: Backup- En Herstelbewerkingen Uitvoeren

    Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Recovery geavanceerd starten.
  • Page 58: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    4. Volg de aanwijzingen op het scherm. v Om een herstelbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery onder Windows Vista of Windows XP doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → ThinkVantage →...
  • Page 59: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    Het werkgebied van Rescue and Recovery kunt u als volgt starten: 1. Controleer of de computer uit staat. 2. Druk herhaaldelijk op de toets F11 wanneer u de computer aanzet. 3. Als u een geluidssignaal hoort of het logo-scherm ziet, laat u F11 los. 4.
  • Page 60: Noodherstelmedia Maken

    U maakt als volgt een noodherstelmedium onder Windows 7: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 61: Een Reparatiediskette Maken En Gebruiken

    1. Zet de computer aan en zorg dat de computer internettoegang heeft. 2. Volg de instructies op de website: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Nadat de reparatiediskette is gemaakt, haalt u de diskette uit het diskettestation en voorziet u deze van een etiket met de tekst Reparatiediskette. Berg de diskette vervolgens op een veilige plaats op voor toekomstig gebruik.
  • Page 62: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    (gewoonlijk station C:). De meest recente stuurprogramma’s voor appa- raten die al in de fabriek zijn geïnstalleerd, vindt u ook op de website http:// www.lenovo.com/support. Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbetreffende apparaten. U installeert een stuurprogramma voor een tijdens fabricage geïnstalleerd apparaat als volgt: 1.
  • Page 63 v Gebruik een reparatiediskette om het werkgebied van Rescue and Recovery te repareren of om een bestand te repareren dat nodig is om naar Windows te kun- nen gaan. Zie “Een reparatiediskette maken en gebruiken” op pagina 53. v Gebruik een herstelmedium als u het systeemstation of het vaste-schijfstation wilt herstellen naar de fabrieksinstellingen.
  • Page 64 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 65: Copyright Lenovo

    Om de computer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk dat u een wacht- woord instelt. Het gebruik van wachtwoorden vergroot echter de veiligheid van computergebruik. Lees de volgende paragrafen als u besluit een wachtwoord in te stellen. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 66: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 64 alfabetische en numerieke tekens gebrui- ken. Omwille van de veiligheid verdient het aanbeveling om een sterk wachtwoord te gebruiken, dat niet eenvoudig kan worden geraden. U stelt als volgt een sterk wachtwoord in: v Ze zijn minstens acht tekens lang v Ze bevatten minimaal één letter en één cijfer...
  • Page 67: Apparaten In- En Uitschakelen

    Opmerking: U kunt elke combinatie van maximaal 64 alfabetische en nume- rieke tekens gebruiken. Meer informatie vindt u in “Overwegin- gen ten aanzien van wachtwoorden” op pagina 58. Apparaten in- en uitschakelen In dit gedeelte vindt u informatie over het in- of uitschakelen van de volgende apparaten: Als deze voorziening is ingesteld op Disabled, is het diskette- Floppy Drive A...
  • Page 68: De Opstartvolgorde Selecteren Of Wijzigen

    De opstartvolgorde selecteren of wijzigen Om de ingestelde opstartvolgorde te bekijken of te wijzigen, gaat u als volgt te werk: 1. Start het programma Setup. Zie “Het programma Setup Utility starten” op pagina 57. 2. In het hoofdmenu van het programma Setup Utility selecteert u Startup. 3.
  • Page 69: Hoofdstuk 5. Raid Configureren

    Intel Matrix Storage Manager kunt gebruiken voor het maken van RAID-volumes. U kunt als volgt RAID-volumes maken: 1. Druk tijdens het opstarten van de computer desgevraagd op Ctrl+I om naar de optie ROM Configuration Utility van Intel Matrix Storage Manager te gaan. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 70: Raid-Volumes Wissen

    2. Selecteer met de cursortoetsen de optie Create RAID Volume en druk op Enter. 3. Typ de naam voor het RAID-volume in het veld Name en druk op de tab- toets. 4. Selecteer met behulp van de cursortoetsen een RAID-niveau in het veld RAID Level en druk op de tabtoets.
  • Page 71: Hoofdstuk 6. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com. Instructies voor het gebruik van POST/BIOS-updates vindt u in een TXT-bestand dat samen met de update- bestanden wordt gedownload.
  • Page 72: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    6. Volg de instructies op het scherm om de update te voltooien. Het BIOS bijwerken (flashen) vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op de website, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de vol- gende procedure wordt verwezen.
  • Page 73 7. Sluit de kabels weer aan en installeer het tweede vaste-schijfstation weer, als u dat had verwijderd. Zie “Het secundaire vaste-schijfstation vervangen” op pagina 30. 8. Plaats de kap van de computer en steek de stekkers van de computer en het beeldscherm in de stopcontacten.
  • Page 74 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 75: Hoofdstuk 7. Diagnose En Probleemoplossing

    Het toetsenbord werkt niet. Controleer of: v De computer is ingeschakeld. v De kabel van het toetsenbord goed is aangesloten op een USB-poort of op de standaard toetsenbordaansluiting van de computer. v Geen van de toetsen klemmen. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 76: Diagnoseprogramma's

    Opmerking: Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox is alleen beschikbaar op computers van Lenovo waarop Windows 7 vooraf is geïnstalleerd. Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox helpt u bij het onderhoud van uw computer. Het verbetert de beveiliging, maakt een betere opsporing van problemen mogelijk, helpt u vertrouwd te raken met de innovatieve technologie van Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer.
  • Page 77: Lenovo System Toolbox

    Lenovo, stuurprogramma’s kunt bijwerken en systeeminformatie kunt bekij- ken. Om het programma Lenovo System Toolbox te starten, klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo Services → Lenovo System Toolbox. Volg de instructies op het scherm. Meer informatie over het werken met het diagnoseprogramma vindt u in het Help-systeem van Lenovo System Toolbox.
  • Page 78: Pc-Doctor Voor Dos

    PC-Doctor voor DOS De nieuwste versie van de diagnoseprogramma’s PC-Doctor for DOS kan ook wor- den gedownload van http://www.lenovo.com/support. Het diagnoseprogramma PC-Doctor voor DOS kan onafhankelijk van het besturingssysteem worden uitge- voerd. U gebruikt het diagnoseprogramma PC-Doctor voor DOS als u het besturingssysteem niet kunt starten en u het probleem niet hebt kunnen vinden met de twee diagnoseprogramma’s die vooraf op uw computer zijn geïnstalleerd.
  • Page 79: Niet-Optische Muis

    U reinigt de optische muis als volgt: 1. Zet de computer uit. 2. Ontkoppel de muis van de computer. 3. Keer de muis om en kijk goed naar de lens. a. Als de lens vuil is, maakt u die voorzichtig schoon met een wattenstaafje. b.
  • Page 80 4. Houd uw hand over de ring en bal 2 en keer de muis weer om; de bal valt in uw hand. 5. Was de bal in een warm sopje en droog deze af. 6. Blaas zachtjes in de balhouder 4 om stof en vuil los te maken. 7.
  • Page 81: Hoofdstuk 8. Informatie, Hulp En Service

    PDF-bestand te openen, dan verschijnt er een bericht en wordt u door de installatie van Adobe Reader geloodst. 2. De publicaties zijn in andere talen beschikbaar op de website van Lenovo Sup- port op: http://www.lenovo.com/support 3.
  • Page 82: Veiligheid En Garantie

    Opmerking: Het programma Lenovo Welcome is alleen beschikbaar op computers van Lenovo waarop Windows 7 of Windows Vista vooraf is geïnstal- leerd. Veiligheid en garantie De publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie die bij uw computer is geleverd, bevat informatie over veiligheid, garantie, installatie en andere kennisgevingen.
  • Page 83: Service Aanvragen

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support/phone of raadpleegt u de bij uw compu- ter geleverde publicatie ThinkStation Veiligheid en garantie.
  • Page 84: Extra Services Aanschaffen

    Om vast te stellen of uw computer in aanmerking komt voor Internationale Garantieservice (IWS) en om een lijst te bekijken van landen waar service beschik- baar is, gaat u naar http://www.lenovo.com/support, klikt u op Warranty en volgt u de instructies op het scherm.
  • Page 85: Bijlage. Kennisgevingen

    Bijlage. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo- vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten gebruikt kun- nen worden.
  • Page 86: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    Macrovision Corporation beschikt. Reverse engineering of demontage is verboden. Europees CE-symbool Handelsmerken De volgende termen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lenovo Het Lenovo-logo PS/2...
  • Page 87: Trefwoordenregister

    73 documentatie gebruiken 74 veiligheid 74 DVI-poort 9 veiligheidsvoorschriften v informatiebronnen 73 installeren stuurprogramma’s 53 elektronische boeken, map 73 instellen elementaire probleemoplossing 67 herstelapparaat 54 Ethernet 1 wachtwoord 58 Ethernet-poort 9 externe opties installeren 14 © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 88 67 kennisgevingen 77 problemen met herstelprocedures oplossen 54 koelelement en ventilator vervangen 25 Rescue and Recovery 47 Lenovo System Toolbox 69 werkgebied, Rescue and Recovery 50 Lenovo ThinkVantage Toolbox 68 Lenovo ThinkVantage Tools 73 Lenovo-website 74 Lenovo Welcome 5, 73...
  • Page 89 58 Power-On Password (systeemwachtwoord) 58 wachtwoordbeveiliging 44 wachtwoorden vergeten 44 wissen 44 wachtwoorden gebruiken 57 Website, Lenovo 74 werkgebied, Rescue and Recovery 50 werkgebied van Rescue and Recovery 50 wijzigen opstartvolgorde apparaten 60 wachtwoord 58 wissen van wachtwoord 58...
  • Page 90 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 92 Onderdeelnummer: 71Y8013 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 71Y8013...

Table of Contents