IBM NetVista A20 Quick Reference

(slovakian) quick reference
Hide thumbs Also See for NetVista A20:
Table of Contents

Advertisement

R chly preh ad

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM NetVista A20

  • Page 1 R chly preh ad...
  • Page 3 R chly preh ad...
  • Page 4 Pozn mka Pred pou van m produktu, ktor ho sa t kaj tieto inform cie si pre tajte “Bezpe nostn inform cie” na strane iii a “Pr loha. Z ruky na produkt a upozornenia” na strane 23. Tretie vydanie (febru r 2001) Copyright International Business Machines Corporation 2000.
  • Page 5 Bezpe nostn inform cie NEBEZPE ENSTVO Elektrick nap tie z elektrick ch, telef nnych a komunika n ch k blov je nebezpe n . Aby ste predi li razu elektrick m pr dom: v Neprip jajte alebo neodp jajte iadne k ble alebo nevykon vajte in tal ciu, dr bu alebo rekonfigur ciu tohto produktu po as b rky.
  • Page 6 v Branchez tous les cordons d’alimentation sur un socle de prise de courant correctement c bl et mis la terre. v Branchez sur des socles de prise de courant correctement c bl s tout quipement connect ce produit. v Lorsque cela est possible, n’utilisez qu’une seule main pour connecter ou d connecter les c bles d’interface.;...
  • Page 7: Pozn Mka K L Tiovej Bat Rii

    Pozn mka k l tiovej bat rii POZOR: Nebezpe enstvo expl zie, ak sa bat ria vymie a nespr vne. Ke vymie ate bat riu, pou vajte len diel IBM slo 33F8354 alebo ekvivalentn typ bat rie odpor an v robcom. Bat ria obsahuje l tium a m e explodova , ak sa nepou va, nemanipuluje alebo ak sa neodstr ni spr vne.
  • Page 8: Vyhl Senie O Laseri

    v Na ozn menie niku plynu nepou vajte telef n v bl zkosti miesta niku. Consignes de s curit relatives au modem Lors de l’utilisation de votre mat riel t l phonique, il est important de respecter les consignes ci-apr s afin de r duire les risques d’incendie, d’ lectrocution et d’autres blessures : v N’installez jamais de cordons t l phoniques durant un orage.
  • Page 9 NEBEZPE ENSTVO Laserov radi cia pri otvoren . Nepozerajte do l a, neprezerajte ho priamo optick mi pr strojmi a vyhnite sa priamemu o iareniu l om. DANGER: Certains mod les d’ordinateurs personnels sont quip s d’origine d’une unit de CD-ROM ou de DVD-ROM.
  • Page 10 viii R chly preh ad...
  • Page 11: Table Of Contents

    Obsah Bezpe nostn inform cie . . iii Pozn mka k l tiovej bat rii Inform cie o bezpe nosti modemu . Vyhl senie o laseri . . vi Informa n zdroje . . xi Kapitola 1. Nastavenie v ho po ta a . V ber a umiestnenie v ho po ta a .
  • Page 12 al ie slu by . . 20 K pa dodato n ch slu ieb . . 21 Pr loha. Z ruky na produkt a upozornenia . . 23 Vyhl senie o z ruke . . 23 Vyhl senie IBM o obmedzenej z ruke pre USA, Portoriko a Kanadu ( as 1 - V eobecn podmienky) .
  • Page 13: Informa N Zdroje

    Informa n zdroje T to publik cia je ur en na poskytnutie inform ci , potrebn ch na in tal ciu v ho po ta a IBM a spustenie opera n ho syst mu. T to publik cia obsahuje aj z kladn postupy rie enia probl mov, postupy obnovy softv ru a inform cie o tom, kam m te zavola v pr pade potreby pomoci a servisu.
  • Page 14 R chly preh ad...
  • Page 15: Kapitola 1. Nastavenie V

    Kapitola 1. Nastavenie v ho po ta a Predt m, ako za nete si ur ite pre tajte “Bezpe nostn inform cie” na strane iii. Pou ite tieto in trukcie na nastavenie v ho po ta a. V ber a umiestnenie v ho po ta a Presved te sa, i m te zodpovedaj ci po et spr vne uzemnen ch elektrick ch z suviek pre v etky zariadenia.
  • Page 16: Odlesk A Osvetlenie

    Nastavte monitor tak, aby vrch obrazovky bol na rovni o alebo trochu pod ou. Monitor umiestnite do pohodlnej pozorovacej vzdialenosti, zvy ajne 51 a 61 cm a dajte ho tak, aby ste na videli bez toho, aby ste sa museli nakl a . Odlesk a osvetlenie Monitor umiestnite tak, aby ste minimalizovali odlesk a odrazy zo stropn ch svietidiel, okien a ostatn ch sveteln ch zdrojov.
  • Page 17: K Ble Na Pripojenie Po Ta A

    K ble na pripojenie po ta a Urobte nasledovn kroky pre nastavenie v ho po ta a. N jdite mal ikony na nasledovn ch str nkach a na zadnej asti v ho po ta a. Ak va e k ble po ta a a konektorov panel maj farebne ozna en konektory, porovnajte farbu konca k bla s farbou konektora.
  • Page 18: Zapnutie Nap Jania

    8. Zapojte k ble extern ch audio zariaden , ako s reproduktory, mikrof n alebo sl chadl , do spr vneho konektora (dostupn len na niektor ch modeloch.) 9. U modelov s modemom pripojte k bel telef nnej linky do konektora modemu. U modelov s funkciou Ethernet pripojte k bel Ethernetu do ethernetov ho konektora.
  • Page 19: Dokon Enie In Tal Cie Softv Ru

    Dokon enie in tal cie softv ru Ke prv kr t sp ate po ta , ria te sa in trukciami na obrazovke, aby ste dokon ili in tal ciu softv ru. Ak nedokon ite in tal ciu softv ru po prvom zapnut po ta a, m e pr s k ne akan m v sledkom.
  • Page 20: Vyp Nanie Po Ta A

    Nezabudnite nain talova v etky ovl da e zariaden po nain talovan v ho opera n ho syst mu. In trukcie na in tal ciu s poskytovan na CD alebo disket ch alebo v s boroch README. Vyp nanie po ta a Ak chcete po ta vypn , v dy dodr ujte postup vyp nania.
  • Page 21: Z Skanie A Tla U Vate Skej Pr Ru Ky

    Z skanie a tla u vate skej pr ru ky U vate sk pr ru ka pre v po ta obsahuje inform cie o in talovan doplnkov ho hardv ru. K tomuto s boru vo form te PDF sa m ete dosta pomocou Access IBM na va ej pracovnej ploche.
  • Page 22 R chly preh ad...
  • Page 23: Kapitola 2. Odstra Ovanie Probl Mov A Obnova Softv Ru

    Kapitola 2. Odstra ovanie probl mov a obnova softv ru Ak budete ma nejak probl m s va m po ta om, v tejto kapitole n jdete opis niektor ch z kladn ch rie en probl mov a n strojov na obnovu softv ru. Ak potrebujete viac inform ci o odstra ovan probl mov alebo diagnostikovan probl mov, pou ite Access IBM na va ej pracovnej ploche.
  • Page 24: Chybov K Dy

    Pr znak Postup My nefunguje. Overte si nasledovn : v Po ta i monitor je zapnut a ovl dacie prvky jasu a kontrastu s spr vne nastaven . v My je dobre pripojen do konektora my i na po ta i. Ak nedok ete probl m vyrie i , dajte po ta opravi .
  • Page 25: Obnova Softv Ru

    Opis Postup Vyskytla sa zmena v konfigur cii Overte si nasledovn : zariaden . v V etky extern zariadenia s zapnut . v V etky zariadenia s spr vne nain talovan a dobre pripojen . Ak nedok ete probl m vyrie i , dajte po ta opravi .
  • Page 26: Pou Vanie Diskety Recovery Repair

    Pou vanie diskety Recovery Repair Na niektor ch po ta och sa do programu Product Recovery dostanete stla en m F11 po as sp ania, k m je zobrazen spr va Press F11. Ak sa s bor, ktor ovl da v zvu F11 po kod alebo je n hodne vymazan , v zva F11 sa neobjav a vy nebudete ma pr stup k programu Product Recovery.
  • Page 27: Zmena Sp Acej Postupnosti

    Pozn mka: Ak sa pok ate vykona obnovu z Product Recovery CD a v po ta nebude zav dza z CD, cho te na “Zmena sp acej postupnosti” a vyberte CDROM ako prv zav dzacie zariadenie. 5. M ete si vybra spomedzi opera n ch syst mov, ktor mo no obnovi . Vyberte opera n syst m, ktor obnovujete.
  • Page 28: Ibm Enhanced Diagnostics

    IBM Enhanced Diagnostics Program IBM Enhanced Diagnostics be nez visle od opera n ho syst mu. Tento program m ete pou i na testovanie hardv rov ch komponentov v ho po ta a. Pou va sa, ke in met dy nie s dostupn alebo neboli spe n pri ur ovan probl mu, o ktorom sa predpoklad , e s vis s hardv rom.
  • Page 29: Spustenie Ibm Enhanced Diagnostics Z Diskety

    4. Z hlavnej ponuky zvo te System Utilities. 5. Zvo te Create a diagnostic diskette a ria te sa pokynmi na obrazovke. 6. Po v zve vlo te pr zdnu, naform tovan disketu do disketovej jednotky a ria te sa pokynmi na obrazovke.
  • Page 30 R chly preh ad...
  • Page 31: Kapitola 3. Pr Stup K Inform Ci M, Pomoci A Servisu

    Kapitola 3. Pr stup k inform ci m, pomoci a servisu Ak potrebujete pomoc, slu by, technick pomoc alebo viac inform ci o produktoch IBM, existuje viacero zdrojov inform ci dostupn ch od IBM, ktor v m pom u. V tejto asti s inform cie o tom, kde m ete z ska al ie inform cie o IBM a o produktoch IBM.
  • Page 32: Pomoc A Servis

    Pomoc a servis Ak m te probl m s va im po ta om, IBM v m poskytuje mno stvo r znych zdrojov, ktor v m pom u. Pou vanie dokument cie a diagnostick ch programov Mnoh po ta ov probl my mo no vyrie i bez cudzej pomoci. Ak budete ma nejak probl m s va m po ta om, mali by ste si najsk r vyh ada inform cie o rie en probl mov v dokument cii k v mu po ta u.
  • Page 33 v In tal cia a dr ba sie ov ch opera n ch syst mov (NOS) v In tal cia a dr ba aplika n ch programov Pre tajte si hardv rov z ruku IBM, kde n jdete pln vysvetlenie podmienok z ruky IBM.
  • Page 34: Al Ie Slu By

    Krajina Telef nne slo Rak sko sterreich 01-24 592 5901 Belgicko- holandsk jazyk Belgie 02-210 9820 Belgicko- franc zsky jazyk Belgique 02-210 9800 Kanada Toronto only 416-383-3344 Kanada Canada - all other 1-800-565-3344 D nsko Danmark 35 25 02 91 F nsko Suomi 09-22 931 840...
  • Page 35: K Pa Dodato N Ch Slu Ieb

    v V Austr lii a Novom Z lande zavolajte na 61-2-9354-4171. v V ostatn ch krajin ch kontaktujte v ho predajcu alebo marketingov ho z stupcu IBM. IBM Integrated Technology Services pon ka irok rozsah podpory informa n ch technol gi , implementa n ch a mana rskych slu ieb. Viac inform ci o t chto slu b ch n jdete na Web str nke Integrated Technology Services na http://www.ibm.com/services/its/.
  • Page 36 R chly preh ad...
  • Page 37: Pr Loha. Z Ruky Na Produkt A Upozornenia

    Pr loha. Z ruky na produkt a upozornenia Tento dodatok obsahuje z ruku na produkt a in upozornenia. Vyhl senie o z ruke Vyhl senie o z ruke pozost va z dvoch ast : asti 1 a asti 2. as 1 je r zna pod a krajiny.
  • Page 38 Po ta - Typy 6279, 6280, 6286, 6565, 6584 a 6594 Z ru n doba* - Diely: Tri (3) roky Pr ca: Tri (3) roky Po ta - Typy 6266, 6268, 6270, 6278, 6288, 6344, 6345, 6563, 6564 a 6574 Z ru n doba* - Diely: Tri (3) roky Pr ca: Jeden (1) rok** Po ta - Typy 2193, 2194, 2196, 2197, 2274, 2284 a 6276 Z ru n doba* - Diely: Jeden (1) rok Pr ca: Jeden (1) rok...
  • Page 39 IMPLIKOVAN , VR TANE, ALE NEOBMEDZUJ C SA NA Z RUKY ALEBO PODMIENKY OBCHODOVATE NOSTI A VHODNOSTI PRE UR IT ELY. TIETO Z RUKY V M UDE UJ UR IT Z KONN PR VA A TAKISTO ETE MA AJ IN PR VA, KTOR S R ZNE V JEDNOTLIV CH PR VNYCH SYST MOCH.
  • Page 40 Predt m, ako IBM alebo v predajca vymen po ta alebo diel, mus te s hlasi s odstr nen m v etk ch vlastnost , dielov, volieb, zmien a pripojen , ktor ch sa net ka z ruka. Taktie s hlas te s t m, e po ta je bez alebo zabezpe te jeho oslobodenie od ak chko vek z konn ch z v zkov alebo obmedzen , ktor by mohli obmedzi jeho v menu 2.
  • Page 41: Vyhl Senie Ibm O Z Ruke Plat Pre Cel Svet Okrem Kanady, Portorika, Turecka, Usa ( As 1 - V Eobecn Podmienky)

    Tento limit sa vz ahuje aj na dod vate ov IBM, aj na v ho predajcu. Predstavuje maximum, za ktor je IBM, jej dod vatelia a v predajca kolekt vne zodpovedn . ZA IADNYCH OKOLNOST NIE JE IBM ZODPOVEDN ZA NASLEDOVN : 1) TRETIA STRANA REKLAMUJE KODY (IN NE S UVEDEN POD PRVOU POLO KOU VY IE);...
  • Page 42 Po ta - Typy 6279 a 6286 Z ru n doba* - Diely: Tri (3) roky Pr ca: Tri (3) roky Po ta - Typy 6565, 6584 a 6594 Z ru n doba* v Banglad , na, Hongkong, India, Indon zia, Malajzia, Filip ny, Singapur, Sr Lanka, Taiwan, Thajsko a Vietnam - Diely: Tri (3) roky Pr ca: Jeden (1) rok ** v Japonsko - Diely: Jeden (1) rok Pr ca: Jeden (1) rok...
  • Page 43 Ak po ta po as z ru nej doby nepracuje tak, ako to je zaru en a IBM alebo v predajca nie s schopn 1) zabezpe i zaru en funk nos alebo 2) ho nahradi po ta om, ktor je aspo funk n m ekvivalentom, m ete po ta vr ti na miesto k py a va e peniaze v m bud vr ten .
  • Page 44 Ak z ru n servis zah a v menu po ta a alebo jeho dielu, diel ktor IBM alebo v predajca vymen sa stane jeho majetkom a n hradn diel sa stane va m majetkom. Vy prehlasujete, e v etky odstr nen diely s p vodn a nezmenen . N hrada nemus by nov , ale bude spr vne pracova a je prinajmen om funk n m ekvivalentom vymenen ho dielu.
  • Page 45: As 2 - Celosvetov Podmienky Pre Ur It Krajinu

    M u sa vyskytn tak skuto nosti, pri ktor ch z d vodu zlyhania na strane IBM alebo in ho z v zku m te pr vo po adova n hradu k d od IBM. V ka dom takom pr pade, bez oh adu na d vod, na z klade ktor ho v m n rok po adova n hradu od IBM vznikol (vr tane z sadn ho poru enia, nedbanlivosti, neporozumenia alebo inej zmluvnej po iadavky alebo po iadavky na z klade deliktu), IBM je zodpovedn za...
  • Page 46 z skan zvy ajn m sp sobom na osobn , dom ce pou itie alebo spotrebu, potom sa nepou ije iadne obmedzenie uveden v tomto odseku. NSKA UDOV REPUBLIKA: Riadiaci z kon: K tomuto vyhl seniu sa pridalo nasledovn : Toto vyhl senie sa riadi pr vom t tu New York.
  • Page 47 Maced nskej republike, Moldavsku, Po sku, Rumunsku, Rusku, Slovensku, Slovinsku alebo Ukrajine, z ru n servis pre dan po ta m ete z ska od 1) ktor hoko vek predajcu, ktor ho IBM ur ila na vykon vanie z ru n ho servisu alebo od 2) IBM. Pou ij sa z kony, ustanovenia pecifick pre krajinu a kompetentn s d tej krajiny, v ktorej sa bude poskytova z ru n servis.
  • Page 48 V robn stav: Nasledovn paragraf nahr dza tento odsek: Ka d po ta je novo vyroben . Okrem nov ch dielov m u by pou it aj u pou it diely. Obmedzenie z v zku: K tomuto odseku sa pridalo nasledovn : Obmedzenia a vyl enia ur en vo vyhl sen o z ruke sa nepou ij pri kod ch, ktor IBM sp sobila podvodom alebo hrubou nedbanlivos ou a pri priamej z ruke.
  • Page 49: Upozornenia

    nasledovn kody: (ustanovenia 1 a 2 nezmenen ) 3) nepriame kody, aj ke IBM alebo predajca s informovan o mo nosti ich vzniku. JU N AFRIKA, NAM BIA, BOTSWANA, LESOTHO A SWAZIJSKO: Obmedzenie z v zku: K tomuto odseku sa pridalo nasledovn : Celkov zodpovednos IBM vo i v m za aktu lne kody, ktor vznikli ne innos ou IBM s oh adom na subjekt t kaj ci sa tohto Vyhl senia o z ruke, bude obmedzen sumou, ktor ste zaplatili za jeden po ta , ktor je predmetom va ej po iadavky vo i IBM.
  • Page 50: Spracovanie D Tumov Ch Dajov

    IBM nemus pon ka produkty, slu by alebo prostriedky uveden v tomto dokumente v in ch krajin ch. Prekonzultujte s va im miestnym z stupcom IBM inform cie o produktoch a slu b ch, ktor s v s asnosti dostupn vo va ej oblasti. iadny odkaz na produkt, program alebo slu bu IBM nie je myslen tak, ani neznamen , e sa m e pou i len tento produkt, program alebo slu ba IBM.
  • Page 51: Obchodn Zna Ky

    storo m za predpokladu, e v etky al ie produkty (napr klad, softv r, hardv r a firmv r), pou van s t mito produktmi si s nimi vhodne vymie aj presn d tumov daje. IBM nem e prebra zodpovednos za schopnos spracovania d tumov ch dajov u produktov, nepoch dzaj cich od IBM, aj keby tak produkty boli predin talovan alebo distribuovan firmou IBM.
  • Page 52: Vyhl Senie Feder Lnej Komunika Nej Komisie (Fcc)

    Vyhl senie Feder lnej komunika nej komisie (FCC) Upozornenie Toto zariadenie bolo testovan a zistilo sa, e sp a normy digit lnych zariaden triedy B, v zmysle asti 15 smern c FCC. Tieto normy s navrhovan tak, aby zabezpe ovali primeran ochranu pred kodliv m ru en m pri in tal ci ch. Toto zariadenie generuje, pou va a m e vy arova r diofrekven n energiu a ak nie je nain talovan a pou van v s lade s in trukciami, m e sp sobova kodliv ru enie pre r diov komunik ciu.
  • Page 53: Vyhl Senie O Zhode So Smernicou Eur Pskej Nie Emc

    Vyhl senie o zhode so smernicou Eur pskej nie EMC Tento produkt je v zhode s ochrann mi po iadavkami smernice rady E 89/336/EEC o aproxim cii z konov lensk ch t tov, vz ahuj cich sa na elektromagnetick kompatibilitu. IBM nem e prevzia zodpovednos za ak ko vek zlyhanie pri plnen ochrann ch po iadaviek, vypl vaj ce z neodpor anej modifik cie produktu, vr tane in tal cie volite n ch kariet, ktor nie s od IBM.
  • Page 54: Po Iadavky Feder Lnej Komunika Nej Komisie (Fcc) A Telef Nnej Spolo Nosti

    Vyhl senie o zhode so smernicou Eur pskej nie EMC: Tento produkt je v zhode s ochrann mi po iadavkami smernice rady E 89/336/EEC o aproxim cii z konov lensk ch t tov, vz ahuj cich sa na elektromagnetick kompatibilitu. IBM nem e prevzia zodpovednos za ak ko vek zlyhanie pri plnen ochrann ch po iadaviek, vypl vaj ce z neodpor anej modifik cie produktu, vr tane in tal cie volite n ch kariet, ktor nie s od IBM.
  • Page 55 5. Ak zist te nejak probl my s t mto produktom, skontaktujte sa s va m autorizovan m predajcom, alebo zavolajte IBM. V USA volajte IBM na sle 1-800-772-2227. V Kanade zavolajte IBM na sle 1-800-565-3344. Budete po iadan o predlo enie dokladu o k pe. Telef nna spolo nos v s m e po iada o odpojenie zariadenia od siete pokia probl m nebude odstr nen , alebo pokia nebudete ma istotu, e zariadenie nepracuje chybne.
  • Page 56: Upozornenie K Nap Jaciemu K Blu

    sa umo uje pripojenie na telef nne rozhranie. Koncovka rozhrania m e pozost va z kombin cie zariaden sp aj cej po iadavku, e suma po tu ekvivalentn ch zvonen v etk ch zariaden neprevy uje p (5). tiquette d’homologation du minist re des Communications du Canada: AVIS : L’...
  • Page 57 Ak sa jednotky bud pou va pri 115 voltoch: Pou ite sadu k blov uveden v UL a certifikovan CSA, pozost vaj cu z minim lne 18 AWG, typ SVT alebo SJT, troj ilov k bel dlh maxim lne 15 st p s paralelnou epe ou, uzemnen z suvku ur en na 15 amp rov pri 115 voltoch.
  • Page 58 slo dielu pre nap jac Pou va sa v t chto krajin ch a regi noch k bel IBM 62X1045 Bahamy, Barbados, Bermudy, Bol via, Braz lia, Kanada, Kajmansk ostrovy, Kolumbia, Kostarika, Dominik nska republika, Ekv dor, Salvador, Guatemala, Guayana, Haiti, Honduras, Jamajka, Japonsko, K rea (Ju n ), Lib ria, Mexiko, Holandsk Antily, Nikaragua, Panama, Peru, Filip ny, Saudsk Ar bia, Surinam, Trinidad (Z padn India), Taiwan, USA, Venezuela...
  • Page 60 Identifika n slo: 25P4054 Vytla en v USA (1P) P/N: 25P4054...

This manual is also suitable for:

A20

Table of Contents