Download Print this page

Asus T500 Service Manual

Hide thumbs

Advertisement

Quick Links

ASUS T500
MB Service Manual
Content
I. Baseband Troubleshooting Guide
1. System Block Diagram
2. Power Block Diagram
3. Power Domain and Power Sequence
II. MB Trouble Shooting Guide
I. Baseband Troubleshooting Guide ...............................................................................................................................1
II. MB Trouble Shooting Guide .......................................................................................................................................1
1. Outline and Component Introduction .........................................................................................................................4
2. Cannot power on ...................................................................................................................................................5
3. Blank screen ..........................................................................................................................................................6
4. LCD display failure ................................................................................................................................................7
5. TP does not work ...................................................................................................................................................8
6. Light / Distance sensor failure ...............................................................................................................................9
7. Gravity sensor failure...........................................................................................................................................10
8. Side key FPC failure ............................................................................................................................................ 11
9. Cannot get charged, fail to identify USB .............................................................................................................12
10. Rear camera function failure .............................................................................................................................13
11. Front camera function failure .............................................................................................................................14
12.Flash failure ........................................................................................................................................................15
13. GSM network failure ..........................................................................................................................................16
14. CDMA network failure ........................................................................................................................................18
15. LTE network failure ............................................................................................................................................20
16. WIFI/ BT failure ..................................................................................................................................................22
17. GPS failure ........................................................................................................................................................23
18. FM failure ...........................................................................................................................................................25
19. Fail to identify earphone/Handset MIC failure ...................................................................................................26
20. MIC no sound/small sound ................................................................................................................................27
21. Receiver no sound.............................................................................................................................................28
22. Speaker no sound .............................................................................................................................................29
23. Fail to identify SIM card .....................................................................................................................................29
24. Fail to identify T-flash card ................................................................................................................................31

Advertisement

loading

  Also See for Asus T500

  Related Manuals for Asus T500

  Summary of Contents for Asus T500

  • Page 1: Table Of Contents

    ASUS T500 MB Service Manual Content I. Baseband Troubleshooting Guide 1. System Block Diagram 2. Power Block Diagram 3. Power Domain and Power Sequence II. MB Trouble Shooting Guide I. Baseband Troubleshooting Guide ..........................1 II. MB Trouble Shooting Guide ............................1 1.
  • Page 2 ASUS T500 MB Service Manual I. Baseband Trouble Shooting Guide 1. System Block Diagram 2. Power Block Diagram...
  • Page 3 ASUS T500 MB Service Manual 3. Power Domain and Power Sequence...
  • Page 4: Outline And Component Introduction

    ASUS T500 MB Service Manual II. MB Trouble Shooting Guide 1. Outline and Component Introduction Light/distance Earphone socket sensor connector Front camera connector PMIC RF switch CPU MSM8916 RF power Flash amplifier 26M Crystal RF switch oscillator RF power amplifier...
  • Page 5: Cannot Power On

    ASUS T500 MB Service Manual 2. Cannot power on Solution: Check if the battery connector and its soldering are oxidized or damaged Check if the following voltage, and GND has short circuit or abnormal voltage VBAT 3.8--4.2V VCORE 0.7--1.4V VSYS 1.825/2.2V...
  • Page 6: Blank Screen

    ASUS T500 MB Service Manual 3. Blank screen Solution: Check if the backlight chip U1704, driver chip U1780 has soldering deviation Check the LCD connector’s assembly is normal, if not please re-assemble Check if L1701(L1780)’s conduction is normal, and compare its’ voltage on normal MB Check if D1702’s conduction is normal or the component’s soldering is reverse...
  • Page 7: Lcd Display Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 4. LCD display failure Solution: Re-assembly LCD or replace LCD, then reboot again to observe Check if LCD and its soldering is abnormal Check if LCD filter (FL1702,FL1704,FL1706,FL1708,FL1710) is poorly soldered or damaged X-ray: check if CPU’s soldering is abnormal...
  • Page 8: Tp Does Not Work

    ASUS T500 MB Service Manual 5. TP does not work Solution: Re-assemble or replace the CTP, then reboot to test again Check if the CTP connector or its soldering is abnormal, re-solder or replace it to test again Measure if VREG_L6_1P8,R1506/VREG_L17_2P85,VD1509’ voltage are normal X-ray: check CPU’s soldering, add soldering or re-solder it to test again...
  • Page 9: Light / Distance Sensor Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 6. Light / Distance sensor failure Solution: Measure VREG_L6_1P8 R1504’s voltage Measure VREG_L17_2P85 R1501’s voltage Use a Oscilloscope to measure R1521’s VPH_PWR voltage, and check if the control signal is normal. Check if the connector is abnormal, re-solder or replace it to test again...
  • Page 10: Gravity Sensor Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 7. Gravity sensor failure Solution: Measure VREG_L17_2P85’s voltage Add soldering or re-solder or replace U1501 X-ray: check CPU and U1301’s soldering, re-solder or replace CPU U1501 VIO18_PMU C1502...
  • Page 11: Side Key Fpc Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 8. Side key FPC failure Solution: Re-connect the side key FPC Replace the side key FPC and test again Check if VOLUME+/VOLUME-/KYPD_PWR_N ‘s voltage signal is normal X-ray: check CPU (Volume Key), PMIC U501 ’s soldering...
  • Page 12: Cannot Get Charged, Fail To Identify Usb

    ASUS T500 MB Service Manual 9. Cannot get charged, fail to identify USB Solution: Check if KB connector is normal, re-connect or replace KB and test again. Check if KB connector J1806 is normal. Replace the battery and test again...
  • Page 13: Rear Camera Function Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 10. Rear camera function failure Solution: Check if the rear camera is well assembled, re-assemble or replace the camera and again Check if the rear camera’s connector is damaged or poorly soldered, re-solder ore replace the camera connector Check VREG_L10_2P8,VREG_CAM_AVDD,VREG_L6_1P8,VREG_L16_CAMDOVDD’s voltage...
  • Page 14: Front Camera Function Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 11. Front camera function failure Solution: Check if the front camera is well assembled, re-assemble or replace the camera and test again Check if the front camera’s connector is damaged or poorly soldered, re-solder or replace the connector...
  • Page 15: Flash Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 12.Flash failure Solution: Upgrade SW and test again. Add 3.0V voltage at the two sides of LED welding plate, check if the LED can be lighten. Add soldering or replace Flash. Check if L1702 is open circuit.
  • Page 16: Gsm Network Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 12. Motor fault Solution: Measure MOT+、MOT- magnitude of voltage and compare to normal MB’s Re-solder or replace the motor and test again Replace the motor connector and test again Re-solder or replace PMIC. PMIC KB connector...
  • Page 17 ASUS T500 MB Service Manual...
  • Page 18: Cdma Network Failure

    ASUS T500 MB Service Manual Solution: Check the welding status of the antenna on the KB board and contact with the antenna on battery cover, or if the body is damaged. Check if RF connector is welding normal or open circuit Check if Front coupler U2001 is welding normal or is damaged.
  • Page 19 ASUS T500 MB Service Manual Solution: Check the welding status of the antenna on the KB board and contact with the antenna on battery cover, or if the body is damaged. Check if RF connector is welding normal or open circuit...
  • Page 20: Lte Network Failure

    ASUS T500 MB Service Manual Check U2001 is welding normal or is damaged. Check Filter FL2305,,FL2315,FL2311 is welding normal or is damaged. Check if the crystal oscillator is normal. Add soldering or replace U2101,2102 or relevant component(L2300,L2310,L2322,L2317) Add soldering or replace U2801 Add soldering or replace PMIC.
  • Page 21 ASUS T500 MB Service Manual Solution: Check the welding status of the antenna on the KB board and contact with the antenna on battery cover, or if the body is damaged. Check if the crystal oscillator is normal. Check if the PA IC’s voltage is normal.
  • Page 22: Wifi/ Bt Failure

    ASUS T500 MB Service Manual Check if diversity antenna module chip and the related circuit components are welding normal and if the corresponding components are damaged; Add soldering or replace U2801 Add soldering or replace PMIC, CPU U2801RF transceiver IC...
  • Page 23: Gps Failure

    ASUS T500 MB Service Manual Solution: Check the components’ soldering on WIFI/BT/GPS antenna circuit or the circuit are damaged Check if Filter (U2703, U3301) and theirs soldering are damaged Measure VREG_L5_1P8,VREG_L7_1P8,VREG_L24_1P3V’s voltage Check if 26M crystal oscillator normally works, if the supply voltage is normal...
  • Page 24 ASUS T500 MB Service Manual Solution: Check if the filter (U3301) and its soldering is damaged Check if the filter (FL3101, FL3102) and LNA chip and their soldering are damaged Measure if V VREG_L4_1P8, C3101 voltage is normal Check if 26M crystal oscillator normally works, add soldering or replace it and test again...
  • Page 25: Fm Failure

    ASUS T500 MB Service Manual 18. FM failure Solution: Replace the earphone and test again FM function Check if the earphone socket has soldering deviation, high floating or is damaged Replace there is any component and its soldering is damaged on the earphone antenna circuit Measure if U3302 FM/GPS/WIFI IC voltage is normal Add soldering or replace 19.2M crystal oscillator...
  • Page 26: Fail To Identify Earphone/Handset Mic Failure

    ASUS T500 MB Service Manual earphone socket WIFI/FM/GPS IC U3302 19. Fail to identify earphone/Handset MIC failure Solution: Replace the earphone socket and test again the earphone function Check if the earphone socket has soldering deviation, high floating or is damaged...
  • Page 27: Mic No Sound/Small Sound

    ASUS T500 MB Service Manual earphone socket 20. MIC no sound/small sound...
  • Page 28: Receiver No Sound

    ASUS T500 MB Service Manual Solution: Upgrade SW and test again. Replace MIC and test again, pay attention to the high temperature which may damage the MIC. Add soldering or re-solder or replace PMIC and test again. U1101 PMIC KB connector 21.
  • Page 29: Speaker No Sound

    ASUS T500 MB Service Manual 22. Speaker no sound Solution: Re-assemble speaker with connector or replace the speaker Visually insect the related components and their soldering Add soldering or re-solder or replace Audio PA VD1403 Add soldering or replace PMIC...
  • Page 30 ASUS T500 MB Service Manual Solution: Re-insert or replace the SIM cards and test again Visually inspect if the SIM card socket has soldering deviation, high floating or is damaged Measure the SIM supply voltage Add soldering or re-solder PMIC...
  • Page 31: Fail To Identify T-Flash Card

    ASUS T500 MB Service Manual 24. Fail to identify T-flash card Solution: Re-insert or replace the T-flash card and test again Visually inspect if the T-flash card socket has soldering deviation, high floating or is damaged Measure the T-flash socket’s supply voltage (U1602)