Holux GPSport 245 Handleiding
Hide thumbs Also See for GPSport 245:

Advertisement

GPSport 245
Handleiding

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Holux GPSport 245

  • Page 1 GPSport 245 Handleiding...
  • Page 2 Het apparaat is spatwater-dicht (PX-6 standaard) maar niet bestand tegen onderdompelen. Garantie Informatie Met de GPSport 245 heeft men garantie op materiaaldefecten en functies voor de periode van 1 jaar na aankoopdatum. Wanneer het een productiefout betreft binnen deze periode (onder normale condities), wordt het apparaat vervangen voor een nieuw exemplaar, zonder kosten voor de consument.
  • Page 3 Federal Communications Commission (FCC) Statement Deze apparatuur is getest en geschikt bevonden binnen de limieten voor een Class B digitaal apparaat, overeenkomstig deel 15 van de FCC Regelementen. Deze limieten zijn ontworpen om een redelijke protectie te bieden tegen schadelijke interferentie in een woongebied. Deze apparatuur genereert, gebruikt en zend radio frequentie energie uit en wanneer niet geïnstalleerd en gebruikt wordt volgens de instructies kan dit schadelijke interferentie naar radio communicaties opleveren.
  • Page 4 Waarschuwing voor RF blootstelling Deze apparatuur moet geïnstalleerd en gebruikt worden volgens de bijgeleverde instructies en de antenne die gebruikt word voor deze transmitter moet geïnstalleerd worden op een afstand van minimal 20 cm van alle personen en moet opnieuw gelokaliseerd en gebruikt worden in combinatie met alle andere antennes of transmitters.
  • Page 5: Table Of Contents

    ET LADEN VAN DE BATTERIJ Met de 220v lader ................6 ............7 EVESTIGEN VAN DE FIETSKLEM PC..............9 ERBINDEN MET EEN ................10 RIVER INSTALLATIE DE GPSPORT 245 GEBRUIKEN ............13 ...............13 ET HET SYSTEEM AAN ................13 ET HET SYSTEEM UIT ....................13 ................13 N SCREEN DISPLAY .................18...
  • Page 6 Systeem..................32 ..................36 NITIAL SETUP PROBLEMEN OPLOSSEN ..............39 SPECIFICATIONS................42...
  • Page 7: Gpsport 245

    HOLUX GPSport 245 Lees de instructie voor u begint Gefeliciteerd met de aankoop van de GPSport 245. De GPSport 245 is een compact, licht apparaat met een GPS-zoeker en een calorieënberekening, ontwikkeld voor gebruik tijdens het sporten. Daarnaast worden ook de geregistreerde GPS-coördinaten opgeslagen...
  • Page 8: Product Overzicht

    HOLUX GPSport 245 Product overzicht Vooraanzicht Achtergrondverlichting Enter/Power knop Menu LCD Scherm Rechterknop Linkerknop Omhoog Omlaag Achteraanzicht Bevestigings slot...
  • Page 9: Knoppen

    HOLUX GPSport 245 Linker aanzicht Mini USB Poort Knoppen Het gebruik van de knoppen voor basisfuncties. Naam Icoon Functie Aan/Uit Opdracht ingeven Enter Apparaat Aan/Uit Achtergrondverlichting Achtergrondverlichting Activeren Menu Hoofdmenu Verlaat submenu Opslaan & wissen Track logs opslaan in Historie en Knop naar links Data wissen.
  • Page 10 HOLUX GPSport 245 Knop Omhoog/ Indrukken om in het menu omhoog Plaatszoeker te gaan om een item te selecteren of om de functie "Plaatszoeker" te activeren. Pagina Indrukken om omlaag te gaan in het Knop naar beneden menu om een item te selecteren of om de volgende pagina of de navigatie-instelling weer te geven.
  • Page 11: Accessoires

    HOLUX GPSport 245 Accessoires Controleer de verpakking op de volgende accessoires. Wanneer er een onderdeel mist neem dan contact op met uw leverancier. GPSport 245 USB kabel Handleiding Garantiebewijs Bevestiging voor op de fiets...
  • Page 12: Het Laden Van De Batterij

    HOLUX GPSport 245 Het laden van de batterij Met de 220v lader Plug de mini USB plug van de lader in de mini USB poort van de GPSport 245. Plug de 220v lader in het stopcontact. Tijdens het laden ziet u de Power indicators .
  • Page 13: Bevestigen Van De Fietsklem

    HOLUX GPSport 245 Bevestigen van de fietsklem U kunt de fietsklem bevestigen voor de GPS op het stuur of op het frame. 1. Bevestig de houder in de doorvoor bestemde steun. 2. Doe de 2 tie raps door de uitsparing in de houder, zoals in het...
  • Page 14 3. Plaats het rubberen matje onder de beugel en bevestig de beugel veilig aan het frame d.m.v. de 2 tie raps. 4. Schuif de Holux GPS bovenop de beugel tot deze vastklikt. Druk hier om los te koppelen * De kabelbinders zijn herbruikbaar.
  • Page 15: Verbinden Met Een Pc

    HOLUX GPSport 245 Verbinden met een PC Sluit de mini USB plug van de USB kabel aan op de GPS Sluit de USB plug van de USB kabel aan op een USB poort van uw computer.
  • Page 16: Driver Installatie

    HOLUX GPSport 245 Driver installatie 1. Open de installatie CD in de computer’s CD drive. De CD start automatisch. Wanner het scherm niet opent, start dan de Autorun.exe file van de CD. 2. Click Next om te beginnen met de installatie. De Licentie Overeenkomst verschijnt.
  • Page 17 HOLUX GPSport 245 4. Om de driver op de aangegeven locatie te installeren, click Next. Het ‘Ready to Install the Program’ scherm opent. Of, om de locatie te veranderen, click Change, type de locatie, click Next. Het ‘Ready to Install the Program’ scherm opent.
  • Page 18 HOLUX GPSport 245 6. Click Install om de driver installatie te starten of click ‘Change Install Location’ om de installatie folder te veranderen. 7. Installatie is voltooid. Click OK om verder te gaan. 8. Click Finish om de wizard te sluiten.
  • Page 19: De Gpsport 245 Gebruiken

    HOLUX GPSport 245 De GPSport 245 gebruiken Zet het systeem aan Druk op de Power knop en houdt deze ingedrukt tot het openings scherm verschijnt op het LCD scherm. Zet het systeem uit Druk op de Power knop tot het LCD scherm uit gaat.
  • Page 20 HOLUX GPSport 245 Meter: Toont de snelheidsmeter die een analoge meter simuleert die algemeen wordt gebruikt in de meeste voertuigen. De gebruiker kan ook een groter lettertype instellen of het scherm configureren om de snelheid + reistijd, snelheid + huidige tijd of snelheid + afstand weer te geven.
  • Page 21 HOLUX GPSport 245 Calorie informatie: geeft de calorieen per ronde en dagelijkse calorieen weer. Milieuvriendelijk: geeft hoeveel koolstofuitstoot wordt vermeden hoeveel bomen worden geplant voor één traject als u geen motorvoertuig gebruikt. Plaatszoeker: Druk op om de richting en afstand naar de opgeslagen coördinaten weer te geven.
  • Page 22 HOLUX GPSport 245 Gebruik in de coördinatenpagina de knop Omlaag om de coördinatennaam te bewerken. Gebruik tijdens de bewerkingsfunctie de knop Omhoog/Omlaag/Links/Rec hts om de naam te bewerken; alleen Engels alfabet. Druk op de Enter-knop om de pagina "Set coordinates"...
  • Page 23 HOLUX GPSport 245 Coördinatenweergave Druk tijdens de functie "Return to Point" (Terug naar punt) op de knop om de huidige coördinaten en de opgegeven coördinaten van de Finder list (Zoekerslijst) weer te geven. Gebruik de knop Links/Rechts om te schakelen tussen de punten in de zoekerslijst.
  • Page 24: Status Iconen

    HOLUX GPSport 245 aangegeven, zodat de gebruiker zijn/haar voertuig gemakkelijk kan terugvinden. Gebruiker B gebruikt de functie Finder (Zoeker) om de locatie van zijn/haar hotel tijdens een reis op te slaan. Na de sightseeing drukt gebruiker B op de knop...
  • Page 25 HOLUX GPSport 245 Backlight icoon: laat zien of de achtergrond verlichting aan is. Satelliet modus iconen: satellieten fixed proberen om satellieten te fixen Geheugen status icoon: Memory modus: geheugen is in de overschrijf modes. Modus Full stop (Volledig stoppen): geeft de resterende geheugencapaciteit aan.
  • Page 26: Functie's En Verrichtingen

    HOLUX GPSport 245 Functie’s en Verrichtingen Lees deze sectie door om te leren hoe de setup van de GPS werkt. Snelstart handleiding Gebruiksvriendelijke Snelstart functie zorgt voor een snelle setup van de meest gebruikte instellingen. Druk op de Menu knop om het Hofd Menu te openen en kies ‘Quick Setup’ om te beginnen aan deze setup.
  • Page 27: Geschiedenis

    HOLUX GPSport 245 Odometer: Druk op om naar de gewenste odometer te gaan. Druk op de knop Enter om te bevestigen en op te slaan. De Quick Setup (Snelle instelling) is voltooid. Druk op Enter om te starten Geschiedenis Met de functie History (Geschiedenis) kunt u de registratiestatus...
  • Page 28 HOLUX GPSport 245 Milieuvriendelijk Toont informatie over de hoeveelheid koolstofuitstoot die wordt vermeden en het aantal geplante bomen. Odometer Toont de waarden voor Odometer 1, Odometer 2 en het totale kilometeraantal. Het totale kilometeraantal wordt niet beïnvloed wanneer u een reset uitvoert van Odometer 1 of 2.
  • Page 29 HOLUX GPSport 245 Specifieke registraties tegen schrijven beveiligen: 1. Een gegeven tegen schrijven beveiligen: Druk eenmaal op de Enter-knop om de bevestigingspagina te openen en druk opnieuw om te bevestigen. 2. De schrijfbeveiliging ontgrendelen: wanneer op het scherm verschijnt, drukt u op de Enter-knop...
  • Page 30: Waarschuwing

    HOLUX GPSport 245 Waarschuwing De functie Alert (Waarschuwing) kan worden ingesteld voor Time (Tijd), Speed (Snelheid), Distance (Afstand) en Reset Alert (Reset waarschuwing). De asterisk aan de rechterkant geeft de huidige optie weer. Waarschuwingen instellen: 1. Druk op de Menu knop om het Hoofd Menu te openen.
  • Page 31 HOLUX GPSport 245 Afstand Alert: Setup Druk op de Links/Rechts knop voor links en rechts. ii. Druk Omhoog/Omlaag om de waarde te bepalen De volgende indicatoren verschijnen op de berichten balk: • (verschijnt alleen wanneer de vooraf bepaalde tijd is verlopen) •...
  • Page 32: Calorie

    HOLUX GPSport 245 Calorie Calorie functie bevat Sport Modus en Gewicht submenu’s. Setup Sport Mode Sport modus voor calorie Kies de calculatie 1. Gebruik de Omhoog/Omlaag knop om de gewenste modus te selecteren. 2. Druk op de enter knop om te bevestigen en op te slaan.
  • Page 33: Instellingen

    HOLUX GPSport 245 Instellingen De Menu Instellingen bevat 2 submenu’s: Algemeen en Systeem. Algemeen Het submenu General (Algemeen) bevat Speed Meter (Snelheidsmeter), Set Backlight (Achergrondverlichting instellen), Auto Flip Page (Pagina automatisch omdraaien), Log Interval (Registratie-interval), Log Auto Start (Registratie automatisch starten), Memory Mode (Geheugenmodus), Auto Power Off (Auto uitschakelen).
  • Page 34 HOLUX GPSport 245 selecteert, wordt de hoofdpagina geconfigureerde om snelheid + timer weer te geven. De standaardinstelling toont de snelheid + timer. Als de snelheidsmeter niet wordt weergegeven, kunt u onder Weergavetype andere weergaveconfiguraties selecteren.
  • Page 35 HOLUX GPSport 245 Achtergrondverlichting instellen: 1. Druk op de knop Select (Selecteren) om het menu te openen. 2. Gebruik de knop Omhoog/Omlaag om de gewenste instelling te selecteren. 3. Druk op Enter om de instelling te bevestigen. Auto Flip Pagina:...
  • Page 36 HOLUX GPSport 245 Setup Afstand Interval: 1. Druk op de Rechts/Links knop voor rechts en links. 2. Druk op de Omhoog/Omlaag knop om de waarde te bevestigen. Auto Log Start functie start de log wanneer de satelliet is gefixed. 1. Druk op de Omhoog/Omlaag knop om Ja of Nee te selecteren voor Log Auto Start.
  • Page 37 HOLUX GPSport 245 Auto Power Off 1. Gebruik de Omhoog/Omlaag knop om de gewenste tijdsinterval te selecteren of Manueel voor Auto Power Off. 2. Druk op de enter knop om te bevestigen en op te slaan.
  • Page 38: Systeem

    HOLUX GPSport 245 Systeem Via het submenu System (Systeem) kunt u alle logboeken verwijderen, de tijdnotatie, tijdzone, eenheid en taal instellen, een koude start van de GPS uitvoeren, het LCD-contrast instellen, de odometer instellen, CO resetten en een reset van het apparaat uitvoeren.
  • Page 39 HOLUX GPSport 245 Setup Tijdzone 1. Kies de tijdzone 2. Gebruik de Omhoog/Omlaag knop om gewenste zone te selecteren. 3. Druk op de enter knop om te bevestigen en op te slaan. Setup Weergave Kies het juiste type weergave op het scherm.
  • Page 40 HOLUX GPSport 245 Gebruik ‘cold start’ om data in de chip te resetten, om de ‘fix tijd’ te verkorten. LCD-contrast Selecteer het LCD-contrast op het scherm. 1. Gebruik de knop Omhoog/omlaag om naar de gewenste LCD-contrastwaarde te gaan. 2. Druk op de knop Enter om te bevestigen en op te slaan.
  • Page 41 HOLUX GPSport 245 Een reset van de odometer uitvoeren Selecteer Reset All (Alles resetten) om alle odometers opnieuw in te stellen. Odometer 1 / 2 bewerken De odometer kan handmatig worden bewerkt. Druk op de knop Links/Rechts om cursor te verplaatsen.
  • Page 42: Initial Setup

    HOLUX GPSport 245 Initial setup Wanneer u het apparaat opnieuw instelt, verschijnt het eerste instelmenu op het scherm. Volg de stap-voor-stap procedures voor de instellingen van het apparaat: LCD-contrast, Taaal, Unit, Tijd, Tijdzone, Auto flip paginae, Gewicht en Sport modus.
  • Page 43 HOLUX GPSport 245 Setup Tijd Kies het tijd formaat wat er wordt weergegeven 1. Gebruik de Omhoog/Omlaag knop om tussen 12:00:00 en 24:00:00 te kiezen. 2. Druk op de enter knop om te bevestigen en op te slaan. Setup Tijdzone Kies de tijdzone 1.
  • Page 44 HOLUX GPSport 245 Setup Gewicht Voer je gewicht in voor de calorie calculatie. 1. Gebruik de Links/Rechts knop om de cursor te bewegen voor invoer. 2. Druk op de Omhoog knop om de waarde te verhogen of op de Omlaag knop om de waarde te verlagen.
  • Page 45: Problemen Oplossen

    HOLUX GPSport 245 Problemen oplossen Gebruik deze kolom om problemen met uw GPS op te lossen. Mocht het u niet lukken om een oplossing te vinden voor uw problem, neem dan contact op met uw verkoper of een gekwalificeerde technicus.
  • Page 46 HOLUX GPSport 245 Normale Verzorging en Onderhoud Om er zeker van te zijn dat het apparaat naar behoren functioneert, en voor een verlengde levensduur, staan hier een aantal richtlijnen. Tijdens gebruik maar ook wanneer het apparaat is opgeborgen. Laat het apparaat niet vallen Laat het apparaat niet vallen.
  • Page 47 HOLUX GPSport 245 Demonteer het apparaat niet Demonteer het apparaat niet, hiermee vervalt de garantie en/of u kunt het product beschadigen. Opbergen Mocht u het apparaat voor langere termijn willen opbergen, wordt aanbevolen om het alvorens in een doos te leggen.
  • Page 48: Specifications

    HOLUX GPSport 245 Specifications Chipset: MTK 3318 Koude start: 36 sec GPS chip Warme start: 33 sec Hete start: 1 sec Update sterkte: <1 seconde continu Dimensie 81.7x 54x 22 mm <72g Gewicht Batterij Oplaadbaar 1050 mAh Li-lon Batterij Sleutel...

Table of Contents