Download Print this page
Lenovo ThinkServer TS130 Getting Started Manual
Lenovo ThinkServer TS130 Getting Started Manual

Lenovo ThinkServer TS130 Getting Started Manual

Thinkserver ts130 getting started (serbian_latin)
Hide thumbs Also See for ThinkServer TS130:

Advertisement

Prvi koraci za ThinkServer
U ovom uputstvu nalaze se sledeće teme koje mogu da vam pomognu pri podešavanju servera:
• "Bezbednosne informacije" na stranici 1
• "Prikaz spreda" na stranici 9 i "Prikaz otpozadi" na stranici 10
• "Uključivanje servera" na stranici 11 i "Isključivanje servera" na stranici 11
• "Osnovni podaci o programu ThinkServer EasyStartup" na stranici 12
• "Upotreba programa Setup Utility" na stranici 14
• "Korišćenje programa EasyUpdate Firmware Updater" na stranici 15
Bezbednosne informacije
Napomena: Before using the product, be sure to read and understand the multilingual safety instructions on
the documentation DVD that comes with the product.
Antes de usar o produto, leia e entenda as instruções de segurança multilíngues no DVD de documentação
que o acompanha.
Predi da izpolzvate tozi produkt, zadъlžitelno pročetete i vniknete v mnogoezičnite instrukcii za bezopasnost
v DVD diska s dokumentaciя, koйto se predostavя s produkta.
Prije upotrebe ovog proizvoda obavezno pročitajte višejezične sigurnosne upute koje se nalaze na DVD-u s
dokumentacijom koji dobivate uz proizvod.
Před použitím produktu je třeba si přečíst a porozumět bezpečnostním pokynům uvedeným na disku DVD s
dokumentací, který je dodáván s produktem.
Før du bruger produktet, skal du sørge for at læse og forstå de sikkerhedsforskrifter, der findes på flere
sprog, på den dokumentations-dvd, der følger med produktet.
Lue tuotteen mukana toimitetulla DVD-tietolevyllä olevat monikieliset turvaohjeet ennen tämän tuotteen
käyttöä.
Avant d'utiliser le produit, veillez à bien lire et comprendre les instructions de sécurité multilingues figurant
sur le DVD de documentation fourni avec le produit.
Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τις οδηγίες ασφάλειας, οι
οποίες είναι διαθέσιμες σε διάφορες γλώσσες στο DVD τεκμηρίωσης που συνοδεύει το προϊόν.
Vor Verwendung des Produkts sollten Sie unbedingt die mehrsprachigen Sicherheitsanweisungen auf der
Dokumentations-DVD lesen, die im Lieferumfang des Produkts enthalten ist.
A termék használata előtt mindenképpen olvassa el és értelmezze a termékhez kapott dokumentációs DVD
lemezen található, több nyelven elolvasható biztonsági előírásokat.
Prima di utilizzare il prodotto, accertarsi di leggere e comprendere le informazioni sulla sicurezza multilingue
disponibili sul DVD di documentazione fornito con il prodotto.
1

Advertisement

loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkServer TS130

  • Page 1 Prvi koraci za ThinkServer U ovom uputstvu nalaze se sledeće teme koje mogu da vam pomognu pri podešavanju servera: • “Bezbednosne informacije” na stranici 1 • “Prikaz spreda” na stranici 9 i “Prikaz otpozadi” na stranici 10 • “Uključivanje servera” na stranici 11 i “Isključivanje servera” na stranici 11 •...
  • Page 2 製品をご使用になる前に、製品に付属の Documentation DVD に収録されているマルチリンガルの「安 全に正しくご使用いただくために」を読んで理解してください。 제품을 사용하기 전에 제품과 함께 제공되는 문서 DVD의 다국어 안전 지침을 주의 깊게 읽어보십시오. Voordat u het product gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u de meertalige veiligheidsinstructies op de documentatie-dvd van het product hebt gelezen en begrijpt. Przed skorzystaniem z produktu należy zapoznać...
  • Page 3 Obavezno pročitajte i proučite sve izjave o oprezu i opasnosti u ovom dokumentu pre nego što izvršite ove radnje. Pročitajte i proučite sve dodatne bezbednosne informacije koje ste dobili sa serverom ili opcionalnim uređajem pre nego što taj uređaj instalirate, uklonite ili zamenite. Izjava 1 OPASNOST Električna struja u kablovima za napajanje, telefonskim i komunikacionim kablovima je opasna.
  • Page 4 Izjava 3 OPREZ: Prilikom instaliranja laserskih proizvoda (kao što su CD-ROM uređaji, DVD uređaji, uređaji sa optičkom kablovima ili transmiteri) imajte na umu sledeće: • Nemojte uklanjati kućište. Uklanjanje kućišta laserskog proizvoda može dovesti do opasnog izlaganja laserskom zračenju. Uređaji ne sadrže delove za popravak. •...
  • Page 5 Izjava 6 OPREZ: Ukoliko instalirate nosač koji sprečava deformacije preko onog kraja kabla za napajanje koji se povezuje sa uređajem, morate povezati drugi kraj kabla sa nekim lako pristupačnim izvorom napajanja. Izjava 7 OPREZ: Ukoliko na uređaju postoje vrata, obavezno uklonite ili obezbedite vrata pre nego što premestite ili podignete uređaj kako ne bi došlo do povrede.
  • Page 6 Izjava 11 OPREZ: Sledeća oznaka ukazuje na to da u blizini ima vrelih površina. Izjava 12 OPASNOST Ukoliko se grana kola preoptereti, pod određenim okolnostima može doći do požara ili električnog udara. Da biste to izbegli, električni zahtevi sistema ne bi smeli da premašuju bezbednosne zahteve grane kola. Pogledajte informacije koje ste dobili uz uređaj da biste pregledali njegove električne specifikacije.
  • Page 7 Izjava 16 OPREZ: Da biste smanjili mogućnost da dođe do strujnog udara, imajte na umu sledeće informacije: • Ovu opremu mora instalirati obučeno uslužno osoblje u okruženju sa ograničenim pristupom, u skladu sa NEC standardima i najnovijim izdanjem IEC 60950, Standarda za bezbednost računarske opreme.
  • Page 8 Izjava 20 OPREZ: Litijum-jonska baterija. Da biste izbegli eventualnu eksploziju, nemojte izlagati bateriju vatri. Zamenite je samo delom koji je odobrila kompanija Lenovo. Reciklirajte ili odlažite bateriju onako kako to nalažu lokalne regulative. Šta dobijate uz server Pakovanje servera sadrži server, kabl za napajanje, dokumentaciju i medijume za softver.
  • Page 9: Prikaz Spreda

    Prikaz spreda Na sledećoj ilustraciji prikazana je prednja strana servera. Ilustracija 2. Prednja strana servera Dugme za izbacivanje/zatvaranje optičkog uređaja Dugme za uključivanje LED dioda koja ukazuje na aktivnost hard diska USB konektori (2) LED dioda napajanja LED diode prednje kontrolne table U sledećoj tabeli objašnjeno je značenje LED dioda na prednjoj kontrolnoj tabli.
  • Page 10: Prikaz Otpozadi

    Prikaz otpozadi Na sledećoj ilustraciji prikazana je zadnja strana servera. Neki konektori sa zadnje strane servera obeleženi su bojama kako biste lakše odredili gde ćete priključiti kablove u server. Ilustracija 3. Zadnja strana servera Konektor kabla za napajanje Konektor za mikrofon Serijski port Konektor za linijski audio izlaz Konektor za linijski audio ulaz...
  • Page 11 Konektor Opis Eternet konektor Koristi se za priključivanje Eternet kabla za lokalnu mrežu (LAN). Napomena: Kako bi rad sa serverom bio u saglasnosti sa FCC ograničenjem za klasu B, koristite Eternet kabl kategorije 5. Konektor za mikrofon Koristi se za priključivanje mikrofona u server kada želite da snimite zvuk ili prilikom upotrebe softvera za prepoznavanje glasa.
  • Page 12 Windows u cilju automatizacije procesa instaliranja operativnog sistema i povezanih upravljačkih programa uređaja. Ukoliko uz server niste dobili ThinkServer EasyStartup DVD, sa Lenovo veb lokacije za podršku možete da preuzmete sliku na sledeći način: 1.
  • Page 13 Napomena: Podržani su sledeći jezici tastature: engleski, italijanski, nemački, japanski, turski, holandski i španski. Zatim ćete videti podsetnike vezane za konfigurisanje uređaja za skladištenje, nakon čega ćete videti Lenovo ugovor o licenciranju. Pažljivo pročitajte ugovor o licenciranju. Morate prihvatiti odredbe ugovora da biste mogli da nastavite.
  • Page 14: Upotreba Programa Setup Utility

    Ako nastavite do glavnog interfejsa programa, videćete sledeće opcije: • Compatibility notes (Beleške o kompatibilnosti): izaberite ovu opciju da biste pregledali informacije o RAID kontrolerima, operativnim sistemima i konfiguracijama servera koje podržava program EasyStartup. • User Guide (Uputstvo za korisnike): izaberite ovu opciju da biste pregledali informacije o funkcijama verzije programa EasyStartup.
  • Page 15 • Pritisnite taster F2 da biste zanemarili poruku o grešci i prijavili se na operativni sistem. Ažuriranje firmvera Firmver servera se periodično ažurira i dostupan je za preuzimanje na Lenovo veb lokaciji za korisničku podršku. Posetite http://www.lenovo.com/support da biste pronašli najnovije verzije firmvera, kao što su BIOS ROM datoteka i RAID FW datoteke.
  • Page 16 2. Nakon ažuriranja BIOS-a, sve BIOS postavke postaju podrazumevane postavke ažurirane verzije BIOS-a. Potrebno je da proverite i ponovo konfigurišete BIOS postavke prema svojim potrebama.
  • Page 18 Prvo izdanje (maj 2011) © Copyright Lenovo 2011. OBAVEŠTENJE O OGRANIČENIM PRAVIMA: Ukoliko su podaci ili softver isporučeni u skladu sa ugovorom za Administraciju opštih usluga „GSA“, korišćenje, reprodukcija ili otkrivanje podleže ograničenjima postavljenim u Ugovoru br. GS-35F-05925.