Lenovo ThinkPad X40 Troubleshooting Manual
Lenovo ThinkPad X40 Troubleshooting Manual

Lenovo ThinkPad X40 Troubleshooting Manual

Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
X40 sorozat
Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad X40

  • Page 1 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 3 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 4 “Fontos biztonsági előírások” oldalszám: v, A. függelék, “Rádiós funkciókkal kapcsolatos információk”, oldalszám: 41, B. függelék, “Jótállási tájékoztatás”, oldalszám: 45 és D. függelék, “Megjegyzések”, oldalszám: 75. Első. kiadás (2005. július) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Szerzői jog IBM Corporation 2005. Minden jog fenntartva...
  • Page 5: Table Of Contents

    A Szövetségi Hírközlési Tanács (FCC) Akkumulátor problémák . . 23 nyilatkozata . 76 Merevlemez-meghajtó problémák . . 24 Kanadai Ipari Szabvány B osztályú Rendszerindítási probléma . . 25 sugárzásmegfelelési nyilatkozat . 77 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Az Európai Unió EMC előírásainak való Védjegyek . . 80 megfelelési nyilatkozat . . 77 Környezetvédelmi megjegyzések Japán számára . . 78 Tárgymutató . 83 Ajánlat IBM Lotus szoftverre . . 79 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 7: Fontos Biztonsági Előírások

    Ön vásárlási szerződésének, sem a Lenovo korlátozott jótállási nyilatkozatának a feltételeit. A vásárló biztonsága fontos a Lenovo számára. Termékeink fejlesztése úgy történik, hogy azok biztonságosak és hatékonyak legyenek. A személyi számítógépek azonban elektronikus eszközök. A tápkábelek, hálózati adapterek és egyéb kiegészítők potenciális biztonsági kockázatot idézhetnek elő, ami fizikai vagy tárgyi sérülést...
  • Page 8: Általános Biztonsági Szabályok

    A termék leesett vagy valahogyan megsérült. v A termék nem működik normálisan, amikor követi az üzemeltetési utasításokat. Megjegyzés: Ha az előbbi körülményeket valamely nem Lenovo vagy annak részére gyártott termékkel kapcsolatban észlelné (például: hosszabbító), ne használja tovább a terméket, amíg kapcsolatba nem lép a termék gyártójával, vagy ki nem cseréli megfelelő...
  • Page 9: Tápkábelek És Hálózati Adapterek

    Megjegyzés: Egyes részegységeket a felhasználó is frissíthet vagy cserélhet. Az ilyen részeket hívjuk Vásárló által cserélhető egységeknek (CRUs). A Lenovo kifejezetten megadja a CRU-kat, és utasításokkal ellátott dokumentációt ad arról, hogy mikor cserélheti a felhasználó ezeket. Mindenképpen pontosan kövesse az utasításokat, amikor ilyen cseréket hajt végre.
  • Page 10: Hosszabbító Kábelek És Kapcsolódó Eszközök

    Ezen fölül sok hordozható termék, például a ThinkPad noteszgép, újratölthető akkumulátorcsomagot is használ, amely utazás közben energiával látja el a rendszert. A Lenovo által szállított akkumulátort megvizsgálták, és alkalmasnak találták arra, hogy a termékben működjön. Ezért szükség esetén csak jóváhagyott akkumulátorral szabad kiváltani.
  • Page 11: Hő És Termékhűtés

    Ne nyissa föl, és ne próbálja javítani az akkumulátort! Ne törje össze, ne lyukassza ki, ne vesse tűzbe, és ne zárja rövidre az akkumulátort! Víztől és más folyadékoktól óvja az akkumulátort! Szigorúan csak a termékleírásban megadott utasításoknak megfelelően töltse újra az akkumulátort! Az akkumulátor helytelen használat vagy nem megfelelő...
  • Page 12: Cd És Dvd Meghajtóra Vonatkozó Biztonsági Előírások

    v Tartsa csukott állapotban a borítót, valahányszor bedugja a számítógépet a hálózatba! v Szabályos időközönként ellenőrizze kívülről az összegyűjtött piszkot! v Távolítsa el a piszkot a ventilátoroknál és a borítók perforációinál! Gyakrabban kell tisztítani a számítógépet, ha erősen szennyezett környezetben vagy nagy forgalmú helyen üzemelteti.
  • Page 13 Fontos biztonsági előírások...
  • Page 14 Az akkumulátor helytelen cseréje esetén robbanásveszély áll fenn. Az akkumulátor kis mennyiségben ártalmas anyagokat tartalmaz. Az esetleges sérülések elkerülése érdekében: v Csak Lenovo által javasolt típusra cserélje az akkumulátort. v Az akkumulátort tartsa távol mindenféle tűztől. v Ne tegye ki víz vagy eső hatásának.
  • Page 15 VESZÉLY! Ha a mentési akkumulátort helytelenül cseréli, robbanásveszély állhat elő. A Li-Ion akkumulátor lítiumot tartalmaz, amely helytelen kezelés vagy leselejtezés esetén felrobbanhat. Az akkumulátort csak ugyanarra a típusra cserélje. Az esetleges életveszély és sebesülés elkerülése érdekében: (1) ne dobja és ne merítse az akkumulátort vízbe, (2) ne engedje felmelegedni 100 °C (212 °F) fölé, illetve (3) ne kísérelje meg javítani vagy szétszerelni.
  • Page 16: Lézer Megfelelési Nyilatkozat

    VESZÉLY: Modem biztonsági információk A tűzveszély, az áramütés és sérülések elkerülése érdekében telefonberendezések használatakor mindig tartsa be az alábbi alapvető biztonsági előírásokat: v Soha ne csatlakoztasson telefonkábelt villámlással járó vihar során. v Soha ne csatlakoztasson telefoncsatlakozót nedves helyeken, kivéve ha a csatlakozó kifejezetten nedves helyekre készült.
  • Page 17 VESZÉLY Ne nyissa fel az optikaimeghajtó-egységet, belsejében nem találhatók felhasználó által javítható alkatrészek. Az itt megadottaktól eltérő kezelőszervek használata, beállítások végzése vagy eljárások végrehajtása veszélyes sugárzást eredményezhet. Az 1. osztályba tartozó lézer termékeket nem tekintik veszélyesnek. A lézerrendszer és az optikai tárolóeszköz kialakítása biztosítja, hogy a szokásos működés, karbantartás és szervizelés esetén nem lehetséges az 1.
  • Page 18 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 19: Fontos Megjegyzések Felhasználóknak

    A ThinkPad számítógépet a helyi RF előírások figyelembevételével kell telepíteni és használni. A ThinkPad X40 sorozatú számítógép használata előtt olvassa el a Regulatory Notice for ThinkPad X40 Series című kiadványt e könyv kiegészítéseként. A kiadvány ezzel a könyvvel együtt érkezik.
  • Page 20 xviii ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 21: Információk Megtalálása Az Access Ibm Segítségével

    Visszaállíthatja biztonsági mentéseit, feltételezve, hogy mentéseit a Rescue and Recovery programmal készítette. v Elindíthatja a BIOS Setup Utility programot, ahol megtekintheti és módosíthatja a BIOS beállításokat. v Elindíthat egy segédprogramot, amely lehetővé teszi a kezdeti betöltési sorrend megváltoztatását. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 22 A súgó rendszer (a neve Access Help) egyes témakörei rövid video klip formájában mutatják be bizonyos feladatok végrehajtását, mint például az akkumulátor cseréjét, PC kártya behelyezését vagy a memória bővítését. A lejátszáshoz, a szünethez és a visszatekeréshez használja a látható vezérlő elemeket. Megjegyzés: Ha egy rendszerbetöltő...
  • Page 23: Fejezet Az Új Thinkpad Számítógép Áttekintése

    1. fejezet Az új ThinkPad számítógép áttekintése Gyors pillantás a ThinkPad számítógépre . Meghatározások Jellemzők A ThinkPad számítógép védelme © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 24: Gyors Pillantás A Thinkpad Számítógépre

    Gyors pillantás a ThinkPad számítógépre Gyors pillantás a ThinkPad számítógépre Elölnézet Hátulnézet ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 25: Jellemzők

    Jellemzők Jellemzők Processzor ® ® v Intel Pentium M processzor Memória v PC4200 dupla adatsebességű II (DDR2) szinkron dinamikus, véletlen elérésű memória (DRAM) v PC2700 DDR SDRAM Tárolóeszköz v 1,8 hüvelykes merevlemez-meghajtó Képernyő Színes TFT képernyő: v Méret: 12,1 hüvelyk v Felbontás: –...
  • Page 26: Meghatározások

    50-60 Hz szinuszos bemenet v Hálózati adapter névleges bemeneti értékei: 100-240 V AC, 50 - 60 Hz Akkumulátor v ThinkPad X40 Series 4 Lítium-ion (Li-Ion) akkumulátor – Névleges feszültség: 14,4 V DC – Kapacitás: 1,9 AH v ThinkPad X40 Series 8 Li-Ion akkumulátor –...
  • Page 27: A Thinkpad Számítógép Védelme

    A ThinkPad számítógép védelme A ThinkPad számítógép védelme A számítógépet normál munkakörnyezetben való megbízható működésre tervezték ugyan, ennek ellenére a kezelése során gondos és ésszerű használatra kell törekedni. Az alábbi fontos javaslatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a legjobban használhassa és a legtöbb élvezetet adja a számítógép.
  • Page 28 Regisztráltassa ThinkPad termékeit a Lenovonál (www.lenovo.com/register/ címen). Ez segítséget jelenthet a számítógép visszaszerzésében, amikor a gépet ellopják vagy Ön elveszti. A számítógép regisztráltatása lehetővé teszi a Lenovo számára azt is, hogy jelezze a felhasználó felé a lehetséges műszaki információkat és frissítéseket.
  • Page 29 A ThinkPad számítógép védelme v Vigyázzon, ne forgassa el a számítógépet mialatt az AC adaptert csatlakoztatja. Az adapter dugója eltörhet. v Kapcsolja ki a számítógépet, ha ki akarja cserélni valamelyik eszközt a rekeszben, vagy pedig ellenőrizze, hogy az eszköz üzem közben is cserélhető-e. v Ha eszközöket cserél a számítógépben, helyezze vissza a műanyag előlapokat (ha van).
  • Page 30 A ThinkPad számítógép védelme 3. Hagyja megszáradni. 4. Ha morzsát vagy port kíván eltávolítani a billentyűk közül, használja a kamerákhoz alkalmazott kefés légfúvót vagy a hajszárító hideg levegőjét. Megjegyzés: Ne szórjon tisztítószert közvetlenül a képernyőre és a billentyűzetre. A számítógép megjelenítőjének tisztítása 1.
  • Page 31: Fejezet A Számítógéppel Kapcsolatos Problémák Megoldása

    Előzetesen telepített szoftverek helyreállítása . 30 TrackPoint problémák . 18 Merevlemez-meghajtó cseréje . . 31 Készenléti és hibernálási problémák . . 19 Az akkumulátor cseréje . . 33 Képernyőproblémák . . 22 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 32: Problémák Diagnosztizálása

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Problémák diagnosztizálása Ha problémákat tapasztal a számítógép működésével kapcsolatban, akkor a PC-Doctor for Windows segítségével vizsgálhatja meg a számítógépet. A PC-Doctor for Windows futtatása: 1. Kattintson a Start gombra. 2. Vigye a mutatót az All Programs (Windows XP kivételével minden Windows esetén Programs), majd a PC-Doctor for Windows menüpontokra.
  • Page 33 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Üzenet Megoldás 0176: System Security - The Ez az üzenet akkor jelenik meg, ha eltávolítja és visszahelyezi a biztonsági chipet, System has been tampered vagy újat helyez be. BIOS Setup Utility segítségével törölheti a hibát, nyomja meg az with.
  • Page 34 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Üzenet Megoldás 01C9: More than one A ThinkPad számítógép beépített Ethernet kártyával rendelkezik, ezért nem bővítheti a Ethernet devices are found. rendszert egy ugyanilyen Ethernet eszközzel. Ha megjelenik ez az üzenet, akkor Remove one of them. Press távolítsa el a behelyezett Ethernet eszközt.
  • Page 35 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Üzenet Megoldás 0271: Date and time error A számítógépen nincs beállítva a dátum és az idő. Állítsa be a dátumot és az időt a BIOS Setup Utility programmal. 0280: Previous boot A számítógép nem fejezte be az előző rendszerbetöltést. incomplete Kapcsolja ki a számítógépet, majd kapcsolja be a BIOS Setup Utility elindításához.
  • Page 36 (HDD) may not function használ, az ESC gomb megnyomásával továbbmehet, de azért gondoljon a correctly on this system. kockázatokra. Ha az elsődleges helyen támogatott IBM/Lenovo HDD-t használ, de Ensure that your HDD is régi mikrokóddal, akkor frissítse a legfrissebbre (elérhetősége: supported on this system www.lenovo.com/think/support/).
  • Page 37: Üzenet Nélküli Hibák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Üzenet Megoldás Operating system not found. Ellenőrizze a következőket: v A merevlemez jól van beszerelve. v A hajlékonylemezes meghajtóban egy indítható lemez van. Ha újra megjelenik ez a hibaüzenet, akkor a BIOS Setup Utilityval ellenőrizze az indítási sorrendet.
  • Page 38 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása v A hálózati tápegység csatlakoztatva van a számítógéphez és egy működő hálózati csatlakozóhoz. v A számítógép be van kapcsolva. (Ennek ellenőrzéséhez nyomja meg újra a bekapcsoló gombot.) Ha ezek mindegyike teljesül, azonban a képernyőn továbbra sem látható semmi, akkor javíttassa meg a számítógépet.
  • Page 39: Jelszó Probléma

    Probléma: Elfelejtettem a jelszavam. Megoldás: Ha elfelejtette a bekapcsolási jelszót, a számítógépet el kell vinni a Lenovo hivatalos szervizébe vagy marketing képviselőjéhez, hogy töröljék a jelszót. Ha elfelejtette a merevlemez jelszót, a Lenovo hivatalos szervize nem fogja törölni a jelszót, és az adatokat sem fogja helyreállítani a merevlemezről. A számítógépet el kell vinni a Lenovo hivatalos szervizébe vagy értékesítési képviselőjéhez, hogy...
  • Page 40: Trackpoint Problémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Probléma: Egy szám jelenik meg, amikor egy betűt ír be. Megoldás: Be van kapcsolva a numerikus zárolás funkció. Kikapcsolásához nyomja meg és tartsa lenyomva a Shift billentyűt, majd nyomja meg a NumLk billentyűt. Probléma: A külső numerikus billentyűzeten nem minden billentyű (vagy egyik sem) működik. Megoldás: Győződjön meg róla, hogy a külső...
  • Page 41: Készenléti És Hibernálási Problémák

    újra a PS/2 TrackPoint illesztőprogramot. Az illesztőprogramok a merevlemez-meghajtó C:\IBMTOOLS\DRIVERS vagy C:\SWTOOLS\DRIVERS alkönyvtárában találhatók. Ha az eszköz illesztőprogramok nem találhatók a merevlemez-meghajtón, akkor látogasson el a következő címre. http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/TPAD-MATRIX.html A letöltéshez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Probléma: A görgetési vagy nagyítási funkció nem működik.
  • Page 42 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása v Az akkumulátor fel van töltve. v A működési hőmérséklet az elfogadható tartományon belül van. Részletek: “Meghatározások” oldalszám: 4 Ha a fentieket rendben találta, szervizeltesse a számítógépet. Probléma: Megjelenik a kritikusan alacsony akkumulátorteljesítmény üzenet és a számítógép azonnal kikapcsol.
  • Page 43 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása nyomva a bekapcsológombot legalább 4 másodpercig. Ha a rendszer továbbra sem hajlandó újraindulni, húzza ki a hálózati adaptert és vegye ki az akkumulátort. Probléma: A számítógép nem hajlandó készenléti vagy hibernálás módba kapcsolni. Megoldás: Ellenőrizze, nem állított-e be valamit, ami megakadályozza, hogy a számítógép készenléti állapotba kapcsoljon vagy hibernálja magát.
  • Page 44: Képernyőproblémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Megoldás: A számítógép nem léphet hibernált módba, ha: v A kommunikációs PC kártyák valamelyikét használja. Ahhoz, hogy belépjen a hibernált módba, állítsa le a kommunikációs programot, vegye ki a PC kártyát vagy tiltsa le a PC kártyahelyet. Kattintson a Safely Remove Hardware ikonra a feladatsoron (Windows XP esetén) vagy az Unplug or Eject Hardware ikonra a feladatsoron (Windows 2000 esetén).
  • Page 45: Akkumulátor Problémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása A fenti beállítások ellenőrzését az alábbiak szerint végezheti el: 1. Kattintson a jobb egérgombbal a munkaasztalra, majd a Tulajdonságok, végül a Beállítások fülre. 2. Ellenőrizze, hogy a képernyő felbontása és színmélysége helyesen van-e megadva. 3. Kattintson a Speciális gombra. 4.
  • Page 46: Merevlemez-Meghajtó Problémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Ha rendelkezik gyorstöltővel, akkor a túlzottan kisütött akkumulátort azzal töltse fel. Probléma: A számítógép lezárja a rendszert, mielőtt az akkumulátor állapotjelzője lemerültséget jelezne -vagy- A számítógép azután is működik, hogy az akkumulátor állapotjelzője lemerültséget jelez. Megoldás: Süsse ki, és töltse fel újra az akkumulátort.
  • Page 47: Rendszerindítási Probléma

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása merevlemez-meghajtó ″Boot priority order″ állapotban van. Ha az ″Excluded from boot order″ listában látja, a merevlemez-meghajtó tiltva van. Tegye át a ″Boot priority order″ listába. Rendszerindítási probléma Probléma: ® ® A Microsoft Windows operációs rendszer nem indul el. Megoldás: A Rescue and Recovery munkaterület segítségével meghatározhatja vagy megoldhatja a problémát.
  • Page 48: Ujjlenyomat Hitelesítési Problémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása A Rescue and Recovery munkaterület fölső paneljén a következőkre kattinthat, amelyekkel újabb lapokat nyithat meg vagy kiléphet a segédprogramból: Event Viewer Az Eseménynapló megjelenítő engedélyezi a napló megtekintését, ™ amely tartalmazza a Rescue and Recovery műveletekhez tartozó eseményekről vagy feladatokról szóló...
  • Page 49 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Probléma: A számítógép nem indul el a kívánt eszközről, például egy hajlékonylemezről. Megoldás: Nézze meg a BIOS Setup Utility Startup menüjét. A BIOS Setup Utility programban állítsa be úgy az indítási sorrendet, hogy a számítógép indítása a kívánt eszközről történjen.
  • Page 50 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása v Maximális teljesítmény: A processzor sebességét folyamatosan magas értéken tartja. v Automatikus: A processzor sebességét a kihasználtság mértékétől függően magas és alacsony érték között változtatja. Ha a terhelés növekszik, akkor az Intel SpeedStep a processzort magas sebességre kapcsolja. v Akkumulátorra optimalizált teljesítmény: A processzor sebességét folyamatosan alacsony értéken tartja.
  • Page 51: A Bios Setup Utility Indítása

    Drive Fitness Test (v3.99 vagy korábbi): A legújabb változat itt található: http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm Megjegyzések: 1. A Lenovo nem garantálja a Drive Fitness Test tökéletes működését. 2. Ha további merevlemez meghajtót kíván használni, frissítse a mikrokódot a legújabb változatra. Ha az alkalmazás még mindig nem fut hibátlanul, lépjen kapcsolatba az eladóval vagy a szerviz képviselőjével.
  • Page 52: Előzetesen Telepített Szoftverek Helyreállítása

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Ha beállított BIOS adminisztrátori jelszót, akkor a BIOS Setup Utility menü jelenik meg a jelszó beírása után. A segédprogram a jelszó megadása helyett az Enter lenyomásával is elindítható, ilyenkor azonban a jelszóvédett paraméterek módosítására nincs lehetőség. További információkat a beépített súgórendszerben talál.
  • Page 53: Merevlemez-Meghajtó Cseréje

    Merevlemez-meghajtó cseréje A számítógép tárolókapacitásának növelését a merevlemez nagyobb kapacitásúra cserélésével érheti el. Az új merevlemezt megvásárolhatja viszonteladójától vagy a Lenovo értékesítési képviselőjétől. Megjegyzések: 1. A merevlemezt csak bővítés vagy javítás esetén cserélje ki. A csatlakozókat és a merevlemez meghajtók helyeit nem arra tervezték, hogy gyakran váltogassa őket, illetve az egységeket egymással.
  • Page 54 Merevlemez-meghajtó bővítése Figyelem A merevlemez-meghajtók kezelése v Ne ejtse le a meghajtót, és ne engedje, hogy rázkódás érje. A meghajtót rázkódást elnyelő anyagra, például törlőruhára helyezze le. v Ne gyakoroljon nyomást a meghajtó borítására. v Ne érintse meg a csatlakozót. A meghajtó...
  • Page 55: Az Akkumulátor Cseréje

    Merevlemez-meghajtó bővítése 6. Szerelje le a takarólemezt a merevlemez-meghajtóról. 7. Szerelje vissza a borítást az új meghajtóra. 8. Illessze be a merevlemez-meghajtót és a takarólemezt a merevlemez tartására szolgáló nyílásba, és erősen nyomja be. 9. Csukja be a számítógép képernyőjét, és fordítsa át a készüléket. 10.
  • Page 56 Az akkumulátor cseréje 4. Húzza el és tartsa az akkumulátor reteszét nyitott állásban 1 , majd távolítsa el az akkumulátort 2 . 5. Illessze a teljesen feltöltött tartalékakkumulátor elülső oldalát a számítógép akkumulátorrekeszének elülső részéhez, majd óvatosan nyomja be az akkumulátort a rekeszbe.
  • Page 57 Az akkumulátor cseréje 6. Csúsztassa vissza az akkumulátor reteszét záró helyzetbe. 7. Fordítsa vissza a számítógépet. Csatlakoztassa a hálózati adaptert és a többi kábelt. 2. fejezet A számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása...
  • Page 58 Az akkumulátor cseréje ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 59: Lenovo 2005. Portions © Ibm Corp

    3. fejezet Segítség és javítás kérése Segítség és szerviz . 38 Az ügyfélszolgálat hívása . . 38 Segítség a világhálón . . 38 Segítség világszerte . . 40 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 60: Segítség És Szerviz

    és a probléma javításához szükséges lépések eldöntésében. v Lenovo hardver javítás - Ha a problémát jótállással rendelkező Lenovo hardver okozza, képzett személyzet nyújt megfelelő szintű szolgáltatást. v Műszaki változtatások kezelése - Esetenként előfordulhat, hogy az eladást követően valamely terméket módosítani kell.
  • Page 61 Segítség és szerviz v Nem Lenovo által vagy annak részére gyártott alkatrészek cseréje vagy használata, valamint nem garanciális alkatrészek. Megjegyzés: Minden garanciális alkatrész hétkarakteres, FRU XXXXXXX formátumú azonosítóval rendelkezik v Szoftverhiba forrásának azonosítása v BIOS konfigurálás, mint a telepítés vagy a frissítés résztevékenysége v Eszközmeghajtók változtatása, módosítása vagy frissítése...
  • Page 62: Segítség Világszerte

    Néhány országban költségek jelentkezhetnek, és korlátozva lehet a szerviz ideje. Annak megállapításához, hogy számítógépére vonatkozik-e a Nemzetközi jótállási szolgáltatás, valamint azon országok listájának megtekintéséhez, amelyekben a szolgáltatás elérhető, látogasson el a www.lenovo.com/think/support/ oldalra, kattintson a Warranty lehetőségre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. ® ThinkPad...
  • Page 63: Függelék Rádiós Funkciókkal Kapcsolatos Információk

    LAN elérés PPP segítségével v Személyi hálózat v Általános objektumcsere v Általános objektumtolás v Fájlátvitel v Szinkronizálás v Audio átjáró v Fejhallgató készlet v Nyomtató v Humán csatolóeszközök (billentyűzet/egér) v Alap képállomány v Kihangosító © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 64: Használati Környezet És Egészségügyi Szempontok

    Mivel a rádiós LAN Mini-PCI adapter és a Bluetooth Daughter Card a rádiófrekvenciás biztonsági szabványokban és ajánlásokban található irányelveken belül működik, a Lenovo úgy véli, hogy a beépített rádiós kártyákat biztonságosan használhatják a vásárlók. A szabványok és ajánlások a tudományos közösség konszenzusán alapulnak, és olyan tudományos munkacsoportok tanácskozásainak eredményeként születtek,...
  • Page 65: A Kiterjesztett Csatorna Üzemmód Engedélyezése

    eshetőségét. Amikor az eszközt az Egyesült Államokon és Kanadán kívül használja ″Kiterjesztett csatorna módban″, olyan frekvenciákat használhat, amelyekre nem jogosult az Egyesült Államokban és Kanadában. Jogosult, Wi-Fi minősítéssel rendelkező vagy Ad Hoc módban működő vezetéknélküli hozzáférési ponttal használva az eszköz a jogosult üzemmódokat használja minden földrajzi területen. Több országon átívelő...
  • Page 66 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 67: Függelék Jótállási Tájékoztatás

    útján nem lehet lemondani, illetve nem korlátozhatók. Amire a jótállás kiterjed A Lenovo jótáll azért, hogy minden Gépe 1) anyag- és gyártási hibáktól mentes, valamint 2) megfelel a Lenovo hivatalosan kiadott termékleírásában foglaltaknak (“Specifikáció”), ez utóbbi kérésre elérhető. A Gép jótállási időszaka az Üzembehelyezés eredeti Időpontjától kezdődik, és tartalmának meghatározása a Jótállási...
  • Page 68 által végzett helytelen karbantartásból eredő hiba; v az olyan termék által okozott hiba, amelyért a Lenovo nem felelős; és v a nem-Lenovo termékek, beleértve azokat, amelyeket a Lenovo a felhasználó kérésére biztosít vagy beszerel a Lenovo számítógépbe.
  • Page 69 Számítógép vagy alkatrész cseréje Ha a javítás a Gép, vagy valamelyik alkatrészének cseréjével jár, akkor a Szervizszolgáltató által lecserélt elem a csere után a Lenovo tulajdonába megy át, míg a csereként kapott berendezés tulajdonjoga Önt illeti meg. A Vevő kijelenti, hogy a cserére szoruló...
  • Page 70 FELELŐSSÉG KIZÁRÁSÁT VAGY KORLÁTOZÁSÁT, ÍGY A FENTI KORLÁTOZÁS VAGY KIZÁRÁS LEHET, HOGY ÖNRE NEM VONATKOZIK. Irányadó jog A Lenovo és Ön is beleegyezik abba, hogy az Ön és a Lenovo jelen Korlátozott jótállási nyilatkozatból adódó vagy azzal bármilyen módon kapcsolatos jogainak, ®...
  • Page 71: Rész - Országfüggő Rendelkezések

    kötelességeinek és kötelezettségeinek igazgatására, értelmezésére és betartatására a Gép megvásárlásának országában hatályos törvények vonatkoznak, tekintet nélkül a jogi alapelvekkel való ütközésre. EZ A JÓTÁLLÁS MEGHATÁROZOTT JOGOKKAL RUHÁZZA FÖL A VEVŐT, MINDAZONÁLTAL AZ ADOTT ÁLLAM VAGY JOGRENDSZER A VEVŐ RÉSZÉRE AZ ITT LEÍRTAKON FELÜL EGYÉB TOVÁBBI JOGOKAT IS BIZTOSÍTHAT.
  • Page 72 KANADA A felelősség korlátozása: A szakasz első pontja helyére a következő kerül: 1. a Lenovo gondatlansága miatt testi sérülésből (beleértve a halálesetet) fakadó és ingatlanban valamint személyes ingóságban bekövetkezett károkat, továbbá Irányadó jog: A következő helyettesíti az első mondat "azon ország joga ..., amely országban a számítógépet a felhasználó...
  • Page 73 Amennyiben a Lenovo a Kereskedelmi tevékenységekre vonatkozó 1974-es törvény vagy más hasonló törvény által vélelmezett feltételeket vagy garanciákat sért meg, a Lenovo felelőssége a javak megjavítására vagy cseréjére, vagy megfelelő javak biztosítására korlátozódik. Ahol ez a feltétel vagy jótállás eladási joghoz, megnyugtató...
  • Page 74 A felelősség korlátozása: A szakasz 1. és 2. pontja helyére a következő lép: 1. a testi sérülések (beleértve a halált) és az ingatlanvagyont valamint a személyes ingóságokat ért károk felelőssége a Lenovo hanyagsága által okozott károkra korlátozódik; 2. minden más helyzetben felmerülő minden tényleges kár esetén, amely a jelen Korlátozott jótállási nyilatkozat értelmében, illetve azzal bármilyen módon...
  • Page 75 (Consumer Guarantees Act) vagy más törvények által előírtakon túl, amelyek nem zárhatók ki és nem korlátozhatók. Az 1993. évi Termékfelelősségi törvény nem vonatkozik a Lenovo által átadott azon termékekre, amelyeket a törvény szerinti értelemben üzleti célból vesznek igénybe. A felelősség korlátozása: A szakasz a következővel bővül: Ha a számítógépet az 1993.
  • Page 76 Ha a gépet a fent felsorolt Nyugat-Európai országok egyikében vásárolták, akkor az adott számítógéphez a jótállási szolgáltatás ezen országok bármelyikében igénybe vehető egy Szervizszolgáltatótól, amennyiben a Lenovo a számítógépet az adott országban bejelentette és árusította. Ha a személyi számítógépet Albániában, Belaruszban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Grúziában, Horvátországban, a Jugoszláv Szövetségi...
  • Page 77 Lenovo a számítógépet az adott országban bejelentette és árusította. Ha a gépet közép-keleti vagy afrikai országban vásárolták, akkor az adott számítógéphez a jótállási szolgáltatás a vásárlási országban vehető igénybe egy Szervizszolgáltatótól, amennyiben a Lenovo a számítógépet az adott országban bejelentette és árusította.
  • Page 78 Osztrák Polgári Perrendtartás 598. cikkelyének (2)-es bekezdése értelmében a felek lemondanak a Perrendtartás 595. cikkelye (1)-es bekezdése 7-es pontjának alkalmazásáról. A Lenovo ettől függetlenül az eljárást a telepítési ország illetékes bíróságán is kezdeményezheti. Észtország, Lettország és Litvánia esetén jelen Korlátozott jótállási nyilatkozat kapcsán felmerülő...
  • Page 79 (amennyiben a Lenovo a hibás) közvetlenül fellépnek, ebben az esetben is legfeljebb a számítógépért fizetett összeg mértékéig. A fenti korlátozás nem vonatkozik a testi sérülésből (beleértve a halálesetet) fakadó...
  • Page 80 (amennyiben a Lenovo a hibás) közvetlenül fellépnek, ebben az esetben is legfeljebb a számítógépért fizetett összeg mértékéig. A fenti korlátozás nem vonatkozik a testi sérülésből (beleértve a halálesetet) fakadó...
  • Page 81 Lenovo által megtévesztéssel, vagy vétkes hanyagságból okozott károkra, valamint a kifejezett jótállásokra. A második pont az alábbiakkal bővül: A Lenovo e pontban foglalt felelőssége közönséges gondatlanság esetén az alapvető szerződési feltételek megsértésére korlátozódik. EGYIPTOM A felelősség korlátozása: A szakasz második pontja helyébe a következő kerül: minden más tényleges közvetlen kár esetén a Lenovo felelőssége legföljebb a...
  • Page 82 Services Act) foglalt, előbb említett összes jótállás általánosságát. A felelősség korlátozása: A teljes szakasz helyébe a következő lép: E szakaszban a “mulasztás” a Lenovo részéről a jelen Korlátozott jótállási nyilatkozat tartalmával kapcsolatban olyan cselekményt, kijelentést, mulasztást vagy hanyagságot jelent, amelynek tekintetében a Lenovo a vásárló felé jogilag felelős, akár szerződés alapján, akár magánjogi vétkes cselekmény alapján.
  • Page 83 3. A fenti 1. és 2. pont kivételével a Lenovo teljes felelőssége a mulasztásából fakadó tényleges kárért egyetlen esetben sem haladhatja meg a következők közül a nagyobbat: 1) 125 000 Euró 2) a mulasztással közvetlenül kapcsolatos számítógépért fizetett összeg 125%-a.
  • Page 84: Rész - Jótállási Tájékoztatás

    Lenovo korlátlan felelősséget vállal a Lenovo hanyagságából a felhasználó személyes ingóságában keletkezett fizikai kárért. 3. A fenti 1. és 2. pont kivételével a Lenovo teljes felelőssége a mulasztásából fakadó tényleges kárért semmilyen esetben sem haladhatja meg a következők közül a nagyobbat: 1) 75000 angol font 2) a mulasztással közvetlenül kapcsolatos...
  • Page 85 Jótállási Számítógép szolgáltatás típusa Vásárlási ország vagy régió Jótállás időtartama típusai 2371 2371-67K/ 87K/ Korea Alkatrészek és munkavégzés 6EK/ 8EK/ 6GK - 3 év modellek Akkumulátor - 1 év Összes modell, Korea Alkatrészek és munkavégzés kivéve - 1 év 2371-67K/ 87K/ Akkumulátor - 1 év 6EK/ 8EK/ 6GK Japán...
  • Page 86 Jótállási Számítógép szolgáltatás típusa Vásárlási ország vagy régió Jótállás időtartama típusai 2370 Összes Alkatrészek és munkavégzés - 4 év Akkumulátor - 1 év 1864 USA, Kanada, Mexikó, Brazília, Alkatrészek és munkavégzés Ausztrália és Japán - 4 év Akkumulátor - 1 év Mások Alkatrészek és munkavégzés - 4 év...
  • Page 87: Jótállási Szolgáltatás Típusai

    CRU-t vissza kell-e küldeni. Amikor vissza kell küldenie, 1) a visszaküldési utasításokat és a szállító dobozt megkapja a cserélendő alkatrésszel, de 2) a Lenovo kiszámlázhatja a cserealkatrészt, ha az nem érkezik hozzá vissza a cserealkatrész átvételétől számított 30 napon belül.
  • Page 88: A Világ Összes Többi Országában Hívható Telefonszámok

    Miután a Gép javítása vagy cseréje megtörtént, a Vevő a javítás helyszínén átveheti, vagy postázásos szerviz esetén a Lenovo saját költségén visszaküldi a Vevőnek, kivéve, ha az másképp rendelkezik. A Gép ezt követő telepítéséért és működésének ellenőrzéséért a Vevő felelős.
  • Page 89 Ország vagy régió Telefonszám Ausztria 01-24592-5901 (30 napos beállítási és futtatási támogatás) 01-211-454-610 (Jótállási szolgáltatás és támogatás) (német) Belgium 02-210-9820 (30 napos beállítási és futtatási támogatás) 02-225-3611 (Jótállási szolgáltatás és támogatás) (holland) 02-210-9800 (30 napos beállítási és futtatási támogatás) 02-225-3611 (Jótállási szolgáltatás és támogatás) (francia) Bolívia 0800-0189 (spanyol)
  • Page 90 Ország vagy régió Telefonszám Franciaország 0238-557-450 (30 napos beállítási és futtatási támogatás) Hardver: 0810-631-213 (Jótállási szolgáltatás és támogatás) Szoftver: 0810-631-020 (Jótállási szolgáltatás és támogatás) (francia) Németország 07032-15-49201 (30 napos beállítási és futtatási támogatás) 01805-25-35-58 (Jótállási szolgáltatás és támogatás) (német) Görögország +30-210-680-1700 Guatemala 335-8490 (spanyol)
  • Page 91 Ország vagy régió Telefonszám Lettország +386-61-1796-699 Litvánia +386-61-1796-699 Luxemburg +352-298-977-5063 (francia) Malájzia 1800-88-8558 (angol, bahasa maláj) Málta +356-23-4175 Mexikó 001-866-434-2080 (spanyol) Közép-Kelet +44 (0)1475-555-055 Hollandia +31-20-514-5770 (holland) Új-Zéland 0800-446-149 (angol) Nicaragua 255-6658 (spanyol) Norvégia 6681-1100 (30 napos beállítási és futtatási támogatás) 8152-1550 (Jótállási szolgáltatás és támogatás) (norvég) Panama...
  • Page 92: A Jótállás Mexikóban Érvényes Kiegészítése

    Ellentmondás esetén jelen kiegészítés feltételei hatályosak. A berendezés összes előre telepített programjára a vásárlás napjától számítva harminc (30) napos, telepítési hibákra vonatkozó jótállás érvényes. A Lenovo nem felelős az ilyen szoftverprogramok és/vagy bármely más, Ön által vagy a termék megvásárlása után telepített szoftverprogramok információiért.
  • Page 93 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Forgalmazza: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
  • Page 94 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 95: Függelék Vásárló Által Cserélhető Egységek (Crus)

    Az online Hardver karbantartási kézikönyv és a videók elérhetők a támogatás címen: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do? lndocid=part-video v Az Ügyfélszolgálatról. “A világ összes többi országában hívható telefonszámok” oldalszám: 66 tartalmazza az adott országhoz vagy régióhoz tartozó támogatási központ telefonszámát. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 96 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 97: Függelék Megjegyzések

    Az ebben a dokumentumban szereplő információk nem vonatkoznak a Lenovo termékek leírásaira vagy jótállási feltételeire, és nem módosítják azokat. Az ebben a dokumentumban szereplő adatok közül semmi sem tekinthető...
  • Page 98: Televíziós Kimenetre Vonatkozó Megjegyzés

    A visszafordítás és a belső szerkezet elemzése tilos. Elektronikus kisugárzással kapcsolatos figyelmeztetések Az alábbiak vonatkoznak a ThinkPad X40 (típusok: 2371, 2372, 2381, 2382, 2369, 2370, 1864, 1865, 2525, 2526, 2527 és 2528) berendezésekre. A Szövetségi Hírközlési Tanács (FCC) nyilatkozata Ez a berendezés a vizsgálata során eleget tett a B kategóriájú...
  • Page 99: Kanadai Ipari Szabvány B Osztályú Sugárzásmegfelelési Nyilatkozat

    Ez a termék megfelel a 89/336/EEC számú kompatibilitással és védettséggel kapcsolatos EU bizottsági követelményeinek amely a Tagállamok elektromágneses kompatibilitással kapcsolatos törvényei alapján jött létre. A Lenovo nem vállal felelősséget a termék nem javasolt módosításából adódó hibákért, beleértve a nem Lenovo gyártmányú kártyák használatát is.
  • Page 100: Környezetvédelmi Megjegyzések Japán Számára

    Környezetvédelmi megjegyzések Japán számára Ha Ön vállalati alkalmazott, és ki kell selejteznie a vállalat tulajdonát képező ThinkPad számítógépet, akkor azt a Hulladékkezelési törvénnyel (Law for Promotion of Effective Utilization of Resources) összhangban tegye. A számítógép az ipari hulladék kategóriájába tartozik. A megfelelő elhelyezéshez a helyi önkormányzat által hitelesített hulladékkezelő...
  • Page 101: Ajánlat Ibm Lotus Szoftverre

    Ajánlat IBM Lotus szoftverre Az ajánlat bemutatása: ThinkPad számítógép vásárlójaként egyedi és korlátozott engedélyt kap az “önálló (standalone)” Lotus Notes ügyfél használatára. Az engedély alapján telepítheti és használhatja az új ThinkPad számítógépén az alábbi opciók valamelyike révén: v A szoftver adathordozója nem része az ajánlatnak. Ha nem rendelkezik még a megfelelő...
  • Page 102: Védjegyek

    750 Chai Chee Road #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 A megrendelésről érdeklődhet: Smartsuiteapac@modusmedia.com Védjegyek A következő kifejezések a Lenovo védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban: Lenovo PS/2 Rescue and Recovery ThinkLight ThinkPad ®...
  • Page 103 TrackPoint Ultrabay UltraBase A következő kifejezések az International Business Machines Corporation védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban: IBM (engedély alapján használt) IBM embléma (engedély alapján használt) Approach Domino Freelance Graphics Lotus Lotus Notes Lotus Organizer SmartSuite Word Pro 1-2-3 A Microsoft és a Windows a Microsoft Corporation védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.
  • Page 104 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 105: Tárgymutató

    45, 73 megjegyzések xvii számítógép szállítása 5 számítógép tisztítása 8 képernyő 22 készenléti problémák 19 konfigurációs beállítások 29 tárolóeszköz, bővítés 31 környezet 5 telefon, segítség 38 rádiós 42 TrackPoint problémák 18 meghatározások 4 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 106 ® ThinkPad X40 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 108 Rendelési szám: 39T6135 Nyomtatva Kínában (1P) P/N: 39T6135...

This manual is also suitable for:

Thinkpad x40 series

Table of Contents