Lenovo ThinkPad X200 Tablet Vodič Za Servisiranje In Odpravljanje Težav

(slovenian) service and troubleshooting guide
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
X200 Tablet
Vodič za servisiranje in odpravljanje
težav

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad X200 Tablet

  • Page 1 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 3 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 4 Obvestilo o predpisih, ki je vključeno v paket s to publikacijo. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami ter regulatorne opombe so na voljo na spletnem mestu. Ogledate si jih lahko tako, da odprete stran http://www.lenovo.com/think/support, kliknete Odpravljanje težav, nato pa Uporabniški vodiči in priročniki.
  • Page 5: Table Of Contents

    Izjava Zvezne komisije za komunikacije (FCC) Težave s kazalno napravo . . 22 Izjava o skladnosti emisij s kanadskimi Težave v stanju spanja (pripravljenosti) ali industrijskimi standardi za razred B . 73 mirovanja . . 23 © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 6 Avis de conformité à la réglementation Opombe za uporabnike v ZDA . . 75 d’Industrie Canada . 73 Informacije o modelu ENERGY STAR . . 76 Izjava o skladnosti z Direktivo Evropske unije o Opomba za regulatorne informacije . 78 elektromagnetni združljivosti .
  • Page 7: Najprej Preberite Naslednje Informacije

    Omrežni napajalnik ne sme biti v stiku z nobenim delom telesa, ko je v uporabi. v Nikoli ga ne uporabljajte za gretje telesa. Preprečite, da bi se računalnik zmočil. Da se izognete politju in nevarnosti električnega udara, ne imejte tekočin v bližini računalnika. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 8 Zaščitite kable proti poškodbam. Kable lahko s preveliko silo poškodujete ali pretrgate. Vse komunikacijske linije ali kable omrežnega napajalnika, miške, tipkovnice, tiskalnika in vseh drugih elektronskih naprav napeljite tako, da jih računalnik ali drugi predmeti ne morejo preščipniti oziroma da jih ne morete pohoditi, se spotakniti obnje ali kakorkoli drugače ovirati delovanje računalnika.
  • Page 9: Poglavje 1. Iskanje Informacij

    Productivity Center kliknite Access on-system help (Dostop do pomoči v sistemu). v Kliknite Start, kazalko premaknite na Vsi programi, nato na ThinkVantage. Kliknite Access Help. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami ® vključuje splošna varnostna navodila in celotno omejeno garancijo Lenovo( Limited Warranty). © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 10: Iskanje Informacij Z Gumbom Thinkvantage

    Obvestilo o predpisih dopolnjuje ta priročnik. Preberite ga, preden uporabite brezžične komponente računalnika ThinkPad. Računalnik ThinkPad je skladen z varnostnimi standardi za radijske frekvence katerekoli države ali regije, v kateri je bil odobren za brezžično uporabo. Računalnik ThinkPad namestite in uporabljajte v skladu z lokalnimi predpisi za radijske frekvence.
  • Page 11: Poglavje 2. Skrb Za Računalnik Thinkpad

    – Če je le mogoče, ozemljite vaš računalnik in tako omogočite varno elektrostatično razelektritev. Opomba: Elektrostatične energije ne proizvajajo vse take naprave. Z računalnikom ravnajte nežno v Med zaslon in tipkovnico ali naslon za dlani ne postavljajte nobenih predmetov (niti papirja). © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 12: Registrirajte Svoj Računalnik

    Ne obračajte računalnika, ko je omrežni napajalnik priključen, saj lahko polomite vtičnico napajalnika. Registrirajte svoj računalnik v Svoje izdelke ThinkPad registrirajte pri podjetju Lenovo (obiščite naslednje spletno mesto: http://www.lenovo.com/register). S tem boste oblastem omogočili, da vam bodo lažje vrnile računalnik v primeru izgube ali kraje. Registracija računalnika družbi Lenovo omogoča, da vas obvešča o tehničnih informacijah in nadgradnjah.
  • Page 13: Ne Posegajte V Računalnik

    Pazljivo nastavite gesla v Zapomnite si gesla. Če pozabite geslo nadzornika ali geslo trdega diska, ga pooblaščen ponudnik servisnih storitev Lenovo ne more ponastaviti, kar pomeni, da boste morali zamenjati sistemsko ploščo ali HDD ali SSD. Skrb za čitalnik prstnih odtisov Naslednja dejanja lahko poškodujejo čitalnik prstnih odtisov ali vplivajo na pravilnost...
  • Page 14: Nasveti Za Uporabo Tabličnega Digitalizatorskega Peresa

    Uporabite samo tisto tablično digitalizatorsko pero, ki ste ga dobili z računalnikom ThinkPad X200 Tablet ali ki ste ga kupili s tem računalnikom kot možnost. Samo to pero je namreč oblikovano za uporabo z računalnikom ThinkPad X200 Tablet. Vsako drugo pero se lahko zatakne v držalu ali povzroči kakšne druge težave.
  • Page 15: Čiščenje Pokrova Računalnika

    Čiščenje pokrova računalnika Računalnik občasno očistite po naslednjem postopku: 1. Pripravite mešanico blagega kuhinjskega čistilnega sredstva (ki ne vsebuje grobega praška ali močnih kemikalij, kot so kisline ali baze). Vsakim 5 enotam vode dodajte 1 enoto čistilnega sredstva. 2. Razredčeno čistilno sredstvo vpijte z gobo. 3.
  • Page 16 3. Z drugo stranjo krpe ali s čisto krpo obrišite madeže ali prstne odtise. 4. Po uporabi umijte krpo z nevtralnim čistilom. ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 17: Poglavje 3. Odpravljanje Težav Z Računalnikom

    Možno je, da ste računalnik kupili z obnovitvenim diskom ali diskom Windows ali brez kateregakoli od njiju, odvisno od modela. Razlago alternativnih metod za obnovitev, ki jih nudi Lenovo, najdete v razdelku “Obnovitev tovarniške vsebine” na strani 33 tega priročnika.
  • Page 18: Vstop V Bios Setup Utility

    Na kakšen način se lahko obrnem na center za podporo strankam? V priročniku si oglejte Poglavje 6, “Pridobitev pomoči in servisa”, na strani 51. Za telefonske številke najbližjega centra za pomoč strankam si oglejte “Seznam telefonskih številk po vsem svetu” na strani 53. Kje lahko najdem informacije o garanciji? Podrobne garancijske informacije boste našli v ločenem priročniku Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami.
  • Page 19: Diagnosticiranje Težav

    7. Izberite Restart in pritisnite Enter. Kazalko premaknite na možnost, s katero bi radi znova zagnali računalnik, in pritisnite Enter. Računalnik se znova zažene. Diagnosticiranje težav ® Če imate težave z računalnikom, ga lahko preskušate s pomočjo programa PC-Doctor za Windows. Za zagon programa PC-Doctor for Windows naredite naslednje: 1.
  • Page 20: Diagnosticiranje Težav S Programom Pc-Doctor Iz Servisne Particije

    Access Help, in zaženite program za diagnostični preizkus pogona HDD ali SSD. v Prenesite PC-Doctor for DOS za svoj računalnik z naslednjega spletnega mesta: http://www.lenovo.com/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo &lndocid=tpad-matrix. Diagnosticiranje težav s programom PC-Doctor iz servisne particije Z uporabo PC-Doctor iz programa Delovni prostor Rescue and Recovery na servisni particiji trdega diska lahko diagnosticirate sistem, ne da bi vam bilo treba zagnati operacijski sistem.
  • Page 21: Odpravljanje Težav

    Odpravljanje težav Če vaše težave ne najdete tukaj, dobite več informacij v zaslonskem priročniku Access Help. Naslednje poglavje opisuje samo težave, ki vam preprečujejo dostop do sistema pomoči. Sporočila o napakah Opomba: 1. V tabelah x predstavlja katerikoli znak. 2. Različica programa PC-Doctor, o kateri govorimo tukaj, je PC-Doctor for Windows. Sporočilo Ukrep 0176: System Security...
  • Page 22 Sporočilo Ukrep 01C9: More than one (Najdena je več kot ena naprava Ethernet. Odstranite eno od njih. Za Ethernet devices are nadaljevanje pritisnite <Esc>.) Vaš računalnik ThinkPad ima vgrajeno found. Remove one of ethernet komponento, zato ne morete dodati druge take komponente z them.
  • Page 23 Sporočilo Ukrep 0251: System CMOS (Napačna nadzorna vsota sistemskega CMOS-a) Sistemski CMOS je checksum bad mogoče okvarjen zaradi uporabe aplikacijskega programa. Računalnik uporablja privzete nastavitve. Zaženite BIOS Setup Utility, da znova konfigurirate nastavitve. Če se vam še vedno izpisuje ista koda napake, računalnik odnesite na popravilo.
  • Page 24 Sporočilo Ukrep 2102: Initialization (Inicializacijska napaka na HDD1 (trdi disk Ultrabay) HDD ali SSD ne error on HDD1 deluje. Pogon odnesite na popravilo. (Ultrabay hard disk drive) 2110: Read error on (Napaka pri branju na HDD0 (glavni trdi disk) HDD ali SSD ne deluje. HDD0 (Main hard disk Pogon odnesite na popravilo.
  • Page 25 Sporočilo Ukrep CardBus Configuration (Napaka v konfiguraciji CardBus - Naprava je onemogočena) Vnesite Error - Device Disabled BIOS Setup Utility. Pritisnite F9 in Enter, da naložite privzeto nastavitev. Pritisnite F10 in Enter, da znova zaženete sistem. Cannot boot from any (Zagon ni mogoč...
  • Page 26 Če se na zaslonu prikaže eno od naslednjih sporočil o kodi napake, odnesite računalnik na popravilo. 0175: Bad CRC1, stop POST task (Napačen CRC1, ustavi nalogo POST) 0177: Bad SVP data, stop POST task. Checksum of the supervisor password in the EEPROM is not correct.
  • Page 27: Napake Brez Sporočil

    Napake brez sporočil Težava Ob vklopu računalnika je zaslon prazen in ob zagonu ni zvočnega signala. Opomba: Če niste prepričani, ali ste slišali piskanje: 1. Izključite računalnik tako, da pritisnete in 4 sekunde ali več držite stikalo za vklop. 2. Vključite računalnik in znova poslušajte. Rešitev: 1.
  • Page 28 Težava Zaslon postane prazen, ko je računalnik prižgan. Rešitev: Morda je omogočen ohranjevalnik zaslona ali upravljanje napajanja. Naredite eno od naslednjega: v Za izhod iz ohranjevalnika zaslona premaknite TrackPoint ali pritisnite poljubno tipko. v Za vrnitev računalnika iz stanja spanja (pripravljenosti) ali mirovanja pritisnite stikalo za vklop.
  • Page 29: Težave S Pomnilnikom

    Če pozabite vaše geslo za vključitev, morate nesti vaš računalnik do pooblaščenega serviserja Lenovo ali tržnega predstavnika, da vam geslo prekliče. v Če pozabite geslo za trdi disk, ga pooblaščen serviser Lenovo ne more ponastaviti ali obnoviti podatkov s pogona HDD ali SSD. Računalnik boste morali odnesti pooblaščenemu Lenovovemu serviserju ali tržnemu predstavniku, ki vam bo...
  • Page 30: Težave S Tipkovnico

    Težave s tipkovnico Težava Vse ali nekatere tipke na tipkovnici ne delujejo. Rešitev: ® Za Windows Vista 1. Kliknite Start → Nadzorna plošča. 2. Kliknite Strojna oprema in zvok ter nato kliknite Tipkovnica. 3. Izberite zavihek Strojna oprema. Prepričajte se, da je v lastnostih naprave status naprave Ta naprava deluje pravilno.
  • Page 31: Težave V Stanju Spanja (Pripravljenosti) Ali Mirovanja

    Težave v stanju spanja (pripravljenosti) ali mirovanja Težava Računalnik preide v stanje spanja (prižge se indikator stanja spanja/pripravljenosti) takoj, ko se zaključi samopreizkus ob vklopu (POST). Rešitev: 1. Prepričajte se: v ali je baterija napolnjena. v ali je delovna temperatura v sprejemljivem obsegu. Glejte “Specifikacije” na strani 68.
  • Page 32 Težava Ko dela na baterijo, se računalnik ne vrne iz stanja spanja (pripravljenosti) ali pa indikator spanja (pripravljenosti) sveti in računalnik ne dela. Rešitev: Sistem je morda samodejno prešel v stanje spanja (pripravljenosti) ali mirovanja, če je baterija izpraznjena. 1. Priključite omrežni napajalnik na računalnik. 2.
  • Page 33: Težave Z Zaslonom Računalnika

    Težave z zaslonom računalnika Težava Na zaslonu se ne prikažejo pravilni znaki. Rešitev: 1. Prepričajte se, da sta operacijski sistem in uporabniški program pravilno nameščena. 2. Če sta pravilno nameščena in konfigurirana, računalnik odnesite na servisno popravilo. Težava Vsakič, ko vključim računalnik, se na zaslonu pojavijo manjkajoče, obledele ali svetle pike.
  • Page 34 Težava Zaslon je neberljiv ali popačen. Rešitev: Prepričajte se: v ali sta ločljivost zaslona in barvna kakovost pravilno nastavljeni. v ali je gonilnik prikazovalne naprave pravilno nameščen. v ali je vrsta monitorja pravilna. Če želite preveriti te nastavitve, naredite naslednje: Za Windows Vista: 1.
  • Page 35 Rešitev (nadaljevanje): Za Windows XP: 1. Z desno miškino tipko kliknite namizje, kliknite Properties (Lastnosti), da se odpre okno Display Properties (Lastnosti prikaza), nato pa kliknite zavihek Settings (Nastavitve). 2. Preverite, ali sta ločljivost zaslona in barvna kakovost pravilno nastavljeni. 3.
  • Page 36: Težave Z Baterijo

    Težave z baterijo Težava Baterija se ne polni. -ali- Življenjska doba povsem napolnjene baterije je kratka. -ali- Baterija se pri izključenem računalniku v standardnem času polnjenja za računalnik ne napolni do konca. Rešitev: Več o tem preberite v razdelku ″Reševanje težav″ v pomoči Access Help. Težava Računalnik ne deluje s povsem napolnjeno baterijo.
  • Page 37: Težave S Trdim Diskom (Hdd) Ali Pogonom Ssd

    Težave s trdim diskom (HDD) ali pogonom SSD Težava Po nastavitvi gesla za trdi disk na HDD ali SSD računalnika ste prenesli pogon na drug računalnik. Zdaj ne morete odkleniti gesla za trdi disk. Rešitev: Vaš računalnik podpira izboljšan algoritem za gesla. Računalniki, starejši od vašega, verjetno ne podpirajo take varnostne funkcije.
  • Page 38: Težave S Čitalnikom Prstnih Odtisov

    Težava Če na modelu SSD stisnete datoteke ali mape s pomočjo funkcije sistema Windows za stiskanje podatkov, in le-te nato raztegnete, je postopek pisanja v datoteke ali mape ali postopek branja iz njih počasen. Rešitev: Za hitrejši dostop do podatkov uporabite program Diskeeper, ki je prednameščen v sistem.
  • Page 39 Težava Ko zaženete računalnik, se operacijski sistem ne zažene z naprave, ki naj bi ga zagnala. Rešitev: Naprava, ki zažene operacijski sistem, morda ni vključena na seznam prioritetnega vrstnega reda pri zagonu ″Boot priority order″ v BIOS Setup Utility. Preverite, ali je ta naprava vključena na seznam ″Boot priority order″ tako, da naredite naslednje: 1.
  • Page 40 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 41: Copyright Lenovo

    Access Help. Pogon SSD Z napredkom tehnologij Lenovo, ki vam želi omogočiti najboljše tehnične sisteme, so nekateri modeli opremljeni s pogonom SSD (Solid State Disk) za shranjevanje podatkov. Ta najnovejša tehnologija omogoča, da so prenosniki lažji, manjši in hitrejši.
  • Page 42 kapaciteto vašega trdega diska (HDD) glede na Windows, lahko opazite, da je celotna kapaciteta pomnilniškega pogona manjša, kot ste pričakovali. To je zaradi varnostnih kopij v skriti particiji. Program za obnovitev izdelka, ki je na voljo na tem področju, vam omogoča, da obnovite celotno vsebino vašega trdega diska (HDD) v isto stanje, kot je bilo, ko je bil izvirno poslan iz tovarne.
  • Page 43: Obnovitev Podatkov

    2. V optični pogon vstavite disketo Rescue and Recovery. 3. Znova zaženite računalnik. Po kratkem času se odpre Delovni prostor Rescue and Recovery. 4. Kliknite Full Restore in sledite navodilom na zaslonu. Obnovitev podatkov Če ste izvedli operacijo varnostnega kopiranja s programom Rescue and Recovery, ste shranili tudi eno ali več...
  • Page 44 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 45: Poglavje 5. Nadgrajevanje In Zamenjava Naprav

    1. Izklopite računalnik ali ga preklopite v stanje mirovanja. Nato izklopite omrežni napajalnik in vse ostale kable iz računalnika. 2. Zaprite zaslon in računalnik obrnite na hrbtno stran. 3. Pomaknite in zadržite zatič baterije 1 . Nato odstranite baterijo 2 . © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 46 4. Vstavite napolnjeno baterijo tako, da jo potisnete v razdelek za baterije 1 . 5. Baterijski zatič nastavite na zaklenjen položaj 2 . 6. Računalnik znova obrnite. Znova priključite omrežni napajalnik in kable na računalnik. ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 47: Nadgradnja Trdega Diska (Hdd) Ali Pogona Ssd

    HDD ali SSD. Trdi disk (HDD) ali pogon SSD lahko zamenjate z novim po naslednjem postopku. Nov HDD ali SSD lahko kupite pri vašem prodajalcu ali pri tržnem predstavniku Lenovo. Opomba: v HDD ali SSD zamenjajte samo, če ga nadgrajujete ali ga boste dali popraviti.
  • Page 48 Za zamenjavo HDD naredite naslednje: 1. Izključite računalnik; nato odklopite z računalnika omrežni napajalnik in vse kable. 2. Zaprite zaslon in računalnik obrnite na hrbtno stran. 3. Odstranite baterijo. 4. Odstranite vijak 1 , ki pritrjuje pokrov reže pogona. Nato zavrtite pokrov navzven 2 in ga s potegom navzgor odstranite.
  • Page 49 6. S pogona odstranite gumijasta vodila. 7. Pripnite gumijasta vodila na nov pogon. 8. Vstavite pogon v predel za pogon. Nato ga čvrsto pritisnite na mesto. Poglavje 5. Nadgrajevanje in zamenjava naprav...
  • Page 50 9. Vstavite in znova namestite pokrov diskovne reže 1 . Nato povlecite pokrov 2 in privijte vijak 3 . 10. Znova namestite baterijo. 11. Računalnik znova obrnite. Znova priključite omrežni napajalnik in kable na računalnik. ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 51 Za zamenjavo SSD naredite naslednje: 1. Izključite računalnik; nato odklopite z računalnika omrežni napajalnik in vse kable. 2. Zaprite zaslon in računalnik obrnite na hrbtno stran. 3. Odstranite baterijo. 4. Odstranite vijak 1 , ki pritrjuje pokrov reže pogona. Nato zavrtite pokrov navzven 2 in ga s potegom navzgor odstranite.
  • Page 52 6. Za odstranitev pogona SSD iz vmesnika povlecite jeziček. 7. Na nosilec vstavite nov pogon SSD. ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 53: Zamenjava Pomnilnika

    8. Vstavite pogon v predel za pogon. Nato ga čvrsto pritisnite na mesto. 9. Vstavite in znova namestite pokrov diskovne reže 1 . Nato povlecite pokrov 2 in privijte vijak 3 . 10. Znova namestite baterijo. 11. Računalnik znova obrnite. Znova priključite omrežni napajalnik in kable na računalnik.
  • Page 54 Povečanje zmogljivosti pomnilnika je učinkovit način za hitrejše delovanje programov. Količino pomnilnika lahko na svojem računalniku povečate tako, da v pomnilniško režo računalnika namestite DDR (double data rate) 3 sinhroni DRAM (dynamic random access memory - DRAM) nepredpomnjen SO-DIMM (small outline dual inline memory module), ki je na voljo kot opcija.
  • Page 55 6. Če je SO-DIMM že v pomnilniški reži, ga odstranite tako, da sočasno pritisnete zatiče 1 na obeh straneh vtičnice. Nato odstranite SO-DIMM 2 , da naredite prostor za novega. Shranite ga za prihodnjo uporabo. Poglavje 5. Nadgrajevanje in zamenjava naprav...
  • Page 56 7. Poiščite zarezo na strani s stičnim robom SO-DIMM-a, ki ga nameščate. Opozorilo: Da ne bi poškodovali SO-DIMM-a, se ne dotikajte njegovega stičnega robu. Zarezan del SO-DIMM-a potisnite proti strani s stičnim robom, čvrsto potisnite SO-DIMM v režo pod kotom okrog 20 stopinj 1 , nato pa ga zavrtite navzdol, da se zaskoči 2 .
  • Page 57 Opomba: Če namestite pomnilniški modul v samo eno od dveh pomnilniških rež, ga namestite v režo z oznako “SLOT-0”. SLOT-0 8. Namestite pokrov pomnilniške reže, tako da najprej poravnate stran pokrova 1 in pokrov zaprete. Nato pokrov pritrdite z vijaki 2 . Opozorilo: Po dodajanju ali nadgraditvi SO-DIMM-a ne uporabite računalnika, dokler ne zaprete pokrova pomnilniške reže.
  • Page 58 Če želite preveriti, ali je SO-DIMM nameščen pravilno, naredite naslednje: 1. Vklopite računalnik. 2. Ko se pojavi logotipThinkPad, takoj pritisnite F1 za dostop do BIOS Setup Utility. 3. Element “Installed memory (Nameščen pomnilnik)” prikaže celotno količino pomnilnika, ki je nameščen v računalniku. ®...
  • Page 59: Poglavje 6. Pridobitev Pomoči In Servisa

    Pridobitev pomoči in servisa Če potrebujete pomoč, servisno storitev, tehnično pomoč ali dodatne informacije o računalnikih ThinkPad, vam je na voljo široka paleta virov pomoči Lenovo. To poglavje vsebuje informacije o tem, kam se obrnete za dodatne informacije o računalnikih ThinkPad, kaj storiti v primeru težav z računalnikom in na koga se obrnete za servisno...
  • Page 60 Naslednje postavke niso krite: v Zamenjava ali uporaba delov, ki jih ni proizvedlo podjetje Lenovo oziroma niso bili proizvedeni zanjo, ali deli brez garancije Opomba: Vsi deli z garancijo so označeni s 7-mestno identifikacijsko oznako v formatu FRU XXXXXXX v Določanje virov težav s programsko opremo...
  • Page 61: Pomoč Po Svetu

    V nekaterih državah bo servisiranje mogoče plačljivo in omejeno. Če želite ugotoviti, ali je vaš računalnik primeren za mednarodni garancijski servis, in prikazati seznam držav, kjer je servis na voljo, obiščite http://www.lenovo.com/think/ support, kliknite Warranty in sledite navodilom na zaslonu. Seznam telefonskih številk po vsem svetu Pridržujemo si pravico do sprememb telefonskih številk brez predhodnega obvestila.
  • Page 62 Država ali regija Telefonska številka Čile 800-361-213 188-800-442-488 (španščina) Kitajska Linija za tehnično pomoč 800-990-8888 86-10-58851110 (mandarinščina) Kitajska ThinkPad (Hitra linija za tehnična vprašanja): (Posebno območje 2516-3939 (Hong Kong) Ljudske republike Servisni center ThinkPad: Kitajske Hong Kong) 2825-6580 (Hong Kong) Multimedia Home PC: 800-938-228 (Hong Kong) (kantonščina, angleščina, mandarinščina)
  • Page 63 Država ali regija Telefonska številka Nemčija 01805-25-35-58 (garancijski servis in podpora) (nemščina) Grčija +30-210-680-1700 Gvatemala 1800-624-0051 (španščina) Honduras Tegucigalpa: 232-4222 San Pedro Sula: 552-2234 (španščina) Indija 1800-425-6666 +91-80-2678-8970 (angleščina) Indonezija 800-140-3555 (angleščina) 62-21-251-2955 (Bahasa indonezijščina) Irska 01-881-1444 (garancijski servis in podpora) (angleščina) Izrael Servisni center Givat Shmuel: +972-3-531-3900...
  • Page 64 Država ali regija Telefonska številka Norveška 8152-1550 (garancijski servis in podpora) (norveščina) Panama 206-6047 001-866-434-2080 (Center za pomoč strankam Lenovo - brezplačna številka) (španščina) Peru 0-800-50-866 (španščina) Filipini 1800-1888-1426 (angleščina) 63-2-995-8420 (filipinščina) Poljska +48-22-878-6999 Portugalska +351 21 892 7046 (portugalščina)
  • Page 65 Država ali regija Telefonska številka Venezuela 0-800-100-2011 (španščina) Vietnam Za severno področje in Hanoi: 84-4-843-6675 Za južno področje in mesto Ho Chi Minh: 84-8-829-5160 (angleščina, vietnamščina) Poglavje 6. Pridobitev pomoči in servisa...
  • Page 66 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 67: Dodatek A. Garancijske Informacije

    Ta Dodatek nudi informacije o garancijskem roku in tipu garancijske storitve, ki je v uporabi za vaš izdelek strojne opreme Lenovo v vaši državi ali regiji. Določila in pogoje, ki jih Omejena garancija Lenovo uveljavlja za vaš izdelek strojne opreme Lenovo najdete v 3.
  • Page 68: Vrste Garancijskega Servisa

    Pri Lenovu lahko kupite dodaten servisni paket, ki omogoča, da Lenovo za vas namesti CRU-je s servisom po izbiri. Seznam CRU-jev in njihovih oznak boste našli v publikaciji, ki ste jo dobili z izdelkom, ali na naslovu http://www.lenovo.com/CRUs.
  • Page 69 Ko je izdelek zamenjan ali popravljen, vam bo na voljo za uporabo. Če izdelka ne prevzamete, se ga lahko ponudnik servisa znebi, kot se mu zdi primerno. Pri poštni dostavi na servis vam bo izdelek vrnjen na stroške Lenovo, razen če vaš ponudnik servisa ne določi drugače.
  • Page 70 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 71: Dodatek B. Enote, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Customer Replaceable Units - Cru-Ji)

    Navodila za zamenjavo CRU-jev z lastnoročnim servisom in CRU-jev s servisom po izbiri boste našli v zaslonski pomoči Access Help in v Lenovovi omejeni garanciji-01 (LLW) na URL-ju “http://www.lenovo.com/CRUs”. Za zagon programa Access Help kliknite Start, pomaknite kazalko na izbiro Vsi programi, nato pa na ThinkVantage.
  • Page 72 Center za podporo strankam. Telefonsko številko centra za podporo v vaši državi ali regiji najdete v “Seznam telefonskih številk po vsem svetu” na strani 53. Opomba: Uporabite samo dele računalnika, ki jih dobavi Lenovo. Garancijske informacije o CRU-jih za svoj tip računalnika boste našli v 3. poglavju Garancijske informacije v Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami.
  • Page 73 Vodič za Navodila za Access Zaslonski Zaslonski servisiranje in namestitev Help priročnik za video odpravljanje vzdrževanje težav strojne opreme Mini kartice PCI Express (za brezžični LAN/WiMAX, brezžični WAN ® in Intel Turbo Memory) Dodatek B. Enote, ki jih lahko zamenja stranka (Customer Replaceable Units - CRU-ji)
  • Page 74 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 75: Dodatek C. Funkcije In Specifikacije

    Vtičnica za mikrofon v 3 spojniki USB (univerzalno zaporedno vodilo) v Spojnik za ethernet RJ45 v Spojnik za modem RJ11 (na nekaterih modelih) v Serial Ultrabay Slim (v izbirnem ThinkPad X200 UltraBase v Združitveni spojnik © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 76: Specifikacije

    Optični pogon (v ThinkPad X200 UltraBase) v Pogon DVD v Pogon CD-RW/DVD v Pogon DVD Multi-Burner v Pogon DVD Multi-Burner/Blu-ray Komponente za brezžično povezavo v Integrirana brezžična povezava LAN v Integrirani Bluetooth v Integrirana brezžična povezava WAN (nekateri modeli) v Integrirani brezžični USB (na nekaterih modelih) Varnostne komponente v Čitalnik prstnih odtisov...
  • Page 77 Izvor napajanja (omrežni napajalnik) v Sinusna napetost 50 do 60 Hz v Nazivne vrednosti omrežnega napajalnika: 100-240 V izmenične napetosti, od 50 do 60 Hz Baterijski paket v Litijeve baterije – Nominalna napetost: 14.4 V enosmerne napetosti – Kapaciteta: 2.0 AH ali 4.8 AH, odvisno od modela Življenjska doba baterije v Če želite vedeti, koliko odstotkov baterije še imate, poglejte merilnik Power Manager Gauge v opravilni vrstici.
  • Page 78 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 79: Dodatek D. Opombe

    Za informacije o izdelkih in storitvah, ki so trenutno na voljo na vašem območju, se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Lenovo. Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Uporabite lahko katerikoli funkcionalno enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši avtorskih pravic družbe Lenovo.
  • Page 80: Obvestilo O Klasifikaciji Izvoza

    Družba Lenovo ima pravico do distribucije vaših podatkov na kakršenkoli njej primeren način brez kakršnihkoli obveznosti do vas. Spletna mesta, ki niso last Lenovo, so omenjena le zaradi pripravnosti in na noben način ne pomenijo promoviranja teh spletnih strani Lenovo. Vsebina teh spletnih mest, ki jih uporabljate na lastno odgovornost, ni del gradiva za ta izdelek Lenovo.
  • Page 81: Izjava O Skladnosti Emisij S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

    Ta izdelek izpolnjuje zaščitne zahteve Direktive Sveta EU 2004/108/EC o harmonizaciji zakonov držav članic v zvezi z elektromagnetno združljivostjo. Podjetje Lenovo ne prevzema odgovornosti za nezmožnost izpolnjevanja zaščitnih zahtev zaradi izvajanja nepriporočenih sprememb na izdelku, vključno z namestitvijo izbirnih kartic, ki niso izdelek Lenovo.
  • Page 82 EN 55022 Klasse B ein. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw.
  • Page 83: Japonska Izjava Za Razred B Vcci

    WEEE in tako zmanjšati morebiten vpliv EEE na okolje in človeško zdravje zaradi vsebnosti nevarnih snovi. Dodatne informacije o WEEE boste našli v: http://www.lenovo.com/lenovo/environment. Opombe za uporabnike v ZDA Kalifornijske informacije o perkloratu: Izdelki, ki vsebujejo litijeve baterije CR (magnezijev dioksid), lahko vsebujejo perklorat.
  • Page 84: Informacije O Modelu Energy Star

    Podjetje Lenovo vas spodbuja, da si omislite način, kako učinkovito porabljati energijo pri vsakodnevnih dejavnostih. Da bi vam pomagali to doseči, smo pri podjetju Lenovo prednastavili naslednje funkcije za upravljanje napajanja, ki se bodo vključile, ko vaš računalnik določen čas ne bo dejaven: ®...
  • Page 85 ® Funkcija Wake on LAN je ob odpremi računalnika Lenovo iz tovarne omogočena in nastavitev ostane v veljavi tudi, ko je računalnik v stanju spanja ali pripravljenosti. Če funkcije Wake on LAN ne želite imeti omogočene, ko je vaš računalnik v stanju spanja ali pripravljenosti, lahko zmanjšate porabo elektrike in podaljšate čas, ko je računalnik v...
  • Page 86: Opomba Za Regulatorne Informacije

    (Allow this device to bring the computer out of standby). 8. Kliknite V redu. Opomba za regulatorne informacije Najnovejše regulatorne opombe so na voljo na spletnem mestu. Ogledate si jih tako, da odprete stran http://www.lenovo.com/think/support, kliknete Odpravljanje težav, nato pa Uporabniški vodiči in priročniki. ® ThinkPad...
  • Page 87: Blagovne Znamke

    Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke Lenovo v Združenih državah Amerike, drugih državah ali v obojih. ® Lenovo ® Rescue and Recovery ® ThinkPad ® ThinkVantage ® TrackPoint UltraBase Ultrabay Wake on LAN je registrirana blagovna znamka International Business Machines Corporation v Združenih državah Amerike, v drugih državah ali v obojih.
  • Page 88 ® ThinkPad X200 Tablet Vodič za servisiranje in odpravljanje težav...
  • Page 89: Stvarno Kazalo

    29 obnovitev tovarniške vsebine 34 spanje ali mirovanje 23 seznam telefonskih številk za podporo po sporočila o napakah 13 vsem svetu 53 funkcije in specifikacije 67 težave pri zagonu 30 skrb za računalnik 3 tipkovnica 22 © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 90 specifikacije strojna oprema 68 specifikacije izdelka 68 Spletna pomoč 51 sporočila o napakah odpravljanje težav 13 tablični način nasveti 5 tablično digitalizatorsko pero nasveti 6 težave pri zagonu odpravljanje težav 30 tipkovnica čiščenje 7 odpravljanje težav 22 tovarniška vsebina obnovitev 33 trdi disk diagnosticiranje 11 odpravljanje težav 29...
  • Page 92 Številka dela: 44C9728 Printed in China (1P) P/N: 44C9728...

Table of Contents