Lenovo ThinkCentre A61e Uživatelská Příručka

Typy pocitacu 6417, 6418, 6449, 6453
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A61e:
Table of Contents

Advertisement

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A61e

  • Page 3 ThinkCentre Uživatelská příručka...
  • Page 4 Před použitím těchto informací a produktu, který podporují, si přečtěte publikaci Bezpečnostní pokyny a informace o záruce, kterou jste obdrželi s tímto produktem, a část Dodatek B, “Upozornění”, na stránce 53. První vydání (srpen 2007) © Copyright Lenovo 2005, 2007. Části © Copyright International Business Machines Corporation 2005. Všechna práva vyhrazena.
  • Page 5: Table Of Contents

    Aktualizace (flash) systému BIOS z diskety nebo disku CD-ROM . . 21 Rejstřík ....55 Změna nastavení pomocí diskety s obslužným programem 22 © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Uživatelská příručka...
  • Page 7: Úvod

    V části Dodatek A, “Ruční příkazy modemu”, na stránce 45 najdete příkazy pro manuální programování vašeho modemu. v V části Dodatek B, “Upozornění”, na stránce 53 najdete poznámky a informace o ochranných známkách. © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 8 Uživatelská příručka...
  • Page 9: Kapitola 1. Důležité Bezpečnostní Instrukce

    Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s produktem. Přečtením těchto bezpečnostních instrukcí snížíte riziko úrazu nebo poškození produktu. Pokud již kopii příručky Bezpečnostní pokyny a informace o záruce nemáte, získáte ji na webu podpory společnosti Lenovo: http://www.lenovo.com/support. © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 10 Uživatelská příručka...
  • Page 11: Kapitola 2. Uspořádání Pracovní Plochy

    Pokud není možné zabránit odrazům nebo upravit osvětlení, může pomoci antireflexní filtr umístěný před obrazovkou. Tyto filtry však mohou ovlivnit jasnost obrazu na obrazovce; vyzkoušejte je proto až po vyčerpání ostatních způsobů potlačení odrazů. © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 12: Cirkulace Vzduchu

    Na problémech s odrazy se podílí také prach. Nezapomeňte pravidelně čistit obrazovku jemným hadříkem navlhčeným v tekutém čisticím prostředku na sklo. Cirkulace vzduchu Počítač a monitor produkují teplo. Ventilátor počítače vhání dovnitř čerstvý vzduch a vytlačuje horký vzduch. Horký vzduch z monitoru uniká ventilačními otvory. Zakrytí otvorů...
  • Page 13: Kapitola 3. Nastavení Počítače

    Pokud je napájecí síťové napětí v rozmezí 200 – 240 V ~, nastavte přepínač na hodnotu 230 V. 2. Připojte kabel klávesnice k odpovídajícímu konektoru klávesnice, buď ke standardnímu konektoru klávesnice 1 , nebo ke konektoru USB (Universal Serial Bus) 2 . © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 14 Poznámka: Některé modely mají klávesnici se snímačem otisku prstu. Po nastavení a zapnutí počítače najdete další informace o registraci počítače v systému online nápovědy Access Help. Pokyny týkající se otevření systému online nápovědy viz “Systém Access Help” na stránce 42. 3.
  • Page 15 5. Máte-li modem, připojte jej v souladu s níže uvedenými informacemi. L IN L I N L I N L IN Tento obrázek ukazuje dva konektory na zadní straně počítače. Ty slouží k připojení modemu. Ve Spojených státech a ostatních zemích a regionech, které používají telefonní zásuvku RJ-11, připojte jeden konec telefonního kabelu do telefonu a druhý...
  • Page 16 7. Jestliže máte napájené reproduktory s napájecím adaptérem (~), postupujte podle následujících pokynů: a. Pokud je to nutné, spojte reproduktory kabelem. Některé reproduktory jsou kabelem spojeny napevno. b. Připojte kabel napájecího adaptéru k reproduktoru. c. Připojte reproduktory k počítači. d. Připojte napájecí adaptér do zásuvky. 8.
  • Page 17: Zapnutí Napájení Počítače

    1 USB Tento konektor použijte pro připojení zařízení, které vyžaduje připojení přes konektor USB (Universal Serial Bus), jako je klávesnice, myš, skener, tiskárna nebo PDA (Personal Digital Assistant). 2 Sériový Tento konektor použijete pro připojení externího modemu, sériové tiskárny nebo jiného zařízení, které používá 9poziční sériový konektor. 3 S-video Tento konektor použijete pro připojení...
  • Page 18: Dokončení Instalace Softwaru

    Dokončení instalace softwaru Důležité Před použitím programů dodávaných s tímto počítačem si pozorně přečtěte licenční smlouvy. Tyto smlouvy podrobně stanoví práva, povinnosti a záruky vztahující se na software dodaný s tímto počítačem. Užíváním těchto programů vyjadřujete svůj souhlas s podmínkami těchto smluv. Pokud s podmínkami smluv připojených k tomuto softwaru nesouhlasíte, nepoužívejte programy.
  • Page 19: Instalace Jiného Operačního Systému

    Aktualizace antivirového softwaru Je-li v počítači předinstalovaný operační systém Microsoft Windows, obsahuje také antivirový software, který slouží k detekci a odstraňování virů. Společnost Lenovo poskytuje na vašem harddisku plnou verzi antivirového softwaru předplacenou zdarma na 90 dní. Po uplynutí 90 dní musíte získat novou definici virů.
  • Page 20 v 1 modul SODIMM (small outline dual-inline memory module) (paměť 512 MB DDR2, 1 otevřená pozice) (některé modely) v 1 modul SODIMM (paměť 1024 MB DDR2, 1 otevřená pozice) (některé modely) Připojitelnost: v řadič sítě Ethernet 10/100 Mb/s (některé modely) v řadič...
  • Page 21: Technické Údaje

    1. Operační systémy, které jsou zde uvedeny, čekají v době vydání této publikace na udělení certifikátu nebo prochází testováním kompatibility. Po vydání této publikace mohou být další operační systémy označeny společností Lenovo za kompatibilní s vaším počítačem. Opravy a dodatky k tomuto seznamu mohou následovat.
  • Page 22 Rozměry: Šířka: 275 mm (10,83 ″). Výška: 81 mm (3,19 ″). Hloubka: 242 mm (9,53 ″). Hmotnost: Poznámka: Hmotnost nezahrnuje napájecí zdroj ani externí kabely. Minimální dodávaná konfigurace: 3,27 kg (7,2 liber). Maximální konfigurace: 3,72 kg (8,2 liber). Prostředí: Teplota vzduchu: Zapnutý...
  • Page 23: Kapitola 4. Přehled Softwaru

    S operačním systémem Windows může být dodáván následující software: Software dodávaný společností Lenovo Společnost Lenovo vám poskytla následující softwarové aplikace, aby vám pomohla zvýšit produktivitu a snížit náklady spojené s údržbou počítače. Software, který jste obdrželi spolu s počítačem, se může lišit v závislosti na modelu počítače.
  • Page 24: Adobe Acrobat Reader

    Adobe Acrobat Reader Adobe Acrobat Reader je nástroj určený pro zobrazování a tisk dokumentů PDF a pro hledání v nich. Podrobnější informace o přístupu k elektronickým příručkám a webovým stránkám Lenovo najdete v části “Složka Online Books” na stránce 41. Uživatelská příručka...
  • Page 25: Kapitola 5. Použití Obslužného Programu Setup Utility

    2. V nabídce obslužného programu Setup Utility vyberte volbu Language (Jazyk). 3. Vyberte jazyk, který chcete v systému BIOS nastavit, a stiskněte klávesu Enter. 4. Aby se změny projevily, restartujte počítač. © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 26: Používání Hesel

    Používání hesel Pomocí obslužného programu Setup Utility je možné nastavit hesla, která zabrání neoprávněným osobám v získání přístupu k vašim datům a počítači. Viz “Spuštění obslužného programu Setup Utility” na stránce 17. Dostupné jsou tyto typy hesel: v Heslo uživatele. v Heslo administrátora.
  • Page 27: Výběr Spouštěcího Zařízení

    3. Vyberte volbu Set Passwords. Prostudujte si informace zobrazené na pravé straně obrazovky. Výběr spouštěcího zařízení Pokud se váš počítač nespustí (nezavede) ze zařízení (jako je například CD-ROM, disketa nebo pevný disk) tak, jak by měl, postupujte podle jedné z těchto procedur, pomocí níž vyberete spouštěcí...
  • Page 28 Uživatelská příručka...
  • Page 29: Kapitola 6. Aktualizace Systémových Programů

    Lenovo může provádět změny a vylepšení prostředí POST/BIOS. Když jsou aktualizace uvolněny, jsou dostupné z webových stránek Lenovo (http://www.lenovo.com) jako stáhnutelné soubory. Instrukce pro použití aktualizací prostředí POST/BIOS jsou dostupné...
  • Page 30: Změna Nastavení Pomocí Diskety S Obslužným Programem

    Poznámka: Vzhledem k neustálým vylepšením, která jsou prováděna na webových stránkách, může být obsah webové stránky (včetně odkazů zmiňovaných v následující proceduře) kdykoliv změněn. 1. Ve vašem prohlížeči zadejte do adresního pole adresu http://www.lenovo.com/support a stiskněte klávesu Enter. 2. Následujícím způsobem vyhledejte stažitelné soubory určené pro svůj typ počítače: a.
  • Page 31 6. Přesuňte propojku ze standardní pozice (piny 1 a 2) na piny 2 a 3. 7. Zavřete kryt počítače a znovu připojte všechny kabely, které jste odpojili. Další informace naleznete v tématu "Dokončení výměny dílů" v příručce Příručka pro instalaci a výměnu hardwaru. 8.
  • Page 32 Uživatelská příručka...
  • Page 33: Kapitola 7. Odstraňování Problémů A Diagnostika

    Žádná klávesa není trvale stisknuta. Pokud nemůžete chybu odstranit, nechte počítač odborně opravit. Telefonní čísla středisek servisu a podpory najdete v informacích o bezpečnosti a záruce, které jste obdrželi spolu s vaším počítačem. © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 34: Diagnostické Programy

    1. Nejnovější verzi diagnostických programů PC-Doctor for Windows, PC-Doctor for Windows PE a PC-Doctor for DOS si můžete stáhnout z webových stránek http://www.lenovo.com/support/. Chcete-li vyhledat soubory ke stažení, které jsou specifické pro váš počítač, zadejte do pole Enter a product number typ vašeho počítače a pak klepněte na tlačítko Go.
  • Page 35: Aplikace Pc-Doctor For Windows

    Aplikace PC-Doctor for DOS V závislosti na typu a modelu vašeho počítače budete mít v počítači Lenovo nainstalován buď diagnostický program PC-Doctor for DOS, nebo diagnostický program PC-Doctor for Windows PE. Diagnostický program PC-Doctor for DOS je součástí pracovní plochy aplikace Rescue and Recovery a pracuje nezávisle na operačním systému Windows.
  • Page 36 Vytvoření diagnostických disket Chcete-li vytvořit diagnostické diskety, stáhněte si z webových stránek http://www.lenovo.com/support/ program PC-Doctor pro DOS na dvě prázdné, zformátované diskety. Pokud nemáte přístup k internetu, vytvořte diagnostické diskety takto: Poznámka: Pro dokončení této procedury budete potřebovat disketovou jednotku ve vašem počítači nebo disketovou jednotku USB.
  • Page 37: Aplikace Pc-Doctor For Windows Pe

    Další nápovědu získáte stisknutím klávesy F1. Aplikace PC-Doctor for Windows PE V závislosti na typu a modelu vašeho stroje budete mít na počítači Lenovo nainstalován buď diagnostický program PC-Doctor for DOS, nebo diagnostický program PC-Doctor for Windows PE.
  • Page 38: Optická Myš

    Optická myš Optická myš používá diodu LED (light-emitting diode) a optický senzor, který naviguje ukazatel. Pokud se ukazatel na obrazovce nepohybuje plynule, možná bude třeba vyčistit myš. Při čištění optické myši postupujte takto: 1. Vypněte počítač. 2. Odpojte kabel myši od počítače. 3.
  • Page 39 3. Otočte myš vzhůru nohama. Otočte pojistný kroužek 1 do polohy ″odemčeno″, aby bylo možné vyjmout kuličku. 4. Položte ruku přes pojistný kroužek a kuličku 2 , pak otočte myš správnou stranou nahoru. Pojistný kroužek a kulička vypadnou do vaší dlaně. 5.
  • Page 40 Uživatelská příručka...
  • Page 41: Kapitola 8. Obnova Softwaru

    Kapitola 8. Obnova softwaru Tato kapitola vám pomůže obeznámit se s řešeními pro obnovu, které nabízí Lenovo pro počítače dodávané s předinstalovaným operačním systémem. Popisuje, jak a kdy použít níže uvedené metody obnovy: v Vytvoření a použití disků Product Recovery.
  • Page 42: Provádění Operací Zálohování A Obnovy

    Při použití disků Product Recovery u operačního systému Windows XP máte možnost vstoupit na pracovní plochu Rescue and Recovery a vybrat si z širokého spektra operací obnovy. Při použití disků Product Recovery u Windows Vista budete vyzváni k vložení disků Product Recovery a budete provedeni procesem obnovy počítače do stavu od výrobce. Chcete-li disky Product Recovery použít u operačního systému Windows XP, postupujte takto: Upozornění: Při obnově...
  • Page 43: Použití Pracovní Plochy Rescue And Recovery

    Po vytvoření zálohy pevného disku můžete uložit celý obsah pevného disku nebo jen vybrané soubory nebo můžete uložit jen operační systém Windows a aplikace. Chcete-li provést operaci zálohování prostřednictvím programu Rescue and Recovery, postupujte takto: 1. Na pracovní ploše systému Windows otevřete nabídku Start, pak vyberte příkaz Všechny programy, klepněte na ThinkVantage a pak na Rescue and Recovery.
  • Page 44: Vytvoření A Použití Záchranného Média

    Pracovní plochu Rescue and Recovery spustíte takto: 1. Vypněte počítač. 2. Restartujte počítač. 3. Opakovaně tiskněte a uvolňujte klávesu F11. 4. Jakmile se ozve zvukový signál nebo se zobrazí logo, uvolněte klávesu F11. 5. Na výzvu zadejte heslo, je-li pro program Rescue and Recovery nastaveno. Po chvíli se zobrazí...
  • Page 45: Vytvoření A Použití Záchranné Diskety Recovery Repair

    Disketu Recovery Repair vytvoříte takto: 1. Spusťte počítač a operační systém. 2. Ve webovém prohlížeči vyhledejte stránku na adrese: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Vložte disketu do disketové mechaniky A. Informace na disketě budou odstraněny a disketa bude náležitě naformátována. 4. Dvakrát klepněte na příslušné jméno souboru. Vytvoří se disketa.
  • Page 46: Obnova Nebo Instalace Ovladačů Zařízení

    Nejnovější verze ovladačů zařízení pro zařízení instalovaná u výrobce jsou dostupné rovněž na webových stránkách na adrese http://www.lenovo.com/think/support/. Chcete-li přeinstalovat ovladač zařízení instalovaného u výrobce, postupujte takto: 1. Spusťte počítač a operační systém.
  • Page 47: Nastavení Spouštěcího Zařízení Ve Spouštěcí Posloupnosti

    Nastavení spouštěcího zařízení ve spouštěcí posloupnosti Než spustíte program Rescue and Recovery z CD, DVD, z USB disku nebo z jiného externího zařízení, musíte napřed v obslužném programu Setup Utility změnit spouštěcí posloupnost. Chcete-li si prohlédnout nebo změnit spouštěcí posloupnost, postupujte takto: 1.
  • Page 48 Uživatelská příručka...
  • Page 49: Kapitola 9. Jak Získat Zákaznickou Podporu A Servis

    Start, vyberte volbu Všechny programy, vyberte Online Books a klepněte na Online Books. Dvakrát klepněte na příslušnou příručku týkající se vašeho počítače. Příručky jsou zároveň dostupné na webových stránkách společnosti Lenovo na adrese http://www.lenovo.com. Poznámky: 1. Tyto příručky jsou k dispozici ve formátu PDF (Portable Document Format), který...
  • Page 50: Systém Access Help

    Webové stránky Lenovo (www.lenovo.com) poskytují velké množství informací a služeb, které vám pomohou při nákupu, přechodu na vyšší verzi a při údržbě vašeho počítače. Na webových stránkách Lenovo získáte přístup k aktuálním informacím určených pro váš počítač. Z webových stránek www.lenovo.com můžete také: v Zakoupit: –...
  • Page 51: Použití Dokumentace A Diagnostických Programů

    Lenovo nebo prodejce vám v takovém případě poskytne vybrané aktualizace (Engineering Changes). Následující položky záruka nepokrývá. v Výměna nebo používání jiných dílů, než jsou díly Lenovo, nebo dílů Lenovo, na které se nevztahuje záruka. v Identifikaci příčiny softwarových problémů.
  • Page 52: Použití Ostatních Služeb

    Chcete-li zjistit, zda váš počítač podléhá mezinárodnímu záručnímu servisu, a chcete se podívat na seznam zemí, kde je tento servis k dispozici, jděte na webové stránky http://www.lenovo.com/support/, klepněte na odkaz Warranty a postupujte podle pokynů na obrazovce. Potřebujete-li technickou podporu při instalaci aktualizací Service Pack pro předinstalované...
  • Page 53: Dodatek A. Ruční Příkazy Modemu

    Příkazy se nezobrazují (echo). Příkazy se zobrazují (echo). Únikové znaky - přepnutí z datového režimu do příkazového režimu (T.I.E.S. Command). Vynutí zavěšení (on-hook). Vynutí obsazený tón (off-hook). Poznámka: příkaz H1 není podporován v Itálii. © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 54 Příkaz Funkce Zobrazí identifikační kód produktu. Test ROM Checksum Test od výrobce. Test interní paměti. ID firmwaru. Vyhrazené ID. Nízká hlasitost reproduktoru. Nízká hlasitost reproduktoru. Střední hlasitost reproduktoru. Vysoká hlasitost reproduktoru. Vypne interní reproduktor. Interní reproduktor zapnut, dokud není rozeznán nosný signál. Interní...
  • Page 55: Příkazy Extended At

    Příkazy Extended AT Příkaz Funkce &C0 Vynutit zapnutí signálu CDS (Carrier Detect &C_ Signal). &C1 Zapnout CD, když je přítomen vzdálený nosný signál. &D0 &D_ Modem ignoruje signál DTR. &D1 Po přepnutí DTR se modem vrátí do příkazového režimu. &D2 Po přepnutí...
  • Page 56: Příkazy Mnp/V.42/V.42Bis/V.44

    Příkaz Funkce &T8 Provést lokální analogový smyčkový test a test Self-Test. &V0 Zobrazí aktivní a uložené profily. &V &V1 Zobrazí statistiku posledního připojení. &W0 Uloží aktivní profil jako Profil 0. &W_ &W1 Uloží aktivní profil jako Profil 1. Zakáže automatické přeladění. Povolí...
  • Page 57: Příkazy Fax Class 1

    Příkazy Fax Class 1 +FAE=n Automatická odpověď data/fax. Třída služby. +FCLASS=n +FRH=n Přijmout data s rámováním HDLC. Přijmout data. +FRM=n +FRS=n Přijmout ticho. Vysílat data s rámováním HDLC. +FTH=n +FTM=n Vysílat data. +FTS=n Ukončit přenos a čekat. Příkazy Fax Class 2 +FCLASS=n Třída služeb.
  • Page 58: Hlasové Příkazy

    Vypršení času fáze C. +FPHCTO +FPOLL Označuje požadavek na funkci vyžádaného příjmu. Stav přenosu stránky. +FPTS: +FPTS= Stav přenosu stránky. Identifikace verze. +FREV? +FSPT Povolit funkci vyžádaného příjmu. Nahlásit ID přenosové stanice. +FTSI: Hlasové příkazy Vybrat přenosovou rychlost (v baudech). #BDR #CID Povolit detekci identifikačního čísla volajícího a formát nahlašování.
  • Page 59 Upozornění pro švýcarské uživatele: Pokud nemá vaše telefonní linka Swisscom vypnutý signál Taxsignal, může být narušena funkce modemu. Tento problém můžete vyřešit instalací filtru s těmito specifikacemi: Telekom PTT SCR-BE Taximpulssperrfilter-12kHz PTT Art. 444.112.7 Bakom 93.0291.Z.N Dodatek A. Ruční příkazy modemu...
  • Page 60 Uživatelská příručka...
  • Page 61: Dodatek B. Upozornění

    Informace o produktech a službách, které jsou momentálně ve Vaší zemi dostupné, můžete získat od zástupce Lenovo pro Vaši oblast. Žádný z odkazů na produkty, programové vybavení nebo služby Lenovo neznamená, ani z něj nelze vyvozovat, že smí být použit pouze uvedený...
  • Page 62: Upozornění Na Televizní Výstup

    Macrovision Corporation a je určeno pouze pro domácí a další omezené použití, pokud není společností Macrovision Corporation určeno jinak. Zpětné překládání a dekódování je zakázáno. Ochranné známky Následující termíny jsou ochrannými známkami společnosti Lenovo v USA a případně v dalších jiných zemích: Lenovo Rescue and Recovery...
  • Page 63: Rejstřík

    9 vybavení 13 vypnutí počítače 11 elektrické zásuvky 4 nápověda Ethernet 12 a servis 42 access 42 získání 41 nastavení fax class 1 heslo 18 příkazy 49 počítače 5 © Lenovo 2005, 2007. Části © IBM Corp. 2005.
  • Page 64 nastavení (pokračování) příkazy (pokračování) záchranné zařízení 39 hlas 50 změna 17 MNP/V.42/V.42bis/V.44 48 zobrazení 17 ruční modem 45 příkazy AT basic 45 extended 47 příkazy modemu obnova basic AT 45 operace, zálohování a 34 Extended AT 47 ovladače zařízení 38 fax class 1 49 po neúspěšné...
  • Page 65 Recovery Repair 37 a použití záchranného média 36 disk Product Recovery 33 obraz diagnostického CD 27 webové stránky Lenovo 42 webové stránky, Lenovo 42 záchranné médium, vytvoření a použití 36 záchranné zařízení, spuštění 39 zakoupení dalších služeb 44 zapnutí...
  • Page 66 Uživatelská příručka...
  • Page 68 Číslo položky: 43C6207 Vytištěno v Dánsku společností IBM Danmark A/S. (1P) P/N: 43C6207...

Table of Contents