DeLonghi ESAM 4000 Instructions Manual

DeLonghi ESAM 4000 Instructions Manual

Hide thumbs Also See for ESAM 4000:

Advertisement

CoffEE makEr
Instructions
ESam 4000/4200
DE
GB

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for DeLonghi ESAM 4000

  • Page 1 CoffEE makEr Instructions ESam 4000/4200...
  • Page 3: Electrical Requirements

    ElECtrICal rEquIrEmEntS Before using this appliance ensure that the voltage indicated on the product corresponds with the main voltage in your home, if you are in any doubt about your supply contact your local electricity company. The flexible mains lead is supplied connected to a B.S. 1363 fused plug having a fuse of 13 amp capacity.
  • Page 4 A4 A5 B2/B3 B4/B5 B6/B7 B12 B13 B14 B15...
  • Page 7: Table Of Contents

    Cuprins date tehniCe ..............224 eLiminare ............... 224 introduCere ..............214 simbologia utilizată în aceste instrucţiuni ......214 semnfiCiatuL afiŞaJeLor Luminoase În timpuL Litere între paranteze ............214 funCţionării normaLe ..........225 probleme si reparatii ............214 semnifiCatuL afiŞaJeLor Luminose de aLarmă ..226 siguranţă...............
  • Page 8: Introducere

    Introducere SIguranţă vă mulţumim pentru că aţi ales aparatul automat de ca- avertismente fundamentale referitoare la fea şi cappuccino “esam4000/4200. siguranţă vă urăm distracţie plăcută cu noul dv. aparat. Pericol! faceţi-vă timp câteva minute pentru a citi aceste instruc- deoarece aparatul funcţionează cu curent electric, este ţiuni de utilizare.
  • Page 9: Descriere

    utILIzare conform deStInaţIeI deScrIere acest aparat este construit în scopul preparării cafelei şi descrierea aparatului încălzirii băuturilor. (pag. 3 - a ) orice altă utilizare este considerată improprie. a1. mâner de reglare al gradului de măcinare a2. Întrerupător general (în spatele maşinii) acest aparatul nu este destinat utilizării comerciale.
  • Page 10: Controlul Aparatului

    oPeraţIunI PreLImInare Prima punere în funcţiune a aparatului controlul aparatului Nota Bene: după ce aţi desfăcut ambalajul, verificaţi integritatea • În fabrică s-a folosit cafea pentru controlarea apa- aparatului şi asiguraţi-vă că toate accesoriile sunt pre- ratului, de aceea este normal să mai existe urme de zente. nu folosiţi aparatul dacă prezintă deteriorări cafea în interiorul râşniţei.
  • Page 11: Pornirea Aparatului

    PornIrea aParatuLuI SetaţI StIngerea automată (Standby) aparatul este setat să se oprească după 2 ore de neuti- Nota Bene: lizare. puteţi modifica acest interval de timp pentru ca Înainte de a porni aparatul, asiguraţi-vă că întrerupătorul aparatul să se oprească după 15 sau 30 de minute sau general din spatele aparatului se află...
  • Page 12: Selectarea Gustului Cafelei

    PregătIrea cafeLeI reglarea aparatului de măcinat cafea aparatul de măcinat cafea nu trebuie să fie reglat, cel Selectarea gustului cafelei puţin iniţial, deoarece a fost deja setat din fabrică pentru reglaţi maneta de selectare a gustului cafelei (b8) pen- a obţine o distribuire corectă a cafelei. tru a seta gustul dorit: cu cât rotiţi mai mult în sens orar totuşi dacă...
  • Page 13: Pregătirea Cappuccinului

    2. poziţionaţi sub jgheaburile duzei de cafea: Nota Bene: - 1 ceaşcă, dacă doriţi 1 cafea (fig. 9); În cazul în care utilizaţi cafea premăcinată, puteţi - 2 ceşti, dacă doriţi 2 cafele. prepara numai o ceaşcă de cafea o dată. 3.
  • Page 14: Curăţarea Cappuccinatorului După Utilizare

    curăţarea cappuccinatorului după utilizare 3. apăsaţi tasta : afişajul respectiv pâlpâie pentru Curăţaţi cappuccinatorul după fiecare utilizare, pentru a a semnaliza că maşina se încălzeşte; evita depozitele de reziduuri de lapte sau obturarea. 4. rotiţi cappuccinatorul în exterior, introducându-l în recipientul cu lapte (fig.
  • Page 15: Curăţarea Interiorului Aparatului

    3. rotiţi maneta vapor cu jumătate de rotaţie în sens pentru a realiza curăţenia (cu aparatul pornit): antiorar până la sfârşitul cursei: începe distribuirea. • Deschideţi gemuleţul de serviciu în partea anteri- 4. Întrerupeţi plasând mânerul abur în poziţia 0. oaro, extrageţi tăviţa pentru colectarea picăturilor (fig.
  • Page 16: Decalcifiere

    este murdar. dacă este necesar, eliminaţi depozitele 5. introduceţi infuzorul în apă timp de aprox. 5 minute de cafea cu ajutorul pensonului şi al unui burete. şi apoi limpeziţi-l sub robinet. 2. aspiraţi toate reziduurile cu un aspirator (fig. 20). 6.
  • Page 17: Programarea Durităţii Apei

    1. porniţi aparatul. 10. atunci când rezervorul apă este complet golit, se 2. goliţi rezervorul de apă (a12). stinge afişajul şi se aprinde afişaju şi în- 3. turnaţi în rezervorul de apă decalcifiantul diluat cu cep să pâlpâie afişajele apă (respectând proporţiile de decalcifiant de pe 11.
  • Page 18: Date Tehnice

    eLImInare 3. apăsaţi tasta eco pentru a seta duritatea reală (ni- velul indicat de banda reactivă). avertismente pentru eliminarea corectă a nivelul nivelul nivelul nivelul produsului conform directivei europene 2002/96/eC şi decretului Legislativ nr. 151 din 25 iulie 2005. nu eliminaţi produsul împreună cu deşeurile urbane la finalul perioadei utile de funcţionare.
  • Page 19 SemnfIcIatuL afIŞaJeLor LumInoaSe În tImPuL funcţIonărII normaLe afIŞaJe deScrIere SemnIfIcat afişajele pâlpâie maşina nu este gata pentru a face cafeaua (temperatura apei nu a atins încă temperatura ideală). aşteptaţi ca afişajele să se aprindă ne- intermitent înainte de a face prima cafea. afişajele sunt aprinse în mod ne- aparatul a atins temperatura potrivită...
  • Page 20: Semnificatul Afişajelor Luminose De Alarm

    SemnIfIcatuL afIŞaJeLor LumInoSe de aLarmă afIŞaJe deScrIere SemnIfIcat ce trebuIe făcut afişajul este aprins în apa în rezervor nu este sufi- umpleţi rezervorul cu apă şi/sau intro- cientă sau rezervorul nu este duceţi în mod corect rezervorul, apăsând mod neintermitent introdus corect.
  • Page 21: Rezolvarea Problemelor

    afIŞaJe deScrIere SemnIfIcat ce trebuIe făcut există un zgomot anor- nu aţi introdus la loc infuzorul Lăsaţi uşiţa de serviciu închisă şi infu- după curăţare zorul în afara maşinii. apăsaţi simultan mal şi afişajele pâlpâie alternativ tastele până când cele patru indicatoare luminoase se sting.
  • Page 22 ProbLema cauza PoSIbILă remedIere Cafeaua iese prea lent sau • Cafeaua este măcinată prea fin. • rotiţi mânerul de reglaj măcinare cu o unitate spre numărul 1 în sens antiorar în în picături timp ce aparatul de măcinat cafea se află în funcţiune (fig. 7). deplasaţi de fiecare dată cu o unitate până...
  • Page 24 5713212681/ 09.09...

This manual is also suitable for:

Esam 4200

Table of Contents