Lenovo ThinkCentre A85 Felhasználói Kézikönyv

Géptípusok: 0041, 0107, 0163 és 7543
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A85:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Felhasználói kézikönyv
Géptípusok: 0041, 0107, 0163 és 7543

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A85

  • Page 1 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv Géptípusok: 0041, 0107, 0163 és 7543...
  • Page 3 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv Géptípusok: 0041, 0107, 0163 és 7543...
  • Page 4 Első kiadás (november 2010) © Copyright Lenovo 2010. A LENOVO termékei, adatai, számítógépes szoftverei és szolgáltatásai kizárólag magántőke bevonásával kerültek fejlesztésre, és állami szerveknek kereskedelmi termékként kerültek eladásra a 48 C.F.R. (Szövetségi Törvénykönyv) 2.101cikkének megfelelően, korlátozott használati, sokszorosítási és nyilvánosságra hozatali jogokkal.
  • Page 5: Table Of Contents

    Diagnosztikai programok... Lakatfül....Lenovo ThinkVantage Toolbox ..Jelszavas védelem ...
  • Page 6 Lenovo ThinkVantage Tools ..Televíziós kimenetre vonatkozó megjegyzés . . . Lenovo Welcome ... . Európai megfelelési CE jelölés ..
  • Page 7: Fontos Biztonsági Előírások

    és megértése csökkenti a személyi sérülések és/vagy a termék megsérülésének kockázatát. Ha a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv egyetlen példánya sem áll rendelkezésére, akkor ® hordozható dokumentum formátumban (PDF) beszerezheti a következő címen található Lenovo támogatási webhelyről: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 9: Fejezet Termék Áttekintése

    1. fejezet Termék áttekintése Ez a fejezet ismerteti a számítógép tartozékait, műszaki adatait, a Lenovo által biztosított szoftverprogramokat, valamint az alkatrészek, a csatlakozók, a belső meghajtók és az alaplap alkotórészeinek elhelyezkedését. Ez a fejezet a következő témakörökből áll: • „Tartozékok“ oldalszám: 1: Ez a rész tájékoztatást nyújt a számítógép tartozékairól.
  • Page 10 • Beépített nagyfelbontású (HD) audio • Fejhallgató- és mikrofoncsatlakozó az elülső panelen • Audio vonalbemeneti, audio vonalkimeneti és mikrofon csatlakozó a hátlapon • Belső hangszóró (rendelkezésre áll egyes modelleken) Összekapcsolhatóság 10/100/1000 Mb/s integrált Ethernet vezérlő Rendszerfelügyeleti szolgáltatások • Bekapcsoláskori önteszt (POST) hardverteszt-eredmények tárolásának képessége •...
  • Page 11: Műszaki Adatok

    Az alább felsorolt operációs rendszer(ek) kompatibilitása tanúsított vagy tesztelt a kiadvány nyomdába kerülésekor. Lehet, hogy a kézikönyv kiadása után a Lenovo további operációs rendszereket is kompatibilisnek talál. A lista ezért változhat. Ha meg szeretné állapítani, hogy egy operációs rendszer kompatibilitása tanúsított vagy vizsgált-e, akkor látogasson el az operációs rendszer szállítójának webhelyére.
  • Page 12: Szoftver Bemutatása

    Bemeneti frekvencia tartomány: 50-60 Hz Feszültségválasztó kapcsoló beállítása: 230 V váltóáram Szoftver bemutatása A számítógép előre telepített operációs rendszerrel és számos Lenovo által biztosított alkalmazással érkezik. Windows operációs rendszerrel biztosított szoftver Ez a rész tájékoztatást nyújt a Windows operációs rendszerrel érkezett szoftverről.
  • Page 13 Rescue and Recovery programot. A Rescue and Recovery alkalmazás telepítéséhez tegye a következőket: 1. Kattintson a Start ➙ Minden program ➙ Lenovo ThinkVantage Tools pontokra, majd kattintson duplán a Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemre. 2. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  • Page 14: Elhelyezkedések

    A számítógép olyan antivírus szoftverrel érkezik, amelynek segítségével felismerheti és megszüntetheti a vírusokat. A Lenovo egy teljes antivírus szoftver változatot biztosít a számítógépen, 30 napos ingyenes előfizetéssel. A 30 nap letelte után meg kell újítania a licencet ahhoz, hogy továbbra is megkapja az antivírus szoftver frissítéseit.
  • Page 15: Csatlakozók És Alkatrészek Elhelyezkedése A Számítógép Hátlapján

    1. ábra Elülső csatlakozók, kezelőszervek és jelzőfények elhelyezkedése Merevlemez működését jelző fény USB csatlakozó Tápellátás jelzőfénye Fejhallgató csatlakozó Főkapcsoló Mikrofon csatlakozó Optikai meghajtó kiadó/bezáró gombja USB csatlakozó Csatlakozók és alkatrészek elhelyezkedése a számítógép hátlapján A 2. ábra „Hátsó csatlakozók és alkatrészek elhelyezkedése“ oldalszám: 7 a számítógép hátlapján található csatlakozók és alkatrészek elhelyezkedését mutatja be.
  • Page 16: Alkotórészek Elhelyezkedése

    Csatlakozó Leírás Audio vonal be csatlakozó Külső audio eszközök (például sztereó rendszer) felől érkező audio jelek fogadására használják. Külső audio eszköz csatlakoztatásakor az eszköz audio vonalkimeneti csatlakozóját és a számítógép audio vonalbemeneti csatlakozóját kell kábellel összekötni. Audio vonal-ki csatlakozó Audio jelek küldésére használják a számítógépből külső eszközök felé, úgymint aktív sztereó...
  • Page 17 3. ábra Alkotórészek elhelyezkedése Hűtőborda és ventilátor szerelvény Merevlemez meghajtó Memóriamodulok (2) Alaplap Előlap Hátsó ventilátor szerelvény 1. fejezet . Termék áttekintése...
  • Page 18: Alkatrészek Elhelyezkedése Az Alaplapon

    Optikai meghajtó (rendelkezésre áll egyes modellekben) Tápegység-szerelvény Alkatrészek elhelyezkedése az alaplapon A 4. ábra „Alaplap alkatrészeinek elhelyezkedése“ oldalszám: 10 az alaplapon található alkatrészek elhelyezkedését ábrázolja. 4. ábra Alaplap alkatrészeinek elhelyezkedése 4 tűs tápcsatlakozó CMOS (kiegészítő fémoxid félvezető) törlése/helyreállítása jumper Mikroprocesszor Borító...
  • Page 19 számítógépet más típusú adathordozók olvasására felkészítsék. A belső meghajtók beszerelése rekeszekbe történik. Ez a kézikönyv a rekeszekre a következőképpen hivatkozik: 1. rekesz, 2. rekesz, és így tovább. Belső meghajtó beszerelésekor vagy cseréjekor fontos, hogy megjegyezze az egyes rekeszekbe beszerelhető meghajtók típusát és méretét, valamint a beszerelt meghajtókhoz menő kábelek helyes csatlakoztatását. A 2.
  • Page 20 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 21: Fejezet Hardver Beszerelése Vagy Cseréje

    Számítógépének képességeit memóriamodulok, PCI kártyák vagy meghajtók hozzáadásával bővítheti. Karbantarthatja a meghibásodott hardver cseréjével. Megjegyzések: 1. Csak Lenovo által szállított számítógép alkatrészeket használjon! 2. Tartozék beszerelésekor vagy cseréjekor használja fel az itt leírtakat, valamint a tartozékkal szállított útmutatót. Külső tartozékok beszerelése Számítógépéhez csatlakoztathat külső...
  • Page 22: Számítógép Borításának Eltávolítása

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg figyelmesen el nem olvasta a számítógéppel együtt érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a számítógép borításának eltávolítását. Vigyázat! A borítás eltávolítása előtt kapcsolja ki a számítógépet, és hagyja hűlni 3-5 percig.
  • Page 23: Az Előlap Levétele És Visszahelyezése

    érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az előlap levételét és visszahelyezését. Az előlap eltávolításához és visszahelyezéséhez végezze el a következőket: 1.
  • Page 24: Pci Kártya Beszerelése Vagy Cseréje

    érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a PCI kártya telepítését vagy cseréjét. A számítógépen egy szabványos PCI kártyahely van, két PCI Express x1 és egy PCI Express x16 grafikus kártyahely.
  • Page 25 3. A számítógép hátulján távolítsa el a PCI kártyareteszt rögzítő csavart. 9. ábra A PCI kártyareteszt rögzítő csavar eltávolítása 2. fejezet . Hardver beszerelése vagy cseréje...
  • Page 26 4. Tegye a következők egyikét: • PCI kártya cseréje esetén nyissa ki a PCI kártyareteszt és távolítsa el a számítógépben található régi PCI kártyát a következőkben leírtak szerint: 10. ábra „PCI kártya kiszerelése“ oldalszám: 18 Megjegyzés: Ha a PCI kártyát egy rögzítő retesz tartja a helyén, akkor nyomja meg a reteszt a nyitás érdekében.
  • Page 27: Memóriamodul Beszerelése Vagy Cseréje

    érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a memóriamodul telepítését vagy cseréjét. A számítógép négy memóriacsatlakozóval rendelkezik a DDR3 SDRAM DIMM modulok fogadására, amelyek így akár 16 GB rendszermemóriát is biztosíthatnak.
  • Page 28 1. Vegye ki a meghajtókból az adathordozókat, és kapcsolja ki az összes csatlakoztatott eszközt és magát a számítógépet is. Húzza ki az összes tápkábelt az elektromos csatlakozókból, és húzza ki az összes kábelt a számítógépből is. 2. Vegye le a számítógép borítását. Lásd: „Számítógép borításának eltávolítása“ oldalszám: 14. 3.
  • Page 29: Elem Cseréje

    érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support A számítógép olyan speciális memóriával rendelkezik, amely a dátumot, időt és a beépített alkatrészek beállításait tárolja. Az információk megőrzését a számítógép kikapcsolása után elem biztosítja.
  • Page 30: Tápegység-Szerelvény Cseréje

    érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a tápegység szerelvény cseréjét. Annak ellenére, hogy a tápkábel kihúzása után nincs mozgó alkatrész a számítógépben, a következő...
  • Page 31 VESZÉLY! Veszélyes mozgó alkatrészek. Tartsa távol ujjait és egyéb testrészeit. Vigyázat! Soha ne vegye le a tápegység vagy más olyan alkatrész borítóját, amelyiken a következő címkét találja. Veszélyes feszültség, áram vagy energiaszint van jelen az olyan alkotórészekben, amelyeken ilyen címkék vannak. Az ilyen alkotórészek nem tartalmaznak javítható alkatrészeket. Ha ilyen alkatrészeket talál gyanúsnak, forduljon szerviz szakemberhez.
  • Page 32 4. Fektesse az oldalára a számítógépet, és csavarja ki a tápegység szerelvényét rögzítő négy csavart. Ezután csúsztassa a tápegység-szerelvényt a keret eleje felé. 17. ábra Tápegység-szerelvény csavarjainak eltávolítása 5. Fordítsa el a tápegység-szerelvényt a jelzett módon, majd emelje fel a tápegység-szerelvényt és vegye ki a házból.
  • Page 33: Hűtőborda És Ventilátor Szerelvény Cseréje

    8. Csavarja vissza az új tápegység-szerelvényt rögzítő négy csavart. Megjegyzés: Csak Lenovo által szállított csavarokat használjon! 9. Csatlakoztassa az új tápegység-szerelvény kábeleit az alaplapon és a meghajtókon. Lásd: „Alkatrészek elhelyezkedése az alaplapon“ oldalszám: 10.
  • Page 34 7. Kövesse a leírtakat a négy csavar eltávolításához, amelyek rögzítik a hűtőbordát és a ventilátor szerelvényt az alaplaphoz: a. Félig csavarja ki az csavart, majd csavarja ki teljesen a csavart, ezután csavarja ki teljesen az csavart. b. Félig csavarja ki a csavart, majd csavarja ki teljesen a csavart, ezután csavarja ki teljesen a csavart.
  • Page 35: Mikroprocesszor Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg figyelmesen el nem olvasta a számítógéppel együtt érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a mikroprocesszor cseréjét. Vigyázat! A hűtőborda és a mikroprocesszor forró...
  • Page 36 4. Emelje meg a kis kart , nyissa fel a rögzítőt , hogy hozzáférjen a mikroprocesszorhoz 20. ábra Hozzáférés a mikroprocesszorhoz 5. Egyenesen felfelé emelve vegye ki a mikroprocesszort a foglalatából, az 21. ábra „A mikroprocesszor kiszerelése“ oldalszám: 29 részben leírtak szerint. Megjegyzések: a.
  • Page 37: Optikai Meghajtó Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg figyelmesen el nem olvasta a számítógéppel együtt érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az optikai meghajtó cseréjét. Az optikai meghajtó cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 38 22. ábra Optikai meghajtó kiszerelése 6. Elölről csúsztassa be az új optikai meghajtót a tartószerelvénybe, majd igazítsa össze az új optikai meghajtón található csavarhelyeket a tartószerelvényen lévő lyukakkal. Ezután csavarja vissza az új optikai meghajtót rögzítő három csavart. 23. ábra Optikai meghajtó beszerelése ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 39: Merevlemez Meghajtó Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg figyelmesen el nem olvasta a számítógéppel együtt érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a merevlemez meghajtó cseréjét. A merevlemez meghajtó cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 40 5. Távolítsa el a merevlemez meghajtót rögzítő négy csavart. Ezután húzza ki a merevlemez meghajtót a keretből. 25. ábra Merevlemez meghajtó kiszerelése ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 41 6. Csúsztassa be az új merevlemez meghajtót a tartószerelvénybe, majd igazítsa össze az új merevlemez meghajtón található csavarhelyeket a tartószerelvényen lévő lyukakkal. Ezután csavarja vissza az új merevlemez meghajtót rögzítő négy csavart. 26. ábra Merevlemez meghajtó beszerelése 7. A jelkábel egyik végét csatlakoztassa az új merevlemez meghajtóhoz, a másik végét pedig az alaplapon lévő...
  • Page 42: Kártyaolvasó Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg figyelmesen el nem olvasta a számítógéppel együtt érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a kártyaolvasó cseréjét. Megjegyzés: A kártyaolvasó csak egyes modellekben érhető el.
  • Page 43: Elülső Audio És Usb Szerelvény Cseréje

    érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az elülső audio és USB szerelvényének cseréjét. Az elülső audio és USB szerelvény cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 44: A Hátsó Ventilátor Szerelvény Cseréje

    érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a hátsó ventilátor szerelvényének cseréjét. A hátsó ventilátor szerelvény cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 45 30. ábra A hátsó ventilátor szerelvény kiszerelése 6. Vegye ki a hátsó ventilátor szerelvényt a keretből. 7. Helyezze be az új hátsó ventilátort, illessze a gumibakokat a kereten lévő lyukakhoz, majd teljesen nyomja át a gumibakokat a lyukakon. 2. fejezet . Hardver beszerelése vagy cseréje...
  • Page 46: Billentyűzet Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg figyelmesen el nem olvasta a számítógéppel együtt érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a billentyűzet cseréjét. A billentyűzet cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 47: Egér Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg figyelmesen el nem olvasta a számítógéppel együtt érkező ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv „Fontos biztonsági előírások“című részét. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az egér cseréjét. Az egér cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 48: Alkatrészcsere Befejezése

    4. Dugja be az új egér kábelét a számítógép megfelelő csatlakozójába. Az egér egy PS/2 egércsatlakozóba vagy egy USB-csatlakozóba van dugva. Attól függően, hogy hová kívánja csatlakoztatni az egeret, olvassa el a következőket: „Csatlakozók, kezelőszervek és jelzőfények a számítógép előlapján“ oldalszám: 6 vagy „Csatlakozók és alkatrészek elhelyezkedése a számítógép hátlapján“...
  • Page 49: Eszközvezérlő Programok Beszerzése

    7. A beszerelt vagy kicserélt alkatrésztől függően lehet, hogy meg kell erősíteni a változtatást a Setup Utility programban. Lásd: 4. fejezet „Setup Utility program használata“ oldalszám: 51. Megjegyzés: A Lenovo a világ legtöbb részén megköveteli a meghibásodott CRU-k (Vásárló által cserélhető egységek) visszaküldését. A visszaküldésre vonatkozó információkat a CRU-val együtt, vagy néhány nappal annak megérkezése után kapja kézhez.
  • Page 50: Alap Biztonsági Tartozékok

    „Beépített kábelzár felszerelése“ oldalszám: 42. Ez ugyanaz a zártípus, mint amit számos noteszgéphez is használnak. Közvetlenül megrendelheti a beépített kábelzárat a Lenovotól, ha rákeres a Kensington kifejezésre a következő helyen: http://www.lenovo.com/support Megjegyzés: Győződjön meg róla, hogy a felszerelt biztonsági kábel és az egyéb számítógépkábelek nem zavarják egymást.
  • Page 51: Lakatfül

    Lakatfül A számítógép lakatfüllel van felszerelve, ami megakadályozza a számítógép borítójának levételét, ha a lakat a fülbe van akasztva. 36. ábra Lakatfül felszerelése Jelszavas védelem A jogosulatlan számítógép-használat megakadályozására állítson be jelszót a Setup Utility programban. A számítógép bekapcsolásakor a rendszer bekéri a jelszót. A számítógép mindaddig nem használható, míg be nem írja az érvényes jelszót.
  • Page 52 6. Tegye vissza a kiszerelt elemeket, és dugja vissza az összes eltávolított vagy kihúzott kábelt. 7. Tegye vissza a számítógép borítását, és dugja vissza a számítógép és a monitor tápkábeleit. Lásd: „Alkatrészcsere befejezése“ oldalszám: 40. 8. Kapcsolja be a számítógépet és hagyja bekapcsolva megközelítőleg 10 másodpercig. Azután, a főkapcsolót megközelítőleg öt másodpercig lenyomva tartva kapcsolja ki a számítógépet.
  • Page 53: Fejezet Helyreállítási Információk

    Rescue and Recovery programot. A Rescue and Recovery alkalmazás telepítéséhez tegye a következőket: a. Kattintson a Start ➙ Minden program ➙ Lenovo ThinkVantage Tools pontokra, majd kattintson duplán a Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemre.
  • Page 54: Helyreállítási Adathordozó Használata

    A helyreállítási adathordozó létrehozásához Windows 7 operációs rendszer esetén kattintson a Start ➙ Minden program ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery lemezek elemekre. Azután kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Helyreállítási adathordozó használata Ez a rész ismerteti, hogyan használható a helyreállítási adathordozó Windows 7 operációs rendszereken.
  • Page 55: A Rendszermentési Művelet Végrehajtása

    Rendszermentési művelet végrehajtása Rescue and Recovery programmal Windows 7 operációs rendszer esetén: 1. A Windows munkaasztalon kattintson a Start ➙ Minden program ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemekre. Megnyílik a Rescue and Recovery program. 2. A Rescue and Recovery fő ablakban kattintson a Fejlett Rescue and Recovery indítása menüpontra.
  • Page 56: Mentési Adathordozó Létrehozása És Használata

    Figyelem: Ha visszaállítja a merevlemez-meghajtót egy Rescue and Recovery biztonsági mentésből, vagy ha visszaállítja a merevlemez-meghajtó gyárilag telepített tartalmát, akkor az elsődleges merevlemez-meghajtó partíción (ami általában a C: meghajtó) található összes fájl törlésre kerül a helyreállítási folyamatban. Lehetőség szerint készítsen másolatot a fontos fájlokról. Ha nem tudja elindítani a Windows operációs rendszert, akkor a Rescue and Recovery munkaterület Fájlok kimentése szolgáltatása segítségével másolhat fájlokat a merevlemez meghajtóról egyéb adathordozókra.
  • Page 57: Mentési Adathordozó Használata

    1. A Windows munkaasztalon kattintson a Start ➙ Minden program ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemekre. Megnyílik a Rescue and Recovery program. 2. A Rescue and Recovery fő ablakban kattintson a Fejlett Rescue and Recovery indítása menüpontra.
  • Page 58: Helyreállítással Kapcsolatos Problémák Megoldása

    A többi eszközvezérlő az egyes eszközökkel együtt szállított szoftver adathordozókon található. Gyárilag telepített eszközhöz tartozó eszközvezérlő telepítéséhez vagy újratelepítéséhez tegye a következőket: 1. Kapcsolja be a számítógépet. 2. A Windows Intéző vagy a Sajátgép segítségével jelenítse meg a merevlemez meghajtó...
  • Page 59: Fejezet Setup Utility Program Használata

    • Set Power-On Password (Bekapcsolási jelszó beállítása) • Set Administrator Password (Adminisztrátori jelszó beállítása) Nem muszáj jelszót beállítania a számítógép használatához. Azonban, a jelszó használata növeli a számítástechnika biztonságát. Ha mégis valamely jelszó beállítása mellett dönt, olvassa el az alábbi részeket. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 60: Jelszavakkal Kapcsolatos Megfontolások

    Jelszavakkal kapcsolatos megfontolások A jelszó akár 16 (1-től 16-ig) alfabetikus és numerikus karakter kombinációjából állhat. Biztonsági okokból ajánlatos erős jelszót használni, amit nem könnyű megfejteni. Az erős jelszó beállításához alkalmazza a következő irányelveket: Megjegyzés: A Setup Utility program jelszavaiban a kis- és nagybetűk nincsenek megkülönböztetve. •...
  • Page 61: Indítási Eszköz Kiválasztása

    SATA vezérlő Amikor ez az opció Tiltott, akkor a SATA csatlakozókhoz csatlakoztatott összes eszköz (például a merevlemez meghajtó vagy az optikai meghajtó) tiltott, és nem jelenik meg a rendszerkonfigurációban. USB beállítás Ez az opció az USB csatlakozók beállítására szolgál. Az eszköz engedélyezéséhez vagy letiltásához tegye a következőket: 1.
  • Page 62: Kilépés A Setup Utility Programból

    Az indítási eszközök beállított sorrendjének megjelenítéséhez vagy tartós módosításához tegye a következőket: 1. Indítsa el a Setup Utility programot. Lásd: „Setup Utility program indítása“ oldalszám: 51. 2. Válassza a Startup ➙ Primary Sequence elemeket. Olvassa el a képernyő jobb oldalán megjelenített információkat.
  • Page 63: Fejezet Rendszerprogramok Frissítése

    úgy, hogy egy rendszer- és programfrissítő lemez használatával indítja el a számítógépet, vagy pedig futtatja az operációs rendszer megfelelő speciális frissítési programját. Elképzelhető, hogy a Lenovo módosításokat/továbbfejlesztéseket végez a POST és a BIOS kódon. Amikor a frissítések közreadásra kerülnek, letölthető fájlként megjelennek a Lenovo webhelyén: http://www.lenovo.com.
  • Page 64: A Bios Frissítése (Flash) Az Operációs Rendszerből

    A BIOS frissítése (flash) az operációs rendszerből Megjegyzés: Mivel a Lenovo folyamatosan fejleszti webhelyeit, ezért azok tartalma előzetes bejelentés nélkül változhat, beleértve a következő eljárás leírásában lévő hivatkozások tartalmát is. A BIOS frissítéséhez (flash) az operációs rendszerből tegye a következőt: 1.
  • Page 65 9. A helyreállítási szekció befejezése után nem jelenik meg kép, a síphang-sorozatok befejeződnek, és a rendszer automatikusan kikapcsol. 10. Ismételje meg az 1-4. lépéseket. 11. Helyezze vissza a jumpert az általános pozícióba (1. és 2. tüske). 12. Tegye vissza a kiszerelt elemeket, és dugja vissza az összes eltávolított vagy kihúzott kábelt. 13.
  • Page 66 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 67: Fejezet Hibaelhárítás És Diagnosztikai Programok

    A biztonsággal és a jótállással kapcsolatos információkat, valamint a szervizek és ügyfélszolgálatok telefonszámainak felsorolását a termékhez kapott ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv tartalmazza. A Lenovo támogatási webhelyről beszerezheti a legújabb szerviz és ügyfélszolgálati telefonszámok listáját, valamint a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv PDF formátumú...
  • Page 68: Diagnosztikai Programok

    A Lenovo ThinkVantage Toolbox program Windows 7 operációs rendszeren történő futtatásához kattintson a Start ➙ Minden program ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Rendszerállapot és diagnosztika elemekre. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  • Page 69: Az Optikai Egér Megtisztítása

    A diagnosztikai lemez létrehozásához tegye a következőket: 1. Töltse le a diagnosztikai program önbetöltő lemez képfájlját (más néven ISO képfájlt) az alábbi webhelyről: http://www.lenovo.com/support 2. Valamilyen lemezíró szoftverrel hozza létre a diagnosztikai lemezt az ISO képfájlból. A diagnosztikai program futtatása diagnosztikai lemezről Ez a szakasz ismerteti, hogyan lehet futtatni a diagnosztikai programot a létrehozott diagnosztikai lemezről.
  • Page 70 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 71: Fejezet Információk, Súgó És Szerviz Elérése

    A kiadvány megtekintéséhez nincs szükség Internet-hozzáférésre. A kiadvány megtekintéséhez kattintson a Start ➙ Minden program ➙ Online könyvek ➙ Online könyvek elemekre, majd kattintson duplán a kézikönyvre. A kiadvány a Lenovo webhelyén is elérhető az alábbi címen: http://www.lenovo.com/support Megjegyzések: 1.
  • Page 72: Lenovo Welcome

    Lenovo Welcome A Lenovo Welcome program ismertet néhány beépített innovatív Lenovo kiegészítőt, és végigvezeti néhány fontos beállítási lépésen, amely elősegíti a számítógép széleskörű használatát. Access Help Az Access Help rendszer tájékoztatást nyújt a kezdő lépésekről, az alapvető feladatok elvégzéséről, az egyedi beállítások testreszabásáról, az adatok védelméről, a bővítésről és a fejlesztésről, valamint a hibaelhárításról.
  • Page 73: Dokumentáció És Diagnosztikai Programok Használata

    A Lenovo vagy a viszonteladó elérhetővé teszi a hardverre vonatkozó Tervezési módosításokat (EC-ket). A következő elemekre nem vonatkozik a jótállás: • Nem a Lenovo által vagy annak részére gyártott alkatrészek cseréje vagy használata, valamint nem garanciális Lenovo alkatrészek • Szoftverhiba forrásának azonosítása •...
  • Page 74: Egyéb Szolgáltatások Használata

    Annak megállapításához, hogy számítógépére vonatkozik-e a Nemzetközi jótállási szolgáltatás, valamint azon országok listájának megtekintéséhez, amelyekben a szolgáltatás elérhető, látogasson el a http://www.lenovo.com/support oldalra, kattintson a Jótállás lehetőségre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha technikai segítségre van szüksége az előtelepített Microsoft Windows termék javítócsomagjainak telepítéséhez, vagy kérdései merültek fel ezzel kapcsolatban, akkor látogasson el a Microsoft...
  • Page 75: Függelék Nyilatkozatok

    A. függelék Nyilatkozatok Előfordulhat, hogy a Lenovo nem tudja minden országban biztosítani az ebben a dokumentumban szereplő összes terméket, szolgáltatást vagy lehetőséget. Az adott országokban rendelkezésre álló termékekről és szolgáltatásokról a helyi Lenovo képviseletek szolgálnak felvilágosítással. A Lenovo termékekre, programokra vagy szolgáltatásokra vonatkozó hivatkozások sem állítani, sem sugallni nem kívánják, hogy az adott helyzetben csak a Lenovo termékeit, programjait vagy szolgáltatásait lehet alkalmazni.
  • Page 76: Televíziós Kimenetre Vonatkozó Megjegyzés

    Corporation más felhatalmazást nem ad. A visszafejtés vagy részekre bontás tilos. Európai megfelelési CE jelölés Védjegyek A Lenovo, a Lenovo logó, a Rescue and Recovery, a ThinkCentre és a ThinkVantage kifejezések a Lenovo védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A Microsoft és a Windows kifejezések a Microsoft vállalatcsoport védjegyei.
  • Page 77: Index

    Index csatlakozók hátlap a BIOS frissítése (flash) csatlakozók, kezelőszervek, jelzőfények a BIOS, frissítés (flash) 55–56 előlap Access Help csere adathordozók, helyreállítási adathordozók létrehozása és billentyűzet használata egér adminisztrátori jelszó elem Adminisztrátori jelszó beállítása elülső audió és USB szerelvény alaplap hűtőborda és ventilátor szerelvény alkatrészek elhelyezkedése kártyaolvasó...
  • Page 78 BIOS (flash) környezet, működés rendszerprogramok külső tartozékok, beszerelés használat lakatfül diagnosztikai programok Lenovo ThinkVantage Toolbox dokumentáció Lenovo ThinkVantage Tools egyéb szolgáltatások Lenovo ügyfélszolgálat jelszavak Lenovo webhely mentési adathordozó, létrehozása és Lenovo Welcome Setup Utility program létrehozás hátsó csatlakozók és használata, mentési adathordozó...
  • Page 79 és helyreállítási műveletek Rescue and Recovery webhely, Lenovo munkaterület, Rescue and Recovery Rescue and Recovery munkaterület Setup Utility program Setup Utility program indítása Setup Utility program, indítás Setup Utility program, kilépés soros port statikus elektromosságra érzékeny eszközök, kezelés...
  • Page 80 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 82 Termékszám: 0A22621 Printed in USA (1P) P/N: 0A22621 *0A22621*...

Table of Contents