Lenovo ThinkPad X40 Troubleshooting Manual
Lenovo ThinkPad X40 Troubleshooting Manual

Lenovo ThinkPad X40 Troubleshooting Manual

Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
X40
Servisna navodila in navodila za
odpravljanje težav

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad X40

  • Page 1 ® ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 3 ® ThinkPad Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 4 Dodatek A, “Informacije o brezžičnem delovanju”, na strani 39, Dodatek B, “Garancijske informacije”, na strani 43 in Dodatek D, “Obvestila”, na strani 71. Prva izdaja (julij 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright International Business Machines Corporation 2005. Vse pravice pridržane.
  • Page 5: Table Of Contents

    Okoljevarstvena obvestila za Japonsko . 73 Ostale težave . . 25 Ponudba programske opreme IBM Lotus . . 74 Zagon pripomočka za nastavitev BIOS-a . . 28 Blagovne znamke . . 76 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Kazalo . 79 ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    Lenovo. Varnost kupcev je pomembna za Lenovo. Namen naših izdelkov je varna uporaba in učinkovitost. Ne smemo pa pozabiti, da so osebni računalniki elektronske naprave. Napajalni kabli, adapterji in druge funkcije lahko povzročijo telesne poškodbe ali škodo na lastnini, še posebej v primeru napačne uporabe.
  • Page 8: Splošne Varnostne Smernice

    Izdelek je padel po tleh ali je kakorkoli poškodovan. v Delovanje izdelka ni brezhibno, ko upoštevate navodila za uporabo. Opomba: Če opazite takšno stanje pri izdelku, ki ga ni proizvedla družba Lenovo oz. ki ga ni za njo proizvedel drug proizvajalec (npr. podaljšek), tak izdelek prenehajte uporabljati, dokler od proizvajalca ne dobite nadaljnjih navodil ali dokler ne dobite primerne zamenjave.
  • Page 9: Napajalni Kabli In Adapterji

    Čeprav po izklopu napajalnega kabla v računalniku ni nobenih premikajočih se delov, se za ustrezno certificiranje UL zahtevajo naslednja opozorila. Nevarnost Nevarni premikajoči se deli. Ne dotikajte se s prsti in drugimi deli telesa. Opozorilo: Pred zamenjavo dela CRU izklopite računalnik in počakajte 3 do 5 minut, da se računalnik ohladi, preden odprete pokrov.
  • Page 10: Vtiči In Vtičnice

    ThinkPad, uporabljajo baterije, ki jih je mogoče ponovno napolniti in ki zagotavljajo napajanje za sistem pri uporabi v prenosnem načinu. Združljivost baterij, ki jih je za uporabo z vašim izdelkom dobavila družba Lenovo, je preizkušena. Zamenja se jih lahko samo z odobrenimi deli.
  • Page 11: Toplota In Prezračevanje Izdelka

    Če baterij dolgo časa ne uporabljate, se lahko razkrojijo. Če nekatere baterije za ponovno polnjenje (posebej litij-ionske baterije) pustimo nerabljene in prazne, povečamo tveganje kratkega stika baterije, kar skrajša njeno življenjsko dobo in poveča nevarnost. Ne dopustite, da se litij-ionske baterije za ponovno polnjenje do konca izpraznijo in jih v takšnem stanju ne shranjujte.
  • Page 12: Varnost Pogonov Cd In Dvd

    v Ne uporabljajte naprav za filtriranje zraka, ki niso namenjene za računalnike ThinkCentre. Varnost pogonov CD in DVD Pogoni CD in DVD vrtijo plošče z visoko hitrostjo. Če je CD ali DVD plošča počena ali kako drugače fizično poškodovana, se lahko med uporabo CD pogona zlomi ali celo zdrobi.
  • Page 13 Pomembne varnostne informacije...
  • Page 14 Če baterije za ponovno polnjenje vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Baterije vsebujejo manjšo količino škodljivih snovi. Da se izognete morebitnim poškodbam: v Baterije nadomestite samo s tipom baterij, ki ga priporoča Lenovo. v Baterije držite proč od ognja. v Baterij ne izpostavljajte vodi ali dežju.
  • Page 15 NEVARNOST Če pomožno baterijo vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Litijeve baterije vsebujejo litij in lahko eksplodirajo, če z njimi ne ravnate pravilno ali se jih ne znebite na pravi način. Nadomestite jih samo z baterijami istega tipa. Da bi se izognili poškodbam ali smrti, ne: (1) mečite ali potapljajte baterije v vodo, (2) dovolite, da se segreje na več...
  • Page 16: Izjava O Ustreznosti Laserja

    NEVARNOST: Informacije o varni uporabi modema Pri uporabi telefonske opreme se izognete nevarnosti ognja, električnega udara ali poškodb tako, da vedno sledite osnovnim varnostnim ukrepom, kot so: v Nikoli ne priklapljajte telefona med nevihto. v Nikoli ne priklapljajte telefonskega vtikača na mokrih prostorih razen, če ni za to posebej oblikovan.
  • Page 17 NEVARNOST Ne odpirajte optičnega pomnilniškega pogona; ne vsebuje delov, ki jih uporabnik lahko nastavi ali servisira. Uporaba kontrol, nastavitev ali izvedba postopkov, razen določenih, vas lahko izpostavi nevarnemu sevanju. Laserski izdelki 1. razreda niso nevarni. Zasnova laserskega sistema in optičnega pomnilniškega pogona med normalnim delovanjem, uporabniškim vzdrževanjem ali servisiranjem preprečuje izpostavljenost laserskemu sevanju, močnejšemu od 1.
  • Page 18 ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 19: Pomembno Obvestilo Za Uporabnike

    Pomembno obvestilo za uporabnike Pomembno obvestilo o predpisih za uporabnike Računalniki ThinkPad X40 so v skladu z varnostnimi standardi za radijske frekvence katerekoli države ali regije, v kateri so bili odobreni za brezžično uporabo. Računalnik ThinkPad namestite in uporabljajte v skladu z lokalnimi predpisi za radijske frekvence.
  • Page 20 xviii ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 21: Iskanje Informacij Z Gumbom Access Ibm

    Nekatere teme v sistemu pomoči, ki se imenuje Access Help, vsebujejo kratke video posnetke, ki prikazujejo izvajanje določenih opravil, kot so na primer zamenjava baterije, vstavljanje kartice PC Card ali nadgradnja pomnilnika. Prikazane kontrolnike © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 22 uporabite za predvajanje, premor in previjanje video posnetka. Opomba: Če je na računalnik priključena zagonska naprava in je njena zagonska prioriteta višja od IDE HDD, se računalnik zažene iz te naprave. ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 23: Poglavje 1. Pregled Novega Računalnika Thinkpad

    Poglavje 1. Pregled novega računalnika ThinkPad ThinkPad na prvi pogled . Specifikacije Komponente . Skrb za računalnik ThinkPad . © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 24: Thinkpad Na Prvi Pogled

    ThinkPad na prvi pogled ThinkPad na prvi pogled Pogled od spredaj Pogled od zadaj ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 25: Komponente

    Komponente Komponente Procesor ® ® v Procesor Intel Pentium Pomnilnik v Dinamični pomnilnik PC4200 z naključnim dostopom (DRAM) in dvojno hitrostjo prenosa podatkov II (DDR2) v Dinamični pomnilnik PC2700 z naključnim dostopom (DRAM) z dvojno hitrostjo prenosa podatkov (DDR) Pomnilniška naprava v 1,8-palčni pogon trdega diska Zaslon Barvni zaslon uporablja tehnologijo TFT:...
  • Page 26: Specifikacije

    Sinusna napetost 50 do 60 Hz v Napetost adapterja za izmenični tok: 100-240 V AC, 50 do 60 Hz Baterije v 4 celične litij-ionske (Li-Ion) baterije serije ThinkPad X40 – Nazivna napetost: 14,4 V DC – Kapaciteta: 1,9 AH v 8 celične litij-ionske baterije serije ThinkPad X40...
  • Page 27: Skrb Za Računalnik Thinkpad

    Skrb za računalnik ThinkPad Skrb za računalnik ThinkPad Čeprav je računalnik namenjen zanesljivemu delovanju v normalnih delovnih okoljih, ga uporabljajte razumno. Z upoštevanjem teh pomembnih nasvetov boste svoj računalnik najbolje in najprijetneje izrabili. Pomembni nasveti: Pazljivo izberite delovno mesto in način dela v Med delovanjem računalnika ali polnjenjem baterije ne puščajte spodnje ploskve računalnika dlje časa v stiku s svojim naročjem ali katerimkoli delom telesa.
  • Page 28 Pazljivo določite gesla v Zapomnite si gesla. Če pozabite nadzorniško geslo ali geslo trdega diska, vam pooblaščeni ponudnik storitev Lenovo ne bo dodelil novega, zaradi česar boste morda morali zamenjati sistemsko ploščo ali trdi disk. Ostali pomembni nasveti v Modem računalnika morda uporablja samo analogno ali javno telefonsko omrežje...
  • Page 29 Skrb za računalnik ThinkPad v Pred nameščanjem katerekoli izmed naslednjih naprav se dotaknite kovinske mize ali ozemljenega kovinskega predmeta. Ta postopek odstrani statično elektriko iz vašega telesa. Statična elektrika lahko poškoduje napravo. – PC kartica – Pametna kartica – Pomnilniške kartice, npr. SD Card, Memory Stick in MultiMediaCard –...
  • Page 30 Skrb za računalnik ThinkPad 2. Madež nežno obrišite z mehko in suho krpo. 3. Če madeža s tem niste odstranili, mehko in gladko krpo navlažite z vodo ali mešanico izopropilnega čistilnega alkohola in čiste vode (v razmerju 50-50). 4. Izžemite čim več tekočine. 5.
  • Page 31: Poglavje 2. Odpravljanje Težav Z Računalnikom

    Težave s TrackPoint . . 17 Nadgradnja pogona trdega diska . 30 Težave v stanju pripravljenosti in mirovanja . . 18 Zamenjava baterije . . 32 Težave z zaslonom računalnika . . 21 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 32: Diagnoza Težav

    Odpravljanjte težav z računalnikom Diagnoza težav Če imate težave z računalnikom, ga lahko testirate s pomočjo PC-Doctor za Windows. PC-Doctor za Windows zaženite na naslednji način: 1. Kliknite Start. 2. Kazalec premaknite na All Programs (Vsi programi) (v Windows razen Windows XP, Programs (Programi)), in nato na PC-Doctor za Windows.
  • Page 33 Odpravljanjte težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 0177: Bad SVP data, stop Nepravilna kontrolna vsota nadzorniškega gesla EEPROM-a. Zamenjajte sistemsko POST task. Checksum of ploščo. Računalnik odnesite na servisno popravilo. the supervisor password in the EEPROM is not correct. 0182: Bad CRC2. Enter Kontrolna vsota nastavitve CRC2 v EEPROM-u ni pravilna.
  • Page 34 Odpravljanjte težav z računalnikom Sporočilo Rešitev 021x: Keyboard error Poskrbite, da na tipkovnici ali zunanji tipkovnici ne bo nobenih predmetov. Izključite računalnik in vse ostale priključene naprave. Najprej vključite računalnik, nato vključite še priključene naprave. Če se vam še vedno izpisuje ista kodo napake, storite naslednje: Če je priključena zunanja tipkovnica, storite naslednje: v Izključite računalnik in izklopite zunanjo tipkovnico, nato vključite računalnik.
  • Page 35 Če v primarnem ležišču pogona uporabljate trdi disk (HDD), ki ga nista proizvedla internal hard disk drive IBM ali Lenovo, oziroma IBM-ov trdi disk starejše generacije, ki ga ta sistem ne (HDD) may not function podpira, in se zavedate te nezdružljivosti, ga lahko še vedno uporabljate, tako da correctly on this system.
  • Page 36: Napake Brez Sporočil

    Odpravljanjte težav z računalnikom Sporočilo Rešitev Poziv za geslo ob vklopu Določeno je geslo ob vklopu ali nadzorniško geslo. Vnesite geslo in pritisnite Enter, da bi lahko uporabljali računalnik. Če geslo ob vklopu ni sprejeto, je morda določeno nadzorniško geslo. Vnesite nadzorniško geslo in pritisnite Enter. Če se vam še vedno izpisuje isto sporočilo o napaki, računalnik odnesite na servisno popravilo.
  • Page 37 Odpravljanjte težav z računalnikom Opomba: Če niste prepričani, ali ste slišali pisk, izključite računalnik; nato ga ponovno vključite in prisluhnite. Če uporabljate zunanji monitor, si oglejte “Težave z zaslonom računalnika” na strani 21 Rešitev: Če je določeno geslo ob vklopu, pritisnite katerokoli tipko za prikaz okna za vpis gesla ob vklopu, vpišite pravilno geslo in pritisnite Enter.
  • Page 38: Težava Z Geslom

    Če ste pozabili geslo ob vklopu, računalnik odnesite pooblaščenemu serviserju Lenovo ali tržnemu zastopniku za preklic gesla. Če ste pozabili geslo za trdi disk, vam pooblaščeni serviser Lenovo ne bo določil novega gesla ali obnovil podatkov s trdega diska. Računalnik dostavite pooblaščenemu servisu ali tržnemu zastopniku Lenovo, da vam zamenja trdi disk.
  • Page 39: Težave S Trackpoint

    Odpravljanjte težav z računalnikom 3. Vključite računalnik in ponovno poskusite uporabljati tipkovnico. Če ste odpravili težavo s tipkovnico, previdno ponovno priključite zunanjo številčno tipkovnico, zunanjo tipkovnico ali miško, bodite pozorni na pravilno namestitev konektorjev. Če tipke še vedno ne delujejo, računalnik odnesite na servisno popravilo. Težava Ko vtipkate črko, se prikaže številka.
  • Page 40: Težave V Stanju Pripravljenosti In Mirovanja

    PS/2 TrackPoint. Gonilniki se nahajajo v imeniku C:\IBMTOOLS\DRIVERS ali C:\SWTOOLS\DRIVERS na trdem disku. Če trdi disk ne vsebuje gonilnikov naprave, obiščite naslednjo spletno stran. http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/TPAD-MATRIX.html Če želite prenesti gonilnike, upoštevajte navodila na zaslonu. Težava Funkciji pomikanja ali povečevalnega stekla ne delujeta.
  • Page 41 Odpravljanjte težav z računalnikom Rešitev: Preverite: v ali je baterija napolnjena. v ali je delovna temperatura v sprejemljivem obsegu. Oglejte si “Specifikacije” na strani 4. Če je vse to pravilno, računalnik odnesite na servisno popravilo. Težava Prikaže se obvestilo o izpraznjenosti baterije in računalnik se takoj izklopi. Rešitev: Baterija je skoraj izpraznjena.
  • Page 42 Odpravljanjte težav z računalnikom Rešitev: Preverite, ali katera izmed izbranih možnosti računalniku onemogoča preklop v stanje pripravljenosti ali mirovanja. Težava Sistem se ne prebudi ob času, nastavljenem na časovniku, če računalnik ni priključen na omrežni vir napajanja, – ali– Sistem ne preide v način mirovanja iz stanja pripravljenosti, če računalnik ni priključen na omrežni vir napajanja.
  • Page 43: Težave Z Zaslonom Računalnika

    Odpravljanjte težav z računalnikom Hardware (Varno odstranjevanje strojne opreme) (za Windows XP) ali ikono Unplug or Eject Hardware (Odklop ali odstranitev strojne opreme) (za Windows 2000). v Če stanje mirovanja ni omogočeno. Da ga omogočite, storite naslednje: 1. Zaženite konfiguracijski program za ThinkPad. 2.
  • Page 44: Težave Z Baterijo

    Odpravljanjte težav z računalnikom 6. Kliknite na gumb Properties (Lastnosti). Označite okno ″Device status (Stanje naprave)″ in preverite, ali naprava deluje pravilno. Če ne, kliknite na gumb Troubleshooter (Odpravljanje težav). 7. Kliknite na jeziček Monitor. 8. Preverite, ali so informacije pravilne. 9.
  • Page 45: Težave S Pogonom Trdega Diska

    Odpravljanjte težav z računalnikom Rešitev: Baterijo izpraznite in ponovno napolnite. Če je življenjska doba baterije še vedno kratka, uporabite novo baterijo. Težava Računalnik ne deluje s povsem napolnjeno baterijo. Rešitev: V bateriji je lahko aktivna prenapetnostna zaščita. Za minuto izklopite računalnik, da ponastavite zaščito, nato ponovno vklopite računalnik.
  • Page 46 Odpravljanjte težav z računalnikom 2. Med zagonom računalnika pozorno opazujte zaslon. Ko se v spodnjem levem delu zaslona prikaže sporočilo “To interrupt normal startup, press the blue Access IBM button”, pritisnite modri gumb Access IBM. Odpre se delovni prostor Rescue and Recovery. Prikaže se takšno okno: 3.
  • Page 47: Težave S Preverjanjem Prstnih Odtisov

    Odpravljanjte težav z računalnikom Help (Pomoč) vsebuje informacije o različnih straneh v delovnem prostoru Rescue and Recovery. Restart (Ponovni zagon) zapre delovni prostor Rescue and Recovery in nadaljuje s prekinjenim zagonskim zaporedjem. Težave s preverjanjem prstnih odtisov Če so vaši prsti v katerem izmed naslednjih stanj, lahko imate težave pri prijavi ali preverjanju pristnosti: v Prst je zguban.
  • Page 48 Odpravljanjte težav z računalnikom Težava Računalnik se ne odziva. Rešitev: Vsi IRQ-ji za PCI so nastavljeni na 11. Računalnik se ne odziva, ker IRQ-jev ne more deliti z ostalimi napravami. Oglejte si konfiguracijski program ThinkPada. Težava Računalnik ne more predvajati CD plošče, ali pa je kakovost zvoka slaba. Rešitev: Preverite, ali plošča ustreza standardom vaše države.
  • Page 49 Drive Fitness Test (v3.99 ali starejša različica): najnovejša različica je na voljo na http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm Opombe: 1. Lenovo ne zagotavlja pravilnega delovanja aplikacije Drive Fitness Test. 2. Za uporabo dodatnega trdega diska je treba posodobiti strojnoprogramsko opremo na najnovejšo različico.
  • Page 50: Zagon Pripomočka Za Nastavitev Bios-A

    Odpravljanjte težav z računalnikom Zagon pripomočka za nastavitev BIOS-a Računalnik je opremljen s programom Pripomoček za nastavitev BIOS-a, ki omogoča izbiro različnih nastavitvenih parametrov. v Config: nastavitev konfiguracije računalnika. v Date/Time: nastavitev datuma in ure. v Security: nastavitev varnostnih funkcij. v Startup: nastavitev zagonske naprave.
  • Page 51: Obnovitev Prednameščene Programske Opreme

    Odpravljanjte težav z računalnikom Obnovitev prednameščene programske opreme Trdi disk računalnika ima skrito, zaščiteno področje za varnostne kopije. V tem območju je celotna varnostna kopija trdega diska s tovarniško vsebino in program z imenom ThinkVantage Rescue and Recovery. Če ste izvedli operacijo varnostnega kopiranja z uporabo programa Rescue and Recovery, imate shranjeno eno ali več...
  • Page 52: Nadgradnja Pogona Trdega Diska

    Pomnilniško kapaciteto računalnika lahko povečate tako, da trdi disk zamenjate s trdim diskom večje kapacitete. Nov trdi disk lahko kupite pri svojem prodajalcu ali tržnem zastopniku družbe Lenovo. Opombe: 1. Trdi disk zamenjajte samo v primeru nadgradnje ali popravila. Konektorji in reža trdega diska niso namenjeni nenehnim spremembam ali zamenjavam pogona.
  • Page 53 Nadgradnja pogona trdega diska 5. Odprite zaslon računalnika; nato računalnik postavite na bok in odstranite pogon trdega diska tako, da pokrov povlečete proč od računalnika. 6. Pokrov ločite od pogona trdega diska. 7. Pokrov pritrdite na novi pogon trdega diska. 8.
  • Page 54: Zamenjava Baterije

    Nadgradnja pogona trdega diska 9. Zaprite zaslon in računalnik obrnite, da je njegov spodnji del zgoraj. 10. Vijak namestite nazaj. 11. Ponovno namestite baterijo. 12. Računalnik spet obrnite. Adapter za izmenični tok in kable priklopite na računalnik. Zamenjava baterije 1. Izklopite računalnik oziroma ga preklopite v stanje mirovanja. Izključite adapter za izmenični tok in kable.
  • Page 55: Zamenjava Baterije

    Zamenjava baterije 4. Premaknite in držite zapah baterije 1 ; nato odstranite baterijo 2 . 5. Sprednji del polne baterije poravnajte s sprednjo stranjo reže za baterijo v računalniku; nato baterijo nežno potisnite v režo. Poglavje 2. Odpravljanje težav z računalnikom...
  • Page 56 Zamenjava baterije 6. Zapiralo baterije premaknite na zaklenjeni položaj. 7. Računalnik spet obrnite. Adapter za izmenični tok in kable priklopite na računalnik. ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 57: Lenovo 2005. Portions © Ibm Corp

    Poglavje 3. Pridobivanje pomoči in servisa Pridobivanje pomoči in servisa . . 36 Klicanje centra za podporo strankam . . 36 Spletna pomoč . . 36 Pomoč po svetu . . 37 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 58: Pridobivanje Pomoči In Servisa

    Naslednje točke niso pokrite: v Zamenjava ali uporaba delov, ki jih ni proizvedla družba Lenovo oz. niso bili za njo proizvedeni, ali deli brez garancije. ®...
  • Page 59: Pomoč Po Svetu

    Warranty, nato upoštevajte navodila na zaslonu. Garancijski pogoji družbe Lenovo so podrobno opisani v garanciji za strojno opremo Lenovo. Shranite potrdilo o nakupu, saj ga morate predložiti ob servisnem popravilu. Med klicem bodite blizu računalnika, da vam bo zastopnik tehnične pomoči lahko pomagal pri odpravljanju težav.
  • Page 60 V nekaterih državah bo servisiranje mogoče plačljivo in omejeno. Če želite ugotoviti, ali je vaš računalnik primeren za mednarodni garancijski servis, in prikazati seznam držav, kjer je servis na voljo, obiščite www.lenovo.com/think/support/, kliknite Warranty in sledite navodilom na zaslonu. ®...
  • Page 61: Dodatek A. Informacije O Brezžičnem Delovanju

    Osebno omrežje v Splošna izmenjava predmeta v Splošni prenos predmeta v Prenos datotek v Sinhronizacija v Avdio prehod v Slušalke v Tiskalnik v Vmesniška naprava (tipkovnica/miška) v Osnovna slika v Prostoročno © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 62: Uporabniško Okolje In Vaše Zdravje

    Ker brezžična LAN Mini-PCI kartica in dodatna kartica Bluetooth delujeta v okviru smernic varnostnih standardov in priporočil za radijske frekvence, je Lenovo prepričan, da je uporaba integriranih brezžičnih kartic povsem varna. Ti standardi in priporočila izražajo strokovno mnenje in so rezultat dela odborov in komisij znanstvenikov, ki nenehno preučujejo in interpretirajo obsežno raziskovalno literaturo.
  • Page 63: Omogočanje Načina Razširjenih Kanalov

    Ko potujete iz ene države v drugo, izbrane frekvence ponovno konfigurirajte. Omogočanje načina razširjenih kanalov Spodnja izjava o načinu razširjenih kanalov velja, ko sistem podpira to funkcijo. Da preverite, ali je funkcija podprta, si v navodilih za omogočanje načina razširjenih kanalov oglejte značilnosti nameščene mrežne kartice.
  • Page 64 ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 65: Dodatek B. Garancijske Informacije

    3. delu - Garancijske informacije. Datum računa ali potrdila o nakupu velja kot datum namestitve, razen če družba Lenovo ali prodajalec ne določi drugače. Če družba Lenovo ne določi drugače, garancija velja samo v državi ali regiji nakupa naprave.
  • Page 66 Lenovo ne odgovarja; in v uporabe izdelkov drugih proizvajalcev, vključno s tistimi, ki jih družba Lenovo na vašo željo priskrbi ali vgradi v napravo Lenovo.
  • Page 67 Če vključuje garancijski servis zamenjavo naprave ali dela, postane del, ki ga ponudnik storitev zamenja, last družbe Lenovo, zamenjava pa postane vaša last. Jamčite, da so vsi odstranjeni deli pristni in neprirejeni. Zamenjani deli niso vedno novi, so pa vedno popolnoma brezhibni in vsaj enakovredni prejšnjim delom.
  • Page 68: Del - Pogoji Za Določene Države

    OMEJITEV ALI IZKLJUČITEV ZA VAS NE VELJA. Pristojno pravo Vi in družba Lenovo se strinjate z veljavo zakonov države nakupa naprave za upravljanje, razlago in uveljavljanje vseh pravic, dolžnosti in obveznosti družbe Lenovo ali vas, ki izhajajo iz ali so v zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, ne glede na neskladje pravnih načel.
  • Page 69 ARGENTINA Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno izključno redno gospodarsko sodišče v Buenos Airesu. BOLIVIJA Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, so pristojna izključno sodišča mesta La Paz.
  • Page 70 Omejitev odgovornosti: Temu poglavju je dodano naslednje besedilo: Če družba Lenovo krši pogoj ali garancijo, ki jo predpisuje zakon o trgovski praksi iz leta 1974 ali podobna zakonodaja, je odgovornost družbe Lenovo omejena na popravilo ®...
  • Page 71 ali zamenjavo blaga ali dobavo ustreznega blaga. Kjer se ta pogoj ali garancija nanaša na pravico do prodaje, neuradnega posedovanja ali nesporne lastninske pravice oziroma je bilo blago kupljeno z namenom osebne, domače ali gospodinjske uporabe ali potrošnje, omejitve iz tega odstavka ne veljajo. Pristojno pravo: Naslednje besedilo zamenjuje "zakoni države nakupa naprave″v prvem stavku: zakoni zvezne države ali ozemlja.
  • Page 72 Lenovo; in 2. v primeru druge dejanske škode zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani družbe Lenovo v skladu ali zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, je predmet zahtevka znesek, ki ste ga plačali za napravo. Arbitraža: Pod tem naslovom je dodano naslednje besedilo: Za reševanje sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno razsodišče,...
  • Page 73 EVROPA, BLIŽNJI VZHOD, AFRIKA (EMEA) NASLEDNJI POGOJI VELJAJO ZA VSE DRŽAVE EMEA: Pogoji te izjave o omejeni garanciji veljajo za naprave, kupljene pri družbi Lenovo ali njenem prodajalcu. Pridobitev garancijskega servisa Dodajte naslednji odstavek v Zahodna Evropa (Andora, Avstrija, Belgija, Ciper, Češka republika, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Islandija,...
  • Page 74 Poljskem, v Romuniji, Rusiji, na Slovaškem, v Sloveniji ali Ukrajini, vam je garancijski servis na voljo v vseh teh državah s strani ponudnika storitev, pod pogojem, da je naprava bila objavljena in dana na tržišče s strani družbe Lenovo v državi, v kateri želite pridobiti servis.
  • Page 75 Sodna oblast: Temu poglavju so dodane naslednje izjeme: 1) V Avstriji je za reševanje vseh sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji in v zvezi z njo, vključno z njenim obstojem, pristojno sodišče na Dunaju v Avstriji (center mesta);...
  • Page 76 7. številki 595. odstavka (1) zakonika. Vendar družba Lenovo lahko sproži postopke na pristojnem sodišču v državi namestitve. V Estoniji, Latviji in Litvi je za reševanje vseh sporov v zvezi s to izjavo o omejeni garanciji pristojno razsodišče, sklicano v Helsinkih na Finskem v skladu s takrat...
  • Page 77 (če je krivec družba Lenovo) in ne presega zneska, ki ste ga plačali za napravo, ki je povzročila škodo.
  • Page 78 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo zamenjuje točko 2 tega poglavja: glede zneskov za dejansko odškodnino za neposredno škodo je odgovornost družbe Lenovo omejena na skupen znesek, ki ste ga plačali za napravo, ki je predmet zahtevka. Veljavnost za dobavitelje, prodajalce in ponudnike storitev (nespremenjeno).
  • Page 79 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje v tem poglavju: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
  • Page 80 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje v tem poglavju: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
  • Page 81: Del - Garancijske Informacije

    OPOMBA: ″Regija″ lahko pomeni Hongkong ali Makao, ki sta posebni upravni regiji Kitajske. Garancijsko obdobje 3 let za dele in 1 leto za delo pomeni, da družba Lenovo nudi garancijski servis brez izdaje računa za: a. dele in delo v prvem letu garancijskega obdobja; in b.
  • Page 82 Vrste garancijsk. računal. Država ali regija nakupa Garancijsko obdobje servisa 2372 Deli in delo - 3 leta Baterije - 1 leto 2382 Deli in delo - 3 leta Baterije - 1 leto 2386 ZDA in Kanada Deli in delo - 1 leto Baterije - 1 leto Drugo Deli in delo - 1 leto...
  • Page 83: Vrste Garancijskega Servisa

    CRU vrniti. Če je vračilo dela potrebno, 1) so navodila in embalaža za vračanje priložena nadomestnemu delu CRU, in 2) za nadomestni del CRU vam bo izstavljen račun, če družba Lenovo okvarjenega dela CRU ne prejme v roku 30 dni po tem, ko ste prejeli nadomestni del.
  • Page 84: Svetovni Seznam Telefonskih Številk

    (stroške plačate sami, razen če ni drugače določeno). Ko je naprava popravljena ali zamenjana, lahko po njo pridete sami oziroma se vam pošlje po pošti (stroške krije družba Lenovo, razen če ponudnik storitev ne določi drugače). Napravo morate namestiti in preizkusiti sami.
  • Page 85 Država ali regija Telefonska številka Belgija 02-210-9820 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) 02-225-3611 (garancijski servis in podpora) (nizozemščina) 02-210-9800 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) 02-225-3611 (garancijski servis in podpora) (francoščina) Bolivija 0800-0189 (španščina) Brazilija Klici iz regije Sao Paulo: (11) 3889-8986 Klici zunaj regije Sao Paulo: 0800-7014-815 (brazilska portugalščina) Kanada...
  • Page 86 Država ali regija Telefonska številka Nemčija 07032-15-49201 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) 01805-25-35-58 (garancijski servis in podpora) (nemščina) Grčija +30-210-680-1700 Gvatemala 335-8490 (španščina) Honduras Tegucigalpa & San Pedro Sula: 232-4222 San Pedro Sula: 552-2234 (španščina) Madžarska +36-1-382-5720 Indija 1600-44-6666 nadomestna brezplačna številka: +91-80-26788940 (angleščina) Indonezija 800-140-3555...
  • Page 87 Država ali regija Telefonska številka Malta +356-23-4175 Mehika 001-866-434-2080 (španščina) Srednji vzhod +44 (0)1475-555-055 Nizozemska +31-20-514-5770 (nizozemščina) Nova Zelandija 0800-446-149 (angleščina) Nikaragva 255-6658 (španščina) Norveška 6681-1100 (30-dnevna podpora za vzpostavitev delovanja) 8152-1550 (garancijski servis in podpora) (norveščina) Panama 206-6047 (španščina) Peru 0-800-50-866 (španščina) Filipini...
  • Page 88: Garancijski Dodatek Za Mehiko

    Vsa prednameščena programska oprema ima samo 30-dnevno garancijo na namestitvene napake, ki začne teči na datum nakupa. Družba Lenovo ne odgovarja za podatke v takšni programski opremi in/ali dodatni programski opremi, nameščeni po nakupu izdelka. Stroške storitev, ki jih garancija ne pokriva, po odobritvi krije končni uporabnik.
  • Page 89 Trženje: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P. 01210, Tel. 01-800-00-325-00 Dodatek B. Garancijske informacije...
  • Page 90 ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 91: Dodatek C. Deli, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Cru-Ji)

    Na strani za podporo so na voljo video posnetki ter spletni priročnik za vzdrževanje strojne opreme http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do? lndocid=part-video v Center za podporo strankam. Telefonska številka centra za podporo v vaši državi ali regiji se nahaja v “Svetovni seznam telefonskih številk” na strani 62. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 92 ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 93: Dodatek D. Obvestila

    Za informacije o izdelkih in storitvah, ki so trenutno na voljo na vašem območju, se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Lenovo. Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Uporabite lahko katerikoli funkcionalno enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši avtorskih pravic družbe Lenovo.
  • Page 94: Obvestilo O Televizijskem Delovanju

    Družba Lenovo ima pravico do distribucije vaših podatkov na kakršenkoli njej primeren način brez kakršnihkoli obveznosti do vas. Spletne strani, ki niso last družbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in ne pomenijo, da so nadomestilo spletnih strani družbe Lenovo. Vsebina teh spletnih strani, ki jih uporabljate na lastno odgovornost, ni del gradiva za ta izdelek Lenovo.
  • Page 95: Izjava O Skladnosti Emisij S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

    Družba Lenovo ni odgovorna za razne radijske ali televizijske motnje, ki jih povzroči uporaba nepriporočenih kablov ali konektorjev ali nepooblaščeno spreminjanje ali popravljanje te opreme. Nepooblaščeno spreminjanje lahko razveljavi pooblastilo uporabniku za uporabo opreme. Ta naprava je v skladu z določili 15. dela predpisov FCC. Delovanje mora izpolnjevati naslednja dva pogoja: (1) naprava ne sme povzročati škodljivih motenj in (2) naprava...
  • Page 96: Ponudba Programske Opreme Ibm Lotus

    uporabo in recikliranje zastarelih računalnikov. Za podrobnosti obiščite IBM-ovo spletno stran www.ibm.com/jp/pc/service/recycle/ Kot določa Zakon za spodbujanje učinkovitega izkoriščanja virov, sta se zbiranje in reciklaža računalnikov za domačo uporabo začela dne 1. oktobra 2003. Za podrobnosti obiščite IBM-ovo spletno stran www.ibm.com/jp/pc/service/recycle/personal.html Kako se znebiti komponente računalnika ThinkPad iz težke kovine Tiskana vezja računalnika ThinkPad vsebujejo težke kovine.
  • Page 97 O IBM Lotus Notes: s samostojnim odjemalcem Notes z omejeno uporabo lahko integrirate najdragocenejša sredstva za sporočanje, upravljanje skupnih in osebnih informacij (PIM) — kot so elektronska pošta, koledar, seznam opravil — kar vam omogoča dostop do njih, neodvisno od omrežne povezave. Samostojna licenca ne vključuje pravice do dostopa do strežnikov IBM Lotus Domino;...
  • Page 98: Blagovne Znamke

    #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Faks: +65 6448 5830 Z vprašanji glede naročila se obrnite na: Smartsuiteapac@modusmedia.com Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe Lenovo v ZDA in/ali drugih državah: Lenovo PS/2 Rescue and Recovery ThinkLight ThinkPad...
  • Page 99 SmartSuite Word Pro 1-2-3 Microsoft in Windows sta blagovni znamki družbe Microsoft v ZDA in/ali drugih državah. Intel, Pentium in Intel SpeedStep so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke družbe Intel Corporation ali njenih odvisnih družb v ZDA in/ali drugih državah. Imena drugih podjetij, izdelkov ali storitev so lahko blagovne ali storitvene znamke drugih.
  • Page 100 ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 101 18 obnovitev prednameščene programske tipkovnica opreme 29 težave 16 Obnovitvena disketa 29 trdi disk Obvestilo o predpisih xvii nadgradnja 30 odpravljanje težav 10 težave 23 okolje 5 brezžična 40 varnostna navodila v © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 102 ® ThinkPad X40 Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 104 Številka dela: 39T6143 Natisnjeno na Kitajskem (1P) P/N: 39T6143...

This manual is also suitable for:

Thinkpad x40 series

Table of Contents