Lenovo ThinkPad X31 Üzemeltetési És Hibajavítási Kézikönyv

(hungarian) service and troubleshooting guide for the thinkpad x31
Hide thumbs Also See for ThinkPad X31:
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
X30 sorozat
Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad X31

  • Page 1 ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 3 ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 4 “Fontos biztonsági előírások” oldalszám: v, A. függelék, “Rádiós funkciókkal kapcsolatos információk”, oldalszám: 45, B. függelék, “Jótállási tájékoztatás”, oldalszám: 49 és D. függelék, “Megjegyzések”, oldalszám: 77. Első kiadás (2005. június) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Szerzői jog IBM Corporation 2005. Minden jog fenntartva...
  • Page 5: Table Of Contents

    Képernyőproblémák . . 25 Televíziós kimenetre vonatkozó megjegyzés . . 78 Akkumulátor hibák . . 26 Elektronikus kisugárzással kapcsolatos Merevlemez meghajtóval kapcsolatos figyelmeztetések . . 78 problémák . . 27 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 6 A Szövetségi Hírközlési Tanács (FCC) Környezetvédelmi megjegyzések Japán számára . . 80 nyilatkozata . 78 Ajánlat IBM Lotus szoftverre . . 81 Kanadai Ipari Szabvány B osztályú Védjegyek . . 83 sugárzásmegfelelési nyilatkozat . 79 Az Európai Unió EMC előírásainak való Tárgymutató...
  • Page 7: Fontos Biztonsági Előírások

    észlelhet a számítógép felől. Esetleg pattogást, repedést vagy sistergést hallhat. Ezek a feltételek jelezhetik azt is, hogy csupán meghibásodott egy belső elektronikus alkotórész biztonságos és vezérelt módon. Ugyanakkor © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 8: Általános Biztonsági Szabályok

    A termék leesett vagy valahogyan megsérült. v A termék nem működik normálisan, amikor követi az üzemeltetési utasításokat. Megjegyzés: Ha az előbbi körülményeket valamely nem Lenovo vagy annak részére gyártott termékkel kapcsolatban észlelné (például: hosszabbító), ne használja tovább a terméket, amíg kapcsolatba nem lép a termék gyártójával, vagy ki nem cseréli megfelelő...
  • Page 9: Tápkábelek És Hálózati Adapterek

    Megjegyzés: Egyes részegységeket a felhasználó is frissíthet vagy cserélhet. Az ilyen részeket hívjuk Vásárló által cserélhető egységeknek (CRUs). A Lenovo kifejezetten megadja a CRU-kat, és utasításokkal ellátott dokumentációt ad arról, hogy mikor cserélheti a felhasználó ezeket. Mindenképpen pontosan kövesse az utasításokat, amikor ilyen cseréket hajt végre.
  • Page 10: Hosszabbító Kábelek És Kapcsolódó Eszközök

    Ezen fölül sok hordozható termék, például a ThinkPad noteszgép, újratölthető akkumulátorcsomagot is használ, amely utazás közben energiával látja el a rendszert. A Lenovo által szállított akkumulátort megvizsgálták, és alkalmasnak találták arra, hogy a termékben működjön. Ezért szükség esetén csak jóváhagyott akkumulátorral szabad kiváltani.
  • Page 11: Hő És Termékhűtés

    Ne nyissa föl, és ne próbálja javítani az akkumulátort! Ne törje össze, ne lyukassza ki, ne vesse tűzbe, és ne zárja rövidre az akkumulátort! Víztől és más folyadékoktól óvja az akkumulátort! Szigorúan csak a termékleírásban megadott utasításoknak megfelelően töltse újra az akkumulátort! Az akkumulátor helytelen használat vagy nem megfelelő...
  • Page 12: Cd És Dvd Meghajtóra Vonatkozó Biztonsági Előírások

    v Tartsa csukott állapotban a borítót, valahányszor bedugja a számítógépet a hálózatba! v Szabályos időközönként ellenőrizze kívülről az összegyűjtött piszkot! v Távolítsa el a piszkot a ventilátoroknál és a borítók perforációinál! Gyakrabban kell tisztítani a számítógépet, ha erősen szennyezett környezetben vagy nagy forgalmú helyen üzemelteti.
  • Page 13 Fontos biztonsági előírások...
  • Page 14 Az akkumulátor helytelen cseréje esetén robbanásveszély áll fenn. Az akkumulátor kis mennyiségben ártalmas anyagokat tartalmaz. Az esetleges sérülések elkerülése érdekében: v Az akkumulátort csak Lenovo által javasolt típusra cserélje. v Az akkumulátort tartsa távol mindenféle tűztől. v Ne tegye ki víz vagy eső hatásának.
  • Page 15 VESZÉLY! Ha a mentési akkumulátort helytelenül cseréli, robbanásveszély állhat elő. A Li-Ion akkumulátor lítiumot tartalmaz, amely helytelen kezelés vagy leselejtezés esetén felrobbanhat. Az akkumulátort csak ugyanarra a típusra cserélje. Az esetleges életveszély és sebesülés elkerülése érdekében: (1) ne dobja és ne merítse az akkumulátort vízbe, (2) ne engedje felmelegedni 100 °C (212 °F) fölé, illetve (3) ne kísérelje meg javítani vagy szétszerelni.
  • Page 16: Lézer Megfelelési Nyilatkozat

    VESZÉLY! A tűzveszély, az áramütés és sérülések elkerülése érdekében telefonberendezések használatakor mindig tartsa be az alábbi alapvető biztonsági előírásokat: v Soha ne csatlakoztasson telefonkábelt villámlással járó vihar során. v Soha ne csatlakoztasson telefoncsatlakozót nedves helyeken, kivéve ha a csatlakozó kifejezetten nedves helyekre készült. v Soha ne érintse meg a szigeteletlen telefonvezetékeket vagy lezárókat, ha a telefonkábel nincs leválasztva a hálózati csatolónál.
  • Page 17 VESZÉLY Ne nyissa fel az optikaimeghajtó-egységet; belsejében nem találhatók felhasználó által javítható alkatrészek. Az itt megadottaktól eltérő kezelőszervek használata, beállítások végzése vagy eljárások végrehajtása veszélyes sugárzást eredményezhet. Az 1. osztályba tartozó lézer termékeket nem tekintik veszélyesnek. A lézerrendszer és az optikai tárolóeszköz kialakítása biztosítja, hogy a szokásos működés, karbantartás és szervizelés esetén nem lehetséges az 1.
  • Page 18 ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 19: Fontos Megjegyzések Felhasználóknak

    ″jó helyre eltett″ CD lemezek keresgélését, valamint a helytelen CD verziók használatából eredő problémákat. A Lenovo által a számítógépen előtelepített összes állomány és program teljes biztonsági mentése a merevlemez egy rejtett részében vagy partíciójában található. A rejtettség ellenére a partícióban lévő biztonsági mentés merevlemez területet foglal el.
  • Page 20 xviii ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 21: Információk Keresése Az Access Ibm Programmal

    Nyomja meg az Access IBM gombot, hogy megnyissa az alkalmazást, amely az összes ThinkPad erőforrást felkínálja Önnek. A következő lapon találja az Access IBM program Üdvözlő (Welcome) lapját, amely áttekintést ad a főbb funkciókról. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 22 Megjegyzés: A lap eltérő lehet bizonyos modellek esetén. A súgórendszer egyes részei kisfilmek segítségével mutatják be bizonyos feladatok, például az akkumulátor cseréjének egy PC kártya behelyezésének, vagy a memória bővítésének végrehajtását. A filmet a megjelenő vezérlőelemekkel játszhatja le, állíthatja le, vagy tekerheti vissza. Megjegyzés: Ha egy rendszerbetöltő...
  • Page 23: Fejezet Az Új Thinkpad Számítógép Áttekintése

    1. fejezet Az új ThinkPad számítógép áttekintése Gyors pillantás a ThinkPad számítógépre . Meghatározások Jellemzők A ThinkPad számítógép védelme © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 24: Gyors Pillantás A Thinkpad Számítógépre

    Gyors pillantás a ThinkPad számítógépre Gyors pillantás a ThinkPad számítógépre Elölnézet Hátulnézet ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 25: Jellemzők

    Jellemzők Jellemzők Processzor ® ® v Intel Pentium M processzor Memória v DDR SDRAM Memóriasebesség támogatása: Elképzelhető, hogy a számítógép nem tud minden memóriasebességgel (MHz) működni. A lassabb memóriasebességre tervezett rendszerek rendelkezhetnek gyorsabb memóriával, de ezt csak az alacsonyabb sebességen fogják tudni működtetni. Tárolóeszköz v 2,5 hüvelykes merevlemez-meghajtó...
  • Page 26 Jellemzők v Dokkolóegység csatlakozó v Beépített vezetéknélküli LAN (egyes modelleken) v Integrált Bluetooth (bizonyos modelleken) ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 27: Meghatározások

    Meghatározások Meghatározások Méret v Szélesség: 273 mm (10,7 hüvelyk) v Mélység: 223 mm (8,8 hüvelyk) v Magasság: 24,9 – 30,2 mm (0,98 – 1,19 hüvelyk) Környezet v Maximális magasság túlnyomás biztosítása nélkül: 3048 m (10.000 láb) v Hőmérséklet – Legfeljebb 2438 m (8000 láb) magasságig - Hajlékonylemezes üzemeltetés: 5°...
  • Page 28: A Thinkpad Számítógép Védelme

    A ThinkPad számítógép védelme A ThinkPad számítógép védelme A számítógépet normál munkakörnyezetben való megbízható működésre tervezték ugyan, ennek ellenére a kezelése során gondos és ésszerű használatra kell törekedni. Az alábbi fontos javaslatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a legjobban használhassa és a legtöbb élvezetet adja a számítógép.
  • Page 29 Regisztráltassa ThinkPad termékeit a Lenovonál (menjen a www.lenovo.com/register címre). Ez segítséget jelenthet a számítógép visszaszerzésében, amikor a gépet ellopják vagy Ön elveszti. A számítógép regisztráltatása lehetővé teszi a Lenovo számára azt is, hogy jelezze a felhasználó felé a lehetséges műszaki információkat és frissítéseket.
  • Page 30 A ThinkPad számítógép védelme v Ne változtassa meg és ne rögzítse le a reteszeket azért, hogy a megjelenítőt nyitott vagy csukott állapotban tartsa. v Vigyázzon, ne forgassa el a számítógépet mialatt az AC adaptert csatlakoztatja. Az adapter dugója eltörhet. v Kapcsolja ki a számítógépet, ha meghajtót cserél, vagy ellenőrizze, hogy az eszköz nem cserélhető-e működés közben.
  • Page 31 A ThinkPad számítógép védelme 2. Törölje meg mindegyik billentyű felső felületét a ruhával. A billentyűket egyesével törölje. Ha egyszerre többet töröl, a ruha beleakadhat a szomszédos billentyűkbe, ami sérülést okozhat. Ne öntsön folyadékot sem a billentyűkre, sem közéjük. 3. Hagyja megszáradni. 4.
  • Page 32 A ThinkPad számítógép védelme ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 33: Fejezet A Számítógéppel Kapcsolatos Problémák Megoldása

    Egyéb ThinkPad X30 sorozatú számítógépek Akkumulátor hibák . . 26 esetén . . 36 Merevlemez meghajtóval kapcsolatos Merevlemez-meghajtó cseréje . . 37 problémák . . 27 Az akkumulátor cseréje . . 39 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 34: A Problémák Diagnosztizálása

    A számítógéphibák megoldása A problémák diagnosztizálása ® Ha problémákat tapasztal számítógépével, vizsgálja meg a PC-Doctor for Windows segítségével. A PC-Doctor for Windows futtatása: 1. Kattintson a Start gombra. 2. Vigye a mutatót az All Programs (Windows XP kivételével Windows esetén Programs), majd a PC-Doctor for Windows menüpontokra.
  • Page 35 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Üzenet Megoldás 0177: Bad SVP data, stop Az EEPROM-ban hibás a felettes jelszó ellenőrző összege. Ki kell cserélni az POST task. alaplapot. Javíttassa meg a számítógépet. 0182: Bad CRC2. Enter Az EEPROM-ban hibás a CRC2 beállítás ellenőrző összege. Nyissa meg a BIOS BIOS Setup and load Setup Setup Utilityot.
  • Page 36 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Üzenet Megoldás 021x: Keyboard error Győződjön meg róla, hogy nem helyezett semmit a billentyűzetre vagy a külső billentyűzetre. Kapcsolja ki a számítógépet és az összes hozzá csatlakoztatott eszközt. Először kapcsolja be a számítógépet, majd a hozzá csatlakoztatott eszközöket. Ha újra megjelenik ez a hibaüzenet, akkor tegye a következőket: Ha külső...
  • Page 37 Megjegyzés: Ez a művelet véglegesen törli a teljes merevlemez tartalmát, és visszaállítja a Lenovo által telepített szoftvereket. Nyomja meg az F1 billentyűt a BIOS beállítások megnyitásához, vagy nyomja meg az Entert a Predesktop Area elindításához.
  • Page 38: Üzenet Nélküli Hibák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Üzenet Megoldás The hard disk password Be van állítva merevlemez jelszó. A számítógép használatához írja be a jelszót, és prompt nyomja meg az Entert. Ha újra megjelenik ez a hibaüzenet, akkor javítassa meg a számítógépet. Hibernation error A rendszerkonfiguráció...
  • Page 39 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Megoldás: Ha be van állítva bekapcsolási jelszó, akkor nyomja meg bármelyik billentyűt, majd a megjelenő ablakban adja meg a jelszót, és nyomja meg az Entert. Ha a jelszókérő ablak nem jelenik meg, akkor lehet, hogy a képernyő túl sötétre van állítva.
  • Page 40: Jelszavakkal Kapcsolatos Problémák

    Probléma: Elfelejtettem jelszavamat. Megoldás: Ha elfelejtette a bekapcsolási jelszót, a számítógépet el kell vinni a Lenovo hivatalos szervizébe vagy marketing képviselőjéhez, hogy töröljék a jelszót. Ha elfelejtette a merevlemez jelszót, a Lenovo hivatalos szervize nem tudja törölni a jelszót, és az adatokat sem tudja helyreállítani a merevlemezről. A számítógépet el kell vinni a Lenovo hivatalos szervizébe vagy értékesítési képviselőjéhez, hogy...
  • Page 41: Trackpoint Mutatókar Problémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása 1. Kapcsolja ki a számítógépet. 2. Húzza ki a külső numerikus billentyűzet vagy egér csatlakozóját. 3. Kapcsolja be a számítógépet, és próbálja használni a billentyűzetet. Ha a billentyűzet probléma megoldódik, akkor óvatosan csatlakoztassa a külső numerikus billentyűzetet, a külső billentyűzetet vagy az egeret, ügyelve a kábelek helyes csatlakoztatására.
  • Page 42: Készenléti És Hibernálási Problémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Megoldás: A mutató lebeghet és elmozdulhat, amikor nem használ TrackPoint mutató eszközt a normál működés során. Ez a TrackPoint mutatóeszköz normális működésének része, vagyis nem hiba. A mutató több másodpercig is sodródhat a következő feltételek teljesülése esetén: v A számítógép bekapcsolásakor.
  • Page 43 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Megoldás: Ha a processzor túlmelegszik, a számítógép automatikusan készenléti módba kapcsol, hogy lehűljön. Így védi a processzort és a többi belső alkatrészt. Ezenkívül ellenőrizze a készenléti üzemmód beállításait a Power Manager segítségével. Probléma: A számítógép készenléti módba kapcsol azonnal a bekapcsolási önteszt (POST) elvégzése után (a készenléti jelzőfény kigyullad).
  • Page 44 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása v Ha a készenléti jelzőfény ég, akkor a számítógép készenléti módban van. Csatlakoztassa a hálózati adaptert a géphez, majd nyomja meg az Fn billentyűt. v Ha a készenléti jelzőfény ég, akkor a számítógép kikapcsolt állapotba került. Csatlakoztassa a hálózati adaptert a géphez, majd nyomja meg a bekapcsológombot a munka folytatásához.
  • Page 45 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\Services\Cdrom\ Autorun: 0x1 > Autorun: 0 Probléma: A rendszer nem lép üzembe az időzítővel beállított időpontban, ha a számítógép nincs hálózatra kapcsolva -vagy- A rendszer nem megy hibernált állapotba felfüggesztett állapotból, ha a számítógép nincs hálózatra kapcsolva. Megoldás: A timer-wake-with-battery művelet alapértelmezés szerint tiltva van.
  • Page 46 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása v Ha a hibernálási segédprogram nem került telepítésre a Windows 98 vagy Windows NT rendszerekben. A hibernálási segédprogram telepítésével kapcsolatban olvassa el az Access IBM, a gépen található súgórendszer “Illesztőprogramok telepítése” című részét. v Ha a hibernálás nincs engedélyezve. Az engedélyezéshez tegye a következőket: Windows 98 esetében: 1.
  • Page 47: Képernyőproblémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Képernyőproblémák Probléma: A képernyő sötét. Megoldás: v Nyomja meg az Fn+F7 billentyűkombinációt a képernyő bekapcsolásához. Megjegyzés: Ha az Fn+F7 billentyűkombinációval egy prezentációs sémát alkalmaz, akkor a billentyűkombinációt 3 másodpercen belül legalább háromszor nyomja le ahhoz, hogy a kép megjelenjen a számítógép képernyőjén.
  • Page 48: Akkumulátor Hibák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Probléma: A képernyő a számítógép kikapcsolása után is bekapcsolva marad. Megoldás: Nyomja le és tartsa lenyomva 4 másodpercig a főkapcsolót a számítógép kikapcsolásához, ezután kapcsolja vissza a számítógépet. Probléma: A képernyőn a számítógép minden bekapcsolásakor hiányzó, elszíneződött vagy fénylő...
  • Page 49: Merevlemez Meghajtóval Kapcsolatos Problémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Megoldás: Az akkumulátor túlfeszültség védelme valószínűleg aktív. Kapcsolja ki a számítógépet egy percre, hogy alaphelyzetbe kerüljön a védelem, majd kapcsolja be ismét. Probléma: Az akkumulátor nem töltődik. Megoldás: Az akkumulátort nem töltheti, ha az túl meleg. Ha az akkumulátort forrónak érzi, vegye ki a számítógépből, és biztosítsa, hogy lehűljön szobahőmérsékletre.
  • Page 50 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása 1. Kapcsolja ki a PC-t, majd kapcsolja be ismét. 2. Gondosan figyelje a képernyőt a PC indulása alatt. Amikor a képernyő bal alsó sarkában megjelenik a “To interrupt normal startup, press the blue Access IBM button” üzenet, nyomja meg a kék Access IBM billentyűt. Megnyílik a Rescue and Recovery munkaterület.
  • Page 51: Egyéb Problémák

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása v Create diagnostic disks Lehetősége nyílik a diagnosztikai tesztek során használatos speciális lemezek előállítására. Az Rescue and Recovery munkaterület fölső paneljén a következőkre kattinthat, amelyekkel újabb lapokat nyithat meg vagy kiléphet a segédprogramból: v Events Log Az Eseménynapló megjelenítő engedélyezi a napló megtekintését, amely tartalmazza a Rescue and Recovery műveletekhez tartozó...
  • Page 52 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Megoldás: Nézze meg a BIOS Setup Utility Startup menüjét. Győződjön meg róla, hogy az BIOS Setup Utilityban a rendszerbetöltési sorrend úgy van beállítva, hogy a számítógép a kívánt eszközről induljon. Győződjön meg arról, hogy az eszköz - ahonnan a számítógépet indítja - engedélyezve van.
  • Page 53 Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Probléma: A számítógép nem tud CD-t lejátszani, vagy a hangminőség rossz. Megoldás: Győződjön meg róla, hogy a lemez megfelel az adott ország szabványainak. A szabványoknak megfelelő lemezek általában CD Audio logóval vannak ellátva. Ha szabványoknak nem megfelelő (például úgynevezett másolásvédett) lemezt használ, akkor nem garantálhatjuk, hogy a számítógép lejátssza azt, és ha igen, akkor élvezhető...
  • Page 54: Bios Setup Utility Indítása

    Számítógéppel kapcsolatos problémák megoldása Megoldás: Az üzenetet nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja. Megjelenése a Windows 2000 operációs rendszer USB 2.0 illesztőprogramjának egy problémájára vezethető vissza. Részletes információkat a Microsoft Knowledge Base Q328580 és Q323754 sorszámú cikkeiből szerezhet. Látogasson el a Microsoft Knowledge Base honlapjára a http://support.microsoft.com/ címen, írja be a kívánt Knowledge Base cikk számát a keresés mezőbe, majd kattintson a Keresés gombra.
  • Page 55: A Passphrase Funkció Használata

    BIOS Setup Utility indítása A kurzorbillentyűk segítségével válassza ki a módosítani kívánt elemet. Amikor a kívánt elemre ér (kiemelés), nyomja meg az Enter billentyűt. Megjelenik egy almenü. 7. Változtassa meg a kívánt elem beállítását. Az elem értékének megváltoztatásához az F5 vagy az F6 billentyűket használhatja. Ha az elemnek almenüje is van, akkor azt az Enter billentyű...
  • Page 56: Bekapcsolási-, Merevlemez- És Adminisztrátori Jelszavak Beállítása

    A Passphrase funkció használata 9. A Setup Confirmation ablakban válassza a Yes választ. Bekapcsolási-, merevlemez- és adminisztrátori jelszavak beállítása Ha engedélyezi a Passphrase funkciót, beállíthat akár 64 karakterből álló jelszót is. A jelszó megadásához felhasználhatja az alfanumerikus karaktereket és a szóköz billentyűt.
  • Page 57: Előtelepített Szoftver Helyreállítása

    Passphrase funkcióval. Vagy vigye el számítógépét a Lenovo hivatalos szervizébe vagy marketing képviselőjéhez, hogy kicseréljék a merevlemez meghajtót. v Ha adminisztrátori jelszó be van állítva, vigye el számítógépét a Lenovo hivatalos szervizébe vagy értékesítési képviselőjéhez, hogy kicseréljék az alaplapot.
  • Page 58: Egyéb Thinkpad X30 Sorozatú Számítógépek Esetén

    Előtelepített szoftver helyreállítása Az Access IBM Predesktop Area megnyitása után akkor is elvégezheti a helyreállítást, ha a Windows operációs rendszert nem tudja elindítani. A Rapid Restore Ultra program vagy az Access IBM Predesktop Area ismertetését az Access IBM tartalmazza. Ha vissza szeretné állítani a merevlemez eredeti tartalmát, akkor tegye a következőket: Megjegyzés: A helyreállítás 2 óráig is eltarthat.
  • Page 59: Merevlemez-Meghajtó Cseréje

    Merevlemez-meghajtó cseréje A számítógép tárolókapacitásának növelését a merevlemez nagyobb kapacitásúra cserélésével érheti el. Az új merevlemezt megvásárolhatja viszonteladójától vagy a Lenovo értékesítési képviselőjétől. Megjegyzések: 1. A merevlemezt csak bővítés vagy javítás esetén cserélje ki. A csatlakozókat és a merevlemez meghajtók helyeit nem arra tervezték, hogy gyakran váltogassa őket, illetve az egységeket egymással.
  • Page 60 Merevlemez-meghajtó bővítése Figyelem A merevlemez-meghajtók kezelése v Ne ejtse le a meghajtót, és ne engedje, hogy rázkódás érje. A meghajtót rázkódást elnyelő anyagra, például törlőruhára helyezze le. v Ne gyakoroljon nyomást a meghajtó borítására. v Ne érintse meg a csatlakozót. A meghajtó...
  • Page 61: Az Akkumulátor Cseréje

    Merevlemez-meghajtó bővítése 7. Szerelje vissza a borítást az új meghajtóra. 8. Helyezze be a merevlemez-meghajtót a borítással együtt a meghajtó nyílásba, majd erősen nyomja be. 9. Csavarja vissza a csavart. 10. Helyezze vissza az akkumulátort. 11. Fordítsa vissza a számítógépet. Csatlakoztassa a hálózati adaptert és a többi kábelt. Az akkumulátor cseréje 1.
  • Page 62 Az akkumulátor cseréje 4. Illessze a teljesen feltöltött tartalékakkumulátor elülső oldalát a számítógép akkumulátorrekeszének 3 elülső részéhez, majd óvatosan nyomja be az akkumulátort a rekeszbe 4 . 5. Zárja be az akkumulátor reteszét. 6. Fordítsa vissza a számítógépet. Csatlakoztassa a hálózati adaptert és a többi kábelt. ®...
  • Page 63: Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői Jog Ibm

    3. fejezet Segítség és javítás kérése Segítség és szerviz . 42 Az ügyfélszolgálat hívása . . 42 Segítség a világhálón . . 42 Segítség világszerte . . 43 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 64: Segítség És Szerviz

    és a probléma javításához szükséges lépések eldöntésében. v Lenovo hardver javítás - Ha a problémát jótállással rendelkező Lenovo hardver okozza, képzett személyzet nyújt megfelelő szintű szolgáltatást. v Műszaki változtatások kezelése - Esetenként előfordulhat, hogy az eladást követően valamely terméket módosítani kell.
  • Page 65: Segítség Világszerte

    és kattintson a click Warranty elemre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Tekintse át a Lenovo hardver jótállást a Lenovo jótállási rendelkezéseinek teljes körű megértéséhez. Feltétlenül őrizze meg a vásárlást bizonyító iratot a jótállási szolgáltatások igénybevételéhez.
  • Page 66 és korlátozva lehet a szerviz ideje. Annak megállapításához, hogy számítógépére vonatkozik-e a Nemzetközi jótállási szolgáltatás, valamint azon országok listájának megtekintéséhez, amelyekben a szolgáltatás elérhető, látogasson el a www.lenovo.com/think/support oldalra, kattintson a Warranty lehetőségre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. ®...
  • Page 67: Függelék Rádiós Funkciókkal Kapcsolatos Információk

    által kibocsátott elektromágneses energia. Mivel a rádiós LAN Mini-PCI adapter és a Bluetooth Daughter Card a rádiófrekvenciás biztonsági szabványokban és ajánlásokban található irányelveken belül működik, a © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 68: Engedélyezett Működés Az Egyesült Államokban És Kanadában

    Lenovo úgy véli, hogy a beépített rádiós kártyákat biztonságosan használhatják a vásárlók. A szabványok és az ajánlások a tudományos világ konszenzusát tükrözik, amelyek olyan tudományos bizottságok és munkaközösségek által végzett hosszas mérlegelések eredményei, akik folyamatosan áttekintik és értelmezik a tudományos élet terjedelmes irodalmát.
  • Page 69: A Kiterjesztett Csatorna Mód Engedélyezése

    A kiterjesztett csatorna mód engedélyezése A kiterjesztett frekvenciájú üzemmóddal kapcsolatos megállapítás akkor alkalmazható, ha a rendszer támogatja ezt a funkciót. A funkció támogatását úgy ellenőrizheti, hogy a kiterjesztett frekvenciájú csatorna engedélyezési utasításait elolvasva megnézi a telepített rádiós kártya jellemzőit. Az Egyesült Államokon és Kanadán kívül lehetnek extra IEEE 802.11b csatornák. Ha gondjai vannak a Hozzáférési ponthoz való...
  • Page 70 ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 71: Függelék Jótállási Tájékoztatás

    útján nem lehet lemondani, illetve nem korlátozhatók. Amire a jótállás kiterjed A Lenovo jótáll azért, hogy minden Gépe 1) anyag- és gyártási hibáktól mentes, valamint 2) megfelel a Lenovo hivatalosan kiadott termékleírásában foglaltaknak (“Specifikáció”), ez utóbbi kérésre elérhető. A Gép jótállási időszaka az Üzembehelyezés eredeti Időpontjától kezdődik, és tartalmának meghatározása a Jótállási...
  • Page 72 által végzett helytelen karbantartásból eredő hiba; v az olyan termék által okozott hiba, amelyért a Lenovo nem felelős; és v a nem-Lenovo termékek, beleértve azokat, amelyeket a Lenovo a felhasználó kérésére biztosít vagy beszerel a Lenovo számítógépbe.
  • Page 73 Számítógép vagy alkatrész cseréje Ha a javítás a Gép, vagy valamelyik alkatrészének cseréjével jár, akkor a Szervizszolgáltató által lecserélt elem a csere után a Lenovo tulajdonába megy át, míg a csereként kapott berendezés tulajdonjoga Önt illeti meg. A Vevő kijelenti, hogy a cserére szoruló...
  • Page 74 FELELŐSSÉG KIZÁRÁSÁT VAGY KORLÁTOZÁSÁT, ÍGY A FENTI KORLÁTOZÁS VAGY KIZÁRÁS LEHET, HOGY ÖNRE NEM VONATKOZIK. Irányadó jog A Lenovo és Ön is beleegyezik abba, hogy az Ön és a Lenovo jelen Korlátozott jótállási nyilatkozatból adódó vagy azzal bármilyen módon kapcsolatos jogainak, ®...
  • Page 75: Rész - Országfüggő Rendelkezések

    kötelességeinek és kötelezettségeinek igazgatására, értelmezésére és betartatására a Gép megvásárlásának országában hatályos törvények vonatkoznak, tekintet nélkül a jogi alapelvekkel való ütközésre. EZ A JÓTÁLLÁS MEGHATÁROZOTT JOGOKKAL RUHÁZZA FÖL A VEVŐT, MINDAZONÁLTAL AZ ADOTT ÁLLAM VAGY JOGRENDSZER A VEVŐ RÉSZÉRE AZ ITT LEÍRTAKON FELÜL EGYÉB TOVÁBBI JOGOKAT IS BIZTOSÍTHAT.
  • Page 76 KANADA A felelősség korlátozása: A szakasz első pontja helyére a következő kerül: 1. a Lenovo gondatlansága miatt testi sérülésből (beleértve a halálesetet) fakadó és ingatlanban valamint személyes ingóságban bekövetkezett károkat, továbbá Irányadó jog: A következő helyettesíti az első mondat "azon ország joga ..., amely országban a számítógépet a felhasználó...
  • Page 77 Amennyiben a Lenovo a Kereskedelmi tevékenységekre vonatkozó 1974-es törvény vagy más hasonló törvény által vélelmezett feltételeket vagy garanciákat sért meg, a Lenovo felelőssége a javak megjavítására vagy cseréjére, vagy megfelelő javak biztosítására korlátozódik. Ahol ez a feltétel vagy jótállás eladási joghoz, megnyugtató...
  • Page 78 A felelősség korlátozása: A szakasz 1. és 2. pontja helyére a következő lép: 1. a testi sérülések (beleértve a halált) és az ingatlanvagyont valamint a személyes ingóságokat ért károk felelőssége a Lenovo hanyagsága által okozott károkra korlátozódik; 2. minden más helyzetben felmerülő minden tényleges kár esetén, amely a jelen Korlátozott jótállási nyilatkozat értelmében, illetve azzal bármilyen módon...
  • Page 79 (Consumer Guarantees Act) vagy más törvények által előírtakon túl, amelyek nem zárhatók ki és nem korlátozhatók. Az 1993. évi Termékfelelősségi törvény nem vonatkozik a Lenovo által átadott azon termékekre, amelyeket a törvény szerinti értelemben üzleti célból vesznek igénybe. A felelősség korlátozása: A szakasz a következővel bővül: Ha a számítógépet az 1993.
  • Page 80 Ha a gépet a fent felsorolt Nyugat-Európai országok egyikében vásárolták, akkor az adott számítógéphez a jótállási szolgáltatás ezen országok bármelyikében igénybe vehető egy Szervizszolgáltatótól, amennyiben a Lenovo a számítógépet az adott országban bejelentette és árusította. Ha a személyi számítógépet Albániában, Belaruszban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Grúziában, Horvátországban, a Jugoszláv Szövetségi...
  • Page 81 Lenovo a számítógépet az adott országban bejelentette és árusította. Ha a gépet közép-keleti vagy afrikai országban vásárolták, akkor az adott számítógéphez a jótállási szolgáltatás a vásárlási országban vehető igénybe egy Szervizszolgáltatótól, amennyiben a Lenovo a számítógépet az adott országban bejelentette és árusította.
  • Page 82 Osztrák Polgári Perrendtartás 598. cikkelyének (2)-es bekezdése értelmében a felek lemondanak a Perrendtartás 595. cikkelye (1)-es bekezdése 7-es pontjának alkalmazásáról. A Lenovo ettől függetlenül az eljárást a telepítési ország illetékes bíróságán is kezdeményezheti. Észtország, Lettország és Litvánia esetén jelen Korlátozott jótállási nyilatkozat kapcsán felmerülő...
  • Page 83 (amennyiben a Lenovo a hibás) közvetlenül fellépnek, ebben az esetben is legfeljebb a számítógépért fizetett összeg mértékéig. A fenti korlátozás nem vonatkozik a testi sérülésből (beleértve a halálesetet) fakadó...
  • Page 84 (amennyiben a Lenovo a hibás) közvetlenül fellépnek, ebben az esetben is legfeljebb a számítógépért fizetett összeg mértékéig. A fenti korlátozás nem vonatkozik a testi sérülésből (beleértve a halálesetet) fakadó...
  • Page 85 Lenovo által megtévesztéssel, vagy vétkes hanyagságból okozott károkra, valamint a kifejezett jótállásokra. A második pont az alábbiakkal bővül: A Lenovo e pontban foglalt felelőssége közönséges gondatlanság esetén az alapvető szerződési feltételek megsértésére korlátozódik. EGYIPTOM A felelősség korlátozása: A szakasz második pontja helyébe a következő kerül: minden más tényleges közvetlen kár esetén a Lenovo felelőssége legföljebb a...
  • Page 86 Services Act) foglalt, előbb említett összes jótállás általánosságát. A felelősség korlátozása: A teljes szakasz helyébe a következő lép: E szakaszban a “mulasztás” a Lenovo részéről a jelen Korlátozott jótállási nyilatkozat tartalmával kapcsolatban olyan cselekményt, kijelentést, mulasztást vagy hanyagságot jelent, amelynek tekintetében a Lenovo a vásárló felé jogilag felelős, akár szerződés alapján, akár magánjogi vétkes cselekmény alapján.
  • Page 87 3. A fenti 1. és 2. pont kivételével a Lenovo teljes felelőssége a mulasztásából fakadó tényleges kárért egyetlen esetben sem haladhatja meg a következők közül a nagyobbat: 1) 125 000 Euró 2) a mulasztással közvetlenül kapcsolatos számítógépért fizetett összeg 125%-a.
  • Page 88: Rész - Jótállási Tájékoztatás

    Lenovo korlátlan felelősséget vállal a Lenovo hanyagságából a felhasználó személyes ingóságában keletkezett fizikai kárért. 3. A fenti 1. és 2. pont kivételével a Lenovo teljes felelőssége a mulasztásából fakadó tényleges kárért semmilyen esetben sem haladhatja meg a következők közül a nagyobbat: 1) 75000 angol font 2) a mulasztással közvetlenül kapcsolatos...
  • Page 89 Jótállási szolgál- Számítógép tatások típusa Vásárlás országa Jótállás időtartama típusai 2672 USA, Kanada, Mexikó, Brazília, Alkatrészek és munkavégzés Ausztrália - 3 év Akkumulátor - 1 év Japán Alkatrészek és munkavégzés - 1 év Akkumulátor - 1 év Többi Alkatrészek és munkavégzés - 3 év Akkumulátor - 1 év 2673...
  • Page 90 CRU-t vissza kell-e küldeni. Amikor vissza kell küldenie, 1) a visszaküldési utasításokat és a szállító dobozt megkapja a cserélendő alkatrésszel, de 2) a Lenovo kiszámlázhatja a cserealkatrészt, ha az nem érkezik hozzá vissza a cserealkatrész átvételétől számított 30 napon belül.
  • Page 91 1-800-IBM-SERV (426-7378). Más országok esetén nézze meg a telefonszámot az alábbi táblázatban. A világ összes többi országában hívható telefonszámok A telefonszámok bejelentés nélkül megváltozhatnak. A telefonszámok naprakész listáját a http://www.lenovo.com/think/support alatt találja (kattintson a Support phone list elemre). Ország vagy régió Telefonszám...
  • Page 92 Ország vagy régió Telefonszám Dánia 4520-8200 Jótállási szolgáltatás és támogatás: 7010-5150 (dán) Dominikai Köztársaság 566-4755 566-5161 és 8201 mellék Díjmentes a Dominikai Köztársaságból: 1-200-1929 (spanyol) Ecuador 1-800-426911 (spanyol) Salvador 250-5696 (spanyol) Észtország +386-61-1796-699 Finnország 09-459-6960 Jótállási szolgáltatás és támogatás: +358-800-1-4260 (finn) Franciaország 0238-557-450 Jótállási szolgáltatás és támogatás:...
  • Page 93 Ország vagy régió Telefonszám Japán ThinkPad: Ingyenes: 0120-887-874 Nemzetközi: +81-46-266-4724 Mindkét fenti szám esetén a hívásra japán nyelvű géphang válaszol. Az angol nyelvű támogatáshoz várja meg a gépi hang végét, és a kezelő jelentkezését. Kérje az angol nyelvű ″English support please″ támogatást, és hívását átirányítják az angolul beszélő...
  • Page 94: A Jótállás Mexikóban Érvényes Kiegészítése

    Ellentmondás esetén jelen kiegészítés feltételei hatályosak. A berendezés összes előre telepített programjára a vásárlás napjától számítva harminc (30) napos, telepítési hibákra vonatkozó jótállás érvényes. A Lenovo nem felelős az ilyen szoftverprogramok és/vagy bármely más, Ön által vagy a termék megvásárlása után telepített szoftverprogramok információiért.
  • Page 95 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Forgalmazza: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
  • Page 96 ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 97: Függelék Vásárló Által Cserélhető Egységek (Crus)

    Az online Hardver karbantartási kézikönyv és a videók elérhetők a támogatás címen: http://www.lenovo.com/think/supportsite.wss/document.do? lndocid=part-video v Az Ügyfélszolgálatról. “A világ összes többi országában hívható telefonszámok” oldalszám: 69 tartalmazza az adott országhoz vagy régióhoz tartozó támogatási központ telefonszámát. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 98 ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 99: Függelék Megjegyzések

    D. függelék Megjegyzések Megjegyzések Előfordulhat, hogy a Lenovo nem tudja minden országban biztosítani az ebben a dokumentumban szereplő összes terméket, szolgáltatást vagy lehetőséget. Az adott országokban rendelkezésre álló termékekről és szolgáltatásokról a helyi Lenovo képviseletek szolgálnak felvilágosítással. A Lenovo termékekre, programokra vagy szolgáltatásokra vonatkozó...
  • Page 100: Televíziós Kimenetre Vonatkozó Megjegyzés

    Bármilyen, e kiadványban szereplő, nem Lenovo hálóhelyre történő hivatkozás kizárólag kényelmi szempontból szerepel, és az adott hálóhelyek semmiféle támogatását nem célozza. Az ilyen webhelyeken található anyagok nem képezik az adott Lenovo termék dokumentációjának részét, így ezek használata csak saját felelősségre történhet.
  • Page 101: Kanadai Ipari Szabvány B Osztályú Sugárzásmegfelelési Nyilatkozat

    Ez a termék megfelel a 89/336/EEC számú kompatibilitással és védettséggel kapcsolatos EU bizottsági követelményeinek amely a Tagállamok elektromágneses kompatibilitással kapcsolatos törvényei alapján jött létre. A Lenovo nem vállal felelősséget a termék nem javasolt módosításából adódó hibákért, beleértve a nem Lenovo gyártmányú kártyák használatát is.
  • Page 102: Megkövetelt Termékmegjegyzés

    Megkövetelt termékmegjegyzés Az alábbi nyilatkozat a DVD meghajtóval és TV-kimenettel rendelkező számítógépekre vonatkozik: A termék a Macrovision Corporation és más jogtulajdonosok USA szabadalmak és további szerzői jogi előírások által védett módszereket alkalmazó másolásvédelmi technológiát tartalmaz. A másolásvédelmi technológia használata csak a Macrovision Corporation engedélyével történhet, amely a Macrovision Corporation ettől eltérő...
  • Page 103: Ajánlat Ibm Lotus Szoftverre

    Ha a ThinkPad számítógépet otthon használja és ki kell dobnia a lítium akkumulátort, a helyi rendelkezések és szabályok szerint járjon el. Használaton kívüli ThinkPad akkumulátor kezelése A ThinkPad számítógép lítium ion vagy nikkel-fémhidrogén akkumulátort tartalmaz. Ha Ön vállalati ThinkPad számítógép felhasználó, és ki kell dobnia az akkumulátort, vegye fel a kapcsolatot a megfelelő...
  • Page 104 Ügyfélszolgálat: A szoftver telepítésével kapcsolatos támogatási információkért és telefonszámokért látogasson a http://www.lenovo.com/think/support címre. A kezdeti telepítési támogatáson túlmenő műszaki szolgáltatás igénybe vételéről a http://www.lotus.com/passport címen tájékozódhat. International Program License Agreement: A tárgybani ajánlat révén adott szoftverengedély nem tartalmazza a szoftverfrissítéseket, a műszaki támogatást, továbbá...
  • Page 105: Védjegyek

    #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 A megrendelésről érdeklődhet: Smartsuiteapac@modusmedia.com Védjegyek A következő kifejezések a Lenovo védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban: v Lenovo v PS/2 v Rapid Restore v Rescue and Recovery v ThinkLight...
  • Page 106 A Microsoft, a Windows és a Windows NT a Microsoft Corporation védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az Intel, a Pentium és az Intel SpeedStep az Intel Corporation védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Más termékek, vállalatok vagy szolgáltatások nevei mások védjegyei vagy szolgáltatás védjegyei lehetnek.
  • Page 107: Tárgymutató

    20 üzenet nélküli hibák 16 konfiguráció beállítás 32 környezet 6 Vásárló által cserélhető egységek (CRU) 75 meghatározások 5 darabjegyzék 75 merevlemez világháló, segítség 42 bővítés 37 problémák 27 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Szerzői jog IBM 2005.
  • Page 108 ® ThinkPad X30 sorozat Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv...
  • Page 110 Rendelési szám: 39T5800 Nyomtatva Kínában (1P) P/N: 39T5800...

This manual is also suitable for:

Thinkpad x30 series

Table of Contents