Lenovo ThinkStation C20 Käyttöopas
Lenovo ThinkStation C20 Käyttöopas

Lenovo ThinkStation C20 Käyttöopas

(finnish) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkStation C20:
Table of Contents

Advertisement

ThinkStation
Käyttöopas
Konetyypit: 4262, 4263, 4264, 4265, 4266, 4269, 4271 ja 4272

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkStation C20

  • Page 1 ThinkStation Käyttöopas Konetyypit: 4262, 4263, 4264, 4265, 4266, 4269, 4271 ja 4272...
  • Page 2 Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisu ja tämän julkaisun kohta Liite B ”Huomioon otettavaa” sivulla 73. Kolmas painos (joulukuu 2011) © Copyright Lenovo 2010, 2011. RAJOITETTUJA OIKEUKSIA KOSKEVA HUOMAUTUS: Jos tiedot tai ohjelmisto toimitetaan General Services Administration (GSA) -sopimuksen ehtojen mukaisesti, niiden käyttöä, jäljentämistä ja luovuttamista koskevat...
  • Page 3: Table Of Contents

    Varmistuskopiointi ... -apuohjelman avulla ... Elvytystoimien toteutus ..© Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 4 Lenovo ThinkVantage Tools ..Luku 6. Järjestelmäohjelmien Lenovo Welcome ... . päivitys ....57 Turvaohjeet ja takuutiedot .
  • Page 5: Tärkeät Turvaohjeet

    Uusimmat turvaohjeet ovat tämän tuotteen mukana toimitetussa ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisussa. Näiden turvaohjeiden tuntemus vähentää henkilövahinkojen ja tuotevaurioiden riskiä. Jos olet kadottanut ThinkCentre, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun, voit noutaa sen Portable Document ® Format (PDF) -muodossa Lenovo -tukisivustosta osoitteessa http://support.lenovo.com. © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 6 ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 7: Luku 1. Tuotteen Yleiskuvaus

    • Yksi optinen SATA (Serial Advanced Technology Attachment) -asema • Kolme SATA (Serial Advanced Technology Attachment)- tai SAS (Serial Attached SCSI) -kiintolevyasemaa Näyttöalijärjestelmä • Kaksi PCI (Peripheral Component Interconnect) Express x16 -korttipaikkaa emolevyssä erillisille näytönohjainkorteille (vaihtelee mallin tyypin mukaan) © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 8 Äänialijärjestelmä • Sisäinen HD-äänijärjestelmä • Mikrofoni- ja kuulokevastake etulevyssä • Kahdeksan äänivastaketta takalevyssä – Linja sisään -vastake – Ääni ulos -vastake etukaiuttimia varten – Ääni ulos -vastake takakaiuttimia varten – Ääni ulos -vastake sivukaiuttimia varten – Ääni ulos -vastake subwooferia tai keskikaiutinta varten –...
  • Page 9: Tekniset Tiedot

    Tekniset tiedot Tässä jaksossa kuvataan tietokoneen fyysisiä ominaisuuksia. Tässä lueteltujen käyttöjärjestelmien yhteensopivuuden varmennus tai testaus on ollut meneillään tämän julkaisun valmistumishetkellä. Lenovo saattaa tämän julkaisun valmistumisen jälkeen todeta myös muiden käyttöjärjestelmien olevan yhteensopivia tietokoneen kanssa. Tämä luettelo voi muuttua ilman ennakkoilmoitusta.
  • Page 10: Ohjelmiston Yleiskuvaus

    Windows-käyttöjärjestelmän mukana toimitettu ohjelmisto Tässä jaksossa on tietoja Windows-käyttöjärjestelmän mukana toimitetuista ohjelmista. Lenovon toimittamat ohjelmat Lenovo on toimittanut tietokoneen mukana jäljempänä mainitut ohjelmat, jotka auttavat tehostamaan työskentelyä ja vähentämään tietokoneen ylläpitokustannuksia. Tietokoneen mukana toimitetut ohjelmat voivat vaihdella tietokoneen mallin ja esiasennetun käyttöjärjestelmän mukaan.
  • Page 11 Lenovo ThinkVantage Tools -ohjelman avulla löydät helposti tietoja ja työkaluja, joiden avulla työskentely sujuu helposti ja turvallisesti. Lisätietoja on seuraavassa jaksossa: ”Lenovo ThinkVantage Tools” sivulla 65. Huomautus: Lenovo ThinkVantage Tools -ohjelma on vain tietokoneissa, joissa on Lenovon asentama Windows 7 -käyttöjärjestelmä.
  • Page 12: Tietokoneen Kytkinten, Painikkeiden, Säätimien, Vastakkeiden, Porttien Ja Osien Sijainti

    Lisätietoja julkaisujen käytöstä ja tarkastelusta on kohdassa ”Online Books -kansio” sivulla 65. Virustentorjuntaohjelmisto Tietokoneen mukana on toimitettu virustentorjuntaohjelma, jonka avulla voit etsiä ja poistaa viruksia. Lenovo toimittaa tietokoneessa virustentorjuntaohjelmiston täydellisen version, johon sinulla on 30 päivän maksuton käyttöoikeus. 30 päivän jälkeen käyttöoikeus on uusittava, jotta saat jatkossa päivityksiä virustentorjuntaohjelmistoon.
  • Page 13: Tietokoneen Takaosassa Olevien Vastakkeiden Sijainti

    Kiintolevyaseman toiminnan merkkivalo Kuulokevastake Virtakytkin ja verkkovirran merkkivalo USB-portin vastake USB-portin vastake IEEE 1394 -vastake (joissakin malleissa) Mikrofonivastake Optisen aseman poistopainike Tietokoneen takaosassa olevien vastakkeiden sijainti Kuva 2 ”Takaosan vastakkeet” sivulla 7 näyttää tietokoneen takaosassa olevien vastakkeiden sijainnin. Joissakin tietokoneen takalevyssä olevissa vastakkeissa on värikoodi, joka auttaa selvittämään kaapeleiden kytkentäpaikat.
  • Page 14: Sisäisten Osien Sijainti

    Vastake Kuvaus Linja sisään -vastake Tämän vastakkeen avulla voidaan vastaanottaa ääntä erillisistä äänilaitteista, kuten stereolaitteista. Kun erillinen äänilaite kytketään tietokoneeseen, kaapeli kytketään kulkemaan laitteen ääni ulos -vastakkeesta tietokoneen ääni sisään -vastakkeeseen. Tämän vastakkeen kautta voidaan lähettää ääntä erillisiin laitteisiin, kuten Ääni ulos -vastake aktiivistereokaiuttimiin (tällaisissa kaiuttimissa on oma sisäinen vahvistin), (etukaiuttimien vastake)
  • Page 15: Emolevyn Osien Ja Vastakkeiden Sijainti

    Kuva 3. Osien sijainti Muistimoduulit Kiintolevyasemat (3) Jäähdytyslevy-tuuletinmoduuli 2 Virtalähdemoduuli Optisen aseman kehikko PCI-kortti Jäähdytyslevy-tuuletinmoduuli 1 Optinen asema Etuosan tuuletinmoduulin pidike Takaosan tuuletinmoduulit (2) Kiintolevyaseman paikka Emolevyn osien ja vastakkeiden sijainti Huomautus: Tietokoneessa on jompikumpi seuraavista emolevyistä. Kuva 4 ”Emolevyn osien ja vastakkeiden sijainti.” sivulla 10 osoittaa osien ja vastakkeiden sijainnin yhdessä emolevytyypissä.
  • Page 16 Kuva 4. Emolevyn osien ja vastakkeiden sijainti. Keskusyksikön 1 muistipaikat (6) CMOS-muistin tyhjennyksen ja palautuksen hyppyjohdin Keskusyksikön 1 muistin tuulettimen vastake Lämpöanturin vastake Keskusyksikön 2 12 V:n virtavastake Kannen avauksen tunnistuskytkimen vastake Mikrosuoritin 2 Personal System/2 (PS/2) -näppäimistön ja -hiiren vastake 24-nastainen virtalähteen vastake Sisäisen kaiuttimen vastake Keskusyksikön 2 tuulettimen vastake...
  • Page 17 Kuva 5 ”Emolevyn osien ja vastakkeiden sijainti.” sivulla 11 osoittaa osien ja vastakkeiden sijainnin toisentyyppisessä emolevyssä. Kuva 5. Emolevyn osien ja vastakkeiden sijainti. Keskusyksikön 1 muistipaikat (3) CMOS-muistin tyhjennyksen ja palautuksen hyppyjohdin Keskusyksikön 1 muistin tuulettimen vastake Lämpöanturin vastake Mikrosuoritin 2 Kannen avauksen tunnistuskytkimen vastake Keskusyksikön 2 12 V:n virtavastake PS/2-näppäimistö- ja -hiirivastake...
  • Page 18 SATA-portit (4) Mikrosuoritin 1 Paristo ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 19: Luku 2. Laitteiden Asennus Tai Vaihto

    3–5 minuuttia, ennen kuin irrotat kannen. Voit irrottaa tietokoneen kannen seuraavasti: 1. Poista asemista kaikki tietovälineet ja katkaise sitten virta kaikista tietokoneeseen liitetyistä laitteista ja tietokoneesta. Irrota sitten kaikki verkkojohdot pistorasioista ja kaikki tietokoneeseen liitetyt kaapelit. © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 20: Etuosan Peitelevyn Irrotus Ja Uudelleenasennus

    Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Tämä jakso sisältää etuosan peitelevyn irrotus- ja kiinnitysohjeet. Voit irrottaa ja asentaa etuosan peitelevyn seuraavasti: 1.
  • Page 21: Pci-Kortin Pidikkeen Irrotus Ja Asennus

    Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Tämä jakso sisältää PCI-kortin pidikkeen irrotus- ja asennusohjeet. Voit irrottaa ja asentaa PCI-kortin pidikkeen seuraavasti: 1.
  • Page 22 5. Paina sisäänpäin kahta kielekettä , jotka kiinnittävät PCI-kortin pidikkeen paikalleen, ja käännä sitten kortin pidike irti rungosta. Kuva 8. PCI-kortin pidikkeen irrotus. 6. Voit asentaa PCI-kortin pidikkeen takaisin runkoon työntämällä kaksi kielekettä vastaaviin reikiin rungossa ja kääntämällä PCI-kortin pidikettä sitten alaspäin, kunnes kortin pidikkeen etuosa napsahtaa paikalleen.
  • Page 23: Muistimoduulin Asennus Ja Vaihto

    ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Tämä jakso sisältää muistimoduulin asennus- ja vaihto-ohjeet. Tietokoneessa on mallin mukaan kuusi tai kaksitoista DDR3 ECC UDIMM (double data rate 3 error correction code unbuffered dual in-line memory module)- tai DDR3 ECC RDIMM (double data rate 3 error correction code registered dual in-line memory module) -muistimoduulin asennuspaikkaa.
  • Page 24 • Jos tietokoneessa on asennettuna vain yksi keskusyksikkö, asenna muistimoduulit vain kyseisen keskusyksikön vieressä oleviin muistipaikkoihin. • Jos tietokoneessa on asennettuna kaksi keskusyksikköä, varmista paras mahdollinen suorituskyky asentamalla kumpaankin muistiryhmään sama määrä muistimoduuleja. Voit asentaa tai vaihtaa muistimoduulin seuraavasti: 1. Poista asemista kaikki tietovälineet ja katkaise sitten virta kaikista tietokoneeseen liitetyistä laitteista ja tietokoneesta.
  • Page 25 Kuva 11. Muistimoduulien tuulettimen ilmakanavan irrotus. 7. Avaa pidikkeet kuvan osoittamalla tavalla. Kuva 12. Kiinnityspidikkeiden avaus. Jos olet vaihtamassa vanhaa muistimoduulia, avaa kiinnityspidikkeet ja vedä muistimoduuli varovasti irti muistivastakkeesta. Kuva 13. Muistimoduulin irrotus. Huomautuksia: Huomautuksia: Huomautuksia: a. Jos tietokoneen emolevyssä on 12 muistivastaketta, saatat joutua käyttämään enemmän voimaa irrottaessasi vastakkeissa olevia muistimoduuleja.
  • Page 26 b. Jos tietokoneen emolevyssä on kuusi muistivastaketta, saatat joutua käyttämään enemmän voimaa irrottaessasi muistivastakkeessa olevaa muistimoduulia. ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 27 8. Aseta uusi muistimoduuli muistivastakkeen yläpuolelle. Varmista, että muistimoduulin kohdistusura on kohdakkain muistivastakkeessa olevan ohjausulokkeen kanssa. Paina muistimoduulia suoraan alaspäin vastakkeeseen, kunnes pidikkeet sulkeutuvat. Kuva 14. Muistimoduulin asennus. 9. Asenna muistimoduulien tuulettimen ilmakanava kiinnittämällä ilmakanavan takaosa emolevyssä olevaan pidikkeeseen ja kääntämällä ilmakanavaa alaspäin, kunnes se napsahtaa paikalleen. Kytke muistimoduulien tuulettimen kaapeli takaisin emolevyyn.
  • Page 28: Pci-Kortin Asennus Tai Vaihto

    Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Tämä jakso sisältää PCI-kortin asennus- ja vaihto-ohjeet. Tietokoneessa on seuraavat kuusi laajennuspaikkaa PCI-kortteja varten: •...
  • Page 29: Uuden Kiintolevyaseman Asennus

    Uuden kiintolevyaseman asennus. Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Luku 2 Laitteiden asennus tai vaihto...
  • Page 30 Tämä jakso sisältää uuden kiintolevyaseman asennusohjeet. Voit asentaa uuden kiintolevyaseman seuraavasti: 1. Poista asemista kaikki tietovälineet ja katkaise sitten virta kaikista tietokoneeseen liitetyistä laitteista ja tietokoneesta. Irrota sitten kaikki verkkojohdot pistorasioista ja kaikki tietokoneeseen liitetyt kaapelit. 2. Irrota tietokoneen kansi. Katso kohta ”Tietokoneen kannen irrotus” sivulla 13. 3.
  • Page 31 Kuva 20. Liitäntäkaapelin kytkeminen SAS-liitäntäisen kiintolevyasemaan. 8. Liu'uta kehikkoon asennettu uusi kiintolevyasema liitäntäkaapeleineen asemapaikkaan niin, että se napsahtaa paikalleen. Kuva 21. Uuden kiintolevyaseman asennus. Luku 2 Laitteiden asennus tai vaihto...
  • Page 32: Kiintolevyaseman Vaihto

    37. Kiintolevyaseman vaihto Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 33: Optisen Aseman Vaihto

    Optisen aseman vaihto Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Luku 2 Laitteiden asennus tai vaihto...
  • Page 34 Tämä jakso sisältää optisen aseman vaihto-ohjeet. Voit vaihtaa optisen aseman seuraavasti: 1. Poista asemista kaikki tietovälineet ja katkaise sitten virta kaikista tietokoneeseen liitetyistä laitteista ja tietokoneesta. Irrota sitten kaikki verkkojohdot pistorasioista ja kaikki tietokoneeseen liitetyt kaapelit. 2. Irrota tietokoneen kansi. Katso kohta ”Tietokoneen kannen irrotus” sivulla 13. 3.
  • Page 35 5. Asenna optisen aseman pidike uuden optisen aseman kylkeen. Liu'uta sitten uutta optista asemaa optisen aseman kehikkoon tietokoneen etupuolelta, kunnes asema napsahtaa paikalleen. Kuva 25. Uuden optisen aseman asennus. 6. Kytke liitäntä- ja virtakaapeli uuden optisen aseman takaosaan. a. Kytke liitäntäkaapeli uuden optisen aseman takaosaan. Huomautus: Jos haluat vaihtaa liitäntäkaapelin, irrota PCI-kortin pidike.
  • Page 36: Jäähdytyslevy-Tuuletinmoduulin Vaihto

    Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com VAROITUS: Jäähdytyslevy-tuuletinmoduuli saattaa olla hyvin kuuma. Katkaise tietokoneesta virta ja anna tietokoneen jäähtyä...
  • Page 37 6. Irrota jäähdytyslevy-tuuletinmoduulin kaapeli emolevystä. Merkitse muistiin kaapelin sijainti. 7. Kierrä seuraavien ohjeiden mukaisesti irti neljä ruuvia, jotka kiinnittävät jäähdytyslevy-tuuletinmoduulin emolevyyn: a. Irrota ruuvi osittain, irrota ruuvi kokonaan ja irrota sitten ruuvi kokonaan. b. Irrota ruuvi osittain, irrota ruuvi kokonaan ja irrota sitten ruuvi kokonaan.
  • Page 38: Etuosan Tuuletinmoduulin Vaihto

    Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Tämä jakso sisältää etuosan tuuletinmoduulin vaihto-ohjeet. Huomautus: Etuosan tuuletinmoduulia ei ole kaikissa tietokoneissa.
  • Page 39 6. Paina kuvassa esitetyllä tavalla toisiaan kohti kahta kielekettä , joilla etuosan tuuletinmoduulin pidike on kiinnitetty runkoon, ja poista sitten etuosan tuuletinmoduulin pidike rungosta. Kuva 29. Etuosan tuuletinmoduulin pidikkeen irrotus. Luku 2 Laitteiden asennus tai vaihto...
  • Page 40: Takaosan Tuuletinmoduulin Vaihto

    Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Tämä jakso sisältää takaosan tuuletinmoduulin vaihto-ohjeet. ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 41 Huomautus: Tietokone tukee kahta takaosan tuuletinmoduulia. Voit vaihtaa takaosan tuuletinmoduulin seuraavasti: 1. Poista asemista kaikki tietovälineet ja katkaise sitten virta kaikista tietokoneeseen liitetyistä laitteista ja tietokoneesta. Irrota sitten kaikki verkkojohdot pistorasioista ja kaikki tietokoneeseen liitetyt kaapelit. 2. Irrota tietokoneen kansi. Katso kohta ”Tietokoneen kannen irrotus” sivulla 13. 3.
  • Page 42: Näppäimistön Tai Hiiren Vaihto

    Huomio: Älä avaa tietokonetta tai yritä korjaustoimia, ennen kuin olet lukenut huolellisesti tietokoneen mukana toimitetun ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun jakson ”Tärkeät turvaohjeet”. ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisun voi noutaa osoitteesta http://support.lenovo.com Tämä jakso sisältää näppäimistön tai hiiren vaihto-ohjeet. Voit vaihtaa näppäimistön tai hiiren seuraavasti: 1.
  • Page 43: Osien Asennuksen Viimeistely

    2. Irrota kaikki verkkojohdot pistorasioista. 3. Irrota vanhan näppäimistön tai hiiren kaapeli tietokoneesta. 4. Kytke uusi näppäimistö tai hiiri johonkin tietokoneen USB-porteista. Katso kohta ”Tietokoneen etulevyssä olevien merkkivalojen, kytkimien ja vastakkeiden paikannus” sivulla 6 tai kohta ”Tietokoneen takaosassa olevien vastakkeiden sijainti” sivulla 7 sen mukaan, mihin porttiin haluat kytkeä uuden näppäimistön tai hiiren.
  • Page 44: Laiteajurien Hankinta

    9. Joidenkin osien asennuksen tai vaihdon jälkeen päivittyneet tiedot on vahvistettava Setup Utility -ohjelmassa. Katso kohta Luku 4 ”Setup Utility -ohjelman käyttö” sivulla 49. Huomautus: Useimmissa maissa Lenovo edellyttää viallisten asiakkaan vaihdettavissa olevien osien palauttamista. Lisätietoja tästä tulee osan mukana tai muutaman päivän kuluttua osan saapumisesta.
  • Page 45: Lukituslaitteet

    Vaijerilukko kiinnitetään tietokoneen takaosassa olevaan aukkoon, ja sitä käytetään avaimella. Samantyyppinen lukko on käytössä monissa kannettavissa tietokoneissa. Vaijerilukon voi tilata Lenovolta. Tee haku sanalla Kensington osoitteessa http://support.lenovo.com. Tietokoneen kannessa on valmiina lukkopesä . Kannen avaimet on kiinnitetty koneen takaosaan. Säilytä...
  • Page 46: Suojaus Salasanan Avulla

    Suojaus salasanan avulla Voit estää tietokoneen luvattoman käytön asettamalla Setup Utility -ohjelman avulla salasanan. Kun tietokoneeseen kytketään virta, tietokone pyytää antamaan salasanan. Tietokonetta voi käyttää vasta, kun oikea salasana on kirjoitettu. Lisätietoja on kohdassa Luku 4 ”Setup Utility -ohjelman käyttö” sivulla 49. ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 47: Luku 3. Elvytysmenetelmiä Koskevia Tietoja

    USB-liitäntäisiin tallennuslaitteisiin. Windows XP -käyttöjärjestelmässä elvytystietovälineet voi luoda vain tietolevyihin. • Voit luoda elvytystietovälineet Windows 7 -käyttöjärjestelmää varten napsauttamalla Käynnistä ➙ Kaikki ohjelmat ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery -levyt. Noudata sitten kuvaruutuun tulevia ohjeita. • Voit luoda elvytystietotietolevyt Windows XP -käyttöjärjestelmässä valitsemalla Käynnistä ➙ Kaikki ohjelmat ➙...
  • Page 48: Varmistuskopiointi Ja Elvytys

    • Windows 7 -käyttöjärjestelmässä elvytystietovälineillä voi vain palauttaa tietokoneen tehdasasetusten mukaiseksi. Elvytystietovälineiden avulla on mahdollista palauttaa tietokone vielä toimintakuntoon, jos kaikki muut elvytyskeinot ovat epäonnistuneet. Huomio: Kun palautat tietokoneen tehdasasetusten mukaiseksi elvytystietovälineiden avulla, kaikki kiintolevyaseman tiedostot poistuvat ja korvautuvat tehdasasetusten mukaisella sisällöllä. Voit käyttää...
  • Page 49: Varmistuskopiointi

    • Voit toteuttaa varmistuskopioinnin Rescue and Recovery -ohjelman avulla Windows 7 -käyttöjärjestelmässä seuraavasti: 1. Napsauta Windowsin työpöydällä Käynnistä ➙ Kaikki ohjelmat ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Parannetut varmistuskopiointi- ja palautusominaisuudet. Kuvaruutuun tulee Rescue and Recovery -ohjelma. 2. Napsauta Rescue and Recovery -ohjelman pääikkunassa Rescue and Recovery -ohjelman lisätoimintojen aloitus -nuolta.
  • Page 50: Rescue And Recovery -Työtilan Käyttö

    4. Suorita elvytystoimet loppuun noudattamalla kuvaruutuun tulevia ohjeita. Lisätietoja elvytyksen suorituksesta Rescue and Recovery -työtilan avulla on kohdassa ”Rescue and Recovery -työtilan käyttö” sivulla 44. Rescue and Recovery -työtilan käyttö Rescue and Recovery -työtila sijaitsee kiintolevyasemassa olevassa suojatussa piilo-osiossa, joka toimii erillään Windows-käyttöjärjestelmästä.
  • Page 51: Pelastamistietovälineen Luonti Ja Käyttö

    Pelastamistietovälineen luonti Tässä jaksossa kerrotaan, miten pelastamistietoväline luodaan eri käyttöjärjestelmissä. • Voit luoda pelastamistietovälineen Windows 7 -käyttöjärjestelmässä seuraavasti: 1. Napsauta Windowsin työpöydällä Käynnistä ➙ Kaikki ohjelmat ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Parannetut varmistuskopiointi- ja palautusominaisuudet. Kuvaruutuun tulee Rescue and Recovery -ohjelma.
  • Page 52: Laiteajurien Asennus Tai Uudelleenasennus

    Tehtaalla asennettujen laitteiden ajurit sijaitsevat tietokoneen kiintolevyaseman (yleensä C-asema) alihakemistossa SWTOOLS\DRIVERS. Tehtaalla asennettujen laitteiden ajurien uusimmat versiot ovat saatavana myös osoitteessa http://support.lenovo.com. Muiden laitteiden ajurit ovat kunkin laitteen mukana toimitetuissa tietovälineissä. Voit asentaa tai uudelleenasentaa tehtaalla asennetun laitteen laiteajurin seuraavasti: 1.
  • Page 53: Elvytykseen Liittyvien Ongelmien Ratkaisu

    Elvytykseen liittyvien ongelmien ratkaisu Jos Rescue and Recovery -työtilan tai Windows-ympäristön aloitus ei onnistu, voit tehdä jonkin seuraavista toimista: • Käynnistää Rescue and Recovery -työtilan pelastamistietovälineen avulla. Katso kohta ”Pelastamistietovälineen luonti ja käyttö” sivulla 45. • Käytä elvytystietovälineitä, jos kaikki muut elvytysmenetelmät ovat epäonnistuneet ja kiintolevyasema on tarpeen palauttaa tehdasasetusten mukaiseksi.
  • Page 54 ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 55: Luku 4. Setup Utility -Ohjelman Käyttö

    Voit määrittää pääkäyttäjän salasanan tai käyttäjän salasanan seuraavien asetusten avulla: • Set Administrator Password • Set User Password Tietokonetta voi käyttää normaalisti, vaikka salasanaa ei olisikaan asetettu. Salasanan käyttö kuitenkin parantaa tietokoneen suojausta. Jos haluat asettaa salasanan, lue seuraavat jaksot. © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 56: Salasanoja Koskevat Ohjeet

    Salasanoja koskevat ohjeet Salasana voi olla mikä tahansa enintään 12 (1–12) merkin pituinen merkkijono, joka koostuu kirjaimista ja numeroista. Turvallisuussyistä kannattaa käyttää salasanaa, jota ei ole helppo murtaa. Hyvä salasana Huomautus: Setup Utility -ohjelman salasanassa isot ja pienet kirjaimet eivät ole eri merkkejä. •...
  • Page 57: Käynnistyslaitteen Valinta

    USB Support Tämän asetuksen avulla voit ottaa USB-portit käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Kun tämän ominaisuuden arvoksi on asetettu Disabled, kaikki optiset asemat tai ICH SATA eSATA-laitteet ovat poissa käytöstä, eivätkä ne näy järjestelmän kokoonpanossa. Marvell SATA/SAS controller Kun tämän ominaisuuden arvoksi on asetettu Disabled, kaikki sisäiset kiintolevyasemat ovat poissa käytöstä, eivätkä...
  • Page 58: Advanced Settings -Valikko

    Voit tarkastella määritettyä laitteiden käynnistysjärjestystä tai muuttaa sitä pysyvästi tekemällä seuraavat toimet: 1. Aloita Setup Utility -ohjelma. Katso kohta ”Setup Utility -ohjelman aloitus” sivulla 49. 2. Valitse Startup ➙ Startup Sequence. Lue näytön oikeassa reunassa näkyvät tiedot. 3. Valitse laitteet Primary Startup Sequence- (Ensisijainen käynnistysjärjestys), Automatic Startup Sequence- (Automaattinen käynnistysjärjestys) ja Error Startup Sequence (Käynnistysjärjestys virhetilanteessa) -kohtaan.
  • Page 59: Luku 5. Raid-Kokoonpanon Määritys

    2. Valitse Setup Utility -ohjelman päävalikosta vaihtoehdot Devices ➙ IDE Drives Setup ja paina Enter-näppäintä. 3. Valitse vaihtoehto SATA RAID Enable ja paina Enter-näppäintä. 4. Valitse Enabled-vaihtoehto ja paina Enter-näppäintä. 5. Tallenna uudet asetukset ja poistu Setup Utility -ohjelmasta painamalla F10-näppäintä. © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 60: Raid-Taltioiden Luonti

    RAID-taltioiden luonti Tässä osassa kuvataan RAID-taltioiden luonti Intel Matrix Storage Manager -ohjelman ROM Configuration -apuohjelman avulla. 1. Siirry Intel Matrix Storage Manager -ohjelman ROM configuration -apuohjelmaan painamalla Ctrl + I -näppäinyhdistelmää, kun järjestelmä kehottaa tekemään niin. 2. Valitse ylä- ja alanuolinuolinäppäimellä Create RAID Volume -vaihtoehto ja paina Enter-näppäintä. 3.
  • Page 61: Sata- Tai Sas-Kiintolevyasemien Asennus

    SATA- tai SAS-kiintolevyasemien asennus Tietokoneessa on oltava asennettuna kunkin jäljempänä esitetyn tuetun RAID-tason edellyttämä vähimmäismäärä SATA- tai SAS-kiintolevyasemia: • RAID-taso 0 – tasakirjoitettava levysarja (Striped disk array) – vähintään kaksi kiintolevyasemaa – tehokas suorituskyky, ei vikasietoa • RAID-taso 1 – kahdennussuojattu levysarja (Mirrored disk array) –...
  • Page 62: Automaattisesti Käyttöönotettavan Varalevyn Määritys Kokoonpanoon Marvell Bios Setup -Apuohjelman Avulla

    8. Valitse Stripe Size -valikosta haluamasi raidan koko tai käytä oletusarvoa. 9. Kirjoita levysarjan nimi Array Name -kenttään. 10. Valitse Next-vaihtoehto ja paina Enter-näppäintä. 11. Viimeistele levysarjan luonti ja RAID-kokoonpanon määritys painamalla kehotettaessa Y-näppäintä. Automaattisesti käyttöönotettavan varalevyn määritys kokoonpanoon Marvell BIOS Setup -apuohjelman avulla Voit määrittää...
  • Page 63: Luku 6. Järjestelmäohjelmien Päivitys

    Setup Utility -ohjelman käynnistämällä tietokoneen järjestelmäohjelmien päivityslevyn avulla tai suorittamalla erityisen päivitysohjelman käyttöjärjestelmästä. Lenovo saattaa tehdä POST/BIOS-koodiin muutoksia ja parannuksia. Julkaistut päivitykset ovat saatavana Internetistä Lenovon Web-sivustosta osoitteessa http://www.lenovo.com. POST- ja BIOS-päivitysten käyttöohjeet ovat päivityksen mukana olevassa TXT-tiedostossa. Useimpia malleja varten on mahdollista noutaa joko käyttöjärjestelmästä...
  • Page 64: Bios-Ohjelmakoodin Päivitys Käyttöjärjestelmästä

    6. Vie päivitys loppuun noudattamalla kuvaruutuun tulevia ohjeita. Kun päivitys on valmis, poista tietolevy optisesta asemasta. BIOS-ohjelmakoodin päivitys käyttöjärjestelmästä Huomautus: Lenovo parantaa Web-sivustoaan jatkuvasti. Sen vuoksi sivujen sisältö muuttuu, eikä siitä ilmoiteta erikseen. Myös seuraavissa toiminnoissa viitattu sisältö saattaa muuttua. Voit päivittää BIOS-ohjelmakoodin käyttöjärjestelmästä seuraavasti: 1.
  • Page 65 14. Asenna kaikki irrotetut osat ja kaapelit takaisin paikalleen. 15. Asenna tietokoneen kansi takaisin paikalleen ja kytke irrottamasi kaapelit takaisin paikoilleen. 16. Kytke tietokoneeseen virta ja poista tietolevy optisesta asemasta. Luku 6 Järjestelmäohjelmien päivitys...
  • Page 66 ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 67: Luku 7. Vianmääritysohjelmat

    Seuraavassa taulukossa on joitakin perustietoja, joista on apua tietokoneen häiriöiden vianmäärityksessä. Huomautus: Jos häiriö ei poistu perusvianmääritystoimien jälkeen, huollata tietokone. Tietokoneen mukana toimitetussa ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisussa on tietoja turvallisuuteen ja takuuseen liittyvistä seikoista sekä luettelo Lenovo-tuen puhelinnumeroista. Tilanne Toimet Tietokone ei käynnisty, kun...
  • Page 68: Vianmääritysohjelmat

    Se yhdistää vianmääritystestit, järjestelmätietojen keräämisen, suojaustilan sekä tukitiedot ja vinkit järjestelmän mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön. Huomautuksia: • Lenovo Solution Center -ohjelma on käytettävissä vain malleissa, joihin on esiasennettu Windows 7 -käyttöjärjestelmä. Jos Windows 7 -mallisi ei ole esiasennettu ohjelman kanssa, voit ladata sen osoitteesta http://www.lenovo.com/diagnose.
  • Page 69: Pc-Doctor For Rescue And Recovery

    • Voit ajaa Lenovo ThinkVantage Toolbox -ohjelman Windows XP -käyttöjärjestelmässä valitsemalla Käynnistä ➙ Kaikki ohjelmat ➙ ThinkVantage ➙ Lenovo ThinkVantage Toolbox. Noudata näyttöön tulevia ohjeita. Lisätietoja Lenovo ThinkVantage Toolbox -ohjelman ajosta on Lenovo ThinkVantage Toolbox -ohjelman ohjetoiminnossa. PC-Doctor for Rescue and Recovery PC-Doctor for Rescue and Recovery -vianmääritysohjelma on osa Lenovo-tietokoneesi Rescue and...
  • Page 70: Optisen Hiiren Puhdistus

    2. Painele F12-näppäintä, kun käynnistät tietokoneen. Kun Startup Device Menu -valikko avautuu, vapauta F12-näppäin. 3. Aseta vianmäärityksen tietolevy optiseen asemaan. 4. Valitse käynnistyslaitteeksi se optinen asema, jossa vianmäärityksen tietolevy on, ja paina Enter-näppäintä. Vianmääritysohjelma alkaa. 5. Valitse vianmääritystesti, jonka haluat suorittaa, noudattamalla näytön ohjeita. Lisäohjeita saat painamalla F1-näppäintä.
  • Page 71: Luku 8. Tietojen, Tuen Ja Huoltopalvelujen Saanti

    Julkaisun tarkastelu ei edellytä Internet-yhteyttä. Voit tarkastella julkaisua seuraavasti: napsauta Käynnistä ➙ Kaikki ohjelmat ➙ Online Books ➙ Online Books ja kaksoisnapsauta tietokonetta käsittelevää julkaisua. Julkaisu on saatavana myös Lenovo Support -sivustossa osoitteessa http://support.lenovo.com...
  • Page 72: Turvaohjeet Ja Takuutiedot

    Useimpien tietokoneiden mukana toimitetaan joukko vianmääritysohjelmia, joiden avulla voit selvittää laitteistohäiriöiden syitä. Vianmääritysohjelmien käyttöohjeita on kohdassa ”Vianmääritysohjelmat” sivulla 62. Voit hakea uusimmat tekniset tiedot sekä noutaa laiteajureita ja päivityksiä Lenovo-tukisivustosta osoitteessa http://support.lenovo.com Soitto tukipalveluun Saat takuuaikana asiakastukikeskuksen puhelinpalvelusta teknistä apua ja lisätietoja tietokoneen käytöstä.
  • Page 73: Muiden Palvelujen Käyttö

    • Laitteiden huolto - Jos takuuaikana todetaan häiriön johtuvan takuun piiriin kuuluvasta laitteesta, käyttäjä saa asianmukaisen palvelutason mukaisia huoltopalveluja koulutetulta huoltohenkilöstöltä. • Tekniset muutokset - Toisinaan käyttäjän hankkimaan laitteeseen on tehtävä muutoksia ostohetken jälkeen. Lenovo tai jälleenmyyjä toimittaa käyttäjälle tiedon hankittua laitetta koskevista teknisistä muutoksista. Seuraavat seikat eivät kuulu takuun piiriin: •...
  • Page 74: Lisäpalvelujen Hankinta

    Takuuaikana ja sen jälkeen voit hankkia maksullisia lisäpalveluja, kuten tukipalvelun laitteistolle, käyttöjärjestelmille sekä sovellusohjelmille, tukipalvelun lähiverkon asennukselle ja kokoonpanon määritykselle, laitteiston laajennetun tai jatketun korjauspalvelun tai mukautetun asennuspalvelun. Palvelujen saatavuus ja nimet saattavat vaihdella maittain tai alueittain. Lisätietoja näistä palveluista on Lenovon verkkosivustossa osoitteessa: http://www.lenovo.com ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 75: Liite A. Järjestelmämuistin Nopeus

    E5607, E5520, E5530, 1 066 MHz E5540, E5620, E5630, 1 GB, 2 GB, 4 GB, 8 GB 1–3 E5640 Intel Xeon E5645, E5649, X5550, X5560, X5570, 1 333 MHz X5650, X5660, X5667, X5670, X5672, X5675 © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 76 Taulukko 4. DIMM-muistimoduulin tyyppi ja nopeus: PC3-8500R DIMM-moduulin koko Suorittimen muistiryhmän Suorittimen malli Muistitaajuus (kapasiteetti) DIMM-moduulien määrä Intel Xeon E5502, E5503, 800 MHz E5504, E5506, E5507 Intel Xeon E5603, E5606, E5607, E5520, E5530, 1 Gt, 2 Gt, 4 Gt, 8 Gt, 16 Gt 1–3 E5540, E5620, E5630, E5640, E5645, E5649,...
  • Page 77 Taulukko 6. DIMM-muistimoduulin tyyppi ja nopeus: PC3-8500U (jatkoa) DIMM-moduulin koko Suorittimen muistiryhmän Suorittimen malli Muistitaajuus (kapasiteetti) DIMM-moduulien määrä X5667, X5670, X5672, X5675, X5677, X5680, X5687, X5690, W5580, W5590 Taulukko 7. DIMM-muistimoduulin tyyppi ja nopeus: PC3-10600R DIMM-moduulin koko Suorittimen muistiryhmän Suorittimen malli Muistitaajuus (kapasiteetti) DIMM-moduulien määrä...
  • Page 78 Taulukko 8. DIMM-muistimoduulin tyyppi ja nopeus: PC3-8500R (jatkoa) DIMM-moduulin koko Suorittimen muistiryhmän Suorittimen malli Muistitaajuus (kapasiteetti) DIMM-moduulien määrä Intel Xeon E5502, E5503, 800 MHz E5504, E5506, E5507 Intel Xeon E5603, E5606, E5607, E5520, E5530, E5540, E5620, E5630, E5640, E5645, E5649, 1–3 X5647, X5550, X5560, 1 066 MHz...
  • Page 79: Liite B. Huomioon Otettavaa

    Liite B. Huomioon otettavaa Lenovo ei ehkä tarjoa tässä julkaisussa mainittuja tuotteita, palveluja tai ominaisuuksia kaikissa maissa. Saat lisätietoja Suomessa saatavana olevista tuotteista ja palveluista Lenovolta. Viittauksia Lenovon tuotteisiin, ohjelmiin tai palveluihin ei pidä tulkita niin, että ainoastaan näitä tuotteita, ohjelmia tai palveluja voidaan käyttää.
  • Page 80: Television Käyttöön Liittyvä Huomautus

    Eurooppalainen CE-vaatimustenmukaisuusmerkintä Sähkömagneettiseen säteilyyn liittyvät tiedot ovat julkaisussa ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot, joka on toimitettu tietokoneen mukana. Tavaramerkit Seuraavat nimet ovat Lenovon tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa: Lenovo Lenovo-logo Rescue and Recovery ThinkStation ThinkVantage Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoftin konserniyhtiöiden tavaramerkkejä.
  • Page 81: Hakemisto

    PCI-kortti suojausominaisuudet hiiren vaihto luonti huoltopalvelu ja käyttö, pelastamistietoväline asiakastukikeskus luonti ja käyttö ja tukipalvelu elvytystietovälineet saanti lähteet, tieto- huomautukset huomioon otettavaa, salasana häiriö, elvytys automaattisten käynnistystestien (POST) tai BIOSin päivityksen häiriöistä mikrofonivastake © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 82 muistimoduuli Pääkäyttäjän salasana asennus, vaihto salasana, suojaus emolevy sarjaportti muutto Set Administrator Password käynnistyslaitteiden järjestys Setup Utility -ohjelma Setup Utility -ohjelman aloitus Setup Utility -ohjelman käytön lopetus siirräntäominaisuudet sisäiset asemat näppäimistön vaihto suojaus näyttöalijärjestelmä käyttöönotto tai käytöstä poisto ominaisuudet 3, 38 vaijerilukko suojaus salasanan avulla ohjeiden käyttö...
  • Page 83 Web-sivusto, Lenovo Ä äänialijärjestelmä äänilähtöliitäntä äänituloliitäntä © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 84 ThinkStation Käyttöopas...
  • Page 86 Osanumero: 89Y7314 (1P) P/N: 89Y7314 *89Y7314*...

Table of Contents