Lenovo ThinkCentre M52 Naslagboekje Manual
Lenovo ThinkCentre M52 Naslagboekje Manual

Lenovo ThinkCentre M52 Naslagboekje Manual

(dutch) quick reference guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M52:
Table of Contents

Advertisement

Naslagboekje
Inhoud
- Belangrijke veiligheidsvoorschriften
- Garantie en andere kennisgevingen
- Installatie van de computer
- Herstel van software
- Diagnose en probleemoplossing
- Hulp en Service
- Aanbod IBM Lotus-software

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M52

  • Page 1 Naslagboekje Inhoud - Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Garantie en andere kennisgevingen - Installatie van de computer - Herstel van software - Diagnose en probleemoplossing - Hulp en Service - Aanbod IBM Lotus-software...
  • Page 3 Naslagboekje...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst: v “Belangrijke veiligheidsinformatie” op pagina v v Bijlage B, “Lenovo Garantieverklaring”, op pagina 41 v Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 77 Tweede uitgave (mei 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 5: Table Of Contents

    Informatie opvragen . . 23 Informatie over hulp en service . . 23 Extra services aanschaffen . 25 Hoofdstuk 5. Diagnose en probleemoplossing . . 27 Elementaire probleemoplossing . . 27 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 6 . 31 Geluidssignalen bij de zelftest . . 34 Bijlage A. Software-aanbod van IBM Lotus . . 37 Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring . . 41 Deel 1 - Algemene voorwaarden . . 41 Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden . . 45 Deel 3 - Garantie-informatie .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsinformatie

    Gebruik en bewaar alle informatie die bij uw computer is geleverd. De informatie in dit document vormt op geen enkele manier een wij- ™ ziging van de voorwaarden in de koopovereenkomst of de Lenovo Garantie- verklaring. De veiligheid van de klant is belangrijk. Onze producten worden ontworpen met het oog op veiligheid en effectiviteit.
  • Page 8: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    Het product werkt niet normaal als u de bedieningsinstructies volgt. Opmerking: Als u deze situatie constateert bij een product (bijvoorbeeld een verlengsnoer) dat niet is gefabriceerd door Lenovo, gebruik dit product dan niet meer totdat u advies hebt ingewonnen bij de fabrikant of totdat u een geschikte vervanging hebt gevonden.
  • Page 9 Dergelijke onderdelen worden Customer Replaceable Units of CRU’s genoemd. CRU’s worden uitdrukke- lijk door Lenovo geïdentificeerd en zijn voorzien van documenta- tie met instructies voor vervanging van deze onderdelen door de klant. U dient zich bij het uitvoeren van dergelijke reparaties of vervangingen strikt aan de instructies te houden.
  • Page 10: Netsnoeren En Voedingsadapters

    Netsnoeren en voedingsadapters Gebruik uitsluitend netsnoeren en voedingsadapters die door de fabrikant van het product zijn geleverd. Wikkel het netsnoer nooit rond de voedingsadapter of enig ander voorwerp. Hierdoor kan er een mechanische spanning op het snoer komen te staan, waar- door het kan rafelen of scheuren.
  • Page 11 Daarnaast zijn veel mobiele producten, zoals ThinkPad-notebooks, voorzien van een oplaadbare batterij die het systeem van stroom voorziet. De batterijen die door Lenovo voor uw pro- duct worden geleverd, zijn getest op compatibiliteit en mogen alleen worden vervangen door goedgekeurde onderdelen.
  • Page 12 Warmte en ventilatie van het product Computers produceren warmte als ze aan staan en als de batterijen worden opgeladen. Door hun compacte formaat kunnen notebook-PC’s een aanzienlijke hoeveelheid warmte produceren. Neem daarom altijd de volgende elementaire voorzorgsmaatregelen: v Houd de computer niet te lang op schoot als de computer in bedrijf is of de batterij wordt opgeladen.
  • Page 13: Aanvullende Veiligheidsvoorschriften

    v Gebruik geen andere luchtfilterapparatuur dan die van ThinkCentre. Veiligheid van CD- en DVD-stations In CD- en DVD-stations draait de disc met een hoge snelheid rond. Indien een CD- of DVD-disc gebarsten of anderszins fysiek beschadigd is, kan het gebeu- ren dat deze bij gebruik in het CD- of DVD-station breekt of zelfs versplintert.
  • Page 14: Kennisgeving Lithiumbatterij

    Aansluiten: Ontkoppelen: 1. Zet alles UIT. 1. Zet alles UIT. 2. Sluit eerst alle kabels aan op de appara- 2. Haal eerst de stekker uit het stopcon- ten. tact. 3. Sluit de signaalkabels aan. 3. Ontkoppel de signaalkabels. 4. Steek de stekker in het stopcontact. 4.
  • Page 15: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    v Wees voorzichtig bij het installeren of doortrekken van telefoonlijnen. v Gebruik de telefoon niet tijdens onweer, tenzij u een draadloos model hebt. Er bestaat een kleine kans op een elektrische schok als gevolg van bliksemin- slag. v Geef gaslekken in de buurt van de telefoon niet telefonisch door. Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen Sommige personal computermodellen worden standaard geleverd met een CD- ROM-station of een DVD-station.
  • Page 16: Kennisgeving Voedingseenheid

    Kennisgeving voedingseenheid Verwijder nooit de kap van de voedingseenheid of van enig onderdeel dat is voorzien van het volgende label: Gevaarlijke spannings-, stroom- en voltageniveaus binnen componenten waarop dit label is bevestigd. Deze componenten bevatten geen onderdelen die kunnen worden vervangen of onderhouden. Als u vermoedt dat er met een van deze onderdelen een probleem is, neem dan contact op met een onderhoudstechnicus.
  • Page 17: Aanvullende Hulp

    Instructies voor het verwijderen en installeren van CRU’s v Publicaties v Informatie over probleemoplossing v Informatie over onderdelen v Downloads en stuurprogramma’s v Links naar andere nuttige informatiebronnen op internet v Telefoonlijst voor ondersteuning © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 18 Naslagboekje...
  • Page 19: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    (gewoonlijk is dit 50 tot 60 cm)en plaats het zodanig dat u kunt kijken zonder uw lichaam te hoeven verdraaien. Plaats ook andere apparatuur die u veel gebruikt, zoals de telefoon en de muis, zo dat u er gemakkelijk bij kunt. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 20: Reflectie En Verlichting

    Reflectie en verlichting Stel het beeldscherm zo op dat u zo min mogelijk last hebt van schittering en weerkaatsing van lampen, ramen en andere lichtbronnen. Zelfs licht dat wordt weerkaatst door glimmende oppervlakken kan hinderlijke reflecties op uw beeldscherm veroorzaken. Zet het beeldscherm indien mogelijk zo neer dat het een rechte hoek vormt met ramen en andere lichtbronnen.
  • Page 21 Meer informatie over netsnoeren vindt u in Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 77in dit boek. Hoofdstuk 1. De werkplek inrichten...
  • Page 22 Naslagboekje...
  • Page 23: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    Zie het programma Access IBM voor meer informatie. 3. De kabel van de muis kan een standaard muisaansluiting 1 hebben of een USB-aansluiting 2 . Koppel de muiskabel aan de juiste muis- aansluiting. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 24 4. Verbind de kabel van het beeldscherm met de beeldschermaansluiting op de computer. v Als u een SVGA-beeldscherm (Standard Video Graphics Array) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld. Opmerking: Als uw model beschikt over twee beeldscherm- aansluitingen, gebruik dan de aansluiting voor de AGP- adapter (accelerated graphics port).
  • Page 25 In de afbeelding ziet u de twee aansluitingen aan de achterkant van de computer waarop u de modem aansluit. In deze afbeelding ziet u hoe de aansluitingen via een RU-11-telefoon aansluiting worden gemaakt. Verbind de ene kant van de telefoonkabel met de telefoon en het andere einde met de telefoonaansluiting aan de achterkant van de computer.
  • Page 26 6. Audioapparaten worden als volgt gekoppeld. Zie voor meer informatie over luidsprekers de stappen 7 en 8. 1 Audiolijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-set. 2 Audiolijnuitgang Via deze aansluiting gaan audiosignalen van de computer naar externe apparaten, zoals actieve stereo-luidsprekers.
  • Page 27 139 4 13 94 1 USB Gebruik deze aansluitingen om USB-apparaten aan te sluiten, bijvoorbeeld een muis, scanner, printer of organiser. 2 Serieel Hierop kunt u een externe modem, een seriële printer of andere apparaten aansluiten die een 9-pens seriële stekker hebben. 3 S-video Sluit hierop een televisie aan met S-Video-aansluiting.
  • Page 28: De Computer Aanzetten

    De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere externe apparaten aan en dan pas de computer. Nadat de zelftest bij het opstarten is voltooid, wordt het venster met het logo gesloten. Als er op uw computer vooraf software is geïnstalleerd, wordt het installatieprogramma van de software gestart.
  • Page 29: Het Besturingssysteem Bijwerken

    programma kunt gebruiken als het Herstelprogramma ontoegankelijk wordt. Zie “Een diagnosediskette maken” op pagina 31. v Noteer het computertype, -model en serienummer. Als u service nodig heeft of technische ondersteuning zal u hiernaar worden gevraagd. Zie “Computergegevens noteren” op pagina 12. Bewaar dit Naslagboekje op een veilige plaats.
  • Page 30: De Computer Afsluiten

    2. Druk tijdens het aanzetten van de computer herhaaldelijk op de toets F1 om naar de Setup Utility te gaan. Opmerking: Als er een wachtwoord is ingesteld, wordt het menu van het programma Setup pas afgebeeld nadat u het wachtwoord hebt getypt.
  • Page 31 Aankoopdatum ______________________________________________ U kunt uw computer registreren via internet op de volgende website: http://www.lenovo.com/register Als u uw computer registreert, kunt u profiteren van de volgende voordelen: v U krijgt sneller service als u belt voor hulp v U wordt op de hoogte gehouden van het uitkomen van gratis software en...
  • Page 32 Naslagboekje...
  • Page 33: Hoofdstuk 3. Software Herstellen

    U kunt deze schijven ook gebruiken als laat- ste redmiddel, nadat alle andere herstelmethoden zijn mislukt. Het is verstan- dig om zo snel mogelijk een set herstelschijven te maken. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 34: Backup En Herstel

    Opmerking: Volgens uw Microsoft Windows-licentie mag u slechts één set herstelschijven maken; het is daarom van belang dat u de schij- ven die u hebt gemaakt, op een veilige plaats opbergt. Doe het volgende om herstelschijven te maken: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s, Access IBM en klik daarna op Productherstelschijven maken.
  • Page 35: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    v Op een aangesloten USB-vaste schijf v Op een netwerkstation v Op beschrijfbare CD’s of DVD’s (een station voor beschrijfbare CD of DVD’s is hiervoor nodig) Nadat u een backup hebt gemaakt van de vaste schijf, kun u de complete inhoud van de vaste schijf herstellen of alleen bepaalde bestanden terugzetten.
  • Page 36 schijf opzoeken en overbrengen naar een netwerkschijf of naar andere beschrijfbare media, zoals een USB-vaste schijf of een diskette. Deze functie is zelfs beschikbaar als u geen backup van uw bestanden hebt gemaakt of als er wijzigingen in de bestanden zijn aangebracht na de laatste backupbewerking.
  • Page 37: Herstelproblemen Oplossen

    v Om de vaste schijf te herstellen met een Rescue and Recovery-backup of om de fabriekinhoud te herstellen, klikt u op Systeem herstellen en volgt u de instructies op het scherm. Opmerking: Nadat u fabrieksinhoud hebt teruggezet op de vaste schijf, moet u wellicht bepaalde software en stuurprogramma’s opnieuw installeren.
  • Page 38: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    22. Een Reparatiediskette maken en gebruiken Om een Reparatiediskette te maken, doet u het volgende: 1. Als u nog niet met internet bent verbonden, maakt u nu verbinding. 2. Ga naar het volgende internetadres: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 Naslagboekje...
  • Page 39: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbe- treffende apparaten. De meest recente stuurprogramma’s voor bij fabricage geïnstalleerde apparaten vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/think/support/. U herstelt als volgt een stuurprogramma voor een bij fabricage geïnstalleerd apparaat: 1. Start de computer en het besturingssysteem op.
  • Page 40: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    4. Open de map met stuurprogramma’s (drivers). In deze map bevinden zich submappen die zijn genoemd naar de diverse apparaten die op uw compu- ter zijn geïnstalleerd (bijvoorbeeld voor audio, video en dergelijke). 5. Open de gewenste submap. 6. Herstel het stuurprogramma met een van de volgende methoden: v In de submap van het apparaat zoekt u het bestand readme.txt of een ander bestand met de extensie .txt dat informatie bevat voor het opnieuw installeren van het stuurprogramma.
  • Page 41: Hoofdstuk 4. Informatie, Hulp En Service

    Lenovo, dan staat Lenovo u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. In dit gedeelte leest u waar u terecht kunt voor meer informatie over Lenovo, wat u moet doen als er problemen met de computer zijn en wie u kunt bellen als er onderhoud of service moet worden uitgevoerd.
  • Page 42: Service Aanvragen

    Er zijn Lenovo-pagina’s op internet beschikbaar waarop u de nieuwste technische informatie kunt vinden en stuurprogramma’s en updates kunt downloaden. Ga naar http://www.lenovo.com/think/support en volg de instructies. Service aanvragen Als u hebt geprobeerd het probleem zelf op te lossen, maar nog steeds hulp nodig hebt, kunt u tijdens de garantieperiode voor telefonische hulp en infor- matie terecht bij het Customer Support Center.
  • Page 43: Extra Services Aanschaffen

    Support phone list. Als het nummer voor uw land of regio ontbreekt, neemt u contact op met uw Lenovo-wederverkoper of met uw Lenovo-vertegenwoordiger. In alle overige landen en regio’s dient u contact op te nemen met uw leveran- cier.
  • Page 44 Naslagboekje...
  • Page 45: Hoofdstuk 5. Diagnose En Probleemoplossing

    De voedingseenheid en de systeemplaat goed functione- ren. Zie “Diagnoselampjes voor de voedingseenheid en de systeemplaat” op pagina 29. Laat de computer nazien als u het probleem niet zelf kunt oplossen. © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 46 Soort fout Handeling Het beeldscherm is leeg. Controleer of: v De kabel van het beeldscherm goed vastzit aan de achter- kant van het beeldscherm en de achterkant van de compu- ter. v Het netsnoer is aangesloten aan de achterzijde van het beeldscherm en op een goed werkend stopcontact.
  • Page 47: Diagnoselampjes Voor De Voedingseenheid En De Systeemplaat

    Soort fout Handeling De muis werkt niet. De Reinig de muis. Controleer of: computer reageert niet v De computer en het beeldscherm aanstaan en of de knop- op de muis. pen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. Opmerking: Dit geldt v De muiskabel stevig in de muisaansluiting op de compu- alleen voor een mechani- ter zit.
  • Page 48: Pc Doctor For Dos Diagnostics

    Rescue and Recovery. De laatste versie van het diagnoseprogramma kunt u ook downloaden van internet op http://www.lenovo.com/think/support/. Voer type en model van de machine in het veld Quick Path in om de bestanden te downloaden die specifiek voor uw computer zijn.
  • Page 49: Foutcodes

    Opmerkingen: 1. De laatste versie van het diagnoseprogramma kunt u ook downloaden van internet op http://www.lenovo.com/think/support/. Voer het machinetype in in het veld Quick Path om de bestanden te downloaden die specifiek zijn voor uw computer.
  • Page 50 v Noteer de getoonde foutcodes. Als u contact opneemt met de helpdesk wordt u hierom gevraagd. v Als er meerdere foutcodes worden afgebeeld, moet u deze altijd proberen op te lossen in de volgorde waarin ze zijn afgebeeld. Meestal worden met het oplossen van de eerste fout ook volgende fouten opgelost.
  • Page 51 Code Beschrijving Handeling De batterij is leeg. Vervang de batterij. Raadpleeg de procedure voor het vervangen van de batterij in het online Handboek voor de gebruiker dat beschikbaar is via Access IBM. 270 of 271 Fout met real-timeklok Stel de datum en tijd in met de Setup Utility.
  • Page 52: Geluidssignalen Bij De Zelftest

    Code Beschrijving Handeling 8603 Fout met het aanwijsapparaat v Installeer een muis. Er is geen muis gedetecteerd. v Stel de muisoptie in met de Setup Utility. Laat de computer nazien als u het probleem niet zelf kunt oplossen. Geluidssignalen bij de zelftest Ook met geluidssignalen wordt u tijdens de zelftest gewaarschuwd voor fou- ten.
  • Page 53 Enkele algemene richtlijnen voor het werken met geluidssignalen tijdens de zelftest: v Noteer alle geluidspatronen die u hoort. Als u contact opneemt met de help- desk wordt u hierom gevraagd. v Als het geluidspatroon niet in dit boek staat, is een uitgebreider probleem- onderzoek vereist.
  • Page 54 Naslagboekje...
  • Page 55: Bijlage A. Software-Aanbod Van Ibm Lotus

    Internationale licentieovereenkomst: Bij de software die onder dit aanbod aan u wordt gelicentieerd zijn geen software-upgrades en technische ondersteuning inbegrepen; de software is onderhevig aan de voorwaarden en bepalingen van © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 56 de IBM International Program License Agreement (IPLA) die bij de software is geleverd. Uw gebruik van Lotus SmartSuite en Lotus Notes beschreven in dit aanbod houdt in dat u akkoord gaat met de bepalingen van dit aanbod en de IPLA. Meer informatie over de IBM IPLA vindt u op http://www.ibm.com/software/sla/sladb.nsf.
  • Page 57 v In Zuid-Oost Azië: – Via internet: http://smartsuite.modusmedia.com – Postadres: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program Modus Media International eFulfillment Solution Center 750 Chai Chee Road #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 Informatie over bestellingen: Smartsuiteapac@modusmedia.com Bijlage A.
  • Page 58 Naslagboekje...
  • Page 59: Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring

    Wat door deze Garantie wordt gedekt Lenovo garandeert dat iedere Machine 1) vrij is van gebreken in materiaal en uitvoering, en 2) voldoet aan de officieel door Lenovo gepubliceerde specifica- ties (“Specificaties”) die op aanvraag beschikbaar zijn.De garantieperiode voor de Machine begint op de oorspronkelijke Installatiedatum en wordt gespecifi- ceerd in Deel 3 - Garantie-informatie.
  • Page 60 Lenovo niet ver- antwoordelijk is; en v niet-Lenovo producten, met inbegrip van die producten die Lenovo op uw verzoek verstrekt bij, of inbouwt in, een Lenovo Machine.
  • Page 61 Wanneer de garantieservice het vervangen van een Machine of een onderdeel daarvan met zich meebrengt, wordt het door de Serviceverlener vervangen onderdeel eigendom van Lenovo, en het vervangende onderdeel wordt uw eigendom. U verklaart dat alle verwijderde zaken echt en ongewijzigd zijn. De vervangende zaak is mogelijk niet nieuw, maar verkeert in goed werkende staat en is functioneel tenminste gelijkwaardig aan de vervangen zaak.
  • Page 62 Machine bevinden; c. voldoende, vrije en veilige toegang te verlenen om Lenovo in staat te stellen aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.
  • Page 63: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    Partijen komen overeen dat het recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft van toepassing is op de interpretatie en handhaving van alle rech- ten, plichten en verplichtingen van u en Lenovo die voortvloeien uit of op eni- gerlei wijze verband houden met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie, ongeacht beginselen van conflicterend recht.
  • Page 64 Overeenkomstig Artikel 1328 van het Peruviaans Burgerlijk Wetboek zijn de in dit gedeelte genoemde beperkingen en uitsluitingen niet van toepassing op schade die is veroorzaakt door moedwillig wangedrag (″dolo″) of grove nala- tigheid (″culpa inexcusable″) van Lenovo. URUGUAY Jurisdictie: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin:...
  • Page 65 Beperking van aansprakelijkheid:Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Indien Lenovo een voorwaarde of garantie niet nakomt die wordt geïmpliceerd door de Trade Practices Act 1974 of andere, vergelijkbare wetgeving, is de aan- sprakelijkheid van Lenovo beperkt tot reparatie of vervanging van de zaken of levering van gelijkwaardige zaken.
  • Page 66 Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede" recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft″ in de eerste zin: recht van de staat of het territorium. CAMBODJA EN LAOS Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede "recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft"...
  • Page 67 Lenovo; en 2. voor elke andere werkelijke schade die voortvloeit uit enige niet-nakoming door Lenovo met betrekking tot, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantieverklaring, het bedrag dat u hebt betaald voor de individuele Machine waarop de vordering betrekking heeft.
  • Page 68 Act 1993 of andere wetgeving die niet kan worden uitgesloten of beperkt. De Consumer Guarantees Act 1993 is niet van toepassing op zaken die Lenovo aan u levert ten behoeve van de uitoefening van een onderneming zoals gedefini- eerd in die Act.
  • Page 69 Serviceverlener, op voorwaarde dat de Machine door Lenovo is geannonceerd en beschikbaar is gesteld in het land waarin u service wenst te ontvangen.
  • Page 70 nen een straal van 50 kilometer van een Serviceverlener. U bent verantwoorde- lijk voor de transportkosten voor Machines die zich buiten een straal van 50 kilometer van de Serviceverlener bevinden. Toepasselijk recht: De zinsnede "recht van het land waarin u de machine hebt aangeschaf" wordt vervangen door: 1) ″het Oostenrijks recht″...
  • Page 71 598 (2) van het Oostenrijks Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, uitdruk- kelijk afstand van de toepassing van artikel 595 (1) cijfer 7 van het Wetboek. Lenovo kan echter stappen ondernemen bij een bevoegde rechtbank in het land van installatie. In Estland, Letland en Litouwen worden alle geschillen die voortvloeien uit...
  • Page 72 Tenzij anders voorgeschreven door dwingend recht geldt het volgende: 1. Lenovo’s aansprakelijkheid voor schade en verliezen die voortvloeien uit de nakoming van Lenovo’s verplichtingen onder of in samenhang met deze Verklaring van Beperkte Garantie of die het gevolg zijn van enige andere...
  • Page 73 Wat door deze Garantie wordt gedekt: Het volgende treedt in de plaats van de eerste zin van de eerste alinea van dit gedeelte: Onder de garantie voor een Lenovo Machine valt (1) de functionaliteit van de Machine voor haar normale gebruik, en (2) het voldoen van de Machine aan haar Specificaties.
  • Page 74 De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode betaalt Lenovo u de kosten voor verzending van de defecte Machine naar de serviceafdeling van IBM.
  • Page 75 Machine en restitutie van het betaalde bedrag. De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode komen de kosten voor verzending van de defecte Machine naar Lenovo of de serviceafdeling van IBM voor rekening van Lenovo.
  • Page 76 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 77 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 78: Deel 3 - Garantie-Informatie

    Deze beperkingen zijn ook van toepassing op de toeleveranciers van Lenovo, wederverkopers en Serviceverleners. Het is het maximumbedrag waarvoor Lenovo, haar toeleveranciers, wederverkopers en Serviceverleners gezamenlijk aansprakelijk zijn. Zaken waarvoor Lenovo niet aansprakelijk is Afgezien van hetgeen onder Sub 1 hierboven met betrekking tot aansprakelijk-...
  • Page 79 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen en arbeid - Amerika, Argentinië, Mexico, 3 jaar Brazilië, Europa, Midden-Oosten, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Bangladesh, India, Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, Japan, Korea, PRC (China), China (Hongkong S.A.R) en Taiwan Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 80 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8115 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen en arbeid - Amerika, Argentinië, Mexico, 4 jaar Brazilië, Europa, Midden-Oosten, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Bangladesh, India, Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, Japan, Korea, PRC (China), China (Hongkong S.A.R) en Taiwan 8116...
  • Page 81 Australië, Nieuw-Zeeland, Bangla- desh, India, Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, Korea, PRC (China), China (Hongkong S.A.R) en Taiwan Latijns-Amerika en Argentinië Onderdelen en arbeid - 1 jaar Japan Onderdelen en arbeid - 1 jaar Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 82 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8159 Bangladesh, India, Indonesië, Onderdelen - 3 jaar Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, Arbeid - 1 jaar PRC (China), China (Hongkong S.A.R) en Taiwan Europa, Midden-Oosten en Afrika Onderdelen en arbeid - 3 jaar Latijns-Amerika...
  • Page 83 Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Onderdelen en arbeid - Argentinië, Mexico, Brazilië, 3 jaar Europa, Midden-Oosten, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Bangla- desh, India, Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, Korea, PRC (China), China (Hongkong S.A.R) en Taiwan Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 84 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8166 Canada, Bangladesh, India, Indone- Onderdelen - 3 jaar sië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thai- Arbeid - 1 jaar land, PRC (China), China (Hongkong S.A.R) en Taiwan Latijns-Amerika, Mexico en Brazilië...
  • Page 85 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen en arbeid - Amerika, Argentinië, Mexico, 4 jaar Brazilië, Europa, Midden-Oosten, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Bangladesh, India, Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, Japan, Korea, PRC (China), China (Hongkong S.A.R) en Taiwan Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 86 Lenovo-vertegenwoordiger of uw wederverkoper. 1. Customer Replaceable Unit (″CRU″) Service Lenovo kan CRU’s naar u verzenden voor installatie door u; CRU’s uit groep 1 1 kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en voor CRU’s uit groep 2 zijn bepaalde vaardigheden en gereedschappen ndoig. Informatie over...
  • Page 87 Lenovo beschikbaar. U kunt een CRU door een Serviceverlener kosteloos laten installeren onder het type garantie dat voor uw Machine aangewezen is. Lenovo geeft in in de materialen die zijn gele- verd met een vervangende CRU aan of een defecte CRU moet worden gere- tourneerd.
  • Page 88: Wereldwijde Lijst Van Telefoonnummers

    In Canada of de Verenigde Staten belt u 1-800-IBM-SERV (426-7378). In andere landen zoekt u hieronder het telefoonnummer op. Wereldwijde lijst van telefoonnummers Telefoonnummers kunnen zonder aankondiging worden gewijzigd. Voor de meest actuele telefoonnummers gaat u naar www.lenovo.com/think/support en klikt u op Support phone list. Land of regio Telefoonnummer...
  • Page 89 Tegucigalpa & San Pedro Sula: 232-4222 San Pedro Sula: 552-2234 (Spaans) Hongarije +36-1-382-5720 India 1600-44-6666 Alternatief gratis: +91-80-2678-8940 (Engels) Indonesië 800-140-3555 +62-21-251-2955 (Engels, Bahasa Indonesië) Ireland Gebruiksondersteuning: 01-815-9202 Garantieservice en ondersteuning: 01-881-1444 (Engels) Italië Gebruiksondersteuning: 02-7031-6101 Garantieservice en ondersteuning: +39-800-820094 (Italiaans) Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 90 Land of regio Telefoonnummer Japan Bureaublad: Gratis: 0120-887-870 Internationaal: +81-46-266-4724 ThinkPad:Gratis: 0120-887-874 Internationaal: +81-46-266-4724 Beide bovenstaande nummers worden in het Japans aangeno- men. Voor telefonische ondersteuning in het Engels wacht u tot de Japanse stem is uitgesproken en er een telefoniste aan de lijn komt.
  • Page 91: Garantiesupplement Voor Mexico

    (Engels, Vietnamees) Garantiesupplement voor Mexico Dit supplement vormt een onderdeel van de Lenovo Verklaring van Beperkte garantie en is alleen en exclusief van kracht voor producten die worden gedis- tribueerd en verhandeld binnen het gebied van de Mexicaanse Verenigde Sta- ten.
  • Page 92 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Marketing door: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
  • Page 93: Bijlage C. Door De Klant Vervangbare Onderdelen (Cru's)

    8110, 8112, 8113, 8114, 8115, 8153, 8166, 8167, 8168, 8169, 8170 Gids voor het ver- Handboek voor de vangen van hard- Naslagboekje gebruiker ware CRU’s van Laag 1 Toetsenbord Muis Vaste schijf Geheugen © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 94 De online Gids voor het vervangen van hardware kunt u ook vinden op de Lenovo Support-website http://www.lenovo.com/think/support. Geef het machinetype op en zoek de gewenste Hardware Replacement Guide in de lijst van publicaties.
  • Page 95: Bijlage D. Kennisgevingen

    Bijlage D. Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van Lenovo houdt niet in dat zij deze ook zal uitbrengen in alle landen waar zij werkzaam is. Uw Lenovo-vertegenwoordiger kan u informeren omtrent de producten en diensten die momenteel bij u beschikbaar zijn. Verwij- zing naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten kunnen worden gebruikt.
  • Page 96: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    In andere gebruiksomgevingen kan informatie anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebrui- ken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting jegens u schept.
  • Page 97: Elektronische Emissie

    ThinkPad De volgende benamingen zijn handelsmerken van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen: Approach Domino Freelance Graphics IBM (gebruikt onder licentie) Lotus Lotus FastSite Lotus Notes Lotus Organizer Notes SmartSuite Word Pro 1-2-3 Microsoft, Windows en Windows NT zijn handelsmerken van Microsoft Corporation.
  • Page 98 Neem voor hulp contact op met een geautoriseerde dealer of een elektro- technisch installatiebureau. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieont- vangst die veroorzaakt wordt door andere dan de aanbevolen kabels of stek- kers of door niet-geautoriseerde wijzigingen aan deze apparatuur. Bij niet- geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen.
  • Page 99 FCC registratie-etiket bijgeleverd. U kunt dit etiket bevestigen op de buitenkant van de computer waarin u de Lenovo-modem installeert, of aan de externe DAA, indien van toepassing. Bevestig het etiket op een plaats waar u het gemakkelijk kunt zien, dit voor het geval u de op het etiket vermelde gegevens moet doorgeven aan de telefoon- maatschappij.
  • Page 100 De telefoonmaatschappij kan het apparaat ook van het netwerk afsluiten totdat het probleem is verholpen, of totdat u er zeker van bent dat het apparaat naar behoren functioneert. 6. Het apparaat kan niet door de klant zelf worden gerepareerd. In geval van problemen met het apparaat kunt u voor informatie contact opnemen met uw geautoriseerde wederverkoper, of het gedeelte over het oplossen in deze handleiding raadplegen.
  • Page 101: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    5. Kennisgevingen voor het netsnoer Lenovo levert bij dit product een netsnoer voorzien van een stekker met rand- aarde. Ter voorkoming van een elektrische schok dient u dit netsnoer alleen te gebruiken in combinatie met een stopcontact met randaarde.
  • Page 102 Onderdeelnr. netsnoer Wordt gebruikt in deze landen en regio’s 13F9979 Afghanistan, Albanië, Algerije, Andorra, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, België, Benin, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Comoren, Congo (Democratische Republiek), Congo (Republiek), Cote D’Ivoire (Ivoorkust), Dahomey, Djibouti, Duits- land, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Estland, Ethiopia, Fin- land, Frankrijk, Frans Guyana, Frans Polynesië, Gabon, Georgië, Griekenland, Guadeloupe, Guinea, Guinee Bissau, Hongarije,...
  • Page 103: Kennisgeving Voor Pvc-Kabels (Polyvinylchloride) En -Snoeren

    Kennisgeving voor PVC-kabels (polyvinylchloride) en -snoe- WAARSCHUWING: Als u in aanraking komt met het snoer van dit product of snoeren van accessoires die voor dit product worden verkocht, kunt u blootge- steld worden aan lood; lood wordt in de staat Californië beschouwd als kan- kerverwekkend, en als veroorzaker van geboorteafwijkingen of andere reproductieve schade.
  • Page 104 Naslagboekje...
  • Page 106 Onderdeelnummer: 39J6107 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 39J6107...

Table of Contents