Lenovo ThinkCentre A70z User Manual
Lenovo ThinkCentre A70z User Manual

Lenovo ThinkCentre A70z User Manual

Machine type: 0401, 0994, 1165, 1184, 1186, 2565
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A70z:
Table of Contents

Advertisement

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A70z

  • Page 3 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 4 Opomba Preden začnete uporabljati te informacije in izdelek, za katerega so namenjene, zagotovite, da ste prebrali in razumeli Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkCentre in “Obvestila”, na strani 35. Prva izdaja (julij 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    Uporaba delovnega prostora Rescue and Recovery . . 16 Varnost in garancija . . 32 Izdelava in uporaba medija za reševanje . . 17 Spletno mesto Lenovo (http://www.lenovo.com) . . 32 Ustvarjanje medija za reševanje . . 18 Pomoč in servis . 33 Uporaba medija za reševanje.
  • Page 6 Vodič za uporabnika...
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    škodo na izdelku. Če ne najdete svojega izvoda Priročnika z garancijskimi in varnostnimi informacijami za ® ThinkCentre, lahko prenesete različico v formatu PDF s spletnega mesta s podporo Lenovo na naslovu: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Vodič za uporabnika...
  • Page 9: Poglavje 1. Pregled Izdelka

    DIMM (Double data rate 3 dual inline memory module) Notranji pogoni v En optični pogon v En trdi disk SATA (Serial Advanced Technology Attachment) Avdio podsistem v Integriran HD (high-definition) avdio v Spojnik za mikrofon in spojnik slušalk v Notranji zvočnik © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Povezljivost v Integrirani krmilnik Ethernet 10/100/1000 Mb/s Funkcije za upravljanje sistema v Zmožnost shranjevanja rezultatov samopreizkusa ob vklopu (POST) za strojno opremo v Podpora za vmesnik ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) v Samodejni zagon ob vklopu v Desktop Management Interface (DMI) v Preboot Execution Environment (PXE) v BIOS (Basic Input/Output System) za upravljanje sistema in programska oprema za upravljanje sistema...
  • Page 11: Specifikacije

    Windows. 1. Združljivost operacijskih sistemov, navedenih tukaj, bomo potrdili ali preizkusili v času natisa te publikacije. Lenovo lahko po izdaji tega priročnika določi dodatne operacijske sisteme, ki so združljivi z vašim računalnikom. Ta seznam lahko torej spremenimo. Če želite ugotoviti, ali je bil določen operacijski sistem certificiran oziroma ali je bila preizkušena njegova združljivost, preverite spletno mesto prodajalca operacijskega...
  • Page 12 Tools vas vodi do množice virov informacij in vam nudi enostaven dostop do različnih orodij, s katerimi je delo bolj enostavno in varno. Več informacij najdete v razdelku “Lenovo ThinkVantage Tools” na strani 31. Opomba: Program Lenovo ThinkVantage Tools je na voljo samo na računalnikih, na katerih je nameščen operacijski sistem Windows 7, ki ga nudi Lenovo.
  • Page 13: Adobe Reader

    Lenovo, ter pridobivanju še več informacij o vašem računalniku. Več informacij najdete v razdelku “Lenovo ThinkVantage Toolbox” na strani 28. PC-Doctor for Rescue and Recovery Diagnostični program PC-Doctor for Rescue and Recovery je prednameščen na vašem računalniku ThinkCentre kot del delovnega prostora Rescue and Recovery, da vam pomaga pri diagnostiki strojnih težav.
  • Page 14: Iskanje Spojnikov In Delov Računalnika

    Iskanje spojnikov in delov računalnika Ta razdelek vsebuje informacije, ki vam pomagajo najti spojnike in dele. Slika 1. Pogled s sprednje strani 1 Integrirana kamera (na voljo v nekaterih 6 Spojnik mikrofona modelih) 2 Integrirani mikrofon 7 Stikalo za vklop 3 Krmilni elementi svetlosti 8 Kazalnik napajanja 4 USB spojniki (3)
  • Page 15 Slika 2. Pogled od zadaj 1 Spojnik napajalnega kabla 4 Zaporedna vrata 2 Spojnik Ethernet 5 Reža integrirane kabelske ključavnice 3 Spojniki USB (3) 6 Optični pogon Poglavje 1. Pregled izdelka...
  • Page 16: Prilagajanje Stojala Računalnika

    Prilagajanje stojala računalnika Vaš računalnik je opremljen s stojalom, s katerim lahko prilagodite računalnik za vas udoben položaj. Odprite stojalo in prilagodite položaj računalnika na kot med 10° in 35°, kot je prikazano v naslednji ilustraciji. POZOR: Zagotovite, da je kot vsaj 10° vertikalno, saj je sicer lahko računalnik nestabilen in se prevrne.
  • Page 17: Poglavje 2. Nameščanje Ali Zamenjava Strojne Opreme

    Z nameščanjem ali zamenjavo strojne opreme lahko razširite zmožnosti svojega računalnika ter ga vzdržujete. Opombe: 1. Uporabite samo dele računalnika, ki jih dobavi Lenovo. 2. Pri nameščanju ali zamenjavi opcije se ravnajte po ustreznih navodilih v tem razdelku in po navodilih, ki jih prejmete ob nakupu opcije.
  • Page 18: Zamenjava Tipkovnice

    Slika 4. Priklapljanje USB tipkovnice ali miške 5. Ponovno priklopite vse napajalne kable v električne vtičnice. Opomba: V večini delov sveta zahteva Lenovo vrnitev okvarjenih enot, ki jih zamenja stranka (CRU-jev). Informacije o tem boste dobili z novimi CRU-ji ali pa jih boste prejeli nekaj dni po prejemu novih CRU-jev.
  • Page 19: Integrirana Kabelska Ključavnica

    6. Gre za enak tip ključavnice, kot je v uporabi pri mnogih prenosnih računalnikih. Integrirano kabelsko ključavnico lahko naročite pri Lenovu, tako da izvedete iskanje izraza Kensington na naslovu: http://www.lenovo.com/support. Zaščita z geslom Če želite preprečiti nepooblaščeno uporabo računalnika, lahko s programom Setup Utility nastavite geslo.
  • Page 20 Vodič za uporabnika...
  • Page 21: Poglavje 3. Informacije O Obnovitvi

    Poglavje 3. Informacije o obnovitvi V tem poglavju podajamo informacije o rešitvah za obnovitev, ki jih nudi Lenovo. To poglavje vsebuje naslednje teme: v “Ustvarjanje in uporaba obnovitvenih medijev” v “Izvajanje operacij za izdelavo varnostnih kopij in obnovitvenih operacij” na strani 15 v “Uporaba delovnega prostora Rescue and Recovery”...
  • Page 22: Uporaba Obnovitvenih Medijev

    Uporaba obnovitvenih medijev V tem razdelku najdete navodila za uporabo obnovitvenih medijev v različnih operacijskih sistemih. v V operacijskem sistemu Windows 7 lahko uporabite obnovitvene medije samo tako, da obnovite računalnik na tovarniško privzete nastavitve. Obnovitveni medij lahko uporabite tudi za preklop računalnika v operacijsko stanje, če vsi drugi načini obnovitve spodletijo. Opozorilo: Če s pomočjo obnovitvenega medija obnovite računalnik v tovarniške privzete nastavitve, bodo vse datoteke, ki so trenutno na trdem disku, izbrisane in zamenjane s tovarniškimi privzetimi nastavitvami.
  • Page 23: Izvajanje Operacij Za Izdelavo Varnostnih Kopij In Obnovitvenih Operacij

    Če želite izvesti operacijo izdelave varnostne kopije v operacijskem sistemu Windows 7, naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start → Vsi programi → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 24: Operacija Obnovitve

    Za izvedbo operacije obnovitve s programom Rescue and Recovery v operacijskem sistemu Windows 7 naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start → Vsi programi → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev).
  • Page 25: Izdelava In Uporaba Medija Za Reševanje

    nedotaknjene. Ker delovni prostor Rescue and Recovery deluje neodvisno od operacijskega sistema Windows, lahko obnovite tovarniško nameščeno vsebino, tudi če ni mogoče zagnati operacijskega sistema Windows. Opozorilo: Če obnovite vsebino trdega diska iz varnostne kopije Rescue and Recovery ali obnovite trdi disk na tovarniško privzete nastavitve, bodo v postopku obnovitve izbrisane vse datoteke na primarni particiji trdega diska (običajno pogon C:).
  • Page 26: Ustvarjanje Medija Za Reševanje

    Za izdelavo reševalnega medija v operacijskem sistemu Windows 7 naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start → Vsi programi → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 27: Namestitev In Ponovna Namestitev Gonilnikov Naprav

    Gonilniki naprav za tovarniško nameščene naprave so shranjeni na trdem disku računalnika (običajno je to pogon C:) v podimeniku SWTOOLS\DRIVERS. Najnovejši gonilniki tovarniško nameščenih naprav so na voljo tudi na naslovu: http://www.lenovo.com/support. Drugi gonilniki naprav so na mediju s programsko opremo, ki ga prejmete skupaj s posamezno napravo.
  • Page 28 zaporedju zagonskih naprav v programu Setup Utility. Za podrobne informacije o začasnih in trajnih spremembah zaporedja zagonskih naprav glejte razdelek “Izbira zagonske naprave” na strani 23. Dodatne informacije o programu Setup Utility boste našli v razdelku Poglavje 4, “Uporaba programa Setup Utility”, na strani 21. Pomembno je, da ustvarite reševalni medij in komplet obnovitvenih medijev čim prej in jih shranite na varnem mestu za prihodnjo uporabo.
  • Page 29: Poglavje 4. Uporaba Programa Setup Utility

    Nastavljanje gesla uporabnika v Nastavitev gesla skrbnika Za uporabo računalnika ni potrebno nastaviti gesla, vendar pa z njim izboljšate varnost svojega dela. Če se odločite za nastavitev gesla, preberite naslednje razdelke. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 30: Premisleki V Zvezi Z Geslom

    Premisleki v zvezi z geslom Geslo je lahko sestavljeno iz poljubne kombinacije največ šestnajstih (od 1 do 16) črk in številk. Zaradi varnostnih razlogov priporočamo, da uporabljate močna gesla, ki jih ni lahko prepoznati. Za nastavitev močnega gesla uporabite naslednje smernice: Opomba: Gesla programa Setup Utility ne razlikujejo med malimi in velikimi črkami.
  • Page 31: Omogočanje Ali Onemogočanje Naprave

    Omogočanje ali onemogočanje naprave V tem razdelku podajamo navodila o tem, kako omogočiti ali onemogočiti dostop uporabnika do naprave. Nastavitev USB To možnost uporabite za nastavitev spojnikov USB. Krmilnik SATA Če je možnost nastavljena na Disabled (Onemogočeno), so onemogočene tudi vse naprave, ki so priključene na spojnike SATA (na primer trdi disk ali optični pogon), zaradi česar se ne prikažejo v konfiguraciji sistema.
  • Page 32: Prikaz Ali Spreminjanje Zaporedja Zagonske Naprave

    Prikaz ali spreminjanje zaporedja zagonske naprave V tem razdelku podajamo navodila za prikaz ali trajno spremembo konfiguriranega zaporedja zagonske naprave. Če si želite ogledati konfigurirano zaporedje zagonskih naprav ali ga trajno spremeniti, naredite naslednje: 1. Zaženite program Setup Utility. Glejte “Zagon programa Setup Utility” na strani 21. 2.
  • Page 33: Poglavje 5. Posodabljanje Sistemskih Programov

    Družba Lenovo lahko spremeni ali izboljša POST in BIOS. Ko izidejo posodobitve, so le-te na voljo v obliki datotek za prenos na spletnem mestu Lenovo http://www.lenovo.com.
  • Page 34: Posodabljanje (Nadgradnja Strojno-Programske Opreme) Bios-A Iz Operacijskega Sistema

    Posodabljanje (nadgradnja strojno-programske opreme) BIOS-a iz operacijskega sistema Opomba: Lenovo stalno izboljšuje svojo spletno mesto, zato se vsebina spletnega mesta lahko spremeni brez predhodnega obvestila, vključno z vsebino navedeno v naslednjem postopku. Če želite posodobiti (nadgraditi strojno-programsko opremo) BIOS iz svojega operacijskega sistema, naredite naslednje: 1.
  • Page 35: Poglavje 6. Odpravljanje Težav In Diagnostični Programi

    Opomba: Če težave ne uspete odpraviti z izvedbo osnovnega odpravljanja težav, odpeljite računalnik na servis. Glejte Vodič z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkCentre, ki je dobavljen z računalnikom, za varnostne in garancijske informacije ter seznam telefonskih številk Lenovo. Simptom Ukrep Računalnik se ob pritisku stikala za...
  • Page 36: Diagnostični Programi

    Program Lenovo ThinkVantage Toolbox vam pomaga pri vzdrževanju računalnika, izboljševanju njegove zaščite, diagnosticiranju težav, spoznavanju inovativnih tehnologij, ki jih nudi Lenovo, ter pridobivanju še več informacij o vašem računalniku. S funkcijo diagnostike v programu Lenovo ThinkVantage Toolbox lahko preizkusite naprave, diagnosticirate težave z računalnikom, ustvarite zagonski diagnostični medij, posodobite...
  • Page 37: Pc-Doctor For Rescue And Recovery

    Dodatne informacije o izvajanju programa Lenovo ThinkVantage Toolbox boste našli v sistemu pomoči za Lenovo ThinkVantage Toolbox. PC-Doctor for Rescue and Recovery Opomba: Program PC-Doctor for Rescue and Recovery je na voljo na računalnikih tipa 0401, 0994 in 2565. Diagnostični program PC-Doctor for Rescue and Recovery je del delovnega prostora Rescue and Recovery na Lenovovem računalniku.
  • Page 38: Čiščenje Optične Miške

    Za zagon diagnostičnega programa z diagnostičnega diska, ki ste ga izdelali, naredite naslednje: 1. Prepričajte se, da je računalnik izklopljen. 2. Po vklopu računalnika večkrat pritisnite in izpustite tipko F12. Ko se odpre Startup Device Menu (Meni zagonske naprave), spustite tipko F12. 3.
  • Page 39: Poglavje 7. Informacije, Pomoč In Servis

    Opomba: Program Lenovo ThinkVantage Tools je na voljo samo na računalnikih, na katerih je nameščen operacijski sistem Windows 7, ki ga nudi Lenovo. Program Lenovo ThinkVantage Tools omogoča lažje in varnejše delo, saj nudi hiter dostop do različnih orodij, kot so naslednja:...
  • Page 40: Thinkvantage Productivity Center

    Za dostop do programa Lenovo ThinkVantage Tools kliknite Start → All Programs (Vsi programi) → Lenovo ThinkVantage Tools. ThinkVantage Productivity Center Opomba: Program ThinkVantage Productivity Center je na voljo samo na računalnikih Lenovo, ki imajo prednameščen operacijski sistem Windows XP.
  • Page 41: Pomoč In Servis

    Družba Lenovo ali vaš prodajalec bo opravil izbrane tovarniške spremembe, ki se nanašajo na razpoložljivo strojno opremo. Garancija ne vključuje naslednjega: v zamenjave ali uporabe delov, ki jih ni proizvedel Lenovo ali delov Lenovo, za katere ne velja garancija, v identifikacije virov težav s programsko opremo,...
  • Page 42: Uporaba Drugih Servisov

    Obdržite potrdilo o nakupu, saj boste le z njim upravičeni do garancijskega servisa. Če želite priti do seznama telefonskih številk podpore Lenovo v vaši državi ali regiji, obiščite spletno mesto http://www.lenovo.com/support in kliknite Support phone list (Telefonske številke podpore) ali se obrnite na Priročnik z garancijskimi in varnostnimi informacijami...
  • Page 43: Dodatek. Obvestila

    Družba Lenovo ima pravico do distribucije vaših podatkov na kakršenkoli njej primeren način brez kakršnihkoli obveznosti do vas. Spletne strani, ki niso last družbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in na noben način ne pomenijo promoviranja teh spletnih strani. Vsebina teh spletnih strani ni del gradiva za ta izdelek Lenovo, uporabljate pa jih na lastno odgovornost.
  • Page 44: Obvestilo O Televizijskem Izhodu

    Oznaka CE evropske skladnosti Blagovne znamke Lenovo, logotip Lenovo, Rescue and Recovery, ThinkCentre in ThinkVantage so blagovne znamke družbe Lenovo Corporation, Inc. v Združenih državah Amerike, drugih državah ali v obojih. Microsoft in Windows so blagovne znamke skupine podjetij Microsoft.
  • Page 45: Stvarno Kazalo

    17 Access Help 32 izhod, program Setup Utility 24 avdio podsistem 1 Lenovo ThinkVantage Toolbox 28 BIOS, posodabljanje (flashing) 25, 26 Lenovo ThinkVantage Tools 31 blagovne znamke 36 Lenovo Welcome 4 Center za podporo strankam 33 Mapa z zaslonskimi knjigami 31 medij za reševanje, ustvarjanje in uporaba 17...
  • Page 46 34 nakup dodatnih 34 sistem programi 25 upravljanje 2 skrbniško geslo 22 Spletno mesto Lenovo 32 Spletno mesto, Lenovo 32 sporočilo, televizijski izhodni podatki 36 spreminjanje zaporedje zagonskih naprav 24 televizijsko izhodno sporočilo 36 ThinkVantage Productivity Center 32...
  • Page 48 Številka dela: 0A22522 Printed in China (1P) P/N: 0A22522...

Table of Contents