IBM PC 300 Vooraf Geïnstalleerde Software Manual
IBM PC 300 Vooraf Geïnstalleerde Software Manual

IBM PC 300 Vooraf Geïnstalleerde Software Manual

Ibm pc300 type 2169 - about your software (dutch)
Hide thumbs Also See for PC 300:

Advertisement

IBM
Vooraf geïnstalleerde software

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM PC 300

  • Page 1 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 3 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst Bijlage A, “Bekijken van de licentie-overeenkomst” op pagina 23 en Bijlage B, “Kennisgevingen en handelsmerken” op pagina 25 voordat u deze informatie en het product dat er door wordt ondersteund, in gebruik neemt. Eerste uitgave (juni 2000) Deze publicatie is een vertaling van de Engelstalige publicatie About Your Software, onderdeelnummer 19K6724.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Over dit boek ....... . . Hoofdstuk 1. Overzicht van de software .
  • Page 6 Bijlage B. Kennisgevingen en handelsmerken ....Verwerking van datumgegevens ..... . . Handelsmerken .
  • Page 7: Over Dit Boek

    Over dit boek Dit boek bevat algemene informatie over de software die bij uw computer wordt geleverd. Het boek is als volgt opgebouwd: In Hoofdstuk 1, “Overzicht van de software” op pagina 1 maakt u kennis met de software die bij uw computer wordt geleverd. Hoofdstuk 2, “Om te beginnen”...
  • Page 8 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Overzicht Van De Software

    Hoofdstuk 1. Overzicht van de software   Uw IBM -computer wordt geleverd met een van de volgende Microsoft  Windows -besturingssystemen Windows 2000 Professional Windows 98 SE Daarnaast wordt er bij uw computer een groot pakket software geleverd, met toepassingsprogramma's, diagnoseprogramma's en stuurprogramma's.
  • Page 10: Software Op De Cd Software Selecteren

    De stuurprogramma's voor de standaard op uw computer aanwezige voorzieningen zijn al geïnstalleerd op uw nieuwe computer en zijn ook te vinden op de website http://www.ibm.com/pc/support/ op Internet. Met de herstelsoftware kunt u op uw computer diagnose- en herstelprocedures uitvoeren. Met behulp van het Herstelprogramma kunt u het besturingssysteem en de stuurprogramma's herstellen en hebt u toegang tot IBM Enhanced Diagnostics en andere systeemhulpprogramma's.
  • Page 11: Overige Software-Cd's

    Netscape Communicator Een programma waarmee u op het intranet van uw bedrijf of op Internet kunt navigeren. Netscape Communicator biedt een volledige verzameling Internet-functies, waaronder e-mail, nieuwsgroepen en ondersteuning voor de meest recente voorzieningen van Internet. Norton AntiVirus for IBM Een programma waarmee u virussen op de computer kunt opsporen en verwijderen.
  • Page 12 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 13: Hoofdstuk 2. Om Te Beginnen

    Hoofdstuk 2. Om te beginnen De informatie in dit hoofdstuk helpt u vertrouwd te raken met de computer. U vindt hierin uitleg over: Wat u nodig hebt voordat u de computer voor de eerste keer start en wat er daarna gebeurt. Hoe u: —...
  • Page 14: Access Ibm Gebruiken

    Het programma Setup dat verschijnt als u de computer start, wijkt licht af van het programma dat wordt beschreven in de handleiding van uw besturingssysteem. Sommige in de handleiding beschreven opties verschijnen niet op het scherm omdat deze vooraf zijn ingesteld. Om de procedure te kunnen voltooien, moet u opgeven dat u de licentievoorwaarden accepteert.
  • Page 15: Uw Ibm-Computer Registreren

    Klik op een van de categorieën in het menu (bijvoorbeeld: Om te beginnen, Hulp...). Klik op een onderwerp. Als Access IBM niet op uw computer is geïnstalleerd, vindt u in Hoofdstuk 3, “Software installeren vanaf de CD Software Selecteren” op pagina 9 informatie over hoe u Access IBM kunt installeren.
  • Page 16: Documentatie Bekijken

    Documentatie bekijken Documentatie over de hardware en de software van de computer wordt geleverd in de vorm van PDF-bestanden, die u kunt lezen met behulp van Adobe Acrobat Reader. Als dit programma nog niet geïnstalleerd is, kunt u het installeren vanaf de CD Software Selecteren (zie “Software installeren vanaf de CD Software Selecteren”...
  • Page 17: Hoofdstuk 3. Software Installeren Vanaf De Cd Software Selecteren

    Hoofdstuk 3. Software installeren vanaf de CD Software Selecteren U kunt de informatie in dit hoofdstuk raadplegen als u software (opnieuw) wilt installeren vanaf de CD Software Selecteren. Belangrijk Om de CD Software Selecteren te kunnen gebruiken, moet Microsoft Internet Explorer 4.0 of hoger zijn geïnstalleerd.
  • Page 18: De Cd Software Selecteren Starten

    De CD Software Selecteren starten Als u de CD Software Selecteren wilt gebruiken, plaatst u deze in het CD-ROM-station. Als de functie Automatisch starten ingeschakeld is, wordt het programma Software Selecteren automatisch gestart. Als de functie Automatisch starten is uitgeschakeld op uw computer, kunt u op een van de volgende manieren de CD Software Selecteren gebruiken: Via het bureaublad: Plaats de CD Software Selecteren in het CD-ROM-station.
  • Page 19: Hoofdstuk 4. Diagnoseprogramma's En Ondersteunende Software

    Hoofdstuk 4. Diagnoseprogramma's en ondersteunende software In dit gedeelte vindt u informatie over het oplossen van problemen en over de ondersteunende software die bij de computer wordt geleverd. Norton AntiVirus for IBM ConfigSafe Herstelprogramma IBM Enhanced Diagnostics Norton AntiVirus for IBM Het programma Norton AntiVirus for IBM is een compleet antivirusprogramma waarmee u virussen in de computer kunt opsporen en verwijderen.
  • Page 20: Configsafe

    In het menu selecteert u Norton AntiVirus als de uit te voeren toepassing. Geef het scanrooster op. Sluit het venster Geplande taken. Voor meer informatie over het gebruik van het antivirusprogramma, kunt u de online documentatie raadplegen. Dit doet u als volgt: Klik op de Start-knop van Windows.
  • Page 21: Configsafe-Voorziening Sos (Save Our System)

    ConfigSafe-voorziening SOS (Save Our System) ConfigSafe beschikt over de voorziening SOS (Save Our System) die u kunt gebruiken in een DOS-omgeving als het Windows-bureaublad onstabiel is. Om de voorziening SOS te gebruiken, gaat u als volgt te werk: Schakel de computer uit. Start de computer.
  • Page 22: Herstelprogramma

    In de online Help vindt u aanvullende informatie. U krijgt als volgt toegang tot de online Help: Klik op de Start-knop van Windows. Klik op Programma's → ConfigSafe → ConfigSafe Online Help. Herstelprogramma Belangrijk Het Herstelprogramma is vooraf geïnstalleerd op de vaste schijf van uw IBM-computer en is bewust niet zichtbaar gemaakt om te voorkomen dat het per ongeluk wordt beschadigd.
  • Page 23: Een Hersteldiskette Maken

    Een hersteldiskette maken Met de Reparatiediskette kunt u de aanwijzing oproepen die u nodig hebt om toegang te krijgen tot het Herstelprogramma, in het geval dat deze aanwijzing niet verschijnt. Maak daarom een Reparatiediskette en berg deze op voor eventueel later gebruik. U kunt als volgt een Reparatiediskette maken: Schakel de computer uit en start deze opnieuw op.
  • Page 24: Ibm Enhanced Diagnostics Uitvoeren Vanuit Het Herstelprogramma

    bij Quick Path om de bestanden die specifiek zijn voor uw computer te vinden. IBM Enhanced Diagnostics uitvoeren vanuit het Herstelprogramma Met de volgende stappen kunt u het diagnoseprogramma uitvoeren vanuit het Herstelprogramma: Schakel de computer uit en start deze opnieuw op. Druk tijdens de opstartvolgorde op F11 zodra die mogelijkheid wordt aangeboden.
  • Page 25: Ibm Enhanced Diagnostics Uitvoeren Vanaf De Diskette

    in het veld Quick Path om de bestanden die specifiek zijn voor uw computer te vinden. IBM Enhanced Diagnostics uitvoeren vanaf de diskette U kunt als volgt het programma IBM Enhanced Diagnostics uitvoeren vanaf diskette: Sluit het besturingssysteem af en zet de computer uit. Plaats de IBM Enhanced Diagnostics-diskette in het diskettestation.
  • Page 26 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 27: Hoofdstuk 5. Het Besturingssysteem En De Vooraf Geïnstalleerde

    Hoofdstuk 5. Het besturingssysteem en de vooraf geïnstalleerde software herstellen Dit hoofdstuk bevat aanwijzingen voor het herstellen van besturingssystemen, stuurprogramma's en ondersteunende software. Het Herstelprogramma is op uw computer aanwezig om u te helpen met herstelprocedures. Als de vaste schijf defect is of de bestanden beschadigd zijn, kunt u Herstel-CD's bestellen bij IBM.
  • Page 28: Een Ander Besturingssysteem Installeren

    In het hoofdmenu van het herstelprogramma vindt u de volgende opties: Volledig herstel. Hiermee kunt u de vaste schijf opnieuw formatteren en het besturingssysteem, de vooraf geïnstalleerde software en de stuurprogramma's (opnieuw) installeren. Gedeeltelijk herstel. Hiermee kunt u de vaste schijf opnieuw formatteren en het besturingssysteem en alle stuurprogramma's (opnieuw) installeren.
  • Page 29: Stuurprogramma's Herstellen

    met de fabrikant van het besturingssysteem. U kunt ze ook ophalen van de Internet-website van de fabrikant, als deze een website heeft. Volg tijdens de installatie de instructies in de documentatie bij het besturingssysteem en eventuele updates. Volg hierna de aanwijzingen in Hoofdstuk 3, “Software installeren vanaf de CD Software Selecteren”...
  • Page 30 Dubbelklik in de directory van het stuurprogramma op het README-bestand om het te openen. Volg de installatie-instructies voor het stuurprogramma in het README-bestand. Zodra de installatie is voltooid, start u de computer opnieuw op. Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 31: Bijlage A. Bekijken Van De Licentie-Overeenkomst

    Bijlage A. Bekijken van de licentie-overeenkomst IBM's internationale licentie-overeenkomst voor niet-gegarandeerde programma's kunt u bekijken via Access IBM in de vooraf geïnstalleerde software. Door de computer te gebruiken, stemt u in met deze licentie-overeenkomst. Klik in het menu van Access IBM op Hulp. (Voor informatie over het gebruik van Access IBM raadpleegt u “Access IBM gebruiken”...
  • Page 32 Vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 33 Bijlage B. Kennisgevingen en handelsmerken Deze publicatie is opgesteld voor producten en services aangeboden in de Verenigde Staten van Amerika. Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle landen waar IBM werkzaam is.
  • Page 34 van het materiaal voor dit IBM-product. Gebruik van dergelijke websites is geheel voor eigen risico. IBM behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept.
  • Page 36  Onderdeelnummer: 06P1645...

This manual is also suitable for:

300

Table of Contents