JVC HR-DVS2EU Instructions Manual
JVC HR-DVS2EU Instructions Manual

JVC HR-DVS2EU Instructions Manual

Mini dv/s-vhs video cassette recorder
Hide thumbs Also See for HR-DVS2EU:

Advertisement

Quick Links

Mini DV/S-VHS
VIDEOCASSETTERECORDER
HR-DVS2EU
TV
DV
VHS
CABLE/SAT
1
LCD PROG
AUDIO
- -:- -
TV/VCR
2
1
2
3
4
5
6
3
VPS/PDC
DAILY/QTDN.
WEEKLY/HEBDO
7
8
9
4
4
0000
AUX
MENU
0
ENTER/ENTREE
1
PROG
30 SEC
OK
3
2
START
STOP
DATE
PR
DEBUT
FIN
EXPRESS
DV
DUB
COPIE
DV IN/OUT
ENTREE/SORTIE DV
ALLEREERST
ZIE "AUTOMATISCHE
INSTELLING" OP DE
ACHTERKAFT
VHS
INSERT
A.DUB
PR
GEBRUIKS-
AANWIJZING
S-VHS ET
PULL-OPEN
R.A.EDIT
START
IN/OUT
625
NEDERLANDS
INHOUD
Veiligheidsvoorschriften .......................... 2
Basisaansluiting ....................................... 4
S-VIDEO aansluiting ............................... 5
Automatisch instellen .............................. 6
Preset Download ..................................... 8
Taal ....................................................... 10
In-beelddisplay's .................................... 11
Energiebesparingsfunctie ....................... 12
satellietontvanger .......................................... 13
T-V LINK
T-V Link functies ................................... 16
Basisweergave ....................................... 18
Weergavefuncties .................................. 19
Basisopname ......................................... 26
Opnamefuncties .................................... 28
B.E.S.T. beeldsysteem ............................ 32
®
S
V
............................................ 34
Afstandsbedieningsfuncties ................... 42
Voorbereiding voor montage ................. 45
Dubben van banden ............................. 46
Normaal dubben ................................... 47
Monteren van een camcorder ............... 50
videorecorder ........................................ 52
Audio-dubben ....................................... 54
Invoegmontage ..................................... 56
stereo-systeem ....................................... 63
Aansluiten van een printer .................... 66
®
V
........................ 67
Instellen van de tuner ............................ 68
Instellen van de klok ............................. 76
DU
LPT0464-004B
2
4
6
16
17
18
26
34
42
45
60
67
78
81
82
86

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for JVC HR-DVS2EU

  • Page 1: Table Of Contents

    Mini DV/S-VHS VIDEOCASSETTERECORDER HR-DVS2EU CABLE/SAT LCD PROG AUDIO – –:– – TV/VCR VPS/PDC DAILY/QTDN. WEEKLY/HEBDO 0000 MENU ENTER/ENTREE PROG 30 SEC START STOP DATE DEBUT EXPRESS INSERT A.DUB COPIE DV IN/OUT ENTREE/SORTIE DV GEBRUIKS- AANWIJZING ALLEREERST ZIE "AUTOMATISCHE INSTELLING" OP DE...
  • Page 2: Voor De Veiligheid

    Veiligheidsvoorschriften Modelgegevens en de veiligheidsvoorschriften zijn aangegeven op het achterpaneel van het toestel. WAARSCHUWING: BINNENIN HET TOESTEL BEVINDT ZICH GEVAARLIJKE ELEKTRISCHE SPANNING WAARSCHUWING: OM BRAND EN ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE VOORKOMEN, DIT TOESTEL NIET BLOOTSTELLEN AAN VOCHT OF REGEN. LET OP Het wordt aanbevolen om de stekker uit het stopcontact te halen indien het toestel voor langere tijd niet wordt gebruikt.
  • Page 3 Voor Italië: Dit product van JVC voldoet aan de Ministeriële Akte nummer 548 van 28 augustus 1995, gepubliceerd in de "Official Gazette" van de Italiaanse Repuliek nummer 301 van 28 december 1995. De spanningstoets (STANDBY/ON echter in het stopcontact blijft gestoken, gebruikt het toestel zelfs in de uitgeschakelde toestand een kleine hoeveelheid netspanning.
  • Page 4: Installeren Van De Videorecorder

    Basisaansluiting Achterpaneel van TV antenne-kabel 21-pens SCART aansluiting RF kabel (bijgeleverd) 21-pens SCART kabel (bijgeleverd) Achterpaneel AV1 (L-1) IN/OUT videorecorder LET OP Om op deze videorecorder te kunnen aangesloten worden, moet uw TV een SCART aansluiting hebben. INSTALLEREN VAN DE VIDEORECORDER Het is zeer belangrijk dat de videorecorder juist wordt aangesloten.
  • Page 5: S-Video Aansluiting

    S-VIDEO aansluiting Antenne of kabel ANTENNA IN AV1 (L-1) IN/OUT ENTREE/SORTIE ANTENNA ANTENNE ENTREE IN/DECODER AV2 (L-2) ENTREE/DECODEUR SORTIE ANTENNA OUT Verbinden met een TV met S-VIDEO/AUDIO IN aansluitingen... SLUIT DE VIDEORECORDER OP DE TV AAN a– Sluit de antenne, recorder en TV aan zoals aangegeven in "Basisaansluiting ( b–...
  • Page 6: Basisinstellingen

    Automatisch instellen Automatisch instellen van kanalen, de klok en gidsprogrammanummer Codes voor internationale telefoongesprekken BELGIUM : 32 NORGE ESKÁ REPUBLIKA : 42 ÖSTERREICH DANMARK : 45 POLSKA DEUTSCHLAND : 49 PORTUGAL ESPAÑA : 34 SUISSE GREECE : 30 SUOMI ITALIA : 39 SVERIGE MAGYARORSZÁG : 36 OTHER WESTERN EUROPE : - -...
  • Page 7 OPMERKING: Ga naar stap 3 indien u BELGIUM (32) of SUISSE (41) hebt gekozen. Druk op OK indien u MAGYARORSZÁG (36), ESKÁ REPUBLIKA (42), POLSKA (48) of OTHER EASTERN EUROPE (EE) hebt gekozen. Het scherm voor het instellen van de klok zal verschijnen. Stel de klok handmatig in ( blz.
  • Page 8: Preset Download

    Preset Download (Zenders van de TV in de videorecorder vastleggen) Deze functie werkt alleen met een TV die voorzien is van T-V Link e.d.*. * Compatibel met TV’s die voorzien zijn van T-V Link, EasyLink, Megalogic, SMARTLINK, Q-Link, DATA LOGIC of NexTView Link via een volledig bezette 21-pens SCART kabel.
  • Page 9 Het resultaat van automatisch instellen/Preset Download wordt op het displaypaneel getoond De juiste tijd wordt getoond indien zowel de kanalen als de klok automatisch juist zijn ingesteld, nadat de OK toets is ingedrukt in stap 4 op bladzijde 7 of in stap 1 op bladzijde 8. U kunt controleren of de gidsprogrammanummers juist zijn ingesteld door "Programmeren van de timer met S uit te voeren;...
  • Page 10: Taal

    Taal Schakel de TV in en kies de AV functie. BASISINSTELLINGEN (vervolg) Met deze videorecorder kunt u één van de 10 talen voor de medelingen op het scherm kiezen. Met de functie voor het automatisch instellen wordt de taal automatisch gekozen blz.
  • Page 11: In-Beelddisplay's

    In-beelddisplay's Schakel de TV in en kies de AV functie. OPMERKINGEN: Stel "O.S.D." beslist op "UIT" wanneer u deze videorecorder voor het monteren als weergavetoestel wilt gebruiken. Tijdens weergave zijn de aanduidingen van de bedieningsfunctie afhankelijk van het cassettetype dat u gebruikt mogelijk niet normaal.
  • Page 12: Energiebesparingsfunctie

    Energie- besparingsfunctie Schakel de TV in en kies de AV functie. Er kan minder stroom worden verbruikt wanneer de videorecorder is uitgeschakeld. MENU OPMERKINGEN: Met de energiebesparingsfunctie geactiveerd wordt het displaypaneel uitgeschakeld. De functie voor de Eenvoudige klok ( wanneer de energiebesparingsfunctie is geactiveerd. Met de energiebesparingsfunctie geactiveerd zal het beeld mogelijk worden vervormd bij het in- en uitschakelen van de videorecorder.
  • Page 13: Instellingen Voor Satellietontvangst

    INSTELLINGEN VOOR SATELLIETONTVANGST Installeren van de afstandsbediening van de satellietontvanger Volg de onderstaande procedure indien u satellietkanalen via een satellietontvanger ontvangt. Ongeveer 20 seconden voordat een geprogrammeerde S timeropname ( "Express" timeropname ( blz. 36) start, schakelt de videorecorder zijn ingangsfunctie om naar "L-2" en worden de kanalen van de satellietontvanger automatisch omgeschakeld door middel van de bijgeleverde satellietafstandsbediening.
  • Page 14 INSTELLINGEN VOOR SATELLIETONTVANGST (vervolg) NUMBER Instellen van het merk en kanaal van de satellietontvanger Nadat de satellietontvanger is geïnstalleerd, moet u zijn merk en kanaal juist instellen. Indien u dit niet doet, zal de satellietafstandsbediening niet juist werken. Schakel de TV in en kies de AV functie. SCHAKEL DE SATELLIETONTVANGER IN Schakel de spanning van de satellietontvanger in.
  • Page 15 NUMBER SATELLIETONTVANGER MERK CODE AMSTRAD 60, 61, 62, 63, 91 CANAL + D-BOX ECHOSTAR ECHOSTAR (VIA DIGITAL) FINLUX FORCE GALAXIS 69, 88 GRUNDIG 64, 65 HIRSCHMANN ITT NOKIA JERROLD KATHREIN 70, 71 LUXOR MASCOM MASPRO NOKIA PACE 67, 86, 91 PANASONIC PHILIPS 66, 84...
  • Page 16: T-V Link Functies

    T-V Link functies De volgende functies zijn beschikbaar wanneer de videorecorder door middel van een volledig bezette 21-pens SCART kabel ( blz. 4) op uw TV is aangesloten. Deze functies werken alleen met een TV die voorzien is van T-V Link e.d.*.
  • Page 17: Informatie Over Het Kleursysteem

    INFORMATIE OVER HET KLEURSYSTEEM Instellen van het kleursysteem (alleen VHS deck) OPMERKINGEN: Meer over NTSC weergave Bij gebruik van bepaalde TV's zal het beeld mogelijk in verticale richting krimpen en zijn er zwarte balken boven en onder op het scherm. Dit duidt niet op een defect van de videorecorder of TV.
  • Page 18: Weergave

    15 seconden voordat het weergavebeeld verschijnt. Controleer ook of de VCR indicator op het displaypaneel brandt. Indien niet, druk op TV/VCR op de afstandsbediening om de VCR indicator in te schakelen. KIEZEN VAN HET DECK Druk op VHS of DV.
  • Page 19: Weergavefuncties

    Weergavefuncties PLAY LET OP (alleen VHS deck) Het beeld verschijnt mogelijk niet tijdens het zoeken met hoge snelheid wanneer een met de LP/EP functie opgenomen cassette is geplaatst. Tijdens het zoeken met hoge snelheid, stilbeeld, slow- motion of beeld-voor-beeld weergave zal het beeld iets worden vervormd en de kleuren iets worden aangetast.
  • Page 20 Reinig de videokoppen met een droge reinigingscassette (TCL-2UX voor het VHS deck/ M-DV12CLAU voor het DV deck) wanneer: "GEBRUIK REINIGINGSCASS." verschijnt op het scherm (alleen wanneer "O.S.D." op "AAN" is ingesteld blz. 11)). VHS deck Het beeld niet scherp en van slechte kwaliteit is tijdens weergave van een band.
  • Page 21 Direct bekijken (alleen VHS deck) Met een druk op één toets wordt de spanning van de videorecorder ingeschakeld en start de weergave van het laatste timer-gestuurde opgenomen programma. Indien er meerdere programma's zijn opgenomen, kunt u op een eenvoudige wijze een ander programma voor weergave kiezen.
  • Page 22: Video Stabilizer

    Herhaalde weergave (alleen VHS deck) Met deze videorecorder kunt een cassette maximaal 100 keer herhalen. STARTEN VAN DE WEERGAVE Druk op PLAY. ACTIVEREN VAN HERHAALDE WEERGAVE Houd PLAY langer dan 5 seconden ingedrukt en laat vervolgens los. De weergave-indicator ( ) knippert langzaam op het displaypaneel.
  • Page 23 Digital 3R (alleen VHS deck) Het Digital 3R beeldsysteem zorgt voor een randcorrectie van de luminantiesignalen voor scherpere details van de beelden. ROEP HET HOOFDMENU OP Druk op MENU. ROEP HET VHS INSTELLING SCHERM OP Druk op %fi om het pijlje (opgelichte balk) naar "(S) VHS INSTELLING"...
  • Page 24 Bandpositie-indicator (VHS deck) De bandpositie-indicator verschijnt op het scherm wanneer u tijdens de stopfunctie op FF of REW drukt of het indexzoeken start. De plaats van "5" in relatie tot "0" (het begin) of "+" (het eind) toont u welk punt van de band is bereikt. Voor het tonen van de bandpositie-indicator moet "O.S.D."...
  • Page 25 Keuze van het audiospoor (DV deck) Het DV deck kan twee audiosporen (L en R) opnemen en zal het door u gekozen audiospoor weergeven. Tijdens weergave Druk op de AUDIO toets van de afstandsbediening om het audiospoor als volgt te schakelen: SPOOR In-beelddisplay Voor stereo of tweetalige cassettes...
  • Page 26: Opname

    Basisopname Schakel de TV in en kies de AV functie. VHS opname-indicator NUMBER RECORD Beveiliging tegen het "per ongeluk" wissen VHS/S-VHS Verwijder het wispreventielipje van een cassette om een opname tegen wissen te beveiligen. Indien u later toch op deze cassette wilt opnemen, moet u de ontstane opening met plakband afdekken.
  • Page 27 DV opname-indicator NUMBER RECORD Beveiliging tegen het "per ongeluk" wissen Mini DV Zet de wispreventieschakelaar op "SAVE" om toevallig opnemen op een reeds opgenomen cassette te voorkomen. Indien u later toch op deze cassette wilt opnemen, zet dan de schakelaar op "REC". DV deck PLAATS EEN CASSETTE Plaats een Mini DV cassette met de...
  • Page 28: Opnamefuncties

    Opnamefuncties RECORD Opname van een pro- gramma en tegelijk een ander programma bekijken KIES HET KANAAL DAT U WILT BEKIJKEN Nadat de opname eenmaal is gestart, kunt u eenvoudigweg de zender die u wilt bekijken met de toetsen van de TV kiezen. –...
  • Page 29 Heropname (alleen VHS deck) U kunt gedeelten van bijvoorbeeld een TV-programma uitmonteren tijdens opname. Eind van programma Begin van programma Ongewenst Ongewenst Programma gedeelte gedeelte Opgenomen gedeelte Ga terug naar het eind van het eerste programma om het ongewenste gedeelte uit te monteren.
  • Page 30 AUDIO 0000 Super VHS ET (S-VHS ET) — Opnemen met S-VHS kwaliteit op VHS-banden (alleen VHS deck) U kunt opnemen met de SP opnamefunctie met S-VHS beeldkwaliteit op VHS-banden. Banden die met deze functie werden opgenomen, kunnen worden weergegeven op een videorecorder die voorzien is van de S-VHS ET functie.
  • Page 31 Aanduiding van de verstreken opnametijd (alleen VHS deck) U kunt de opnametijd controleren. ACTIVEER HET TELLERDISPLAY Druk op – –:– – totdat een telleraanduiding op het displaypaneel verschijnt. STEL DE TELLER TERUG Druk voordat u de opname of weergave start op 0000. De teller wordt naar "0:00:00"...
  • Page 32: Beeldsysteem

    B.E.S.T. beeldsysteem (alleen VHS deck) Schakel de TV in en kies de AV functie. RECORD Het B.E.S.T. (Biconditional Equalised Signal Tracking) systeem controleert de conditie van de cassette die u voor opname of weergave heeft geplaatst. Er worden diverse compensaties gemaakt voor een opname of weergave met de best mogelijke kwaliteit.
  • Page 33 Opname STARTEN VAN DE OPNAME Houd RECORD en PLAY van de afstandsbediening tegelijk ingedrukt of druk op RECORD van de videorecorder. TIJDENS B.E.S.T. B.E.S.T. VOLTOOID De videorecorder bepaalt gedurende ongeveer 7 seconden de conditie van de geplaatste cassette. Daarna start de opname. OPMERKINGEN: Het B.E.S.T.
  • Page 34: Timer-Gestuurde Opname

    Programmeren van de timer met S Alvorens het programmeren van de timer met S te starten: Controleer dat de tijd op de ingebouwde klok van de videorecorder juist is ingesteld. Druk op VHS of DV om het opnamedeck te kiezen. Plaats een VHS (of S-VHS) cassette waarvan het wispreventielipje intact is, of plaats een Mini DV cassette met de wispreventieschakelaar ingesteld op "REC".
  • Page 35 BELANGRIJK Controleer dat het kanaalpositienummer van het op te nemen programma wordt getoond; zo niet zie dan "Instellen van S " op blz. 67 en stel het gidsprogrammanummer voordat S juist in. "FOUT" verschijnt op het scherm en "Err" op het displaypaneel indien u een niet-geldig nummer heeft ingevoerd.
  • Page 36: Programmeren Van De "Express" Timer

    Programmeren van de "Express" timer Alvorens het programmeren van de "Express" timer te starten: Controleer dat de tijd op de ingebouwde klok van de videorecorder juist is ingesteld. Druk op VHS of DV om het opnamedeck te kiezen. Plaats een VHS (of S-VHS) cassette waarvan het wispreventielipje intact is, of plaats een Mini DV cassette met de wispreventieschakelaar ingesteld op "REC".
  • Page 37 VOER DE KANAALPOSITIE IN Druk op PR +/–. [+/–] = [PROG] : EINDE STEL DE BANDSNELHEID IN Druk op SP/LP/EP ( ) om de bandsnelheid in te stellen. De EP-functie kan niet worden gekozen wanneer "KLEUR SYSTEEM" op "MESECAM" is ingesteld. blz.
  • Page 38 VPS/PDC START+/– OPMERKING: U kunt programma's ook op het displaypaneel controleren wanneer de spanning van de videorecorder is uitgeschakeld (tenzij de energiebesparingsfunctie is geactiveerd de timerfunctie voor de videorecorder is ingeschakeld. Het vervangen of annuleren van programma's is echter niet in dit geval mogelijk.
  • Page 39 PROG START+/– LET OP Indien het zo pas ingestelde programma en "DV" START knipperen, is er een 8 : 00 10 : 00 overlappend programma op 2 10 : 00 10 : 45 het DV deck. 3 11 : 30 13 : 00 4 22 : 00 23 : 00 1 Druk op %fi...
  • Page 40 TIMER-GESTUURDE OPNAME (vervolg) Automatische timer Met de automatische timer geactiveerd zal de timer automatisch starten wanneer de spanning van de videorecorder wordt uitgeschakeld, en wordt de timer automatisch gestopt wanneer de spanning weer wordt ingeschakeld. ROEP HET HOOFDMENU OP Druk op MENU. ROEP HET VHS INSTELLING SCHERM OP Druk op %fi...
  • Page 41: Auto Sp Lp Timer

    MENU Auto SP LP timer (alleen VHS deck) Wanneer er bij timer-gestuurde opname met de SP functie onvoldoende band (opnametijd) resteert voor opname van het gehele programma, zal automatisch de LP functie worden ingesteld zodat het hele programma op kan worden genomen. Voorbeeld: Opname van een programma met een speelduur van 210 minuten op een 180 minuten cassette...
  • Page 42: Speciale Kenmerken

    Omschakelen van de A/B/ C/D code voor de afstandsbediening Met deze afstandsbediening kunt u vier JVC videorecorders afzonderlijk bedienen. Elk van de videorecorders kan reageren op een van vier codes (A, B, C of D). De afstandsbediening is bij het verlaten van de fabriek ingesteld op de A code omdat deze videorecorder als basis reageert op de met A gecodeerde signalen.
  • Page 43 TOSHIBA Afstandsbediening voor meerdere TV-merken Met deze afstandsbediening kunt u tevens de basisfuncties van uw TV bedienen. Deze afstandsbediening kan behalve voor JVC TV’s ook voor TV’s van andere merken worden gebruikt. STEL DE CODE VAN HET TV MERK TV/VCR Druk op TV/CABLE/SAT om het display om te schakelen naar "TV"...
  • Page 44 WISI SPECIALE KENMERKEN (vervolg) Afstandsbediening voor meerdere satellietontvanger-merken Deze afstandsbediening is geschikt voor het activeren van de basisfuncties van uw satellietontvanger. Behalve JVC satellietontvangers kunt u ook satellietontvangers van andere merken bedienen. CODE 60, 61, 62, 63, 91 BELANGRIJK De bijgeleverde afstandsbediening is geschikt voor de meeste...
  • Page 45: Monteren

    MONTEREN Voorbereiding voor montage (alleen VHS deck) Schakel de TV in en kies de AV functie. Voordelen van S-VHS videorecorders Monteren van VHS op S-VHS, S-VHS op VHS of natuurlijk S-VHS op S-VHS is mogelijk met deze S-VHS video- recorder. Van VHS op S-VHS: Neem de VHS weergavesignalen met de S-VHS functie op.
  • Page 46: Dubben Van Banden

    Dubben van banden Dubben van een hele band Aangezien deze recorder zowel een VHS deck als een DV deck heeft, kunt u gemakkelijk dubben van band naar band zonder dat u andere apparatuur hoeft aan te sluiten. SP/LP/EP OPMERKINGEN: Indien u de richting voor dubben verkeerd instelt, is er kans dat een belangrijke opname die u wilde dubben zal worden gewist.
  • Page 47: Normaal Dubben

    Normaal dubben OPMERKINGEN: Het punt waar het dubben werkelijk begint kan een paar seconden afwijken van het punt waar u wilde beginnen. Het in-beelddisplay tijdens de bediening of tijdens het dubben wordt niet opgenomen. Wanneer u dubt van het VHS deck naar het DV deck, moet u ook "GELUIDSINSTELLING"...
  • Page 48: Monteren Van Meerdere Scènes

    Monteren van meerdere scènes Montagegeheugen voor 64 programma’s (8 programma’s x 8 scènes) Door de functie voor monteren van meerdere scènes (R.A. EDIT) te gebruiken, kunt u maximaal 8 scènes van een reeds opgenomen Mini DV cassette selecteren en deze automatisch dubben op een VHS cassette.
  • Page 49 RECORD OPMERKINGEN: Indien het monteren van meerdere scènes niet werkt, moet u DUB toets indrukken en dan de bedieningen voor monteren van meerdere scènes vanaf het begin herhalen. Druk op om een vastgelegde scène te annuleren. Door iedere druk op wordt de laatst vastgelegde scène geannuleerd.
  • Page 50: Monteren Van Een Camcorder

    AUDIO OUT aansluiting van deze camcorder met de AUDIO L ingangsaansluiting van de videorecorder verbinden. Bij gebruik van een JVC camcorder voorzien van het "Master Edit Control" systeem, kunt u met de camcorder de videorecorder bedienen. Zie de gebruiksaanwijzing van de camcorder voor details aangaande de bediening.
  • Page 51 DV OUT/IN DV camcorder EDIT Weergavetoestel B Indien de camcorder wel een S-VIDEO uitgangsaansluiting heeft... AUDIO ingang PAUZE aansluiting Mini-stekkerkabel (niet bijgeleverd) (uitsluitend met JVC camcorder) Weergavetoestel PAUZE aansluiting Mini-stekkerkabel (niet bijgeleverd) (uitsluitend met JVC camcorder) AUDIO ingang Opnametoestel S-VIDEO...
  • Page 52: Monteren Van Of Naar Een Andere

    Monteren van of naar een andere videorecorder NUMBER "0" U kunt deze videorecorder als brontoestel (weergavetoestel) of opnametoestel gebruiken. AANSLUITEN Verbind de 21-pens SCART aansluiting van het weergavetoestel met de 21-pens SCART aansluiting van de videorecorder zoals u in de afbeelding op blz. 53 ziet.
  • Page 53 TV-ontvanger Weergavetoestel (AV functie) 21-pens SCART kabel (niet bijgeleverd) Andere videorecorder Opnametoestel TV-ontvanger Opnametoestel (AV functie) S-Videokabel (niet bijgeleverd) 21-pens SCART kabel (niet bijgeleverd) Andere videorecorder Weergavetoestel OPMERKINGEN: Alle kabels die u nodig heeft zijn in de handel verkrijgbaar. Gebruik voor het in- en uitvoeren van het Y/C signaal beslist een 21-pen SCART kabel die compatibel is met het Y/C signaal. Wanneer u in stap 4 "EDIT"...
  • Page 54: Audio-Dubben

    Audio-dubben CD speler etc. CD speler etc. Audiomengpaneel Originele geluid AUDIO OUT NUMBER "0" PLAY VHS audio-dubben Bij audio-dubben wordt het geluid op het normale audiospoor door nieuw geluid vervangen. Audio-dubben is niet mogelijk op een cassette die met de EP- functie werd opgenomen.
  • Page 55 AUDIO PLAY PAUSE ACTIVEER DE FUNCTIE VOOR AUDIO-DUBBEN Druk op A. DUB. De videorecorder schakelt in de pauzefunctie voor het audio-dubben. (" " knippert, " " en " " lichten op het displaypaneel van de videorecorder op.) Voor het dubben met een audiomengpaneel, moet u op AUDIO van de afstandsbediening drukken en nu "HIFI L R"...
  • Page 56: Invoegmontage

    Invoegmontage Opnametoestel Audio/Video signaal Andere videorecorder Weergavetoestel NUMBER "0" OPMERKING: Invoegmontage is niet mogelijk met een Mini DV band die met de LP-snelheid is opgenomen. VHS invoegmontage Met invoegmontage wordt een reeds opgenomen gedeelte door nieuw materiaal vervangen. Zowel het beeld als het Hi-Fi geluidsspoor wordt door het nieuwe materiaal vervangen.
  • Page 57 0000 STOP OPMERKINGEN: Eens de invoegmontage is gestart, kunt u het andere deck niet meer gebruiken. De vereiste aansluitkabels zijn in de handel verkrijgbaar. Invoegmontage is niet mogelijk op een VHS/S-VHS cassette waarvan het wispreventielipje is verwijderd, en ook niet op een Mini DV cassette met de wispreventieschakelaar ingesteld op "SAVE".
  • Page 58 Instellen van de L-1 UITGANG en L-1 INGANG De AV1 (L-1) IN/OUT aansluiting is geschikt voor het invoeren en uitvoeren van een samengesteld signaal (normaal videosignaal) of een Y/C signaal (een signaal waarin de luminantie- en chrominantiesignalen zijn gescheiden). Stel "L-1 UITGANG"...
  • Page 59 VHS F-1 INGANG instelling Stel "VHS F-1 INGANG" in overeenkomstig de aansluiting (VIDEO of S-VIDEO ingangsaansluiting) die op het voorpaneel wordt gebruikt. Druk op MENU om het hoofdmenu op te roepen. Druk op %fi om het pijltje (opgelichte balk) naar "UITG./ING. INSTELL" te verplaatsen en druk vervolgens op OK of Druk op %fi...
  • Page 60: Systeemverbindingen

    Indien u de videorecorder inschakelt terwijl de satellietontvanger is uitgeschakeld, zal er niets op het TV-scherm verschijnen. Schakel in dit geval de satellietontvanger in, of stel de TV in op zijn TV functie, of druk op de TV/VCR op de afstandsbediening om de videorecorder op de videofunctie in te stellen.
  • Page 61 Indien u een decoder heeft, verbind dan de decoder met de decoder-aansluiting op de satellietontvanger. Verbind de AV1 (L-1) IN/OUT aansluiting met de aansluiting op het TV-toestel, en verbind de AV2 (L-2) IN/DECODER aansluiting met de VCR aansluiting op de satellietontvanger. Verbind daarna de satellietontvanger met het TV-toestel.
  • Page 62: Aansluiten/Gebruik Van Een Decoder

    Aansluiten/ Gebruik van een decoder antenne-kabel RF kabel (bijgeleverd) AV1 (L-1) IN/OUT AV2 (L-2) IN/DECODER Decoder SYSTEEMVERBINDINGEN (vervolg) De AV2 (L-2) IN/DECODER aansluiting kan worden gebruikt als ingangsaansluiting voor een externe decoder ("descrambler"). Verbind eenvoudigweg de decoder voor weergave van de programma's die via gecodeerde kanalen worden uitgezonden.
  • Page 63: Aansluiten/Gebruik Met Een Stereo-Systeem

    Aansluiten/Gebruik met een stereo-systeem Hier wordt beschreven hoe u de videorecorder met uw Hi-Fi stereo-systeem moet verbinden (indien in uw bezit) en het geluid via het stereo-systeem kunt beluisteren. Stereo-versterker Luidspreker ANTENNA ANTENNE ENTREE SORTIE Achteraanzicht SLUIT AAN Verbind de AUDIO OUT L en R aansluitingen van de videorecorder met de AUX IN of TAPE MONITOR aansluitingen van de versterker of receiver van uw stereo-systeem.
  • Page 64: Aansluiten Op Een Videotitelgenerator

    Aansluiten op een videotitel- generator S OUT AV2 (L-2) IN/ DECODER 21-pens SCART kabel (bijgeleverd) S-Videokabel (niet bijgeleverd) Videotitelgenerator NUMBER "0" PLAY RECORD SYSTEEMVERBINDINGEN (vervolg) Wanneer u monteert van het DV deck naar het VHS deck (of van het VHS deck naar het DV deck), kunt u een titel toevoegen aan een scène door een videotitelgenerator op deze videorecorder aan te sluiten.
  • Page 65 PLAY RECORD START DE WEERGAVE Druk op DV of VHS om het weergavedeck te kiezen, en druk dan op PLAY. START DE OPNAME Druk op DV of VHS om het opnamedeck te kiezen. Druk op RECORD bij het punt waar u met de opname wilt beginnen.
  • Page 66: Aansluiten Van Een Printer

    Aansluiten van een printer DV IN/OUT DV kabel (niet bijgeleverd) Naar DV IN aansluiting PLAY SYSTEEMVERBINDINGEN (vervolg) U kunt videobeelden afdrukken door de GV-DT1/GV-DT3 Digitale Printer (afzonderlijk verkrijgbaar) te verbinden met de DV IN/OUT aansluiting. Deze videorecorder Digitale printer VERBIND DE TOESTELLEN Verbind de DV IN aansluiting van de printer met de DV IN/OUT aansluiting van deze videorecorder.
  • Page 67: Extra Instellingen

    EXTRA INSTELLINGEN Instellen van S BELANGRIJK Normaal worden gidsprogrammanummers automatisch vastgelegd door de Automatische Instelling ( blz. 8) of Automatische Kanaalinstelling ( handmatig in te stellen. Wanneer u een timer-gestuurde opname programmeert met S opnemen op de videorecorder wordt ontvangen, niet is gekozen. Of wanneer u een kanaal toevoegt nadat de Automatische Instelling, Preset Download of Automatische Kanaalinstelling is voltooid.
  • Page 68: Instellen Van De Tuner

    Instellen van de tuner Schakel de TV in en kies de AV functie. EXTRA INSTELLINGEN (vervolg) BELANGRIJK Voer de volgende stappen uitsluitend uit indien — — Het automatisch instellen van de kanalen niet juist werd uitgevoerd door de Automatische Instelling functie of door de Preset Download functie.
  • Page 69 BELANGRIJK Onder bepaalde omstandigheden worden zendernamen mogelijk niet juist vastgelegd en werkt de automatische instelling voor gidsprogrammanummers niet. Indien de gidsprogrammanummers niet goed zijn ingesteld zal bij opname van een TV-programma met S TV-programma van een andere TV-zender met de videorecorder worden opgenomen.
  • Page 70 NUMBER Handmatig instellen van kanalen Leg kanalen vast die niet werden vastgelegd tijdens Automatisch instellen ( blz. 6), Preset Download ( of Automatisch instellen van kanalen ( ROEP HET HOOFDMENU OP Druk op MENU. ROEP HET CONTROLESCHERM OP Druk op %fi om het pijltje (opgelichte balk) naar "HAND CH INSTELLING"...
  • Page 71 Wissen van een kanaal Voer stappen 1 en 2 uit van "Handmatig instellen van kanalen" op blz. 70 om het controlescherm op te roepen alvorens de volgende handelingen uit te voeren. KIES HET ONDERDEEL Druk op %fi totdat het te wissen onderdeel knippert.
  • Page 72 EXTRA INSTELLINGEN (vervolg) Instellen van zenders (A) Instellen van zendernamen die in de videorecorder zijn geregistreerd. Voer stappen 1 en 2 uit van "Handmatig instellen van kanalen" op blz. 70 om het controlescherm op te roepen alvorens de volgende handelingen uit te voeren. MENU KIES HET ONDERDEEL Druk op %fi...
  • Page 73 MENU Instellen van zenders (B) Instellen van zendernamen die anders zijn dan degenen die in de videorecorder zijn geregistreerd. Voer stappen 1 en 2 uit van "Handmatig instellen van kanalen" op blz. 70 om het controlescherm op te roepen. Voer dan stappen 1 en 2 van "Instellen van zenders (A)" op blz.
  • Page 74 TV-Zenders en Identificatielijst (ID) ZENDERNAAM 1000 TV1000 3SAT 3SAT ADLT ADULT ANT3 ANTENA3 ARTE ARTE BBC GROUP BBC1 BBC1 BBC2 BBC2 BAYERN3 CANAL PLUS PORTUGUSES CAN5 CANALE5 CANV KETNET CANVAS CHANNEL4 CHANNEL5 CHLD CHILD CINE CINEMA CLUB TELECLUB CSUR ANDALUCIA DISC DISCOVERY DR TV...
  • Page 75 MENU Nauwkeurig afstemmen van reeds vastgelegde kanalen Voer stappen 1 en 2 uit van "Handmatig instellen van kanalen" op blz. 70 om het controlescherm op te roepen alvorens de volgende handelingen uit te voeren. KIES HET NAUWKEURIG AF TE STEMMEN KANAAL Druk op %fi...
  • Page 76: Instellen Van De Klok

    Instellen van de klok Schakel de TV in en kies de AV functie. Eenvoudige klok ("Just Clock") De "Just Clock" functie zorgt dat de tijd op de klok juist is. De tijd wordt na bepaalde intervallen automatisch op basis van het PDC signaal gelijkgesteld. "Just Clock"...
  • Page 77 MENU STEL DE JUST CLOCK IN De basisinstelling voor "Just Clock" is "UIT". Stel als gewenst in met %fi en druk dan op OK of Voor details over de "Just Clock" functie, Clock" op blz. 76. Indien u "Just Clock" op "UIT" stelt hoeft u de volgende stap niet uit te voeren omdat in dat geval de klok niet op bepaalde tijdstippen gelijk zal worden gesteld.
  • Page 78: Oplossen Van Problemen

    ( blz. 21) Gebruik een droge reinigingscassette (TCL-2UX voor het VHS deck/M- DV12CLAU voor het DV deck) of raadpleeg uw JVC handelaar. Stel de sporing handmatig in. blz. 21) OPLOSSING Plaats een cassette of bedek de opening van het wispreventielipje met plakband.
  • Page 79 OPNAME SYMPTOOM 5. Audio-dubben is niet mogelijk. 6. Meeluisteren naar het gedubde geluid is niet mogelijk tijdens audio-dubben met het DV deck. 7. De geprogrammeerde inhoud van het geheugen voor monteren van meerdere scènes (R.A. EDIT) is gewist. 8. Bij het dubben van banden wordt het begin van het startpunt niet gedubd.
  • Page 80 OVERIGE PROBLEMEN SYMPTOOM 1. Tijdens opname van de camcorder hoort u een "huilend" of "rondzingend" geluid via de TV. 2. Tijdens het aftasten van kanalen worden bepaalde kanalen overgeslagen. 3. Er kan geen ander kanaal worden ingesteld. 4. De handmatig gemaakte kanaalinstellingen lijken te zijn veranderd of verdwenen.
  • Page 81: Vragen En Antwoorden

    VRAGEN EN ANTWOORDEN WEERGAVE V. Wat gebeurt er wanneer tijdens weergave of het zoeken het eind van de band wordt bereikt? A. De band wordt automatisch naar het begin teruggespoeld. V. Kan ik zo lang als ik wil een stilbeeld op het scherm tonen? A.
  • Page 82: Index

    VOORAANZICHT COPIE DV IN/OUT ENTREE/SORTIE DV & 1 Spanningstoets (STANDBY/ON 2 Ontvangstvenster afstandsbedieningssignalen 3 DV cassette-uitwerptoets (DV EJECT) blz. 18) 4 Invoersleuf voor Mini DV cassette 5 DV toets ( blz. 18) 6 Stoptoets (STOP) ( blz. 18) 7 Weergavetoets (PLAY) ( 8 Pauzetoets (PAUSE) ( blz.
  • Page 83 7 Kanaal/Klok display ( 8 Direct bekijkenindicator (REVIEW) ( 9 VPS/PDC indicator ( 0 S-VHS indicator ( ! VCR indicator ( @ "Cassette geplaatst" indicator # Teller/Resterende bandtijd display $ Modedisplay (L-1, L-2, F-1 of SAT) blz. 52, 60 – 62) blz.
  • Page 84 TV-zendertoetsen (TV PR +/–) ( ( VHS toets ( ) Spanningstoets (STANDBY/ON q Displaytoets (– – : – –) ( w TV/Videorecorder toets (TV/VCR) e Terugkijktoets (REVIEW) ( r Zendtoets ( ) ( t Wekelijks toets (WEEKLY) ( y Timertoets (‰) (...
  • Page 85 Gebruik Deze afstandsbediening is geschikt voor gebruik met deze videorecorder en tevens voor de basisfuncties van JVC TV's en satellietontvangers en TV's en satellietontvangers van andere merken. ( Richt de afstandsbediening naar de sensor. Het maximale bereik van de afstandsbediening is ongeveer 8 meter.
  • Page 86: Technische Gegevens

    ALGEMEEN Spanningsvereisten : 220 V – 240 V wisselstroom, 50 Hz/60 Hz Stroomverbruik Spanning ingeschakeld : 33 Watt Spanning uitgeschakeld : 7,9 Watt Temperatuur : 5°C tot 40°C (Tijdens gebruik) : –20°C tot 60°C (Opslag) Gebruikspositie : Uitsluitend horizontaal Afmetingen (B x H x D) : 435 mm x 124 mm x 391 mm Gewicht...
  • Page 87 NOTITIES...
  • Page 88 Automatische instelling de aanduidingen op het displaypaneel Met de functie voor automatisch instellen worden de tunerkanalen, de klok en gidsprogrammanummers automatisch ingesteld. CONTROLEER VOORDAT U START HET VOLGENDE OF: De TV-antenne met de ANTENNA IN aansluiting op het achterpaneel van de videorecorder is verbonden. De stekker van het netsnoer van de videorecorder in een stopcontact is gestoken.

Table of Contents