IBM ThinkPad R40e Service En Probleemoplossing

Dutch - service and troubleshooting guide for r40, r40e
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
R40 Series
Service en probleemoplossing

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for IBM ThinkPad R40e

  • Page 1 ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 3 ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst Bijlage A, “Belangrijke veiligheidsvoorschriften”, op pagina 49, Bijlage B, “Informatie over draadloze communicatie”, op pagina 55, Bijlage C, “Informatie over de garantie”, op pagina 57 en Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 71. GEVAAR v Ter voorkoming van een elektrische schok dient u bij het installeren, verplaatsen of openen van dit product of van een aangesloten apparaat de kabels op de juiste manier aan te sluiten en te ontkoppelen.
  • Page 5: Informatie Over Vaste-Schijfcapaciteit

    Belangrijke kennisgeving voor gebruikers Belangrijke kennisgeving over regelgeving voor gebruikers De ThinkPad R40 Series voldoet aan de richtlijnen voor radiofrequenties en veiligheid in alle landen en regio’s waar deze is goedgekeurd voor draadloos gebruik. U dient uw ThinkPad-computer strikt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving te installeren en te gebruiken.
  • Page 6 ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 7: Informatie Zoeken Met Access Ibm

    Informatie zoeken met Access IBM Met de blauwe Access IBM-knop kunt u in een groot aantal situaties hulp krij- gen, niet alleen wanneer uw computer normaal werkt maar ook wanneer dit niet het geval is. Druk vanaf het bureaublad op de Access IBM-knop om Access IBM te openen.
  • Page 8 Druk op de Access IBM-knop om de toepassing te openen die alle nuttige informatie en handige tools van IBM binnen uw bereik brengt. De volgende pagina is de pagina Welkom van Access IBM. Hier wordt uitgelegd welke mogelijkheden elk onderdeel van Access IBM u biedt. ®...
  • Page 9 Bepaalde onderwerpen in het Help-systeem bevatten korte videofragmenten waarin u kunt zien hoe u bepaalde handelingen moet uitvoeren, zoals het ver- vangen van de batterij, het plaatsen van een PC-kaart en het uitbreiden van het geheugen. Klik op de afspeelknop om het videofragment te bekijken. Informatie zoeken met Access IBM...
  • Page 10 viii ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 11: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Belangrijke kennisgeving voor gebruikers IBM bellen . 45 Belangrijke kennisgeving over regelgeving Wereldwijde ondersteuning . . 48 voor gebruikers . . iii Informatie over vaste-schijfcapaciteit . . iii Bijlage A. Belangrijke veiligheidsvoor- schriften . . 49 Veiligheidsvoorschriften voor de modem . .
  • Page 12 ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 13: Hoofdstuk 1. Overzicht Van De Thinkpad-Computer

    Hoofdstuk 1. Overzicht van de ThinkPad-computer Uw ThinkPad in vogelvlucht . Specificaties Voorzieningen. Onderhoud van de ThinkPad-computer . © Copyright IBM Corp. 2003...
  • Page 14: Uw Thinkpad In Vogelvlucht

    Uw ThinkPad in vogelvlucht Uw ThinkPad in vogelvlucht Voorkant Systeemlampjes Beeldscherm Access IBM-knop TrackPoint-knopje Energiestatuslampjes Ultrabay Plus of een optisch opslagstation in het vaste Touchpad vak, afhankelijk van het model (bepaalde modellen) Achterkant Draadloze antenne (bepaalde modellen) Uitsparing beveiligingsslot Voedingsaansluiting Microfoonaansluiting Parallelle poort Beeldschermaansluiting...
  • Page 15: Voorzieningen

    Voorzieningen Voorzieningen Processor v Intel Mobile Pentium 4 Processor-M v Intel Mobile Celeron Processor ® ® v Intel Pentium M Processor Geheugen v Ingebouwd: 128 MB, 256 MB of 512 MB, afhankelijk van het model v Maximaal: 1024 MB Opslagapparaat v 2,5-inch vaste-schijfstation: 20 GB, 40 GB of 60 GB, afhankelijk van het model Beeldscherm...
  • Page 16 Voorzieningen Diskettestation (op bepaalde modellen) Gebruik voor de beste resultaten hoogwaardige diskettes die voldoen aan de volgende normen: v 1 MB, 3,5 inch, niet-geformatteerd: – ANSI (American National Standards Institute) X3.137 – ISO (International Standards Organization) 8860 – ECMA (European Computer Manufacturers Association) 100 v 2 MB, 3,5 inch, niet-geformatteerd: –...
  • Page 17: Specificaties

    Specificaties Specificaties Afmetingen Beeldscherm met een grootte van 13,3 of 14,1 inch: v Breedte: 313 mm v Diepte: 254 mm v Hoogte: 38,8 mm Beeldscherm met een grootte van 15,0 inch: v Breedte: 329 mm v Diepte: 267,5 mm v Hoogte: 40,5 mm Omgevingsvoorwaarden v Maximumhoogte zonder kunstmatige luchtdruk: 3048 m v Temperatuur...
  • Page 18 Specificaties v 6 cell Lithium-ion (Li-Ion)-batterij – Nominale spanning: 14,4 V gelijkstroom – Capaciteit: 2,0 AH ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 19: Onderhoud Van De Thinkpad-Computer

    Onderhoud van de ThinkPad-computer Onderhoud van de ThinkPad-computer De computer is weliswaar ontworpen op degelijkheid en duurzaamheid in normale werkomgevingen, maar toch zijn er bepaalde dingen die u beter ach- terwege kunt laten. Door zorgvuldig met uw computer om te gaan en deze belangrijke tips op te volgen, zorgt u ervoor dat u jarenlang probleemloos kunt genieten van de vele mogelijkheden van uw computer.
  • Page 20 Onderhoud van de ThinkPad-computer v Als u een geopende computer wilt optillen, pak hem dan altijd vast bij de onderste helft (de ″toetsenbordhelft″). Til de computer niet op aan het beeldscherm. v Gebruik een draagtas van goede kwaliteit die voldoende bescherming biedt. Stop de computer niet in een overvolle koffer of tas.
  • Page 21 Onderhoud van de ThinkPad-computer v Alleen een geautoriseerde IBM-reparateur op het gebied van de ThinkPad kan de computer uit elkaar halen en repareren. v Knoei niet met de beeldschermvergrendeling om het scherm open of dicht te houden. v Kantel de computer niet achterover als de AC-adapter aangesloten is. De stekker van de adapter kan dan afbreken.
  • Page 22 Onderhoud van de ThinkPad-computer ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 23: Hoofdstuk 2. Computerproblemen Oplossen

    Hoofdstuk 2. Computerproblemen oplossen De oorzaak van een probleem opsporen. . 12 Problemen met het LCD-scherm . . 24 Problemen oplossen . . 13 Problemen met de batterij . . 27 Foutberichten . 13 Problemen met het vaste-schijfstation . 28 Fouten zonder bericht.
  • Page 24: De Oorzaak Van Een Probleem Opsporen

    Computerproblemen oplossen De oorzaak van een probleem opsporen Als u een probleem hebt met uw computer, kunt u proberen dit op te sporen met behulp van het programma PC-Doctor voor Windows. U start PC-Doctor voor Windows als volgt: 1. Klik op Start. ®...
  • Page 25: Problemen Oplossen

    Computerproblemen oplossen Problemen oplossen Als u het probleem hier niet kunt vinden, raadpleeg dan Access IBM, het online Help-systeem. U opent Access IBM door op de Access IBM-knop te drukken. Het volgende gedeelte beschrijft alleen problemen die kunnen ver- hinderen dat u toegang krijgt tot dit Help-systeem. Foutberichten Opmerkingen: 1.
  • Page 26 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0199: Systeembeveiliging Dit bericht wordt afgebeeld wanneer u meer dan drie keer een foutief - Aantal pogingen voor configuratiewachtwoord opgeeft. Controleer het configuratiewachtwoord en IBM Security-wacht- probeer het opnieuw. Om het bericht te verwijderen, gaat u naar het pro- woord overschreden.
  • Page 27 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0232: Fout met Extended De test van het Extended RAM-geheugen is mislukt. Test het geheugen van RAM-geheugen de computer met het programma PC-Doctor. Als u zojuist extra geheugen hebt toegevoegd, installeer dat dan opnieuw. Voer vervolgens een geheugen- test uit met het programma PC-Doctor.
  • Page 28 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 1802: Er is een niet- De Mini PCI-netwerkkaart wordt niet ondersteund op deze computer. Ver- geautoriseerde netwerk- wijder deze. kaart aangesloten op de netvoeding. Schakel het systeem uit en verwijder de Mini PCI-netwerk- kaart. Het symbool van het Er is een systeemwachtwoord of een configuratiewachtwoord ingesteld.
  • Page 29: Fouten Zonder Bericht

    Computerproblemen oplossen Fouten zonder bericht Probleem: Als ik de computer aanzet, verschijnt er niets op het scherm en er klinkt tijdens het opstarten geen geluidssignaal. Opmerking: Als u niet zeker weet of de computer een geluidssignaal heeft gegeven, zet u de computer uit en vervolgens weer aan. Let nu goed op de geluidssignalen.
  • Page 30: Wachtwoordproblemen

    Computerproblemen oplossen Probleem: Het scherm wordt zwart terwijl de computer aan staat. Oplossing: Mogelijk is er een screensaver (schermbeveiligingsprogramma) actief of staat de computer in een spaarstand. Oefen druk uit op de TrackPoint of de touchpad, of druk op een toets om de screensaver te verlaten, of druk op de aan/uit-knop om de normale werking te hervatten vanuit de spaar- stand Standby of de slaapstand.
  • Page 31: Problemen Met Het Toetsenbord

    Computerproblemen oplossen Oplossing: Als het systeem vastloopt, kunt u de computer uitschakelen door de aan/uit-knop meer dan vier seconden ingedrukt te houden. Als het sys- teem dan nog steeds niet uit gaat, verwijdert u de AC-adapter en de batterij. Problemen met het toetsenbord Probleem: De aanwijzer beweegt niet als de normale werking van de compu- ter na een van de spaarstanden wordt hervat.
  • Page 32: Problemen Met De Ultranav

    Computerproblemen oplossen Oplossing: Controleer of het externe numerieke toetsenblok goed is aangeslo- ten op de computer. Probleem: Alle of enkele toetsen van het externe toetsenbord werken niet. Oplossing: Als u gebruikmaakt van ThinkPad Port Replicator, Port Replicator II of MiniDock, controleer dan of de kabel van het toetsenbord correct verbon- den is met de toetsenbordaansluiting.
  • Page 33: Problemen Met Standby Of De Slaapstand (Spaarstand Uitschakelen)

    Computerproblemen oplossen Opmerking: Meer informatie kunt u vinden in de handleiding bij de muis. Bepaalde modellen bieden geen ondersteuning voor Mini Dock, Port Replicator en Port Replicator II. Probleem: De knoppen van de muis werken niet. Oplossing Deze fout kan optreden als uw ThinkPad-computer alleen een TrackPoint heeft.
  • Page 34 Computerproblemen oplossen los van de computer terwijl de computer in de spaarstand Standby of in de slaapstand staat. Als er bij het hervatten geen extern beeldscherm op de com- puter is aangesloten, blijft het LCD-scherm namelijk leeg en wordt er niets afgebeeld.
  • Page 35 Computerproblemen oplossen 1. Klik op Start. 2. Plaats de cursor op Instellingen en Configuratiescherm. 3. Klik op Configuratiescherm en dubbelklik daarna op Systeem. 4. Klik op de tab Apparaatbeheer. 5. Klik op het +-teken naast CD-ROM. 6. Dubbelklik op de naam van het CD-ROM- of DVD-ROM-station. 7.
  • Page 36: Problemen Met Het Lcd-Scherm

    Computerproblemen oplossen 5. Klik op de knop Nu maken. Windows NT: Opmerking: Om de slaapstand (spaarstand Uitschakelen) te kunnen gebrui- ken met Windows NT, moet u de vaste schijf formatteren met een FAT-indeling. Als de vaste schijf is geformatteerd met NTFS, de standaardindeling voor Windows NT, kunt u de slaapstand niet gebruiken.
  • Page 37 Computerproblemen oplossen v Als u een extern beeldscherm aansluit op de computer, kunt u met de toets- combinatie Fn+F7 afwisselend aangeven naar welk scherm de beeldscherm- uitvoer wordt gestuurd. v Als het probleem hierdoor niet wordt verholpen, volg dan de aanwijzingen in de kolom “Oplossing”...
  • Page 38 Computerproblemen oplossen 10. Klik op de tab Beeldscherm. 11. Controleer of het type beeldscherm correct is. ® Opmerking: Bepaalde modellen ondersteunen alleen Windows Windows NT: 1. Dubbelklik op Beeldscherm in het Configuratiescherm. Het venster Eigen- schappen voor Beeldscherm verschijnt. 2. Klik op de tab Instellingen. 3.
  • Page 39: Problemen Met De Batterij

    Computerproblemen oplossen v Als u een bureaublad van 1280 × 1024 of groter gebruikt, stel het bureau- blad en de kleurdiepte dan lager in. Problemen met de batterij Probleem: De batterij kan binnen de standaard oplaadtijd niet volledig wor- den opgeladen terwijl de computer uit staat. Oplossing: Mogelijk is de batterij te ver ontladen.
  • Page 40: Problemen Met Het Vaste-Schijfstation

    Computerproblemen oplossen Problemen met het vaste-schijfstation Probleem: Het vaste-schijfstation maakt af en toe een ratelend geluid. Oplossing: Het ratelende geluid is te horen als: v Het vaste-schijfstation gegevens benadert of stopt met het benaderen van gegevens. v U het vaste-schijfstation draagt. v U de computer draagt.
  • Page 41 Computerproblemen oplossen Het volgende venster wordt afgebeeld: 3. Wanneer de pagina Programma’s van Access IBM Predesktop Area is geo- pend, kunt u een keuze maken uit de volgende pictogrammen: v Met Installatieprogramma starten wordt het programma IBM BIOS Setup geopend. v Met Fabrieksinstellingen terugzetten worden alle bestanden op de pri- maire partitie (station C) gewist, waarna de bij uw PC geleverde soft- ware opnieuw wordt geïnstalleerd.
  • Page 42 Computerproblemen oplossen Met Informatie verzamelt u essentiële informatie over uw PC, die indien nodig verstrekt kan worden aan een callcenter-medewerker. Help biedt informatie over de verschillende pagina’s in Access IBM Predesktop Area. Met Afsluiten wordt Access IBM Predesktop Area afgesloten en gaat u verder met de opstartprocedure.
  • Page 43: Overige Problemen

    Computerproblemen oplossen Overige problemen Probleem: De computer loopt vast of accepteert geen invoer. Oplossing: De computer kan vastlopen als hij tijdens een communicatie- bewerking naar de spaarstand Standby gaat. Schakel de timer voor de spaar- stand Standby uit als de computer is aangesloten op een netwerk. Om de computer uit te schakelen, houdt u de aan/uit-knop vier seconden of langer ingedrukt.
  • Page 44 Computerproblemen oplossen van de batterij, maar heeft een negatieve invloed op de prestaties van de pro- cessor waardoor de DVD schokkerig wordt afgespeeld. Om dit probleem te verminderen of te voorkomen, hebt u de volgende werk- stand tot uw beschikking: v Maximale prestaties: Hierdoor wordt de processorsnelheid altijd hoog gehouden.
  • Page 45: Het Programma Ibm Bios Setup Starten

    Computerproblemen oplossen Het programma IBM BIOS Setup starten Op uw computer is een programma met de naam IBM BIOS Setup geïnstal- leerd, waarmee u verschillende parameters kunt selecteren. v Config: Voor het instellen van de configuratie van uw computer. v Date/Time: Voor het instellen van de datum en tijd. v Security: Voor het instellen van de beveiligingsvoorzieningen.
  • Page 46 Computerproblemen oplossen 6. Druk op F3 of Esc om het submenu weer te verlaten. Als u in een genest submenu zit, drukt u net zo vaak op de Esc-toets tot- dat u weer in het hoofdmenu van IBM BIOS Setup komt. Opmerking: Als u de instellingen weer terug wilt zetten op de oorspron- kelijke waarden, drukt u op F9 om de standaardinstellingen te laden.
  • Page 47: Vooraf Geïnstalleerde Software Herstellen

    Computerproblemen oplossen Vooraf geïnstalleerde software herstellen Als de gegevens op de vaste schijf beschadigd of per ongeluk gewist zijn, kunt u de bij de computer geleverde software altijd nog herstellen. Het gaat hierbij om het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem, toepassingen en stuur- programma’s.
  • Page 48: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    Het vaste-schijfstation vervangen Het vaste-schijfstation vervangen U kunt de opslagcapaciteit van uw computer vergroten door het ingebouwde vaste-schijfstation te vervangen door een vaste-schijfstation met een hogere capaciteit. U kunt een nieuw vaste-schijfstation aanschaffen bij een IBM-dealer of via een IBM-vertegenwoordiger. Opmerking: Vervang het vaste-schijfstation alleen als u een groter station wilt installeren of als reparatie noodzakelijk is.
  • Page 49 Het vaste-schijfstation vervangen 4. Verwijder de schroef waarmee het vaste-schijfstation is bevestigd. Hoofdstuk 2. Computerproblemen oplossen...
  • Page 50 Het vaste-schijfstation vervangen 5. Open het LCD-scherm, plaats de computer op zijn zijkant en verwijder het vaste-schijfstation door dit aan het afdekplaatje uit de computer te trekken. 6. Haal het kapje van het vaste-schijfstation af. 7. Plaats het afdekplaatje op het nieuwe vaste-schijfstation. 8.
  • Page 51: De Batterij Vervangen

    De batterij vervangen De batterij vervangen 1. Zet de computer uit of ga naar de slaapstand. Ontkoppel de AC-adapter en alle kabels van de computer. Opmerking: Als u een PC-kaart gebruikt, bestaat de kans dat de compu- ter niet naar de slaapstand kan gaan. Als dat het geval is, zet de computer dan eerst uit.
  • Page 52: Een Geheugenmodule Installeren

    Een geheugenmodule installeren Een geheugenmodule installeren U kunt als volgt een DIMM (geheugenmodule) installeren: 1. Zet de computer uit en ontkoppel de AC-adapter en alle kabels van de computer. 2. Sluit het LCD-scherm en keer de computer om. 3. Verwijder de batterij. 4.
  • Page 53 Een geheugenmodule installeren 7. Kantel de geheugenmodule totdat hij op zijn plaats vastklikt. Zorg dat de kaart stevig vast zit in de aansluiting en dat er geen beweging in zit. 8. Breng het deksel van het geheugencompartiment weer aan (eerst de ach- terkant) en draai de schroeven vast.
  • Page 54 Een geheugenmodule installeren ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 55: Hoofdstuk 3. Hulp En Service Aanvragen

    Hoofdstuk 3. Hulp en service aanvragen Hulp en service aanvragen . . 44 IBM bellen . 45 Hulp via internet . . 44 Wereldwijde ondersteuning . . 48 Informatie per fax . . 45 © Copyright IBM Corp. 2003...
  • Page 56: Hulp En Service Aanvragen

    Hulp en service aanvragen Hulp en service aanvragen Als u hulp, service of technische assistentie nodig hebt, of gewoon meer wilt weten over IBM-producten, staan u legio informatiebronnen van IBM ter beschikking. In dit gedeelte leest u waar u terecht kunt voor meer informatie over IBM en IBM-producten, wat u moet doen als er problemen met de com- puter zijn en wie u kunt bellen als er onderhoud of service moet worden uit- gevoerd.
  • Page 57: Informatie Per Fax

    Hulp en service aanvragen Informatie per fax Als u beschikt over een toontelefoon en bovendien de mogelijkheid hebt om faxen te ontvangen, kunt u in de V.S. en Canada ook per fax marketing- en technische informatie ontvangen over velerlei onderwerpen, zoals hardware, besturingssystemen en LAN’s.
  • Page 58 Hulp en service aanvragen Raadpleeg de IBM garantiebepalingen voor een volledig overzicht van de bepalingen en voorwaarden. Bewaar altijd uw aankoopbewijs om recht te blij- ven houden op de garantieservice. Probeer om tijdens het telefoongesprek bij de computer te zitten. Controleer voordat u belt of u de meest recente stuurprogramma’s en systeemupdates hebt gedownload, de diagnoseprogramma’s hebt uitgevoerd en alle systeem- gegevens hebt genoteerd.
  • Page 59 Hulp en service aanvragen Land of regio Taal Telefoonnummer Finland Fins 09-459 69 60 Frankrijk Frans 02 38 55 74 50 Duitsland Duits 07032-1549 201 Hongkong Kantonees 2825-7799 Ierland Engels 01-815 9200 Italië Italiaans 02-7031-6101 Japan Japans Luxemburg Frans 298-977 5063 Mexico Spaans 001-866-434-2080...
  • Page 60: Wereldwijde Ondersteuning

    Hulp en service aanvragen Wereldwijde ondersteuning Als u de computer meeneemt op reis of als u naar een ander land verhuist waar uw type ThinkPad door IBM of door geautoriseerde IBM-dealers wordt verkocht of gerepareerd, is er voor uw computer Internationale Garantieser- vice (International Warranty Service) beschikbaar.
  • Page 61: Bijlage A. Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Bijlage A. Belangrijke veiligheidsvoorschriften GEVAAR Elektrische stroom van net-, telefoon- en communicatiekabels is gevaarlijk. Ter voorkoming van een elektrische schok dient u bij het installeren, verplaatsen of openen van dit product of van een aangesloten apparaat de kabels op de volgende manier aan te sluiten en te ontkoppelen.
  • Page 62 GEVAAR Voorkom brand of een elektrische schok en volg altijd de normale veiligheidsvoor- schriften, waaronder de volgende: v Gebruik de computer niet in of nabij het water. v Houd u bij onweer aan de volgende richtlijnen: – Zorg dat de computer niet is aangesloten op het telefoonnet. –...
  • Page 63 GEVAAR Veiligheidsrichtlijn hoofdbatterij GEVAAR Veiligheidsrichtlijn geheugenbatterij Bijlage A. Belangrijke veiligheidsvoorschriften...
  • Page 64: Veiligheidsvoorschriften Voor De Modem

    GEVAAR Volg de onderstaande aanwijzingen voor het installeren of opnieuw configureren van de Mini PCI-optie. Ter voorkoming van een elektrische schok dient u, bij de installatie van de Mini PCI-optie of het openen van de kap van het systeem of van een aangesloten appa- raat, eerst de AC-adapter en alle kabels te ontkoppelen.
  • Page 65: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    Raak niet-geïsoleerde telefoonbedrading nooit aan wanneer het telefoonsnoer aan het telefoonnet is gekoppeld. Wees voorzichtig bij het installeren en aanpassen van telefoonbedrading. Vermijd het gebruik van een (vaste) telefoon tijdens onweer. Er bestaat een (geringe) kans op een elektrische schok door blikseminslag. Meld gaslekken niet telefonisch als u zich in de buurt van dat lek bevindt.
  • Page 66 Sommige stations bevatten een ingebouwde laserdiode van Klasse 3A. Let op de volgende waarschuwing: GEVAAR Zichtbare en onzichtbare laserstraling indien geopend. Vermijd rechtstreekse bloot- stelling van uw ogen aan de straal. Kijk niet in de laserstraal en bekijk de laser- straal niet rechtstreeks met een optisch instrument.
  • Page 67: Bijlage B. Informatie Over Draadloze Communicatie

    Bijlage B. Informatie over draadloze communicatie Compatibiliteit voor draadloze communicatie De Wireless LAN Mini-PCI Adapter is zodanig ontworpen dat deze compati- bel is met elk draadloos-LAN-product dat gebaseerd is op DSSS-radio- technologie (Direct Sequence Spread Spectrum). De adapter voldoet aan de volgende standaarden: v De IEEE 802.11b Standard on Wireless LANs, opgesteld en goedgekeurd door het Institute of Electrical and Electronics Engineers.
  • Page 68: Gebruiksomgeving En Uw Gezondheid

    Gebruiksomgeving en uw gezondheid De Wireless LAN Mini-PCI Adapter en de Bluetooth Daughter Card zenden, net als andere radiozendapparatuur, elektromagnetische energie op radiofre- quenties uit. De hoeveelheid energie die wordt uitgezonden, is echter véél geringer dan de hoeveelheid die wordt uitgezonden door andere draadloze apparatuur, zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons.
  • Page 69: Bijlage C. Informatie Over De Garantie

    Bijlage C. Informatie over de garantie In deze bijlage vindt u informatie over de garantie op uw ThinkPad, over de garantieperiode en over de service en ondersteuning in het kader van garantieverlening. Bovendien bevat deze bijlage de volledige IBM Garantie- verklaring.
  • Page 70: Garantieservice En Ondersteuning

    Machinetypen 2723 en 2724 Land of regio Garantieperiode Alle Onderdelen - 3 jaar, arbeid - 3 jaar Batterij - 1 jaar Garantieservice en ondersteuning Als eerste koper van een IBM ThinkPad kunt u aanspraak maken op uitge- breide ondersteuning. Tijdens de garantieperiode kunt u IBM of uw wederver- koper bellen voor hulp bij het oplossen van problemen, zoals vastgelegd in de IBM Garantieverklaring.
  • Page 71: Ibm Bellen

    Bij de meeste computers, besturingssystemen en toepassingsprogramma’s wordt informatie geleverd over probleemoplossing en de betekenis van fout- codes en -berichten. In de documentatie bij uw computer vindt u tevens een beschrijving van de diagnosetests die u kunt uitvoeren. Als u vermoedt dat er een softwareprobleem is, raadpleeg dan de documenta- tie van het besturingssysteem of toepassingsprogramma in kwestie.
  • Page 72 vaste periode die aanvangt op de installatiedatum. De datum op uw aankoop- nota is de installatiedatum, tenzij anders door IBM of uw wederverkoper aan- gegeven. Indien een Machine tijdens de garantieperiode niet functioneert zoals gegaran- deerd, en IBM of uw wederverkoper niet in staat zijn 1) ervoor te zorgen dat de Machine alsnog naar behoren functioneert, of 2) de Machine te vervan- gen door een functioneel tenminste gelijkwaardig exemplaar, dan kunt u de Machine terugsturen naar de plaats waar u haar hebt aangeschaft, waarna het...
  • Page 73 Tijdens de garantieperiode verleent IBM of uw wederverkoper, mits door IBM geautoriseerd om garantieservice te verlenen, kosteloos bepaalde soorten repa- ratie- of vervangingsservice om ervoor te zorgen dat de Machine, overeen- komstig haar Specificaties, in goed werkende staat blijft of daarin wordt teruggebracht.
  • Page 74 3. indien van toepassing, en voordat de service wordt verleend: a. de door IBM of uw wederverkoper vastgestelde procedures te volgen voor het vaststellen en analyseren van problemen en het indienen van een verzoek om serviceverlening; b. te zorgen voor veilige opslag van alle programma’s, gegevens, geld en waardepapieren die zich in de Machine bevinden;...
  • Page 75: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE. IN SOMMIGE RECHTSGEBIEDEN IS HET UITSLUITEN OF BEPERKEN VAN INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE NIET TOEGE- STAAN, ZODAT DEZE UITSLUITING OF BEPERKING MOGELIJK NIET OP U VAN TOEPASSING IS. Toepasselijk recht Partijen komen overeen dat het recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft van toepassing is op de interpretatie en handhaving van alle rech- ten, plichten en verplichtingen van u en IBM die voortvloeien uit of op eni- gerlei wijze verband houden met de inhoud van deze Overeenkomst, onge-...
  • Page 76 de rechten die u zou kunnen hebben op basis van de Trade Practices Act 1974 of andere, vergelijkbare wetgeving, en worden alleen beperkt door de van toe- passing zijnde wetgeving. Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Indien IBM een voorwaarde of garantie niet nakomt die wordt geïmpliceerd door de Trade Practices Act 1974 of andere, vergelijkbare wetgeving, is de aansprakelijkheid van IBM beperkt tot reparatie of vervanging van de zaken...
  • Page 77 Indien een der partijen weigert of er anderszins niet in slaagt een arbiter te benoemen binnen 30 dagen nadat de andere partij haar arbiter heeft benoemd, is de eerst benoemde arbiter de enige arbiter, mits die arbiter op een geldige en deugdelijke wijze benoemd is.
  • Page 78 onderneming zoals gedefinieerd in de Consumer Guarantees Act 1993, zijn de beperkingen in dit gedeelte onderworpen aan de beperkingen in die Act. VOLKSREPUBLIEK CHINA Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van dit gedeelte: Partijen komen overeen dat van recht de staat New York (tenzij het plaatselijk recht anders voorschrijft) van toepassing is op de interpretatie en handhaving van alle rechten, plichten en verplichtingen van u en IBM die voortvloeien uit of op enigerlei wijze verband houden met de inhoud van deze Overeenkomst,...
  • Page 79 Roemenië, Rusland, Servië-Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, of Wit- Rusland, dan kunt u in elk willekeurig land uit deze groep garantieservice krijgen (1) van een tot het verlenen van garantieservice geautoriseerde IBM- wederverkoper, of (2) van IBM. Indien u een IBM Machine aanschaft in een land in het Midden-Oosten of Afrika, kunt u voor die Machine garantieservice krijgen van de IBM-entiteit in het land van aankoop, indien die IBM-entiteit in dat land garantieservice ver- leent, of van een IBM-wederverkoper die door IBM is gemachtigd om in dat...
  • Page 80 deld, en in hoogste instantie wordt afgedaan, door het bevoegde hof in res- pectievelijk Athene, Tel Aviv, Milaan, Lissabon en Madrid. DE VOLGENDE BEPALINGEN GELDEN VOOR HET GENOEMDE LAND: OOSTENRIJK EN DUITSLAND IBM garantie voor Machines: Het volgende treedt in de plaats van de eerste zin van de eerste alinea van dit gedeelte: Onder de garantie voor een IBM Machine valt (1) de functionaliteit van de Machine voor haar normale gebruik, en (2) het voldoen van de Machine aan...
  • Page 81 Toepasbaarheid op toeleveranciers en wederverkopers (ongewijzigd). FRANKRIJK Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van de tweede zin van de eerste alinea van dit gedeelte: In dergelijke gevallen, ongeacht de grond waarop uw vordering is gebaseerd, is IBM uitsluitend aansprakelijk voor: (items 1 en 2 ongewijzigd). IERLAND Omvang van de garantie: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tenzij uitdrukkelijk bepaald in deze Garantieverklaring, alle wettelijk voorge-...
  • Page 82 dering betrekking heeft. Toepasbaarheid op toeleveranciers en wederverkopers (ongewijzigd). Het volgende treedt in de plaats van de derde alinea van dit gedeelte: Tenzij anders voorgeschreven door dwingend recht zijn IBM noch uw weder- verkoper aansprakelijk voor het volgende: (items 1 en 2 ongewijzigd) 3) indi- recte schade, ook niet indien IBM of uw wederverkoper op de hoogte is gesteld van de mogelijkheid van een dergelijke schade.
  • Page 83: Bijlage D. Kennisgevingen

    Bijlage D. Kennisgevingen Deze publicatie is opgesteld voor producten en services aangeboden in de Verenigde Staten van Amerika. Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle landen waar IBM werkzaam is.
  • Page 84: Verwijzingen Naar Websites

    mogelijkheden van die producten te bepalen en om indien nodig updates aan te brengen. Dit IBM hardwareproduct kan niet voorkomen dat er fouten optreden tengevolge van het gebruik van software, upgrades of randappara- tuur die datumgegevens niet correct verwerken. Het bovenstaande geldt als een Year 2000 Readiness Disclosure. Verwijzingen naar websites Verwijzingen in deze publicatie naar andere dan IBM-websites zijn uitsluitend opgenomen ter volledigheid en gelden op geen enkele wijze als aanbeveling...
  • Page 85: Kennisgevingen Telecommunicatie

    riseerde wijzigingen aan deze apparatuur. Bij niet-geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken, vervallen. Dit apparaat voldoet aan Deel 15 van de FCC Rules. Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) dit apparaat mag geen hinderlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferentie die een ongewenste werking kan veroorzaken.
  • Page 86 boven- of ondermarge van elke verzonden pagina of op de eerste pagina van de verzending, duidelijk de verzenddatum en -tijd vermeldt, alsmede een identificatie van het bedrijf, de rechtspersoon of de persoon die het bericht verzendt en het telefoonnummer van de verzendende machine of van dat bedrijf, die rechtspersoon of die persoon.
  • Page 87: Identificatie Bij Fax-Verzending

    partijlijnen is er een staatstarief van toepassing. Voor informatie kunt u contact opnemen met de staatscommissie voor openbare nutsbedrijven of met uw bedrijfscommissie. 9. Bij het bestellen van netwerkinterfacediensten van de Local Exchange Car- rier dient u melding te maken van serviceregeling USOC RJ11C. Identificatie bij fax-verzending Krachtens de Telephone Consumer Protection Act van 1991 is het voor een- ieder onwettig om een computer of ander elektronisch apparaat (met inbegrip...
  • Page 88: Vereisten Van Industry Canada

    Vereisten van Industry Canada Kennisgeving Het label van Industry Canada geeft aan dat de apparatuur gewaarmerkt is. Dit waarmerk betekent dat de apparatuur voldoet aan bepaalde eisen ten aan- zien van de bescherming van telecommunicatienetwerken en ten aanzien van bediening en veiligheid. Het Department garandeert niet dat de apparatuur naar tevredenheid van de gebruiker zal werken.
  • Page 89: Kennisgeving Voor Australië

    Avant d’installer ce matériel, l’utilisateur doit s’assurer qu’il est permis de le raccorder aux installations de l’entreprise locale de télécommunication. Le matériel doit également être installé en suivant une méthode acceptée de rac- cordement. Dans certains cas, les fils intérieurs de l’entreprise utilisés pour un service individuel à...
  • Page 90: Kennisgeving Voor Nieuw-Zeeland

    Kennisgeving voor Nieuw-Zeeland Voor de modem met goedkeuringsnummer PTC 211/01/081 v De verlening van een Telepermit voor enig terminalapparaat betekent uit- sluitend dat Telecom erkent dat dat apparaat voldoet aan de minimumeisen voor aansluiting op haar netwerk. Het betekent niet dat Telecom dat pro- duct aanbeveelt of dat Telecom enige vorm van garantie verleent.
  • Page 91 Om te voldoen aan de specificaties van Telecom dient de bijbehorende apparatuur zodanig te worden geconfigureerd dat gesprekken worden beantwoord tussen 3 en 30 seconden nadat het eerste belsignaal is ontvan- gen. v Voor een juiste werking mogen er niet meer dan 5 RN’s van alle apparaten gelijktijdig verbonden zijn met één lijn.
  • Page 92: Kennisgeving Voor Landen Van De Europese Unie

    Kennisgeving voor landen van de Europese Unie Ambit verklaart hierbij dat deze “J07M058” modem voldoet aan de basis- vereisten en andere relevante bepalingen van Richtlijn 1999/5/EU. ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 93: Verplichte Productvermeldingen

    Verplichte productvermeldingen De volgende kennisgeving heeft betrekking op machines die zijn uitgerust met zowel een DVD- als een TV-uitvoerfunctie: Dit product bevat technologie voor auteursrechtbescherming die wordt beschermd door bepaalde octrooien in de V.S. en andere intellectuele eigendomsrechten van Macrovision Corporation en andere rechthebbenden. Het gebruik van deze technolo- gie voor auteursrechtbescherming moet worden goedgekeurd door Macrovision Corporation en is bedoeld voor weergave thuis of in beperkte kring, tenzij anderszins goedgekeurd door Macrovision Corporation.
  • Page 94: Handelsmerken

    hen geleverde instructies opvolgen. U kunt ook de instructies bekijken op de website: www.ibm.com/jp/pc/recycle/battery Als u thuis een ThinkPad-computer gebruikt en de lithiumbatterij wilt weg- gooien, moet u ook de regels van de lokale overheden naleven. Een ThinkPad-batterij die niet langer wordt gebruikt weggooien De ThinkPad heeft een lithium-ionenbatterij of een nikkelmetaalhydride- batterij.
  • Page 95: Trefwoordenregister

    Trefwoordenregister aan/uit-knop, problemen 18 schoonmaken van de computer 9 Access IBM v slaapstand, problemen 21 Standby, problemen 21 batterij problemen 27 telefoon, hulp via 45 Belangrijke kennisgeving over regel- testen met PC-Doctor 12 geving voor gebruikers van het ThinkPad Assistant v draadloze systeem iii toetsenbordproblemen 19 BIOS Setup 33...
  • Page 96 ® ThinkPad R40 Series Service en probleemoplossing...
  • Page 98 Onderdeelnummer: 92P1857 (1P) P/N: 92P1857...

This manual is also suitable for:

Thinkpad r40 series

Table of Contents