Polar Electro F92ti Gebruiksaanwijzing

Polar electro f92ti heart rate monitor user manual
Hide thumbs Also See for F92ti:
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

Manufactured by
Polar Electro Oy
Professorintie 5
FIN-90440 KEMPELE
Tel +358 8 5202 100
Fax +358 8 5202 300
www.polar.fi
17923223.00 DEU/ENG/FRA/ITA/NLD A
GEBRAUCHSANLEITUNG
USER MANUAL
MANUEL D'UTILISATION
MANUALE D'USO
GEBRUIKSAANWIJZING
F92ti™ Herzfrequenz-Messgerät
F92ti™ Heart Rate Monitor
Cardiofréquencemètre F92ti™
F92ti™ Cardiofrequenzimetro
F92ti™ Hartslagmeter

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Polar Electro F92ti

  • Page 1 Polar Electro Oy Professorintie 5 FIN-90440 KEMPELE Tel +358 8 5202 100 Fax +358 8 5202 300 www.polar.fi 17923223.00 DEU/ENG/FRA/ITA/NLD A GEBRAUCHSANLEITUNG USER MANUAL MANUEL D'UTILISATION MANUALE D'USO GEBRUIKSAANWIJZING F92ti™ Herzfrequenz-Messgerät F92ti™ Heart Rate Monitor Cardiofréquencemètre F92ti™ F92ti™ Cardiofrequenzimetro F92ti™ Hartslagmeter...
  • Page 2 Polar borstband vochtig om een probleemloze hartslagmeting te waarborgen. • Bedien de knoppen van de Polar ontvanger niet onder water. • Maak de Polar borstband regelmatig schoon na gebruik en droog deze goed af. Berg de borstband nooit vochtig op.
  • Page 3: Table Of Contents

    INHOUD 1. WERKING VAN DE POLAR HARTSLAGMETER ... 166 Polar WearLink™ borstband ... 166 De polsband korter maken ... 167 1.1 GEBRUIK VAN DE KNOPPEN ... 168 1.2 GEBRUIK VAN DE FUNCTIES ... 169 2. INSTELLINGEN ... 170 2.1 INSTELLEN VAN DE GEBRUIKERSGEGEVENS ... 170 Instellen van gebruiker 1 of 2 ...
  • Page 4 Totale inspanningsduur ... 186 Vorige OwnIndex ... 186 8. OWNINDEX ... 187 8.1 INSTELLEN VAN DE POLAR FITNESS TEST ... 187 Opgeven van het activiteitenniveau ... 187 Instellen van de Polar Fitness Test ... 188 8.2 UITVOEREN VAN DE POLAR FITNESS TEST ... 188 Instellen van de ontvanger ...
  • Page 5: Werking Van De Polar Hartslagmeter

    Polar WearLink elastisch bandje 4. Zorg ervoor dat de vochtige elektroden dicht tegen de huid liggen en dat het Polar-logo van het zendgedeelte rechtop in het midden zit. Het is belangrijk dat de elektrodeplaten tijdens het sporten vochtig zijn. Voor een probleemloze werking is het raadzaam de borstband direct op de huid te dragen.
  • Page 6: De Polsband Korter Maken

    De polsband korter maken U draagt de ontvanger als een horloge. Als de polsband korter moet worden gemaakt, kunt u dit laten doen door een plaatselijke juwelier. U kunt het ook zelf doen met behulp van de volgende instructies. 1. Ontgrendel eerst het afdekplaatje van de schakel naast de klemsluiting door met een scherp voorwerp op het pinnetje te drukken.
  • Page 7: Gebruik Van De Knoppen

    7. Plaats het afdekplaatje terug op de verlengingsschakel, waardoor het pinnetje aan een kant op de juiste plaats in het afdekplaatje terecht komt. Druk vervolgens vanaf de andere zijde op het pinnetje en klik het afdekplaatje vast. U hoort een klikgeluid, wanneer de schakel weer op zijn plaats is.
  • Page 8: Gebruik Van De Functies

    OPTIONS of FILE bent. De Polar hartslagmeter herinnert u om het uur als het meer dan drie dagen geleden is dat u heeft gesport met de hartslagmeter. Sport regelmatig! 2.
  • Page 9: Instellingen

    • meetfuncties instellen die in de EXERCISE-functie worden gebruikt • de horlogefuncties instellen • de Polar Fitness Test aan-/uitzetten Tijdens het instellen kunt u op elk willekeurig moment teruggaan naar de tijdweergave door START/STOP/OK ingedrukt te houden. De cijfers veranderen sneller als u de knop houdt.
  • Page 10: Instellen Van Het Gewicht

    2. Druk op START/STOP/OK om uw keuze vast te leggen. U heeft nu uw activiteitenniveau ingesteld. Instellen van het activiteitenniveau U moet tevens het geschikte activiteitenniveau voor de Polar Fitness Test instellen. Als u begint met de tijdweergave op het display begin dan bij Instellen van de gebruikersgegevens.
  • Page 11: Instellen Van De Meetopties

    • Ownzone OFF - De OwnZone functie is uitgeschakeld en u kunt de limieten voor de inspanningszone handmatig instellen. Als u gebruik wilt maken van de OwnZone functie, vraagt de Polar hartslagmeter naar uw gebruikersgegevens als u deze nog niet in de USER SET-functie heeft ingesteld.
  • Page 12: Aan-/Uitzetten Van Het Owncal Calorieverbruik

    • berekent de Polar hartslagmeter op basis van uw leeftijd automatisch uw hartslaglimieten, als u de gebruikersgegevens heeft ingesteld. • Als u de gebruikersgegevens niet heeft ingesteld, dan wordt de standaardinstelling 80/ 160 weergegeven. Met deze limieten kunt u meteen beginnen met sporten.
  • Page 13: Aan-/Uitzetten Van De Polar Fitness Test

    (= ON) of uit (= OFF) te zetten. 6. Druk op START/STOP/OK om uw keuze vast te leggen. Als u de Polar Fitness Test aanzet dan verschijnt de Fitness Test functie in het hoofdmenu voor instellingen. De Polar Fitness Test wordt geactiveerd in de Fitness Test functie.
  • Page 14: Instellen Van Het Horloge

    2.3 INSTELLEN VAN HET HORLOGE Snelstart voor het instellen van het horloge. Houd de knop tijdweergave op het display voor een aantal seconden ingedrukt. Als u bepaalde stappen wilt overslaan en direct verder wilt gaan met de gewenste horlogefunctie, drukt u op START/STOP/OK totdat de gewenste functie in op het display verschijnt.
  • Page 15: Instellen Van De Tijd

    Instellen van de tijd Begin met de tijdweergave op het display. 1. Druk net zo lang op Up of Down totdat de aanduiding OPTIONS wordt weergegeven. 2. Druk op START/STOP/OK om de OPTIONS-functie te starten. Op het display wordt de aanduiding USER SET weergegeven. 3.
  • Page 16 6. Druk op Up of Down om de dag of de maand in te stellen. 7. Druk op START/STOP/OK om uw keuze vast te leggen. Op het display wordt de aanduiding DAY of MONTH weergegeven. De middelste twee cijfers beginnen te knipperen. 8.
  • Page 17: Starten Van De Hartslagmeting

    Als u uw hartslaglimieten handmatig heeft ingesteld: EXERCISE verschijnt op het display. 6. U kunt nu beginnen met uw warming-up met de Polar hartslagmeter. Snelstart: Houd START/STOP/OK met de tijdweergave op het display voor een aantal seconden ingedrukt. Als u de hartslagmeting wilt stoppen: Druk op START/STOP/OK om de stopwatch te stoppen.
  • Page 18: Ownzone

    4. OWNZONE De Polar hartslagmeter kan een persoonlijke inspanningszone op basis van uw hartslag bepalen. Deze inspanningszone wordt uw OwnZone (OZ) genoemd. Voor de meeste volwassenen komt de OwnZone overeen met 65- 85% van de maximale hartslag. U kunt de OwnZone gegevens gebruiken voor sportactiviteiten die gericht zijn op de verbetering van uw gezondheid of uw fitheid.
  • Page 19: Ownzone Methoden

    7. Ergens tussen stap 1 - 5 hoort u twee geluidssignalen. Dit is het teken dat de Polar hartslagmeter uw OwnZone heeft vastgesteld en dat u kunt verdergaan met sporten. De vastgestelde hartslaglimieten worden enkele seconden weergegeven. EXERCISE verschijnt op het display.
  • Page 20: Gebruik Van Uw Vorige Ownzone

    4.3 GEBRUIK VAN UW VORIGE OWNZONE Telkens wanneer u de stopwatch start en de OwnZone functie is ingeschakeld, begint de Polar hartslagmeter te zoeken naar uw OwnZone. U kunt uw OwnZone voor iedere activiteit afzonderlijk bepalen. Wanneer u in een andere omgeving sport, een ander soort sport kiest of iets ongewoons opmerkt in uw lichamelijke toestand, dient u in ieder geval de OwnZone opnieuw vast te stellen.
  • Page 21: Functies Tijdens De Hartslagmeting

    Als de aanduiding - - op het display verschijnt dan is er al vijf minuten geen ontvangst van de hartslag. Houd de ontvanger dicht bij uw borstband bij het Polar logo. De ontvanger zoekt opnieuw de hartslag. Verlichten van het display Druk op Het display blijft enkele seconden verlicht.
  • Page 22: Bekijken Van De Hartslaginformatie

    Tijdens het sporten, hoeft u niet op knoppen te drukken om de Down om tijdens het ingestelde hartslaglimieten te controleren. Het is voldoende als u de ontvanger in de buurt van het Polar logo op de borstband houdt. Gedurende enkele seconden worden de waarden van de huidige inspanningszone weergegeven en verlicht.
  • Page 23: Stoppen Van De Hartslagmeting

    6. STOPPEN VAN DE HARTSLAGMETING 1. Druk op START/STOP/OK om de stopwatch te stoppen. De stopwatch stopt. Op het display verschijnt de aanduiding QUIT? De hartslagmeting wordt voortgezet zonder hartslaglimieten of calorieberekening. 2. Druk op Up of Down om de MEASURE-functie af te sluiten.
  • Page 24: Opvragen Van De Hartslaginformatie

    7. OPVRAGEN VAN DE HARTSLAGINFORMATIE De gegevens van uw vorige inspanning blijven in het geheugen van de Polar hartslagmeter bewaard tot de volgende keer dat u de stopwatch start. Wanneer u de hartslagmeting en de stopwatch opnieuw gebruikt, wordt informatie over de vorige activiteit vervangen door de nieuwe informatie.
  • Page 25: Totale Inspanningsduur

    Vorige OwnIndex U kunt uw OwnIndex zien die gebaseerd is op de vorige Polar Fitness Test en de datum waarop deze werd uitgevoerd. Zie het hoofdstuk OwnIndex voor meer informatie over de Polar...
  • Page 26: Ownindex

    De OwnIndex is een score die vergelijkbaar is met de VO vaak wordt gebruikt voor het bepalen van de conditie. De OwnIndex krijgt u na het uitvoeren van de Polar Fitness Test. Met deze test bepaalt u op een eenvoudige, veilige en snelle manier uw conditie.
  • Page 27: Instellen Van De Polar Fitness Test

    • Zorg ervoor dat u ontspannen en kalm bent. • U kunt de Polar Fitness Test overal uitvoeren, zoals thuis, op kantoor, of de fitnessclub zolang de omgeving maar rustig is. Zorg ervoor dat er geen storende geluiden (bijvoorbeeld tv, radio of telefoon) zijn, of personen die tegen u spreken.
  • Page 28: Ontspan Uzelf 1-3 Minuten

    Ontspan uzelf 1-3 minuten 2. Ga liggen en ontspan uzelf zowel lichamelijk als geestelijk. Start de Test 3. Druk op START/STOP/OK om de test te starten. De ontvanger begint uw hartslag te zoeken. TEST ON en uw hartslag worden weergegeven op het display.
  • Page 29 Leeftijd FITHEIDSCATEGORIEËN jaren 20-24 MANNEN 25-29 30-34 35-39 40-44 45-49 50-54 55-59 60-65 VROUWEN 20-24 25-29 30-34 35-39 40-44 45-49 50-54 55-59 60-65 De classificatie is gebaseerd op literatuuronderzoek van 62 studies waarbij de VO volwassen proefpersonen in de V.S., Canada en 7 Europese landen. Naslagwerk: Shvartz E, Reibold RC: Aerobic fitness norms for males and females aged 6 to 75 years: a review.
  • Page 30: Onderhoud

    2 jaar (1 uur/dag, 7 dagen/week). Als de borstband niet meer werkt, kan dat worden veroorzaakt door een lege batterij. U kunt echter ook zelf de batterij van de Polar WearLink borstband vervangen door de volgende instructies op te volgen. Om de batterij te vervangen, hebt u een muntstuk nodig, een afsluitring (deze treft u aan in de productverpakking) en een batterij (CR2025).
  • Page 31: Service

    Polar Service Center. Polar Ontvanger De verwachte levensduur van de batterij van een Polar ontvanger is 20 maanden bij gebruik van 1 uur per dag, 7 dagen per week. Veelvuldig gebruik van de verlichting en het alarmsignaal zal de levensduur van de batterij verkorten.
  • Page 32: Voorzorgsmaatregelen

    3. Doe de borstband weer om en houd de ontvanger op de storingvrije positie. 4. Als de Polar hartslagmeter nog steeds niet goed werkt met het fitnessapparaat, is de apparatuur wellicht elektronisch ongeschikt voor toepassing van draadloze hartslagmeting.
  • Page 33: Het Verkleinen Van Risico's Tijdens Het Sporten Met De Hartslagmeter

    Waarschuwing voor dragers van pacemakers. Dragers van pacemakers gebruiken de Polar hartslagmeter op eigen risico. Het is raadzaam vóór gebruik van de hartslagmeter een gezondheidstest uit te voeren onder toezicht van een arts. Uit de test moet blijken of het veilig en verantwoord is de pacemaker en de hartslagmeter tegelijk te gebruiken.
  • Page 34: Veelgestelde Vragen

    ... de OwnZone instelling bijna nooit de hartslaglimieten weergeeft die gebaseerd zijn op hartslag (OZ.V)? 1. Controleer of het elastische bandje goed vastzit. 2. Controleer of de elektroden aan de binnenkant van de Polar borstband goed zijn bevochtigd en of u de borstband draagt volgens de instructies.
  • Page 35 3. Controleer of er geen bronnen van elektromagnetische straling in de buurt van de Polar ontvanger zijn, zoals een tv, cellulaire telefoon, monitor, enzovoort. 4. Heeft u een hartproblemen waardoor de vorm van uw ECG- diagram is veranderd? Neem dan contact op met uw arts.
  • Page 36: Polar Verklarende Woordenlijst

    OWNCAL: calorieverbruik tijdens het sporten. OWNINDEX: de OwnIndex is een score die vergelijkbaar is met de VO OwnIndex krijgt u na het uitvoeren van de Polar Fitness Test. OWNZONE, OZ.: de inspanningszone die de Polar hartslagmeter voor u bepaalt. OwnZone is een persoonlijke richtlijn voor sporten met een lichte tot gemiddelde inspanning.
  • Page 37: Technische Gegevens

    13. TECHNISCHE GEGEVENS De Polar hartslagmeter is ontwikkeld om het niveau van fysiologische inspanning en intensiteit weer te geven tijdens het sporten en trainen. Geen andere toepassing is beoogd. De hartslag wordt weergegeven als het aantal hartslagen per minuut (hsm).
  • Page 38: Internationale Garantie

    • Deze internationale garantiekaart is uitgegeven door Polar Electro Inc. voor klanten die dit product hebben gekocht in Amerika of Canada en uitgegeven door Polar Electro Oy voor klanten die dit product hebben gekocht in alle andere landen. • Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy biedt de oorspronkelijke gebruiker/koper van deze hartslagmeter garantie tegen materiaal- en productiefouten gedurende twee jaar na de aankoopdatum.
  • Page 39: Aansprakelijkheid

    Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy geeft geen garanties voor deze gebruiksaanwijzing of de hierin beschreven producten. Op geen enkele wijze kan Polar Electro Inc.
  • Page 40: Index

    INDEX Aansprakelijkheid ... 200 Aan-/uitzetten calorieverbruik OwnCal ... 173 Aan-/uitzetten OwnZone ... 172 Aan-/uitzetten Polar Fitness ... 174 Activiteitenniveau instellen ... 171 Alarm instellen ... 175 Bolletjes op het display tijdens het sporten ... 183 Datum instellen ... 176 Display verlichten ... 182 Exercise reminder op elk heel uur ...

Table of Contents