Table of Contents

Advertisement

Available languages

Available languages

Mikrodalga Fırın
Kullanıcı Talimatları ve Pişirme Kılavuzu
Samsung garantisinin, ürünün nasıl çalıştığı, yanlış kurulumun düzeltilmesi
veya normal temizlik ve bakım işlemleri ile ilgili servis çağrılarını
KAPSAMADIĞINI hatırlatırız.
Bu kılavuz %100 geri dönüştürülmüş kağıttan hazırlanmıştır.
GE731K_AND_DE68-04050K-02_TK_131004.indd 1
imkanları
hayal edin
Bu Samsung ürününü aldığınız için teşekkür
ederiz. Daha kapsamlı bir hizmet almak için lütfen
ürününüzü şu adreste kaydedin:
www.samsung.com/register
GE731K
2013-10-04
6:12:45

Advertisement

Chapters

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Samsung GE731K

  • Page 1 Daha kapsamlı bir hizmet almak için lütfen ürününüzü şu adreste kaydedin: www.samsung.com/register Kullanıcı Talimatları ve Pişirme Kılavuzu Samsung garantisinin, ürünün nasıl çalıştığı, yanlış kurulumun düzeltilmesi veya normal temizlik ve bakım işlemleri ile ilgili servis çağrılarını KAPSAMADIĞINI hatırlatırız. Bu kılavuz %100 geri dönüştürülmüş kağıttan hazırlanmıştır.
  • Page 2 önEmli gÜvEnliK TalimaTlaRı Bu TalimaT KiTapÇığının Kullanılması Bir SAMSUNG mikrodalga fırın satın aldınız. Kullanıcı Talimatları kılavuzunuz DiKKaTliCE oKuYun vE ilERiDE mikrodalga fırınınız ile yemek pişirme konusunda işe yarar bilgiler içerir: BaŞvuRmaK iÇin saKlaYın. • Güvenlik önlemleri • Uygun aksesuarlar ve pişirme malzemeleri Bu güvenlik önlemlerine her zaman riayet • İşe yarar pişirme ipuçları...
  • Page 3 uYaRı: Çocukların yanlarında yetişkin yokken Mikrodalga fırın, yiyecek ve içecekleri ısıtmak fırını kullanmalarına, sadece çocuğun fırını üzere tasarlanmıştır. Bir yiyeceği veya giyeceği güvenli bir şekilde kullanabilmesi ve yanlış kurutmak, ısıtıcı örtüleri, terlikleri, süngerleri, kullanımın tehlikelerini anlayabilmesi için nemli kumaşları vb. ısıtmak yaralanma riskine, gerekli talimatlar verildikten sonra izin verin. ısıtılan şeyin alev almasına veya yangına yol açabilir.
  • Page 4 Fırının temiz tutulmaması yüzeyin bozulmasına Bu fırın, oluğa ve kontrol bölgesine kolay yol açabilir; bu ise cihazın hizmet ömrünü erişim olanağı sunan uygun yön ve olumsuz etkileyebilir ve tehlikeli durumların yükseklikte yerleştirilmelidir. ortaya çıkmasına sebep olabilir. Fırını ilk kez kullanmadan önce, fırın 10 dakika Cihaz karayolu araçlarına, karavanlara süreyle suyla çalıştırılmalı sonra kullanılmalıdır. veya benzer araçlara vb. kurulacak şekilde Fırında tuhaf bir gürültü veya yanık kokusu tasarlanmamıştır.
  • Page 5 uYaRı: Erişilebilir parçalar, kullanım Camın kırılmasına yol açabilecek yüzey sırasında sıcak olabilir. Küçük çocuklar uzak zedelenmesine neden olabileceğinden fırın tutulmalıdır. kapak camını temizlemek için sert aşındırıcı temizleyiciler veya sivri metal kazıyıcılar Buharlı temizleyici kullanılmamalıdır. kullanmayın. uYaRı: Elektrik çarpma ihtimalini önlemek Cihaz çalışırken erişilebilen yüzeylerin sıcaklığı için lambayı değiştirmeden önce cihazın yüksek olabilir.
  • Page 6 miKRoDalga fıRınınızın KuRulumu radyatörün yanı gibi sıcak veya nemli ortamlarda kurmayın. Fırının güç kablosu Fırını yerden 85 cm yükseklikte düz bir zemine özelliklerine uyulmalıdır ve kullanılan herhangi yerleştirin. Zemin, fırının ağırlığını taşıyacak uzatma kablosu, fırınla sağlanan güç kablosu güvenlikte güçlü olmalıdır. ile aynı standartta olmalıdır. Mikrodalga 1. Fırınınızı kurduğunuzda, fırınınızın üstten arkadan fırınınızı ilk kez kullanmadan önce iç kısmı ve...
  • Page 7 1. Dış yüzeyleri, yumuşak bir bez kullanarak karşı, temizlikten önce mikrodalga fırının ılık ve sabunlu suyla temizleyin. Ardından soğuması için bekleyin. durulayın ve kurumaya bırakın. Oluğun içindeki üst kısmı temizlerken, ısıtıcının 45° aşağı 2. Fırının iç yüzeyinde yemeklerden sıçramış çevrilmesi kolaylık sağlayacaktır. artıkları veya lekeleri sabunlu bez ile (Sadece döner ısıtıcılı model) temizleyin.
  • Page 8 Ampulü Cihaza aşırı basınç ve etki uygulamayın. değiştirmek üzere yetkili teknisyen gönderilmesi Fırını, lavabo veya cam gibi kırılabilir bir nesne üzerine için lütfen en yakın yetkili Samsung müşteri koymayın. hizmetleri merkeziyle iletişime geçin. Cihazı temizlemek için benzen, tiner, alkol, buharla temizleme ya da yüksek basınçla temizleme kullanmayın.
  • Page 9 Yanıcı maddeleri fırın içinde saklamayın. Alkol içeren kapları Patlayabileceklerinden, kabuklu yumurtalar ve haşlanmış ve içecekleri ısıtırken özel dikkat gösterin çünkü alkol katı yumurtalar mikrodalga fırınlarda ısıtılmamalıdır; Aynı dumanı fırının sıcak bir parçası ile temas edebilir. zamanda, hava geçirmez veya vakumlu sızdırmaz şişeler, kavanozlar, kaplar, kabuklu fındık veya domatesleri Kapağı...
  • Page 10 (ayrı toplama sistemleri olan ülkelerde geçerlidir) Müşterinin üniteye ve/veya bir aksesuara hasar vermesi veya bir aksesuarı kaybetmesi halinde, Samsung aksesuarın değiştirilmesi veya kozmetik Ürün, aksesuarlar veya kitapçık üzerindeki bu işaret, ürünün ve elektronik kusurun giderilmesi için bir onarım ücreti tahsil edecektir. Bu şartın geçerli aksesuarlarının (örn. şarj cihazı, kulaklık, USB kablosu) kullanım süresi sonunda ürünün...
  • Page 11: Table Of Contents

    iÇinDEKilER Hızlı BaŞvuRu Kılavuzu Hızlı başvuru kılavuzu ................11 Biraz yemek pişirmek istiyorsanız. 1. Yemeği fırına koyun. Aksesuarlar ....................12 güç seviyesi düğmesine bir kez veya daha fazla Fırın ......................13 basarak güç seviyesini seçin. Kontrol paneli ..................13 Zamanın ayarlanması ................14 2. Gerektiğinde 10 min (10 dak), 1 dak (1 dak) veya Mikrodalga fırın nasıl çalışır ...............14 10 s (10 san) düğmesine basarak pişirme süresini seçin.
  • Page 12: Aksesuarlar

    aKsEsuaRlaR Biraz ızgara yemek yapmak istiyorsanız. 1. ızgara ( ), süre ayarı (10 min (10 dak), Satın almış olduğunuz modele bağlı olarak, çeşitli şekillerde kullanılabilecek 1 dak (1 dak) ve 10 s (10 san)) ve Başlat ( olan birçok aksesuar elinize geçer. düğmesine basarak ızgarayı...
  • Page 13: Fırın

    fıRın KonTRol panEli 1. KAPAK 7. DÖNER TABLA 2. HAVALANDIRMA DELİKLERİ 8. BAĞLAYICI 3. IZGARA 9. DÖNER HALKA 4. IŞIK 10. G ÜVENLİK KİLİT DELİKLERİ 5. GÖSTERGE 11. K APAK AÇ DÜĞMESİ 6. KAPAK MANDALLARI 12. K ONTROL PANELİ 1. GÖSTERGE 7.
  • Page 14: Zamanın Ayarlanması

    zamanın aYaRlanması miKRoDalga fıRın nasıl ÇalıŞıR Mikrodalga fırınınızın yerleşik bir saati bulunur. Güç bağlandığında, ekran Mikrodalgalar yüksek frekanslı elektromanyetik dalgalardır, serbest bırakılan üzerinde otomatik olarak “:0”, “88:88” veya “12:00” görüntülenir. enerji şekillerini veya renklerini değiştirmeden gıdaların pişirilmesini veya Lütfen geçerli saati ayarlayın. Süre, 24 saatlik veya 12 saatlik gösterim ile ısıtılmasını sağlar. sunulabilir. Saati ayarlamanız gerekir: Mikrodalga fırını aşağıdakiler için kullanabilirsiniz: • Mikrodalga fırınınızı ilk kez kurarken • Buz çözme • Güç arızası sonrasında...
  • Page 15: Fırınınızın Düzgün Bir Şekilde Çalıştığının Kontrol Edilmesi

    fıRınınızın DÜzgÜn BiR ŞEKilDE ÇalıŞTığının piŞiRmE/ısıTma KonTRol EDilmEsi Aşağıdaki prosedür gıdanın nasıl pişirileceğini ya da ısıtılacağını açıklar. DAİMA fırını kendi haline bırakmadan önce pişirme ayarlarınızı kontrol edin. Aşağıdaki basit prosedür, fırınınızın düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını Öncelikle, gıdayı döner tablanın ortasına yerleştirin. Sonra, kapağı kapatın. kontrol etmenizi sağlar. Kontrol panelinin sağ alt köşesindeki büyük düğmeye basarak fırın kapağını açın. 1. güç seviyesi düğmesine basın. Öncelikle, bir kase suyu döner tablaya koyun. Sonra, kapağı kapatın. sonuç: 750 W (maksimum pişirme gücü) 1.
  • Page 16: Güç Seviyeleri

    gÜÇ sEviYElERi piŞiRmEnin DuRDuRulması Güç seviyelerini aşağıdakiler arasından seçebilirsiniz. Gıdayı kontrol etmek üzere pişirmeyi istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. 1. Geçici olarak durdurmak için; Çıkış Kapağı açın. güç seviyesi ızgaRa sonuç: Pişirme durdurulur. Pişirmeyi yeniden YÜKSEK 750 W başlatmak için, kapağı kapatın ve tekrar Başlat ( ) düğmesine basın.
  • Page 17: Anında Isıtma/Pişirme Özelliğinin Kullanılması

    anınDa ısıTma/piŞiRmE özElliğinin Kullanılması gıda/Düğme servis Bekleme öneriler Anında Isıtma özelliği ile pişirme süresi otomatik olarak ayarlanır. boyutu süresi Uygun Anında Isıtma düğmesine gereken sayıda basarak servis sayısını İçecekler 150 ml 1-2 dak. Seramik fincana doldurun ve üzerini ayarlayabilirsiniz. (1 fincan) kapatmadan ısıtın. Fincanı (150 ml) veya (Oda Öncelikle, gıdayı döner tablanın ortasına yerleştirin ve kapağı kapatın. 250 ml bardağı (250 ml) döner tablanın ortasına sıcaklığında İstediğiniz miktar için gereken sayıda (1 bardak) koyun, bekleme süresinin öncesinde ve kahve, süt, anında ısıtma/pişirme düğmesine basın.
  • Page 18: Otomatik Hızlı Buz Çözme Özelliğinin Kullanılması

    oTomaTiK Hızlı Buz ÇözmE özElliğinin oTomaTiK Hızlı Buz ÇözmE özElliği Kullanılması Aşağıdaki tablo çeşitli Otomatik Hızlı Buz Çözme programlarını, miktarlarını, bekleme sürelerini ve uygun önerileri açıklamaktadır. Otomatik Hızlı Buz Çözme özelliği etin, tavuğun ve balığın buzunu Buz çözme işlemine başlamadan önce bütün ambalaj materyallerini çıkarın. çözmenize yarar. Buz çözme süresi ve güç seviyesi otomatik olarak Eti, tavuğu balığı ve meyveyi/yemişi seramik bir tabağa koyun. ayarlanır. Sadece programı ve ağırlığı seçin. gıda miktar Bekleme öneriler Yalnızca mikrodalga için güvenli kaplar kullanın. süresi Öncelikle, dondurulmuş gıdayı döner tablanın ortasına yerleştirin ve kapağı...
  • Page 19: Izgara

    ızgaRa miKRoDalgalaRın vE ızgaRanın BiRlEŞTiRilmEsi Izgara, gıdaları mikrodalga kullanmadan ısıtmanızı veya hafifçe kızartmanızı Hızlıca pişirmek ve aynı anda kızartmak için isterseniz mikrodalga pişirmeyi sağlar. Bu amaç için, mikrodalga fırınınız ile birlikte bir ızgara rafı size ızgara ile birleştirebilirsiniz. sunulmuştur. DAİMA mikrodalga için güvenli ve ısıya karşı dayanıklı pişirme 1.
  • Page 20: Kademeli Pişirme

    KaDEmEli piŞiRmE 5. ızgara düğmesine basın. Izgara modu (II) : Mikrodalga fırınınız gıdayı üç kademeye kadar pişirmeye programlanabilir. Örnek: G ıdanın buzunu çözmek ve her bir kademeden sonra fırını sıfırlamak gerekmeden pişirmek istiyorsunuz. 500 g balığın 6. 10 min (10 dak), 1 dak (1 dak) ve 10 s (10 san) buzunu çözme ve pişirme işlemini üç kademede yapabilirsiniz: düğmelerine uygun sayıda basarak pişirme süresini  Buz Çözme belirleyin (örnekte 5 dakika).
  • Page 21: Bipleyicinin Kapatılması

    BiplEYiCinin KapaTılması piŞiRmE malzEmEsi Kılavuzu Bipleyiciyi istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Gıdayı mikrodalga fırında pişirmek için, mikrodalgaların, kullanılan kap tarafından yansıtılmadan veya absorbe edilmeden gıdaya girebilmesi gerekir. 1. Durdur( ) ve Başlat ( ) düğmelerine aynı anda Bu nedenle, pişirme malzemesi seçilirken dikkatli olunmalıdır. Pişirme malzemesi basın.
  • Page 22: Pişirme Kılavuzu

    piŞiRmE Kılavuzu pişirme malzemesi mikrodalga açıklamalar için güvenli MİKRODALGALAR • Cam kavanozlar Kapağı çıkarılmalıdır. Yalnızca ısıtma için ✓ Mikrodalga enerjisi gıdanın içine tamamen işler, gıdanın su, yağ ve şeker uygundur. içeriği tarafından alınır ve emilir. metal Mikrodalga gıdanın içindeki moleküllerin hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar.
  • Page 23 Dondurulmuş sebzeler için Pişirme Kılavuzu Pirinç ve makarna için Pişirme Kılavuzu Kapaklı uygun bir borcam kullanın. Üzeri kapatılan gıdayı minimum süre pirinç : Kapaklı, büyük bir borcam kullanın– pişirme sırasında boyunca pişirin - bkz. tablo. İstediğiniz sonucu almak için pişirme işlemine pirincin büyüklüğü iki kat artar. Üzerini kapatarak pişirin. devam edin. Pişirme süresi dolduktan sonra, bekleme süresini Pişirme sırasında iki kez ve pişirme işlemi sona erdikten sonra bir kez başlatmadan önce karıştırın ve tuz, yeşillik ve tereyağı...
  • Page 24 Taze sebzeler için Pişirme Kılavuzu gıda miktar süre Bekleme Talimatlar Kapaklı uygun bir borcam kullanın. Başka bir su miktarı belirtilmediği (dak.) süresi (dak.) takdirde her 250 mg (2-3 yemek kaşığı) için 30-45 ml soğuk su ekleyin - Mantar 125 g 1½-2 Küçükse bütün olarak veya bkz. tablo. Üzeri kapatılan gıdayı minimum süre boyunca pişirin - bkz. tablo. 250 g 3½-4 büyükse doğrayarak mantarları İstediğiniz sonucu almak için pişirme işlemine devam edin. Pişirme sırasında hazırlayın. Su eklemeyin. Limon bir kez ve pişirme işlemi sona erdikten sonra bir kez karıştırın.
  • Page 25 ISITMA SIVILARIN ISITILMASI Mikrodalga fırınınız gıdayı geleneksel bir fırının ocak ızgarasındaki süreden Sıcaklığın dağılmasını sağlamak için fırını kapattıktan sonra, en az 20 saniye daha az bir zamanda yeniden ısıtır. bekleme süresi ayırın. Gerekirse, ısıtma işlemi sırasında, ısıtma işleminden Kılavuz olarak aşağıdaki tabloda yer alan güç seviyelerini ve yeniden ısıtma sonra ise DAİMA karıştırın. Sıvıların kaynarken püskürmesini ve haşlanma sürelerini kullanın. Tabloda belirtilen süreler yaklaşık +18 ila +20 °C'lik oda tehlikesini önlemek için, ısıtmadan önce, ısıtma sırasında ve ısıtmadan sonra sıcaklığındaki sıvıları veya +5 ila +7 °C sıcaklığındaki soğutulmuş gıdaları...
  • Page 26 Sıvıları ve yiyeceği ısıtma gıda miktar güç süre Bekleme Talimatlar (dak.) süresi (dak.) Isıtma kılavuz talimatları olarak bu tabloda yer alan güç seviyelerini ve süreleri kullanın. Soslu mantı 350 g 600 W 4½-5½ Mantıyı (veya ravioli, (soğutulmuş) tortelini) derin seramik gıda miktar güç...
  • Page 27 BUZ ÇÖZME Bebek maması ve sütünün ısıtılması Isıtma kılavuz talimatları olarak bu tabloda yer alan güç seviyelerini ve Mikrodalga fırınlar dondurulmuş gıdanın buzunu çözmek için en iyi yoldur. süreleri kullanın. Mikrodalga fırınlar dondurulmuş gıdanın buzunu kısa bir süre içinde çözer. Bu hiç beklenmedik bir anda misafirler geldiğinde oldukça işe yarar. gıda miktar güç süre Bekleme Talimatlar Dondurulmuş tavuğun buzu pişirilmeden önce iyice çözülmüş olmalıdır. süresi (dak.) Buzu çözülen sıvının akmasını sağlamak için, tüm metal paketleme Bebek 190 g...
  • Page 28 IZGARA Tüm dondurulmuş gıdaların buzu buz çözme güç seviyesi (180 W) kullanılarak çözülmelidir. Izgara ısıtma elemanları oluğun zemininde yer alır. Bunlar kapak kapalıyken ve döner tabla dönüyorken çalışır. Döner tablanın dönmesi gıdanın daha eşit gıda miktar süre Bekleme Talimatlar derecede kızarmasını sağlar. Izgarayı önceden 2-3 dakika ısıtmak gıdanın (dak.) süresi daha hızlı kızarmasını sağlar. (dak.) Izgara için pişirme malzemeleri: Yanmaya dayanıklı olmalı ve metal içerebilir. Hiçbir plastik pişirme malzemesi Kıyma 500 g 10-12...
  • Page 29 MİKRODALGA + IZGARA Izgara kılavuzu Gıdaların ızgarada pişirilmesinden önce ızgara işlevi ile ısıtıcıyı 2-3 dakika Bu pişirme modu, ızgaradan gelen ışıma ısısı ile mikrodalga pişirme hızını önceden ısıtın. Izgara kılavuz talimatları olarak bu tabloda yer alan güç birleştirir. Yalnızca kapak kapalıyken ve döner tabla dönüyorken çalışır. seviyelerini ve süreleri kullanın. Fırından gıda çıkarırken eldiven kullanın. Döner tablanın dönmesinden dolayı gıda eşit bir şekilde kızarır. Bu modelle birlikte üç birleşik mod kullanılabilir: Taze gıda miktar ön ısıtma pişirme taraf taraf 600 W + Izgara, 450 W + Izgara ve 300 W + Izgara.
  • Page 30 ÖZEL İPUÇLARI Taze gıda miktar ön ısıtma pişirme taraf taraf süresi (dak) modu süresi (dak.) süresi (dak.) TEREYAĞININ ERİTİLMESİ Küçük, derin bir cam kaba 50 g tereyağı koyun. Plastik bir kapakla kapatın. Fırında 500 g 450 W + 10-12 patates Izgara Tereyağı eriyinceye kadar, 750 W'lik güç kullanarak 30-40 saniye boyunca ısıtın. Talimat ÇİKOLATANIN ERİTİLMESİ Patatesleri ikiye bölün ve kesik tarafı ızgaraya bakacak şekilde halka Küçük, derin bir cam kaba 100 g çikolata koyun. Çikolata eriyinceye kadar, halinde rafa koyun. Kesik tarafına zeytin yağı ve baharat sürün. Izgaradan 450 W'lık güç kullanarak 3-5 dakika boyunca ısıtın. Eritme işlemi sırasında bir sonra 3 dakika bekletin.
  • Page 31: Şüpheli Bir Durum Olduğunda Veya Sorun Yaşadığınızda Ne Yapmalı

    Başlat ( ) düğmesine bastığınızda fırın çalışmıyor • Garanti bilgileriniz • Kapak tamamen kapalı mı? • Sorunun net bir tanımı Gıdanın hepsi pişirilmiyor. Daha sonra yerel bayinizi veya SAMSUNG satış sonrası servis merkezini • Zamanlayıcıyı doğru bir şekilde ayarladınız mı ve/veya Başlat ( ) arayın. düğmesi basılı mı? • Kapak kapalı mı? • Aşırı yük binmiş bir elektrik devresi ve bunun sebep olduğu bir sigorta...
  • Page 32: Teknik Özellikler

    TEKniK özElliKlER SAMSUNG her zaman ürünlerini geliştirmeye çalışır. Tasarım özellikleri ve bu kullanıcı talimatları, önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. model gE731K Güç kaynağı 230 V ~ 50 Hz Güç tüketimi Mikrodalga 1150 W Izgara 1100 W Birleşik mod 2250 W Çıkış gücü 100 W / 750 W (IEC-705) Çalışma frekansı 2450 MHz Magnetron OM75S(31) Soğutma yöntemi Soğutma fan motoru Boyutlar(G x Y x D) Dış 489 x 275 x 338 mm Fırın boşluğu...
  • Page 33: Microwave Oven

    Owner’s Instructions & Cooking Guide Please be advised that the Samsung warranty does NOT cover service calls to explain product operation, correct improper installation, or perform normal cleaning or maintenance. This manual is made with 100 % recycled paper.
  • Page 34: Important Safety Instructions

    ImporTaNT SafETy INSTrUcTIoNS USING THIS INSTrUcTIoN bookLET You have just purchased a SAMSUNG microwave oven. Your Owner’s rEad carEfULLy aNd kEEp for Instructions contain valuable information on cooking with your microwave fUTUrE rEfErENcE. oven: Make sure that these safety precautions are • Safety precautions...
  • Page 35 WarNING: Only allow children to use the The microwave oven is intended for heating oven without supervision when adequate food and beverages. Drying of food or instructions have been given so that the child clothing and heating of warming pads, is able to use the oven in a safe way and slippers, sponges, damp cloth and similar understands the hazards of improper use.
  • Page 36 Failure to maintain the oven in a clean This oven should be positioned proper conditioin could lead to deterioration of the direction and height permitting easy access surface that could adversely affect the life to cavity and control area. of the appliance and possibly result in a Before using the your oven first time, oven hazardous situation.
  • Page 37 WarNING: Accessible parts may become Do not use harsh abrasive cleaners or sharp hot during use. Young children should be metal scrapers to clean the oven door glass kept away. since they can scratch the surface, which may result in shattering of the glass. A steam cleaner is not to be used.
  • Page 38: Installing Your Microwave Oven

    INSTaLLING yoUr mIcroWavE ovEN oven or radiator. The power supply specifications of the oven must be respected Place the oven on a flat level surface 85 cm and any extension cable used must be above the floor. The surface should be strong of the same standard as the power cable enough to safety bear the weight of the oven.
  • Page 39: Storing And Repairing Your Microwave Oven

    2. Remove any splashes or stains on the (Swing heater model only) inside surfaces of oven with a soapy cloth. STorING aNd rEpaIrING yoUr Rinse and dry. mIcroWavE ovEN 3. To loosen hardened food particles and A few simple precautions should be taken remove smells, place a cup of diluted when storing or having your microwave oven lemon juice in the oven and heat for ten...
  • Page 40 Please contact nearest authorised Do not apply excessive pressure or impact to the Samsung customer care,to arrange for a appliance. qualified engineer to replace the bulb. Do not place the oven over a fragile object such as a sink or glass object.
  • Page 41 Do not store flammable materials in the oven. Take Do not immerse the power cable or power plug in special care when heating dishes or drinks that water and keep the power cable away from heat. contain alcohol as alcohol vapours may contact a Eggs in their shell and whole hard-boiled eggs hot part of the oven.
  • Page 42: Precautions To Avoid Possible Exposure To Excessive Microwave Energy

    Samsung will charge a repair fee for replacing an accessory or repairing sustainable reuse of material resources.
  • Page 43: Quick Look-Up Guide

    coNTENTS qUIck Look-Up GUIdE Quick look-up guide ................11 If you want to cook some food. 1. Place the food in the oven. Accessories .....................12 Select the power level by pressing the power Level Oven .......................13 button once or more times. Control panel ...................13 Setting the time ..................14 2.
  • Page 44: Accessories

    accESSorIES If you want to grill some food. 1. Preheat the grill to the required temperature, by Depending on the model that you have purchased, you are supplied with pressing the Grill ( ), time settng (10 min, 1 min several accessories that can be used in a variety of ways.
  • Page 45: Oven

    ovEN coNTroL paNEL 1. DOOR 7. TURNTABLE 2. VENTILATION HOLES 8. COUPLER 3. GRILL 9. ROLLER RING 4. LIGHT 10. S AFETY INTERLOCK HOLES 5. DISPLAY 11. OPEN DOOR PUSH BUTTON 6. DOOR LATCHES 12. C ONTROL PANEL 1. DISPLAY 7. S TOP/CANCEL BUTTON 2.
  • Page 46: Setting The Time

    SETTING THE TImE HoW a mIcroWavE ovEN WorkS Your microwave oven has an inbuilt clock. When power is supplied, “:0”, Microwaves are high-frequency electromagnetic waves; the energy released “88:88” or “12:00” is automatically displayed on the display. enables food to be cooked or reheated without changing either the form or Please set the current time.
  • Page 47: Checking That Your Oven Is Operating Correctly

    cHEckING THaT yoUr ovEN IS opEraTING cookING/rEHEaTING corrEcTLy The following procedure explains how to cook or reheat food. ALWAYS check your cooking settings before leaving the oven unattended. The following simple procedure enables you to check that your oven is First, place the food in the centre of the turntable.
  • Page 48: Power Levels

    poWEr LEvELS SToppING THE cookING You can choose among the power levels below. You can stop cooking at any time to check the food. 1. To stop temporarily; output Open the door. power Level GrILL result : Cooking stops. To resume cooking, HIGH 750 W close the door and press Start ( again.
  • Page 49: Using The Instant Reheat/Cook Feature

    USING THE INSTaNT rEHEaT/cook fEaTUrE food/button Serving Standing recommendations size time With the Instant Reheat feature, the cooking time is set automatically. Drinks 150 ml 1-2 min. Pour in to a ceramic cup and reheat You can adjust the number of servings by pressing the appropriate Instant (1 cup) uncovered.
  • Page 50: Using The Auto Rapid Defrost Feature

    USING THE aUTo rapId dEfroST fEaTUrE aUTo rapId dEfroST SETTINGS The Auto Rapid Defrost feature enables you to defrost meat, poultry, fish. The following table presents the various Auto Rapid Defrost programmes, The defrost time and power level are set automatically. quantities, standing times and appropriate recommendations.
  • Page 51: Grilling

    GrILLING combINING mIcroWavES aNd THE GrILL The grill enables you to heat and brown food quickly, without using You can also combine microwave cooking with the grill, to cook quickly and microwaves. To this aim, a grill rack is supplied with your microwave oven. brown at the same time.
  • Page 52: Multistage Cooking

    mULTISTaGE cookING 5. Press the Grill button. The grill mode (II): Your microwave oven can be programmed to cook food up to three stages. Example: You wish to defrost food and cook it without having to reset the oven after each stage. You can thus defrost and cook a 500 g 6.
  • Page 53: Switching The Beeper Off

    SWITcHING THE bEEpEr off cookWarE GUIdE You can switch the beeper off whenever you want. To cook food in the microwave oven, the microwaves must be able to penetrate the food, without being reflected or absorbed by the dish used. 1.
  • Page 54: Cooking Guide

    cookING GUIdE cookware microwave- comments safe MICROWAVES • Glass jars Must remove the lid. Suitable for ✓ Microwave energy actually penetrates food, attracted and absorbed by its warming only. water, fat and sugar content. metal The microwaves cause the molecules in the food to move rapidly. The rapid movement of these molecules creates friction and the resulting heat cooks • Dishes May cause arcing or fire.
  • Page 55 Cooking Guide for frozen vegetables Cooking Guide for rice and pasta Use a suitable glass pyrex bowl with lid. Cook covered for the minimum rice : Use a large glass pyrex bowl with lid - rice doubles in time - see table. Continue cooking to get the result you prefer. volume during cooking. Cook covered. Stir twice during cooking and once after cooking. Add salt, herbs or butter After the cooking time is over, stir before standing time and after cooking. Cover during standing time.
  • Page 56 Cooking Guide for fresh vegetables food portion Time Standing Instructions (min.) time (min.) Use a suitable glass pyrex bowl with lid. Add 30-45 ml cold water (2-3 tbsp.) for every 250 g unless another water quantity is recommended - see Potatoes 250 g Weigh the peeled potatoes...
  • Page 57 REHEATING REHEATING LIQUIDS Your microwave oven will reheat food in a fraction of the time that Always allow a standing time of at least 20 seconds after the oven has been conventional ovens hobs normally take. switched off to allow the temperature to even out. Stir during heating, if Use the power levels and reheating times in the following chart as a guide.
  • Page 58 Reheating liquids and food food portion power Time Standing Instructions (min.) time (min.) Use the power levels and times in this table as a guide lines for reheating. Plated meal 300 g 600 W Plate a meal of 2-3 food portion power Time...
  • Page 59 Reheating baby food and milk DEFROSTING Use the power levels and times in this table as guide lines for reheating. Microwaves are an excellent way of defrosting frozen food. Microwaves gently defrost frozen food in a short period of time. This can be of great food portion power...
  • Page 60 GRILL All frozen food should be defrosted using defrosting power level (180 W). The grill-heating elements are located underneath the ceiling of the cavity. food portion Time Standing Instructions They operates while the door is closed and the turntable is rotating. The (min.) time (min.) turntable’s rotation makes the food brown more evenly.
  • Page 61 MICROWAVE + GRILL Grill guide Preheat the heater with the grill-function for 2-3 minutes before grilling food. This cooking mode combines the radiant heat that is coming from the grill Use the power levels and times in this table as guide lines for grilling. Use with the speed of microwave cooking.
  • Page 62 SPECIAL HINTS fresh food portion preheat cooking side time side time time (min) mode (min.) (min.) MELTING BUTTER Frozen pasta 400 g 600 W + 16-18 Put 50 g butter into a small deep glass dish. Cover with plastic lid. Grill Heat for 30-40 seconds using 750 W, until butter is melted. Instruction MELTING CHOCOLATE Put the frozen pasta (-18°C), e.g. lasagne, tortellini or caneloni in a Put 100 g chocolate into a small deep glass dish.
  • Page 63: What To Do If You Are In Doubt Or Have A Problem

    The food is not cooked at all. • A clear description of the problem • Have you set the timer correctly and/or pressed the Start ( ) button? Then contact your local dealer or SAMSUNG aftersales service. • Is the door closed? • Have you overloaded the electric circuit and caused a fuse to blow or a breaker to be triggered? The food is either overcooked or undercooked.
  • Page 64: Technical Specifications

    TEcHNIcaL SpEcIfIcaTIoNS SAMSUNG strives to improve its products at all times. Both the design specifications and these user instructions are thus subject to change without notice. model GE731k Power source 230 V ~ 50 Hz Power consumption Microwave 1150 W Grill 1100 W Combined mode...

Table of Contents