Lenovo ThinkPad X61 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Težav

Tablet
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
X61 Tablet
Servisna navodila in navodila
za odpravljanje težav

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad X61

  • Page 1 ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 3 ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 4 Informacije, povezane z brezžičnim delovanjem v zaslonski pomoči Access Help in Dodatek D, “Obvestila”, na strani 57. v Obvestilo o predpisih, ki je vključen v paket s to publikacijo. Prva izdaja (April 2007) © Copyright Lenovo 2007. Vse pravice pridržane.
  • Page 5: Table Of Contents

    Težave z baterijo . . 23 Težave s trdim diskom . 24 Težave s preverjanjem prstnih odtisov . . 25 Težave ob zagonu . . 25 Druge težave . . 26 Kako zagnati BIOS Setup Utility . . 26 © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 6 Poglavje 4. Obnovitvene možnosti . . 29 Predstavitev pripomočka Rescue and Recovery . . 29 Obnovitev tovarniških nastavitev . . 29 Obnovitev podatkov . . 30 Poglavje 5. Nadgrajevanje in zamenjava naprav . . 31 Zamenjava baterije . 31 Nadgradnja pogona trdega diska .
  • Page 7: Najprej Preberite

    Če s kabli delate pregrobo, jih lahko poškodujete ali prelomite. © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 8 Najprej preberite Preden premaknete računalnik, naredite nekaj od naslednjega: izključite ga, pritisnite Fn+F4, da ga preklopite v način mirovanja (pripravljenosti) ali pritisnite Fn+F12, da ga postavite v stanje mirovanja. Preden premaknete računalnik, preverite, ali je indikator napajanja izključen. S tem boste preprečili poškodbo trdega diska in možno izgubo podatkov.
  • Page 9: Poglavje 1. Iskanje Informacij

    Center za produktivnost ponuja enostaven dostop do programskih orodij in ključnih spletnih mest Lenovo ter na ta način odpravi potrebo po prenašanju drugih referenčnih priročnikov. Če želite odpreti Center za produktivnost , pritisnite modri gumb ThinkVantage na tipkovnici. Za dodatne informacije o uporabi gumba ThinkVantage si oglejte “Iskanje informacij z gumbom ThinkVantage”...
  • Page 10: Iskanje Informacij Z Gumbom Thinkvantage

    Iskanje informacij Iskanje informacij z gumbom ThinkVantage Modri gumb ThinkVantage vam je lahko v pomoč v primerih, ko računalnik normalno deluje, in tudi, ko ne. S pritiskom gumba ThinkVantage odprete Center za produktivnost in pridobite dostop do informativnih ilustracij in lahko razumljivih navodil za začetek in nadaljnjo produktivnost.
  • Page 11: Poglavje 2. Skrb Za Računalnik Thinkpad

    Taka naelektrenost se lahko razelektri pri dotiku rok, ko se dotaknete tipkovnice ali drugih delov računalnika ali prek spojnikov na V/I napravah, s katerimi je povezan računalnik. Čeprav je tak način elektrostatične © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 12: Z Računalnikom Ravnajte Nežno

    Skrb za računalnik ThinkPad razelektritve (ESD) različen od razelektritve računalnika z dotikom telesa ali oblačil, vseeno predstavlja enako tveganje za okvaro računalnika. Računalnik je zasnovan in izdelan tako, da zmanjša posledice elektrostatične naelektritve. Elektrostatična naelektritev, opisana zgoraj, ima določene omejitve, vendar lahko poveča tveganje električne razelektritve.
  • Page 13: Pazljivo Določite Gesla

    Uporabite samo tisto tablično digitalizatorsko pero, ki ste ga dobili z računalnikom ThinkPad X61 Tablet ali ki ste ga kupili s tem računalnikom kot možnost. Samo to pero je namreč oblikovano za uporabo z računalnikom ThinkPad X61 Tablet. Vsako drugo pero se lahko zatakne v držalu ali povzroči kakšne druge težave.
  • Page 14: Ostali Pomembni Nasveti

    Računalnik ima lahko oba spojnika; za Ethernet in modem. V tem primeru komunikacijski kabel priključite na pravi spojnik, da ne boste poškodovali spojnika. v Svoje izdelke ThinkPad registrirajte pri podjetju Lenovo (obiščite naslednjo spletno mesto: http://www.lenovo.com/register). S tem boste oblastem omogočili, da vam bodo lažje vrnile računalnik v primeru izgube ali kraje.
  • Page 15: Čiščenje Pokrova Računalnika

    Skrb za računalnik ThinkPad Čiščenje pokrova računalnika Računalnik občasno očistite po naslednjem postopku: 1. Pripravite mešanico blagega kuhinjskega čistilnega sredstva (ki ne vsebuje grobega praška ali močnih kemikalij, kot so kisline ali baze). Vsakim 5 enotam vode dodajte 1 enoto čistilnega sredstva. 2.
  • Page 16: Skrb Za Bralnik Prstnih Odtisov

    Skrb za računalnik ThinkPad 2. Z eno stranjo krpe z dotikalne plošče nežno obrišite majhne delce in prah. 3. Z drugo stranjo krpe ali s čisto krpo obrišite madeže ali prstne odtise. 4. Po uporabi umijte krpo z nevtralnim čistilom. Skrb za bralnik prstnih odtisov Naslednja dejanja lahko poškodujejo bralnik prstnih odtisov ali vplivajo na pravilnost delovanja:...
  • Page 17: Poglavje 3. Odpravljanje Težav Z Računalnikom

    Kako zagnati BIOS Setup Utility . . 26 Opomba: Preberite Access Help, če se vaš sistem izvaja in je Access Help dostopen. To poglavje vsebuje informacije, ki jih lahko uporabite, če dostop do razdelka Access Help ni mogoč. © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 18: Pogosto Zastavljena Vprašanja

    Kje so obnovitvene diskete? Z računalnikom niste dobili obnovitvene diskete ali diskete Windows. Razlago alternativnih metod za obnovitev, ki jih nudi Lenovo, najdete v razdelku “Obnovitev tovarniških nastavitev” na strani 29 tega priročnika. Na kakšen način se lahko obrnem na center za podporo strankam? V priročniku si oglejte Poglavje 6, “Pridobitev pomoči in servisa”, na strani 39.
  • Page 19: Diagnosticiranje Težav

    Odpravljanje težav z računalnikom Za telefonske številke najbližjega centra za pomoč strankam si oglejte “Svetovni seznam telefonskih številk” na strani 41. Kje lahko najdem informacije o garanciji? Podrobne garancijske informacije boste našli v ločenem razdelku Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami. Za garancijo, ki velja za vaš računalnik, vključno z obdobjem veljavnosti in vrsto garancijskih storitev, glejte razdelek Dodatek A, “Garancijske informacije”, na strani 47.
  • Page 20: Diagnosticiranje Težav S Pc-Doctor Iz Servisne Particije

    Access Help in zaženite program za diagnostični preskus diskovnega pogona. PC-Doctor for DOS za svoj računalnik lahko prenesete tudi z naslednjega spletnega mesta: http://www.lenovo.com/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo &lndocid=tpad-matrix Diagnosticiranje težav s PC-Doctor iz servisne particije Z uporabo PC-Doctor iz programa Delovni prostor Rescue and Recovery na servisni particiji trdega diska lahko diagnosticirate sistem, ne da bi vam bilo treba zagnati operacijski sistem.
  • Page 21: Odpravljanje Težav

    Odpravljanje težav z računalnikom Če želite dodatne informacije o PC-Doctor, pritisnite F1 ali pa odprite Pomoč ali zaslonski priročnik za program. Odpravljanje težav Če tukaj ne najdete svoje težave, preglejte Access Help. Naslednje poglavje opisuje samo težave, ki vam preprečujejo dostop do sistema pomoči. Sporočila o napakah Opombe: 1.
  • Page 22 Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Ukrep 0200: Hard disk error Trdi disk ne deluje. Preverite, ali je pogon trdega diska trdno nameščen. Zaženite BIOS Setup Utility in nato preverite, ali v meniju Startup (Zagon) trdi disk ni onemogočen. 021x: Keyboard error Poskrbite, da na tipkovnici ali zunanji tipkovnici ne bo nobenih predmetov.
  • Page 23 Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Ukrep 0280: Previous boot Računalnik prejšnjega postopka zagona ni mogel izpeljati do konca. incomplete Izključite računalnik; nato ga vključite in zaženite BIOS Setup Utility. Preverite konfiguracijo in znova zaženite računalnik z izbiro možnosti Exit Saving Changes pod elementom Restart ali s pritiskom na F10. Če se vam še vedno izpisuje ista koda napake, računalnik odnesite na servisno popravilo.
  • Page 24 Odpravljanje težav z računalnikom Sporočilo Ukrep Hibernation error Med obdobjem, ko je računalnik začel in prenehal mirovati, se je spremenila konfiguracija sistema, zato računalnik ne more nadaljevati z normalnim delovanjem. v Obnovite konfiguracijo sistema na stanje, preden je računalnik začel mirovati.
  • Page 25: Napake Brez Sporočil

    Odpravljanje težav z računalnikom Če se na zaslonu prikaže eno od naslednjih sporočil o kodi napake, odnesite računalnik na servisno popravilo. 0187: EAIA data access error 0188: Invalid RFID serialization information area 0189: Invalid RFID configuration information area 0192: System Security - Embedded Security hardware tamper detected. 0260: System timer error 0270: Real time clock error 02D0: System cache error...
  • Page 26: Težave Z Geslom

    Lenovo ne more določiti novega gesla ali obnoviti podatkov s trdega diska. Računalnik dostavite pooblaščenemu servisu ali tržnemu zastopniku Lenovo, da vam zamenja trdi disk. S seboj prinesite potrdilo o nakupu, plačati pa boste morali za dele in delo. Če ste pozabili nadzorniško geslo, pooblaščeni serviser Lenovo ne more znova nastaviti gesla.
  • Page 27: Težave S Tipkovnico

    Odpravljanje težav z računalnikom Težave s tipkovnico Težava Vse ali nekatere tipke na tipkovnici ne delujejo. Rešitev: v Če je do težave prišlo takoj, ko se je računalnik vrnil iz stanja spanja (pripravljenosti), vnesite geslo ob vklopu, če je že nastavljeno. v Če je zunanja številska tipkovnica ali miška povezana: 1.
  • Page 28 Odpravljanje težav z računalnikom Prikaže se obvestilo o izpraznjenosti baterije in računalnik se takoj izklopi. Težava Rešitev: Stanje energije baterije se manjša. Povežite vmesnik za izmenični tok z računalnikom in ga vključite v električno vtičnico, ali pa zamenjajte baterijo s polno. Težava Računalnik se ne preklopi iz stanja spanja (pripravljenosti) ali pa indikator spanja (pripravljenosti) ostane vključen, računalnik pa ne deluje.
  • Page 29: Težave Z Zaslonom Računalnika

    Odpravljanje težav z računalnikom Težave z zaslonom računalnika Težava Na zaslonu se ne prikažejo pravilni znaki. Ste pravilno namestili operacijski sistem ali aplikacijski program? Če sta Rešitev: pravilno nameščena in konfigurirana, računalnik odnesite na servisno popravilo. Ob vsakem vklopu računalnika se na zaslonu prikazujejo manjkajoče, Težava brezbarvne ali svetle pike.
  • Page 30 Odpravljanje težav z računalnikom Zaslon je neberljiv ali popačen. Težava Rešitev: Prepričajte se: v ali je gonilnik prikazovalne naprave pravilno nameščen. v ali sta ločljivost zaslona in barvna kakovost pravilno nastavljeni. v ali je vrsta monitorja pravilna. Če želite preveriti te nastavitve, naredite naslednje: ™...
  • Page 31: Težave Z Baterijo

    Odpravljanje težav z računalnikom Rešitev (nadaljevanje): Za Windows XP: 1. Z desno tipko miške kliknite namizje, kliknite Properties (Lastnosti), da se odpre okno Display Properties (Lastnosti prikaza), nato pa kliknite jeziček Settings (Nastavitve). 2. Preverite, ali sta ločljivost zaslona in barvna kakovost pravilno nastavljeni.
  • Page 32: Težave S Trdim Diskom

    Odpravljanje težav z računalnikom Računalnik se zaustavi, preden indikator stanja baterije pokaže, da je baterija Težava prazna. -ali- Računalnik še vedno deluje, ko indikator stanja baterije pokaže, da je baterija prazna. Odstranite in znova vstavite baterijo. Rešitev: Življenjska doba povsem napolnjene baterije je kratka. Težava Rešitev: Podrobnosti poiščite v kategoriji Baterija in napajanje v Odpravljanju težav,...
  • Page 33: Težave S Preverjanjem Prstnih Odtisov

    Odpravljanje težav z računalnikom V Pripomočku za nastavitev BIOS-a ne morem spremeniti ali odstraniti Težava gesla za trdi disk. Nastavitev možnosti Uporaba gesla v Pripomočku za nastavitev BIOS-a Rešitev: mora biti skladna med nastavljanjem gesla trdega diska in spreminjanjem ali odstranjevanjem.
  • Page 34: Druge Težave

    Odpravljanje težav z računalnikom Druge težave Težava Računalnik se ne odziva. Rešitev: v Če želite izklopiti računalnik, pritisnite in vsaj 4 sekunde držite stikalo za vklop. Če se računalnik ne odziva, odstranite vmesnik za izmenični tok in baterijo. v Ko med komunikacijsko operacijo računalnik preide v stanje spanja (pripravljenosti), se lahko zaklene.
  • Page 35 Zagon BIOS Setup Utility 5. Kliknite Yes (Da). Računalnik se znova zažene, pojavi se meni za BIOS Setup Utility. Če ste določili nadzorniško geslo, se bo ob vpisu gesla prikazal meni za BIOS Setup Utility. Pripomoček lahko zaženete s pritiskom na Enter, namesto da vnesete nadzorno geslo;...
  • Page 36 Zagon BIOS Setup Utility ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 37: Poglavje 4. Obnovitvene Možnosti

    Varnostne kopije vseh datotek in programov, ki jih je Lenovo prvotno namestil v računalnik, se nahajajo na skritem zaščitenem področju ali particiji trdega diska. Čeprav so skrite, te varnostne kopije v particiji zavzemajo nekaj prostora trdega diska.
  • Page 38: Obnovitev Podatkov

    Obnovitvene možnosti 2. Postopek obnovitve lahko traja do dve uri. Pozor: Med postopkom obnovitve bodo izgubljene vse datoteke na glavni particiji trdega diska (ponavadi je to pogon C). Preden se podatki prepišejo, vam bo ponujena možnost, da shranite eno ali več datotek na drug medij. 1.
  • Page 39: Poglavje 5. Nadgrajevanje In Zamenjava Naprav

    Opomba: Če uporabljate kartico PC ali zaščiteno digitalno kartico, preklop v mirovanje morda ne bo mogoč. V tem primeru izklopite računalnik. 2. Zaprite zaslon in računalnik obrnite okoli. 3. Potisnite zapirač baterij v odklenjen položaj. © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 40 Zamenjava baterije 4. Potisnite in držite zatič baterije 1 . Nato odstranite baterijo 2 . 5. Namestite napolnjeno baterijo. 6. Potisnite zatič baterije v zaklenjen položaj. 7. Računalnik spet obrnite. Vmesnik za izmenični tok in kable priključite na računalnik. ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 41: Nadgradnja Pogona Trdega Diska

    Pomnilniško kapaciteto računalnika lahko povečate tako, da trdi disk zamenjate s trdim diskom večje kapacitete. Nov trdi disk lahko kupite pri svojem prodajalcu ali tržnem zastopniku družbe Lenovo. Opombe: 1. Trdi disk zamenjajte samo v primeru nadgradnje ali popravila. Spojniki in ležišče trdega diska niso namenjeni nenehnim spremembam ali zamenjavam pogona.
  • Page 42: Nadgradnja Trdega Diska

    Nadgradnja trdega diska 4. Odvijte vijak 1 , s katerim je pritrjen pokrov reže diskovnega pogona. Nato zavrtite in odstranite pokrov 2 . 5. Trdi disk odstranite tako, da izvlečete jeziček. 6. Odpnite stranska gumijasta vodila s trdega diska. 7. Stranska gumijasta vodila pritrdite na nov trdi disk. 8.
  • Page 43: Zamenjava Pomnilnika

    Nadgradnja trdega diska 9. Vstavite 1 in znova namestite pokrov reže trdega diska 2 . Nato namestite vijak 10. Znova namestite baterijo. 11. Računalnik spet obrnite. Vmesnik za izmenični tok in kable priključite na računalnik. Zamenjava pomnilnika Pomembno Preden zamenjate pomnilnik, preberite razdelek Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami.
  • Page 44 Zamenjava pomnilnika Opomba: Uporabite samo vrste pomnilnika, ki jih podpira vaš računalnik. Če dodatni pomnilnik nepravilno namestite ali če namestite nepodprto vrsto pomnilnika, boste ob poskusu zagona računalnika zaslišali opozorilni pisk. Za namestitev SO-DIMM-a naredite naslednje: 1. Dotaknite se kovinske mize ali ozemljenega kovinskega predmeta. Na ta način v telesu zmanjšate statično elektriko, ki lahko poškoduje SO-DIMM.
  • Page 45 Zamenjava pomnilnika 8. Znova namestite pokrov pomnilniške reže in privijte vijake. 9. Znova namestite baterijo. 10. Obrnite računalnik in nanj priključite vmesnik za izmenični tok in kable. Če želite preveriti, ali je SO-DIMM nameščen pravilno, naredite naslednje: 1. Vklopite računalnik. 2.
  • Page 46 Zamenjava pomnilnika ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 47: Poglavje 6. Pridobitev Pomoči In Servisa

    Pridobitev pomoči in servisa Če potrebujete pomoč, servisno storitev, tehnično pomoč ali dodatne informacije o računalnikih ThinkPad, vam je na voljo široka paleta virov pomoči Lenovo. To poglavje vsebuje informacije o tem, kam se obrniti za dodatne informacije o računalnikih ThinkPad, kaj storiti v primeru težav z računalnikom in na koga se obrniti za servisno...
  • Page 48: Pomoč Po Svetu

    Pridobitev pomoči in storitev v Zamenjava ali uporaba delov, ki jih ni proizvedla družba Lenovo oz. niso bili proizvedeni zanjo, ali deli brez garancije Opomba: Vsi deli z garancijo so označeni s 7-mestno identifikacijsko oznako v formatu FRU XXXXXXX v Določanje razlogov za težave s programsko opremo...
  • Page 49: Svetovni Seznam Telefonskih Številk

    V nekaterih državah bo servisiranje mogoče plačljivo in omejeno. Če želite ugotoviti, ali je vaš računalnik primeren za mednarodni garancijski servis, in prikazati seznam držav, kjer je servis na voljo, obiščite http://www.lenovo.com/think/ support, kliknite Warranty in sledite navodilom na zaslonu. Svetovni seznam telefonskih številk Pridržujemo si pravico do sprememb telefonskih številk brez predhodnega obvestila.
  • Page 50 Pridobitev pomoči in storitev Država ali regija Telefonska številka Kitajska ThinkPad (Hitra linija za tehnična vprašanja): (Posebno območje 2516-3939 (Hong Kong) Ljudske republike 0800-839 (Macao) Kitajske Hong Kong) Servisni center ThinkPad: 2825-6580 (Hong Kong) 715-399 (Macao) Multimedia Home PC: 800-938-228 (Hong Kong) 0800-336 (Macao) (kantonščina, angleščina, mandarinščina) Kitajska (Posebno...
  • Page 51 Pridobitev pomoči in storitev Država ali regija Telefonska številka Honduras Tegucigalpa: 232-4222 San Pedro Sula: 552-2234 (španščina) Madžarska +36-1-382-5720 Indija 1800-425-6666 +91-80-2678-8970 (angleščina) Indonezija 800-140-3555 (angleščina) 62-21-251-2955 (bahasa, indonezijščina) Irska 01-815-9202 (30-dnevna pripravljena podpora) 01-881-1444 (garancijski servis in podpora) (angleščina) Izrael Servisni center Givat Shmuel: +972-3-531-3900 (hebrejščina, angleščina)
  • Page 52 Pridobitev pomoči in storitev Država ali regija Telefonska številka Panama 206-6047 001-866-434-2080 (Center za pomoč strankam Lenovo - brezplačna številka) (španščina) Peru 0-800-50-866 (španščina) Filipini 1800-1888-1426 (angleščina) 63-2-995-8420 (filipinščina) Poljska +48-22-878-6999 Portugalska +351-21-892-7147 (portugalščina) Romunija +4-021-224-4015 Ruska federacija Moskva: +7 (495) 258-6300 Brezplačna številka: 8 800 200 6300...
  • Page 53 Pridobitev pomoči in storitev Država ali regija Telefonska številka Vietnam Za severno področje in Hanoi: 84-4-843-6675 Za južno področje in mesto Ho Chi Minh: 84-8-829-5160 (angleščina, vietnamščina) Poglavje 6. Pridobitev pomoči in servisa...
  • Page 54 ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 55: Dodatek A. Garancijske Informacije

    Ta Dodatek nudi informacije o garancijskem roku in tipu garancijske storitve, ki je v uporabi za vaš izdelek strojne opreme Lenovo v vaši državi ali regiji. Določila in pogoje, ki jih omejena garancija Lenovo uveljavlja za vaš izdelek strojne opreme Lenovo najdete v 3.
  • Page 56: Vrste Garancijskega Servisa

    Baterijski paket in tablično digitalizatorsko pero - 1 leto Opomba: Z računalnikom ThinkPad X61 Tablet ste dobili pet nasvetov za zamenjavo digitalizatorskega peresa X61 Tablet. Shranite jih na varno mesto za bodočo uporabo. Nasveti za pero niso vključeni v garancijo za digitalizatorsko pero ali računalnik.
  • Page 57 Če izdelka ne prevzamete, se ga lahko ponudnik storitev znebi, kot se mu zdi primerno. Pri poštni dostavi na servis vam ponudnik storitev vrne izdelek, stroške pa krije Lenovo, razen če ponudnik storitev ne določi drugače.
  • Page 58 ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 59: Dodatek B. Deli, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Cru-Ji)

    Na spletnem mestu za podporo so na voljo video posnetki ter spletni priročnik za vzdrževanje strojne opreme http://www.lenovo.com/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=part- video. v Center za podporo strankam. Telefonska številka centra za podporo v vaši državi ali regiji se nahaja v “Svetovni seznam telefonskih številk” na strani 41. © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 60 Opomba: Uporabite samo računalniške dele, ki jih nudi Lenovo. V 3. poglavju Garancijskih informacij v dokumentu Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami najdete garancijske informacije o CRU-jih za vaš tip računalnika. V naslednji tabeli so navedeni CRU-ji za vaš računalnik, v njej pa lahko tudi poiščete navodila za zamenjavo.
  • Page 61: Dodatek C. Funkcije In Specifikacije

    3 spojniki USB (univerzalno zaporedno vodilo) v Spojnik IEEE 1394 (pri nekaterih modelih) v Spojnik za telefon RJ11 v Spojnik za ethernet RJ45 v Ultrabay Slim (v izbirnem ThinkPad X6 Tablet UltraBase) v Združitveni spojnik © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 62: Specifikacije

    Komponente Reža za kartico PC v PC-kartica tipa II Optični pogon v CD-ROM, DVD-ROM, pogon Combo ali pogon Multi-Burner v izbirnem ThinkPad X6 Tablet UltraBase glede na model Brezžične komponente v Integriran brezžičen LAN (na nekaterih modelih) v Integriran Bluetooth (pri nekaterih modelih) v Integriran brezžičen WAN (na nekaterih modelih) Bralnik digitalnih medijev v Reža za zaščitene digitalne (SD) kartice...
  • Page 63 – Kapaciteta: 4.55 AH Življenjska doba baterije v Odstotek preostale baterijske moči poiščite v merilcu upravljalnika napajanja (Power Manager Gauge) v predalu z nalogami. Operacijski sistem v Za operacijske sisteme, ki podpirajo vaš računalnik, preglejte razdelek http://www.lenovo.com/think/support. Dodatek C. Funkcije in specifikacije...
  • Page 64 Specifikacije ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 65: Dodatek D. Obvestila

    Za informacije o izdelkih in storitvah, ki so trenutno na voljo na vašem območju, se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Lenovo. Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Uporabite lahko katerikoli funkcionalno enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši avtorskih pravic družbe Lenovo.
  • Page 66: Obvestila O Elektronskih Emisijah

    Spletna mesta, ki niso last družbe Lenovo, so omenjena le zaradi pripravnosti in ne pomenijo, da so nadomestilo spletnih strani družbe Lenovo. Vsebina teh spletnih mest, ki jih uporabljate na lastno odgovornost, ni del gradiva za ta izdelek Lenovo. Vsi podatki o učinkovitosti, ki jih ta dokument vsebuje, so bili pridobljeni v nadzorovanem okolju.
  • Page 67: Izjava O Skladnosti Emisij S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

    Ta izdelek izpolnjuje zaščitne zahteve Direktive Sveta EU 89/336/EGS o harmonizaciji zakonov držav članic v zvezi z elektromagnetno združljivostjo. Družba Lenovo ne prevzema odgovornosti za nezmožnost izpolnjevanja zaščitnih zahtev zaradi izvajanja nepriporočenih sprememb na izdelku, vključno z nameščanjem kartic drugih proizvajalcev.
  • Page 68: Japonska Izjava Za Razred B Vcci

    WEEE in tako zmanjšati morebiten vpliv EEE na okolje in človeško zdravje zaradi vsebnosti nevarnih snovi. Dodatne informacije o WEEE boste našli v: http://www.lenovo.com/lenovo/environment. Opombe za uporabnike v ZDA Kalifornijske informacije o perkloridu: Izdelki, ki vsebujejo litijeve baterije CR (magnezijev dioksid), lahko vsebujejo perklorid.
  • Page 69 Pomoč strankam: če potrebujete informacije o pomoči in telefonske številke, na katerih nudijo pomoč za začetno namestitev programske opreme, obiščite http://www.lenovo.com/think/support. Če želite kupiti tehnično pomoč, ki presega to pomoč za začetno namestitev, obiščite http://www.lotus.com/passport. Mednarodna licenčna pogodba za program: licenčna programska oprema v tej ponudbi ne vključuje nadgradenj programske opreme ali tehnične podpore in je...
  • Page 70 Nakup nadgradenj, dodatnih licenc in tehnične podpore Nadgradnje programske opreme in tehnično podporo lahko kupite prek IBM-ovega ® programa Passport Advantage . Za informacije o nakupu dodatnih licenc za Notes, SmartSuite ali druge izdelke Lotus, obiščite http://www.ibm.com ali http://www.lotus.com/passport. Naročilo CD plošče: Pomembno: v skladu s to ponudbo lahko za vsako licenco naročite eno CD ploščo.
  • Page 71: Blagovne Znamke

    Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke družbe Lenovo v Združenih državah Amerike, drugih državah ali obojih. Lenovo ThinkPad PS/2 Rescue and Recovery ThinkVantage ThinkPad TrackPoint Ultrabay UltraBase Naslednji izrazi so blagovne znamke International Business Machines Corporation v ZDA, v drugih državah ali v obojih:...
  • Page 72 ® ThinkPad X61 Tablet Servisna navodila in navodila za odpravljanje težav...
  • Page 73: Kazalo

    5 obnovitvene diskete 10 druge težave 26 obnovitvene možnosti 29 obvestila 57 Obvestilo o predpisih 1 odpravljanje težav 13 funkcije in specifikacije 53 opombe okoljevarstvene smernice EU 60 za ameriške uporabnike 60 garancijske informacije 11, 47 © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 74 težave (nadaljevanje) odpravljanje težav 13 PC-Doctor for Windows 11 tipkovnica 19 pogoni trdi disk 24 ravnanje 4 varčevanje energije 19 pogosto zastavljena vprašanja 10 zagon 25 pokrov računalnika zaslon računalnika 21 čiščenje 7 težave ob zagonu 25 pomembni nasveti 3 težave pri diagnosticiranju težav 11 pomnilnik težave s kazalno napravo 19...
  • Page 76 Številka dela: 42X3520 Natisnjeno na Kitajskem (1P) P/N: 42X3520...

Table of Contents