Lenovo ThinkCentre M80 Vodič Za Uporabnika Manual
Lenovo ThinkCentre M80 Vodič Za Uporabnika Manual

Lenovo ThinkCentre M80 Vodič Za Uporabnika Manual

(slovenian) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M80:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Vodič za uporabnika
Tipi računalnika: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 in 7529

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M80

  • Page 1 ThinkCentre Vodič za uporabnika Tipi računalnika: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 in 7529...
  • Page 3 ThinkCentre Vodič za uporabnika Tipi računalnika: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 in 7529...
  • Page 4 Prva izdaja (Oktober 2010) © Copyright Lenovo 2010. Izdelki, podatki, programska oprema in storitve LENOVO so bili razviti izključno na zasebne stroške in se prodajajo vladnim organom kot komercialni predmeti, kot to definira 48 C.F.R. 2.101 z omejenimi in pridržanimi pravicami za rabo, reprodukcijo in razkritje.
  • Page 5: Table Of Contents

    Žabica ....Diagnostični programi ... . Zaščita z geslom ... . © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 6 Oznaka CE evropske skladnosti ..Lenovo Welcome ... . Blagovne znamke ... . .
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    škodo na izdelku. Če ne najdete svojega izvoda Priročnika z garancijskimi in varnostnimi informacijami za ThinkCentre, lahko prenesete različico v formatu PDF s spletnega mesta s podporo Lenovo® na naslovu: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 8 viii ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 9: Poglavje 1. Pregled Izdelka

    Poglavje 1. Pregled izdelka V tem poglavju podajamo informacije o komponentah računalnika, specifikacijah, nameščenih programih programske opreme, ki jih dobavi Lenovo, in lokacijah spojnikov, komponent, delov na sistemski plošči in notranjih pogonov. To poglavje vsebuje naslednje teme: • »Komponente« na strani 1: ta razdelek podaja informacije o komponentah računalnika.
  • Page 10 • Integriran HD zvok • Spojnik slušalk in spojnik mikrofona na sprednji plošči • Vhodni spojnik za zvok, izhodni spojnik za zvok in spojnik mikrofona na zadnji plošči • Notranji zvočnik (na voljo na nekaterih modelih) Povezljivost Integriran krmilnik Ethernet 10/100/1000 Mb/s Funkcije za upravljanje sistema •...
  • Page 11: Specifikacije

    Specifikacije Razdelek navaja fizične specifikacije računalnika. Za navedene operacijske sisteme je bila potrjena ali preskušena združljivost v času natisa te publikacije. Lenovo lahko po izdaji tega priročnika določi dodatne operacijske sisteme, ki so združljivi z vašim računalnikom. Ta seznam lahko torej spremenimo.
  • Page 12: Pregled Programske Opreme

    V tem razdelku podajamo informacije o programski opremi, nudeni z operacijskim sistemom Windows. Programska oprema, ki jo nudi Lenovo Lenovo nudi naslednje programe, s katerimi lahko izboljšate učinkovitost in zmanjšate stroške, povezane z vzdrževanjem računalnika. Programi, ki jih prejmete skupaj z vašim računalnikom, so lahko odvisni od modela računalnika in prednameščenega operacijskega sistema.
  • Page 13 Rescue and Recovery. Če želite namestiti program Rescue and Recovery, naredite naslednje: 1. Kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools, nato pa dvokliknite Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev).
  • Page 14: Lokacije

    Lenovo ThinkVantage Toolbox Program Lenovo ThinkVantage Toolbox vam pomaga pri vzdrževanju računalnika, izboljševanju njegove zaščite, diagnosticiranju težav, spoznavanju inovativnih tehnologij, ki jih nudi Lenovo, ter pridobivanju še več informacij o vašem računalniku. Več informacij najdete na naslovu »Lenovo ThinkVantage Toolbox«...
  • Page 15 Slika 1. Spojniki, krmilni elementi in indikatorji na sprednjem delu Gumb za odpiranje/zapiranje optičnega pogona Spojnik USB Stikalo za vklop Spojnik za mikrofon Indikator delovanja pogona trdega diska Spojnik za slušalke Indikator vklopa Spojnik USB Poglavje 1. Pregled izdelka...
  • Page 16: Iskanje Spojnikov In Delov Na Zadnjem Delu Računalnika

    Iskanje spojnikov in delov na zadnjem delu računalnika Slika 2 »Mesta zadnjih spojnikov in delov« na strani 8 prikazuje mesto spojnikov in delov na zadnji strani vašega računalnika. Nekateri spojniki na zadnjem delu računalnika so označeni z različnimi barvami, kar vam omogoča lažjo priključitev kablov.
  • Page 17: Lociranje Komponent

    Spojnik Opis Spojnik za monitor DVI Uporablja se za priključitev monitorja DVI ali drugih naprav, ki uporabljajo spojnik za monitor DVI. Spojnik etherneta Namenjen priključitvi ethernetnega kabla za lokalno omrežje (LAN). Opomba: Če želite, da računalnik deluje znotraj omejitev FCC razreda B, uporabite ethernetni kabel kategorije 5.
  • Page 18: Lociranje Delov Na Sistemski Plošči

    Optični pogon Grafična kartica PCI (na voljo na nekaterih modelih) Sprednji sklop za zvok in USB Zračni tunel hladilnega telesa Lociranje delov na sistemski plošči Slika 4 »Lokacije delov na sistemski plošči« na strani 10 prikazuje mesta delov na sistemski plošči. Slika 4.
  • Page 19 medijev. Notranji pogoni so nameščeni v predelih. V tem priročniku imenujemo predele predel 1, predel 2 in tako naprej. Pri namestitvi ali zamenjavi notranjega pogona je pomembno, da si zapišete vrsto in velikost pogona, ki ga lahko namestite ali zamenjate v vsakem predelu, in pravilno povežete kable z nameščenim pogonom. Navodila za namestitev ali zamenjavo notranjih pogonov računalnika boste našli v ustreznem razdelku v Poglavje 2 »Nameščanje ali zamenjava strojne opreme«...
  • Page 20 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 21: Poglavje 2. Nameščanje Ali Zamenjava Strojne Opreme

    Opombe: 1. Opomba: Uporabite samo dele računalnika, ki jih dobavi Lenovo. 2. Pri nameščanju ali zamenjavi opcije se ravnajte po ustreznih navodilih v tem razdelku in po navodilih, ki jih prejmete ob nakupu opcije.
  • Page 22: Odstranitev Pokrova Računalnika

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek podaja navodila za odstranitev pokrova računalnika. PREVIDNO: Preden odstranite pokrov računalnika, računalnik izključite in počakajte od tri do pet minut, da se ohladi.
  • Page 23: Odstranjevanje In Vnovično Nameščanje Sprednje Plošče

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek vsebuje navodila za odstranitev in vnovično namestitev sprednje plošče. Če želite odstraniti in znova namestiti sprednjo ploščo, naredite naslednje: 1.
  • Page 24: Dostopanje Do Komponent Sistemske Plošče In Pogonov

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za dostop do komponent sistemske plošče in pogonov. Če želite dostopiti do komponent sistemske plošče in pogonov, naredite naslednje: 1.
  • Page 25 4. Za dostop do vseh notranjih pogonov, kablov in drugih komponent nagnite sklop predela za pogone navzgor. Slika 9. Nagibanje sklopa predela pogona navzgor 5. Da spustite sklop predela za pogone, pritisnite zaponko sklopa predela za pogone navznoter in nagnite sklop navzdol, kot je prikazano. Slika 10.
  • Page 26: Nameščanje Ali Zamenjava Kartice Pci

    Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek nudi navodila o namestitvi ali zamenjavi kartice PCI. Vaš računalnik je opremljen z eno standardno kartično režo PCI, z dvema kartičnima režama PCI Express x1 in z eno režo za grafično kartico PCI Express x16.
  • Page 27 Slika 11. Odstranitev kartice PCI • Če nameščate kartico PCI, odstranite ustrezen pokrov kartične reže PCI. Oglejte si razdelek »Lociranje delov na sistemski plošči« na strani 10, da prepoznate vrste rež za kartice PCI. 4. Odstranite novo kartico PCI iz antistatične embalaže. Poglavje 2.
  • Page 28: Nameščanje Ali Zamenjava Pomnilniškega Modula

    Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek nudi navodila o namestitvi ali zamenjavi pomnilniškega modula. Računalnik ima štiri pomnilniške reže za nameščanje ali zamenjavo modulov DDR3 SDRAM DIMM, ki vsebujejo do 16 GB sistemskega pomnilnika.
  • Page 29 2. Odstranite pokrov računalnika. Preberite »Odstranitev pokrova računalnika« na strani 14. 3. Računalnik položite na stran, da boste laže dostopili do sistemske plošče. 4. Na sistemski plošči poiščite reže za pomnilnik. Preberite »Lociranje delov na sistemski plošči« na strani 10. 5.
  • Page 30: Zamenjava Baterije

    Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support V računalniku je vgrajen poseben tip pomnilnika, ki beleži datum, čas in nastavitve vgrajenih komponent. Baterija zagotovi, da se te informacije ohranijo tudi potem, ko izklopite računalnik.
  • Page 31: Zamenjava Sklopa Hladilnega Telesa In Ventilatorja

    Preden odprete računalnik ali se lotite kakršnihkoli popravil, obvezno preberite in se seznanite z vsebino poglavja »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Poglavje 2. Nameščanje ali zamenjava strojne opreme...
  • Page 32 V tem razdelku so podana navodila za zamenjavo sklopa hladilnega telesa in ventilatorja. PREVIDNO: Sklop hladilnega telesa in ventilatorja je lahko zelo vroč. Preden odstranite pokrov računalnika, računalnik izključite in počakajte od tri do pet minut, da se ohladi. Če želite zamenjati sklop hladilnega telesa in ventilatorja, naredite naslednje: 1.
  • Page 33 6. Upoštevajte naslednja navodila in odstranite štiri vijake, s katerimi je sklop hladilnega telesa in ventilatorja pritrjen na sistemsko ploščo: a. Delno odvijte vijak , v celoti odvijte vijak , nato pa v celoti odvijte še vijak b. Delno odvijte vijak , v celoti odvijte vijak , nato pa v celoti odvijte še vijak Opomba: Previdno odstranite štiri vijake iz sistemske plošče, da se izognete poškodbam na sistemski...
  • Page 34: Zamenjava Mikroprocesorja

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek nudi navodila o načinu zamenjave mikroprocesorja. PREVIDNO: Hladilno telo in mikroprocesor sta lahko zelo vroča. Preden odstranite pokrov računalnika, računalnik izključite in počakajte od tri do pet minut, da se ohladi.
  • Page 35 1. Iz pogonov odstranite vse medije in izključite vse priključene naprave in računalnik. Nato iz vtičnic izvlecite vse napajalne kable in vse kable, ki so povezani z računalnikom. 2. Odstranite pokrov računalnika. Preberite »Odstranitev pokrova računalnika« na strani 14. 3. Odstranite sklop hladilnega telesa in ventilatorja. Preberite »Zamenjava sklopa hladilnega telesa in ventilatorja«...
  • Page 36: Zamenjava Napajalnega Sistema

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo napajalnega sistema. Čeprav po izklopu napajalnega kabla v računalniku ni več premikajočih delov, zaradi lastne varnosti in v skladu z ustreznim potrdilom, ki jih navaja UL (Underwriters Laboratories) upoštevajte naslednja opozorila.
  • Page 37 NEVARNOST Nevarni premikajoči se deli. Ne dotikajte se s prsti in drugimi deli telesa. PREVIDNO: V nobenem primeru ne odstranite pokrova napajalnika ali drugega dela, na katerem je naslednja oznaka. V komponenti s to oznako so prisotne nevarne ravni napetosti, toka in energije. Znotraj teh komponent ni delov za servisiranje.
  • Page 38 Slika 23. Odstranjevanje zračnega tunela hladilnega telesa 5. Odklopite kable napajalnega sklopa iz vseh pogonov in iz 24-nožičnega napajalnega spojnika in 4-nožičnega napajalnega spojnika na sistemski plošči. Preberite »Lociranje delov na sistemski plošči« na strani 10. Opomba: Morda boste morali odklopiti tudi kable napajalnega sistema iz nekaterih zaponk ali vezi, s katerimi so kabli pritrjeni na ogrodje.
  • Page 39 Slika 24. Odstranitev napajalnega sklopa 7. Prepričajte se, ali je nov napajalni sklop pravilna zamenjava. Nekateri napajalni sistemi samodejno zaznavajo napetost ali sprejemajo univerzalni vhod, drugi napajalni sistemi delujejo samo pri določeni napetosti, tretji napajalni sistemi pa so opremljeni s stikalom za izbiro napetosti. Če je vaš napajalni sklop opremljen s stikalom za izbiro napetosti, pazite, da ga boste nastavili tako, da se bo napetost ujemala z napetostjo v električni vtičnici.
  • Page 40 Nato privijte tri vijake, da pritrdite nov napajalni sklop. Opomba: Uporabite samo vijake, ki jih nudi Lenovo. Slika 25. Namestitev napajalnega sklopa 9. Povežite kable novega napajalnega sklopa s sistemsko ploščo in z vsemi pogoni. Preberite »Lociranje delov na sistemski plošči«...
  • Page 41: Zamenjava Optičnega Pogona

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo optičnega pogona. Optični pogon zamenjajte na naslednji način: 1.
  • Page 42 4. Nagnite sklop predela za pogone navzgor. Preberite »Dostopanje do komponent sistemske plošče in pogonov« na strani 16. 5. Izključite signalni kabel in napajalni kabel iz novega optičnega pogona. 6. Držite optični pogon in odstranite dva vijaka, s katerimi je pritrjen optični pogon. Slika 27.
  • Page 43 8. Nato optični pogon potisnite s sprednje strani računalnika. Slika 29. Odstranitev optičnega pogona 9. Nov optični pogon potisnite v predel za optični pogon s sprednje strani računalnika. Slika 30. Nameščanje novega optičnega pogona Poglavje 2. Nameščanje ali zamenjava strojne opreme...
  • Page 44 10. Držite novi optični pogon in nagnite sklop predela za pogone navzgor. Poravnajte vijačne luknje novega optičnega pogona z ustreznimi luknjami v predelu za pogone. Nato privijte dva vijaka, da novi optični pogon pritrdite na svoje mesto. Slika 31. Nameščanje optičnega pogona 11.
  • Page 45: Zamenjava Trdega Diska

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support V tem razdelku so podana navodila za zamenjavo trdega diska. Trdi disk zamenjajte na naslednji način: 1.
  • Page 46 5. Držite trdi disk in odstranite štiri vijake, s katerimi je pritrjen trdi disk. Nato odstranite trdi disk iz sklopa predela za pogone in izklopite signalni in napajalni kabel z zadnje strani trdega diska, da ga boste lahko vzeli iz ogrodja. Slika 34.
  • Page 47: Zamenjava Čitalnika Kartic

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek podaja navodila za zamenjavo čitalnika kartic. Opomba: Čitalnik kartic je na voljo samo na nekaterih modelih.
  • Page 48: Zamenjava Sprednjega Ventilatorskega Sklopa

    Preden odprete računalnik ali se lotite kakršnihkoli popravil, obvezno preberite in se seznanite z vsebino poglavja »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 49 Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo sprednjega ventilatorskega sklopa. Če želite zamenjati sprednji ventilatorski sklop, naredite naslednje: 1. Iz pogonov odstranite vse medije in izključite vse priključene naprave in računalnik. Nato iz vtičnic izvlecite vse napajalne kable in vse kable, ki so povezani z računalnikom. 2.
  • Page 50: Zamenjava Tipkovnice

    Preden odprete računalnik ali se lotite kakršnihkoli popravil, obvezno preberite in se seznanite z vsebino poglavja »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 51: Zamenjava Miške

    »Pomembne varnostne informacije« v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo miške. Če želite zamenjati miško, naredite naslednje: 1.
  • Page 52: Zaključevanje Zamenjave Delov

    4. Povežite novo miško z ustreznim spojnikom na računalniku. Miška je morda priključena na spojnik PS/2 ali USB . Odvisno od tega, kako želite priključiti miško, glejte »Iskanje spojnikov, krmilnih elementov in indikatorjev na sprednji strani računalnika« na strani 6 ali »Iskanje spojnikov in delov na zadnjem delu računalnika«...
  • Page 53: Pridobivanje Gonilnikov Naprav

    Setup Utility. Preberite Poglavje 4 »Uporaba programa Setup Utility« na strani 55. Opomba: V večini delov sveta zahteva Lenovo vrnitev okvarjenih enot, ki jih zamenja stranka (CRU-jev). Informacije o tem boste dobili z novimi CRU-ji ali pa jih boste prejeli nekaj dni po prejemu novih CRU-jev.
  • Page 54: Integrirana Kabelska Ključavnica

    Ta ključavnica zaklene tudi pokrov računalnika. Glejte Slika 43 »Namestitev integrirane kabelske ključavnice« na strani 46. Gre za enak tip ključavnice, kot je v uporabi pri mnogih prenosnih računalnikih. Integrirano kabelsko ključavnico lahko naročite pri družbi Lenovo, tako da vpišete Kensington na naslednjem naslovu: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 55: Žabica

    Žabica Računalnik je opremljen z žabico, ki onemogoča odstranitev pokrova računalnika. Slika 44. Nameščanje žabice Zaščita z geslom Če želite preprečiti nepooblaščeno uporabo računalnika, lahko s programom Setup Utility nastavite geslo. Ko vključite računalnik, se prikaže poziv za vnos gesla. Računalnika ni mogoče uporabljati, ne da bi vnesli pravilno geslo.
  • Page 56 5. Prestavite mostiček s standardnega položaja (nožica 1 in nožica 2) na položaj za vzdrževanje (nožica 2 in nožica 3). 6. Znova namestite vse dele in povežite vse odstranjene oz. izključene kable. 7. Namestite pokrov računalnika in priključite napajalne kable za računalnik in monitor. Preberite »Zaključevanje zamenjave delov«...
  • Page 57: Copyright Lenovo

    Rescue and Recovery. Če želite namestiti program Rescue and Recovery, naredite naslednje: a. Kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools, nato pa dvokliknite Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev).
  • Page 58: Uporaba Obnovitvenih Medijev

    Če želite izdelati obnovitveni medij v operacijskem sistemu Windows 7, kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery Disks (Tovarniški obnovitveni diski). Nato sledite navodilom na zaslonu. Uporaba obnovitvenih medijev V tem razdelku so navodila za uporabo obnovitvenih medijev v operacijskem sistemu Windows 7.
  • Page 59: Operacija Obnovitve

    1. Na namizju Windows kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery. 2. V glavnem oknu programa Rescue and Recovery kliknite ikono Launch advanced Rescue and Recovery (Zagon zahtevnejšega reševanja in obnove).
  • Page 60: Izdelava In Uporaba Reševalnega Medija

    V tem razdelku so navodila, kako izdelati reševalni medij v operacijskem sistemu Windows 7. Za ustvarjanje reševalnega medija v operacijskem sistemu Windows 7 naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 61: Uporaba Reševalnega Medija

    Gonilniki naprav za tovarniško nameščene naprave so shranjeni na trdem disku računalnika (običajno je to pogon C:) v podimeniku SWTOOLS\DRIVERS. Najnovejši gonilniki tovarniško nameščenih naprav so na voljo tudi na naslovu: http://www.lenovo.com/support. Drugi gonilniki naprav so na mediju s programsko opremo, ki ga prejmete skupaj s posamezno napravo.
  • Page 62: Odpravljanje Težav Z Obnovitvijo

    • V podmapi naprave poiščite datoteko README.txt ali drugo datoteko s pripono .txt. Ta datoteka je lahko poimenovana po operacijskem sistemu, na primer WIN98.txt. Datoteka TXT vsebuje informacije kako namestiti gonilnik naprave. Sledite navodilom, da dokončate namestitev. • Če vsebuje podmapa naprave datoteko s pripono .inf in želite namestiti gonilnik naprave z datoteko INF, v informacijskem sistemu pomoči in podpore za Windows poiščite podrobne informacije o tem, kako namestiti gonilnik naprave.
  • Page 63: Poglavje 4. Uporaba Programa Setup Utility

    Na voljo sta naslednji možnosti, ki vam bosta v pomoč pri nastavitvi gesla ob vklopu ali gesla skrbnika: • Nastavitev gesla ob vklopu • Nastavitev gesla skrbnika Za uporabo računalnika ni potrebno nastaviti gesla, vendar pa z njim izboljšate varnost svojega dela. Če se odločite za nastavitev gesla, preberite naslednje razdelke. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 64: Premisleki V Zvezi Z Geslom

    Premisleki v zvezi z geslom Geslo je lahko katerakoli kombinacija do 16 (1 do 16) abecednih in številskih znakov. Zaradi varnostnih razlogov priporočamo, da uporabljate močna gesla, ki jih ni lahko prepoznati. Za nastavitev močnega gesla uporabite naslednje smernice: Opomba: Gesla programa Setup Utility ne razlikujejo velikih in malih črk. •...
  • Page 65: Izbira Zagonske Naprave

    Krmilnik SATA Če nastavite to možnost na izbiro Onemogočen, boste onemogočili vse naprave, povezane s spojniki SATA (kot sta trdi disk in optični pogon), ki zaradi tega ne bodo prikazane v sistemski konfiguraciji. Nastavitev USB To možnost uporabite za nastavitev spojnikov USB. Če želite omogočiti ali onemogočiti napravo, naredite naslednje: 1.
  • Page 66: Izhod Iz Programa Setup Utility

    Če si želite ogledati konfigurirano zaporedje zagonskih naprav ali ga trajno spremeniti, naredite naslednje: 1. Zaženite program Setup Utility. Preberite »Zagon programa Setup Utility« na strani 55. 2. Izberite Startup (Zagon) ➙ Primary Boot Sequence (Primarno zagonsko zaporedje). Preberite informacije, prikazane na desni strani zaslona. 3.
  • Page 67: Poglavje 5. Posodabljanje Sistemskih Programov

    Družba Lenovo lahko spremeni ali izboljša POST in BIOS. Ko izidejo posodobitve, so le-te na voljo v obliki datotek za prenos na spletnem mestu Lenovo http://www.lenovo.com. Navodila za uporabo posodobitev POST in BIOS so na voljo v datoteki TXT, ki je priložena posodobitvenim datotekam.
  • Page 68: Posodabljanje (Flash) Bios-A Iz Operacijskega Sistema

    Posodabljanje (flash) BIOS-a iz operacijskega sistema Opomba: Lenovo stalno izboljšuje svoja spletna mesta, zato se vsebina spletne strani lahko spremeni brez predhodnega obvestila, vključno z vsebino, navedeno v naslednjem postopku. Če želite posodobiti (nadgraditi) BIOS iz operacijskega sistema, naredite naslednje: 1.
  • Page 69 12. Znova namestite vse dele in povežite vse odstranjene oz. izključene kable. 13. Namestite pokrov računalnika in povežite napajalne in druge zunanje kable. Preberite »Zaključevanje zamenjave delov« na strani 44. 14. Vključite računalnik in odstranite disk iz optičnega pogona. Poglavje 5. Posodabljanje sistemskih programov...
  • Page 70 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 71: Poglavje 6. Programi Za Odpravljanje Težav In Diagnosticiranje

    Tipkovnica ne deluje. Prepričajte se, ali velja naslednje: • Računalnik je vklopljen. • Tipkovnica je pravilno povezana z ustreznim spojnikom za tipkovnico (spojnik za tipkovnico PS/2 ali eden od spojnikov USB) na računalniku. • Nobena tipka ni zataknjena. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 72: Diagnostični Programi

    Za zagon programa Lenovo ThinkVantage Toolbox v operacijskem sistemu Windows 7 kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ System Health and Diagnostics. Sledite navodilom na zaslonu.
  • Page 73: Čiščenje Optične Miške

    1. Prenesite posnetek diska samodejnim zagonom (znanim tudi kot posnetek ISO) za diagnostični program, ki ga najdete na tem naslovu: http://www.lenovo.com/support 2. S programsko opremo za zapisovanje diska izdelajte diagnostični disk s posnetkom ISO. Izvajanje diagnostičnega programa z diagnostičnega diska V tem razdelku podajamo informacije o izvajanju diagnostičnega programa z diagnostičnega diska, ki ste...
  • Page 74 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 75: Poglavje 7. Informacije, Pomoč In Servis

    • Lenovo ThinkVantage Toolbox • Password Manager • Power Manager • Product Recovery • Rescue and Recovery • System Update Za dostop do programa Lenovo ThinkVantage Tools kliknite Start ➙ All Programs (Vsi programi) ➙ Lenovo ThinkVantage Tools. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 76: Lenovo Welcome

    Lenovo Welcome Program Lenovo Welcome vam nudi nekatere inovativne vgrajene funkcije Lenovo in vas vodi skozi pomembne namestitvene naloge, ki vam pomagajo, da kar najboljše izkoristite svoj računalnik. Access Help Informacijski sistem Access Help vsebuje informacije o prvih korakih z računalnikom, izvajanju osnovnih opravil, prilagajanju nastavitev, zaščiti podatkov, razširitvi, nadgradnji in odpravljanju težav.
  • Page 77: Uporaba Dokumentacije In Diagnostičnih Programov

    Garancija ne vključuje naslednjega: • zamenjave ali uporabe delov, ki jih ni proizvedel Lenovo ali delov Lenovo, za katere ne velja garancija, • identifikacije virov težav s programsko opremo, • Konfiguracija BIOS-a v okviru namestitve ali nadgradnje •...
  • Page 78: Uporaba Drugih Servisov

    Razpoložljivost in imena storitev se lahko od države do države razlikujejo. Za dodatne informacije o navedenih storitvah obiščite spletno mesto Lenovo na naslovu: http://www.lenovo.com...
  • Page 79: Dodatek A. Obvestila

    Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Namesto njih lahko uporabite katerikoli enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši pravic do intelektualne lastnine Lenovo. Uporabnik je dolžan, da ovrednoti in preveri delovanje vsakega drugega izdelka, programa ali storitve.
  • Page 80: Oznaka Ce Evropske Skladnosti

    Blagovne znamke Lenovo, Lenovov logotip, Personal System/2, PS/2, Rescue and Recovery, ThinkCentre in ThinkVantage so blagovne znamke družbe Lenovo v Združenih državah Amerike, v drugih državah ali v obojih. Microsoft in Windows sta blagovni znamki skupine podjetij Microsoft. Intel, Intel Core in Pentium so blagovne znamke Intel Corporation v Združenih državah Amerike, drugih državah ali v obojih.
  • Page 81: Stvarno Kazalo

    BIOS, posodabljanje (flash) 59–60 varnostne informacije blagovne znamke viri iskanje komponent izbira začasna zagonska naprava Center za podporo strankam Lenovo zagonska naprava CMOS, čiščenje izhod, program Setup Utility izhodni spojnik za zvok dokončanje zamenjave zaključitev namestitve Č kabelska ključavnica, varnost Kartica PCI čitalnik kartic, zamenjava...
  • Page 82 (POST) odstranjevanje servis pokrov računalnika Center za podporo strankam Lenovo ogledovanje ali spreminjanje nastavitev in pomoč okolje, delovanje pridobivanje operacije za ustvarjanje varnostnih kopij in obnovitvene servisi operacije...
  • Page 83 Vhodno/izhodne (V/I) funkcije video podsistem viri, informacije začasna zagonska naprava zadnji spojniki zagon programa Setup Utility zagonska naprava začasna, izbira zaporedje, sprememba zamenjava baterija čitalnik kartic mikroprocesor miška napajalni sklop optični pogon sklop hladilnega telesa in ventilatorja © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 84 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 86 Številka dela: 0A22496 Printed in USA (1P) P/N: 0A22496 *0A22496*...

Table of Contents