Lenovo ThinkCentre M80 Ghidul Utilizatorului
Lenovo ThinkCentre M80 Ghidul Utilizatorului

Lenovo ThinkCentre M80 Ghidul Utilizatorului

(romanian) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M80:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Ghidul utilizatorului
Tipuri maşină: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 şi 7529

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M80

  • Page 1 ThinkCentre Ghidul utilizatorului Tipuri maşină: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 şi 7529...
  • Page 3 ThinkCentre Ghidul utilizatorului Tipuri maşină: 7181, 7189, 7239, 7492, 7507, 7513 şi 7529...
  • Page 4 Ediţia întâi (Octombrie 2010) © Copyright Lenovo 2010. Produsele, datele, software-ul de calculator şi serviciile LENOVO au fost elaborate folosindu-se exclusiv resurse financiare private şi sunt vândute entităţilor guvernamentale ca articole comerciale conform definiţiilor din 48 C.F.R. 2.101, cu drepturi limitate şi restricţionate privind utilizarea, reproducerea şi dezvăluirea.
  • Page 5: Table Of Contents

    Caracteristici de securitate de bază ..operare ....Blocarea cu cablu integrat ..© Copyright Lenovo 2010...
  • Page 6 Index....73 Lenovo ThinkVantage Tools ..Lenovo Welcome ... . ThinkCentre Ghidul utilizatorului...
  • Page 7: Informaţii Importante Privind Măsurile De Siguranţă

    şi de deteriorare a produsului. Dacă nu mai aveţi o copie a publicaţiei ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, puteţi obţine o versiune Portable Document Format (PDF) de pe situl Web Lenovo®, de la: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 8 viii ThinkCentre Ghidul utilizatorului...
  • Page 9: Capitolul 1. Privire Generală Asupra Produsului

    Capitolul 1. Privire generală asupra produsului Acest capitol prezintă informaţii despre caracteristicile calculatorului, specificaţii, programe preinstalate oferite de Lenovo şi locaţiile conectorilor şi ale părţilor componente pe placa sistem şi unităţile interne. Acest capitol conţine următoarele subiecte: • „Caracteristici“ la pagina 1: Această secţiune conţine informaţii despre caracteristicile calculatorului.
  • Page 10 • Caracteristică high-definition (HD) audio integrată • Conector de microfon şi conector de cască pe panoul din faţă • Conector audio de intrare, conector audio de ieşire şi conector de microfon pe panoul din spate • Difuzor intern (disponibil pe unele modele) Conectivitate Controler Ethernet integrat 10/100/1000 Mbps Caracteristici de gestionare a sistemului...
  • Page 11: Specificaţii

    Sistemele de operare prezentate aici sunt certificate sau testate pentru compatibilitate în momentul tipăririi acestei publicaţii. Este posibil ca după apariţia acestei publicaţii Lenovo să anunţe şi alte sisteme de operare compatibile cu calculatorul dumneavoastră. Această listă poate suferi modificări. Pentru a determina dacă un sistem de operare a fost certificat sau testat pentru compatibilitate, vizitaţi situl Web al furnizorului sistemului de operare respectiv.
  • Page 12: Privire Generală Asupra Software-Ului

    Setare comutator de selecţie tensiune: 230 V c.a. Privire generală asupra software-ului Calculatorul este livrat având preinstalate sistemul de operare şi câteva programe software oferite de Lenovo. Software-ul livrat cu sistemul dumneavoastră de operare Windows Această secţiune conţine informaţii despre programele de aplicaţie furnizate cu sistemul dumneavoastră...
  • Page 13 Password Manager înainte de activarea funcţiilor acestuia. Pentru a instala programul Password Manager, procedaţi în felul următor: 1. Faceţi clic pe Start ➙ Toate programele ➙ Lenovo ThinkVantage Tools şi faceţi dublu clic pe Depozit parole.
  • Page 14: Locaţiile

    Lenovo ThinkVantage Toolbox Programul Lenovo ThinkVantage Toolbox vă ajută să vă întreţineţi calculatorul, să-i îmbunătăţiţi securitatea, să diagnosticaţi eventualele probleme, să vă familiarizaţi cu tehnologiile inovatoare furnizate de Lenovo şi să aflaţi mai multe despre calculatorul dumneavoastră. Pentru informaţii suplimentare, vedeţi „Lenovo ThinkVantage Toolbox“...
  • Page 15 Figura 1. Locaţiile conectorilor, elementelor de control şi indicatorilor din faţă Buton de ejectare/închidere unitate optică Conector USB Comutator alimentare Conector microfon Indicator activitate unitate HDD Conector cască Indicator de alimentare Conector USB Capitolul 1. Privire generală asupra produsului...
  • Page 16: Localizarea Conectorilor Şi A Elementelor Din Spatele Calculatorului

    Localizarea conectorilor şi a elementelor din spatele calculatorului Figura 2 „Locaţiile conectorilor şi elementelor din spate“ la pagina 8 arată unde se află conectorii şi elementele din spatele calculatorului. Unii conectori din spatele calculatorului sunt marcaţi cu coduri de culori pentru a vă ajuta să stabiliţi unde se ataşează cablurile calculatorului. Figura 2.
  • Page 17: Localizarea Componentelor

    Conector Descriere Conector monitor DVI Este folosit pentru a ataşa un monitor DVI sau alte dispozitive care folosesc un conector de monitor DVI. Conector Ethernet Este folosit pentru a ataşa un cablu Ethernet pentru o reţea locală (LAN). Notă: Pentru a opera calculatorul în limitele FCC pentru Clasa B, folosiţi un cablu Ethernet din Categoria 5.
  • Page 18: Localizarea Părţilor Componente Pe Placa Sistem

    Module de memorie (2) Unitate HDD Unitate optică Placă PCI (disponibilă pe unele modele) Ansamblu USB şi audio faţă Conductă radiator şi ventilator Localizarea părţilor componente pe placa sistem Figura 4 „Locaţiile părţilor componente pe placa sistem“ la pagina 10 indică locaţiile părţilor componente pe placa sistem.
  • Page 19: Localizarea Unităţilor Interne

    Localizarea unităţilor interne Unităţile interne sunt dispozitive pe care calculatorul le utilizează pentru a citi şi a stoca datele. Puteţi adăuga unităţi în calculator, pentru a mări capacitatea de stocare şi a-i permite calculatorului să citească alte tipuri de medii de stocare. Unităţile interne sunt instalate în locaşuri. În acest manual, se face referire la locaşuri folosind termenii locaşul 1, locaşul 2 şi aşa mai departe.
  • Page 20 ThinkCentre Ghidul utilizatorului...
  • Page 21: Capitolul 2. Instalarea Sau Înlocuirea Hardware-Ului

    Puteţi extinde capabilităţile calculatorului adăugând module de memorie, plăci de adaptor sau unităţi şi puteţi menţine calculatorul prin înlocuirea componentelor hardware defectate. Note: 1. Folosiţi numai părţi componente furnizate de Lenovo. 2. Când instalaţi sau înlocuiţi o opţiune, folosiţi instrucţiunile corespunzătoare din această secţiune, împreună cu instrucţiunile care însoţesc opţiunea.
  • Page 22: Instalarea Opţiunilor Externe

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni privind modul în care se înlătură capacul calculatorului.
  • Page 23: Scoaterea Şi Punerea La Loc A Măştii Frontale

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru scoaterea şi punerea la loc a măştii frontale.
  • Page 24: Accesul La Componentele Plăcii Sistem Şi La Unităţi

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru obţinerea accesului la componentele plăcii sistem şi la unităţi.
  • Page 25 1. Scoateţi din unităţi toate mediile de stocare şi apoi opriţi toate dispozitivele ataşate şi calculatorul. Apoi, scoateţi toate cordoanele de alimentare din prizele electrice şi deconectaţi toate cablurile care sunt conectate la calculator. 2. Scoateţi capacul pentru a avea acces la componentele plăcii sistem. Vedeţi „Înlăturarea capacului calculatorului“...
  • Page 26: Instalarea Sau Înlocuirea Unei Plăci Pci

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru instalarea sau înlocuirea unei plăci PCI.
  • Page 27 b. Dacă placa PCI este ţinută în poziţie de un zăvor de prindere , apăsaţi în jos zăvorul de prindere al plăcii, pentru a-l dezangaja. Apoi, apucaţi placa PCI de capete şi scoateţi-o cu grijă din slotul plăcii. Dacă este necesar, mişcaţi pe rând, câte puţin, fiecare capăt al plăcii PCI până când iese din slot. c.
  • Page 28: Instalarea Sau Înlocuirea Unui Modul De Memorie

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru instalarea sau înlocuirea unui modul de memorie.
  • Page 29 1. Scoateţi din unităţi toate mediile de stocare şi apoi opriţi toate dispozitivele ataşate şi calculatorul. Apoi, scoateţi toate cordoanele de alimentare din prizele electrice şi deconectaţi toate cablurile care sunt conectate la calculator. 2. Scoateţi capacul calculatorului. Vedeţi „Înlăturarea capacului calculatorului“ la pagina 14. 3.
  • Page 30: Înlocuirea Bateriei

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Calculatorul dumneavoastră are o memorie de tip special, care păstrează data, ora şi informaţiile privind configuraţia pentru caracteristici încorporate.
  • Page 31: Înlocuirea Ansamblului Radiatorului Şi Ventilatorului

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Capitolul 2. Instalarea sau înlocuirea hardware-ului...
  • Page 32 Această secţiune conţine instrucţiuni pentru înlocuirea ansamblului radiator şi ventilator. PRUDENŢĂ: Este posibil ca ansamblul radiator şi ventilator să fie foarte fierbinte. Înainte de a înlătura capacul calculatorului, opriţi calculatorul şi aşteptaţi 3-5 minute să se răcească. Pentru a înlocui ansamblul radiator şi ventilator, procedaţi în felul următor: 1.
  • Page 33 6. Urmaţi această secvenţă pentru a înlătura cele patru şuruburi care fixează ansamblul radiator şi ventilator pe placa sistem: a. Demontaţi parţial şurubul , apoi demontaţi complet şurubul şi apoi demontaţi complet şurubul b. Demontaţi parţial şurubul , apoi demontaţi complet şurubul şi apoi demontaţi complet şurubul Notă: Înlăturaţi cu atenţie cele patru şuruburi de pe placa sistem, pentru a evita posibile deteriorări ale plăcii sistem.
  • Page 34: Înlocuirea Microprocesorului

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru înlocuirea microprocesorului.
  • Page 35 1. Scoateţi din unităţi toate mediile de stocare şi apoi opriţi toate dispozitivele ataşate şi calculatorul. Apoi, scoateţi toate cordoanele de alimentare din prizele electrice şi deconectaţi toate cablurile care sunt conectate la calculator. 2. Scoateţi capacul calculatorului. Vedeţi „Înlăturarea capacului calculatorului“ la pagina 14. 3.
  • Page 36 c. Atingeţi numai marginile microprocesorului. Nu atingeţi contactele aurite din partea de jos. d. Aveţi grijă să nu vă scape nimic pe soclul microprocesorului cât timp este expus. Pinii soclului trebuie să fie păstraţi cât se poate de curaţi. Figura 22. Înlăturarea microprocesorului 6.
  • Page 37: Înlocuirea Ansamblului Sursă De Alimentare

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru înlocuirea ansamblului sursă de alimentare.
  • Page 38 Figura 23. Scoaterea conductei radiatorului şi ventilatorului 5. Deconectaţi cablurile ansamblului sursă de alimentare de la toate unităţile şi de la conectorii de alimentare 24 şi 4 de pe placa sistem. Vedeţi „Localizarea părţilor componente pe placa sistem“ la pagina 10. Notă: De asemenea, este posibil să...
  • Page 39 Apoi, montaţi cele trei şuruburi pentru a fixa ansamblul sursă de alimentare. Notă: Folosiţi numai şuruburi furnizate de Lenovo. Figura 25. Instalarea ansamblului sursă de alimentare 9. Conectaţi cablurile noului ansamblu sursă de alimentare la placa sistem şi la toate unităţile. Vedeţi „Localizarea părţilor componente pe placa sistem“...
  • Page 40: Înlocuirea Unităţii Optice

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru înlocuirea unităţii optice.
  • Page 41 4. Pivotaţi ansamblul locaşului de unitate în sus. Vedeţi „Accesul la componentele plăcii sistem şi la unităţi“ la pagina 16. 5. Deconectaţi cablul de semnale şi cablul de alimentare din unitatea optică. 6. Ţineţi unitatea optică şi scoateţi cele două şuruburi care fixează unitatea optică. Figura 27.
  • Page 42 8. Glisaţi unitatea optică afară din faţa calculatorului. Figura 29. Înlăturarea unităţii optice 9. Glisaţi noua unitate optică în locaşul unităţii optice din partea din faţă a calculatorului. Figura 30. Instalarea unei noi unităţi optice ThinkCentre Ghidul utilizatorului...
  • Page 43 10. Fixaţi noua unitate optică şi pivotaţi în sus ansamblul locaşului de unitate. Aliniaţi găurile de şurub în noua unitate optică cu găurile corespunzătoare din locaşul unităţii. Apoi, instalaţi cele două şuruburi care fixează noua unitate optică. Figura 31. Instalarea unităţii optice 11.
  • Page 44: Înlocuirea Unităţii Hdd

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru înlocuirea unităţii HDD.
  • Page 45 5. Fixaţi unitatea HDD şi scoateţi cele patru şuruburi care fixează unitatea HDD. Apoi, scoateţi unitatea HDD din ansamblul locaşului unităţii şi deconectaţi cablul de semnal şi cablul de alimentare din partea din spate a unităţii HDD pentru scoaterea completă din carcasă. Figura 34.
  • Page 46: Înlocuirea Cititorului De Card

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru înlocuirea cititorului de card.
  • Page 47: Înlocuirea Ansamblului Ventilator Din Faţă

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru înlocuirea ansamblului ventilator din faţă.
  • Page 48 Pentru a înlocui ansamblul ventilator din faţă, procedaţi în felul următor: 1. Scoateţi din unităţi toate mediile de stocare şi apoi opriţi toate dispozitivele ataşate şi calculatorul. Apoi, scoateţi toate cordoanele de alimentare din prizele electrice şi deconectaţi toate cablurile care sunt conectate la calculator.
  • Page 49: Înlocuirea Tastaturii

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Capitolul 2. Instalarea sau înlocuirea hardware-ului...
  • Page 50: Înlocuirea Mouse-Ului

    ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, manual livrat odată cu calculatorul. Pentru a obţine o copie a manualului ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie, mergeţi la: http://www.lenovo.com/support Această secţiune conţine instrucţiuni pentru înlocuirea mouse-ului.
  • Page 51: Finalizarea Înlocuirii Părţilor Componente

    4. Ataşaţi un mouse nou la conectorul corespunzător de pe calculator. Este posibil ca mouse-ul să fie ataşat la conectorul de mouse PS/2 sau la un conector USB . În funcţie de locul unde doriţi să conectaţi noul mouse, vedeţi „Localizarea conectorilor, elementelor de control şi indicatoarelor din faţa calculatorului“ la pagina 6 sau „Localizarea conectorilor şi a elementelor din spatele calculatorului“...
  • Page 52: Obţinerea Driver-Elor De Dispozitiv

    în programul Setup Utility. Vedeţi Capitolul 4 „Folosirea programului Setup Utility“ la pagina 55. Notă: În cele mai multe zone din lume, Lenovo cere returnarea Customer Replaceable Units - Unităţi ce pot fi înlocuite de client (CRU-urilor) defecte. Veţi primi informaţii referitoare la aceasta odată cu CRU-urile sau la câteva zile după...
  • Page 53: Blocarea Cu Cablu Integrat

    Prin blocarea cu cablu se blochează de asemenea capacul calculatorului. Vedeţi Figura 43 „Instalarea unui cablu de blocare integrat“ la pagina 45. Acest tip de blocare este identic cu cel folosit pe multe alte calculatoare notebook. Puteţi să comandaţi un cablu de blocare integrat de la Lenovo, căutând Kensington la: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 54: Lacătul

    Lacătul Calculatorul dumneavoastră este prevăzut cu o ureche de lacăt, astfel încât să nu poată fi înlăturat capacul atunci când este instalat un lacăt. Figura 44. Instalarea lacătului Protecţia prin parolă Pentru a împiedica folosirea neautorizată a calculatorului, puteţi folosi programul Setup Utility pentru a seta o parolă.
  • Page 55 4. Scoateţi toate părţile componente şi deconectaţi toate cablurile care vă împiedică accesul la jumper-ul Clear CMOS /Recovery. 5. Mutaţi jumper-ul din poziţia standard (pinii 1 şi 2) în poziţia de întreţinere (pinii 2 şi 3). 6. Reinstalaţi toate părţile componente şi reconectaţi toate cablurile care au fost înlăturate sau deconectate. 7.
  • Page 56 ThinkCentre Ghidul utilizatorului...
  • Page 57: Copyright Lenovo

    Rescue and Recovery înainte de activarea funcţiilor acestuia. Pentru a instala programul Rescue and Recovery, procedaţi în felul următor: a. Faceţi clic pe Start ➙ Toate programele ➙ Lenovo ThinkVantage Tools şi faceţi dublu clic pe Enhanced Backup and Restore.
  • Page 58: Folosirea Mediilor De Recuperare

    USB externe. Pentru a crea medii de recuperare în sistemul de operare Windows 7, faceţi clic pe Start ➙ All Programs ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery Disks. Apoi urmaţi instrucţiunile de pe ecran. Folosirea mediilor de recuperare Această...
  • Page 59: Realizarea Unei Operaţii De Recuperare

    Pentru a realiza o operaţie de salvare de rezervă folosind programul Rescue and Recovery în sistemul de operare Windows 7, procedaţi în felul următor: 1. De pe desktop-ul Windows, faceţi clic pe Start ➙ All Programs ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore. Se deschide programul Rescue and Recovery.
  • Page 60: Crearea Şi Folosirea Unui Mediu De Salvare

    Pentru a crea un mediu de recuperare pe sistemul de operare Windows 7, procedaţi în felul următor: 1. De pe desktop-ul Windows, faceţi clic pe Start ➙ All Programs ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Enhanced Backup and Restore. Se deschide programul Rescue and Recovery.
  • Page 61: Folosirea Unui Mediu De Salvare

    Driver-ele de dispozitiv pentru dispozitivele instalate în fabrică se află pe unitatea HDD a calculatorului (de obicei drive-ul C:), în subdirectorul SWTOOLS\DRIVERS. De asemenea, la http://www.lenovo.com/support puteţi găsi cele mai recente driver-e de dispozitiv pentru dispozitivele instalate în fabrică. Alte driver-e de dispozitiv se află...
  • Page 62: Rezolvarea Problemelor Legate De Recuperare

    • În subfolderul de dispozitiv, căutaţi fişierul README.txt sau un fişier cu extensia .txt. Este posibil ca acest fişier să fie numit după sistemul de operare, de exemplu WIN98.txt. Fişierul TXT conţine informaţii privind instalarea driver-ului de dispozitiv. Urmaţi instrucţiunile pentru a finaliza instalarea. •...
  • Page 63: Capitolul 4. Folosirea Programului Setup Utility

    • Set Power-On Password • Set Administrator Password Nu sunteţi obligat să setaţi nicio parolă pentru calculator. Totuşi, folosirea parolelor îmbunătăţeşte securitatea calculatorului. Dacă vă decideţi să setaţi o parolă, citiţi următoarele secţiuni. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 64: Considerente Privind Parola

    Considerente privind parola Parola poate fi orice combinaţie de până la 16 (între 1 şi 16) caractere alfabetice şi numerice. Din motive care ţin de securitate, se recomandă folosirea unei parole puternice, dificil de compromis. Pentru a seta o parolă puternică, folosiţi următoarele indicaţii: Notă: Parolele programului Setup Utility nu sunt sensibile la majuscule.
  • Page 65: Selectarea Unui Dispozitiv De Pornire

    SATA Controller Când această opţiune este setată la Disabled, sunt dezactivate toate dispozitivele conectate la conectorii SATA (de exemplu unităţile HDD şi unitatea optică) şi nu mai sunt afişate în configuraţia sistemului. USB Setup Utilizaţi această opţiune pentru a seta conectorii USB. Pentru a activa sau a dezactiva un dispozitiv, procedaţi în felul următor: 1.
  • Page 66: Ieşirea Din Programul Setup Utility

    Pentru a vizualiza sau modifica permanent secvenţa configurată a dispozitivelor de pornire, procedaţi în felul următor: 1. Porniţi programul Setup Utility. Vedeţi „Lansarea programului Setup Utility“ la pagina 55. 2. Selectaţi Startup ➙ Primary Boot Sequence. Citiţi informaţiile afişate în partea dreaptă a ecranului. 3.
  • Page 67: Capitolul 5. Actualizarea Programelor De Sistem

    Este posibil ca Lenovo să aducă modificări sau îmbunătăţiri codului POST şi BIOS. Când apar actualizări, ele sunt făcute disponibile ca fişiere descărcabile de pe situl Web Lenovo, de la http://www.lenovo.com.
  • Page 68: Actualizarea (Flash) Bios-Ului Din Sistemul De Operare

    Actualizarea (flash) BIOS-ului din sistemul de operare Notă: Deoarece Lenovo îmbunătăţeşte continuu situl Web, conţinutul paginii Web poate fi modificat fără notificare, inclusiv conţinutul la care se face referire în procedura următoare. Pentru a actualiza (flash) BIOS-ul din sistemul de operare, procedaţi în felul următor: 1.
  • Page 69 12. Reinstalaţi toate părţile componente şi reconectaţi toate cablurile care au fost înlăturate sau deconectate. 13. Puneţi la loc capacul calculatorului şi reconectaţi cablurile de alimentare şi toate celelalte cabluri externe. Vedeţi „Finalizarea înlocuirii părţilor componente“ la pagina 43. 14. Porniţi calculatorul şi scoateţi discul din unitatea optică. Capitolul 5.
  • Page 70 ThinkCentre Ghidul utilizatorului...
  • Page 71: Capitolul 6. Programe De Depanare Şi Diagnosticare

    şi suport, consultaţi ThinkCentre - Ghid de securitate şi garanţie pe care l-aţi primit cu calculatorul dumneavoastră. De asemenea, puteţi beneficia de cele mai noi numere de telefon pentru service şi asistenţă şi o versiune PDF a ThinkCentre - Ghid pentru măsuri de siguranţă şi garanţie de pe situl Web Lenovo, de la: http://www.lenovo.com/support Simptom Acţiune...
  • Page 72: Programele De Diagnosticare

    şi să vizualizaţi informaţiile de sistem. Pentru a rula programul Lenovo ThinkVantage Toolbox pe sistemul de operare Windows 7, faceţi clic pe Start ➙ All Programs ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ System Health and Diagnostics. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran.
  • Page 73: Curăţarea Unui Mouse Optic

    1. Descărcaţi o imagine disc de boot cu autopornire (numită şi imagine ISO) a programului de diagnosticare, de la: http://www.lenovo.com/support 2. Folosiţi orice software de scriere discuri pentru a crea un disc de diagnosticare cu imaginea ISO. Rularea programului de diagnosticare de pe un disc de diagnosticare Această...
  • Page 74 ThinkCentre Ghidul utilizatorului...
  • Page 75: Capitolul 7. Obţinerea Informaţiilor, Ajutorului Şi Service-Ului

    Web Adobe, de la: http://www.adobe.com Lenovo ThinkVantage Tools Programul Lenovo ThinkVantage Tools vă face munca mai simplă şi mai sigură prin asigurarea unui acces facil la numeroase tehnologii ca: • Lenovo ThinkVantage Toolbox •...
  • Page 76: Lenovo Welcome

    ThinkCentre - Ghid de măsuri de siguranţă şi garanţie şi Anexa A „Observaţii“ la pagina 71. Situl Web Lenovo (http://www.lenovo.com) Situl Web Lenovo oferă informaţii actualizate şi servicii, pentru a vă ajuta să cumpăraţi, să modernizaţi şi să întreţineţi calculatorul. De asemenea, puteţi să faceţi următoarele: •...
  • Page 77: Folosirea Documentaţiei Şi A Programelor De Diagnoză

    Web Lenovo de suport, de la: http://www.lenovo.com/support Solicitarea de service În timpul perioadei de garanţiei, puteţi obţine ajutor şi informaţii prin telefon de la Lenovo Customer Support Center. Următoarele servicii sunt disponibile în perioada de garanţie: •...
  • Page 78: Folosirea Altor Servicii

    (service în garanţie internaţional) şi pentru a vedea o listă cu ţările unde este disponibil service-ul, vizitaţi http://www.lenovo.com/support, faceţi clic pe Warranty şi urmaţi instrucţiunile de pe ecran. Pentru asistenţă tehnică la instalarea pachetelor de service (Service Packs) sau pentru întrebări legate de ele pentru produsul preinstalat Microsoft Windows, vizitaţi situl Web Microsoft Product Support Services,...
  • Page 79: Anexa A. Observaţii

    în medii specifice şi sunt furnizate în scop ilustrativ. Rezultatele obţinute în alte medii de funcţionare pot fi diferite. Lenovo poate utiliza sau distribui oricare dintre informaţiile pe care le furnizaţi, în orice mod pe care îl consideră adecvat, fără ca aceasta să implice vreo obligaţie pentru dumneavoastră.
  • Page 80: Observaţie Privind Ieşirea Pentru Televizor

    Marca CE privind conformitatea europeană Mărci comerciale Lenovo, logo-ul Lenovo, Personal System/2, PS/2, Rescue and Recovery, ThinkCentre şi ThinkVantage sunt mărci comerciale deţinute de Lenovo în Statele Unite, în alte ţări sau ambele. Microsoft şi Windows sunt mărci comerciale deţinute de grupul de companii Microsoft.
  • Page 81: Index

    şi Conector USB conectori spate conectori spate conectorii, elementele de control, indicatorii ieşire, programul Setup Utility faţă informaţii considerente, parolă garanţie creare măsuri de siguranţă şi folosirea unui mediu de salvare măsuri de siguranţă importante © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 82 (POST) privire generală software lacăt programe de depanare şi diagnosticare lansarea programului Setup Utility programe de diagnosticare, depanare Lenovo Customer Support Center programe de diagnosticare, folosire Lenovo ThinkVantage Toolbox programe, actualizare sistem Lenovo ThinkVantage Tools programul Setup Utility Lenovo Welcome programul Setup Utility, ieşire...
  • Page 83 3, 44 lacăt selectare dispozitiv de pornire dispozitiv de pornire temporar service Lenovo Customer Support Center obţinere şi ajutor servicii altele cumpărare suplimentare Set Administrator Password Set Power-On Password setări modificare vizualizare...
  • Page 84 ThinkCentre Ghidul utilizatorului...
  • Page 86 Număr parte: 0A22492 Printed in USA (1P) P/N: 0A22492 *0A22492*...

Table of Contents