Lenovo ThinkCentre M75e Uživatelská Příručka
Lenovo ThinkCentre M75e Uživatelská Příručka

Lenovo ThinkCentre M75e Uživatelská Příručka

Czech (user guide)
Table of Contents

Advertisement

Uživatelská příručka
ThinkCentre
Typy počítačů: 4163, 5042, 5046, 5052, 5054, 5056, 5058, 5060,
5062, 5064 a 5066.

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M75e

  • Page 1 Uživatelská příručka ThinkCentre Typy počítačů: 4163, 5042, 5046, 5052, 5054, 5056, 5058, 5060, 5062, 5064 a 5066.
  • Page 3 Uživatelská příručka ThinkCentre Typy počítačů: 4163, 5042, 5046, 5052, 5054, 5056, 5058, 5060, 5062, 5064 a 5066.
  • Page 4 První vydání (září 2010) © Copyright Lenovo 2010. Produkty, data, počítačový software a služby LENOVO byly vyvinuty výhradně s využitím soukromých prostředků a státním úřadům jsou prodávány jako komerční zboží, jak je definováno směrnicí 48 C.F.R. 2.101, s omezenými právy na používání, rozmnožování...
  • Page 5: Table Of Contents

    Diagnostické programy ... Základní funkce zabezpečení ..Lenovo ThinkVantage Toolbox ..Kabelový zámek ... .
  • Page 6 Lenovo ThinkVantage Tools ..Upozornění na televizní výstup ..Lenovo Welcome ... . Značka CE (European conformance) ..
  • Page 7: Důležité Bezpečnostní Instrukce

    Přečtením těchto bezpečnostních instrukcí snížíte riziko úrazu nebo poškození produktu. Pokud již kopii příručky ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce nemáte, můžete ji získat ve ® formátu PDF (Portable Document Format) na webové stránce společnosti Lenovo na adrese: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 8 viii Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 9: Kapitola 1. Přehled Produktu

    Kapitola 1. Přehled produktu Tato kapitola popisuje vlastnosti počítače, technické údaje, software dodávaný společností Lenovo, umístění konektorů a součástí na základní desce a vnitřní jednotky. Tato kapitola obsahuje následující části: • „Vybavení“ na stránce 1: Tato část popisuje vybavení počítače.
  • Page 10 • vnitřní reproduktor (některé modely) Konektivita integrovaný řadič Ethernet 10/100/1000 Mb/s Funkce správy systému • schopnost ukládat výsledky hardwarového testu POST (Power-On Self-Test) • podpora ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) • automatické spuštění po obnovení napájení • Rozhraní DMI (Desktop Management Interface) •...
  • Page 11: Technické Údaje

    Operační systémy, které jsou zde uvedeny, čekají v době vydání této publikace na udělení certifikátu nebo prochází testováním kompatibility. Po vydání této příručky mohou být další operační systémy označeny společností Lenovo za kompatibilní s vaším počítačem. Tento seznam se může měnit. Zda byla kompatibilita operačního systému certifikována nebo testována, zjistíte na webových stránkách výrobce operačního systému.
  • Page 12: Přehled Softwaru

    50 až 60 Hz nastavení přepínače napětí: 230 V ~ Přehled softwaru Počítač je dodáván s předinstalovaným operačním systémem a několika programy od společnosti Lenovo. Software dodávaný s operačním systémem Windows Tato část popisuje programy dodané s operačním systémem Windows.
  • Page 13 Tools zobrazena šedě, je třeba manuálně nainstalovat program Rescue and Recovery, aby bylo možné používat jeho funkce. Program Rescue and Recovery nainstalujete takto: 1. Klepněte na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools a poklepejte na Vylepšené možnosti zálohování a obnovy.
  • Page 14: Umístění Hardwarových Prvků

    Další informace o přístupu k dokumentaci naleznete v části „Složka Online Books“ na stránce 63. Antivirový software Počítač je dodáván s antivirovým softwarem, který slouží k detekci a odstraňování virů. Lenovo poskytuje na počítači plnou verzi antivirového softwaru s licencí na 30 dní zdarma. Po 30 dnech je nutné licenci obnovit, abyste dále dostávali aktualizace antivirového programu.
  • Page 15: Umístění Konektorů, Ovládacích Prvků A Kontrolek Na Přední Straně Počítače

    Umístění konektorů, ovládacích prvků a kontrolek na přední straně počítače Obrázek 1 „Umístění předních konektorů, ovládacích prvků a kontrolek“ na stránce 7 ukazuje umístění konektorů, ovládacích prvků a kontrolek na přední straně počítače. Obrázek 1. Umístění předních konektorů, ovládacích prvků a kontrolek Tlačítko pro vysunutí/zasunutí...
  • Page 16: Umístění Konektorů A Dílů Na Zadní Straně Počítače

    Indikátor napájení Konektor USB Umístění konektorů a dílů na zadní straně počítače Obrázek 2 „Umístění zadních konektorů a dílů“ na stránce 8 ukazuje umístění konektorů a dílů na zadní straně počítače. Některé konektory na zadní straně počítače jsou barevně označeny, aby vám pomohly určit, kam zapojit příslušné...
  • Page 17: Umístění Součástí

    Konektor Popis Konektor monitoru DVI Slouží k připojení monitoru DVI nebo dalších zařízení používajících konektor monitoru DVI. Konektor Ethernet Slouží k připojení kabelu Ethernet pro lokální síť (LAN). Poznámka: Chcete-li počítač používat v souladu s omezeními komise FCC pro zařízení třídy B, použijte kabel Ethernet kategorie 5. Konektor mikrofonu Slouží...
  • Page 18: Umístění Součástí Na Základní Desce

    Umístění součástí na základní desce Obrázek 4 „Umístění součástí na základní desce“ na stránce 10 ukazuje umístění součástí na základní desce. Obrázek 4. Umístění součástí na základní desce Mikroprocesor Konektor spínače přítomnosti krytu (též konektor detekce vniknutí do krytu) Konektor větráku mikroprocesoru Přední...
  • Page 19 Obrázek 5 „Umístění pozic jednotek“ na stránce 11 ukazuje umístění pozic jednotek v počítači. Obrázek 5. Umístění pozic jednotek Pozice 1 - Pozice optické jednotky (s instalovanou optickou jednotkou) Pozice 2 – Úzká pozice pro čtečku karet Pozice jednotky 3 – Pozice jednotky pevného disku SATA Kapitola 1.
  • Page 20 Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 21: Kapitola 2. Instalace Nebo Výměna Hardwaru

    Tato část popisuje instalaci a výměnu hardwaru počítače. Přidáním paměťových modulů, karet PCI a jednotek můžete rozšířit schopnosti počítače. Výměnou vadného hardwaru můžete udržovat počítač. Poznámky: 1. Používejte pouze díly dodané společností Lenovo. 2. Při instalaci nebo výměně součásti postupujte podle příslušných pokynů v této části a pokynů dodaných se součástí.
  • Page 22: Odstranění Krytu Počítače

    Nepokoušejte se otevřít počítač ani provádět jakoukoliv opravu, dokud si nepřečtete část „Důležité bezpečnostní instrukce“ v příručce ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část uvádí postup odstranění krytu počítače. POZOR: Než...
  • Page 23 Přední kryt odstraníte a instalujete takto: 1. Vyjměte veškeré nosiče z jednotek a vypněte všechna připojená zařízení a počítač. Odpojte všechny napájecí šňůry od zásuvek a odpojte všechny kabely připojené k počítači. 2. Odstraňte kryt počítače. Viz „Odstranění krytu počítače“ na stránce 14. 3.
  • Page 24: Přístup Ke Součástem Základní Desky A K Jednotkám

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje, jak získat přístup k jednotkám a součástem základní desky.
  • Page 25: Instalace A Výměna Karty Pci

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje instalaci a výměnu karty PCI. Počítač má jednu standardní pozici PCI, dvě pozice PCI Express x1 a jednu pozici PCI Express x16 pro grafickou kartu.
  • Page 26 c. Pravděpodobně budete muset odstranit přední kryt a odklopit pozici optické mechaniky nahoru, aby Vám při vyjímání karty PCI nic nepřekáželo. Viz „Odstranění a instalace předního krytu“ na stránce 14 a „Přístup ke součástem základní desky a k jednotkám“ na stránce 16. Obrázek 11.
  • Page 27: Instalace A Výměna Paměťového Modulu

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup instalace nebo výměny paměťového modulu.
  • Page 28 3. Pro snadnější přístup k základní desce položte počítač na bok. 4. Na základní desce vyhledejte konektory paměti. Viz „Umístění součástí na základní desce“ na stránce 10. 5. Odstraňte všechny součásti a odpojte všechny kabely, které mohou bránit v přístupu ke konektorům paměti.
  • Page 29: Výměna Baterie

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Počítač obsahuje zvláštní typ paměti, která uchovává datum, čas a informace o nastavení vestavěných funkcí.
  • Page 30: Výměna Sestavy Chladiče A Větráku

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje výměnu sestavy chladiče a větráku. POZOR: Sestava chladiče a větráku může být velmi horká.
  • Page 31 Sestavu chladiče a větráku vyměňte takto: 1. Vyjměte veškeré nosiče z jednotek a vypněte všechna připojená zařízení a počítač. Odpojte všechny napájecí šňůry od zásuvek a odpojte všechny kabely připojené k počítači. 2. Odstraňte kryt počítače. Viz „Odstranění krytu počítače“ na stránce 14. 3.
  • Page 32 Obrázek 19. Šrouby připevňující sestavu chladiče a větráku 7. Zvedněte sestavu chladiče a větráku ze základní desky. Poznámky: a. Sestavu chladiče a větráku uvolněte z mikroprocesoru tím, že ji jemně otočíte. b. Při manipulaci se sestavou chladiče a větráku se nedotýkejte tepelně vodivé pasty na spodní straně sestavy.
  • Page 33: Výměna Mikroprocesoru

    Nepokoušejte se otevřít počítač ani provádět jakoukoliv opravu, dokud si nepřečtete část „Důležité bezpečnostní instrukce“ v příručce ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část uvádí pokyny pro výměnu mikroprocesoru. POZOR: Chladič...
  • Page 34 4. Zvednutím páčky uvolněte mikroprocesor od základní desky. Obrázek 21. Přístup k mikroprocesoru 5. Mikroprocesor zvedněte z patice přímo vzhůru, jak ukazuje obrázek Obrázek 22 „Odstranění mikroprocesoru“ na stránce 27. Poznámky: a. Váš mikroprocesor a patice se mohou od obrázku lišit. b.
  • Page 35: Výměna Napájecího Zdroje

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje výměnu napájecího zdroje. Ačkoliv po odpojení napájecí šňůry nejsou v počítači žádné pohyblivé díly, pro vaši bezpečnost jsou nutná...
  • Page 36 POZOR: Nikdy neodstraňujte kryt na napájecím zdroji ani žádný díl, na kterém je následující štítek. Uvnitř součástí, na kterých je připevněn tento štítek, je nebezpečné napětí, proud a úroveň energie. Uvnitř takových součástí nejsou žádné opravitelné díly. Máte-li podezření, že takový díl způsobuje problém, obraťte se na servisního technika.
  • Page 37 230 V. 8. Při instalaci nového napájecího zdroje srovnejte jeho otvory pro šrouby s odpovídajícími otvory vzadu na skříni počítače. Poté zašroubujte tři šrouby přidržující novou sestavu napájecího zdroje. Poznámka: Používejte pouze šrouby od Lenovo. Kapitola 2. Instalace nebo výměna hardwaru...
  • Page 38 Obrázek 25. Instalace sestavy napájecího zdroje 9. Připojte kabely nové sestavy napájecího zdroje ke všem jednotkám a k základní desce. Viz „Umístění součástí na základní desce“ na stránce 10. 10. Umístěte vedení chladiče a větráku na sestavu chladiče a větráku tak, aby byly otvory pro šrouby na vedení...
  • Page 39: Výměna Optické Jednotky

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup výměny optické jednotky. Optickou jednotku vyměníte takto: 1.
  • Page 40 7. Stlačte svorku sestavy pozice jednotky a odklopte sestavu směrem dolů, jak je ukázáno na obrázku. Obrázek 28. Sklopení sestavy pozice jednotky 8. Vytáhněte optickou mechaniku přední částí počítače. Obrázek 29. Odstranění optické jednotky Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 41 9. Zasuňte novou optickou mechaniku do pozice optické mechaniky z přední části počítače. Obrázek 30. Instalace nové optické jednotky 10. Uchopte novou optickou mechaniku a odklopte sestavu pozice jednotky. Srovnejte otvory pro šrouby na nové optické mechanice s odpovídajícími otvory na pozici jednotky. Poté zašroubujte dva šrouby zajišťující...
  • Page 42: Výměna Jednotky Pevného Disku

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup při výměně jednotky pevného disku.
  • Page 43 4. Zapamatujte si umístění čtyř šroubů , které zajišťují jednotku pevného disku. Poté odklopte sestavu pozice optické jednotky. Obrázek 33. Odklopení sestavy pozice jednotky 5. Uchopte jednotku pevného disku a odstraňte čtyři šrouby, které ji zajišťují. Poté vyjměte jednotku pevného disku ze sestavy pozice jednotky a na zadní straně jednotky odpojte datový a napájecí kabel, abyste ji mohli vytáhnout ze skříně.
  • Page 44 nalezněte dostupný pětivodičový napájecí konektor a připojte jej na zadní straně nové jednotky pevného disku. Obrázek 35. Připojení jednotky pevného disku SATA 7. Novou jednotku pevného disku umístěte do pozice jednotky pevného disku a srovnejte otvory pro šrouby na nové jednotce pevného disku s odpovídajícími otvory na pozici jednotky. Poté zašroubujte čtyři šrouby zajišťující...
  • Page 45: Výměna Přední Sestavy Větráku

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje výměnu přední sestavy větráku. Přední sestavu větráku vyměňte takto: 1.
  • Page 46: Výměna Klávesnice

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup výměny klávesnice. Klávesnici vyměníte takto: 1.
  • Page 47: Výměna Myši

    ThinkCentre Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem a dokud jí zcela neporozumíte. Příručku ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce získáte na webové stránce: http://www.lenovo.com/support Tato část popisuje postup výměny myši. Myš vyměníte takto: 1.
  • Page 48: Dokončení Výměny Součástí

    konektorů, ovládacích prvků a kontrolek na přední straně počítače“ na stránce 7 nebo na „Umístění konektorů a dílů na zadní straně počítače“ na stránce 8. Obrázek 40. Konektory myši Co dělat dále: • Chcete-li pokračovat s další součástí, postupujte podle příslušné části. •...
  • Page 49: Získání Ovladačů Zařízení

    Setup Utility. Viz Kapitola 4 „Použití konfiguračního programu Setup Utility“ na stránce 51. Poznámka: Ve většině míst na světě vyžaduje Lenovo vrácení vadných jednotek CRU (Customer Replaceable Unit). Informace o vracení vadných jednotek jsou dodávány spolu s novými jednotkami CRU nebo je obdržíte několik dní...
  • Page 50: Visací Zámek

    Kabelový zámek také zamkne kryt počítače. Viz Obrázek 42 „Instalace kabelového zámku“ na stránce 42. Jedná se o stejný typ zámku, jaký používají mnohé notebooky. Kabelový zámek můžete objednat přímo u společnosti Lenovo po vyhledání slova Kensington na webové stránce: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 51: Ochrana Heslem

    Obrázek 43. Použití visacího zámku Ochrana heslem Neoprávněnému použití vašeho počítače zabráníte nastavením hesla v konfiguračním programu Setup Utility. Po zapnutí počítače jste vyzváni k zadání hesla. Počítač nelze používat, dokud nezadáte platné heslo. Více informací naleznete zde Kapitola 4 „Použití konfiguračního programu Setup Utility“ na stránce 51. Smazání...
  • Page 52 10. Přesuňte propojku pro vymazání paměti CMOS a obnovení původních hodnot zpět do standardní polohy (kontakty 1 a 2). 11. Vraťte zpět všechny součásti a připojte všechny kabely, které jste odstranili nebo odpojili. 12. Vraťte zpět kryt počítače a připojte zpět všechny kabely. Viz „Dokončení výměny součástí“ na stránce 40. 13.
  • Page 53: Kapitola 3. Informace O Obnově

    Rescue and Recovery, aby bylo možné používat jeho funkce. Program Rescue and Recovery nainstalujete takto: a. Klepněte na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools a poklepejte na Vylepšené možnosti zálohování a obnovy. b. Postupujte podle pokynů na obrazovce.
  • Page 54: Použití Média Pro Obnovu

    V systému Windows 7 vytvoříte média pro obnovu klepnutím na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery Disks. Dále postupujte podle pokynů na obrazovce. Použití média pro obnovu Tato část obsahuje pokyny pro použití média pro obnovu v operačním systému Windows 7.
  • Page 55: Provedení Operace Obnovy

    1. Na pracovní ploše operačního systému Windows klepněte na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Vylepšené možnosti zálohování a obnovy. Otevře se program Rescue and Recovery. 2. V hlavním okně programu Rescue and Recovery klepněte na Launch advanced Rescue and Recovery.
  • Page 56: Vytvoření A Použití Záchranného Média

    Tato část obsahuje pokyny pro vytvoření záchranného média v operačním systému Windows 7. Záchranné médium vytvoříte v systému Windows 7 takto: 1. Na pracovní ploše operačního systému Windows klepněte na Start ➙ Všechny programy ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Vylepšené možnosti zálohování a obnovy. Otevře se program Rescue and Recovery.
  • Page 57: Použití Záchranného Média

    Ovladače zařízení pro zařízení instalovaná z výroby jsou umístěny na pevném disku (obvykle na jednotce C:) v adresáři SWTOOLS\DRIVERS. Nejnovější verze ovladačů zařízení pro zařízení instalovaná ve výrobě jsou dostupné také na webové stránce http://www.lenovo.com/support. Další ovladače zařízení naleznete na discích dodaných s jednotlivými zařízeními.
  • Page 58: Řešení Problémů S Obnovou

    Řešení problémů s obnovou Nelze-li spustit pracovní plochu Rescue and Recovery nebo operační systém Windows, můžete: • Použít záchranné médium pro spuštění pracovní plochy Rescue and Recovery. Viz „Vytvoření a použití záchranného média“ na stránce 48. • Použít médium pro obnovu, pokud selhaly všechny ostatní metody obnovy a potřebujete obnovit obsah jednotky pevného disku do stavu z výroby.
  • Page 59: Kapitola 4. Použití Konfiguračního Programu Setup Utility

    Pro nastavení hesla pro spuštění a hesla administrátora slouží tyto položky nabídky: • Set Power-On Password • Set Administrator Password Pro používání počítače není nutné nastavit heslo. Používání hesla však zvyšuje bezpečnost počítače. Pokud se rozhodnete heslo nastavit přečtěte si následující části. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 60: Doporučení Týkající Se Hesel

    Doporučení týkající se hesel Heslo může být libovolná kombinace až 16 (1 až 16) písmen a číslic. Z bezpečnostních důvodů se doporučuje použít silné heslo, které nemůže být snadno rozluštěno. Silné heslo nastavíte podle těchto pokynů: Poznámka: Hesla konfiguračního programu Setup Utility nerozlišují velká a malá písmena. •...
  • Page 61: Výběr Spouštěcího Zařízení

    SATA Controller Pokud je tato položka nastavena na hodnotu Disabled, jsou všechna zařízení připojená k řadiči SATA (například jednotka pevného disku nebo optická mechanika) vypnuta a nebudou zobrazena v konfiguraci systému. USB Setup Tato položka slouží k nastavení portů USB. Zařízení...
  • Page 62: Ukončení Konfiguračního Programu Setup Utility

    1. Spusťte konfigurační program Setup Utility. Viz „Spuštění konfiguračního programu Setup Utility“ na stránce 51. 2. Vyberte Startup ➙ Primary Boot Sequence. Přečtěte si informace zobrazené na pravé straně obrazovky. 3. Vyberte první zaváděcí zařízení, druhé zaváděcí zařízení atd. 4. Klávesou Esc se vraťte do nabídky Startup. Vyberte zařízení pro seznamy Automatic Boot Sequence a Error Boot Sequence.
  • Page 63: Kapitola 5. Aktualizace Systémových Programů

    Lenovo provádí změny a vylepšení testu POST a kódu BIOS. Po vydání jsou aktualizace dostupné na webové stránce Lenovo na adrese http://www.lenovo.com jako stáhnutelné soubory. Návody pro použití aktualizací...
  • Page 64: Aktualizace Kódu Bios Z Operačního Systému

    6. Aktualizaci dokončete podle pokynů na obrazovce. Po dokončení aktualizace vyjměte disk z optické jednotky. Aktualizace kódu BIOS z operačního systému Poznámka: Společnost Lenovo stále vylepšuje své webové stránky. Obsah webových stránek se proto může bez oznámení změnit, včetně obsahu uvedeného v následujícím postupu. Kód BIOS aktualizujte z operačního systému takto: 1.
  • Page 65 12. Vraťte zpět všechny součásti a připojte všechny kabely, které jste odstranili nebo odpojili. 13. Vraťte zpět kryt počítače a připojte zpět napájecí šňůry a všechny externí kabely. Viz „Dokončení výměny součástí“ na stránce 40. 14. Zapněte počítač a vyjměte disk z optické jednotky. Kapitola 5.
  • Page 66 Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 67: Kapitola 6. Programy Na Řešení Problémů A Diagnostiku

    Bezpečnostní pokyny a informace o záruce dodané s počítačem naleznete plné znění podmínek záruky a telefonní čísla na centra podpory a servisu. Aktuální telefonní čísla na centra servisu a podpory a kopii příručky ThinkCentre: Bezpečnostní pokyny a informace o záruce ve formátu PDF můžete získat na webové stránce společnosti Lenovo na adrese: http://www.lenovo.com/support Projev Akce Počítač...
  • Page 68: Diagnostické Programy

    Lenovo ThinkVantage Toolbox Program Lenovo ThinkVantage Toolbox pomáhá udržovat váš počítač, zvyšovat jeho bezpečnost, diagnostikovat problémy s počítačem, seznámí vás s inovativními technologiemi od Lenovo a pomáhá získat další informace o vašem počítači. Diagnostické funkce programu Lenovo ThinkVantage Toolbox lze použít pro testování...
  • Page 69: Čistění Myši

    Diagnostický disk vytvoříte takto: 1. Stáhněte si obraz (nazývaný obraz ISO) automaticky spouštěného zaváděcího disku s diagnostickým programem z webové stránky: http://www.lenovo.com/support 2. Diagnostický disk vytvořte ze staženého obrazu libovolným programem pro vypalování disků. Spuštění diagnostického programu z diagnostického disku Tato část popisuje použití...
  • Page 70 Kruhový uzávěr Kulička Plastové válečky Prostor pro kuličku Obyčejná myš naviguje ukazatel pomocí kuličky. Pokud se ukazatel nepohybuje plynule s myší, možná bude třeba myš vyčistit. Obyčejnou myš vyčistíte takto: 1. Vypněte počítač. 2. Odpojte kabel myši od počítače. 3. Otočte myš spodní stranou vzhůru. Otočte kruhový uzávěr do odemčené...
  • Page 71: Kapitola 7. Získání Informací, Podpory A Servisu

    Není-li na počítači nainstalován program Adobe Reader, zobrazí se při pokusu o prohlížení souboru ve formátu PDF příslušná zpráva a budete provedeni instalací programu Adobe Reader. 2. Další jazykové verze příručky jsou dostupné na webových stránkách podpory Lenovo na adrese: http://www.lenovo.com/support 3.
  • Page 72: Lenovo Welcome

    část Dodatek A „Upozornění“ na stránce 67. Webové stránky Lenovo (http://www.lenovo.com) Webové stránky Lenovo poskytují aktuální informace a služby, které vám pomohou při nákupu, upgradu a údržbě vašeho počítače. Můžete rovněž: • Nakupovat stolní a přenosné počítače, monitory, projektory, přechody na vyšší verze a doplňky pro váš...
  • Page 73: Použití Dokumentace A Diagnostických Programů

    Lenovo nebo prodejce vám v takovém případě poskytne vybrané aktualizace Následující položky záruka nepokrývá: • Výměnu nebo používání jiných dílů, než jsou díly Lenovo, nebo dílů Lenovo, na které se nevztahuje záruka. • Identifikaci příčiny softwarových problémů.
  • Page 74: Použití Ostatních Služeb

    Dostupnost konkrétní služby a její název se v různých zemích nebo regionech může lišit. Další informace o těchto službách naleznete na webových stránkách Lenovo na adrese: http://www.lenovo.com...
  • Page 75: Dodatek A. Upozornění

    Lenovo nemusí ve všech zemích nabízet produkty, služby a funkce popsané v tomto dokumentu. Informace o produktech a službách, které jsou momentálně ve Vaší zemi dostupné, můžete získat od zástupce Lenovo pro Vaši oblast. Žádný z odkazů na produkty, programové vybavení nebo služby Lenovo neznamená, ani z něj nelze vyvozovat, že smí...
  • Page 76: Upozornění Na Televizní Výstup

    Zpětné překládání a dekódování je zakázáno. Značka CE (European conformance) Ochranné známky Lenovo, logo Lenovo, PS/2, Rescue and Recovery, ThinkCentre a ThinkVantage jsou ochranné známky Lenovo v USA a případně v dalších jiných zemích. Microsoft a Windows jsou ochranné známky společností skupiny Microsoft.
  • Page 77: Rejstřík

    Setup Utility, ukončení smazání kryt počítače ztracené nebo zapomenuté odstranění heslo administrátora kryt počítače, instalace heslo pro spuštění heslo, ochrana Lenovo Customer Support Center Lenovo ThinkVantage Toolbox informace Lenovo ThinkVantage Tools bezpečnost Lenovo Welcome © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 78 POST a kódu BIOS, zotavení software sériový port zálohování, operace servis zařízení, ovladače a podpora zaváděcí blok, obnova Lenovo Customer Support Center obnova, vytvoření a použití média získání obyčejná myš sestava chladiče a větráku odstranění výměna kryt počítače sestava napájecího zdroje...
  • Page 79 © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 80 Uživatelská příručka ThinkCentre...
  • Page 82 Číslo PN: 0A22724 Printed in USA (1P) P/N: 0A22724 *0A22724*...

Table of Contents