Lenovo ThinkCentre A52 Kratka Navodila Za Uporabo Manual

(slovenian) quick reference guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A52:
Table of Contents

Advertisement

Kratka navodila za uporabo
Vsebina
- Pomembne varnostne informacije
- Garancija in ostala obvestila
- Namestitev računalnika
- Obnovitev programske opreme
- Odpravljanje težav in diagnostika
- Pomoč in servis
- Ponudba IBM-ove programske opreme
Lotus

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A52

  • Page 1 Kratka navodila za uporabo Vsebina - Pomembne varnostne informacije - Garancija in ostala obvestila - Namestitev računalnika - Obnovitev programske opreme - Odpravljanje težav in diagnostika - Pomoč in servis - Ponudba IBM-ove programske opreme Lotus...
  • Page 3 Kratka navodila za uporabo...
  • Page 4 Pred uporabo teh informacij in izdelka, na katerega se nanašajo, preberite naslednje: v “Pomembne varnostne informacije” na strani v v Dodatek B, “Lenovo - Izjava o omejeni garanciji”, na strani 35 v Dodatek D, “Obvestila”, na strani 67 Druga izdaja (november 2005) ©...
  • Page 5: Table Of Contents

    Pridobivanje informacij . . 19 Pridobivanje pomoči in servisa . . 19 Nakup dodatnih storitev . . 21 Poglavje 5. Odpravljanje težav in diagnostika . . 23 Osnovno odpravljanje težav . . 23 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Nakup nadgradenj, dodatnih licenc in tehnične podpore . . 32 Naročilo CD-ja . . 32 Dodatek B. Lenovo - Izjava o omejeni garanciji . . 35 1. del - Splošni pogoji . . 35 Del 2 - Pogoji, značilni za posamezne države .
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    Izvajajte redne preglede računalnika in komponent, da odkrijete morebitne poškodbe, dotrajanost ali znake nevarnosti. Če kakorkoli dvomite v stanje komponente, ne uporabljajte izdelka. Za navodila, kako pregledati in po potrebi © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 8: Splošne Varnostne Smernice

    Izdelek je na kakršenkoli način padel ali se poškodoval. v Izdelek, ki ob upoštevanju navodil za uporabo ne deluje pravilno. Opomba: Če opazite takšno stanje pri izdelku, ki ga ni proizvedla družba Lenovo oz. ki ga ni za njo proizvedel drug proizvajalec (npr. podaljšek), tak izdelek prenehajte uporabljati, dokler od proizvajalca ne dobite nadaljnjih navodil ali dokler ne dobite primerne zamenjave.
  • Page 9 Čeprav po izklopu napajalnega kabla v računalniku ni nobenih premikajočih se delov, se za ustrezno certificiranje UL zahtevajo naslednja opozorila. Nevarnost Nevarni premikajoči se deli. Ne dotikajte se s prsti in drugimi deli telesa. Pozor Pred zamenjavo dela CRU izklopite računalnik in počakajte 3 do 5 minut, da se računalnik ohladi, preden odprete pokrov.
  • Page 10 ThinkPad, uporabljajo baterije, ki jih je mogoče ponovno napolniti in ki zagotavljajo napajanje za sistem pri uporabi v prenosnem načinu. Združljivost baterij, ki jih je za uporabo z vašim izdelkom dobavila družba Lenovo, je preizkušena. Zamenja se jih lahko samo z odobrenimi deli.
  • Page 11 Baterije nikoli ne poskušajte odpreti ali popravljati. Ne mečkajte, luknjajte ali sežigajte baterij in ne povročajte kratkega stika na kovinskih kontaktih. Baterije ne izpostavljajte vodi ali drugim tekočinam. Baterije ponovno polnite dosledno v skladu z navodili, vključenimi v dokumentacijo izdelka. Zloraba baterije in nepravilna uporaba lahko povzročita pregretje baterije, kar lahko privede do “uhajanja”plinov ali plamena iz baterij.
  • Page 12: Dodatne Varnostne Informacije

    v Odstranite prah iz odprtin in rež v ohišju. Računalnike v prašnih prostorih ali območjih z visoko prehodnostjo osebja je treba čistiti pogosteje. v Ne ovirajte ali omejujte pretoka zraka na sprednjem delu računalnika. v Ne ovirajte odprtin za pretok zraka na zadnji strani računalnika. v Ne nameščajte ali uporabljajte računalnika znotraj pohištva, saj lahko to poveča nevarnost pregrevanja.
  • Page 13: Opozorilo Za Litijevo Baterijo

    v Preden odprete pokrove naprav, odklopite vse priključene napajalne kable, telekomunikacijske sisteme, omrežja in modeme, razen v primeru, da je v postopkih za namestitev in konfiguracijo navedeno drugače. v Če nameščate, premikate ali odpirate pokrove tega izdelka ali priključenih naprav, povežite in prekinite povezavo kablov tako, kot je opisano v naslednji tabeli.
  • Page 14: Izjava O Ustreznosti Laserja

    v Nikoli ne priklapljajte telefonskega vtikača na mokrih prostorih, razen če ni za to posebej oblikovan. v Ne dotikajte se neizoliranih žic ali terminalov, če je telefonska linija priključena na omrežni vmesnik. v Pri nameščanju ali popravljanju telefonskih linij bodite previdni. v Med nevihto ne uporabljajte telefona (razen brezžičnega), ker zaradi strele lahko pride do električnega šoka.
  • Page 15: Izjava O Napajalniku

    Izjava o napajalniku Nikoli ne odstranjujte pokrova z napajalnika ali kateregakoli drugega dela z naslednjo oznako. V komponenti s to oznako so prisotne nevarne ravni napetosti, toka in energije. Znotraj teh komponent ni delov za servisiranje. Če sumite na težavo s katerim od teh delov, se obrnite na serviserja.
  • Page 16 Kratka navodila za uporabo...
  • Page 17: Dodatna Pomoč

    Navodila za namestitev in odstranjevanje delov CRU v Publikacije v Informacije o odpravljanju težav v Informacije o delih v Datoteke za prenos in gonilniki v Povezave do drugih uporabnih virov informacij v Seznam telefonskih številk za podporo © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 18 Kratka navodila za uporabo...
  • Page 19: Poglavje 1. Ureditev Delovnega Prostora

    čim manjša. Celo svetloba, ki se odbija od bleščečih površin, lahko povzroča na zaslonu moteče odseve. Če je le mogoče, naj bo postavljen monitor v pravem kotu glede na okna in druge izvore svetlobe. Zmanjšajte premočno osvetlitev, če je potrebno tako, da © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 20 izključite luči ali uporabite žarnice z manjšo močjo. Če namestite zaslon poleg okna, z zavesami ali roletami preprečite vdor sončne svetlobe. Ker se svetloba čez dan spreminja, boste morda morali prilagoditi krmilna elementa za svetlost in kontrast na monitorju. Če se ni mogoče izogniti odsevom ali prilagoditi svetlobe, vam bo morda pomagal filter proti bleščanju.
  • Page 21: Poglavje 2. Namestitev Računalnika

    3. Kabel miške ima lahko standarden konektor za miško 1 ali USB konektor 2 . Kabel miške povežite z ustreznim konektorjem za miško. 4. Povežite kabel monitorja s konektorjem monitorja na računalniku. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 22 v Če imate monitor SVGA (Standard Video Graphics Array), povežite kabel s konektorjem, kot prikazuje slika. Opomba: Če ima vaš model dva konektorja za monitor, uporabite konektor na vmesniku AGP (accelerated graphics port). v Če imate monitor z vmesnikom za digitalni video (DVI), kabel priključite na konektor, kot prikazuje slika.
  • Page 23 6. Če imate avdio naprave, jih priključite s pomočjo naslednjih navodil. Za dodatne informacije o zvočnikih preglejte koraka 7 in 8. 1 Avdio vhod Ta konektor sprejema zvočne signale z zunanje zvočne naprave, kot je na primer stereo sistem. 2 Avdio izhod Ta konektor pošilja zvočne signale z računalnika na zunanje naprave, kot so aktivni stereo zvočniki.
  • Page 24 139 4 13 94 1 USB S temi konektorji priključite napravo, ki zahteva USB povezavo, kot je miška, skener, tiskalnik ali dlančnik (PDA). 2 Zaporedni Ta konektor uporabite za priključitev zunanjega modema, zaporednega konektor tiskalnika ali kakšne druge naprave, ki uporablja 9-pinski zaporedni konektor.
  • Page 25: Vključitev Napajanja

    Opomba: Za dodatne informacije o konektorjih zaženite program ThinkVantage Productivity Center na namizju računalnika. Vključitev napajanja Najprej vklopite monitor in druge zunanje naprave, nato pa vklopite še računalnik. Ko je samotest ob vklopu (POST) končan, se okno z logotipom zapre. Če imate na računalniku vnaprej nameščeno programsko opremo, se zažene program na namestitev programske opreme.
  • Page 26: Posodobitve Operacijskega Sistema

    v Zapišite si tip, model in serijsko številko računalnika. Če potrebujete pomoč servisa ali tehnično podporo, boste najverjetneje morali podati te informacije. Preglejte “Zapisovanje informacij o računalniku” na strani 9. Ta Kratka navodila hranite na varnem mestu. To je edina publikacija, ki vsebuje pomembne informacije o vnovičnem nameščanju tovarniško nameščene programske opreme.
  • Page 27: Zaustavitev Računalnika

    2. Med zagonom računalnika večkrat pritisnite tipko F1, da odprete pripomoček za nastavitev. Opomba: Če je bilo določeno geslo, se programski meni pripomočka za nastavitev ne prikaže, dokler ne vnesete gesla. Za dodatne informacije o programu Setup Utility (Pripomoček za nastavitev) si oglejte Navodila za uporabo. Ko POST zazna, da je bila strojna oprema odstranjena ali na novo nameščena, se lahko pripomoček za nastavitev v določenih primerih zažene samodejno.
  • Page 28 ______________________________________________ Datum nakupa ______________________________________________ Računalnik lahko prek interneta registrirate na naslednji spletni strani: http://www.lenovo.com/register Z registracijo računalnika pridobite naslednje ugodnosti: v Hitrejše storitve ob klicanju servisa v Obveščanje o brezplačni programski opremi in posebnih promocijskih ponudbah Dodatne informacije o registraciji računalnika poiščite v pomoči Access Help v programu ThinkVantage Productivity Center (Center za produktivnost ThinkVantage).
  • Page 29: Poglavje 3. Obnovitev Programske Opreme

    želite obnoviti računalnik, ali kot zadnja možnost, da usposobite računalnik za delovanje, ko niste uspeli z nobeno drugo metodo za obnovitev. Priporočamo, da čimprej ustvarite niz plošč za obnovitev izdelka. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 30: Varnostne Kopije In Obnovitev

    Opomba: Licenca za sistem Microsoft Windows vam dovoljuje izdelavo samo enega niza plošč za obnovitev izdelka, zato je pomembno, da plošče, ko jih ustvarite, hranite na varnem mestu. Plošče za obnovitev izdelka ustvarite na naslednji način: 1. Na namizju Windows kliknite Start, All Programs (Vsi programi), ThinkVantage, Create Recovery Media (Ustvari obnovitvene medije), nato izberite Create a set of Product Recovery discs now (Ustvari niz plošč...
  • Page 31: Uporaba Delovnega Prostora Rescue And Recovery

    v Na omrežni pogon v Na zapisljive CD ali DVD plošče (za to možnost je potreben pogon za zapisovanje CD ali DVD plošč) Ko ste izdelali varnostne kopije trdega diska, lahko obnovite celotno vsebino trdega diska, samo izbrane datoteke ali samo operacijski sistem in aplikacije Windows. Varnostne kopije izdelate na naslednji način: 1.
  • Page 32 v Obnovitev trdega diska iz varnostne kopije Rescue and Recovery: Ko ste izvedli postopek varnostnega kopiranja z uporabo programa Rescue and Recovery, lahko iz delovnega prostora Rescue and Recovery izvajate obnovitvene postopke tudi, če ni mogoče zagnati operacijskega sistema Windows. v Obnovitev trdega diska na tovarniško vsebino: Delovni prostor Rescue and Recovery omogoča obnovitev celotne vsebine trdega diska na enako stanje, v katerem je bil računalnik dobavljen iz tovarne.
  • Page 33: Reševanje Težav Pri Obnovitvi

    Opombe za delo po obnovitvi Opombe: 1. Po obnovitvi trdega diska na prvotno tovarniško vsebino bo morda treba ponovno namestiti gonilnike za nekatere naprave. Oglejte si “Obnovitev ali namestitev gonilnikov naprav” na strani 17. 2. Na nekaterih računalnikih je vnaprej nameščena zbirka programov Microsoft Office ali Microsoft Works.
  • Page 34: Ustvarjanje In Uporaba Obnovitvenih Medijev

    Obnovitveno disketo ustvarite na naslednji način: 1. Če še nimate vzpostavljene internetne povezave, jo vzpostavite. 2. Odprite internetni brskalnik in obiščite naslednji spletni naslov: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. V disketni pogon A vstavite prazno disketo. 4. Dvokliknite na datoteko za obnovitev, rnrrepair.exe, nato sledite navodilom na zaslonu.
  • Page 35: Obnovitev Ali Namestitev Gonilnikov Naprav

    Najnovejši gonilniki naprav za tovarniško nameščene naprave so na voljo tudi na internetu na naslovu http://www.lenovo.com/think/support/. Za obnovitev gonilnika naprave za tovarniško nameščeno napravo storite naslednje: 1. Zaženite računalnik in operacijski sistem.
  • Page 36: Nastavitev Naprave Za Obnovitev V Zagonskem Zaporedju

    strojne opreme pozove, da vnesete gonilnik naprave, ki ga želite namestiti, kliknite Have Disk (Imam disketo) in Browse (Prebrskaj). Nato v podmapi naprav izberite ustrezno datoteko gonilnika naprave (.inf). v V podmapi naprave poiščite datoteko setup.exe. Dvokliknite SETUP.EXE in sledite navodilom na zaslonu. Nastavitev naprave za obnovitev v zagonskem zaporedju Preden zaženete obnovitev iz CD ali DVD plošče, USB trdega diska ali katerekoli druge zunanje naprave, je treba najprej spremeniti zagonsko zaporedje s pripomočkom za...
  • Page 37: Poglavje 4. Pridobivanje Informacij, Pomoči In Servisa

    Če potrebujete pomoč, servis ali tehnično podporo ali pa želite le dodatne informacije o izdelkih Lenovo, vam je na voljo široka paleta virov pomoči družbe Lenovo. To poglavje vsebuje informacije o tem, kam se obrniti za dodatne informacije o družbi Lenovo, njenih izdelkih, kaj storiti v primeru težav z računalnikom in na koga se obrniti za servisno...
  • Page 38: Klicanje Servisa

    Lenovo, bo izvedel izbrane tehnične spremembe, ki so na voljo in ki se nanašajo na vašo strojno opremo. V garancijo ni vključeno naslednje: v Zamenjava ali uporaba delov, ki jih ni proizvedla družba Lenovo oz. niso bili za njo proizvedeni, ali deli Lenovo brez garancije. v Identifikacija težav s programsko opremo.
  • Page 39: Nakup Dodatnih Storitev

    Če želite ugotoviti, ali je vaš računalnik primeren za mednarodni garancijski servis, in prikazati seznam držav, kjer je servis na voljo, obiščite http://www.lenovo.com/think/support, kliknite Warranty (Garancija) in sledite navodilom na zaslonu. Za tehnično pomoč pri namestitvi (ali s tem povezana vprašanja) servisnih paketov za prednameščene izdelke Microsoft Windows obiščite spletno stran za podporne storitve za...
  • Page 40 Kratka navodila za uporabo...
  • Page 41: Poglavje 5. Odpravljanje Težav In Diagnostika

    PCI-express (PCI-e) in ne na tistega na zadnji strani osnovne plošče. Oglejte si korak 4 na strani 3. Če težave ne morete odpraviti, pokličite servisno službo. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 42: Diagnostični Indikatorji Za Napajalnik In Sistemsko Ploščo

    Simptom Dejanje Tipkovnica ne deluje. Preverite: Računalnik se ne odziva na v Ali sta računalnik in zaslon vključena in ali sta krmilna elementa tipkovnico. za svetlost in kontrast pravilno nastavljena. v Ali je tipkovnica pravilno priključena na konektor na računalniku. v Ali se je katera od tipk zataknila.
  • Page 43: Diagnostika Pc Doctor For Dos

    V delovnem prostoru Rescue and Recovery lahko ustvarite tudi zagonske diagnostične diskete. S spletne strani http://www.lenovo.com/think/support/ lahko prenesete najnovejšo različico diagnostičnega programa. V polje Use Quick Path vnesite tip računalnika in kliknite Go, da poiščete datoteke za prenos, ki so primerne za vaš računalnik.
  • Page 44: Kode Napak

    6. Ko vas računalnik pozove, prazno formatirano disketo vstavite v disketni pogon in sledite navodilom na zaslonu. Opombe: 1. S spletne strani http://www.lenovo.com/think/support/ lahko prenesete najnovejšo različico diagnostičnega programa. V polje Use Quick Path vnesite tip računalnika in tako poiščite datoteke za prenos, primerne za vaš računalnik.
  • Page 45 v Če obstaja več kod napak, težave vedno rešujte v vrstnem redu, v katerem so se prikazale kode napak. Običajno boste z rešitvijo prve kode napake rešili tudi nadaljnje. v Če kode napake ne najdete v naslednji tabeli, bo potrebno podrobnejše odpravljanje napak.
  • Page 46 Koda Opis Dejanje A change in device configuration Disketni pogon je bil dodan ali odstranjen. occured. (Prišlo je do spremembe v v Obnovite originalno strojno opremo. konfiguraciji naprave.) v Z uporabo pripomočka za nastavitev sprejmite novo konfiguracijo. Če težave ne morete odpraviti, pokličite servisno službo.
  • Page 47: Kode Piskov Pri Post

    Kode piskov pri POST Drug način, da vas POST obvesti o napakah, je prek zaporedja slišnih piskov. Vzorec piskov predstavlja številsko vrednost in nudi dodatne informacije o mestu možne težave. Sledijo najbolj pogoste kode piskov POST, ki jih lahko zaslišite ob zagonu računalnika. Vzorec piska Opis Dejanje...
  • Page 48 Kratka navodila za uporabo...
  • Page 49: Dodatek A. Ponudba Programske Opreme Ibm Lotus

    Lotus SmartCenter – urejevalnik internetnih informacij Podpora strankam Za informacije o podpori in telefonske številke za pomoč pri namestitvi programske opreme obiščite http://www.lenovo.com/think/support. Za nakup tehnične podpore po začetni podpori pri namestitvi obiščite http://www.lotus.com/passport. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 50: Mednarodna Licenčna Pogodba

    Mednarodna licenčna pogodba Licenčna programska oprema v tej ponudbi ne vključuje nadgradenj programske opreme ali tehnične podpore in je podvržena pogojem IBM-ove mednarodne programske licenčne pogodbe (IPLA), ki je priložena programski opremi. Vaša uporaba programov Lotus SmartSuite in Lotus Notes iz te ponudbe je pogojena s sprejetjem pogojev te ponudbe in IPLA.
  • Page 51 – Poštni naslov: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program P.O. Box 3118 Cumbernauld, Scotland, G68 9JX Z vprašanji glede naročila se obrnite na: ibm_smartsuite@modusmedia.com v V državah Tihomorske Azije: – Prek interneta: http://smartsuite.modusmedia.com – Poštni naslov: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program Modus Media International eFulfillment Solution Center 750 Chai Chee Road...
  • Page 52 Kratka navodila za uporabo...
  • Page 53: Dodatek B. Lenovo - Izjava O Omejeni Garanciji

    3. delu - Garancijske informacije. Datum računa ali potrdila o nakupu velja kot datum namestitve, razen če družba Lenovo ali prodajalec ne določi drugače. Če družba Lenovo ne določi drugače, garancija velja samo v državi ali regiji nakupa računalnika.
  • Page 54 Lenovo ne odgovarja; in v uporabe izdelkov drugih proizvajalcev, vključno s tistimi, ki jih družba Lenovo na vašo željo priskrbi ali vgradi v računalnik Lenovo.
  • Page 55 (c) da je takšna obdelava v skladu z zakoni o osebnih podatkih. Omejitev odgovornosti Družba Lenovo odgovarja za izgubo ali poškodbo računalnika samo, ko se ta nahaja pri ponudniku storitev, ali med transportom računalnika (v primerih, ko je družba Lenovo odgovorna za stroške prevoza).
  • Page 56: Del 2 - Pogoji, Značilni Za Posamezne Države

    OMEJITEV ALI IZKLJUČITEV ZA VAS NE VELJA. Pristojno pravo Vi in družba Lenovo se strinjate z veljavo zakonov države nakupa računalnika za upravljanje, razlago in uveljavljanje vseh pravic, dolžnosti in obveznosti družbe Lenovo ali vas, ki izhajajo iz ali so v zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, ne glede na neskladje zakonskih načel.
  • Page 57 Pristojnost sodne oblasti: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reševanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, so pristojni izključno sodniki in sodišča sodnega okraja Lima, Cercado. Dodatek B. Lenovo - Izjava o omejeni garanciji...
  • Page 58 Omejitev odgovornosti:Temu poglavju je dodano naslednje besedilo: Če družba Lenovo krši pogoj ali garancijo, ki jo predpisuje zakon o trgovski praksi iz leta 1974 ali podobna zakonodaja, je odgovornost družbe Lenovo omejena na popravilo ali...
  • Page 59 Pristojno pravo: Naslednje besedilo zamenjuje "zakoni države nakupa računalnika" v prvem stavku: zakoni Hongkonga, posebne upravne regije Kitajske. INDIJA Omejitev odgovornosti: Naslednje je zamenjava za točki 1 in 2 v tem razdelku: Dodatek B. Lenovo - Izjava o omejeni garanciji...
  • Page 60 Lenovo; in 2. v primeru druge dejanske škode zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani družbe Lenovo v skladu ali zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, je predmet zahtevka znesek, ki ste ga plačali za računalnik. Arbitraža: Pod tem naslovom je dodano naslednje besedilo: Za dokončno reševanje sporov, ki izvirajo iz ali v zvezi s to izjavo o omejeni garanciji, je...
  • Page 61 3 petega odstavka. EVROPA, BLIŽNJI VZHOD, AFRIKA (EMEA) NASLEDNJE DOLOČBE VELJAJO ZA VSE DRŽAVE EMEA: Pogoji te izjave o omejeni garanciji veljajo za računalnike, kupljene pri družbi Lenovo ali njenem prodajalcu. Pridobitev garancijskega servisa Dodajte naslednji odstavek v Zahodna Evropa (Andora, Avstrija, Belgija, Ciper, Češka...
  • Page 62 Poljskem, v Romuniji, Rusiji, na Slovaškem, v Sloveniji ali Ukrajini, vam je garancijski servis na voljo v vseh teh državah s strani ponudnika storitev, pod pogojem, da je računalnik bil objavljen in dan na tržišče s strani družbe Lenovo v državi, v kateri želite pridobiti servis.
  • Page 63 Dunaju (dunajska pravila) dokončno rešujejo trije razsodniki, imenovani v skladu s temi pravili. Arbitraža se izvrši na Dunaju v Avstriji, uradni jezik postopka pa je angleščina. Odločitev razsodnikov je dokončna in obvezujoča za obe strani. Zato se v Dodatek B. Lenovo - Izjava o omejeni garanciji...
  • Page 64 598 (2) avstrijskega zakonika o civilnih postopkih obe strani izrecno odpovedujeta uporabi odstavka 595 (1), št. 7 zakonika. Vendar družba Lenovo lahko sproži postopke na pristojnem sodišču v državi namestitve. V Estoniji, Latviji in Litvi se vsi spori v zvezi s to izjavo o omejeni garanciji rešujejo z arbitražnim postopkom v Helsinkih na Finskem v skladu s takrat veljavnimi arbitražnimi...
  • Page 65 (če je krivec družba Lenovo) in ne presega zneska, ki ste ga plačali za računalnik, ki je povzročil škodo.
  • Page 66 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo zamenjuje točko 2 tega poglavja: glede zneskov za dejansko odškodnino za neposredno škodo je odgovornost družbe Lenovo omejena na skupen znesek, ki ste ga plačali za računalnik, ki je predmet zahtevka. Veljavnost za dobavitelje, prodajalce in ponudnike storitev (nespremenjeno).
  • Page 67 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje tega poglavja: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
  • Page 68 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo v celoti zamenjuje pogoje tega poglavja: Za namene tega poglavja pomeni “kršitev” katerokoli dejanje, izjavo, opustitev ali malomarnost s strani družbe Lenovo v zvezi ali povezavi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, za katerega družba Lenovo odgovarja, pogodbeno ali odškodninsko.
  • Page 69: Del 3 - Garancijske Informacije

    Garancijsko obdobje se lahko razlikuje glede na državo ali regijo in je določeno v spodnji tabeli. OPOMBA: ″Regija″ pomeni posebna upravna regija Kitajske Hongkong ali Makao. Garancijsko obdobje 1 leta za dele in 1 leta za delo pomeni, da družba Lenovo zagotavlja garancijski servis v enoletnem garancijskem obdobju. Vrste garancijskega računal.
  • Page 70 Vrste garancijskega računal. Država ali regija nakupa Garancijski rok servisa 8289 ZDA, Kanada, Latinska Amerika, Delo in delo - 1 leto Argentina, Evropa, Bližnji vzhod, Afrika, Bangladeš, Indija, Indonezija, Malezija, Filipini, Singapur, Šrilanka, Vietnam, Brunej, Tajska, Avstralija, Nova Zelandija, LRK (Kitajska), Koreja in Kitajska (P.U.R.
  • Page 71 Malezija, Filipini, Singapur, Šrilanka, Vietnam, Brunej, Tajska, Avstralija, Nova Zelandija, LRK (Kitajska) in Koreja Latinska Amerika, Argentina, Kitajska Delo in delo - 1 leto (P.U.R. Hongkong) in Tajvan Japonska Delo in delo - 1 leto Dodatek B. Lenovo - Izjava o omejeni garanciji...
  • Page 72 Vrste garancijskega računal. Država ali regija nakupa Garancijski rok servisa 8340 ZDA, Kanada, Evropa, Bližnji vzhod, Deli in delo - 1 leto Afrika, Bangladeš, Indija, Indonezija, Malezija, Filipini, Singapur, Šrilanka, Vietnam, Brunej, Tajska, Avstralija, Nova Zelandija, LRK (Kitajska) in Koreja Latinska Amerika, Argentina, Kitajska Delo in delo - 1 leto (P.U.R.
  • Page 73 ZDA, Kanada, Argentina, Evropa, Deli in delo - 3 leta Bližnji vzhod, Afrika, Bangladeš, Indija, Indonezija, Malezija, Filipini, Singapur, Šrilanka, Vietnam, Brunej, Tajska, Avstralija, Nova Zelandija, LRK (Kitajska), Koreja, Kitajska (P.U.R. Hongkong) in Tajvan Dodatek B. Lenovo - Izjava o omejeni garanciji...
  • Page 74 Vrste garancijskega računal. Država ali regija nakupa Garancijski rok servisa 8784 ZDA, Kanada, Latinska Amerika, Deli - 3 leta Bangladeš, Indija, Indonezija, Malezija, Filipini, Singapur, Šrilanka, Vietnam, Delo - 1 leto Brunej, Tajska, LRK (Kitajska), Koreja, Kitajska (P.U.R. Hongkong) in Tajvan Evropa, Bližnji vzhod, Afrika Deli in delo - 3 leta Avstralija, Nova Zelandija...
  • Page 75 CRU vrniti. Če je vračilo dela potrebno, 1) so navodila in embalaža za vračanje priložena nadomestnemu delu CRU, in 2) za nadomestni del CRU vam bo izstavljen račun, če družba Lenovo okvarjenega dela CRU ne prejme v roku 30 dni po tem, ko ste prejeli nadomestni del.
  • Page 76 Združenih državah Amerike pokličite 1-800-IBM-SERV (426-7378). Za ostale države si oglejte spodnje številke. Svetovni seznam telefonskih številk Navedene telefonske številke lahko spremenimo brez vnaprejšnjega obvestila. Za najnovejše telefonske številke obiščite http://www.lenovo.com/think/support in kliknite Support phone list (Seznam telefonskih številk za podporo). Država ali regija Telefonska številka...
  • Page 77 številka: +91-80-2678-8940 (angleščina) Indonezija 800-140-3555 +62-21-251-2955 (angleščina, bahasa, indonezijščina) Irska Podpora za vzpostavitev delovanja: 01-815-9202 Garancijski servis in podpora: 01-881-1444 (angleščina) Italija Podpora za vzpostavitev delovanja: 02-7031-6101 Garancijski servis in podpora: +39-800-820094 (italijanščina) Dodatek B. Lenovo - Izjava o omejeni garanciji...
  • Page 78 Država ali regija Telefonska številka Japonska Namizni računalniki: Brezplačna številka: 0120-887-870 Za mednarodne klice: +81-46-266-4724 ThinkPad: Brezplačna številka: 0120-887-874 Za mednarodne klice: +81-46-266-4724 Obe zgornji številki bosta odgovorjeni z govornim pozivom v japonščini. Za telefonsko podporo v angleškem jeziku je treba počakati na konec govornega poziva v japonščini, potem pa se oglasi operater.
  • Page 79: Garancijski Dodatek Za Mehiko

    Za južno regijo in Hošiminh: 84-8-829-5160 (angleščina, vietnamščina) Garancijski dodatek za Mehiko Ta dodatek predstavlja del izjave o omejeni garanciji družbe Lenovo in velja izključno za izdelke, ki so v prodaji na območju Mehike. V primeru sporov veljajo pogoji tega dodatka.
  • Page 80 Col. Club de Golf Atlas El Salto, Jalisco, México C.P. 45680, Tel. 01-800-3676900 Trženje: Lenovo de México, Comercialización y Servicios, S. A. de C. V. Alfonso Nápoles Gándara No 3111 Parque Corporativo de Peña Blanca Delegación Álvaro Obregón México, D.F., México C.P.
  • Page 81: Dodatek C. Deli, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Cru-Ji)

    Dodatek C. Deli, ki jih lahko zamenja stranka (CRU-ji) Navodila za zamenjavo CRU-jev glede na tip računalnika se nahajajo v spodaj navedenem referenčnem gradivu. Opomba: Uporabite samo dele, ki jih je dobavila družba Lenovo 8289, 8298, 8328, 8341, 8344, 8382 Navodila za...
  • Page 82 8287, 8299, 8327, 8296, 8340, 8343, 8381, 8782, 8783, 8784, 8785, 8786, 8788 Navodila za Kratka navodila za Navodila za zamenjavo strojne uporabo uporabo opreme Zvočnik Optični pogon Disketnik CRU-ji nivoja 2 Hladilno telo Trdi disk Procesor Sistemska plošča Sklop sistemskega ventilatorja Napajalnik 8288, 8297, 8326, 8329, 8342, 8380,...
  • Page 83 (Elektronske knjige), da poiščete navodila za zamenjavo strojne opreme. v Elektronska navodila za zamenjavo strojne opreme so na voljo tudi na podporni strani družbe Lenovo na naslovu http://www.lenovo.com/think/support. Za dostop do ustreznih navodil za zamenjavo strojne opreme morate vnesti informacije o tipu računalnika.
  • Page 84 Kratka navodila za uporabo...
  • Page 85: Dodatek D. Obvestila

    Za informacije o izdelkih in storitvah, ki so trenutno na voljo na vašem področju, se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Lenovo. Navedbe izdelkov, programov ali storitev Lenovo ne pomenijo, da je dovoljena uporaba samo teh izdelkov, programov ali storitev. Uporabite lahko katerikoli funkcionalno enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krši pravic do intelektualne lastnine družbe Lenovo.
  • Page 86: Obvestilo O Televizijskem Delovanju

    Spletne strani, ki niso last družbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in ne pomenijo, da so nadomestilo spletnih strani družbe Lenovo. Vsebina teh spletnih strani, ki jih uporabljate na lastno odgovornost, ni del gradiva za ta izdelek Lenovo. Vsi podatki o učinkovitosti, ki jih ta dokument vsebuje, so bili pridobljeni v nadzorovanem okolju.
  • Page 87: Obvestila O Elektronskih Emisijah

    Za pomoč se obrnite na pooblaščenega trgovca ali servisnega zastopnika. Družba Lenovo ni odgovorna za razne radijske ali televizijske motnje, ki jih povzroči uporaba nepriporočenih kablov ali konektorjev ali nepooblaščeno spreminjanje ali popravljanje te opreme. Nepooblaščeno spreminjanje lahko razveljavi pooblastilo uporabniku za uporabo opreme.
  • Page 88: Izjava O Skladnosti S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

    Ta izdelek izpolnjuje zaščitne zahteve Direktive Sveta EU 89/336/EEC o harmonizaciji zakonov držav članic v zvezi z elektromagnetno združljivostjo. Družba Lenovo ne prevzema odgovornosti za nezmožnost izpolnjevanja zaščitnih zahtev zaradi nepriporočenega prilagajanja izdelka, vključno z nameščanjem kartic drugih proizvajalcev.
  • Page 89: Homologacija Kanadskega Ministrstva Za Komunikacije

    4. Vaše telefonsko podjetje lahko spremeni svoje pripomočke, opremo, operacije ali postopke, ki lahko vplivajo na pravilno delovanje vaše opreme. V tem primeru boste o tem vnaprej obveščeni, da boste lahko poskrbeli, da ne bo prišlo do prekinitve storitve. 5. Če imate s tem izdelkom težave, se obrnite na pooblaščenega prodajalca ali pokličite center za podporo strankam.
  • Page 90: Obvestilo O Napajalnem Kablu

    Za preprečitev električnega udara vedno uporabljajte napajalni kabel in vtič s primerno ozemljeno vtičnico. Napajalni kabli, ki se uporabljajo v ZDA in Kanadi, in ki jih je dobavila družba Lenovo, so popisani pri Underwriter’s Laboratories (UL) in potrjeni pri Canadian Standards Association (CSA).
  • Page 91 Številka dela napajalnega kabla Uporabljen v naslednjih državah in regijah 13F9979 Afganistan, Albanija, Alžirija, Andora, Angola, Armenija, Avstrija, Azerbajdžan, Belorusija, Belgija, Benin, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Burkina Faso, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kapverdski otoki, Centralnoafriška republika, Čad, Komori, Kongo (Demokratična republika) Kongo (Republika), Slonokoščena Obala, Hrvaška (Republika) Češka republika, Dahomej, Džibuti, Egipt, Ekvatorialna Gvineja, Eritreja, Estonija, Ethiopia, Finland, France, French Guyana, French Polynesia, Gabon, Gruzija, Nemčija, Grčija, Guadelupe, Gvineja, Gvineja Bissau,...
  • Page 92 OEEO. Tako se morebitni negativni vplivi omenjene opreme na okolje in zdravje ljudi zaradi prisotnosti nevarnih snovi zmanjšajo na minimalno raven. Za dodatne informacije o OEEO obiščite: http://www.lenovo.com/lenovo/environment. Kratka navodila za uporabo...
  • Page 94 Številka dela: 41D2676 Natisnjeno na Danskem (1P) P/N: 41D2676...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre m52e

Table of Contents