Lenovo ThinkCentre A58 User Manual
Lenovo ThinkCentre A58 User Manual

Lenovo ThinkCentre A58 User Manual

Dutch (user guide)
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A58:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 7522, 7560, 7610 en 7705

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A58

  • Page 1 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 7522, 7560, 7610 en 7705...
  • Page 3 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie en het gedeelte “Kennisgevingen”, op pagina 69 in dit boekje. Derde uitgave (oktober 2009) © Copyright Lenovo 2009.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 57 De muis vervangen. . 35 Diagnoseprogramma’s . . 58 Het vervangen van de onderdelen voltooien . . 35 Lenovo ThinkVantage Toolbox . . 59 Beveiligingsvoorzieningen installeren . . 37 Lenovo System Toolbox . . 59 Geïntegreerd kabelslot .
  • Page 6 Documentatie en diagnoseprogramma’s gebrui- Kennisgeving televisie-uitvoer . . 70 ken . . 65 Europees CE-symbool . . 70 Service aanvragen . . 65 Handelsmerken . . 70 Andere services . . 66 Extra services aanschaffen . 66 Trefwoordenregister ..71 Bijlage.
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Als u geen exemplaar meer hebt van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie, ® kunt u een PDF-versie downloaden vanaf de Support-website van Lenovo http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 8 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Overzicht Van Het Product

    SATA (Serial Advanced Technology Attachment) intern vaste-schijfstation v Optische-schijfstation (niet alle modellen) Videosubsysteem v Geïntegreerde grafische kaart voor een VGA-aansluiting v Sleuf voor PCI Express (x16) grafische kaart op de systeemplaat, voor een afzon- derlijke grafische kaart © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 10 Audiosubsysteem v Geïntegreerde HD-audio v Aansluitingen voor audio lijn-in, audio lijn-uit en microfoon op het achterpaneel v Microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen op het voorpaneel v Interne luidspreker (bepaalde modellen) Communicatiemogelijkheden v 10/100/1000 Mbps geïntegreerde Ethernet-controller v PCI V.90 Data/Fax-modem (bepaalde modellen) Voorzieningen voor systeembeheer v Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de zelftest bij opstarten (power-on self-test, POST)
  • Page 11 1. De besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van dit boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Deze lijst is onderhevig aan wijzigingen. Om vast te stellen of een bepaald besturingssysteem gecertificeerd of getest is op compatibiliteit, kijkt u op de website of neemt u contact op met de leverancier van het besturingssysteem.
  • Page 12: Specificaties

    Specificaties In dit gedeelte vindt u de fysieke specificaties van uw computer. Afmetingen Breedte: 317 mm Hoogte: 99 mm Diepte: 355 mm Gewicht Maximumconfiguratie bij levering: 7,5 kg Omgevingsvoorwaarden Luchttemperatuur: In bedrijf: 10° tot 35°C (50° tot 95°F) Niet in bedrijf: -40° tot 60°C (in verpakking) Niet in bedrijf: -10°...
  • Page 13: Overzicht Van De Software

    Meer informatie vindt u in “Lenovo Care” op pagina 63. Opmerking: Het programma Lenovo Care is alleen beschikbaar op computers van Lenovo waarop Windows Vista of Windows XP vooraf is geïnstal-...
  • Page 14 Het diagnoseprogramma PC-Doctor for Rescue and Recovery is al vooraf op het vaste-schijfstation geïnstalleerd. Het maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery op elke Lenovo-computer en helpt bij het onderzoeken van de hard- ware via het besturingssysteem; het maakt melding van instellingen die door het besturingssysteem worden beheerd en die hardwareproblemen kunnen veroorza- ken.
  • Page 15: De Plaats Van De Onderdelen

    Antivirussoftware Op uw computer is antivirussoftware geïnstalleerd, voor het detecteren en elimine- ren van virussen. Lenovo heeft een volledige versie van de antivirussoftware op uw vaste schijfstation geplaatst en biedt u een gratis abonnement voor 30 dagen aan. Na 30 dagen moet u de licentie vernieuwen om updates voor het antivirus- programma te blijven ontvangen.
  • Page 16: Aansluitingen Aan De Achterkant Van De Computer

    Aansluitingen aan de achterkant van de computer In Figuur 2 ziet u waar de aansluitingen aan de achterkant van de computer zich bevinden. Sommige aansluitingen op de achterkant van de computer zijn voorzien van een kleurcode. Dit vergemakkelijkt de aansluiting van de kabels. Figuur 2.
  • Page 17 Aansluiting Beschrijving Audiolijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-installatie. Als u een extern audioap- paraat aansluit, verbindt u de audiolijnuitgang van het apparaat met een kabel met de audiolijningang van de compu- ter. Audiolijnuitgang Via deze uitgang worden audiosignalen van de computer ver- zonden naar externe apparaten, zoals actieve stereo luidspre-...
  • Page 18: Componenten

    Componenten In Figuur 3 kunt u zien waar de verschillende onderdelen zich bevinden. Hoe u de kap van de computer opent, leest u in “Kap van de computer openen” op pagina Figuur 3. De plaats van de verschillende componenten 1 Vaste-schijfstation 4 Optisch station 2 Module met koelelement en ventilator 5 Geheugensleuven (2)
  • Page 19: Onderdelen Op De Systeemplaat

    Onderdelen op de systeemplaat In Figuur 4 ziet u de plaats van de onderdelen op de systeemplaat. Figuur 4. Plaats van de onderdelen op de systeemplaat 1 Sleuf voor PCI-kaart 11 Geheugensleuven (2) 2 Sleuf voor PCI Express x16 grafische 12 USB-aansluitingen voorkant (2) kaart 3 Aansluiting interne luidspreker...
  • Page 20 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 21: Hoofdstuk 2. Opties Installeren En Hardware Vervangen

    Als u het onderdeel neer moet leggen nadat u het uit de verpakking hebt gehaald, leg het dan op de antistatische verpakking op een vlakke ondergrond. v Leg het onderdeel niet op de kap van de computer of op een metalen onder- grond. © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 22: Opties Installeren En Hardware Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Opmerking: >Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. Externe apparaten installeren U kunt externe luidsprekers, een printer of een scanner op uw computer aanslui- ten.
  • Page 23: Toegang Krijgen Tot De Systeemplaatcomponenten En Stations

    5. Druk op de knoppen aan de zijkanten van de computer en kantel de kap omhoog om de computer te openen. Figuur 5. Kap van de computer openen Toegang krijgen tot de systeemplaatcomponenten en stations In dit gedeelte vindt u instructies voor het krijgen van toegang tot componenten op de systeemplaat en tot stations.
  • Page 24: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een geheugenmodule.
  • Page 25 Figuur 7. Klemmetjes openen Als u een geheugenmodule vervangt, opent u de klemmetjes en verwijdert u de module zoals hieronder te zien is. Figuur 8. De oude geheugenmodule verwijderen 6. Houd de geheugenmodule boven op de geheugenaansluiting. Zorg dat de inke- ping 1 in de geheugenmodule zich recht boven het nokje 2 in de aanslui- ting op de systeemplaat bevindt.
  • Page 26: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een PCI- kaart.
  • Page 27 Figuur 10. De oude kaart verwijderen Opmerkingen: a. De kaart zit vrij stevig vast in de kaartsleuf. Indien nodig kunt u elke kant van de kaart beurtelings iets heen en weer bewegen om hem eruit te halen. b. Als de kaart vastzit onder een klem, drukt u op de klem 1 zoals afge- beeld om de vergrendeling te openen.
  • Page 28: Interne Stations Installeren

    5. Draai de klem weer dicht. Figuur 11. De kaart installeren Volgende stappen: v Als u met een andere optie wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. v Als u de installatie wilt voltooien, gaat u naar “Het vervangen van de onderdelen voltooien”...
  • Page 29 Open de computer niet en probeer geen reparaties uit te voeren voordat u de “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” hebt gelezen in de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Hoofdstuk 2. Opties installeren en hardware vervangen...
  • Page 30 In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren van een optische-schijfstation of een extra vaste-schijfstation in compartiment 2. Om een optische-schijfstation of een extra station te installeren in compartiment 2, doet u het volgende: 1. Open de kap van de computer. Zie “Kap van de computer openen” op pagina 2.
  • Page 31: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het vaste-schijfstation. Belangrijk Wanneer u een nieuw vaste-schijfstation ontvangt, ontvangt u ook een set Herstelschijven.
  • Page 32 1. Open de kap van de computer. Zie “Kap van de computer openen” op pagina 2. Mogelijk moet u de stationhouder omhoog kantelen om bij het vaste-schijf- station te kunnen komen. 3. Zoek het vaste-schijfstation. 4. Druk de blauwe hendel van het vaste-schijfstation naar binnen om de twee klemmetjes 1 los te maken die het vaste-schijfstation vasthouden op het chassis, en draai de vaste schijf omhoog.
  • Page 33: Het Optische-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het optische-schijf- station.
  • Page 34 3. Ontkoppel de signaal- en voedingskabels van de achterkant van het optische station. 4. Druk op de vergrendeling van het optische station 1 en schuif het optische station uit de achterzijde van de stationhouder. Figuur 18. Het oude optische-schijfstation verwijderen 5.
  • Page 35: De Batterij Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de batterij. De computer heeft een speciaal geheugen voor de datum, de tijd en de instellingen voor de ingebouwde voorzieningen, zoals configuratie van de parallelle poort.
  • Page 36: De Voedingseenheid Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de voedingseenheid. U kunt de voedingseenheid als volgt vervangen: 1.
  • Page 37 Figuur 23. Verwijderen van de schroeven voor de voedingseenheid 2. Open de kap van de computer. Zie “Kap van de computer openen” op pagina 3. Kantel het stationscompartiment omhoog zodat u bij de voedingseenheid kunt. 4. Kijk waar de voedingseenheid zich bevindt. Zie “Componenten” op pagina 10. 5.
  • Page 38: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    9. Breng aan de achterkant van het chassis de vier schroeven weer aan waarmee de voedingseenheid vastzit. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. 10. Sluit alle voedingskabels van de voedingseenheid aan op de stations en op de systeemplaat.
  • Page 39 Let op! Het koelelement en de ventilatoreenheid kunnen zeer heet zijn. Zet de computer uit en laat hem drie tot vijf minuten afkoelen voordat u de kap van de computer opent. U vervangt de module met het koelelement en de ventilator als volgt: 1.
  • Page 40: De Microprocessor Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de microprocessor. Let op! Het koelelement en de microprocessor kunnen zeer heet zijn.
  • Page 41 Opmerkingen: a. Uw microprocessor en aansluiting zien er mogelijk anders uit dan in de afbeelding hieronder. b. Let op de juiste richting van de microprocessor in de aansluiting. Zoek naar het kleine driehoekje 1 op een van de hoeken van de microproces- sor of let op de positie van de uitsparingen 2 op de microprocessor.
  • Page 42: Het Toetsenbord Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het toetsenbord. Om het toetsenbord te vervangen, doet u het volgende: 1.
  • Page 43: De Muis Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de muis. Om de muis te vervangen, doet u het volgende: 1.
  • Page 44 8. Hoe u de configuratie bijwerkt, leest u in Hoofdstuk 4, “Werken met het pro- gramma Setup Utility”, op pagina 49. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat de defecte CRU wordt gere- tourneerd. Informatie hierover vindt u bij de CRU, of ontvangt u enkele dagen nadat de CRU is afgeleverd.
  • Page 45: Beveiligingsvoorzieningen Installeren

    Met het kabelslot vergrendelt u ook de knoppen waar- mee de kap van de computer wordt geopend. Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebookcomputers wordt gebruikt. Kabelsloten kunnen rechtstreeks bij Lenovo worden besteld oor te zoeken op Kensington op: http://www.lenovo.com/support Figuur 30. Geïntegreerd kabelslot...
  • Page 46: Vergeten Wachtwoorden Wissen (Cmos Wissen)

    Volgende stappen: v Als u met een andere optie wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. v Als u de installatie wilt voltooien, gaat u naar “Het vervangen van de onderdelen voltooien” op pagina 35. Vergeten wachtwoorden wissen (CMOS wissen) In dit gedeelte leest u hoe u verloren of vergeten wachtwoorden kunt wissen, zoals gebruikerswachtwoorden.
  • Page 47: Hoofdstuk 3. Informatie Over Systeemherstel

    Hoofdstuk 3. Informatie over systeemherstel In dit hoofdstuk maakt u kennis met de hersteloplossingen die Lenovo biedt. Uit- gelegd wordt wanneer en hoe u de volgende herstelmethoden kunt gebruiken: v Herstelmedia maken en gebruiken v Backup- en herstelbewerkingen uitvoeren v Het werkgebied van Rescue and Recovery gebruiken...
  • Page 48: Herstelmedia Gebruiken

    v Om herstelschijven te maken in Windows XP klikt u op Start → Alle programma’s → ThinkVantage → Herstelmedia maken. Volg de instructies op het scherm. Herstelmedia gebruiken In dit gedeelte vindt u instructies over het werken met herstelmedia onder ver- schillende besturingssystemen.
  • Page 49: Backup- En Herstelbewerkingen Uitvoeren

    Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Recovery geavanceerd starten.
  • Page 50: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    4. Volg de aanwijzingen op het scherm. v Om een herstelbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery onder Windows Vista of Windows XP doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → ThinkVantage →...
  • Page 51: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    U maakt als volgt een noodherstelmedium onder Windows 7: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 52: Noodherstelmedia Gebruiken

    2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Recovery geavanceerd starten. 3. Klik op het pictogram Noodherstelmedia maken. Het venster Rescue and Recovery-media maken wordt geopend. 4. Geef in het gebied Noodherstelmedia aan welk type herstelmedium u wilt maken.
  • Page 53: Een Reparatiediskette Maken

    Stuurprogramma’s voor tijdens fabricage geïnstalleerde apparaten bevinden zich op het vaste-schijfstation van de computer (doorgaans station C:) in de map SWTOOLS\DRIVERS. De meest recente stuurprogramma’s voor tijdens fabricage geïnstalleerde apparaten vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/ support. Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbetreffende apparaten.
  • Page 54: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    2. Roep met behulp van de Windows Verkenner of Deze Computer de directorystructuur van uw vaste-schijfstation op. 3. Ga naar de directory C:\SWTOOLS. 4. Open de map DRIVERS. In de map DRIVERS bevinden zich verscheidene sub- mappen die zijn genoemd naar de diverse apparaten die op uw computer zijn geïnstalleerd, zoals AUDIO of VIDEO.
  • Page 55 niet ingesteld als het eerste opstartapparaat in de opstartvolgorde van apparaten. Meer informatie vindt u in “Een herstelapparaat in de opstartvolgorde opgeven” op pagina 46. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een noodherstelmedium, een reparatie- diskette en een herstelmedium te maken en deze allemaal op een veilige plaats op te bergen.
  • Page 56 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 57: Copyright Lenovo

    Om de computer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk dat u een wacht- woord instelt. Het gebruik van wachtwoorden vergroot echter de veiligheid van computergebruik. Lees de volgende paragrafen als u besluit een wachtwoord in te stellen. © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 58: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 16 alfabetische en numerieke tekens gebrui- ken. Omwille van de veiligheid verdient het aanbeveling om een sterk wachtwoord te gebruiken, dat niet eenvoudig kan worden geraden. U stelt als volgt een sterk wachtwoord in: v Het moet bestaan uit ten minste acht tekens en bevat ten minste één alfabetisch en één numeriek teken...
  • Page 59: Apparaten In- En Uitschakelen

    Apparaten in- en uitschakelen In dit gedeelte vindt u informatie over het in- of uitschakelen van de volgende apparaten: SATA-controller Als deze voorziening is ingesteld op Disabled, worden alle appa- raten die zijn aangesloten op de SATA-aansluitingen (bijvoorbeeld de vaste schijf of het optische station) uitgeschakeld en niet weer- gegeven in de systeemconfiguratie.
  • Page 60: De Opstartvolgorde Selecteren Of Wijzigen

    3. Selecteer het gewenste opstartapparaat in het Startup Device Menu en druk op Enter. Opmerking: Door een opstartapparaat te selecteren in het menu Startup Device wordt de opstartvolgorde niet permanent gewijzigd. De opstartvolgorde selecteren of wijzigen Om de ingestelde opstartvolgorde te bekijken of te wijzigen, gaat u als volgt te werk: 1.
  • Page 61: Hoofdstuk 5. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com. Instructies voor het gebruik van POST/BIOS-updates vindt u in een TXT-bestand dat samen met de update- bestanden wordt gedownload.
  • Page 62: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    6. Volg de instructies op het scherm om de update te voltooien. Het BIOS bijwerken (flashen) vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op de website, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de vol- gende procedure wordt verwezen.
  • Page 63 9. Zet de computer en het beeldscherm aan en plaats dan de schijf met de POST/BIOS-update (flashupdate) in het optische station. 10. Zet de computer uit en weer aan. 11. Het herstelproces duurt ongeveer twee of drie minuten. In die tijd hoort u een reeks geluidssignalen.
  • Page 64 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 65: Hoofdstuk 6. Diagnose En Probleemoplossing

    ThinkCentre Veiligheid en garantie. Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de computer dan nazien. In de bij uw computer geleverde informatie over veiligheid en garantie vindt u een lijst van telefoonnummers voor service en ondersteuning. © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 66: Diagnoseprogramma's

    Soort fout Handeling Het toetsenbord werkt niet. De Controleer of: computer reageert niet op het v De computer is ingeschakeld. toetsenbord. v Het beeldscherm aan staat en de knoppen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. v De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord op de computer zit.
  • Page 67: Lenovo Thinkvantage Toolbox

    Lenovo, stuurprogramma’s kunt bijwerken en systeeminformatie kunt bekijken. Om Lenovo System Toolbox te starten, klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo Services → Lenovo System Toolbox. Volg de instructies op het scherm. Meer informatie over het werken met het diagnoseprogramma vindt u in het Help- systeem van Lenovo System Toolbox.
  • Page 68: Pc-Doctor For Rescue And Recovery

    PC-Doctor for Rescue and Recovery Het diagnoseprogramma PC-Doctor voor Rescue and Recovery maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery op elke Lenovo-computer. U kunt PC- Doctor for Rescue and Recovery ook gebruiken als het niet lukt om Windows op te starten.
  • Page 69: De Muis Schoonmaken

    U kunt het diagnoseprogramma uitvoeren vanaf een diagnoseschijf die u zelf hebt gemaakt. Dit doet u als volgt: 1. Controleer of het optische station dat u wilt gebruiken ingesteld is als eerste opstartapparaat in de opstartvolgorde van de computer. Zie “Een opstart- apparaat kiezen”...
  • Page 70 1 Ring 2 Bal 3 Plastic rollers 4 Balhouder U reinigt een niet-optische muis als volgt: Opmerking: De muis in de onderstaande afbeelding verschilt wellicht van uw muis. 1. Zet de computer uit. 2. Ontkoppel de muis van de computer. 3.
  • Page 71: Hoofdstuk 7. Informatie, Hulp En Service

    PDF-bestand te openen, dan verschijnt er een bericht en wordt u door de installatie van Adobe Reader geloodst. 2. De publicaties zijn in andere talen beschikbaar op de website van Lenovo Sup- port op: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 72: Lenovo Welcome

    Opmerking: Het programma Lenovo Care is alleen beschikbaar op computers van Lenovo waarop Windows Vista of Windows XP vooraf is geïnstal- leerd. Voor toegang tot het programma Lenovo Care klikt u op Start → Alle programma’s → ThinkVantage → Lenovo Care. Lenovo Welcome...
  • Page 73: Hulp En Service

    De volgende items vallen niet onder de garantie: v Vervanging of gebruik van onderdelen die niet zijn gefabriceerd door Lenovo of van Lenovo-onderdelen zonder garantie v Opsporing van de oorzaak van softwareproblemen v Configuratie van het BIOS als onderdeel van een installatie of upgrade v Wijzigingen of upgrades van stuurprogramma’s...
  • Page 74: Andere Services

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support en klikt u op Support phone list. U kunt ook de bij uw computer geleverde ThinkCentre Handleiding voor veiligheidsrichtlijnen en garantie raadplegen.
  • Page 75 Meer informatie over deze services vindt u op de Lenovo-website op: http://www.lenovo.com Hoofdstuk 7. Informatie, hulp en service...
  • Page 76 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 77: Bijlage. Kennisgevingen

    Bijlage. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo- vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten gebruikt kun- nen worden.
  • Page 78: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    Macrovision Corporation beschikt. Reverse engineering en disassembly zijn verboden. Europees CE-symbool Handelsmerken De volgende termen zijn handelsmerken of servicemerken van Lenovo in de Vere- nigde Staten en/of andere landen: Lenovo Lenovo Care Rescue and Recovery...
  • Page 79: Trefwoordenregister

    2 21 documentatie gebruiken 65 stuurprogramma’s 45 instellen herstelapparaat 46 instellingen bekijken 49 elektronische boeken, map 63 wijzigen 49 elementaire probleemoplossing 57 interne stations 1 Ethernet 2 Ethernet-poort 9 externe opties installeren 14 extra services aanschaffen 66 © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 80 Power-On Password (systeemwachtwoord) 50 probleemoplossing, diagnose 57 probleemoplossing, elementair 57 problemen met herstelprocedures oplossen 46 Lenovo Care 63 Lenovo System Toolbox 59 Lenovo ThinkVantage Toolbox 59 Lenovo ThinkVantage Tools 63 Rescue and Recovery 39 Lenovo-website 64 werkgebied, Rescue and Recovery 42...
  • Page 81 1 wachtwoord instellen, wijzigen, wissen 50 overwegingen 50 wachtwoordbeveiliging 37 wachtwoorden vergeten 38 wissen 38 Website, Lenovo 64 werkgebied, Rescue and Recovery 42 werkgebied van Rescue and Recovery 42 wijzigen opstartvolgorde apparaten 52 zelftest (power-on self-test, POST) 53 Trefwoordenregister...
  • Page 82 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 84 Onderdeelnummer: 53Y6296 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 53Y6296...

Table of Contents