Lenovo ThinkCentre A30 Naslagboek Manual
Lenovo ThinkCentre A30 Naslagboek Manual

Lenovo ThinkCentre A30 Naslagboek Manual

(dutch) quick reference guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A30:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Naslagboek
Inhoud
- Belangrijke veiligheidsvoorschriften
- Garantiebepalingen en andere kennisge-
vingen
- Installatie van de computer
- Software herstellen
- Diagnose en probleemoplossing
- IBM hulp en service
- Aanbod IBM Lotus-software

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A30

  • Page 1 ™ ThinkCentre Naslagboek Inhoud - Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Garantiebepalingen en andere kennisge- vingen - Installatie van de computer - Software herstellen - Diagnose en probleemoplossing - IBM hulp en service - Aanbod IBM Lotus-software...
  • Page 3 ™ ThinkCentre Naslagboek...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst: v “Belangrijke veiligheidsinformatie” op pagina v v Bijlage B, “IBM Garantieverklaring Z125-4753-07 11/2002”, op pagina 37 v Bijlage C, “Kennisgevingen”, op pagina 65 Vierde uitgave (september 2003) © Copyright IBM Corp. 2003.
  • Page 5: Table Of Contents

    Inhoudsopgave Belangrijke veiligheidsinformatie . Omstandigheden waarbij onmiddellijk actie moet worden ondernomen Algemene veiligheidsrichtlijnen . . vi Aanvullende veiligheidsinformatie . . ix Kennisgeving lithiumbatterij . . xi Veiligheidsvoorschriften voor de modem . xii Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen . . xiii Aanvullende hulp .
  • Page 6 Bijlage B. IBM Garantieverklaring Z125-4753-07 11/2002 . . 37 Deel 1 - Algemene voorwaarden . . 37 Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden . . 41 Deel 3 - Garantie-informatie . . 54 Garantiesupplement voor Mexico . . 64 Bijlage C. Kennisgevingen . .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsinformatie

    Belangrijke veiligheidsinformatie ® Deze informatie helpt u uw IBM PC veilig te gebruiken. Gebruik en bewaar alle informatie die bij uw IBM-computer is geleverd. De informatie in dit docu- ment houdt geen wijziging in van de voorwaarden van de koopovereenkomst of de IBM Garantievoorwaarden.
  • Page 8: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    ® IBM HelpCenter of met de leverancier van het product en vraag om instructies voor inspectie van het product; laat het product indien nog repa- reren. De telefoonnummers van het IBM HelpCenter voor uw land vindt u in het gedeelte “Hulp en service” verderop in deze handleiding. In het onwaarschijnlijke geval dat een van de onderstaande omstandigheden zich voordoet of als u twijfelt aan de veiligheid van het product, stopt u het gebruik van het product, haalt u de stekker uit het stopcontact en ontkoppelt...
  • Page 9: Netsnoeren En Voedingsadapters

    zijn voorzien van documentatie met instructies voor vervanging van deze onderdelen door de klant. Volg bij het vervangen van dergelijke onderdelen steeds de instructies. Controleer altijd of het apparaat uit staat en of de stekker van het product uit het stopcontact is gehaald voordat u het onderdeel gaat vervangen.
  • Page 10 Stekkers en aansluitingen Als een stopcontact dat u voor de computerapparatuur wilt gebruiken, bescha- digd of gecorrodeerd is, dient u het stopcontact niet te gebruiken totdat het is vervangen door een gekwalificeerd elektricien. Verbuig de stekker niet. Als de stekker beschadigd is, bestelt u een nieuwe stekker bij de fabrikant.
  • Page 11: Aanvullende Veiligheidsinformatie

    bestaat een verhoogd risico op kortsluiting als ze in lege toestand worden weg- gelegd. Dit verkort de levensduur van de batterij en vormt een veiligheids- risico. Zorg dat oplaadbare Lithium Ion-batterijen niet helemaal leeg raken en bewaar ze niet in lege toestand. Warmte en ventilatie van het product Een computer genereert warmte als hij aanstaat en als een batterij wordt opge- laden.
  • Page 12 Elektrische stroom van lichtnet-, telefoon- en communicatiekabels is gevaar- lijk. Houd u ter voorkoming van een schok aan het volgende: v Sluit tijdens onweer geen kabels aan en ontkoppel ze niet; voer ook geen installatie-, onderhouds- of configuratiewerkzaamheden aan dit product uit tijdens onweer.
  • Page 13: Kennisgeving Lithiumbatterij

    v Lorsque cela est possible, n’utilisez qu’une seule main pour connecter ou déconnecter les câbles d’interface.; v Ne mettez jamais un équipement sous tension en cas d’incendie ou d’inondation, ou en présence de dommages matériels. v Avant de retirer les carters de l’unité, mettez celle-ci hors tension et décon- nectez ses cordons d’alimentation, ainsi que les câbles qui la relient aux réseaux, aux systèmes de té...
  • Page 14: Veiligheidsvoorschriften Voor De Modem

    Remplacer uniquement par une batterie IBM de type ou d’un type équivalent recommandé par le fabricant. La batterie contient du lithium et peut exploser en cas de mauvaise utilisation, de mauvaise manipulation ou de mise au rebut inappropriée. Ne pas : v Lancer ou plonger dans l’eau v Chauffer à...
  • Page 15: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen Sommige IBM PC-modellen worden standaard geleverd met een CD-ROM- station of een DVD-station. CD-ROM-stations en DVD-stations zijn ook los als optie te verkrijgen. CD-ROM-stations en DVD-stations zijn laserproducten. Deze stations voldoen in de Verenigde Staten aan de eisen gesteld in de Dep- artment of Health and Human Services 21 Code of Federal Regulations (DHHS 21 CFR) Subchapter J voor laserproducten van Klasse 1.
  • Page 16 ATTENTION: Pour éviter tout risque d’exposition au rayon laser, respectez les consignes de réglage et d’utilisation des commandes, ainsi que les procé- dures décrites. L’ouverture de l’unité de CD-ROM/DVD-ROM peut entraîner un risque d’exposition au rayon laser. Pour toute intervention, faites appel à du person- nel qualifié.
  • Page 17: Aanvullende Hulp

    Aanvullende hulp In dit Naslagboekje kunt u snel opzoeken hoe u de IBM-computer moet installe- ren en het besturingssysteem moet starten. Dit document bevat ook informatie over het oplossen van de meest voorkomende problemen, herstelprocedures voor software, hulp, service en garantie. Het Handboek voor de gebruiker voor uw computer bevat informatie over het installeren van optionele hardware.
  • Page 18 Naslagboek...
  • Page 19: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    Hoofdstuk 1. De werkplek inrichten U haalt het meeste uit uw computer als u zowel de apparatuur als de werk- plek afstemt op uw behoeften en op het soort werk dat u doet. Comfort is natuurlijk van groot belang, maar bij het inrichten van uw werkplek moet u ook letten op praktische zaken als lichtbronnen, luchtcirculatie en de plaats van de stopcontacten.
  • Page 20: Reflectie En Verlichting

    uw lichaam te hoeven verdraaien. Plaats ook andere apparatuur die u veel gebruikt, zoals de telefoon en de muis, zo dat u er gemakkelijk bij kunt. Reflectie en verlichting Stel het beeldscherm zo op dat u zo min mogelijk last hebt van schittering en weerkaatsing van lampen, ramen en andere lichtbronnen.
  • Page 21 v Houd netsnoeren en kabels uit de buurt van looppaden en andere plaatsen waar mensen erover kunnen struikelen of er per ongeluk tegenaan kunnen lopen. Meer informatie over netsnoeren vindt u in “Kennisgevingen voor het netsnoer” op pagina 71 van dit boek. Hoofdstuk 1.
  • Page 22 Naslagboek...
  • Page 23: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    Hoofdstuk 2. De computer installeren Opmerking: Mogelijk heeft uw computer niet alle aansluitingen die zijn beschreven in dit hoofdstuk. Lees de volgende informatie voordat u begint met het aansluiten van de com- puter. Zoek de kleine pictogrammen bij de aansluitingen aan de achterkant van de computer.
  • Page 24 aansluiting. 4. Verbind de kabel van het beeldscherm met de beeldschermaansluiting op de computer. v Als u een SVGA-beeldscherm (Standard Video Graphics Array) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld. Opmerking: Als uw model beschikt over twee beeldscherm- aansluitingen, gebruik dan de aansluiting voor de AGP- adapter (accelerated graphics port).
  • Page 25 Op deze dubbele aansluiting aan de achterkant van de computer sluit u de modem aan. Verbind de ene kant van de telefoonkabel met de telefoon en het andere einde met de telefoonaansluiting aan de achterkant van de computer. Verbind het ene einde van de modemkabel met de modemaansluiting aan de achterkant van de computer en de andere kant met het stopcontact van de telefoon.
  • Page 26 6. Audioapparaten worden als volgt gekoppeld. Zie voor meer informatie over luidsprekers de stappen 7 en 8. 1 Audiolijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-set. 2 Audiolijnuitgang Via deze aansluiting gaan audiosignalen van de computer naar externe apparaten, zoals actieve stereo-luidsprekers.
  • Page 27 a. Sluit zo nodig de kabel tussen de luidsprekers aan. Bij sommige luid- sprekers kan deze kabel niet worden losgemaakt. b. Sluit de luidsprekers op de computer aan. 9. Sluit de overige apparaten aan die u hebt. Mogelijk zijn op uw computer niet alle afgebeelde aansluitingen aanwezig.
  • Page 28: De Computer Aanzetten

    10. Sluit de netsnoeren aan op stopcontacten met deugdelijke randaarde. Opmerking: Voor meer informatie over aansluitingen kunt u kijken onder Access IBM op het bureaublad van de computer. De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere externe apparaten aan en dan pas de computer.
  • Page 29: Belangrijk Om Te Doen

    Belangrijk om te doen U kunt later tijd en moeite besparen door na het installeren van de computer het volgende te doen: v Een Diagnosediskette maken. Met het Diagnoseprogramma (Enhanced Diagnostics) op deze diskette, een onderdeel van het Herstelprogramma, kunt u hardwareproblemen opsporen. Als u een Diagnosediskette hebt klaar- liggen, bent u er zeker van dat u het Diagnoseprogramma kunt gebruiken als het Herstelprogramma ontoegankelijk wordt.
  • Page 30: Ibm Setup Utility Starten

    Voor meer informatie over het bijwerken van de antivirussoftware gaat u naar Access IBM. IBM Setup Utility starten Met IBM Setup Utility kunt u BIOS-configuratie-instellingen en wachtwoorden bekijken, instellen of wijzigen. 1. Sluit het besturingssysteem af en zet de computer uit. 2.
  • Page 31 Machinetype, model en serienummer staan op een sticker op uw computer. Leg de informatie vast aan de hand van onderstaande tabel. Productnaam ______________________________________________ Machinetype en -model ______________________________________________ Serienummer (S/N) ______________________________________________ Aankoopdatum ______________________________________________ Registreer uw computer via internet als u de IBM-website voor de eerste maal bezoekt.
  • Page 32 Naslagboek...
  • Page 33: Hoofdstuk 3. Software Herstellen

    Hoofdstuk 3. Software herstellen Het Herstelprogramma installeert het besturingssysteem en de vooraf geïnstal- leerde software opnieuw op uw computer. Het Herstelprogramma staat in een aparte partitie op de vaste schijf. Lees de belangrijke informatie onder “Herstelprocedure uitvoeren” voordat u het Herstelprogramma gebruikt. Het Herstelprogramma wordt onafhankelijk van het besturingssysteem uitgevoerd.
  • Page 34: Herstelproblemen Oplossen

    Nee. Ga naar “Herstelproblemen oplossen”. Opmerking: Als Access IBM Predesktop Area verschijnt, kiest u Recover to factory content or Restore your backups. 3. Volg de aanwijzingen op het scherm. Mogelijk wordt de computer tijdens het herstelproces een of meer keren opnieuw opgestart. Zodra het herstel- proces voltooid is, verschijnt er een bericht dat hiervan melding maakt.
  • Page 35: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    2. Roep met behulp van de Windows Verkenner of Deze Computer de directorystructuur van uw vaste schijf op. 3. Open de map ibmtools (deze staat meestal op station C). 4. Dubbelklik op RRDISK.BAT en volg de instructies op het scherm. De Reparatiediskette gebruiken Gebruik de Reparatiediskette op de volgende manier: 1.
  • Page 36 6. Herstel het stuurprogramma met een van de volgende methoden: v In de submap van het apparaat zoekt u het bestand readme.txt of een ander bestand met de extensie .txt dat informatie bevat voor het opnieuw installeren van het stuurprogramma. Dit bestand heeft mogelijk de naam van het besturingssysteem, bijvoorbeeld win98.txt.
  • Page 37: Hoofdstuk 4. Diagnose En Probleemoplossing

    Hoofdstuk 4. Diagnose en probleemoplossing In dit hoofdstuk worden enkele hulpprogramma’s voor elementaire probleem- oplossing en diagnose beschreven. Mocht uw computerprobleem hier niet zijn beschreven, dan kunt u Access IBM raadplegen voor meer gedetailleerde infor- matie over probleemoplossing. Elementaire probleemoplossing Symptoom Handeling De computer start niet...
  • Page 38 Symptoom Handeling Het toetsenbord werkt Controleer of: niet. De computer rea- v De computer en het beeldscherm aanstaan en of de knop- geert niet op het toetsen- pen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. bord. v De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord op de computer zit.
  • Page 39: Diagnoseprogramma (Ibm Enhanced Diagnostics)

    Diagnoseprogramma (IBM Enhanced Diagnostics) Het Diagnoseprogramma kan onafhankelijk van het besturingssysteem worden uitgevoerd. Met dit programma kunt u hardwarecomponenten van de compu- ter testen. Gebruik dit programma wanneer andere testmethoden niet beschikbaar zijn of als u hiermee er niet in bent geslaagd een mogelijke hardwarefout op te sporen.
  • Page 40: Foutcodes

    Een Diagnosediskette maken Met de volgende stappen maakt u een IBM Enhanced Diagnostics-diskette: 1. Sluit het besturingssysteem af en zet de computer uit. 2. Houd de F11-toets ingedrukt terwijl u de computer aanzet, totdat het Herstelmenu verschijnt. Opmerking: Bij sommige modellen wordt de Access IBM Predesktop Area afgebeeld.
  • Page 41 v Als er meerdere foutcodes worden afgebeeld, moet u deze altijd proberen op te lossen in de volgorde waarin ze zijn afgebeeld. Meestal worden met het oplossen van de eerste fout ook volgende fouten opgelost. v Als de foutcode niet in de onderstaande tabel staat, is een uitgebreidere probleemoplossing vereist.
  • Page 42 Code Beschrijving Handeling 270 of 271 Fout met real-timeklok Stel de datum en tijd in met de IBM Setup Utility. Laat de computer nazien als u het probleem niet zelf kunt oplossen. Er is een wijziging opgetreden Er is een diskettestation toegevoegd in de configuratie.
  • Page 43: Geluidssignalen Bij De Zelftest

    Code Beschrijving Handeling 8603 Fout met het aanwijsapparaat v Installeer een muis. Er is geen muis gedetecteerd. v Stel de muisoptie in met de IBM Setup Utility. Laat de computer nazien als u het probleem niet zelf kunt oplossen. Geluidssignalen bij de zelftest Ook met geluidssignalen wordt u tijdens de zelftest gewaarschuwd voor fou- ten.
  • Page 44 v Noteer alle geluidspatronen die u hoort. Als u contact opneemt met de help- desk wordt u hierom gevraagd. v Als het geluidspatroon niet in dit boek staat, is een uitgebreider probleem- onderzoek vereist. – Wanneer het besturingssysteem wordt opgestart als u de computer aan- zet, kijk dan onder Access IBM hoe het Diagnoseprogramma moet wor- den uitgevoerd en raadpleeg de online probleemoplossingsprocedures.
  • Page 45: Hoofdstuk 5. Informatie, Hulp En Service

    Hoofdstuk 5. Informatie, hulp en service Als u hulp, service of technische ondersteuning nodig hebt of als u gewoon meer informatie wilt hebben over IBM-producten, dan staat IBM u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. In dit gedeelte leest u waar u meer informatie kunt krijgen over IBM en IBM-producten, wat u moet doen als er zich problemen voordoen met uw computer en wie u moet bellen wanneer u hulp nodig hebt.
  • Page 46: Service Aanvragen

    vermoedt dat er een softwareprobleem is, raadpleegt u de documentatie, met inbegrip van de README-bestanden en de online Help, die wordt geleverd bij het besturingssysteem of het toepassingsprogramma. De meeste IBM-computers en -servers worden geleverd met een aantal diagnoseprogramma’s die u kunt gebruiken om hardwareproblemen op te spo- ren.
  • Page 47 Raadpleeg de IBM-garantiebepalingen voor de volledige IBM-garantie- voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor de garantieservice hebt u het aankoopbewijs nodig. In de V.S. en Canada zijn deze services 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar. In het Verenigd Koninkrijk is deze service maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur bereikbaar.
  • Page 48: Overige Services

    Land Telefoonnummer Oostenrijk Österreich 01-24 592 5901 België - Nederlands België 02-210 9820 België - Frans Belgique 02-210 9800 Canada Alleen Toronto 416-383-3344 Canada Canada - alle andere 1-800-565-3344 Denemarken Danmark 45 20 82 00 Finland Suomi 09-459 6960 Frankrijk France 02 38 55 74 50 Duitsland...
  • Page 49: Extra Services Aanschaffen

    geleverd via de servicemethode (zoals depot, carry-in of on-site) die in het des- betreffende land wordt geboden. Servicebureaus in sommige landen kunnen mogelijk geen service bieden voor alle modellen van een bepaald machinetype. In sommige landen worden er mogelijk kosten in rekening gebracht of gelden beperkingen voor service.
  • Page 50 Naslagboek...
  • Page 51: Bijlage A. Software-Aanbod Van Ibm Lotus

    Bijlage A. Software-aanbod van IBM Lotus Over het aanbod: Als klant van een IBM personal computer komt u in aan- merking voor een licentie van Lotus Notes Standalone Client en Lotus SmartSuite-software. Deze licentie geeft u het recht op installatie en gebruik van deze software op uw nieuwe IBM personal computer op een van de vol- gende manieren: v Media voor deze software is niet bij dit aanbod inbegrepen.
  • Page 52 IPLA. Meer informatie over de IBM IPLA vindt u op http://www.ibm.com/software/sla/sladb.nsf. Deze programma’s zijn niet voor wederverkoop. Bewijs van gebruiksrecht: Het aankoopbewijs van uw IBM personal computer en dit document dat het aanbod omschrijft, dienen samen te worden bewaard als bewijs van gebruiksrecht. Aankoop van upgrades, aanvullende licenties en technische ondersteuning Software-upgrades en technische ondersteuning zijn tegen betaling beschikbaar via het IBM Passport Advantage-programma.
  • Page 53 v In Zuid-Oost Azië: – Via internet: http://smartsuite.modusmedia.com – Postadres: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program Modus Media International eFulfillment Solution Center 750 Chai Chee Road #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 Informatie over bestellingen: Smartsuiteapac@modusmedia.com Bijlage A.
  • Page 54 Naslagboek...
  • Page 55: Bijlage B. Ibm Garantieverklaring Z125-4753-07 11/2002

    Bijlage B. IBM Garantieverklaring Z125-4753-07 11/2002 Deel 1 - Algemene voorwaarden Deze Verklaring van Beperkte Garantie bestaat uit: Deel 1 - Algemene voorwaarden, Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden en Deel 3 - Garantie-informatie. De voorwaarden in Deel 2 kunnen in de plaats treden van of een wijziging vormen op die in Deel 1. De in deze Verklaring van Beperkte Garantie door IBM geboden garanties zijn uitsluitend van toepassing op Machines die u koopt voor eigen gebruik en niet om door te verko- pen.
  • Page 56 Wat door deze Garantie niet wordt gedekt Het volgende wordt door deze garantie niet gedekt: softwareprogramma’s, hetzij vooraf geïnstalleerd, hetzij bij de Machine gele- verd, of later geïnstalleerd; storingen die voortvloeien uit misbruik (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, gebruik van enige capaciteit of mogelijkheid van de Machine anders dan door IBM schriftelijk geautoriseerd), een ongeval, aanpassing, een ongeschikte fysieke omgeving of gebruiksomgeving, of onjuist onder- houd door u;...
  • Page 57 ging kunt uitvoeren. Indien de Machine gedurende de garantieperiode niet functioneert zoals gega- randeerd en uw probleem niet kan worden opgelost via de telefoon, via het door u aanbrengen van updates aan de Machine Code of aan software, of met behulp van een CRU, zal IBM of uw wederverkoper, indien door IBM gemach- tigd tot het verlenen van garantieservice, naar eigen inzicht hetzij 1) de Machine repareren om deze weer te laten functioneren zoals gegarandeerd,...
  • Page 58 leverancier van IBM toe te staan om namens u alle resterende Persoonlijke Gegevens te verwerken zoals IBM of uw wederverkoper noodzakelijk acht ter nakoming van haar verplichtingen onder deze Verklaring van Beperkte Garantie (hetgeen kan inhouden dat de Machine voor dergelijke verwer- king naar een andere IBM servicelocatie waar ook ter wereld wordt verzon- den), en (c) ervoor zorg te dragen dat dergelijke verwerking niet in strijd is met de voor dergelijke Persoonlijke Gegevens geldende wet- en regelge-...
  • Page 59: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    UITSLUITEN OF BEPERKEN VAN INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE NIET TOEGESTAAN, ZODAT DEZE UITSLUITING OF BEPERKING MOGELIJK NIET OP U VAN TOEPASSING IS. IN SOMMIGE STATEN OF JURISDICTIES IS HET BEPERKEN VAN DE DUUR VAN STILZWIJGENDE GARANTIES NIET TOEGESTAAN, ZODAT DE VOORGAANDE BEPER- KING WELLICHT NIET OP U VAN TOEPASSING IS.
  • Page 60 Hoe u garantieservice aanvraagt: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Voor het verkrijgen van garantieservice van IBM in Canada of de Verenigde Staten belt u 1-800-IBM-SERV (426-7378). CANADA Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van Sub 1 van dit gedeelte: 1.
  • Page 61 CAMBODJA, INDONESIË, LAOS, EN VIETNAM Arbitrage: Het volgende wordt onder dit kopje toegevoegd: Geschillen die voortvloeien uit of verband houden met deze Verklaring van Beperkte Garantie worden in hoogste instantie afgedaan door arbitrage die plaatsvindt in Singapore op grond van de op dat moment geldende regels van het Arbitration Rules of Singapore International Arbitration Center (de ″SIAC Rules″).
  • Page 62 dend zonder mogelijkheid van hoger beroep, is schriftelijk en vermeldt de vastgestelde feiten en de juridische conclusies. Het aantal arbiters is drie, waarbij elk der partijen in het geding het recht heeft één arbiter te benoemen. De twee door de partijen benoemde arbiters benoe- men een derde arbiter die in de behandeling zal optreden als voorzitter.
  • Page 63 FILIPPIJNEN Beperking van aansprakelijkheid: De volgende tekst treedt in de plaats van item 3 van de vijfde alinea: BIJZONDERE (MET INBEGRIP VAN NOMINALE SCHADEVERGOEDING EN BOETES), MORELE, INCIDENTELE, OF INDIRECTE SCHADE VOOR ENIGE ECONOMISCHE GEVOLGSCHADE; Arbitrage: Het volgende wordt onder dit kopje toegevoegd: Geschillen die voortvloeien uit of verband houden met deze Verklaring van Beperkte Garantie worden in hoogste instantie afgedaan door arbitrage die plaatsvindt in Metro Manilla, Filippijnen, op grond van de op dat moment gel-...
  • Page 64 vangen. Indien u een Personal Computer Machine hebt aangeschaft in Albanië, Armenië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Federale Republiek Joegoslavië, Georgië, Hongarije, Kazakstan, Kirgizstan, Kroatië, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (Former Yugoslav Republic of Macedonia, ″FYROM″), Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Servië-Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië of Wit-Rusland, dan kunt u in elk willekeurig land uit deze groep garantieservice krijgen (1) van een tot het verlenen van garantieservice geautoriseerde IBM-wederverkoper, of (2) van IBM.
  • Page 65 sche Emiraten, het Verenigd Koninkrijk West Bank/Gaza, Yemen, Zambia en Zimbabwe; en 5) ″het Zuid-Afrikaans recht″ in Zuid-Afrika, Namibië, Lesotho en Swaziland. Jurisdictie: De volgende uitzonderingen worden aan dit gedeelte toegevoegd: 1) In Oostenrijk ligt de keuze van de jurisdictie voor alle uit deze Verklaring van Beperkte Garantie voortvloeiende of daarmee verband houdende geschil- len, met inbegrip van het bestaan ervan, bij de bevoegde rechtbank in Wenen, Oostenrijk (Binnenstad);...
  • Page 66 Arbitrage: Het volgende wordt onder dit kopje toegevoegd: In Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Georgië, Hongarije, Kazakstan, Kirgizstan, Kroatië, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (FYROM), Moldavië, Oekraïne, Oezbekistan, Polen, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Tadzjikistan, Turkmenistan, Tsjechië en Wit-Rusland en de Federale Republiek Joegoslavië worden alle geschillen die voortvloeien uit deze Verklaring van Beperkte Garantie of in ver- band staan met de niet-nakoming, beëindiging of ongeldigheid ervan, in laatste instantie afgedaan onder de Regels voor Arbitrage en Bemiddeling van het...
  • Page 67 DENEMARKEN, FINLAND, GRIEKENLAND, ITALIË, NEDERLAND, NOORWEGEN, OOSTENRIJK, PORTUGAL, SPANJE, ZWEDEN en ZWIT- SERLAND Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende treedt in de plaats van alle voor- waarden van dit gedeelte: Tenzij anders voorgeschreven door dwingend recht geldt het volgende: 1. IBM’s aansprakelijkheid voor schade en verliezen die voortvloeien uit de nakoming van IBM’s verplichtingen onder of in samenhang met deze Ver- klaring van Beperkte Garantie of die het gevolg zijn van enige andere oor- zaak die samenhangt met deze Verklaring van Beperkte Garantie is beperkt...
  • Page 68 2. IN GEEN GEVAL ZIJN IBM, HAAR TOELEVERANCIERS OF WEDER- VERKOPERS AANSPRAKELIJK VOOR HET VOLGENDE, ZELFS NIET INDIEN ZIJ VAN DE MOGELIJKHEID HIERVAN OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD: 1) VERLIES VAN, OF SCHADE AAN, GEGEVENS; 2) INCIDENTELE OF INDIRECT SCHADE, OF ENIGE ECONOMISCHE GEVOLGSCHADE;...
  • Page 69 dit gedeelte: voor elke andere werkelijke directe schade is de aansprakelijkheid van IBM beperkt tot het totaalbedrag dat u hebt betaald voor de Machine waarop de vordering betrekking heeft. Binnen dit artikel vallen Machine Code en Gelicentieerde Interne Code (″LIC″) eveneens onder de term ″Machine″. Toepasbaarheid op toeleveranciers en wederverkopers (ongewijzigd).
  • Page 70 Partijen aanvaarden de beperkingen van de aansprakelijkheid als geldige bepa- lingen en verklaren dat Sectie 314.(2) van het Hongaars Burgerlijk Wetboek van toepassing is aangezien de aanschafprijs plus andere voordelen die voort- vloeien uit deze Verklaring van Beperkte Garantie een compensatie vormen voor deze beperking van de aansprakelijkheid.
  • Page 71 1. verlies van, of schade aan uw gegevens; 2. bijzondere, indirecte of gevolgschade; of 3. gederfde winsten, verlies van klanten, inkomsten, goodwill of verwachte besparingen. SLOWAKIJE Beperking van aansprakelijkheid: Het volgende is aan het eind van de laatste ali- nea toegevoegd: De beperkingen zijn van toepassing voor zover ze niet verboden zijn onder §§...
  • Page 72: Deel 3 - Garantie-Informatie

    van de volgende twee bedragen: 1) 75.000 Pond Sterling, of 2) 125% van de totaal te betalen aanschafprijs of de verschuldigde bedragen voor de Machine die direct gerelateerd is aan het Doen of Nalaten. Deze beperking geldt tevens voor de toeleveranciers en wederverkopers van IBM.
  • Page 73 Typen Machine- garantie- type Land of Regio van aanschaf Garantieperiode service 8183 Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Onderdelen en arbeid - 3 1 en 5 Canada, Europa, Midden-Oosten jaar en Afrika VRC (China) Onderdelen en arbeid - 3 1 en 7 jaar Australië, Nieuw-Zeeland, Bangla- Onderdelen en arbeid - 3 desh, India, Indonesië, Maleisië,...
  • Page 74 Typen Machine- garantie- type Land of Regio van aanschaf Garantieperiode service 8189 Verenigde Staten, Canada, Europa, Onderdelen en arbeid - 3 1 en 2 Midden-Oosten en Afrika jaar VRC (China) Onderdelen en arbeid - 3 1 en 4 jaar Latijns-Amerika, Australië, Nieuw- Onderdelen - 3 jaar Vervan- Zeeland, Bangladesh, India, Indo-...
  • Page 75 Typen Machine- garantie- type Land of Regio van aanschaf Garantieperiode service 8195 VRC (China) Onderdelen en arbeid - 3 1 en 4 jaar Bangladesh, India, Indonesië, Onderdelen - 3 jaar Vervan- Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri ging van Lanka, Vietnam, Brunei en Thai- onderde- land Arbeid - 1 jaar...
  • Page 76 Typen Machine- garantie- type Land of Regio van aanschaf Garantieperiode service 8198 Europa, Midden-Oosten, Afrika en Onderdelen en arbeid - 3 1 en 4 China (VRC) jaar Latijns-Amerika, Australië, Nieuw- Onderdelen - 3 jaar Vervan- Zeeland, Bangladesh, Sri Lanka, ging van Brunei, Vietnam, Filippijnen, Indo- onderde- nesië, India, Maleisië, Singapore,...
  • Page 77 Typen Machine- garantie- type Land of Regio van aanschaf Garantieperiode service 8320 Europa, Midden-Oosten, Afrika en Onderdelen en arbeid - 3 1 en 7 China (VRC) jaar Australië, Nieuw-Zeeland, Bangla- Onderdelen en arbeid - 3 desh, India, Indonesië, Maleisië, jaar Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Arbeid - 1 jaar...
  • Page 78 Typen Machine- garantie- type Land of Regio van aanschaf Garantieperiode service 8434 VRC (China) Onderdelen en arbeid - 3 1 en 4 jaar Australië, Nieuw-Zeeland, Bangla- Onderdelen - 3 jaar Vervan- desh, Sri Lanka, Brunei, Vietnam, ging van Filippijnen, Indonesië, India, Malei- onderde- sië, Singapore, Thailand, Taiwan en China (Hongkong S.A.R.)
  • Page 79 retourneren en u doet dit niet binnen 30 dagen na ontvangst van de ver- vangende CRU, kan IBM u kosten voor de vervanging in rekening brengen. 2. Service op locatie IBM of uw wederverkoper repareert of vervangt de defecte Machine op uw locatie en verifieert de werking van de gerepareerde of vervangende Machine.
  • Page 80 Machine afleveren op uw locatie. U bent verantwoordelijk voor installatie en verificatie van de werking ervan. Dit type service wordt in bepaalde lan- den ThinkPad EasyServ of EasyServ genoemd. 7. Beperkte Service na bezorging bij IBM (″Customer Carry-In or Mail-In Service″...
  • Page 81 HelpCenter-telefoonnummers Telefoonnummers kunnen zonder voorafgaand bericht worden gewijzigd. Land of regio Telefoonnummer Land of regio Telefoonnummer Argentinië 0800-666-0011 Maleisië 03-7727-7800 Australië 1300-130-426 Mexico 001-866-434-2080 Oostenrijk 01-24592-5901 Nederland 020-514 5770 België Nederlands 02-210 Nieuw-Zeeland 0800-446-149 9820 Frans 02-210 9800 Bolivia 0800-0189 Noorwegen 66 81 11 00 Brazilië...
  • Page 82: Garantiesupplement Voor Mexico

    Garantiesupplement voor Mexico Dit supplement vormt een onderdeel van de IBM Verklaring van Beperkte garantie en is alleen en exclusief van kracht voor producten die worden gedis- tribueerd en verhandeld binnenhet gebied van de Mexicaanse Verenigde Sta- ten. In geval van tegenstrijdigheden zijn de bepalingen van dit supplement van kracht.
  • Page 83: Bijlage C. Kennisgevingen

    Bijlage C. Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van IBM houdt niet in dat IBM deze ook zal uitbrengen in alle lan- den waar IBM werkzaam is. Uw IBM-vertegenwoordiger kan u vertellen welke producten en diensten op dit moment worden aangeboden. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van IBM houdt niet in dat uitsluitend IBM-producten of -diensten gebruikt kunnen worden.
  • Page 84: Handelsmerken

    rechten van IBM of derden. Alle informatie in dit document is afkomstig van specifieke omgevingen en wordt hier uitsluitend ter illustratie afgebeeld. In andere gebruiksomgevingen kan informatie anders zijn. IBM behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor IBM jegens u schept.
  • Page 85: Elektronische Emissie

    Elektronische emissie De volgende alinea heeft betrekking op machinetypen 2296, 8183, 8184, 8185, 8186, 8187, 8188, 8189, 8190, 8191, 8192, 8193, 8194, 8195, 8196, 8197, 8198, 8199, 8316, 8320, 8416, 8417, 8418, 8419, 8432, 8433 en 8434. Verklaring van de Federal Communications Commission (FCC) Opmerking: Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beper- kingen die in Deel 15 van de FCC Rules worden opgelegd aan digitale appara-...
  • Page 86 Telephone: 1-919-543-2193 Tested To Comply With FCC Standards FOR HOME OR OFFICE USE Verklaring van conformiteit met industriële emissierichtlijn Canada Klasse B Dit digitale apparaat van Klasse B voldoet aan Canadian ICES-003. Avis de conformité à la réglementation d’Industrie Canada Cet appareil numérique de la classe B est conforme à...
  • Page 87 gemakkelijk kunt zien, dit voor het geval u de op het etiket vermelde gegevens moet doorgeven aan de telefoon- maatschappij. 2. Het REN is nuttig om te bepalen hoeveel apparaten u op uw telefoonlijn kunt aansluiten zonder dat u het risico loopt dat een of meer van die appa- raten niet overgaat (″rinkelt″) als uw nummer wordt gebeld.
  • Page 88 Technical Requirements-documenten. Het Department garandeert niet dat de apparatuur zal functioneren naar tevredenheid van de gebruiker. Alvorens dit apparaat te installeren, dient de gebruiker te controleren of het mag worden aangesloten op de faciliteiten van de plaatselijke telecommunicatiemaatschappij. De apparatuur moet op een acceptabele manier worden aangesloten.
  • Page 89: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    Les réparations de matériel homologué doivent être coordonnées par un repré- sentant désigné par le fournisseur. L’entreprise de télécommunications peut demander à l’utilisateur de débrancher un appareil à la suite de réparations ou de modifications effectuées par l’utilisateur ou à cause de mauvais fonction- nement.
  • Page 90: Kennisgeving Voor Pvc-Kabels (Polyvinylchloride) En -Snoeren

    Onderdeelnr. IBM- netsnoer Te gebruiken in deze landen en regio’s 13F9940 Argentinië, Australië, China (VRC), Nieuw-Zeeland, Papoea- Nieuw-Guinea, Paraguay, Uruguay, West-Samoa 13F9979 Afghanistan, Algerije, Andorra, Angola, België, Benin, Bulga- rije, Burkina Faso, Burundi, Centraal-Afrikaanse Republiek,China (Macao), Duitsland, Egypte, Finland, Frank- rijk, Frans-Guyana, Griekenland, Guinea, Hongarije, IJsland, Indonesië, Iran, Ivoorkust, voormalig Joegoslavië, Jordanië, Kameroen, Libanon, Luxemburg, Malagassië, Mali, Martinique,...
  • Page 92 Onderdeelnummer: 13R9173 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 13R9173...

Table of Contents