Lenovo ThinkCentre A70 User Manual
Lenovo ThinkCentre A70 User Manual

Lenovo ThinkCentre A70 User Manual

(hungarian) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A70:
Table of Contents

Advertisement

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A70

  • Page 3 ThinkCentre Felhasználói kézikönyv...
  • Page 4 Megjegyzés Jelen információk és a tárgyalt termék használatának megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv című kiadványt, valamint a “Megjegyzések” oldalszám: 69 című részt. Második kiadás (2010. június) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 59 Elem cseréje . 21 Diagnosztikai programok. . 60 Tápegység-szerelvény cseréje . . 23 Lenovo ThinkVantage Toolbox . . 60 Hűtőborda és ventilátor szerelvény cseréje . 25 PC-Doctor for Rescue and Recovery . . 60 Mikroprocesszor cseréje . . 27 PC-Doctor for DOS .
  • Page 6 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 7: Fontos Biztonsági Előírások

    Ezen biztonsági információk elolvasása és megértése csökkenti a személyi sérülések és/vagy a termék megsérülésének kockázatát. Ha a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv, egyetlen példánya sem áll rendelkezésére, akkor hordozható dokumentum formátum (PDF) változatban beszerezheti a következő címen ® található Lenovo támogatási webhelyről: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 9: Fejezet Termék Áttekintése

    Optikai meghajtó v Serial Advanced Technology Attachment (SATA) merevlemez meghajtó Video alrendszer v Beépített grafikus kártya VGA (Video Graphics Array) csatlakozóval v PCI (Peripheral Component Interconnect) Express x16 grafikus kártyahely az alaplapon diszkrét grafikus kártyához © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Audio alrendszer v Beépített nagyfelbontású (HD) audio v Fejhallgató- és mikrofoncsatlakozó az elülső panelen v Audio vonalbemeneti, audio vonalkimeneti és mikrofon csatlakozó a hátlapon Összekapcsolhatóság v 10/100/1000 Mb/s integrált Ethernet vezérlő Rendszerfelügyeleti szolgáltatások v Bekapcsoláskori önteszt (POST) hardverteszt-eredmények tárolásának képessége v Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) v Automatikus indítás bekapcsoláskor v Desktop Management Interface (DMI)
  • Page 11 (előre telepített a Windows 7 Professional gyengébb jogokkal bíró változata révén) Tanúsított vagy vizsgált kompatibilitású operációs rendszer(ek) Lehet, hogy a kézikönyv kiadása után a Lenovo további operációs rendszereket is kompatibilisnek talál. Ha meg szeretné állapítani, hogy egy operációs rendszer kompatibilitása tanúsított vagy vizsgált-e, akkor látogasson el az operációs rendszer szállítójának webhelyére.
  • Page 12: Műszaki Adatok

    Ez a rész tájékoztatást nyújt a Windows operációs rendszerrel érkezett szoftverről. Lenovo által biztosított szoftver A Lenovo az alábbi szoftverprogramokat biztosítja a hatékonyság javítása és a számítógép karbantartásával kapcsolatos költségek csökkentése érdekében. A számítógéppel biztosított szoftverprogramok a modelltípustól és az operációs rendszertől függően nagyon változók lehetnek.
  • Page 13 További információkat itt talál: “Lenovo ThinkVantage Tools” oldalszám: 63. Megjegyzés: A Lenovo ThinkVantage Tools program csak a Lenovo által telepített Windows 7 operációs rendszerrel ellátott számítógépeken áll rendelkezésre. ThinkVantage Productivity Center: A ThinkVantage Productivity Center program olyan információforrásokat és eszközöket biztosít, amelyek segítik a számítógép beállítását,...
  • Page 14: Lenovo Thinkvantage Toolbox

    Antivírus szoftver A számítógép olyan antivírus szoftverrel érkezik, amelynek segítségével felismerheti és megszüntetheti a vírusokat. A Lenovo egy teljes antivírus szoftver változatot biztosít a számítógépen, 30 napos ingyenes előfizetéssel. A 30 nap letelte után meg kell újítania a licencet ahhoz, hogy továbbra is megkapja az antivírus szoftver frissítéseit.
  • Page 15: Elhelyezkedések

    Elhelyezkedések Ez a rész ismerteti az alkatrészek, a csatlakozók, a belső meghajtók és az alaplap alkotórészeinek elhelyezkedését. Csatlakozók, kezelőszervek és jelzőfények elhelyezkedése a számítógép előlapján 1. ábra: bemutatja a számítógép előlapján található csatlakozók, kezelőszervek és jelzőfények elhelyezkedését. 1. ábra: Elülső csatlakozók, kezelőszervek és jelzőfények kiosztása 1 Merevlemez meghajtó...
  • Page 16: Csatlakozók És Alkatrészek Elhelyezkedése A Számítógép Hátlapján

    Csatlakozók és alkatrészek elhelyezkedése a számítógép hátlapján 2. ábra: bemutatja a számítógép hátlapján található csatlakozók és alkatrészek elhelyezkedését. A számítógép hátlapján található néhány csatlakozó esetében színkódok segítenek annak megállapításában, hogy melyik kábelt hová kell csatlakoztatni a számítógépen. 2. ábra: Hátsó csatlakozók és alkatrészek kiosztása 1 Feszültségválasztó...
  • Page 17 Csatlakozó Leírás Audio vonal-be csatlakozó Külső audio eszközök (például sztereó rendszer) felől érkező audio jelek fogadására használják. Külső audio eszköz csatlakoztatásakor az eszköz audio vonalkimeneti csatlakozóját és a számítógép audio vonalbemeneti csatlakozóját kell kábellel összekötni. Audio vonal-ki csatlakozó Audio jelek küldésére használják a számítógépből külső eszközök felé, úgymint aktív sztereó...
  • Page 18: Alkotórészek Elhelyezkedése

    Alkotórészek elhelyezkedése A 3. ábra: a számítógép különféle alkotórészeinek elhelyezkedését mutatja be. “Számítógép borításának eltávolítása” oldalszám: 14 ismerteti a számítógép borítójának eltávolítását és a belső részek elérhetőségét. 3. ábra: Alkotórészek elhelyezkedése 1 Hűtőborda és ventilátor szerelvény 5 PCI Express x16 grafikus kártya (rendelkezésre áll egyes modellekben) 2 Memóriamodulok (2) 6 PCI Express x1 kártyahely (2)
  • Page 19: Alkatrészek Elhelyezkedése Az Alaplapon

    Alkatrészek elhelyezkedése az alaplapon A 4. ábra: az alaplapon található alkatrészek elhelyezkedését ábrázolja. 4. ábra: Alaplap alkatrészeinek elhelyezkedése 1 Mikroprocesszor 9 USB csatlakozó 2 Mikroprocesszor ventilátor csatlakozója 10 Elem 3 Memória aljzatok (2) 11 Elülső audio csatlakozó 4 24 tűs tápcsatlakozó 12 PCI kártyahely 5 Előlap csatlakozó...
  • Page 20 5. ábra: mutatja be a meghajtórekeszek elhelyezkedését. 5. ábra: Meghajtórekeszek elhelyezkedése 1 1. rekesz - Optikai meghajtó rekesz (telepített optikai meghajtóval) 2 2. rekesz - Slim kártyaolvasó rekesz (telepített slim kártyaolvasóval egyes modellekben) 3 3. rekesz - SATA merevlemez meghajtó rekesz (telepített 3,5 hüvelykes SATA merevlemez meghajtóval) Felhasználói kézikönyv...
  • Page 21: Fejezet Hardver Beszerelése Vagy Cseréje

    Számítógépének képességeit memóriamodulok, PCI kártyák vagy meghajtók hozzáadásával bővítheti. Karbantarthatja a meghibásodott hardver cseréjével. Megjegyzések: 1. Csak Lenovo által szállított számítógép alkatrészeket használjon! 2. Tartozék beszerelésekor vagy cseréjekor használja fel az itt leírtakat, valamint a tartozékkal szállított útmutatót. Külső tartozékok beszerelése Számítógépéhez csatlakoztathat külső...
  • Page 22: Számítógép Borításának Eltávolítása

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a számítógép borításának eltávolítását. FIGYELMEZTETÉS: A borítás eltávolítása előtt kapcsolja ki a számítógépet, és hagyja hűlni 3-5 percig.
  • Page 23: Az Előlap Levétele És Visszahelyezése

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az előlap levételét és visszahelyezését. Az előlap eltávolításához és visszahelyezéséhez végezze el a következőket: 1.
  • Page 24 3. Vegye le az előlapot a baloldalon lévő három műanyag fül felengedésével, és az előlap kifelé irányuló elfordításával. 7. ábra: Előlap eltávolítása 4. Az előlap felszereléséhez illessze az előlap jobb oldalán lévő három műanyag fület a házon található megfelelő nyílásokhoz, majd forgassa befelé az előlapot, amíg a bal oldalon is helyére nem kerül.
  • Page 25: Pci Kártya Beszerelése Vagy Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a PCI kártya telepítését vagy cseréjét. A számítógépen egy szabványos PCI kártyahely van, két PCI Express x1 és egy PCI Express x16 grafikus kártyahely.
  • Page 26 Megjegyzés: Ha a kártyát egy rögzítő retesz 1 tartja a helyén, akkor nyomja meg a reteszt a nyitás érdekében. Majd fogja meg a kártyát az éleinél, és finoman húzza ki a PCI kártyanyílásból. Ha szükséges, akkor felváltva mozgassa a PCI kártya oldalait egy-egy picit, amíg az ki nem jön a kártyanyílásból.
  • Page 27: Memóriamodul Beszerelése Vagy Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a memóriamodul telepítését vagy cseréjét. A számítógép két memóriacsatlakozóval rendelkezik a DDR3 SDRAM DIMM modulok fogadására, amelyek így akár 4 GB rendszermemóriát is biztosíthatnak.
  • Page 28 Memóriamodul telepítéséhez vagy cseréjéhez végezze el a következőket: 1. Vegye ki a meghajtókból az adathordozókat, és kapcsolja ki az összes csatlakoztatott eszközt és magát a számítógépet is. Húzza ki az összes tápkábelt az elektromos csatlakozókból, és húzza ki az összes kábelt a számítógépből is. 2.
  • Page 29: Elem Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support A számítógép olyan speciális memóriával rendelkezik, amely a dátumot, időt és a konfigurációs információkat tárolja a beépített funkciók számára. Az elem biztosítja az információk megőrzését a számítógép kikapcsolása után.
  • Page 30 Az elem cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1. Vegye ki a meghajtókból az adathordozókat, és kapcsolja ki az összes csatlakoztatott eszközt és magát a számítógépet is. Húzza ki az összes tápkábelt az elektromos csatlakozókból, és húzza ki az összes kábelt a számítógépből is. 2.
  • Page 31: Tápegység-Szerelvény Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a tápegység-szerelvény cseréjét. Annak ellenére, hogy a tápkábel kihúzása után nincs mozgó alkatrész a számítógépben, a következő...
  • Page 32 4. Fektesse az oldalára a számítógépet, és csavarja ki a tápegység-szerelvényt rögzítő négy csavart. 17. ábra: Tápegység-szerelvényt rögzítő csavarok eltávolítása 5. Csúsztassa kissé előre a tápegység-szerelvényt, majd vegye ki a fémházból. 18. ábra: Tápegység-szerelvény kiszerelése 6. Győződjön meg arról, hogy az új tápegység-szerelvény megfelelő helyettesítése a réginek. Egyes tápegység-szerelvények automatikusan érzékelik a feszültséget, illetve elfogadják az univerzális bemeneti értéket, mások adott feszültségértékre készültek, míg jónéhány feszültség kiválasztó...
  • Page 33: Hűtőborda És Ventilátor Szerelvény Cseréje

    8. Csavarja vissza az új tápegység-szerelvényt rögzítő négy csavart. Megjegyzés: Csak Lenovo által szállított csavarokat használjon! 9. Dugja be az új tápegység-szerelvény kábeleit az összes meghajtón és az alaplapon. Lásd: “Alkatrészek elhelyezkedése az alaplapon” oldalszám: 11.
  • Page 34 7. Csavarja ki a négy csavart 1 , amelyek rögzítik a hűtőbordát és a ventilátor szerelvényt az alaplaphoz. Megjegyzés: Óvatosan csavarja ki a négy csavart az alaplapból, kerülve, hogy bármi megsérüljön. A négy csavar a hűtőborda és a ventilátor szerelvény szerves része, így nem vehetők ki a hűtőbordából és a ventilátor szerelvényből.
  • Page 35: Mikroprocesszor Cseréje

    Ne nyissa ki a számítógépet, és ne kísérelje meg javítani addig, amíg el nem olvasta és nem értelmezte a számítógéppel együtt érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a mikroprocesszor cseréjét. FIGYELMEZTETÉS: A hűtőborda és a mikroprocesszor forró...
  • Page 36 7. Emelje meg a kis kart 3 , és nyissa fel a rögzítőt 1 , hogy hozzáférjen a mikroprocesszorhoz 2 . 20. ábra: Hozzáférés a mikroprocesszorhoz 8. Egyenesen felfelé emelve vegye ki a mikroprocesszort a foglalatából, ahogy az ábra mutatja (21. ábra: oldalszám: 29). Megjegyzések: a.
  • Page 37 d. Ne tegyen semmit a mikroprocesszor foglalatára, amíg az szabadon van. A foglalat érintkezőit tisztán kell tartani. 21. ábra: A mikroprocesszor kiszerelése 9. Győződjön meg arról, hogy a kis kar felemelt helyzetben van. 10. Vegye ki a mikroprocesszort 1 a védőborítóból 2 , amely védi az új mikroprocesszor alján található...
  • Page 38: Optikai Meghajtó Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az optikai meghajtó cseréjét. Megjegyzés: Az optikai meghajtó csak egyes modellekben áll rendelkezésre.
  • Page 39 6. Elölről csúsztatva tolja be az új optikai meghajtót a rekeszbe, illessze az új meghajtón lévő két csavar nyílását a rekeszen található nyílásokhoz. Utána, csavarja be a két csavart, amelyek rögzítik az új optikai meghajtót a helyén. 23. ábra: Optikai meghajtó beszerelése 7.
  • Page 40: Merevlemez Meghajtó Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a merevlemez meghajtó cseréjét. A merevlemez meghajtó cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 41 6. Csúsztatva tolja be az új merevlemez meghajtót a rekeszbe, illessze az új merevlemez meghajtón lévő két csavar nyílását a rekeszen található, megfelelő nyílásokhoz. Utána, csavarja be a négy csavart, amelyek rögzítik az új merevlemez meghajtót a helyén. 26. ábra: Merevlemez meghajtó beszerelése 7.
  • Page 42: Kártyaolvasó Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja a kártyaolvasó cseréjét. Megjegyzés: A kártyaolvasó csak egyes modellekben áll rendelkezésre.
  • Page 43: Elülső Audio És Usb Szerelvény Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az elülső audio és USB szerelvényének cseréjét. Az elülső audio és USB szerelvény cseréjéhez hajtsa végre a következőket: 1.
  • Page 44: Usb Billentyűzet Vagy Egér Cseréje

    érkezett “Fontos biztonsági előírásokat” a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyvben. A ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv a következő címen szerezhető be: http://www.lenovo.com/support Az alábbi szakasz leírja az USB billentyűzet és az egér cseréjét. Az USB billentyűzet vagy egér cseréjéhez hajtsa végre a következőket:...
  • Page 45: Alkatrészcsere Befejezése

    1. Vegye ki a meghajtókból az adathordozókat, és kapcsolja ki az összes csatlakoztatott eszközt és magát a számítógépet is. Azután húzza ki az összes tápkábelt az elektromos csatlakozókból. 2. Húzza ki a régi USB billentyűzet vagy egér kábelét a számítógépből. 3.
  • Page 46: Eszközvezérlő Programok Beszerzése

    Setup Utility programban. Lásd: 4. fejezet, “Setup Utility program használata”, oldalszám: 51. Megjegyzés: A Lenovo a világ legtöbb részén megköveteli a meghibásodott CRU-k (Vásárló által cserélhető egységek) visszaküldését. A visszaküldésre vonatkozó információkat a CRU-val együtt, vagy néhány nappal annak megérkezése után kapja kézhez.
  • Page 47: Alapvető Biztonsági Tartozékok

    Lásd: 32. ábra:. Ez ugyanaz a zártípus, mint amit számos noteszgéphez is használnak. Megrendelheti a beépített kábelzárt a Lenovotól, ha rákeres a Kensington kifejezésre a következő helyen: http://www.lenovo.com/support Megjegyzés: Győződjön meg róla, hogy a felszerelt biztonsági kábel és az egyéb számítógépkábelek nem zavarják egymást.
  • Page 48: Lakatfül

    Lakatfül A számítógép lakatfüllel van felszerelve, ami megakadályozza a számítógép borítójának levételét, ha a lakat a fülbe van akasztva. 33. ábra: Lakatfül felszerelése Jelszavas védelem A jogosulatlan számítógép-használat megakadályozására állítson be jelszót a Setup Utility programban. A számítógép bekapcsolásakor a rendszer bekéri a jelszót. A számítógép mindaddig nem használható, míg be nem írja az érvényes jelszót.
  • Page 49 6. Tegye vissza a kiszerelt elemeket, és dugja vissza az összes kihúzott kábelt. 7. Tegye vissza a számítógép borítását, és dugja vissza a számítógép és a monitor tápkábeleit. Lásd: “Alkatrészcsere befejezése” oldalszám: 37. 8. Kapcsolja be a számítógépet és hagyja bekapcsolva megközelítőleg 10 másodpercig. Azután, a főkapcsolót megközelítőleg öt másodpercig lenyomva tartva kapcsolja ki a számítógépet.
  • Page 50 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 51: Fejezet Helyreállítási Információk

    Ezért is hívhatjuk az eljárást "Product Recovery lemezek előállításának". v A helyreállítási adathordozó létrehozásához Windows 7 operációs rendszer esetén kattintson a Start → Minden program → Lenovo ThinkVantage Tools → Gyári helyreállító lemezek elemekre. Azután kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 52: Helyreállítási Adathordozó Használata

    v A Product Recovery lemezek létrehozásához Windows XP operációs rendszer esetén kattintson a Start → Minden program → ThinkVantage → Helyreállítási adathordozó létrehozása elemekre. Azután kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Helyreállítási adathordozó használata Ez a rész ismerteti, hogyan használható a helyreállítási adathordozó különböző operációs rendszereken.
  • Page 53: Rendszermentési És Helyreállítási Műveletek Végrehajtása

    Recovery program segítségével különböző operációs rendszerek esetén. v Rendszermentési művelet végrehajtása Rescue and Recovery programmal Windows 7 operációs rendszer esetén: 1. A Windows munkaasztalon kattintson a Start → Minden program → Lenovo ThinkVantage Tools → Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemekre. Megnyílik a Rescue and Recovery program.
  • Page 54: Rescue And Recovery Munkaterület Használata

    Helyreállítási művelet végrehajtása Rescue and Recovery programmal Windows 7 operációs rendszer esetén: 1. A Windows munkaasztalon kattintson a Start → Minden program → Lenovo ThinkVantage Tools → Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemekre. Megnyílik a Rescue and Recovery program. 2. A Rescue and Recovery fő ablakban kattintson a Fejlett Rescue and Recovery indítása menüpontra.
  • Page 55: Mentési Adathordozó Létrehozása És Használata

    FIGYELEM: Ha visszaállítja a merevlemez meghajtót egy Rescue and Recovery biztonsági mentésből, vagy ha visszaállítja a merevlemez meghajtó gyárilag telepített tartalmát, akkor az elsődleges merevlemez meghajtó partíción (ami általában a C: meghajtó) található összes fájl törlésre kerül a helyreállítási folyamatban. Lehetőség szerint készítsen másolatot a fontos fájlokról.
  • Page 56: Mentési Adathordozó Létrehozása

    Ez a rész ismerteti, hogyan hozható létre a mentési adathordozó különböző operációs rendszereken. v Mentési adathordozó létrehozása Windows 7 operációs rendszer esetén: 1. A Windows munkaasztalon kattintson a Start → Minden program → Lenovo ThinkVantage Tools → Fejlett rendszermentés és visszaállítás elemekre. Megnyílik a Rescue and Recovery program.
  • Page 57: Eszközvezérlő Programok Telepítése Vagy Újratelepítése

    (általában a C: meghajtón) az SWTOOLS\DRIVERS alkönyvtárban találhatók. A gyárilag telepített eszközök legfrissebb eszközvezérlői az alábbi helyen is elérhetőek: http://www.lenovo.com/support. A többi eszközvezérlő az egyes eszközökkel együtt szállított szoftver adathordozókon található. Gyárilag telepített eszközhöz tartozó eszközvezérlő telepítéséhez vagy újratelepítéséhez tegye a következőket:...
  • Page 58 sorrendjében. Először győződjön meg arról, hogy a mentési meghajtó első betöltő egységnek van kijelölve a Setup Utility indítási eszközök sorrendjében. “Indítási eszköz kiválasztása” oldalszám: 53 részletesen tájékoztat az eszközök indítási sorrendjének ideiglenes és állandó változtatásáról. A Setup Utility programról itt talál információkat: 4. fejezet, “Setup Utility program használata”, oldalszám: 51.
  • Page 59: Copyright Lenovo

    A Setup Utility program segítségével lehetősége van a jelszó beállítására, hogy megakadályozza a számítógép és az adatok jogosulatlan elérését. Az alábbi opciók állnak rendelkezésre a bekapcsolási vagy az adminisztrátori jelszó beállításához: v Set Power-On Password (Bekapcsolási jelszó beállítása) v Set Administrator Password (Adminisztrátori jelszó beállítása) © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 60: Jelszavakkal Kapcsolatos Megfontolások

    Nem muszáj jelszót beállítania a számítógép használatához. Azonban, a jelszó használata növeli a számítástechnika biztonságát. Ha mégis valamely jelszó beállítása mellett dönt, olvassa el az alábbi részeket. Jelszavakkal kapcsolatos megfontolások A jelszó akár 16 (1-től 16-ig) alfabetikus és numerikus karakter kombinációjából állhat. Biztonsági okokból ajánlatos erős jelszót használni, amit nem könnyű...
  • Page 61: Eszköz Engedélyezése Vagy Letiltása

    Megjegyzés: A jelszó akár 16 (1-től 16-ig) alfabetikus és numerikus karakter kombinációjából állhat. További információkat itt talál: “Jelszavakkal kapcsolatos megfontolások” oldalszám: 52. Eszköz engedélyezése vagy letiltása Az alábbi szakasz ismerteti azokat az utasításokat, amelyekkel engedélyezheti vagy letilthatja a felhasználói hozzáférést egy eszközhöz. Amikor ez az opció...
  • Page 62: Indítási Eszköz Sorrendjének Megtekintése Vagy Módosítása

    Megjegyzés: Nem minden lemez és merevlemez meghajtó rendelkezik rendszerbetöltő résszel. Az ideiglenes indító eszköz kiválasztásához tegye a következőket: 1. Kapcsolja ki a számítógépet. 2. Ismételten nyomja le és engedje fel az F12 billentyűt, amikor bekapcsolja a számítógépet. Amikor megjelenik a Startup Device Menu (Indítási eszköz menü), engedje fel az F12 billentyűt.
  • Page 63: Fejezet Rendszerprogramok Frissítése

    Elképzelhető, hogy a Lenovo módosításokat/továbbfejlesztéseket végez a POST és a BIOS kódon. Amikor a frissítések közreadásra kerülnek, letölthető fájlként megjelennek a Lenovo webhelyén: http://www.lenovo.com. A POST és a BIOS frissítések alkalmazására vonatkozó...
  • Page 64: Bios Frissítése (Flash) Az Operációs Rendszerből

    6. A frissítés befejezéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A frissítés befejezése után vegye ki a lemezt az optikai meghajtóból. BIOS frissítése (flash) az operációs rendszerből Megjegyzés: Mivel a Lenovo folyamatosan fejleszti webhelyét, ezért annak tartalma előzetes bejelentés nélkül változhat, beleértve a következő eljárás leírásában való hivatkozások tartalma is.
  • Page 65 6. Tegye vissza a kiszerelt elemeket, és dugja vissza az összes kihúzott kábelt. 7. Tegye vissza a számítógép borítását, és dugja vissza a számítógép és a monitor tápkábeleit. Lásd: “Alkatrészcsere befejezése” oldalszám: 37. 8. Kapcsolja be a számítógépet, tegye be a POST és BIOS frissítés (flash frissítés) lemezét az optikai meghajtóba.
  • Page 66 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 67: Fejezet Hibaelhárítás És Diagnosztikai Programok

    és ügyfélszolgálatok telefonszámainak felsorolását a termékhez kapott ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv tartalmazza. A szerviz és ügyfélszolgálati telefonszámok legfrissebb listáját, valamint a ThinkCentre Biztonsági és jótállási kézikönyv PDF változatát megtalálhatja a Lenovo webhelyén, a következő címen: http://www.lenovo.com/support Tünet Teendő...
  • Page 68: Diagnosztikai Programok

    Lenovo ThinkVantage Toolbox súgórendszere tartalmazza. PC-Doctor for Rescue and Recovery A PC-Doctor for Rescue and Recovery program a Lenovo számítógépek Rescue and Recovery munkaterületének része. A PC-Doctor for Rescue and Recovery programot akkor használja, ha nem tudja elindítani a Windows operációs rendszert.
  • Page 69: Pc-Doctor For Dos

    PC-Doctor for DOS PC-Doctor for DOS diagnosztikai program legújabb változata letölthető a http://www.lenovo.com/support címről. A PC-Doctor for DOS diagnosztikai program és a Windows operációs rendszer futása egymástól független. A PC-Doctor for DOS diagnosztikai programot akkor használja, ha nem tudja elindítani a Windows operációs rendszert. A PC-Doctor for DOS diagnosztikai program futtatásához használhatja a saját létrehozású...
  • Page 70: Optikai Egér Tisztítása

    Optikai egér tisztítása Az alábbi szakasz leírja az optikai egér tisztításának módját. Az optikai egér fénykibocsátó diódát (LED-et) és optikai érzékelőt használ a mutató irányításához. Ha a mutató a képernyőn nem mozog simán az optikai egérrel, akkor érdemes megtisztítani az egeret. Az optikai egér megtisztításához tegye a következőket: 1.
  • Page 71: Fejezet Információk, Súgó És Szerviz Elérése

    és karbantartásához. A kiadvány megtekintéséhez nincs szükség Internet-hozzáférésre. A kiadvány megtekintéséhez kattintson a Start → Minden program → Online könyvek → Online könyvek elemekre, majd kattintson duplán a kézikönyvre. A kiadvány a Lenovo webhelyén is elérhető az alábbi címen: http://www.lenovo.com/support Megjegyzések:...
  • Page 72: Thinkvantage Productivity Center

    A Lenovo ThinkVantage Tools program eléréséhez kattintson a Start → Minden program → Lenovo ThinkVantage Tools elemekre. ThinkVantage Productivity Center Megjegyzés: A ThinkVantage Productivity Center program csak a Lenovo által telepített Windows XP operációs rendszerrel ellátott számítógépeken áll rendelkezésre. A ThinkVantage Productivity Center program olyan információforrásokat és eszközöket tartalmaz, amelyek könnyebbé...
  • Page 73: Lenovo Webhely (Http://Www.lenovo.com)

    és letölthetők a Lenovo webhelyén: http://www.lenovo.com/support Szerviz hívása A jótállási idő alatt a Lenovo ügyfélszolgálaton keresztül telefonos tájékoztatást és segítséget kaphat. A következő szolgáltatások állnak rendelkezésre a jótállási idő alatt: v Hibafelderítés - Képzett szerviz személyzet áll rendelkezésre, amely hardverprobléma esetén segítséget nyújt a hibafelderítésben és a probléma megoldásához szükséges lépések...
  • Page 74: Egyéb Szolgáltatások Használata

    A Lenovo vagy a viszonteladó elérhetővé teszi a hardverre vonatkozó Tervezési módosításokat (EC-ket). A következő elemekre nem vonatkozik a jótállás: v Nem a Lenovo által vagy annak részére gyártott alkatrészek cseréje vagy használata, valamint nem garanciális Lenovo alkatrészek v Szoftverhiba forrásának azonosítása v BIOS konfigurálás a telepítés vagy a frissítés részeként...
  • Page 75: További Szolgáltatások Vásárlása

    Például: hardverrel, operációs rendszerrel vagy alkalmazásprogramokkal kapcsolatos támogatás, bővített vagy kiterjesztett hardverjavítási szolgáltatások, valamint egyéni telepítések. A szolgáltatások elérhetősége és neve az országtól vagy régiótól függően változhat. A szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkat megtalálja a Lenovo címén: http://www.lenovo.com 7. fejezet Információk, súgó és szerviz elérése...
  • Page 76 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 77: Megjegyzések

    Megjegyzések Előfordulhat, hogy a Lenovo nem tudja minden országban biztosítani az ebben a dokumentumban szereplő összes terméket, szolgáltatást vagy lehetőséget. Az adott országokban rendelkezésre álló termékekről és szolgáltatásokról a helyi Lenovo képviseletek szolgálnak felvilágosítással. A Lenovo termékekre, programokra vagy szolgáltatásokra vonatkozó...
  • Page 78: Televíziós Kimenetre Vonatkozó Megjegyzés

    és a szétszerelés tiltott. Európai megfelelési CE jelölés Védjegyek A Lenovo, a Lenovo logó, a Rescue and Recovery, a ThinkCentre és a ThinkVantage kifejezések a Lenovo védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A Microsoft és a Windows a Microsoft vállalatcsoport védjegyei.
  • Page 79: Tárgymutató

    55 CMOS, törlés 40 beszerelés befejezése 37 csere befejezése 37 használat diagnosztikai programok 65 dokumentáció 65 egyéb szolgáltatások 66 jelszavak 51 csatlakozók mentési adathordozó, létrehozás és 47 hátlap 8 Setup Utility program 51 csatlakozók leírása 9 © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 80 2 programok 55 rendszerindító tömb helyreállítása 56 lakatfül 40 rendszermentési és helyreállítási műveletek 45 Lenovo ThinkVantage Toolbox 60 Rescue and Recovery 43 Lenovo ThinkVantage Tools 63 munkaterület, Rescue and Recovery 46 Lenovo ügyfélszolgálat 65 Rescue and Recovery munkaterület 46...
  • Page 81 Access Help 64 elérés 63 és szerviz 65 számítógép borítása eltávolítás 14 számítógép borítása, visszarakás 37 szerviz elérés 63 és súgó 65 Lenovo ügyfélszolgálat 65 szoftver helyreállítás 43 szoftver bemutatása 4 szolgáltatások egyéb 66 további vásárlása 67 tápegység tartozékok 2 tápegység-szerelvény...
  • Page 82 Felhasználói kézikönyv...
  • Page 84 Rendelési szám: 89Y9096 Nyomtatva Dániában (1P) P/N: 89Y9096...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre 0864Thinkcentre 7099Thinkcentre 7846

Table of Contents