Lenovo ThinkCentre A70 User Manual

(danish) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A70:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Brugervejledning
Maskintyper: 0864, 7099 og 7846

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A70

  • Page 1 ThinkCentre Brugervejledning Maskintyper: 0864, 7099 og 7846...
  • Page 3 ThinkCentre Brugervejledning...
  • Page 4 Bemærk Før du bruger oplysningerne i denne bog og det produkt, de understøtter, skal du læse bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrif- ter og garantioplysninger til dette produkt og afsnittet “Bemærkninger”, på side 69. Anden udgave (juni 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    Udskiftning af køleplade og blæser . 25 Fejlfindingsprogrammer . . 60 Udskiftning af mikroprocessoren . . 27 Lenovo ThinkVantage Toolbox . . 60 Udskiftning af det optiske drev. . 30 PC-Doctor for Rescue and Recovery . . 60 Udskiftning af harddisken .
  • Page 6 Varemærker . . 70 Stikordsregister ... 71 Brugervejledning...
  • Page 7: Vigtige Sikkerhedsforskrifter

    Ved at læse og forstå disse sikkerhedsforskrifter redu- cerer du risikoen for personskade eller beskadigelse af produktet. Hvis du ikke længere har en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplys- ninger, kan du hente en PDF-version fra Lenovos websted: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Brugervejledning...
  • Page 9: Kapitel 1. Produktoversigt

    Kortlæser (visse modeller) v Optisk drev v SATA-harddisk (Serial Advanced Technology Attachment) Videosubsystem v Indbygget grafikkort, der fungerer via et VGA-stik (Video Graphics Array) v Stik til PCI Express-grafikkort (x16) på systemkortet til separat grafikkort © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Lydsubsystem v Indbygget HD-lyd (high-definition) v Stik til hovedtelefon og stik til mikrofon på forsiden v Stik til lydindgang, lydudgang og mikrofon på bagsiden Tilslutningsmuligheder v Indbygget Ethernet-kontrolenhed (10/100/1000 mbit/s) Systemstyringsfunktioner v Mulighed for at lagre resultater af POST-test (Power-On Self-Test) af hardware v ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) v Automatisk start via startsekvens v DMI (Desktop Management Interface)
  • Page 11 (forudinstalleret via nedgraderingsrettighederne i Windows 7 Professional) Styresystemer, der er certificeret eller testet for kompatibilitet Andre styresystemer anerkendes måske af Lenovo som værende kompatible med computeren, efter at denne vejledning er trykt. Du kan afgøre, om et styresystem er blevet certificeret eller testet for kompatibilitet, ved at besøge leverandørens websted.
  • Page 12: Specifikationer

    Dette afsnit indeholder oplysninger om de programmer, der leveres sammen med Windows-styresystemet. Programmer fra Lenovo Følgende programmer leveres af Lenovo, så du kan forbedre produktiviteten og re- ducere de omkostninger, der er forbundet med vedligeholdelse af computeren. De programmer, der leveres sammen med computeren, kan variere afhængigt af mo- dellen og det forudinstallerede styresystem.
  • Page 13 (ThinkVantage-programmer, styreprogrammer, BIOS- opdateringer og andre tredjepartsopdateringer). Eksempler på programmer, du vil holde opdateret, kan være programmer fra Lenovo, f.eks. Rescue and Recovery og ThinkVantage Productivity Center. Fingeraftryksprogram: Den indbyggede fingeraftrykslæser, som findes på visse tastaturer, giver dig sammen med fingeraftryksprogrammet mulighed for at regi- Kapitel 1.
  • Page 14 Programmet Lenovo ThinkVantage Toolbox hjælper dig med at vedligeholde com- puteren, forbedre computersikkerheden, fejlfinde computeren, få mere kendskab til de innovative teknologier fra Lenovo og med at få flere oplysninger om compute- ren. Der er flere oplysninger i “Lenovo ThinkVantage Toolbox” på side 60.
  • Page 15: Komponenternes Placering

    Komponenternes placering Dette afsnit beskriver, hvor du kan finde computerens stik, komponenter, dele på systemkortet og interne drev. Stik, knapper og indikatorer på computerens forside I figur 1 vises placeringen af stik, knapper og indikatorer på computerens forside. Figur 1. Placering af stik, knapper og indikatorer på forsiden 1 Harddisklampe 5 USB-stik 2 Indikator for strømforsyning...
  • Page 16: Stik Og Dele På Computerens Bagside

    Stik og dele på computerens bagside I figur 2 vises placeringen af stik og dele på computerens bagside. Nogle af stik- kene på computerens bagside har en bestemt farve, som du kan bruge, når du skal slutte kabler til computeren. Figur 2.
  • Page 17 Stik Beskrivelse Lydindgangsstik Bruges til at modtage lydsignaler fra en ekstern lydenhed, f.eks. et stereoanlæg. Når du tilslutter en ekstern lydenhed, tilsluttes der et kabel mellem lydudgangsstikket på enheden og lydindgangsstikket på computeren. Lydudgangsstik Bruges til at sende lydsignaler fra computeren til eksterne en- heder, f.eks.
  • Page 18: Placering Af Komponenter

    Placering af komponenter I figur 3 vises placeringen af de forskellige komponenter i computeren. Afsnittet “Afmontering af dækslet” på side 14 indeholder oplysninger om, hvordan du af- monterer computerens dæksel og får adgang til de interne dele i computeren. Figur 3. Placering af komponenter 1 Køleplade og blæser 5 PCI Express-grafikkort (x16) (visse modeller) 2 Hukommelsesmoduler (2)
  • Page 19: Placering Af Delene På Systemkortet

    Placering af delene på systemkortet I figur 4 vises placeringen af delene på systemkortet. Figur 4. Placering af dele på systemkortet 1 Mikroprocessor 9 USB-stik 2 Stik til mikroprocessorblæser 10 Batteri 3 Hukommelsesstik (2) 11 Stik til lyd på forsiden 4 24-bens strømstik 12 Port til PCI-kort 5 Stik til frontpanel...
  • Page 20: Placering Af Interne Drev

    Placering af interne drev Interne drev er enheder i computeren, som bruges til at læse og gemme data. Du kan installere drev i computeren for at forøge dens lagerkapacitet og for at gøre det muligt for den at læse andre medietyper. Interne drev installeres i båse. I denne vejledning kaldes båsene for bås 1, bås 2 og så...
  • Page 21: Kapitel 2. Installation Eller Udskiftning Af Hardware

    Bemærkninger: 1. Brug kun computerdele, der leveres af Lenovo. 2. Når du installerer eller udskifter udstyr, skal du følge den relevante vejledning i dette afsnit sammen med den vejledning, der leveres sammen med udstyret.
  • Page 22: Installation Af Eksternt Udstyr

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder en vejledning i, hvordan du afmonterer computerens dæk- sel. Pas på: Sluk for computeren, og lad den køle af i tre til fem minutter, før du fjerner...
  • Page 23: Afmontering Og Montering Af Frontdækslet

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du afmonterer og monterer front- dækslet. Gør følgende for at afmontere og montere frontdækslet: 1.
  • Page 24 3. Fjern frontdækslet ved at løsne de tre plastictapper i venstre side og vip front- dækslet udad. Figur 7. Afmontering af frontdækslet 4. Montér frontdækslet ved at justere de tre andre plastiktapper på højre side af dækslet med de tilsvarende huller i rammen, og vip herefter dækslet indad i venstre side, indtil der lyder et klik.
  • Page 25: Installation Eller Udskiftning Af Et Pci-Kort

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du installerer eller udskifter et PCI- kort.
  • Page 26 Bemærk: Hvis PCI-kortet holdes på plads af en monteringslås 1 , skal du trykke på monteringslåsen for at frigøre PCI-kortet fra låsen. Tag fat i kanten af PCI-kortet, og træk det forsigtigt ud af PCI-kortstik- ket. Hvis det er nødvendigt, kan du trække først den ene side af PCI-kortet et lille stykke ud og derefter den anden side, indtil det er helt ude af stikket.
  • Page 27: Installation Eller Udskiftning Af Et Hukommelsesmodul

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du installerer eller udskifter et hu- kommelsesmodul.
  • Page 28 Gør følgende for at installere eller udskifte et hukommelsesmodul: 1. Fjern alle medier fra drevene, sluk for alle tilsluttede enheder, og sluk for com- puteren. Tag derefter alle netledninger ud af stikkontakterne, og afmontér alle kabler fra computeren. 2. Afmontér computerens dæksel. Læs afsnittet “Afmontering af dækslet” på side 3.
  • Page 29: Udskiftning Af Batteriet

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Computeren har en særlig type hukommelse, som vedligeholder dato, klokkeslæt og konfigurationsindstillinger for de indbyggede funktioner. Batteriet sørger for, at computeren husker disse oplysninger, når der er slukket for den.
  • Page 30 Gør følgende for at udskifte batteriet: 1. Fjern alle medier fra drevene, sluk for alle tilsluttede enheder, og sluk for computeren. Tag derefter alle netledninger ud af stikkontakterne, og afmontér alle kabler fra computeren. 2. Afmontér computerens dæksel. Læs afsnittet “Afmontering af dækslet” på side 14.
  • Page 31: Udskiftning Af Strømforsyningsenheden

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter strømforsyningsenhe- den. Selv om der ikke er nogen dele, der bevæger sig i computeren, når netledningen er afmonteret, skal du alligevel være opmærksom på...
  • Page 32 Bemærk: Du skal muligvis også frigøre strømforsyningskablerne fra nogle ka- belklemmer eller -bindere, som fastgør kablerne til kabinettet. 4. Læg computeren på siden, og fjern de fire skruer, som fastgør strømforsynings- enheden. Figur 17. Afmontering af skruer, der fastgør strømforsyningen 5.
  • Page 33: Udskiftning Af Køleplade Og Blæser

    8. Montér de fire skruer, så strømforsyningsenheden bliver holdt på plads. Bemærk: Brug kun de skruer, der leveres af Lenovo. 9. Tilslut strømforsyningskablerne til alle drev og til systemkortet. Læs afsnittet “Placering af delene på systemkortet” på side 11.
  • Page 34 7. Fjern de fire skruer 1 , der sikrer kølepladen og blæseren på systemkortet. Bemærk: Fjern forsigtigt de fire skruer fra systemkortet for at undgå at beska- dige systemkortet. De fire skruer er integrerede dele i enheden med køleplade og blæser, og de kan ikke fjernes fra kølepladen og blæse- ren.
  • Page 35: Udskiftning Af Mikroprocessoren

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter mikroprocessoren. Pas på: Kølepladen og mikroprocessoren kan være meget varme. Sluk for computeren, og lad den køle af i tre til fem minutter, før du fjerner dækslet.
  • Page 36 7. Løft det lille håndtag 3 , og åbn holderen 1 for at få adgang til mikropro- cessoren 2 . Figur 20. Adgang til mikroprocessoren 8. Løft mikroprocessoren lige op af soklen som vist i figur 21 på side 29. Bemærkninger: a.
  • Page 37 d. Undgå at tabe noget ned på mikroprocessorsoklen, når den er ubeskyttet. Hold alle sokkelkontakter så rene som muligt. Figur 21. Afmontering af mikroprocessoren 9. Sørg for, at det lille håndtag er løftet. 10. Tag den nye mikroprocessor 1 ud af beskyttelsesdækslet 2 , som beskytter guldkkontakterne i bunden af den nye mikroprocessor.
  • Page 38: Udskiftning Af Det Optiske Drev

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter det optiske drev. Bemærk: Det optiske drev findes kun til visse modeller.
  • Page 39 5. Fjern de to skruer, der fastgør det optiske drev. Skub derefter det optiske drev ud gennem forsiden af computeren. Figur 22. Afmontering af det optiske drev 6. Skub det nye optiske drev ind i drevbåsen fra forsiden af computeren, og justér skruehullerne i det nye optiske drev med de tilsvarende huller i drevbåsen.
  • Page 40 7. Slut den ene ende af signalkablet til bagsiden af det nye optiske drev og den anden ende til et ledigt SATA-stik på systemkortet. Læs afsnittet “Placering af delene på systemkortet” på side 11. Find derefter et ledigt stik med fem ledere på...
  • Page 41: Udskiftning Af Harddisken

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter harddisken. Gør følgende for at udskifte harddisken: 1.
  • Page 42 6. Skub den nye harddisk ind i harddiskbåsen, og justér skruehullerne i den nye harddisk med de tilsvarende huller i drevbåsen. Montér derefter de fire skruer for at fastgøre den nye harddisk. Figur 26. Installation af harddisken 7. Slut den ene ende af signalkablet til bagsiden af den nye harddisk og den an- den ende til et ledigt SATA-stik på...
  • Page 43: Udskiftning Af Kortlæseren

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter kortlæseren. Bemærk: Kortlæseren findes kun på visse modeller.
  • Page 44: Udskiftning Af Enhed Med Lyd- Og Usb-Stik På Forsiden

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter enheden med stik til lyd og USB på forsiden.
  • Page 45 5. Læg mærke til kabelføringen til enheden med lyd- og USB-stik på forsiden, og fjern den skrue, der fastgør lyd- og USB-enheden til kabinettet. Afmontér der- efter enheden med lyd- og USB-stik på forsiden fra kabinettet. Figur 29. Afmontering af enhed med lyd- og USB-stik på forsiden 6.
  • Page 46: Udskiftning Af Usb-Tastaturet Eller -Musen

    “Vigtige sikkerhedsforskrifter” i bogen ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger, der leveres sammen med computeren. Du kan få en kopi af ThinkCentre Sikkerhedsforskrifter og garantioplysninger på adressen http://www.lenovo.com/support Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du udskifter USB-tastaturet eller -mu- sen. Gør følgende for at udskifte USB-tastaturet eller -musen: 1.
  • Page 47: Hentning Af Styreprogrammer

    Det afhænger af de dele, du har installeret eller udskiftet. Læs afsnittet Kapi- tel 4, “Brug af programmet Setup Utility”, på side 51. Bemærk: De fleste steder forlanger Lenovo, at kunden afleverer de defekte CRU- dele (Customer Replaceable Units). De relevante oplysninger leveres sammen med de nye CRU-dele, eller du modtager oplysningerne et par dage efter, du har modtaget CRU-delene.
  • Page 48: Grundlæggende Sikkerhedsfunktioner

    Kabellåsen låser også computerdæsklet. Se figur 32. Det er den samme type lås, som de låse, der bruges på mange bærbare computere. Du kan bestille en kabellås fra Lenovo. Søg efter Kensington på denne adresse: http://www.lenovo.com/support Bemærk: Kontrollér, at den indbyggede kabellås ikke påvirker de andre kabler i computeren.
  • Page 49: Hængelås

    Hængelås Computeren leveres med en løkke til en hængelås, så dækslet ikke kan afmonteres, når der er sat en hængelås på. Figur 33. Installation af en hængelås Beskyttelse vha. kodeord Du kan forhindre uautoriseret brug af computeren ved at bruge programmet Setup Utility til at angive et kodeord.
  • Page 50 6. Montér og tilslut igen de dele og kabler, der har været fjernet eller afmonteret. 7. Montér computerens dæksel, og tilslut netledningerne til computeren og skær- men. Læs afsnittet “Afslutning af udskiftningen af dele” på side 38. 8. Tænd for computeren, og lad den være tændt i ca. 10 sekunder. Sluk derefter for computeren ved at trykke på...
  • Page 51: Kapitel 3. Oplysninger Om Retablering

    "Opret produktretableringsdiske". v Gør følgende for at oprette retableringsmedier i Windows 7: Klik på Start → Alle programmer → Lenovo ThinkVantage Tools → Factory Recovery-diske. Følg her- efter vejledningen på skærmbilledet. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 52: Brug Af Retableringsmedier

    v Gør følgende for at oprette produktretableringsdiske i Windows XP: Klik på Start → Alle programmer → ThinkVantage → Create Recovery Media. Følg heref- ter vejledningen på skærmbilledet. Brug af retableringsmedier Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du bruger retableringsmedier på for- skellige styresystemer.
  • Page 53: Sikkerhedskopierings- Og Retableringsfunktioner

    Gør følgende for at udføre en sikkerhedskopiering med programmet Rescue and Recovery i Windows 7: 1. Fra Windows-skrivebordet, klik på Start → Alle programmer → Lenovo ThinkVantage Tools → Udvidet sikkerhedskopiering og retablering. Pro- grammet Rescue and Recovery starter.
  • Page 54: Brug Af Rescue And Recovery-Arbejdsområdet

    4. Følg vejledningen på skærmen for at udføre retableringen. v Gør følgende for at udføre en retablering med programmet Rescue and Recovery i Windows XP: 1. Klik på Start → Alle programmer → ThinkVantage → Rescue and Recovery. Programmet Rescue and Recovery starter. 2.
  • Page 55: Oprettelse Og Brug Af Et Genopretningsmedie

    Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du opretter et genopretningsmedie på forskellige styresystemer. v Gør følgende for at oprette et genopretningsmedie i Windows 7: 1. Fra Windows-skrivebordet, klik på Start → Alle programmer → Lenovo ThinkVantage Tools → Udvidet sikkerhedskopiering og retablering. Pro- grammet Rescue and Recovery starter.
  • Page 56: Brug Af Et Genopretningsmedie

    Styreprogrammer til fabriksinstallerede enheder findes på harddisken i underbib- lioteket SWTOOLS\DRIVERS, normalt på C-drevet. De sidste nye styreprogram- mer til fabriksinstallerede enheder findes også på http://www.lenovo.com/ support. De andre styreprogrammer findes på det programmedie, der leveres med de forskellige enheder.
  • Page 57: Løsning Af Retableringsproblemer

    4. Åbn folderen DRIVERS. Denne folder indeholder flere underfoldere, som har navn efter de forskellige enheder, der er installeret i computeren, f.eks. AUDIO eller VIDEO. 5. Åbn den relevante underfolder. 6. Gør et af følgende: v Find filen SETUP.exe i underfolderen. Dobbeltklik på filen, og følg vejlednin- gen på...
  • Page 58 Brugervejledning...
  • Page 59: Copyright Lenovo

    Set Administrator Password Du behøver ikke at angive et kodeord for at kunne bruge computeren. Men du øger sikkerheden, når du bruger kodeord. Hvis du beslutter at bruge kodeord, skal du læse de følgende afsnit. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 60: Kodeord - Bemærkninger

    Kodeord - bemærkninger Et kodeord kan være en kombination af op til seksten alfanumeriske tegn. Af sik- kerhedshensyn anbefales det, at du bruger et stærkt kodeord, som ikke er nemt at bryde. Brug følgende retningslinjer for at angive et stærkt kodeord: Bemærk: Kodeord til programmet Setup Utility skelner ikke mellem store og små...
  • Page 61: Aktivér Eller Deaktivér En Enhed

    Aktivér eller deaktivér en enhed Dette afsnit indeholder en vejledning i, hvordan brugeradgang til en enhed aktive- res eller deaktiveres: SATA-kontrolenhed Når denne valgmulighed er angivet til Disabled, er alle de enhe- der, der er tilsluttet SATA-stik (f.eks. harddisken og det optiske drev), deaktiveret og vises ikke i systemkonfigurationen.
  • Page 62: Få Vist Eller Revidér Startsekvens For Enheder

    2. Tryk på F12-tasten flere gange, mens du tænder for computeren. Slip F12, når Startup Device Menu vises. 3. Vælg den enhed, du vil starte fra, på Startup Device Menu, og tryk på Enter. Bemærk: Den normale startsekvens ændres ikke permanent, når du vælger en startenhed på...
  • Page 63: Kapitel 5. Opdatering Af Systemprogrammer

    Lenovo ændrer eller udvider muligvis POST og BIOS. Når opdateringerne offent- liggøres, vil de være tilgængelige i filer, som du kan hente på Lenovos websted http://www.lenovo.com. Oplysninger om, hvordan du bruger POST/BIOS-opdate- ringer, findes i en TXT-fil, der leveres sammen med de opdaterede filer.
  • Page 64: Opdatér Bios Fra Styresystemet (Flash)

    6. Følg vejledningen på skærmen for at udføre opdateringen. Fjern disken fra det optiske drev, når opdateringen er udført. Opdatér BIOS fra styresystemet (FLASH) Bemærk: Lenovo forbedrer hele tiden webstedet, så indholdet på websiden kan ændres uden varsel, herunder også det indhold, der er omtalt i det føl- gende.
  • Page 65 7. Montér computerens dæksel, og tilslut netledningerne til computeren og skær- men. Læs afsnittet “Afslutning af udskiftningen af dele” på side 38. 8. Tænd for computeren, og læg disken til POST- og BIOS-opdatering (FLASH- opdatering) i det optiske drev. Retableringen starter. Retableringen tager to til tre minutter.
  • Page 66 Brugervejledning...
  • Page 67: Kapitel 6. Fejlfinding Og Fejlfindingsprogrammer

    USB-tastaturet eller -musen er korrekt sluttet til et af USB-stikkene på compu- teren. v Ingen af tasterne på USB-tastaturet sidder fast. v USB-musen er ren. Se afsnittet “Rengøring af en optisk mus” på side 62. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 68: Fejlfindingsprogrammer

    Programmet Lenovo ThinkVantage Toolbox hjælper dig med at vedligeholde com- puteren, forbedre computersikkerheden, fejlfinde computeren, få mere kendskab til de innovative teknologier fra Lenovo og med at få flere oplysninger om compute- ren. Du kan bruge fejlfindingsfaciliteten i programmet Lenovo ThinkVantage Tool- box til at teste enheder, løse computerproblemer, oprette selvstartende fejlfindings-...
  • Page 69: Pc-Doctor For Dos

    PC-Doctor for DOS Du kan også overføre den sidste nye udgave af fejlfindingsprogrammet PC-Doctor for DOS fra http://www.lenovo.com/support. Fejlfindingsprogrammet PC-Doctor for DOS udføres uafhængigt af Windows-styresystemet. Brug fejlfindingsprogram- met PC-Doctor for DOS, hvis du ikke kan starte Windows-styresystemet. Du kan udføre fejlfindingsprogrammet PC-Doctor for DOS fra en fejlfindingsdisk, du selv...
  • Page 70: Rengøring Af En Optisk Mus

    Rengøring af en optisk mus Dette afsnit indeholder vejledning i, hvordan du rengør en optisk mus. En optisk mus bruger en lysdiode (LED) og en optisk føler til at flytte markøren. Hvis pilmarkøren på skærmen ikke bevæger sig, når du bevæger den optiske mus, kan det være nødvendigt at rengøre musen.
  • Page 71: Kapitel 7. Oplysninger, Hjælp Og Service

    Adobes websted på http://www.adobe.com Lenovo ThinkVantage Tools Bemærk: Programmet Lenovo ThinkVantage Tools findes kun på computere, hvor styresystemet Microsoft Windows 7 er forudinstalleret af Lenovo. Programmet Lenovo ThinkVantage Tools giver nem adgang til forskellige værktø- jer, som kan hjælpe dig til at udføre dit arbejde på...
  • Page 72: Thinkvantage Productivity Center

    Klik på Start → Alle programmer → Lenovo ThinkVantage Tools for at få adgang til programmet Lenovo ThinkVantage Tools. ThinkVantage Productivity Center Bemærk: Programmet ThinkVantage Productivity Center findes kun på computere, hvor Windows XP er forudinstalleret af Lenovo. Programmet ThinkVantage Productivity Center indeholder oplysninger og værktø- jer, som du kan bruge til at gøre det mere enkelt og sikkert at bruge computeren.
  • Page 73: Lenovo-Websted (Http://Www.lenovo.com)

    Download de sidste nye styreprogrammer og programopdateringer til din com- putermodel. v Få adgang til onlinebøger til dit udstyr. v Få adgang til Lenovo Begrænset garanti. v Få adgang til fejlfindings- og supportoplysninger til din computermodel og an- dre understøttede produkter.
  • Page 74: Brug Af Andre Serviceydelser

    Tekniske ændringer - Det kan ske, at der skal foretages ændringer, efter compu- teren er solgt. Lenovo eller forhandleren stiller tekniske ændringer, der gælder for din computers hardware, til rådighed. Følgende dækkes ikke af garantien: v Udskiftning eller anvendelse af dele, der ikke er fremstillet af eller på vegne af...
  • Page 75: Køb Af Flere Serviceydelser

    Både service- tilbudene og navnene på de enkelte ydelser kan variere fra land til land og fra re- gion til region. Der er flere oplysninger om disse serviceydelser på Lenovos webadresse http://www.lenovo.com Kapitel 7. Oplysninger, hjælp og service...
  • Page 76 Brugervejledning...
  • Page 77: Tillæg. Bemærkninger

    Tillæg. Bemærkninger Lenovo tilbyder muligvis ikke de produkter eller serviceydelser eller det udstyr, der omtales i dette dokument, i alle lande. Kontakt en Lenovo-forhandler for at få oplysninger om de produkter og serviceydelser, der findes i Deres land. Henvisnin- ger til et Lenovo-produkt, -program eller en Lenovo-ydelse skal ikke betyde, at det kun er Lenovos produkt, program eller ydelse, der kan anvendes.
  • Page 78: Bemærkning Om Tv-Output

    (Reverse engineering) eller tilbageoversættelse (disassembly) er ikke tilladt. CE-mærke for overholdelse af EU-krav Varemærker Varemærkerne Lenovo, Lenovo-logoet, Rescue and Recovery, ThinkCentre og ThinkVantage tilhører Lenovo. Varemærkerne Microsoft og Windows tilhører Microsoft. Varemærkerne Intel, Celeron, Intel Core og Pentium tilhører Intel Corporation.
  • Page 79 14 internt enheder, håndtering og statisk elektricitet 13 medier 12 enheder, styreprogrammer 39 Ethernet 2 Ethernet-stik 9 kabellås, sikkerhed 40 kodeord angiv, revidér, slet 52 faciliteter 1 bemærkninger 52 fejl, retablering efter POST- og BIOS-opdatering 56 © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 80 Rescue and Recovery-arbejdsområdet 46 udskift 25 retablér fra fejl under POST- og BIOS-opdatering 56 programmer 43 retablering Lenovo ThinkVantage Toolbox 60 Boot-block-retablering 56 Lenovo ThinkVantage Tools 63 funktioner til sikkerhedskopiering og retablering 45 Lenovo-websted 65 problemer, løs 49 Lenovo Welcome 5...
  • Page 81 25 mikroprocessor 27 mus 38 optisk drev 30 strømforsyningsenhed 23 tastatur 38 udskiftning af dele, afslutning 38 udvidelse 2 USB-stik 9 varemærker 70 VGA-skærmstik 9 videosubsystem 1 vigtige sikkerhedsforskrifter v vælg midlertidig startenhed 53 startenhed 53 websted, Lenovo 65 Stikordsregister...
  • Page 82 Brugervejledning...
  • Page 84 Partnummer: 89Y9089 (1P) P/N: 89Y9089...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre 0864Thinkcentre 7099Thinkcentre 7846

Table of Contents