Lenovo ThinkCentre A63 Handboek Voor De Gebruiker

(dutch) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A63:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 3308, 3317, 4013, 4478, 5043, 5237, 5393, 5526,
en 6674

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A63

  • Page 1 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 3308, 3317, 4013, 4478, 5043, 5237, 5393, 5526, en 6674...
  • Page 3 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie en het gedeelte “Kennisgevingen”, op pagina 83 in dit boekje. Eerste uitgave (januari 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    Elementaire probleemoplossing . . 71 Stuurprogramma’s . . 49 Diagnoseprogramma’s . . 72 Beveiligingsvoorzieningen installeren . . 49 Lenovo ThinkVantage Toolbox . . 72 Geïntegreerd kabelslot . . 50 Lenovo System Toolbox . . 73 Hangslot . . 51 PC-Doctor for Rescue and Recovery .
  • Page 6 . 81 Access Help . . 78 Veiligheid en garantie . . 78 Bijlage. Kennisgevingen ..83 Lenovo-website (http://www.lenovo.com) . . 79 Kennisgeving televisie-uitvoer . . 84 Hulp en service . . 79 Europees CE-symbool .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Als u geen exemplaar meer hebt van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie, ® kunt u een PDF-versie downloaden vanaf de Support-website van Lenovo http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Productoverzicht

    SATA vaste-schijfstation (SATA = Serial Advanced Technology Attachment) Videosubsysteem v Geïntegreerde grafische kaart voor een VGA-aansluiting (Video Graphics Array) en een DVI-aansluiting (Digital Visual Interface) v Sleuf voor PCI Express (x16) grafische kaart op de systeemplaat, voor een afzon- derlijke grafische kaart © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Audiosubsysteem v Geïntegreerde HD-audio v Microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen op het frontpaneel v Audio lijn-ingang, audio lijn-uitgang en microfoonaansluiting op het achter- paneel v Interne luidspreker (in bepaalde modellen) Communicatiemogelijkheden v 10/100/1000 Mbps geïntegreerde Ethernet-controller v Modem (in bepaalde modellen) Voorzieningen voor systeembeheer v Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de zelftest bij opstarten (power-on self-test, POST) v Ondersteuning voor ACPI (Advanced Configuration and Power Interface)
  • Page 11 1. De besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Na de publicatie van deze publicatie kan Lenovo voor aanvullende besturingssystemen aangeven dat ze compatibel zijn met uw computer. Deze lijst is onderhevig aan wijzigingen. Om vast te stellen of een bepaald besturingssysteem gecertificeerd of getest is op compatibiliteit, kijkt u op de website of neemt u contact op met de leverancier van het besturingssysteem.
  • Page 12: Specificaties

    Specificaties In dit gedeelte vindt u de fysieke specificaties van uw computer. Afmetingen Breedte: 175 mm Hoogte: 412 mm Diepte: 442 mm Gewicht Maximumconfiguratie bij levering: 11 kg Omgevingsvoorwaarden Luchttemperatuur: In bedrijf: 10° tot 35°C Niet in bedrijf: -40° tot 60°C (in verpakking) Niet in bedrijf: -10°...
  • Page 13: Overzicht Van De Software

    Lenovo waarop Windows Vista of Windows XP vooraf is geïnstalleerd. Lenovo Welcome: Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw compu- ter.
  • Page 14 Lenovo ThinkVantage Toolbox Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox helpt u bij het onderhoud van uw computer. Het verbetert de beveiliging, maakt een betere opsporing van problemen mogelijk, helpt u vertrouwd te raken met de innovatieve technologie van Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer.
  • Page 15 Het diagnoseprogramma PC-Doctor for Rescue and Recovery is vooraf op uw ThinkCentre-computer geïnstalleerd en maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery op elke Lenovo-computer. Het helpt bij het opsporen van de oorzaak van hardwareproblemen en maakt melding van instellingen die door het besturingssysteem worden beheerd en die storingen in de hardware kunnen ver- oorzaken.
  • Page 16: De Plaats Van De Onderdelen

    De plaats van de onderdelen In dit gedeelte vindt u informatie over de plaats van de verschillende aansluitin- gen, onderdelen, componenten op de systeemplaat en interne stations. Aansluitingen aan de voorkant van de computer In Figuur 1 ziet u waar de aansluitingen aan de voorkant van de computer zich bevinden.
  • Page 17: Aansluitingen Aan De Achterkant Van De Computer

    Aansluitingen aan de achterkant van de computer In Figuur 2 ziet u waar de aansluitingen aan de achterkant van de computer zich bevinden. Sommige aansluitingen op de achterkant van de computer zijn voorzien van een kleurcode. Dit vergemakkelijkt de aansluiting van de kabels. Figuur 2.
  • Page 18 Aansluiting Beschrijving Audio lijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-installatie. Als u een extern audioap- paraat aansluit, verbindt u de audio lijnuitgang van het apparaat met een kabel met de audio lijningang van de compu- ter.
  • Page 19: Componenten

    Componenten In Figuur 3 kunt u zien waar de verschillende onderdelen zich bevinden. Hoe u de kap van de computer verwijdert en toegang krijgt tot de onderdelen binnenin de computer, leest u in “De kap van de computer verwijderen” op pagina 16. Figuur 3.
  • Page 20: Onderdelen Op De Systeemplaat

    Onderdelen op de systeemplaat In Figuur 4 ziet u de plaats van de onderdelen op de systeemplaat. Figuur 4. Locatie van onderdelen op de systeemplaat 1 Microprocessor 11 Aansluiting voor aanwezigheidsschakelaar (ook wel aansluiting voor inbraakverklikker genoemd) 2 Aansluiting microprocessorventilator 12 USB-poort voorzijde 3 Geheugensleuven (2) 13 Seriële poort (COM 2)
  • Page 21 fende type en formaat station. In Hoofdstuk 2, “Hardware installeren en vervangen”, op pagina 15 vindt u instructies voor het installeren en vervangen van interne stations in uw computer. In Figuur 5 kunt u zien waar de verschillende stationscompartimenten zich in uw computer bevinden.
  • Page 22 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 23: Hoofdstuk 2. Hardware Installeren En Vervangen

    Opmerkingen: 1. Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. 2. Raadpleeg bij het installeren of vervangen van een optie zowel de desbetref- fende instructies in dit gedeelte als de instructies die bij de optie zijn geleverd.
  • Page 24: De Kap Van De Computer Verwijderen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen van de kap van de compu- ter.
  • Page 25: De Frontplaat Verwijderen En Terugplaatsen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen en weer aanbrengen van de frontplaat.
  • Page 26 3. Verwijder de frontplaat door de drie plastic lipjes aan de linkerkant los te maken en de frontplaat naar buiten te draaien. Figuur 7. De frontplaat verwijderen 4. Als u de frontplaat weer wilt aanbrengen, plaatst u de drie plastic nokjes aan de rechterkant van de frontplaat in de overeenkomstige gaatjes in het chassis.
  • Page 27: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een PCI- kaart.
  • Page 28 4. Druk aan de achterkant van de computer op de ontgrendelknop 1 om de PCI-kaartklem 2 te openen. Figuur 9. De PCI-kaartklem openen 5. Als u een PCI-kaart installeert, verwijdert u het gewenste afdekplaatje van de PCI-kaartsleuf. Als u een PCI-kaart vervangt, kijk dan welke PCI-kaartsleuf op de systeemplaat u moet gebruiken en verwijder de oude kaart die op dit moment geïnstalleerd is.
  • Page 29 b. Als de PCI-kaart vast zit onder een klem 1 , drukt u die klem naar bene- den zodat de vergrendeling wordt geopend. Vervolgens pakt u de kaart bij de randen vast en trekt u deze voorzichtig uit de sleuf. Figuur 10.
  • Page 30: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een geheugenmodule.
  • Page 31 U kunt als volgt een geheugenmodule installeren of vervangen: 1. Verwijder alle eventueel aanwezige opslagmedia uit de stations en schakel alle aangesloten apparatuur uit. Zet dan de computer uit. Haal vervolgens alle stek- kers uit het stopcontact en ontkoppel alle kabels die op de computer zijn aan- gesloten.
  • Page 32: De Voedingseenheid Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de voedingseenheid. U kunt als volgt de voedingseenheid vervangen: 1.
  • Page 33 8. Breng de vier schroeven aan waarmee de voedingseenheid wordt bevestigd. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. 9. Sluit de kabels van voedingseenheid aan op de systeemplaat en op alle stations.
  • Page 34: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de module met het koel- element en de ventilator.
  • Page 35 6. Draai de vier schroeven los 1 waarmee de module met het koelelement en de ventilator op de systeemplaat is bevestigd. Opmerking: Verwijder de vier schroeven voorzichtig uit de systeemplaat om mogelijke schade te voorkomen. De vier schroeven kunnen niet uit het koelelement met ventilator worden verwijderd.
  • Page 36: De Microprocessor Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de microprocessor. Let op! Het koelelement en de microprocessor kunnen zeer heet zijn.
  • Page 37 7. Til de kleine hendel op 1 zodat de microprocessor 2 vrijkomt van de systeemplaat. 8. Til de microprocessor recht uit de aansluiting. Zie Figuur 17 op pagina 30. Opmerkingen: a. Uw microprocessor en aansluiting zien er mogelijk anders uit dan in de afbeelding hieronder.
  • Page 38 d. Zorg dat er niets op de aansluiting van de microprocessor valt zolang deze open ligt. De contactpunten moeten zo schoon mogelijk blijven. Figuur 17. Microprocessor verwijderen 9. Zorg ervoor dat de kleine hendel omhoog staat. 10. Verwijder het beschermende kapje dat de gouden contactpunten van de nieuwe microprocessor beschermt.
  • Page 39: Het Optische-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het optische-schijf- station.
  • Page 40 6. Monteer de beugel voor het optische-schijfstation 1 aan de linkerkant van het nieuwe station. Schuif het nieuwe optische station vervolgens vanaf de voor- kant in het compartiment, totdat het station vastklikt. Figuur 19. Het optische-schijfstation installeren 7. Sluit de signaal- en voedingskabels aan op de achterkant van het nieuwe opti- sche-schijfstation.
  • Page 41: Het Primaire Vaste-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het primaire vaste- schijfstation.
  • Page 42 5. Druk het blauwe nokje 1 naar beneden, schuif de houder 2 van het vaste- schijfstation naar de achterkant van de computer en draai de houder vervol- gens naar buiten om hem helemaal uit het chassis te verwijderen. Trek vervol- gens voorzichtig aan de blauwe hendel 3 en schuif het vaste-schijfstation uit de houder.
  • Page 43 9. Houd de draai-as voor de stationshouder precies voor de sleuf 1 in de bovenste stationshouder, zoals afgebeeld in Figuur 24. Schuif de stations- houder met het nieuwe vaste-schijfstation vervolgens in het chassis. 10. Sluit de signaalkabel en de voedingskabel aan op de achterkant van het nieuwe vaste-schijfstation.Zie “Een SATA-station aansluiten”...
  • Page 44: Het Secundaire Vaste-Schijfstation Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Opmerking: Afhankelijk van het model kan het zijn dat uw computer een tweede compartiment heeft voor het installeren of vervangen van een secun- dair vaste-schijfstation.
  • Page 45 5. Druk op de blauwe ontgrendelknop 1 om de houder van het vaste-schijf- station uit het chassis te halen. Haal de houder vervolgens uit het chassis. Figuur 25. Het secundaire vaste-schijfstation verwijderen 6. Trek voorzichtig aan de blauwe hendel en schuif het vaste-schijfstation uit de houder.
  • Page 46 Figuur 27. Het secundaire vaste-schijfstation installeren 11. Druk de stationshouder naar beneden, zodat hij op zijn plaats vastklikt. Figuur 28. De stationshouder voor het secundaire vaste-schijfstation vastzetten 12. Sluit de signaalkabel en de voedingskabel aan op de achterkant van het nieuwe vaste-schijfstation.Zie “Een SATA-station aansluiten”...
  • Page 47: De Kaartlezer Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Afhankelijk van het model is er in uw computer mogelijk een kaartlezer geïnstal- leerd. In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de kaartlezer.
  • Page 48 5. Druk op de ontgrendelknop 1 en schuif de kaartlezer aan de voorkant uit de computer. Figuur 29. De kaartlezer verwijderen 6. Verwijder de montagebeugel 1 van de oude kaartlezer en bevestig hem aan de nieuwe. Schuif de nieuwe kaartlezer vervolgens in het stationscompartiment totdat de lezer op zijn plaats vastklikt.
  • Page 49: De Ventilatoreenheid Aan De Voorzijde Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Afhankelijk van het model is er aan de voorzijde van uw computer mogelijk een ventilatoreenheid geïnstalleerd. In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervan- gen van de ventilatoreenheid aan de voorzijde.
  • Page 50 5. Maak de twee nokjes 1 los waarmee de ventilatoreenheid vastzit aan het chassis en haal de ventilatoreenheid helemaal uit het chassis. Figuur 31. Ventilatoreenheid aan voorzijde verwijderen Handboek voor de gebruiker...
  • Page 51 6. Steek de twee nokjes 2 van de nieuwe ventilatoreenheid in de overeenkom- stige gaatjes in de voorkant van het chassis. Druk de twee andere nokjes 1 vervolgens door de gaatjes, zodat de ventilatoreenheid goed vastzit. Figuur 32. Ventilatoreenheid aan voorzijde installeren 7.
  • Page 52: De Ventilatoreenheid Aan De Achterzijde Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de achterzijde.
  • Page 53 5. De ventilatoreenheid aan de achterzijde zit met vier rubberen koppelingen vast aan het chassis. Verwijder de achterste ventilatoreenheid door de rubberen kop- pelingen door te knippen en hem voorzichtig uit het chassis te trekken. Figuur 33. De ventilatoreenheid aan de achterzijde verwijderen 6.
  • Page 54: Het Toetsenbord Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het toetsenbord. Handboek voor de gebruiker...
  • Page 55: De Muis Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de muis. Om de muis te vervangen, doet u het volgende: 1.
  • Page 56: Het Vervangen Van De Onderdelen Voltooien

    4. Sluit de nieuwe muis aan op de juiste aansluiting op de computer. De kabel van het muis kan een PS/2-muisstekker 1 hebben of een USB-stekker (Universal Serial Bus) 2 . Zie “Aansluitingen aan de voorkant van de computer” op pagina 8 of “Aansluitingen aan de achterkant van de computer” op pagina 9, afhankelijk van de vraag waar u uw muis wilt aansluiten.
  • Page 57: Stuurprogramma's

    Zie Hoofdstuk 4, “Werken met het programma Setup Utility”, op pagina 63. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat defecte CRU’s worden gere- tourneerd. Informatie hierover vindt u bij de nieuwe CRU’s, of ont- vangt u enkele dagen nadat u de nieuwe CRU’s hebt ontvangen.
  • Page 58: Geïntegreerd Kabelslot

    Zie Figuur 38. Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebookcomputers wordt gebruikt. Een geïntegreerd kabelslot kunt u rechtstreeks bij Lenovo bestellen. Zoek daartoe met het trefwoord Kensington op: http://www.lenovo.com/support Opmerking: Zorg dat het kabelslot dat u aanbrengt geen belemmering vormt voor de andere kabels van de computer.
  • Page 59: Hangslot

    Hangslot De computer is uitgerust met een oog voor een hangslot. Met een dergelijk slot kan worden voorkomen dat de kap wordt verwijderd. Figuur 39. Een hangslot aanbrengen Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het pro- gramma Setup Utility een wachtwoord instellen.
  • Page 60 5. Verzet de jumper van de standaardpositie (pennetje 1 en 2) naar de onderhoudspositie (pennetje 2 en 3). 6. Installeer alle onderdelen die u hebt verwijderd en sluit alle kabels aan die u hebt ontkoppeld. 7. Plaats de kap van de computer en steek de stekkers van de computer en het beeldscherm in het stopcontact.
  • Page 61: Hoofdstuk 3. Informatie Over Systeemherstel

    Hoofdstuk 3. Informatie over systeemherstel In dit hoofdstuk vindt u informatie over de herstelmogelijkheden die Lenovo biedt. Dit hoofdstuk behandelt de volgende onderwerpen: v “Herstelmedia maken en gebruiken” v “Backup- en herstelbewerkingen uitvoeren” op pagina 55 v “Het werkgebied van Rescue and Recovery gebruiken” op pagina 56 v “Noodherstelmedia maken en gebruiken”...
  • Page 62: Herstelmedia Gebruiken

    Voor het maken van herstelmedia onder Windows 7 klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Factory Recovery-schijven. Volg de instructies op het scherm. v Om Product Recovery-schijven te maken in Windows Vista klikt u op Start →...
  • Page 63: Backup- En Herstelbewerkingen Uitvoeren

    Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Recovery geavanceerd starten.
  • Page 64: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Recovery geavanceerd starten.
  • Page 65: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    Waarschuwing: Als u het vaste-schijfstation herstelt met een Rescue and Recovery-backup of als u vaste-schijfstation herstelt naar de fabrieksinstellingen, worden alle bestanden in de primaire partitie van de vaste schijf (meestal station C:) tijdens het herstelproces gewist. Maak indien mogelijk kopieën van belangrijke bestanden.
  • Page 66: Noodherstelmedia Maken

    U maakt als volgt een noodherstelmedium onder Windows 7: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 67: Een Reparatiediskette Maken En Gebruiken

    1. Zet de computer aan en zorg dat de computer internettoegang heeft. 2. Volg de instructies op de website: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Nadat de reparatiediskette is gemaakt, haalt u de diskette uit het diskettestation en voorziet u deze van een etiket met de tekst Reparatiediskette. Berg de diskette vervolgens op een veilige plaats op voor toekomstig gebruik.
  • Page 68: Stuurprogramma's Installeren Of Opnieuw Installeren

    SWTOOLS\DRIVERS. De meest recente stuurprogramma’s voor apparaten die al in de fabriek zijn geïnstalleerd, vindt u ook op de website http:// www.lenovo.com/support. Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbetreffende apparaten. U installeert een stuurprogramma voor een tijdens fabricage geïnstalleerd apparaat als volgt: 1.
  • Page 69: Herstelproblemen Oplossen

    Herstelproblemen oplossen Als u niet naar het werkgebied van Rescue and Recovery of naar de Windows- omgeving kunt gaan, kunt u het volgende doen: v Gebruik een noodherstelmedium om het werkgebied van Rescue and Recovery te starten. Zie “Noodherstelmedia maken en gebruiken” op pagina 57. v Gebruik een reparatiediskette om het werkgebied van Rescue and Recovery te repareren of om een bestand te repareren dat nodig is om naar Windows te kun- nen gaan.
  • Page 70 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 71: Copyright Lenovo

    De vol- gende opties zijn beschikbaar om u te helpen een systeemwachtwoord (power-on password) of een beheerderswachtwoord (administrator password) in te stellen: v Set Power-On Password v Set Administrator Password © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 72: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Om de computer te kunnen gebruiken, is het niet noodzakelijk dat u een wacht- woord instelt. Het gebruik van wachtwoorden vergroot echter wel de veiligheid van het werken met de computer. Als u besluit een wachtwoord in te stellen, lees dan de volgende paragrafen.
  • Page 73: Apparaten In- En Uitschakelen

    Opmerking: U kunt elke combinatie van maximaal 16 alfabetische en nume- rieke tekens gebruiken. Meer informatie vindt u in “Overwegin- gen ten aanzien van wachtwoorden” op pagina 64. Apparaten in- en uitschakelen In dit gedeelte vindt u instructies voor het in- of uitschakelen van de volgende apparaten: Als deze optie is ingesteld op Disabled, worden alle apparaten SATA Controller...
  • Page 74: De Opstartvolgorde Selecteren Of Wijzigen

    Opmerking: Niet alle schijven en vaste-schijfstations zijn geschikt om van op te starten. U selecteert als volgt een tijdelijk opstartapparaat: 1. Zet de computer uit. 2. Druk herhaaldelijk op de toets F12 wanneer u de computer aanzet. Wanneer het Startup Device Menu wordt geopend, laat u F12 weer los. 3.
  • Page 75: Hoofdstuk 5. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com. Instructies voor het gebruik van POST/BIOS-updates vindt u in een TXT-bestand dat samen met de update- bestanden wordt gedownload.
  • Page 76: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    Het BIOS bijwerken (flashen) vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op de website, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de vol- gende procedure wordt verwezen.
  • Page 77 3. Zoek de jumper voor Wissen van CMOS/Herstel op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 12. 4. Verwijder alle onderdelen en ontkoppel alle kabels die het moeilijk maken om bij de jumper voor Wissen van CMOS/Herstel te komen. 5.
  • Page 78 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 79: Hoofdstuk 6. Diagnose En Probleemoplossing

    Het beeldscherm aan staat en de knoppen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. v Het toetsenbord correct is aangesloten op een geschikte toetsenbordaansluiting (de PS/2-aansluiting of een van de USB-poorten). v Geen van de toetsen klemmen. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 80: Diagnoseprogramma's

    Om het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox uit te voeren, klikt u op Start → Alle programma’s→ Lenovo ThinkVantage Tools → Systeemstatus en diagnose- programma’s. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Page 81: Lenovo System Toolbox

    Lenovo, stuur- programma’s kunt bijwerken en systeeminformatie kunt bekijken. Om het programma Lenovo System Toolbox te starten, klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo Services → Lenovo System Toolbox. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Page 82: De Muis Schoonmaken

    Om een diagnoseschijf te maken, doet u het volgende: 1. Download een zelfstartend, opstartbaar CD/DVD-image (een ISO-image) van het diagnoseprogramma vanaf de website: http://www.lenovo.com/support 2. Dit ISO-image kunt u met behulp van software voor het branden van een CD of DVD op een schijf zetten.
  • Page 83: Niet-Optische Muis

    Niet-optische muis In de onderstaande afbeelding ziet u de onderdelen van een niet-optische muis. Opmerking: Uw muis ziet er wellicht anders uit dan de afgebeelde muis. 1 Ring 2 Bal 3 Plastic rollers 4 Balhouder Een niet-optische muis maakt voor het navigeren van de aanwijzer op het scherm gebruik van een balletje.
  • Page 84 9. Verwijder eventuele achtergebleven vezels van het wattenstaafje. 10. Plaats de bal en de ring weer terug. Draai de ring in de vergrendelde stand. 11. Sluit de muis weer aan op de computer. 12. Zet de computer weer aan. Handboek voor de gebruiker...
  • Page 85: Hoofdstuk 7. Informatie, Hulp En Service

    Als Adobe Reader niet op uw computer is geïnstalleerd en u probeert een PDF- bestand te openen, dan verschijnt er een bericht en wordt u door de installatie van Adobe Reader geloodst. 2. De publicaties zijn in andere talen beschikbaar op de website van Lenovo Sup- port op: http://www.lenovo.com/support 3.
  • Page 86: Thinkvantage Productivity Center

    Om naar het programma Lenovo ThinkVantage Tools te gaan, klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools. ThinkVantage Productivity Center Opmerking: Het programma ThinkVantage Productivity Center is alleen beschik- baar op computers van Lenovo waarop Windows Vista of Windows XP vooraf is geïnstalleerd.
  • Page 87: Lenovo-Website (Http://Www.lenovo.com)

    Lenovo-website (http://www.lenovo.com) De Lenovo-website bevat de meest recente informatie en services ter ondersteuning van het aanschaffen, upgraden en onderhouden van de computer. U kunt ook het volgende doen: v Desktop- en notebookcomputers, beeldschermen, projectoren, upgrades en acces- soires voor uw computer aanschaffen, en profiteren van speciale aanbiedingen.
  • Page 88: Andere Services

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support en klikt u op Support phone list. U kunt ook de bij uw computer geleverde ThinkCentre Handleiding voor veiligheidsrichtlijnen en garantie raadplegen.
  • Page 89: Extra Services Aanschaffen

    Om vast te stellen of uw computer in aanmerking komt voor Internationale Garantieservice (IWS) en om een lijst te bekijken van landen waar service beschik- baar is, gaat u naar http://www.lenovo.com/support, klikt u op Warranty en volgt u de instructies op het scherm.
  • Page 90 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 91: Bijlage. Kennisgevingen

    Bijlage. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo- vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten gebruikt kun- nen worden.
  • Page 92: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    Het materiaal op dergelijke websites maakt geen deel uit van het materiaal voor dit Lenovo-product. Gebruik van dergelijke websites is geheel voor eigen risico. Alle snelheids- en prestatiegegevens in dit document zijn verkregen in een gecon- troleerde omgeving. De resultaten dat in andere gebruiksomgevingen wordt ver- kregen, kunnen hiervan derhalve afwijken.
  • Page 93: Trefwoordenregister

    71 veiligheid 78 diagnoseprogramma’s gebruiken 79 veiligheidsvoorschriften v diskette voor systeemreparatie 59 installeren documentatie gebruiken 79 stuurprogramma’s 60 installeren, vervangen geheugenmodule 22 PCI-kaart 19 elementaire probleemoplossing 71 instellen Ethernet 2 herstelapparaat 60 Ethernet-poort 10 © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 94 33 kennisgevingen 83 probleemoplossing, diagnose 71 probleemoplossing, elementair 71 problemen met herstelprocedures oplossen 61 PS/2-muisaansluiting 10 Lenovo System Toolbox 73 Lenovo ThinkVantage Toolbox 72 Lenovo ThinkVantage Tools 77 Lenovo-website 79 Rescue and Recovery 53 Lenovo Welcome 5 werkgebied, Rescue and Recovery 56...
  • Page 95 8 wachtwoord instellen, wijzigen, wissen 64 overwegingen 64 vergeten 51 wissen 51 wachtwoordbeveiliging 51 Website, Lenovo 79 werkgebied, Rescue and Recovery 56 werkgebied van Rescue and Recovery 56 wijzigen opstartvolgorde apparaten 66 zelftest (power-on self-test, POST) 67 Trefwoordenregister...
  • Page 96 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 98 Onderdeelnummer: 71Y9125 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 71Y9125...

Table of Contents