HP A320m - Pavilion - 256 MB RAM Manual
HP A320m - Pavilion - 256 MB RAM Manual

HP A320m - Pavilion - 256 MB RAM Manual

Hp pavilion desktop pcs - (dutch) dvdrw and cdrw guide 5990-6475
Hide thumbs Also See for A320m - Pavilion - 256 MB RAM:
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

Cd's en dvd's maken
met uw dvd-brander/cd-brander

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for HP A320m - Pavilion - 256 MB RAM

  • Page 1 Cd’s en dvd’s maken met uw dvd-brander/cd-brander...
  • Page 2 Cupertino, CA 95015-4010 Verenigde Staten © 2001-2003 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Alle rechten voorbehouden. Hewlett-Packard is een gedeponeerd handelsmerk van Hewlett-Packard Company in de Verenigde Staten van Amerika en andere landen/regio’s. Andere merk- of productnamen zijn handelsmerken van de respectievelijke eigenaren.
  • Page 3: Table Of Contents

    Inhoud Cd’s en dvd’s maken ..............1 Functies van de dvd-brander/cd-brander ........1 Maken van muziek-cd’s met RecordNow!........1 Cd’s maken voor weergave in de auto of thuis ..........1 Cd’s maken voor weergave op uw computer ..........2 Een muziek-cd maken................3 Bestanden opslaan op een dvd of cd..........
  • Page 4 Videobestanden opnemen............13 Schijflabels .................... 13 VHS-videobestanden opnemen op dvd’s........13 Herstel-cd-dvd’s maken voor de computer........14 Automatische opnameopties instellen........... 14 Informatie betreffende compatibiliteit........... 15 Compatibele bestandsformaten ..............15 Beknopt schijfoverzicht..............15 Beknopt overzicht software............17 Problemen oplossen ..............19 Mijn opname mislukte ................
  • Page 5: Cd's En Dvd's Maken

    Cd’s en dvd’s maken Maken van muziek-cd’s met RecordNow! Uw computer bevat een dvd-brander/cd-brander. Het is een herschrijfbaar optisch dvd- en cd-station. Deze handleiding bevat informatie over de functies OPMERKING: Branden is een term die in de industrie van het optisch station en over het gebruik van gebruikt wordt om het opnemen van informatie op sommige van de softwareprogramma’s om dvd’s een dvd of cd te beschrijven.
  • Page 6: Cd's Maken Voor Weergave Op Uw Computer

    4 Plaats een muziek-cd. Selecteer Beeld en 10 Klik op Gereed als het opnemen klaar is. vervolgens uw cd-rom-station om de nummers op Klik op ? en selecteer vervolgens RecordNow! Help uw cd weer te geven. voor meer informatie over het opnemen van muziek- cd’s met het programma RecordNow! Klik Naar muziek zoeken en vervolgens Bladeren om de muziekbestanden die u wilt opnemen te...
  • Page 7: Een Muziek-Cd Maken

    Bestanden opslaan op een OPMERKING: Gebruik een cd-r-schijf als u uw dvd of cd muziek-cd in uw stereo-installatie thuis of in de auto wilt afspelen. Cd-rw-schijven kunnen in sommige geluidsinstallaties niet worden Gegevens-dvd’s en –cd’s kunnen in tegenstelling tot afgespeeld. muziek-cd’s in meerdere sessies opgenomen worden.
  • Page 8: Gegevensbestanden Opslaan Op Schijf

    OPMERKING: U kunt de naam wijzigen van de • Als u een herschrijfbare schijf aan het wissen bestanden in het bestandselectievenster door de bent, klikt u op Doorgaan. naam te selecteren en de nieuwe naam erover te typen. Dit heeft geen invloed op de originele OPMERKING: Een schijf waaraan kan worden bestanden op de vaste schijf.
  • Page 9: Een Dvd Of Cd Kopiëren

    4 Klik op Schijf wissen Een dvd of cd kopiëren 5 Klik op Ja om te bevestigen dat u de schijf wilt wissen. BELANGRIJK: HP ondersteunt het legale gebruik van technologie en verleent geen goedkeuring of Bestanden verwijderen van een aanmoediging voor het gebruik van onze producten opgenomen gegevensschijf voor andere doeleinden dan deze toegestaan door...
  • Page 10: Bestanden Verwijderen In Recordnow

    6 Klik op Ja. Een snelle dvd-film maken 7 Klik op het pictogram Branden om uw Om een snelle dvd-film te maken via ArcSoft gegevensschijf op te slaan zonder de bestanden ShowBiz 2: die u gewist hebt. 1 Klik op Start, kies Alle programma’s, Video, 8 Klik op Gereed als het opnemen klaar is.
  • Page 11 8 Gebruik de afspeeltoetsen van de digitale camcorder op het scherm om de plaats te zoeken in uw video vanaf waar u de opname naar schijf wilt beginnen en klik op de knop Pauze. OPMERKING: Als u het eindpunt instelt, beëindigt ShowBiz 2 automatisch de opname na de tijdsspanne die u hebt opgegeven.
  • Page 12: Een Dvd-Film Op Maat Maken

    Een dvd-film op Video kopiëren met ShowBiz 2 maat maken Om uw digitale videobestanden (DV) over te brengen naar uw vaste schijf via het programma Met deze software die bij uw computer geleverd ArcSoft ShowBiz 2: wordt, kunt u dvd’s op maat maken door meerdere 1 Sluit uw digitale video camcorder of bronvideo’s en diashows toe te voegen.
  • Page 13: Videobestanden Bewerken In Showbiz 2

    8 Als het venster Opslaan als verschijnt, selecteert u Videobestanden bewerken in de tekst en typt u een bestandsnaam, selecteer uw ShowBiz 2 videoformaat uit de keuzelijst, stel de capture-tijd in (standaard is 2 uur), klik op de knop Opnemen Gebruik de bewerkingsmodule van ArcSoft ShowBiz en klik op OK.
  • Page 14: Een Dvd Of Vcd-Film Opnemen Met Showbiz 2

    5 Als uw videobestanden al op de vaste schijf staan, 12 Selecteer Bestand en klik vervolgens op Project klikt u op het Mappictogram, blader en selecteer opslaan om uw videoproject op te slaan op uw uw videobestand en klik op Openen. vaste schijf.
  • Page 15 Een vcd of dvd opnemen met menu’s 4 Klik op de knop Maken. 5 Selecteer het tabblad Dvd-video of Video-cd. Als u titels, kaders, achtergronden en 6 Selecteer Een dvd branden om een dvd zonder hoofdstukknoppen wilt toevoegen aan uw dvd of vcd, kunt u de aanpassingsknoppen gebruiken die menu’s te maken.
  • Page 16: Opgenomen Dvd's Bewerken Met Showbiz 2

    5 Klik op het tabblad Aanpassen om de stijl voor Een opgenomen dvd-film bewerken: uw menuknoppen te selecteren. 1 Plaats de opgenomen dvd in een dvd-brander/ a Selecteer een kaderstijl, selecteer uw menuknop cd-brander. Als het venster AutoPlay verschijnt, en klik op de pijlknop om deze aan uw dvd- selecteert u Geen actie ondernemen en klikt menu toe te voegen.
  • Page 17: Uw Dvd In De Windows Media Player Afspelen

    Videobestanden opnemen De videokwaliteit hangt af van de kwaliteit van de bronbestanden, de snelheid van de pc en de grafische bewerkingsmogelijkheden. Als u hulp nodig hebt om dvd-films te maken of op te nemen, raadpleegt u de Help-bestanden in de programma’s voor videobewerking en –opname.
  • Page 18: Herstel-Cd-Dvd's Maken Voor De Computer

    Herstel-cd-dvd’s maken Als dit venster met opties niet verschijnt, klik dan op Start, Deze computer, klik met de rechtermuisknop voor de computer op het pictogram van de dvd-brander/cd-brander en kies vervolgens een van de beschikbare opties. Voor meer informatie over het maken van herstel-cd- U kunt ook een programma openen voor u een schijf dvd’s, raadpleeg de Gebruikershandleiding die bij uw plaatst.
  • Page 19: Informatie Betreffende Compatibiliteit

    Informatie betreffende Dvd+r-schijven • compatibiliteit Kunnen niet gewist of opnieuw beschreven worden. Met sommige programma’s zoals Een belangrijke eigenschap van de dvd-brander/ RecordNow! kunt u gegevens schrijven in cd-brander is zijn grote mate van compatibiliteit met meerdere sessies tot de schijf vol is. •...
  • Page 20 Lengte van video-opname Instelling videokwaliteit Schijftype Goed Beter Beste 4,7 GB dvd+rw, dvd+r 180 minuten 120 minuten 60 minuten 700 MB cd-rw, cd-r 27 minuten 18 minuten 9 minuten 650 MB cd-rw, cd-r 24 minuten 16 minuten 8 minuten OPMERKING: De videokwaliteitsinstellingen en opnamelengtes kunnen variëren.
  • Page 21: Beknopt Overzicht Software

    Beknopt overzicht optisch station Het optisch station kan Cd-rom Cd-rw, cd-r Dvd-rom Dvd+rw/+r Combo cd-rw/dvd Cd’s, cd-r’s en cd-rw’s lezen Dvd’s lezen Gegevens op een cd lezen Muziek afspelen Gegevens of muziek opnemen voor opslag Dvd-films bekijken Dvd-films opnemen Computerspelletjes spelen De computer wordt geleverd met diverse vooraf Beknopt overzicht software geïnstalleerde programma’s die u kunt gebruiken...
  • Page 22 Software Met dit programma kunt u • Windows Movie Audio-, video- en andere mediabestanden importeren van een videoband, een audioband, een Maker 2.0 webcamera of een televisie-uitzending. • Audio- en videobestanden opnemen om een videoproject te creëren dat een Windows Media- bronbestand met de extensie .wmv wordt.
  • Page 23: Problemen Oplossen

    Ik kan geen gegevensbestanden Problemen oplossen toevoegen aan mijn dvd Mijn opname mislukte Als u een gegevens-cd maakt in RecordNow!, kunnen gegevensbestanden toegevoegd worden in Als uw opname mislukte, probeert u het volgende en latere brandsessies tot de schijf vol is. Als u gegevens neemt u de bestanden opnieuw op.
  • Page 24: Ik Krijg Een Foutbericht Als Ik Probeer Videobestanden Vast Te Leggen

    Welke schijven zijn compatibel OPMERKING: De artiest, titel en de met mijn dvd- en cd-spelers? nummerinformatie kunnen niet worden opgenomen op schijf in RecordNow!. Ga naar de website van de fabrikant van uw dvd- of cd-speler voor meer informatie over schijfcompatibiliteit.

Table of Contents