Download Table of Contents Print this page

Dell OptiPlex 3020M Owner's Manual

Hide thumbs Also See for OptiPlex 3020M:
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

Dell OptiPlex 3020M
Owner's Manual
Regulatory Model: D08U
Regulatory Type: D08U001
November 2020
Rev. A03

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Dell OptiPlex 3020M

 • Page 1 Dell OptiPlex 3020M Owner's Manual Regulatory Model: D08U Regulatory Type: D08U001 November 2020 Rev. A03...
 • Page 2 Een GEVAAR-KENNISGEVING duidt op een risico op schade aan eigendommen, lichamelijk letsel of overlijden. © 2014 2020 Dell Inc. of zijn dochtermaatschappijen. Alle rechten voorbehouden. Dell, EMC, en andere handelsmerken zijn handelsmerken van Dell Inc. of zijn dochterondernemingen. Andere handelsmerken zijn mogelijk handelsmerken van hun respectieve eigenaren.
 • Page 3: Table Of Contents

  De Dell OptiPlex Micro verticale standaard installeren..................... 12 De Dell OptiPlex Micro Console met DVD-RW installeren..................13 De Dell OptiPlex Micro Alles-in-één-montage achter de monitor installeren............17 Lijst met compatibele monitormodellen........................22 Chapter 3: Het verwijderen en installeren van onderdelen............23 Voor- en achteraanzicht..............................24...
 • Page 4 Het BIOS updaten ................................42 Jumperinstellingen................................43 Systeem- en installatiewachtwoord..........................43 Een systeem- en installatiewachtwoord toewijzen..................... 44 Verwijderen of wijzigen van een bestaand wachtwoord voor het systeem en/of de installatie....44 Een systeemwachtwoord uitschakelen........................45 Chapter 5: Specificaties......................46 Chapter 6: Contacting Dell......................49 Contents...
 • Page 5: Chapter 1: Aan De Computer Werken

  Schade die het gevolg is van onderhoud dat niet door Dell is geautoriseerd, wordt niet gedekt door uw garantie. Lees de veiligheidsinstructies die bij het product zijn geleverd en leef deze na.
 • Page 6: Uw Computer Uitschakelen

  WAARSCHUWING: Wanneer u een netwerkkabel wilt verwijderen, moet u eerst de connector van de netwerkkabel uit de computer verwijderen en daarna de netwerkkabel loskoppelen van het netwerkapparaat. 3. Verwijder alle stekkers van netwerkkabels uit de computer. 4. Haal de stekker van de computer en van alle aangesloten apparaten uit het stopcontact. 5.
 • Page 7 3. Sluit uw computer en alle aangesloten apparaten aan op het stopcontact. 4. Zet de computer aan. 5. Controleer of de computer goed functioneert door Dell Diagnostics (Dell-diagnostiek) uit te voeren. Aan de computer werken...
 • Page 8: Chapter 2: De Accessoires Installeren

  De Dell OptiPlex Micro verticale standaard installeren • De Dell OptiPlex Micro Console met DVD-RW installeren • De Dell OptiPlex Micro Alles-in-één-montage achter de monitor installeren • Lijst met compatibele monitormodellen De netadapter installeren 1. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a.
 • Page 9: De Dell Optiplex Micro Dubbele Vesa-Standaard Installeren

  De Dell OptiPlex Micro Dubbele VESA-standaard installeren Aanbevolen schroeven: Type schroef Gebruikt in M4 x L10 mm, Platkopschroef Monitor Voorwaarde: installeer de netadapter. 1. Breng de dubbele VESA-standaard achter de monitor in positie en draai de schroeven vast om de dubbele VESA-standaard op de monitor te bevestigen.
 • Page 10 3. Schuif de houder van de netadapter door de gleuven aan de onderkant van de dubbele VESA-standaard om deze te vergrendelen. 4. Sluit alle kabels aan en monteer de antenne op de computer. De accessoires installeren...
 • Page 11: De Dell Optiplex Micro Vesa-Standaard Installeren

  5. Draai de schroeven vast waarmee de armstandaard aan de dubbele VESA-standaard vastzit. De Dell OptiPlex Micro VESA-standaard installeren Aanbevolen schroeven: Type schroef Gebruikt in M4 x L10 mm, Platkopschroef Monitor ST4 x L13 mm, houten schroef Houten tafel Voorwaarde: installeer de netadapter.
 • Page 12: De Dell Optiplex Micro Verticale Standaard Installeren

  Sluit alle kabels aan en monteer de antenne op de computer. De Dell OptiPlex Micro verticale standaard installeren Breng de computer in de juiste positie op de verticale standaard en zorg ervoor dat de uitsparing op de verticale standaard in de groef of de inkeping van het systeem past.
 • Page 13: De Dell Optiplex Micro Console Met Dvd-Rw Installeren

  De Dell OptiPlex Micro Console met DVD-RW installeren Aanbevolen schroeven: Type schroef Gebruikt in ST4 x 13 mm, houten schroef Houten tafel 1. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Draai de schroeven los waarmee de kap op de houder van de optische schijf vastzit [1].
 • Page 14 3. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Snij het bandje van de netadapterkabel door [1]. b. Schuif en steek de netadapter in de sleuf [2]. c. Geleid de kabel door de inkeping om de kabel te bevestigen [3]. 4.
 • Page 15 5. Geleid de USB-kabels door de kabelbeheerklem en sluit ze op de computer aan. Sluit de kabelbeheerklem. 6. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Bereid de houten tafel voor door de schroeven te plaatsen voor montage van de houder van de optische schijf. b.
 • Page 16 7. Monteer de antenne op de houder van de optische schijf. 8. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Schuif en geleid de kap in positie [1]. b. Draai de schroeven vast om de kap aan het chassis te bevestigen [2]. De accessoires installeren...
 • Page 17: De Dell Optiplex Micro Alles-In-Één-Montage Achter De Monitor Installeren

  De Dell OptiPlex Micro Alles-in-één-montage achter de monitor installeren Aanbevolen schroeven: Type schroef Gebruikt met M4 X L8 mm, lengte 0,7 mm, zelf- PUZ-plaat zonder draadschroefgaten— tappende schroef Dell P,U,PU,UZ- series monitoren M4 X L8 mm, lengte 0,5 mm, PUZ-plaat met draadschroefgaten— Dell...
 • Page 18 M3 X L8 mm, lengte 0,35 mm, E-plaat met draadschroefgaten— Dell E- machineschroef series monitoren U-plaat — Universele monitoren 1. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Verwijder de schroeven waarmee de kap aan de systeemkast vastzit [1].
 • Page 19 3. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Til de antennekabel omhoog [1]. b. Sluit de antennekabel aan op de antenne-aansluiting van de computer [2]. 4. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a.
 • Page 20 5. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Geleid de kabel door de klem [1]. b. Sluit de kabel op de adapter aan [2]. 6. Plaats de PUZ-plaat in de juiste positie op de onderkant van de monitor en draai de schroeven vast. De accessoires installeren...
 • Page 21 7. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Schuif en vergrendel het chassis op de PUZ-plaat [1]. b. Draai de schroef rechtsom vast om de computer te bevestigen [2]. c. Kantel de computer samen met de monitor [3]. 8.
 • Page 22: Lijst Met Compatibele Monitormodellen

  Lijst met compatibele monitormodellen E-plaat P/U-plaat en UZ-plaat U-plaat E1715S P1914S Ondersteunt alle monitormodellen die niet compatibel zijn met beeldschermen met een E-plaat / PUZ-plaat. E1914H P2014H E2014H P2214H E2015Hv P2314H E2214H / E2214Hv P2714H E2215Hv P2715Q E2314H UP2414Q E2414H UP3214Q E2715H UZ2215H...
 • Page 23: Chapter 3: Het Verwijderen En Installeren Van Onderdelen

  Het verwijderen en installeren van onderdelen Deze paragraaf beschrijft gedetailleerd hoe de onderdelen moeten worden verwijderd uit, of worden geïnstalleerd in uw computer. Onderwerpen: • Voor- en achteraanzicht • De kap verwijderen • De kap installeren • De module van de processorventilator verwijderen •...
 • Page 24: Voor- En Achteraanzicht

  Voor- en achteraanzicht Afbeelding 1. Voor- en achteraanzicht 1. aan-uitknop of voedingslampje 2. activiteitenlampje van de harde schijf 3. headsetconnector 4. microfoonconnector 5. Aansluiting voor Wi-Fi-antenne (optioneel) 6. seriële en PS2-aansluiting (optioneel) 7. USB 2.0-aansluiting (ontwaken uit sluimerstand) 8. sleuf voor beveiligingskabel 9.
 • Page 25: De Kap Installeren

  c. Til de kap omhoog om deze uit de computer te verwijderen [3]. De kap installeren 1. Plaats de kap in zijn oorspronkelijke positie op de computer. 2. Draai de schroef aan waarmee de kap aan de computer vastzit. 3. Volg de procedures in nadat u werkzaamheden aan de binnenkant van uw computer heeft verricht.
 • Page 26: De Module Van De Processorventilator Plaatsen

  De module van de processorventilator plaatsen 1. Sluit de luidspreker en de ventilatorkabel op de aansluitingen op het moederbord aan. 2. Plaats de module van de processorventilator in de sleuf en schuif deze vast. 3. Plaats de kap. 4. Volg de procedures in nadat u werkzaamheden aan de binnenkant van uw computer heeft verricht.
 • Page 27: De Luidspreker Plaatsen

  OPMERKING: De luidspreker is onderdeel van de module van de processorventilator. De luidspreker plaatsen 1. Plaats de luidsprekers in de juiste positie op de module van de processorventilator. 2. Draai de schroeven vast waarmee de luidspreker aan de module van de processorventilatie is bevestigd. 3.
 • Page 28: De Harde Schijf Installeren

  4. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Peuter de beugel van de harde schijf los om de harde schijf te ontgrendelen [1]. b. Til de vaste schijf uit de beugel [2]. De harde schijf installeren 1.
 • Page 29: De Warmteafleider Plaatsen

  3. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Verwijder de schroeven waarmee de warmteafleider aan het moederbord is bevestigd [1]. b. Til de warmteafleider weg van het moederbord [2]. De warmteafleider plaatsen 1. Plaats de warmteafleider op het moederbord. 2.
 • Page 30: De Ps2 En De Seriële Aansluitkaart Installeren

  De PS2 en de seriële aansluitkaart installeren 1. Plaats de PS2 en de seriële aansluitkaart in de sleuf. 2. Draai de schroeven vast waarmee de PS2 en de seriële aansluitkaart aan het basispaneel vastzitten. 3. Sluit de kabel aan op de PS2 en de seriële aansluitkaart. 4.
 • Page 31: De Processor Plaatsen

  harde schijf 3. Voer de volgende stappen uit zoals wordt getoond in de afbeelding: a. Druk de ontgrendelhendel omlaag [1]. b. Beweeg de hendel naar buiten om deze los te koppelen van de borghaak die de hendel vasthoudt [2]. c. Til de kap van de processor omhoog en haal de processor uit zijn houder [3]. De processor plaatsen 1.
 • Page 32: De Knoopbatterij Verwijderen

  4. Volg de procedures in nadat u werkzaamheden aan de binnenkant van uw computer heeft verricht. De knoopbatterij verwijderen 1. Volg de procedures in Voordat u in de computer gaat werken. 2. Verwijder de volgende onderdelen: harde schijf PS2 en seriële aansluitkaart 3.
 • Page 33: Het Moederbord Verwijderen

  2. aansluiting processorventilator 3. luidsprekerconnector 4. geheugenconnectoren (SODIMM-sockets) 5. WLAN-connector 6. SATA HDD-connector 7. knoopbatterij 8. PS2 en seriële aansluiting Het moederbord verwijderen 1. Volg de procedures in Voordat u in de computer gaat werken. 2. Verwijder de volgende onderdelen: module voor processorventilator harde schijf warmteafleider...
 • Page 34: Het Moederbord Plaatsen

  Het moederbord plaatsen 1. Plaats het moederbord in de computer. 2. Draai de schroeven vast waarmee het moederbord aan het onderpaneel is bevestigd. 3. Plaats de houder van de harde schijf op het moederbord. 4. Draai de schroeven aan waarmee de houder van de harde schijf aan het moederbord is bevestigd. 5.
 • Page 35: Chapter 4: Installatie Van Het Systeem

  Met Opstartvolgorde kunt u het opstartapparaat dat in de systeeminstallatie gespecificeerd staat, omzeilen en rechtstreeks vanaf een specifiek apparaat opstarten (bijvoorbeeld: optische schijf of vaste schijf). Tijdens de Power-on Self Test (POST), wanneer het logo van Dell verschijnt, kunt u: ● de systeeminstallatie openen door op <F2> te drukken ●...
 • Page 36: System Setup Options

  Tabel 1. Navigatietoetsen (vervolg) Toetsen Navigatie <Enter> Hiermee kunt u een waarde in het geselecteerde veld invullen (mits van toepassing) of de verwijzing in het veld volgen. Spatiebalk Vergroot of verkleint een vervolgkeuzelijst, Mits van toepassing). <Tab> Gaat naar het focusveld. OPMERKING: Alleen voor de standaard grafische browser.
 • Page 37 Table 3. System Configuration Option Description Integrated NIC Allows you to enable or disable the integrated network card. You can set the integrated NIC to: ● Enable UEFI Network Stack (disable by default) ● Disabled ● Enabled ● Enabled w/PXE- This option is enabled by default. ●...
 • Page 38 Table 3. System Configuration (continued) Option Description ● Enable Microphone ● Enable Internal Speaker This option is enabled by default. Miscellaneous Devices These fields let you enable or disable various on board devices. Table 4. Video Option Description Multi-Display This option enables or disables Multi-Display. It should be enabled for Windows 7 32/64-bit only.
 • Page 39 Table 5. Security (continued) Option Description ● Allow Non-Admin Password Changes - This option is enabled by default. TPM Security This option lets you control whether the Trusted Platform Module (TPM) in the system is enabled and visible to the operating system. TPM Security - This option is disabled by default.
 • Page 40 Table 7. Performance Option Description Multi Core Support Specifies whether the process will have one or all cores enabled. The performance of some applications will improve with the additional cores. ● All - This option is enabled by default ● 1 ●...
 • Page 41 Table 8. Power Management (continued) Option Description ● USB Wake Support From Standby is enabled by default. ● USB Wake Support From Hibernation is disabled by default. Wake on LAN This option allows the computer to power up from the off state when triggered by a special LAN signal.
 • Page 42: Het Bios Updaten

  Het wordt aanbevolen uw BIOS (system setup) bij te werken wanneer het moederbord wordt vervangen of als er een update beschikbaar is. Op een laptop moet u ervoor zorgen dat batterij volledig is opgeladen en dat de computer is aangesloten op een stopcontact. 1. Start de computer opnieuw op. 2. Ga naar dell.com/support. Installatie van het systeem...
 • Page 43: Jumperinstellingen

  3. Vul de Service Tag of Express Service Code in en klik op Submit (Verzenden). OPMERKING: Als u de servicetag wilt vinden, klik dan op Waar is mijn servicetag? OPMERKING: Als u uw servicetag niet kunt vinden, klikt u op Detect My Product (Mijn product detecteren). Ga verder met de instructies op het scherm.
 • Page 44: Een Systeem- En Installatiewachtwoord Toewijzen

  Een systeem- en installatiewachtwoord toewijzen U kunt een nieuw Systeemwachtwoord en/of Installatiewachtwoord toewijzen, of een bestaand Systeemwachtwoord en/of Installatiewachtwoord alleen wijzigen wanneer WachtwoordstatusOntgrendeld is. Als de wachtwoordstatus Vergrendeld is, kunt u het systeemwachtwoord niet wijzigen. Als de wachtwoordstatus Vergrendeld is, u kunt het systeemwachtwoord wijzigen.
 • Page 45: Een Systeemwachtwoord Uitschakelen

  Een systeemwachtwoord uitschakelen De functies voor de softwarebeveiliging van het systeem bestaat uit een systeemwachtwoord en een installatiewachtwoord. De wachtwoordjumper schakelt alle wachtwoorden uit die momenteel in gebruik zijn. OPMERKING: U kunt ook de volgende stappen uitvoeren om een vergeten wachtwoord uit te schakelen. 1.
 • Page 46: Chapter 5: Specificaties

  Specificaties OPMERKING: Het aanbod kan per regio verschillen. Klik voor meer informatie over de configuratie van uw computer op Start. (Start-pictogram) > Help en Ondersteuning en selecteer vervolgens de optie om informatie over uw computer te bekijken. Tabel 16. Processor Functie Specificatie Type processor...
 • Page 47 Tabel 22. Uitbreidingsbus Functie Specificatie Bustype USB 2.0, USB 3.0, SATA 3 en PCle G2 Bussnelheid 480 Mbps, 5 Gbps, 6Gbps en 5 Gbps, Tabel 23. Kaarten Functie Specificatie WLAN-kaart Intel Dubbele band draadloos-AC 7260 (M.2) 802.11 ac Bluetooth 4.0 WiDi (Wireless Display) OPMERKING: Voor optimale performance wordt aanbevolen om...
 • Page 48 Tabel 26. Schakelaars en lampjes (vervolg) Functie Specificatie Oranje lampje: er is een goede 1000 Mbps-verbinding tussen het netwerk en de computer. Uit (lampje brandt niet): geeft aan dat de computer geen fysieke verbinding met het netwerk detecteert. Lampje voor netwerkactiviteit op de ingebouwde Geel lampje: een geel knipperend lampje geeft aan dat er activiteit is netwerkadapter op het netwerk.
 • Page 49: Chapter 6: Contacting Dell

  Dell provides several online and telephone-based support and service options. Availability varies by country and product, and some services may not be available in your area. To contact Dell for sales, technical support, or customer service issues: Go to Dell.com/contactdell.

Table of Contents