Alpine NVE-N099P Series Owner's Manual
Alpine NVE-N099P Series Owner's Manual

Alpine NVE-N099P Series Owner's Manual

Dvd navigation map
Hide thumbs Also See for NVE-N099P Series:
Table of Contents

Advertisement

Quick Links

FOR CAR USE ONLY/NUR FÜR AUTOMOBIL GEBRAUCH/POUR APPLICATION AUTOMOBILE
UNIQUEMENT/SOLO PER L'UTILIZZO IN AUTOMOBILE/PARA USO EN AUTOMÓVILES/ALLEEN VOOR
GEBRUIK IN DE WAGEN/ENDAST FÖR BILBRUK/KUN TIL BRUG I BILEN
SMART MAP PRO
OWNER'S MANUAL
Please read before using this disc.
BEDIENUNGSANLEITUNG
Lesen Sie diese Bedienungsanleitung bitte vor
Gebrauch der Disc.
MODE D'EMPLOI
Veuillez lire avant d'utiliser ce disque.
ISTRUZIONI PER L'USO
Si prega di leggere prima di utilizzare il disco.
For NVE-N099P Series
Prog. Ver. Z3.00
DVD NAVIGATION MAP
NAVIGATIONSKARTEN-DVD
CARTE DE NAVIGATION DVD
DVD MAPPE PER LA NAVIGAZIONE
MAPA DE NAVEGACIÓN DEL DVD
DVD NAVIGATIEKAART
DVD NAVIGERINGSKARTA
DVD-NAVIGATIONSKORT
MANUAL DE OPERACIÓN
Lea este manual antes de utilizar este disco.
GEBRUIKSAANWIJZING
Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door
alvorens u de disk in gebruik neemt.
ANVÄNDARHANDLEDNING
Läs igenom handledningen innan du
använder den här skivan.
BRUGERVEJLEDNING
Læs venligst denne vejledning, for du tager
denne DVD i brug.
EN
R
DE
FR
IT
ES
NL
SE
DK

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Alpine NVE-N099P Series

  • Page 1 FOR CAR USE ONLY/NUR FÜR AUTOMOBIL GEBRAUCH/POUR APPLICATION AUTOMOBILE UNIQUEMENT/SOLO PER L’UTILIZZO IN AUTOMOBILE/PARA USO EN AUTOMÓVILES/ALLEEN VOOR GEBRUIK IN DE WAGEN/ENDAST FÖR BILBRUK/KUN TIL BRUG I BILEN SMART MAP PRO For NVE-N099P Series Prog. Ver. Z3.00 DVD NAVIGATION MAP NAVIGATIONSKARTEN-DVD...
  • Page 2 1-888-NAV-HELP (1-888-628-4357) ALPINE ELECTRONICS OF CANADA, INC. 777 Supertest Road, Toronto, Ontario M3J 2M9, Canada Phone 1-800-ALPINE-1 (1-800-257-4631) 1-888-NAV-HELP (1-888-628-4357) ALPINE ELECTRONICS OF AUSTRALIA PTY. LTD. 161-165 Princes Highway, Hallam Victoria 3803, Australia Phone 03-8787-1200 ALPINE ELECTRONICS GmbH Frankfurter Ring 117, 80807 München, Germany...
  • Page 3: Neemt

    Alpine dealer alvorens u het systeem gaat Aangezien echter voortdurend veranderingen gebruiken. in het wegennet, de straten enz. worden...
  • Page 4: Nuttige Wenken Voor Een Veilig Gebruik

    Alpine kan niet een onjuiste bediening. Hieronder ziet u de betekenis aansprakelijk worden gesteld voor problemen ten van deze hoofdjes/symbolen.
  • Page 5: Eindgebruikersovereenkomst

    © Her Majesty the Queen in Right of Canada, © Queen’s Printer for Ontario. GeoBase VOORWAARDEN Alleen persoonlijk gebruik. U gaat akkoord om deze Gegevens samen met [naam van door ALPINE geautoriseerde applicatie invullen] alleen te gebruiken voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden waarvoor u een licentie heeft, en niet voor servicediensten, timesharing of andere gelijkaardige doeleinden.
  • Page 6 Overheid als eindgebruiker. Als de NAVTEQ-Gegevens worden verworven in naam van de Amerikaanse overheid of een ander orgaan dat rechten toepast gelijkaardig met diegene waarop de Amerikaanse regering gewoonlijk aanspraak maakt voor (i) aanschaffingen uitgevoerd door het Ministerie van Defensie, vallen de NAVTEQ-Gegevens onder een licentie met “Beperkte rechten”...
  • Page 7: Table Of Contents

    Inhoudsopgave VOORZORGSMAATREGELEN Lokaal POI-weergave instellen ......32 Lokale POI's zoeken aan de hand van hun iconen ..32 BELANGRIJKE INFORMATIE. LEES DE Zoeken aan de hand van een telefoonnummer ..33 ONDERSTAANDE INFORMATIE Zoeken vanaf geheugenpunten ......34 ZORGVULDIG DOOR ALVORENS U HET Zoeken op snelle-toegangspunten .....
  • Page 8 Foutmeldingen ........... 61 • Deze handleiding beschrijft de werking met afstandsbediening RUE-4141. Wanneer het navigatiesysteem is aangesloten op een Alpine touch panel-compatibel scherm IVA- D310R, IVA-D310RB, IVA-D100R, IVA-D100RB, IVA-W200Ri, TME-M770S of TME-M860, enz., is aanraakbediening mogelijk. Voor meer details, zie...
  • Page 9: Woord Vooraf

    Woord vooraf Navigatieterminologie Navigatie Geheugenpunten Een navigatiesysteem toont en detecteert de Plaatsen waar u vaak positie en beweging van het voertuig op een naartoe moet, kunnen in bewegend kaartdisplay. Na het invoeren van een het geheugen worden bestemming berekent het navigatiesysteem snel opgeslagen en aangeduid een route en begeleidt u op die route met behulp op de kaart.
  • Page 10: Kenmerken

    Kenmerken • Congestiegebieden vermijden • Stembegeleiding en 3-D Gebieden in grote steden, zoals Londen, waar verkeerswisselaarweergave bij een tolheffing wordt geheven voor auto’s, zijn een afrit of verkeerswisselaar op roze gekleurd op de kaart (bij een schaal kleiner dan 1,6 km). U kunt ook een route zoeken autosnelwegen waarbij deze gebieden worden vermeden.
  • Page 11 Het navigatiesysteem kan worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening (RUE-4141) of via het aanraakscherm.* Aanraakbediening kan bij aansluiting op een Alpine Touch panel-compatibel scherm IVA-D310R, IVA-D310RB, IVA- D100R, IVA-D100RB, IVA-W200Ri, TME-M770S of TME- M860, enz. Voor details, zie "Aanraakbediening" op pagina 13.
  • Page 12: De Disk Gebruiken

    De disk gebruiken Er zijn twee disks: de OOST-versie en de WEST-versie. Andere informatie dan coördinaten en geheugenpunten op de OOST-versie van de disk kan niet worden gezocht door de WEST-versie van de disk, en omgekeerd. Plaatsen binnen het gebied op de OOST-versie van de disk kunnen bijvoorbeeld alleen worden gevonden op de OOST-versie van de disk.
  • Page 13: Alvorens Het Systeem In Gebruik Te Nemen Besturingssysteemprogramma Herschrijven

    Display aan- of uitschakelen Tips: Bij het Alpine navigatiesysteem verschijnt het • Wanneer er geen disc in het startscherm automatisch wanneer het contact op navigatiesysteem zit, verschijnt "Geen DVD. ACC of ON wordt gezet en de monitor in de kaart-DVD insteken a.u.b.".
  • Page 14: Aanraakbediening

    Aanraakbediening Wanneer het navigatiesysteem is aangesloten op een Alpine touch panel-compatibel scherm IVA-D310R, IVA-D310RB, IVA-D100R, IVA-D100RB, IVA-W200Ri, TME-M770S of TME-M860, enz., kan het worden bediend door het scherm rechtstreeks aan te raken. Werking met tiptoetsen Opmerkingen: • Raak het scherm lichtjes aan met het zachte gedeelte van de vinger om het scherm niet te beschadigen.
  • Page 15 Alvorens het systeem in gebruik te nemen Vb. 2 Kies "Bestemming" (licht op) in het Raak "Bestemming" aan in het hoofdmenu door de joystick op de hoofdmenu. afstandsbediening te bewegen en druk op de ENTER toets bovenaan op de joystick. Vb.
  • Page 16: Kaartdisplays Omschakelen

    Kaartdisplays omschakelen Eens de route is ingesteld en men onderweg is, De huidige voertuigpositie verschijnt automatisch bij het wegrijden. Door op de 4 of 3 toets op de geeft het navigatiesysteem de bestuurder alle belangrijke informatie in de vorm van gesproken afstandsbediening te drukken terwijl de kaart op aanwijzingen en begeleidingsschermen.
  • Page 17 Alvorens het systeem in gebruik te nemen L Puntweergave L 3-D Verkeerswisselaarweergave a Dradenkruisicoon a Verkeerswisselaar Het dradenkruisicoon wordt op het scherm b Afstand tot het kruispunt weergegeven nadat u hebt gezocht naar een POI (Rood puntje op de route) of de kaart hebt verschoven.
  • Page 18 L Rijbaanindicators a Rijbaaninformatie voor links- of rechtsaf slaan op een kruispunt Als het navigatiesysteem is ingeschakeld en u met In het detailscherm van het kruispunt worden de uw auto een kruispunt nadert waarvoor afstand tussen de huidige positie van de auto en rijbaaninformatie beschikbaar is, wordt deze het kruispunt en rijbaanindicators weergegeven.
  • Page 19: Hoofdmenu En Submenu

    Alvorens het systeem in gebruik te nemen Hoofdmenu en submenu Het submenu voor het gekozen Via het hoofdmenu kunnen diverse hoofdmenu-item verschijnt. Kies een systeemfuncties worden gekozen. Kies een submenu-item (licht op) door de hoofdmenu-item (licht op) en druk op de ENTER joystick te bewegen en druk op de knop.
  • Page 20: Puntinstelmenu

    Puntinstelmenu Bij het zoeken naar een bepaald punt voor het menu Bestemming of Geheugenpunten, enz., en de kaart voor het puntgebied verschijnt, verschijnt het puntinstelmenu. Dit menu is heel handig om het gezochte punt in te stellen als bestemmings- of geheugenpunt. Kies een menu-item en druk op ENTER. a SCHAAL: het schaalscherm verschijnt wanneer dit Wanneer de puntkaart wordt menu wordt gekozen.
  • Page 21: De Kaartschaal Wijzigen

    Alvorens het systeem in gebruik te nemen De kaartschaal wijzigen De richting van de kaart wijzigen De kaartschaal kan in 14 stappen worden vergroot of verkleind. De richting van de kaart kunt u instellen op het noorden of de huidige rijrichting aan de L Afstandsbediening bovenkant.
  • Page 22: Congestiegebieden En Tolheffing

    • 3D rijrichting aan bovenkant L De optie "Tolzone toelaten" is ingesteld op "Omrijden" Als de bestemming zich bevindt in een congestiegebied, wordt er tijdens het bepalen van een route een bevestigingsbericht weergegeven. Selecteer "Ja" of "Nee" in het bericht. Opmerkingen: •...
  • Page 23: Dynamische Routebepaling

    Alvorens het systeem in gebruik te nemen Dynamische routebepaling Dynamische routebepaling houdt in dat de L De optie voor dynamische routebepaling is verkeerssituatie continu wordt aangepast, zodat ingesteld op AUTO de verwachte aankomsttijd nauwkeuriger kan Als een optimale route is gevonden met de worden bepaald.
  • Page 24: Basishandelingen Route Bepalen

    Basishandelingen Route bepalen Er zijn drie mogelijkheden om een route naar de Opmerking: gewenste bestemming uit te stippelen: plaats Om een plaats in een ander land (gebied) te zoeken, route zoeken en route bepalen. zoeken, moet u het zoekland (gebied) In dit hoofdstuk staan de bedieningsprocedures wijzigen.
  • Page 25 Basishandelingen Opmerking: Het systeem begint de route te Indien er andere straten met dezelfde naam in berekenen. Wanneer de berekening andere steden zijn wanneer de gewenste is voltooid, verschijnt de hele route. straat wordt gezocht in de "Alle steden" stand, Kies "Begeleiden"...
  • Page 26: Kiezen Uit Het Routemenu (Drie Routes Zoeken)

    Kiezen uit het routemenu (drie routes zoeken) Het systeem berekent maximum drie routes a 3routes: toont het 3 Routes-scherm. Kies tegelijk waaronder de aanbevolen route. U kunt uit de gewenste route door de joystick te die routes kiezen. bewegen en druk op ENTER. Wanneer u een bestemming hebt gekozen, berekent het navigatiesysteem maximum 3 routes...
  • Page 27: Routebegeleiding Onderbreken Of Hervatten

    Basishandelingen Routebegeleiding Route wissen onderbreken of hervatten Druk op de MENU toets om het hoofdmenu te laten verschijnen. De routebegeleiding kan makkelijk worden onderbroken en hervat. Opmerking: De route-informatie blijft in het geheugen, ook al wordt de route geannuleerd. Om de route-informatie te verwijderen en de bestemming te wissen, zie "Route wissen"...
  • Page 28: Uw Thuis Registreren

    Het scherm "Route wijzigen" Uw thuis registreren verschijnt. Kies "Wissen" en druk op ENTER. Registreer eerst uw thuis. Eens uw thuis is geregistreerd, kunt u die snel oproepen en makkelijk de terugweg laten bepalen. Druk op de MENU toets om het hoofdmenu te laten verschijnen.
  • Page 29 Basishandelingen Om uw thuis te zoeken, kiest u de Het scherm "Eigenschap wijzigen" zoekmethode zoals beschreven verschijnt. onder Bestemming zoeken op Kies " " door de joystick te pagina 29. bewegen en druk op ENTER. Kies "Enter" door de joystick te Opmerking: bewegen en druk op ENTER U kunt slechts één thuis registreren.
  • Page 30: Bestemmingen Zoeken Een Bestemming Zoeken Aan De Hand Van Het Adres

    Bestemmingen zoeken Een bestemming zoeken aan de hand van het adres a Tekstvensters Wanneer u het adres van de gewenste bestemming kent, kunt u dat punt makkelijk op de Toont de gekozen letters/cijfers. kaart laten aangeven door gewoon het adres in te b Lijst voeren.
  • Page 31: Een Poi Zoeken

    Bestemmingen Zoeken De lijst van straatnamen verschijnt. Een POI zoeken Kies de gewenste straatnaam en druk op ENTER. Wanneer u het adres van de gewenst POI kent, kunt u dat punt makkelijk op de kaart laten aangeven door gewoon het adres in te voeren. Druk op de MENU toets om het hoofdmenu te laten verschijnen.
  • Page 32: Zoeken Aan De Hand Van De Postcode

    Zoeken aan de hand van de • Op stadsnaam 1. Kies "Stad" door de joystick te bewegen en postcode druk op ENTER. Het stadskeuzemenu verschijnt en kies het gewenste menu-item. U kunt een bestemming zoeken door het postnummer in te voeren. (Deze functie werkt niet in sommige gebieden.) Druk op de MENU toets om het hoofdmenu te laten verschijnen.
  • Page 33: Lokaal Poi-Weergave Instellen

    Bestemmingen Zoeken Lokaal POI-weergave • Wanneer u "POI uit" kiest, verschijnen de POI iconen niet op de kaart. instellen • POI iconen verschijnen niet wanneer de schaal groter is dan 800 m. Het systeem kan de iconen voor de POI's zoals •...
  • Page 34: Zoeken Aan De Hand Van Een Telefoonnummer

    Kies "Lijst" door de joystick te Zoeken aan de hand van een bewegen en druk op ENTER. telefoonnummer Wanneer u telefoonnummers hebt ingevoerd in uw geheugenpunten, kunt u makkelijk een geheugenpunt als uw bestemming tonen door gewoon het telefoonnummer in te voeren. Zie pagina 46 voor het invoeren van telefoonnummers voor de geheugenpunten.
  • Page 35: Zoeken Vanaf Geheugenpunten

    Bestemmingen zoeken Zoeken vanaf Het submenu verschijnt. Kies het gewenste snelle-toegangspunticoon geheugenpunten door de joystick te bewegen en druk op ENTER. Wanneer er reeds geheugenpunten zijn geregistreerd, kunt u die makkelijk oproepen en een bepaalde plaats als bestemming kiezen. Zie pagina 44 voor meer details omtrent de registratiemethode.
  • Page 36: Zoeken Vanaf Vorige Gezochte Bestemmingen

    Zoeken vanaf vorige Zoeken vanaf kruispunt gezochte bestemmingen Wanneer u een kruispunt kent waar u wilt passeren, dan kunt u twee kruisende straten Het systeem slaat automatisch maximum 99 invoeren als bestemming. In dit hoofdstuk staat plaatsen op die als bestemming werden gezocht. beschreven hoe u een bestemming kunt zoeken door de namen van twee elkaar kruisende straten Druk op de MENU toets om het...
  • Page 37: Zoeken Vanaf Autosnelwegoprit/-Afrit

    Bestemmingen zoeken Zoeken vanaf De kaart met het gebied van de gekozen oprit of afrit van de autosnelwegoprit/-afrit snelweg verschijnt met het puntinstelmenu. U kunt een plaats zoeken vanaf een autosnelwegoprit of -afrit. Opmerking: Zie pagina 19 voor meer details omtrent het Druk op de MENU toets om het puntinstelmenu.
  • Page 38: Zoeken Op Coördinaten

    Zoeken op coördinaten Zoeken door kaart te laten rollen Wanneer u de breedte- en lengtegraad van de gewenste bestemming kent, kan die locatie De kaart op het scherm kan met behulp van de worden weergegeven door die cijfers in te voeren. joystick naar believen in acht richtingen worden verschoven om een bestemming te zoeken.
  • Page 39: Route Controleren Overzicht Gezochte Route

    Route controleren Overzicht gezochte route Gezochte route vooraf bekijken Wij raden u aan de hele route te bekijken op het overzichtscherm alvorens de reis aan te vatten. In deze stand beweegt het dradenkruis voor de huidige voertuigpositie langs de gezochte route, Druk op de MENU toets om het zodat u de route vooraf kunt bekijken.
  • Page 40: Begeleidingsschermconfiguratie Begeleidingskaartweergave

    Begeleidingsschermconfiguratie Begeleidingskaartweergave b Dubbele schermweergave De begeleidingskaartweergavestanden kunnen als volgt worden geselecteerd. Druk op ENTER terwijl het kaartscherm zichtbaar is. Aanraken: raak " " aan in geval van aanraakbediening. Het puntinstelmenu verschijnt. Kies c Huidige voertuigpositie-scherm "Schermconfiguratie ( )" door de joystick te bewegen en druk op ENTER.
  • Page 41: Dubbele Schermweergave

    Begeleidingsschermconfiguratie Dubbele schermweergave Het menu R. scherm wijzigen Het systeem kan voor het gemak twee verschijnt. verschillende schermen tegelijk weergeven. Zo kunnen bijvoorbeeld een detailkaart en een overzichtskaart samen worden getoond zodat u een gedetailleerd beeld krijgt van de huidige voertuigpositie samen met een overzicht van de hele route.
  • Page 42: Route Wijzigen Bestemmingen Toevoegen

    Route wijzigen Bestemmingen toevoegen Het scherm "Route volgens zoekcrit." verschijnt. Kies "Begeleiden" door de joystick te Deze operatie is bedoeld om meerdere bewegen en druk op ENTER. bestemmingen voor eenzelfde rit (maximum 5) in te stellen. Opmerking: Druk op de MENU toets om het Kies "Route", druk vervolgens op ENTER en hoofdmenu te laten verschijnen.
  • Page 43: Bestemmingen Wissen

    Route wijzigen Bestemmingen wissen Een omleiding bepalen Dit hoofdstuk beschrijft hoe u een ingevoerde U kunt een omleiding rond uw huidige positie op bestemming of alle ingevoerde bestemmingen de route bepalen. Wanneer er bijvoorbeeld ineens kunt wissen. wegenwerken bezig zijn, kan een omleiding worden bepaald door het afstandsverschil van uw Druk op de MENU toets om het huidige positie te kiezen.
  • Page 44: Routezoekvoorwaarden Wijzigen

    Routezoekvoorwaarden Routeopties instellen wijzigen Het navigatiesysteem kan 7 verschillende soorten routes zoeken: autosnelweg, tolweg, veerdienst, U kunt de voorwaarden voor het zoeken van de autotrein, congestiegebied, tijdelijk toegankelijke weg tussen de huidige voertuigpositie naar een weg en tijdelijk toegankelijke weg door bestemming of slechts een gedeelte van de weg seizoensbeperkingen.
  • Page 45: Geheugenpunten Plaatsen Opslaan In Het Geheugen

    Geheugenpunten Plaatsen opslaan in het Geheugenpunten wissen geheugen Druk op de MENU toets om het hoofdmenu te laten verschijnen. U kunt maximum 200 speciale punten op de kaart Kies "Geheugenpunt" in het memoriseren, zoals bijvoorbeeld vaak bezochte of hoofdmenu door de joystick te pittoresque plaatsen.
  • Page 46: Geheugenpunten Wijzigen

    cWis. (verschijnt alleen wanneer er Geheugenpunten wijzigen iets is geregistreerd als eigenschap) Een geregistreerd punt kan als eigenschap worden U kunt markeringen, namen, telefoonnummers, gewist. Het punt wordt niet als geheugenpunt gewist. enz. van geheugenpunten wijzigen. U kunt ook H Ga naar c1 Eigenschap wissen. een geheugenpunt opslaan als Snelle- dNaam toegangspunt (tot 5) of als Thuis.
  • Page 47 Geheugenpunten Eigenschap registreren en wijzigen Plaats wijzigen Kies "Eigenschap" en druk op Kies "Locatie" en druk op ENTER. ENTER. Het eigenschapmenu verschijnt. De plaats die moet worden gewijzigd, Kies het gewenste cijfer en druk op wordt aangegeven door het ENTER. dradenkruis.
  • Page 48: Opgeslagen Vorige Bestemmingen Wissen

    Opgeslagen vorige bestemmingen wissen Het bevestigingsbericht verschijnt, Druk op de MENU toets om het hoofdmenu te laten verschijnen. kies "Ja" door de joystick te Kies "Instellen" in het hoofdmenu bewegen en druk op ENTER. door de joystick te bewegen en druk op ENTER.
  • Page 49: Tmc Werking

    TMC werking Land Betreffende de TMC indicator Gebruik dit om het land in te stellen. Deze indicator geeft de ontvangststatus aan. "Auto": Geen TMC het land wordt automatisch ingesteld. TMC gegevens gegevens beschikbaar beschikbaar "Handm.": u kunt een land kiezen uit de lijst. Er is verkeersinformatie Zender...
  • Page 50: Weergave Van Informatie Over Verkeersproblemen Op De Route

    Toon RDS-TMC-info Weergave van informatie over Wordt ingesteld wanneer u het RDS-TMC verkeersproblemen op de route pictogram al dan niet op de kaart laat verschijnen. Druk op de MENU toets om het hoofdmenu te laten verschijnen. Symbool Legende Symbool Legende Kies "RDS-TMC"...
  • Page 51: Alle Ontvangen Informatie Over Verkeersproblemen Tonen

    TMC werking Alle ontvangen informatie over verkeersproblemen tonen Druk op de MENU toets om het hoofdmenu te laten verschijnen. Kies "RDS-TMC" in het hoofdmenu door de joystick te bewegen en druk op ENTER. Kies de gewenste straatnaam met de Het RDS-TMC instelscherm joystick en druk op ENTER.
  • Page 52: Instellingen Aanpassen Instellingen Wijzigen

    Instellingen aanpassen Instellingen wijzigen Druk op de MENU toets om het "Geschatte reistijd" hoofdmenu te laten verschijnen. Wanneer "Snelheid wijz." is gekozen, Kies "Instellen" in het hoofdmenu verschijnt het grafische scherm. Kies door de joystick te bewegen en druk ";" of ":" voor het gewenste menu op ENTER.
  • Page 53 Instellingen aanpassen "Stembeg. in alle modes" "Scherm correctie" Wanneer het zoekscherm enz. Gebruik dit om de schermpositie te onderweg verschijnt, kunt u wijzigen. Voor details zie volgende stembegeleiding of pagina. begeleidingsscherm-onderbreking aan- of uitschakelen. "Vorig punt" Om het vorige bestemmingspunt te "Grensbegeleiding"...
  • Page 54: Schermpositieregeling

    Schermpositieregeling "Rijvakbegeleiding" Deze optie bepaalt of bij het naderen van een kruising rijbaanindicators Bij sommige TV-schermen die op het moeten worden weergegeven. Zie navigatiesysteem kunnen worden aangesloten, is voor meer informatie pagina 17. de schermweergave verkeerd. Regel de positie volgens het TV-scherm dat op het systeem is aangesloten.
  • Page 55: Overige

    Overige Voertuigpositie/richting Kies "Enter" door de joystick te bewegen en druk op ENTER. corrigeren Het richtingscalibratiescherm Wanneer de effectieve positie/richting van uw verschijnt. Beweeg de joystick om voertuig en de positie/richting van het huidige " " of " " te kiezen en druk voertuigpositie-icoon op de kaart verschillen op ENTER om de richting te (bijvoorbeeld wanneer u een veerboot hebt...
  • Page 56: Volume Navigatiesysteem Regelen

    Volume navigatiesysteem Rijsimulatie regelen U kunt een rijsimulatie verrichten om een uitgestippelde route te controleren. Het icoon voor U kunt het volume van de pieptoon die weerklinkt de huidige voertuigpositie beweegt langs de bij het gebruik van de afstandsbediening en van gezochte route en geeft de inhoud van de de stembegeleiding regelen.
  • Page 57: Systeeminformatie Weergeven

    Overige Systeeminformatie weergeven Automatisch kiezen Indien uw navigatiesysteem is aangesloten op de GPS satellietinformatie verschijnt op het scherm. Nokia 6090 (GSM 900 Voertuigtelefoon), Controleer hoeveel GPS satellieten u ontvangt kunt u automatisch bellen naar de "Nuttige wanneer de huidige positie van het voertuig te adressen"...
  • Page 58: Automatisch Kiezen Vanaf Een Geheugenpunt

    Het nummer wordt automatisch Het informatiescherm verschijnt. gekozen en de telefoon verbonden. Kies " (Oproepen)" door de joystick te bewegen en druk op Druk op de toets om de verbinding ENTER. te verbreken. Opmerking: Indien de verbinding niet tot stand komt doordat het nummer in gesprek is of dergelijke, verschijnt er een foutbericht.
  • Page 59: Referentie

    Referentie Toetsen en functies van de afstandsbediening RUE-4141 Afstandsbedieningszender Joystick/ENTER toets Verstuurt de afstandsbedieningssignalen. Richt Kiest oplichtende punten in menu's en deze zender op het display om het toestel te verplaatst kaartweergave en bedienen. Statusindicator positiepictogram. Hou de joystick vast om Brandt wanneer de sneller te schuiven.
  • Page 60: Afstandsbedieningstoets En Tiptoets

    Afstandsbedieningstoets en tiptoets De onderstaande tabel geeft een overzicht van de diverse functies en de betreffende toetsen op de afstandsbediening (RUE-4141) en de tiptoetsen. Afstandsbediening RUE-4141 Tiptoets 6 3 7 9 ! " Afstandsbediening RUE-4141 Tiptoets Kenmerk Vergroot of verkleint de kaartschaal. Toont het "TMC gebeurtenislijst".
  • Page 61: Verhelpen Van Storingen

    De disk is vuil. Reinig de disk. De melding "CD-ROM kan niet gelezen De pickup-lens is vuil. Raadpleeg uw Alpine dealer. (Gebruik geen in de worden" verschijnt op handel verkrijgbare lensreinigingsdisc.) het scherm. De afstandsbediening De batterijen van de Vervang de batterijen van de afstandsbediening.
  • Page 62: Foutmeldingen

    Foutmeldingen Tijdens de werking verschijnen diverse berichten op het monitorscherm. Behalve de berichten die de huidige status aangeven of aanwijzingen voor de volgende handeling geven, zijn er ook nog de volgende foutmeldingen. Wanneer één van deze foutmeldingen verschijnt, moet u de instructies in de kolom "Oplossing"...

Table of Contents