Samsung SHR-5160 Gebruikershandleiding
Samsung SHR-5160 Gebruikershandleiding

Samsung SHR-5160 Gebruikershandleiding

8/16 kanaals-dvr
Hide thumbs Also See for SHR-5160:

Advertisement

Quick Links

Correcte verwijdering van dit product
Dit merkteken op het product of het bijbehorende informatiemateriaal duidt erop dat het niet met ander huishoudelijk
afval verwijderd moet worden aan het einde van zijn gebruiksduur. Om mogelijke schade aan het milieu of de menselijke
gezondheid door ongecontroleerde afvalverwijdering te voorkomen, moet u dit product van andere soorten afval scheiden en
op een verantwoorde manier recyclen, zodat het duurzame hergebruik van materiaalbronnen wordt bevorderd.
Huishoudelijke gebruikers moeten contact opnemen met de winkel waar ze dit product hebben gekocht of met de gemeente
waar ze wonen om te vernemen waar en hoe ze dit product milieuvriendelijk kunnen laten recyclen.
Zakelijke gebruikers moeten contact opnemen met hun leverancier en de algemene voorwaarden van de koopovereenkomsten
nalezen. Dit product moet niet worden gemengd met ander bedrijfsafval voor verwijdering.
(elektrische & elektronische afvalapparatuur)
Code No. AB68-00686J-02
8/16 Kanaals-DVR
gebruikershandleiding
beeld
de mogelijkheden in
Wij danken u voor de aankoop van een
Samsung-product. Voor een uitgebreidere
service registreert u uw product op
www.samsung.com/global/register
SHR-5080/5082
SHR-5160/5162

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Samsung SHR-5160

  • Page 1 Dit product moet niet worden gemengd met ander bedrijfsafval voor verwijdering. Code No. AB68-00686J-02 8/16 Kanaals-DVR gebruikershandleiding beeld de mogelijkheden in Wij danken u voor de aankoop van een Samsung-product. Voor een uitgebreidere service registreert u uw product op www.samsung.com/global/register SHR-5080/5082 SHR-5160/5162...
  • Page 2 WAT WORDT ER GELEVERD BIJ UW DVR Bij levering moet u de DVR uitpakken en op een egale ondergrond plaatsen of op een plaats waar u hem wilt gaan gebruiken. Vervolgens moet u controleren of de volgende items aanwezig zijn.
  • Page 3 veiligheidsvoorschriften BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Lees deze bedieningsinstructies zorgvuldig door voordat u het apparaat gebruikt. Volg elk van onderstaande veiligheidsinstructies. Houd deze instructies bij de hand voor toekomstig gebruik. Lees deze instructies. Bewaar deze instructies. Let op alle waarschuwingen. Volg alle instructies. Gebruik dit apparaat niet in de buurt van water.
  • Page 4 U kunt open broncodes downloaden van de volgende website: www.samsungsecurity.com Controleer de compatibiliteit met een Samsung DVR alvorens over te gaan tot de installatie van een extern apparaat zoals een extern geheugen of HDD. De lijst met de compatibele apparaten is verkrijgbaar bij je verkoper.
  • Page 5: Table Of Contents

    INTRODUCTIE VAN UW 8/16 KANAALS-DVR INSTALLATIE ASLUITING OP ANDERE APPARATEN MENU-NSTALLATIE BACK-UP BEDIENING PTZ-CAMERA OPNAME Bedieningsmogelijkheden op de dvr Aansluitingen achterpaneel Afstandsbediening Controle installatieomgeving Hardeschijfuitbreiding Video, audio en monitor aansluiten Het netwerk aansluiten De usb aansluiten Input/output van het alarm aansluiten...
  • Page 6 DOORZOEKEN & AFSPELEN SMART VIEWER WEB VIEWER BIJLAGE 02_ inhoud Voor het eerste gebruik Calendar search (kalenderzoekfunctie) Gebeurteniszoekfunctie Zoekfunctie datum/tijd Ga naar eerste zoekresultaat Ga naar laatste zoekresultaat Back-up zoekopdracht Afspelen Inleiding Belangrijkste kenmerken Pc-specificatie (aanbevolen) Smart Viewer installatie Smart Viewer programma-uitvoer Smart Viewer beginscherm Installatiemodus Bewakingsmodus...
  • Page 7 8/16 Kanaal s -DVR BEDIENINGSMOGELIJKHEDEN OP DE DVR 5080 5082 5160 5162 inleiding op uw real-time-DVR _03...
  • Page 8 Toont de stroomstatus (Aan/Uit). Aan/Uit-knop Druk op deze knop om de DVR in livemodus in- of uit te schakelen. Installeer de DVR niet op een ondergrond met vloerbedekking of ander zacht materiaal, anders raakt de luchtaanzuiging (ventilator) verstopt. LET OP Vooraleer u de DVR installeert in een kast of aan rek, controleert u eerst de ventilatiemogelijkheden.
  • Page 9: Aansluitingen Achterpaneel

    SPOT SPOT2: Dezelfde output als de eerste VIDEO UIT (OSG wordt niet weergegeven) Poort voor USB-aansluiting - ALARM IN 1~16(SHR-5160/5162) : Poort voor alarminput - ALARM IN 1~8(SHR-5080/5082) : Poort voor alarminput ALARM - ALARM RESET IN (alarm terugzetten IN) Poort voor terugzetten alarm - ALARM OUT 1–4 (alarm UIT 1-4): Poort voor alarmoutput...
  • Page 10 AFSTANDSBEDIENING 06_ inleiding op uw real-time-DVR...
  • Page 11 _07...
  • Page 12: Controle Installatieomgeving

    Afbeelding 1 Afbeelding 2 08_ installatie Houd de onderstaande instructies voor de rekmontage van DVR’s van het merk Samsung in acht en u kunt beginnen met de installatie. 1. Het rek waarop de DVR is gemonteerd, mag niet worden afgesloten.
  • Page 13 De installatiemethode voor de doorverbinding is afgebeeld op de oppervlakte van de harde schijf die u hebt gekocht. Bij gebruik van een SAMSUNG harde schijf is de stand van de schakelaars als volgt:  Hardeschijfdoorverbinding voor Primaire Master en Primaire Slave.
  • Page 14 3. Er zitten haken (hardeschijfhaak) gemonteerd aan de rechter- en linkerkant waarop u harde schijven kunt monteren. Verwijder de schroeven die elke haak op zijn plaats houden en monteer er een harde schijf op. HARDE SCHIJFHAAK (B) HARDE SCHIJFHAAK (A) 4.
  • Page 15 6. Om nog een harde schijf te kunnen toevoegen na afloop van een eerdere hardeschijfinstallatie, dient u de hardeschijfhaak (B) op het cd-rw-station te verwijderen. HARDE SCHIJFHAAK (B) 7. Maak de harde schijf vast aan de Aansluitklem met gebruik van de 4 (B) SCHROEF-MACHINE (6-32UNC, L4.
  • Page 16 SHR-5080, SHR-5160 Voordat u met de werkzaamheden begint verwijdert u de stroomkabel uit de aansluiting. 1. Verwijder de schroeven aan linker- en rechterzijde (5 aan elke zijde) en aan de achterkant (1). 2. Verwijder de bovenzijde van de behuizing van het apparaat.
  • Page 17 5. Om een harddisk toe te voegen, dient de ingebouwde HDD (Primary Master) te zijn geïnstalleerd. In principe is er een ingebouwde HDD geïnstalleerd als Primary Master. Voordat u een harddisk toevoegt, dient u de jumperinstellingen voor master en slave te selecteren. De configuratie van de jumperinstellingen staat aangegeven op de buitenzijde van de aangekochte harddisk.
  • Page 18 asluiting op andere apparaten De illustraties die worden beschreven, zijn gebaseerd op het model SHR-5162. VIDEO, AUDIO EN MONITOR AANSLUITEN HET NETWERK AANSLUITEN Verbinding met internet maken via Ethernet (10/100BaseT) 14_ asluiting op andere apparaten...
  • Page 19  5160/5162 Alarm IN/OUT Ports  ALARM IN 1 tot 8 (SHR-5080/5082) : Poorten voor alarminput  ALARM IN 1 tot 16 (SHR-5160/5162) : Poorten voor alarminput  ALARM RESET (alarm terugzetten): Bij ontvangst van een signaal ALARM TERUGZETTEN, wist het systeem het huidige input- of outputsignaal van het alarm en wordt de alarmregistratie hervat.
  • Page 20: Het Rs-485-Apparaat Aansluiten

    16_ asluiting op andere apparaten HET RS-485-APPARAAT AANSLUITEN U kunt een RS-485-apparaat aansluiten via een poort aan de achterkant van het product. U kunt bijvoorbeeld PTZ-camera’s met ondersteuning voor RS-485-verbinding aansluiten en bedienen. U kunt ook de methodes Half Duplex of Voll. Duplex activeren voor het uitwisselen van gegevens.
  • Page 21: Het Systeem Bedienen

    live HET SYSTEEM BEDIENEN Schakel de stroom in en het volgende Samsunglogo verschijnt. Na de initialisatieprocedure verschijnt het live- scherm en hoort u een pieptoon. (Het duurt ongeveer een minuut voordat u het live-scherm ziet.)  Als er een nieuwe harde schijf is geïnstalleerd, dan kan de initialisatie iets langer duren omdat de nieuwe schijf moet worden geïnitialiseerd.
  • Page 22 : PTZ-pictogram Dit pictogram verschijnt bij het instellen van het PTZ- apparaat en wordt geel bij gebruik van de PTZ. : Audio-pictogram Dit pictogram staat voor de status AAN/UIT van audio en wordt geel wanneer de audio is ingesteld op ON (aan). Het verschijnt niet in de modus Video of wanneer de audio is uitgeschakeld.
  • Page 23: Audio Aan/Uit Instellen

     Modus Volledig scherm (enkel): Toont het geselecteerde kanaal in een volledig scherm.  Modus 4, 6, 7, 8 en 9 deelvensters: Toont 4, 6, 7, 8, 9 kanalen in elk deelvenster. U kunt zelf kanaalnummers selecteren met behulp van de knop MODE (modus) op het voorpaneel of de afstandsbediening.
  • Page 24: Stilzetten En Zoomen

    Instelling Audio On/Off (aan/uit) in de modi met 4, 6, 7, 8 en 9 deelvensters en de PIP-modus Wanneer u de knop ENTER indrukt in de modi met 4, 6, 7, 8 en 9 deelvensters en de PIP-modus, dan verschijnt, net als in de modus met 16 deelvensters, de selectiecursor waarmee u een kanaal kunt selecteren.
  • Page 25 SPOT-OUT-BEWAKING Spot-out-bewaking heeft niets te maken met de output van liveschermen. Het bewaakt een specifiek kanaal in volledig scherm. Nadat u Beeld weergave hebt geselecteerd in het MENU, kunt u een kanaal selecteren voor bewaking in Spot uitgang. U kunt ook alle kanalen bewaken met een ingestelde interval voor automatische sequentietijd.
  • Page 26 menu-installatie VOOR HET EERSTE GEBRUIK  De menustructuur is als volgt: MENU Instellingen Systeem Datum/Tijd/Taal Wachtwoord Camera Fabrieks configuratie Beeld weergave Syteem Log Incidenten Log Opname Mode Systeem Informatie Incident opname Opslag set-up Schema Exporteer/importeer de configuraties Externe bediening Archiveren Netwerk Verplaatsen/Functie Selecteer...
  • Page 27 Stel de plaatselijke tijd in aan de hand van Greenwich Mean Time (GMT).  Tijdssynchronisatie De tijd van uw DVR kan worden gesynchroniseerd door een opgegeven server. Hiervoor moet u het IP-adres van de tijdserver invoeren en de start van deze activiteit bepalen.
  • Page 28 Fabrieksinstellingen laden Wordt gebruikt om alle instellingen te initialiseren (terug te zetten in de fabriekswaarden). De opgenomen videogegevens zullen niet worden verwijderd. Selecteer OK om de initialisatie op te starten. MENU Instellingen Systeem Datum/Tijd/Taal Wachtwoord Camera Fabrieks configuratie Beeld weergave Syteem Log Fabrieks configuratie herstellen? Incidenten Log...
  • Page 29  De capaciteit van de HDD kan verschillend worden weergegeven in het Opslag- Instellingen-menu en het HDD Installatie- informatiemenu.  Bij de modellen SHR-5160/5080 verschijnt de modelnaam van de HDD in plaats van de DVD RW (DVD-writer). ST3250823ACE ST3160212ACE...
  • Page 30 [Ingebouwde harde schijf] Dit is een fysieke harde schijf die is aangesloten op de IDE-kabel in de kern van de DVR; hierop worden gegevens opgeslagen. [Externe harde schijf] Dit is een fysieke harde schijf die is aangesloten op de poort en de contactbus aan de achterkant van de kern van de DVR;...
  • Page 31 U kunt het PTZ-apparaat en de afstandsbediening niet tegelijkertijd gebruiken omdat dit communicatieproblemen oplevert. In PTZ-bedieningsmodus wordt de PTZ- modus van de DVR geannuleerd op het moment dat er een verbinding met de afstandsbediening tot stand wordt gebracht. De verbinding met de afstandsbediening daarentegen wordt verbroken wanneer de DVR overschakelt in PTZ-modus.
  • Page 32 ID voor PTZ-camera. Het getal kan liggen tussen 0 en 255.  Protocol Protocol dat wordt ondersteund door het PTZ- apparaat. Beschikbare protocollen zijn Samsung, Vic., Pan., AD, Phi., Ern., Pel-D, Pel-P, Vcl., Dia., Kal. en Tech.  Baudrate (baudsnelheid) Beschikbare baudsnelheden zijn 600, 1200, 2400, 4800, 9600, 19200 en 38400.
  • Page 33  Beeld informatie - Datum: De datum wordt weergegeven op het scherm, wanneer de optie staat ingesteld op Aan. - Tijd: De tijd wordt weergegeven op het scherm, wanneer de optie staat ingesteld op Aan. - Titel: De cameranaam wordt weergegeven op het scherm, wanneer de optie staat ingesteld op Aan.
  • Page 34  Opnamekwaliteit U kunt voor de beeldopnamekwaliteit kiezen uit Niveau8(Hoog)~Niveau1(Laag).  Auto Verwijderen Als u Aan inschakelt, dan kunt het aantal dagen toegangsbeperking instellen. Als dit is ingesteld op 3, dan kunt u de op dat moment opgenomen gegevens niet verder dan drie dagen daarvoor doorzoeken.
  • Page 35: Modus Gebeurtenisopname

    MODUS GEBEURTENISOPNAME De gedetailleerde lijst met instellingen voor de modus Gebeurtenis is: MENU Instellingen Systeem Camera Beeld weergave Opname Mode Incident opname Alarm Detectie cofiguratie Bewegings detectie configuratie Schema Video verlies detectie Archiveren Netwerk Verplaatsen/Functie Selecteer MENU Installatie Alarmregistratie Alarm Detectie configuratie Sensor Status Alarm-uit...
  • Page 36  Sensitivity (Niveau) Wordt gebruikt om de gevoeligheid van de bewegingsregistratie in te stellen. Beschikbare waarden zijn Laag, Normaal en Erg Hoog.  Alarm-Uit Wordt gebruikt om de locatie voor Alarm-Uit in te stellen, voor wanneer er zich een alarm voordoet. Er zijn momenteel 4 alarmen-uit beschikbaar.
  • Page 37: Network (Netwerk)

    ENTER-knop en typ de getallen die u wilt gaan gebruiken in met de CIJFER-toetsen. Het standaard gebruikerswachtwoord is ‘4321’. Met de gebruikersrechten krijgt u geen toegang tot het menuvenster Installatie in DVR of het scherm met DVR-installatie in SmartViewer. 1. Als de kern van het product LET OP 2.
  • Page 38 Selecteer een DDNS-site. Deze DDNS-installatie is nodig om de bewakingsschermen te kunnen zien vanaf de computer van veraf waarop SmartViewer draait. Beschikbare waarden zijn Off (uit), Samsung DDNS, dyndns.com, no-ip.com en changeip.com. Als u Uit selecteert, dan zal het IP niet worden geregistreerd in DDNS.
  • Page 39 Deze configuratie wordt gebruikt om verificatieberichten door te sturen naar het IP- adres waarop SmartViewer draait. Bij alarm, beweging of video-loss-gebeurtenissen zal het systeem automatisch verbinding maken met de overeenstemmende DVR om de verificatieberichten weer te geven. Door meld Instellingen Aan/Uit IP Adres 192.168.001.010...
  • Page 40: Netwerk Configureren

    NETWERK CONFIGUREREN Poortconfiguratie voor verbinding met SmartViewer  Om de TCP-poort in te stellen voor DVR- registratie in SmartViewer, moet de waarde gelijk zijn aan de waarde van dit product.  Om de IP-router te kunnen gebruiken moet u de geactiveerde poorten doorsturen.
  • Page 41 Als u Exit (afsluiten) selecteert, dan schakelt het scherm over naar het hogerliggende menu, zonder de back-up stop te zetten. De modellen SHR-5160 en SHR-5080 hebben geen ingebouwde DVD-writer zodat de back-upfunctie niet beschikbaar is voor de ingebouwde CD/DVD.
  • Page 42: Bediening Ptz-Camera

     Als er geen PTZ-bedieningsactiviteit is BASISBEDIENINGEN PTZ Wanneer u een afstandsbediening gebruikt, dan kunt u de camera bedienen met de afstandsbediening die draait op een Samsung- protocol. Als er vanuit de DVR geen PTZ-bediening is binnen uiterlijk 5 minuten, dan wordt deze modus PRESET automatisch geannuleerd.
  • Page 43: Installatie Startwaarden

    INSTALLATIE CAMERAMENU De PTZ-camera heeft zijn eigen menu. Met dit menu kunt u verscheidene voorwaarden voor PTZ-bediening vastleggen. Alleen de camera’s met Pan.- en Samsung- protocol hebben de rechten voor deze installatie. Om naar het menuscherm te gaan, drukt u...
  • Page 44: Weergave Startwaarden

    PTZ-camera om andere beeldbedieningen te gebruiken. PTZ-camera’s met een protocol van ISamsung, Pan., Pel.-P en Pel.-D ondersteunen de volgende bedieningen:  Samsung: Auto Pan (autom. pan.)/Scan (scannen)/Pattern (patroon)  Pan.: Auto Pan (autom.pan.)/Sequence (sequentie)/Sort (sorteren)  Pel.(P,D): Auto Scan (autom.scan)/Frame...
  • Page 45 opname REC (NORMALE OPNAME) Wanneer u drukt op de RECORD (opname)- knop, dan start de opname zoals ingesteld in de modus Opname. De indicator REC (opname) gaat branden en het Opname-pictogram verschijnt in het scherm. Terwijl de opname op harde schijf bezig is, knippert de HDD LED (hardeschijfindicator).
  • Page 46: Calendar Search

    doorzoeken & afspelen VOOR HET EERSTE GEBRUIK Zoeken Kalender Incident Datum/Tijd Ga naar begin Ga naar eind Archief Verplaatsen/Functie Selecteer Wanneer u drukt op de knop SEARCH (zoeken), dan verschijnt het venster Zoeken na controle van uw gebruikersvalidatie. Beschikbare menu’s zijn: ...
  • Page 47: Zoekfunctie Datum/Tijd

    Een gebeurteniszoekopdracht uitvoeren 1. Gebruik de richtingsknoppen OMHOOG/ OMLAAG om de cursor te verplaatsen naar het gewenste kanaal en druk op de ENTER-knop. Dan worden de onderstaande, opgenomen gebeurtenissn weergegeven. Elke gebeurtenis bevat de modus datum/tijd en gebeurtenis (normale opname, planning opname, etc.). Er kan maar één kanaal worden geselecteerd.
  • Page 48 Als er meerdere pagina’s beschikbaar zijn,  dan selecteert u Vorige of Volgende om Anuleer naar de betreffende pagina te gaan. De modellen SHR-5160 en SHR-5080  hebben geen ingebouwde DVD-writer zodat de back-upfunctie niet beschikbaar is voor de ingebouwde CD/DVD.
  • Page 49  Modus Afspelen U kunt de methode voor schermweergave wijzigen met de knop MODE (modus) en de CIJFER-toetsen (zie afbeelding). De 16-frames, 12+1-frames en de 15+1-framesschermen worden alleen weergegeven bij de modellen SHR-5162/5160. - Enkel scherm: Verschijnt wanneer u slecht één kanaal selecteert en afspeelt met het menu Zoeken.
  • Page 50: Smart Viewer

     Tot 3 gebruikers kunnen tegelijkertijd verbinding makenmet de DVR (digitale videorecorder). (Als multicast wordt gebruikt, kunnen er tot wel 6 gebruikers verbinding maken.)  Een Smart Viewer kan maximaal 16 DVR’s tegelijkertijd aansluiten.  De Smart Viewer is geoptimaliseerd voor de resolutie 1024x768.
  • Page 51 5. Nadat u de licentieovereenkomst hebt gelezen, klikt u op Ja om door te gaan met de volgende stap. 6. Stel de bestemmingsmap in voor de installatie van het Smart Viewer-programma en klik op Volgende. 7. Het installatieproces begint met de installatie van het set-upbestand en de systeeminstallatie.
  • Page 52: Smart Viewer Beginscherm

    2. Door deze knoppen te gebruiken kunt u: 1. In de modus Zoeken terechtkomen waarin u het videobestand dat op afstand opgeslagen is op uw DVR kunt opzoeken en afspelen 2. In de Monitor-modus terechtkomen voor het controleren van de data.
  • Page 53 DVR (hiervoor gebruikt u uw gebruikersrechten). 1. De DVR-namen die verbonden zijn met het beheerdersrecht, zullen hier worden vermeld in een lijst. Wanneer u verbinding hebt met een DVR, dan wordt de DVR-naam weergegeven.
  • Page 54 Smart Viewer om de nieuwe instellingen toe te kunnen passen.  Wanneer u de klaar bent met het bijwerken van de datum en tijd voor de DVR, dan kunt u Smart Viewer weer verbinding laten maken.  De waarden voor de displayopmaak en...
  • Page 55 DVR zit. U kunt ook bepalen of u herhaalde opnamen wilt maken en een pieptoon wilt laten afgeven bij een schijfstoring. Bij de modellen SHR-5160/5080 verschijnt de modelnaam van de HDD in plaats van de DVD RW (DVD-writer).
  • Page 56  De toets Delete en toetscombinaties als CTRL+C en CTRL+V op het toetsenbord worden niet ondersteund voor invoer van een cameratitel.  Om een invoerwaarde te verwijderen gebruikt u de toets BACKSPACE. - PTZ-apparaat U kunt de instellingen voor PTZ-camera’s configureren, zoals camera-ID, protocol, baudsnelheid, pariteit, databit en stopbit.
  • Page 57 - Installatie alarmregistratie Hiermee configureert u de instellingen voor alarmopname. Er dienen meerdere camera’s te worden geselecteerd om het alarm toe te passen. - Installatie bewegingsregistratie Hiermee configureert u de instellingen voor opname door bewegingsregistratie. - Installatie video-loss Hiermee configureert u instellingen m.b.t. video-loss.
  • Page 58 ‘4321’.  Het standaard gebruikerswachtwoord is ‘4321’. - IP-instellingen Hiermee configureert u de IP-instellingen van het netwerk voor de DVR. 54_ Smart Viewer  Vraag uw netwerkbeheerder naar de instellingen. LET OP  Zowel het ID voor ADSL als het...
  • Page 59 1 tot 10 minuten. Als de opnametijd de ingesteld waarde overschrijdt, dan stopt het programma met opnemen.  Bestandsconversie Ukunt een DVR-bestand dat op uw pc is opgeslagen, converteren in een JPEG- of AVI- bestand. De standaardbestemmingsmap voor bestandsconversie is < Smart Viewer directory>\ frame’.
  • Page 60 Site-installatie Klik op Site-installatie om site-instellingen te configureren. Smart Viewer maakt verbinding met de DVR of site die hier staat aangegeven. Een site kan meerdere DVR’s hebben. 1. De aangegeven DVR’s worden weergegeven. 2. U kunt de knoppen gebruiken voor het toevoegen/verwijderen/bewerken van DVR’s.
  • Page 61 (resolutie). Om een bestaande DVR te verwijderen, klikt u op Verwijderen. Om een DVR uit de lijst te verwijderen, klikt u op Verwijderen. Het volgende bericht verschijnt. Klik op OK voor bevestiging. Wanneer de DVR die moet worden verwijderd, in verbinding staat met Smart Viewer, dan verschijnt het onderstaande bericht.
  • Page 62 2. Toont de versie en de naam van als DVR, als er een DRV in verbinding staat met Smart Viewer. Dit gebied kan ook functies bieden voor het ter...
  • Page 63 CCTV op www.samsung.com. BEWAKINGSMODUS Om verbinding te kunnen maken met een DVR of site, moet u een DVR of site selecteren uit de lijst en klikken op de verbindingsknop die u hieronder ziet afgebeeld. Voor deze verbinding moet u de DVR- informatie zoals naam, IP en wachtwoord al hebben ingesteld in de Installatiemodus.
  • Page 64 Met deze knoppen kunt u schakelen tussen de modi Bewaking en Zoeken. Tijdinformatie Wanneer Smart Viewer in verbinding staat met een DVR, dan worden de huidige datum, dag en tijd van de DVR weergegeven. Anders worden de huidige datum, dag en tijd van uw pc weergegeven. Verbindingsinformatie...
  • Page 65  Verbonden..: Wanneer er een verbinding tot stand is gebracht met een DVR.  Verbinding mislukt: Wanneer het maken van een verbinding met een DVR is mislukt.  Verbinding beëindigd..: Wanneer de verbinding met de DVR is beëindigd.  Installatie (Veraf (elders)): Wanneer er DVR-instellingen worden gewijzigd met de Smart Viewer.
  • Page 66 Indicatievenster cameraverbinding Het venster toont de verbindingsstatus van de DVR en de aangesloten camera’s.  Geel: Wanneer Smart Viewer met succes verbinding heeft gemaakt met een DVR. Wanneer de camera is aangesloten voor bewaking.  Zwart: Wanneer Smart Viewer geen verbinding kan maken met een DVR.
  • Page 67  De instellingen voor FAVORIETEN worden opgeslagen in de het bestand Config, zelfs na beëindiging van de verbinding met de site.  Wanneer u de DVR-lijst wijzigt die onderdeel uitmaakt van de site in Installatie, dan worden de instellingen voor FAVORIETEN geïnitialiseerd.
  • Page 68 Tilt = kantelen, Zoom = zoomen) zijn beschikbaar op alle camera’s. Deze bewerkingen voor Krachtig zoomen worden echter alleen ondersteund door slimme koepelcamera’s van Samsung; deze camera’ s kunnen kantelen onder de 45°. STARTWAARDEN Als u op deze knop drukt, dan verschijnt het installatievenster voor de Startwaarden.
  • Page 69 En mogelijkerwijs worden die functies door sommige producten niet ondersteund.  Samsung camera’s ondersteunen die functies.  In het geval van Panasonic camera’ s zijn de namen van AUTOPAN (AUTOMATISCH PANORAMA) SCAN...
  • Page 70 MODUS ZOEKEN De modus Zoeken heeft twee aparte modi, zoals de modus Veraf voor het zoeken/afspelen van de DVR- videogegevens, en de modus Lokaal voor het afspelen van de DVR-bestanden die zijn opgeslagen in de aangeduide mappenlijst op uw pc.
  • Page 71 Modus Veraf Deze modus draagt de videogegevens die opgenomen op DVR via het netwerk over voor afspelen. Maximaal vier kanalen mogelijk tegelijkertijd doorzoeken en afspelen. De videogegevens worden afgespeeld op de plaats waar de tijdsbalk zich bevindt. Wanneer u klikt op deze knop, dan schakelt u over op de modus Veraf.
  • Page 72 2. Knop bestandsconversie Wanneer u op deze knop klikt, dan converteert het systeem een DVR-bestand in een JPEG- of AVI-indeling. Hoe voert u deze functie uit? a. Klik op Openen om een DVR-bestand te converteren. b. Selecteer JPEG-beeld of AVI-video.
  • Page 73 U kunt slechts één kanaal doorzoeken en afspelen. U kunt de opgenomen bestanden openen, met of zonder actieve verbinding met de DVR. De andere functies (behalve Kalender) zijn gelijk aan de functies van de modus Veraf.
  • Page 74: Web Viewer

    Web Viewer Web Viewer INLEIDING Wat is WebViewer? Met WebViewer krijgt u vanaf afstand toegang tot uw DVR's. U heeft toegang tot live video, opgeslagen video, PTZ-bediening (indien geconfigureerd), etc. PRODUCTEIGENSCHAPPEN  Toegang op afstand vanaf een standaard internet-browser  Ondersteunt PTZ-camerabediening ...
  • Page 75: Hoe U Web Viewer Aansluit

    HOE U Web Viewer AANSLUIT 1. Open uw Internet-browser en voer het IP- adres of URL in van de DVR in het URL- adresveld. De basis-URL van de DVR is als volgt in het geval van een MAC-adres:  00-00-F0-ab-cd-ef : nabcdef.websamsung.net...
  • Page 76: Hoe U Live Viewer Gebruikt

    2 Wanneer de videodata van het actuele kanaal op uw PC worden opgeslagen, dan verschijnt “OPN” op het scherm. 3 De actuele datum en tijd van de DVR worden weergegeven. 4 Het alarm-pictogram verschijnt wanneer er een alarm wordt afgegeven. Het verdwijnt wanneer de ALARM-knop van de DVR wordt ingedrukt.
  • Page 77 6 Deze geeft aan of de PTZ-bediening actief is. Wanneer u PTZ-camera’s heeft ingesteld voor de DVR dan wordt “PTZ” op het scherm weer- gegeven. Selecteer een PTZ-camerakanaal en gebruik de knop PTZ voor de camerabediening. OPGEDEELD SCHERM U kunt de modus opgedeeld scherm wijzigen door te klikken op elk van de pictogrammen voor opdeling.
  • Page 78 • Het standaardpad is “C:\Program Files\ Samsung\Dvr Web Viewer\SnapShot\Live”. Om het pad voor opslag op te slaan klikt u op de toets “PAD OPSL” ( ) en selecteert dan het door u gewenste pad.
  • Page 79 • Voor de opname is tenminste 1GB beschik- bare ruimte nodig. • Het standaardpad voor opslag is “C:\ Program Files\Samsung\Dvr Web Viewer\ VideoClip\Live”. Om het pad voor opslag op te slaan klikt u op de toets “PAD OPSL” ( en selecteert dan het door u gewenste pad.
  • Page 80 • Alle functies van de PTZ zijn gelijk aan die van de DVR. • Power pan/tilt functie werkt alleen met on- dersteunde camera’s. (Voorbeeld: Samsung SCC-6475) • Sleep omlaag om in te zoomen of sleep om- hoog om uit te zoomen met de power pan/tilt...
  • Page 81: Hoe U Search Viewer Gebruikt

    Het Search Viewer scherm bestaat uit de volgende onderdelen: 1 Dit scherm geeft het IP-adres weer en de modelnaam van de aangesloten DVR. 2 Deze menu's bestaan uit LIVE, ZOEKEN, SET-UP, OVER. 3 Deze knoppen worden gebruikt voor de modi opgedeeld scherm en volledig scherm.
  • Page 82 Klik op de toets. • Het scherm geeft de geselecteerde camera weer die is aangesloten op de DVR in “ENKELV. MODUS”. Klik op de toets. • Het scherm geeft de geselecteerde camera weer die is aangesloten op de DVR in de “4s-MODUS”.
  • Page 83 “PAD OPSL” ( en selecteert dan het door u gewenste pad. In het geval u Windows Vista heeft, is het pad “C:\users\(user ID)\AppData\LocalLow\ Samsung\DVR Web Viewer\VideoClip\” en kan dit niet gewijzigd worden. • Het bestand krijgt automatisch de volgende naam:“IP- adres_Portnummer_JJMMDD_cam eranummer_index”...
  • Page 84 DE OPGENOMEN VIDEO ZOEKEN IN EEN PERIODE Het geeft de status van de opgeslagen videodata op de DVR weer nadat een datum is geselecteerd. De normale modus geeft de tijd weer met een bereik tussen 0 en 24 uur terwijl de verlengingsmodus de tijd iedere 2 uur weergeeft.
  • Page 85 OVER Klik op “OVER”. De modelnaam van de aangesloten DVR en de versie van WebViewer worden weergegeven Web Viewer _81...
  • Page 86 - -6 dBm RCA-type NTSC 720X480 Resolutie 480ips(16Ch)/ Beeldsnelheid 240ips(8Ch) Enkel Modus Meerdere schermen: SHR-5160/5162 : 4, 6, 7, 8, 9, 16 delen SHR-5080/5082 : 4, 6, 7, 8, 9 delen Modusreeks Stilzetten 2 X zoom Opmerkingen 720X576 400ips(16Ch)/ 200ips(8Ch)
  • Page 87 12,5 / 25 ips) SHR-5162/5082 : ATA HDD x 3(MAX) MAX HDD Size : 500GB x 3 = 1.5TB SHR-5160/5080 : ATA HDD x 4(MAX) MAX HDD Size : 500GB x 4 = 2TB USB harde schijf -MAX 1 (Ondersteunt geen USB-hub)
  • Page 88 - MAX 1 (Ondersteunt geen USB-hub) Ethernet : 10/100 Base T, ADSL(PPPoE), DHCP RS-485  PTZ-apparaatbediening, Afstandsbediening Input : SHR-5160/5162 : 16 Kanalen SHR-5080/5082 : 8 Kanalen Output : 4 Kanalen Support extern alarm reset CPU : Pentium III, 1 GHz of hoger...
  • Page 89 OVERZICHTSTEKENINGEN  5080 Overzichtstekeningen bijlage_85...
  • Page 90  5082 Overzichtstekeningen 86_ bijlage...
  • Page 91  5160 Overzichtstekeningen bijlage_87...
  • Page 92  5162 Overzichtstekeningen 88_ bijlage...
  • Page 93 FABRIEKSSTANDAARD Hiermee keert het programma terug naar de fabrieksinstellingen. De instellingen worden als volgt gemaakt;  Gebruik Systeem/fabrieksinstellingen laden in MENU of,  In de modus Live houdt u MODUS ingedrukt, tegelijk met PTZ op het voorpaneel; dit doet u gedurende zes seconden en zo worden de instellingen gereset.
  • Page 94 Categorie Gedetailleerde items Incident weergave Bewaking Beeld Informatie Spot uitgang Incident op spot uitgang Monitor Uit Locatie afspeelkanaal (PB Channel Position) Meervoudige kanaalwisseling (Multi Channel Seq.) Opname Opnamekwaliteit & Installatiemodus Autom. verwijderen Opnamesnelheid & Videoformaat Incident opname duur Opnameschema Continue opname Incident opname Opname Alarm Detectie...
  • Page 95 Categorie Gedetailleerde items IP Instellingen Transfer Protocol Instellingen Network (netwerk) Door meld Instellingen Overdracht afb.instellingen WebViewer poortinst. Fabrieksinstallatie Verbindings Mode Bandreedte Admin Wachwoord User Wachtwoord 192.168.001.200 Gateway 192.168.001.001 Subnet Mask 255.255.255.000 168.126.063.001 ADSL Gebruikersnaam Wachtwoord Protocol Type Poort(TCP) 0554.0555.0556.0557 Poort(UDP) Unicast/Multicast Multicast IP 224.126.063.001...
  • Page 96: Probleemoplossing (Faq)

    Als dit het geval is, dan moet u de camerabeelden direct op uw DVR aansluiten om het probleem te controleren of te verhelpen.  Controleer de hardeschijfruimte.
  • Page 97 Levert de hernieuwde poging geen verbetering op, dan kan de harde schijf afwijkingen vertonen. Vervang de harde schijf.  Dit bericht verschijnt als de interne klok in de DVR een storing heeft. De DVR werkt niet om de gegevens die op de harde schijven zijn opgenomen te kunnen beschermen.
  • Page 98  PTZ-bediening is beschikbaar in Smart Viewer en uw DVR. Andere gebruikers bedienen wellicht de PTZ van uw DVR en sluiten het menu van de PTZ-camera af of maken instellingen voor panorama/scannen/ patroon terwijl u net een ander kanaal selecteert. Dit kan de initialisatie veroorzaken.
  • Page 99: Open Source License Report On The Product

    OPEN SOURCE LICENSE REPORT ON THE PRODUCT This product uses software provided under the name of GPL and LGPL. You can receive the following GPL and LGPL source codes by email request to www.sec.co.kr.  GPL Software Kernel, Busybox, Sysvinit, dvd+rw-tools, cdrtools, dosfstools ...
  • Page 100 constitute a work based on the Program (independent of having been made by running the Program). Whether that is true depends on what the Program does. 1. You may copy and distribute verbatim copies of the Program’s source code as you receive it, in any medium, provided that you conspicuously and appropriately publish on each copy an appropriate copyright notice and disclaimer of...
  • Page 101 otherwise to copy, modify, sublicense or distribute the Program is void, and will automatically terminate your rights under this License. However, parties who have received copies, or rights, from you under this License will not have their licenses terminated so long as such parties remain in full compliance.
  • Page 102 REPAIR OR CORRECTION. 12. IN NO EVENT UNLESS REQUIRED BY APPLICABLE LAW OR AGREED TO IN WRITING WILL ANY COPYRIGHT HOLDER, OR ANY OTHER PARTY WHO MAY MODIFY AND/OR REDISTRIBUTE THE PROGRAM AS PERMITTED ABOVE, BE LIABLE TO YOU FOR DAMAGES, INCLUDING ANY GENERAL, SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES ARISING OUT OF THE USE OR INABILITY...
  • Page 103 and change free software to make sure the software is free for all its users. This license, the Lesser General Public License, applies to some specially designated software packages--typically libraries--of the Free Software Foundation and other authors who decide to use it.
  • Page 104 a notice placed by the copyright holder or other authorized party saying it may be distributed under the terms of this Lesser General Public License (also called “this License”). Each licensee is addressed as “you”. A “library” means a collection of software functions and/or data prepared so as to be conveniently linked with application programs (which use some of those functions and data) to...
  • Page 105 of the code of the Library into a program that is not a library. 4. You may copy and distribute the Library (or a portion or derivative of it, under Section 2) in object code or executable form under the terms of Sections 1 and 2 above provided that you accompany it with the complete corresponding machine-readable source code, which must...
  • Page 106 executable. It may happen that this requirement contradicts the license restrictions of other proprietary libraries that do not normally accompany the operating system. Such a contradiction means you cannot use both them and the Library together in an executable that you distribute. 7.
  • Page 107 Foundation. 14. If you wish to incorporate parts of the Library into other free programs whose distribution conditions are incompatible with these, write to the author to ask for permission. For software which is copyrighted by the Free Software Foundation, write to the Free Software Foundation;...
  • Page 108: Openssl License

    OpenSSL LICENSE * Copyright (c) 1998-2006 The OpenSSL Project. All rights reserved. * Redistribution and use in source and binary forms, with or without * modification, are permitted provided that the following conditions * are met: * 1. Redistributions of source code must retain the above copyright notice, this list of conditions and the following disclaimer.
  • Page 109 “This product includes cryptographic software written by Eric Young (eay@cryptsoft.com)” The word ‘cryptographic’ can be left out if the rouines from the library being used are not cryptographic related :-). * 4. If you include any Windows specific code (or a derivative thereof) from the apps directory (application code) you must include an acknowledgement:...

This manual is also suitable for:

Shr-5080Shr-5082Shr-5162

Table of Contents