Download Print this page
Edimax EW-7438RPn Air Quick Installation Manual

Edimax EW-7438RPn Air Quick Installation Manual

Hide thumbs Also See for EW-7438RPn Air:

Advertisement

EW-7438RPn Air
Quick Installation Guide
02-2014 / v1.0

Advertisement

loading

Summary of Contents for Edimax EW-7438RPn Air

  • Page 1 EW-7438RPn Air Quick Installation Guide 02-2014 / v1.0...
  • Page 2 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll - EW-7438RPn Air - CD med snabbinstallationsguide och bruksanvisning på flera språk - Snabbinstallationsguide - Kort för åtkomstnyckel I-2. Systemkrav - Befintligt 2,4 GHz trådlöst nätverk - Dator med 2,4 GHz 802.11/b/g/n Wi-Fi-adapter och webbläsare för ®...
  • Page 3: Installation

    Framgångsrik WPS-anslutning Grön Blinkar WPS pågår Viloläge II. Installation Anslut EW-7438RPn Air i ett eluttag. Lysdioden blinkar rött medan systemet startar upp. Enheten är redo när LED-displayen är på (röd). Använd en Wi-Fi-enhet (t.ex. dator, surfplatta, smartphone) för att söka efter ett Wi-Fi-nätverk med SSID "EdimaxEXT.Setup **"...
  • Page 4 Öppna en webbläsare och om du inte automatiskt kommer till "Kom igång"-skärmen som visas nedan, skriv in webbadressen http://edimaxext.setup och klicka på "Kom igång" för att påbörja installationen.
  • Page 5 Kryssa inte i "Anslut till ett dolt nätverk" om du vill ansluta till ett dolt SSID istället. Se bruksanvisningen för mer information. Vänta medan EW-7438RPn Air testar anslutningen. Om din Wi-Fi-extender inte kan få en IP-adress från din befintliga router / åtkomstpunkt, klicka sedan på "Static IP" för att tilldela en IP-adress till extendern.
  • Page 6 När anslutningstestet är klart klickar du på "Verkställ" för att starta om extendern. Vänta en stund tills extendern är redo. En sista bekräftelseskärm indikerar att installationen är klar. EW-7438RPn Air fungerar och är klar för användning - lysdioden ska visa on eller blinka blått beroende på...
  • Page 7 Android: iOS: Stäng webbläsarfönstret. Du kan nu ansluta till extenderns nya SSID på en trådlös enhet inom räckhåll, till exempel en dator, smartphone eller surfplatta. Lösenordet för ditt Wi-Fi-extender SSID är detsamma som för routerns SSID. För mer avancerade konfigurationer, använd det webbläsarbaserade konfigurationsgränssnittet (se IV.
  • Page 8 III. Återställ extendern Om du har problem med din extender, eller om du vill ändra extendern för att få ett annat driftläge, kan du återställa enheten till fabriksinställningarna. Detta återställer alla inställningar till standard. Tryck in och håll nere WPS/Reset-knappen i minst 10 sekunder tills lysdioden blinkar rött.
  • Page 9 IV. Webbläsarbaserat konfigurationsgränssnitt Efter installationen kan du använda det webbläsarbaserade konfigurationsgränssnittet för att konfigurera avancerade inställningar. För att komma åt webbläsarbaserade konfigurationsgränssnitt anger duhttp://edimaxext.setup i adressfältet i en webbläsare på en nätverksenhet som är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som extendern. Du kommer att bli tillfrågad om användarnamn och lösenord.
  • Page 10 V. WPS Om den trådlösa routern/åtkomstpunkten har stöd för WPS (Wi-Fi Protected Setup) kan du använda den här metoden för att ställa in din trådlösa extender. Tryck på WPS-knappen på din trådlösa router/anslutningspunkt för att aktivera dess WPS. Se instruktionerna för din trådlösa enhet för hur länge du behöver hålla ned dess WPS-knapp för att aktivera WPS.