Digiturk 42PF5040 Operating Instructions Manual

Digiturk 42pf5040 42" lcd tv operating instructions
Table of Contents

Advertisement

Available languages

Available languages

Quick Links

Advertisement

Chapters

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Digiturk 42PF5040

  • Page 2: Table Of Contents

    İçindekiler Güvenlik Önlemleri Kurulum veya çalıştırma öncesinde bu Güvenlik Önlemleri ..........1 talimatları tam olarak okuyunuz. Hazırlık..............1 Kullanım Amacı ........... 1 Hazırlık Güç kaynağı............1 Cihazı sert ve dengeli bir yüzeye koyunuz. TV’nin Konumlandırılması........1 Havalandırma için alet etrafında en az 10 cm boş Güç...
  • Page 3: Güç Kablosu Ve Fiş

    Güç kablosu ve fiş Kulaklık Sesi • Güç kablosu kolaylıkla erişilebilir olmalıdır. Fırtına • Kulaklıklardan gelen aşırı ses basıncı veya yıldırım düşmesi durumunda, tatile giderken duyma kaybına yol açabilir; lütfen dikkatli veya TV uzun bir sure boyunca kullanılmayacaksa, olunuz. güç kablosunu prizden çekin. Duvara Montaj (Opsiyonel) •...
  • Page 4: Çevresel Bilgi

    Dahil olan aksesuarlar Çevresel Bilgi Uzaktan Kumanda Bu televizyon çevreyi korumak için daha az enerji Piller: 2 x AAA tüketecek şekilde tasarlanmıştır. Bu TV’nin enerji Kullanma Kılavuzu tasarrufu özelliği sayesinde sadece çevrenin korunmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda Duvar Askı Aparatı elektrik faturanızı...
  • Page 5: Tv Kontrol Tuşu Ve Çalıştırma

    TV’nin Görüntülenmesi TV Kontrol Tuşu ve Çalıştırma 1. Bekleme/Açma tuşu 2. TV/AV tuşu 3. Program Yukarı/Aşağı tuşları 4. Ses Arttırma/Azaltma tuşları TV Üzerindeki Tuşlarla İşletim Sesi azaltmak için tuşuna veya sesi artırmak için tuşuna bastığınızda ekranda bir ses düzeyi ölçeği (kaydırıcı) görüntülenir. Bir sonraki programı...
  • Page 6: Uzaktan Kumandanın Görüntülenmesi -Tv

    Uzaktan kumandanın görüntülenmesi -TV İşlev yok Oynat (Ortam Tarayıcı&Playback video modunda) Program Kaydı Hızlı Geri Sar (Ortam Tarayıcı video modunda) İşlev yok Mono/Stereo - Dual I-II / Mevcut dil (*) Resim Boyutu Yeşil tuş Kırmızı tuş Rakam tuşları Teleteks / Miks Bilgi/Göster (TXT modunda) Program Aşağı...
  • Page 7: Bağlantılara Bakış

    öneririz. CI modülünü sadece TV KAPALI konumdayken takınız veya çıkartınız. Ayarlarla ilgili ayrıntılar için modül talimatları kılavuzuna başvurunuz.Digiturk e abone olarak Koşullu Erişim Modülü’nü (CAM) ve Görüntüleme kartını edinin. Koşullu Erişim Modülünü (CAM), ardından, görüntüleme kartını TV’nin sol tarafında bulunan uçbirim kapağında yer alan yuvaya takınız.
  • Page 8: Uzaktan Kumandaya Pil Yerleştirilmesi

    Uzaktan kumandaya pil İlk Kurulum yerleştirilmesi İlk defa açılırken, “dil seçimi” menüsü görünür. Alfabetik olarak sıralanmış bütün dil seçeneklerinde 1.Kumandanın arkasındaki kapakçığı nazikçe yukarı “Hoş geldiniz, lütfen dilinizi seçiniz!” doğru kaldırınız. 2. İki adet AAA pil yerleştiriniz. Pilin + ve – uçları ile pil bölmesindekilerin eşleştiğinden emin olunuz (doğru kutuplara dikkat ediniz).
  • Page 9 üstünde yer alacaktır. Mağaza Modu seçildikten sonra bir onay ekranı görüntülenir. Devam etmek için EVET’i seçiniz. Kanal listesinden çıkmak ve TV'yi seyretmek için OK Eğer Ev Modu seçilirse Mağaza modu İlk Kurulumun ardından kullanılamayacaktır. Lütfen uzaktan tuşuna basınız. (*) LCN, mevcut yayınları tanınabilir bir kanal sırasına kumanda üzerinde OK tuşuna basınız, aşağıdaki mesaj ekranda görünecektir.
  • Page 10: Uydu Konfigürasyonu

    Anten tipini “ ” veya “ ” tuşlarını kullanarak Digiturk Seçeneği Doğrudan, Tek Kablolu veya DiSEqC anahtar olarak Eğer istenirse sadece Digiturk kanallarını arayabilir seçebilirsiniz. ve kaydedebilirsiniz. Uydu kurulumu seçildiğinde, şu menü görüntülenir: Digiturk kanallarını aramak istiyorsanız lütfen evet seçeneğini seçiniz.
  • Page 11: Görüntü Boyutunu Değiştirme: Resim Formatları

    USB cihazların hızlı bir şekilde takılması ve çıkarılması kayıtlı kanalları yönetmek için Kanal Listesini çok zararlı bir işlemdir. Tekrar tekrar hızlı bir şekilde Düzenle seçeneğini seçiniz. Kanal Listesini sürücüyü takıp çıkarmayınız. Bu USB oynatıcıda ve Düzenle seçeneğini seçmek için Yukarı veya Aşağı USB cihazın kendisinde fiziksel hasara yol açar.
  • Page 12: Menü Özellikleri Ve İşlevleri

    Menü Özellikleri ve İşlevleri Resim Menüsü İçeriği Görüntüleme gereksinimleriniz için, ilgili mod seçeneğini girebilirsiniz. Resim modu aşağıdaki seçeneklerden herhangi birisine ayarlanabilir: Sinema, Oyun, Dinamik ve Doğal Kontrast Ekranın aydınlık ve karanlık değerlerini ayarlar. Parlaklık Ekranın parlaklık değerini ayarlar. Keskinlik Ekranda görüntülenen cisimlerin keskinlik değerini ayarlar. Renk Renk değerini girer, renkleri ayarlar.
  • Page 13: Menü Özellikleri Ve İşlevleri

    Menü Özellikleri ve İşlevleri Otomatik Ekranı otomatik olarak en uygun hale getirir. En uygun hale getirmek için OK Konumlandırma tuşuna basınız. (PC modunda) H Konumu (PC Bu özellik, görüntüyü ekranın sağ veya sol tarafına yatay olarak kaydırır. modunda) V Konumu (PC Bu özellik, görüntüyü...
  • Page 14: Menü Özellikleri Ve İşlevleri

    (opsiyonel) Dijital Çıkış Dijital çıkış ses türünü ayarlar. Kurulum ve Geri Dönüş Menüsü İçeriği Digiturk Kolay Digiturk kolay kurulumunu başlatır. Kurulum Otomatik kanal arama seçeneklerini görüntüler. Dijital Anten: Havadan yayınlanan DVB kanallarını arar ve hafızaya alır. Dijital Kablo: Kablodan yayınlanan DVB kanallarını arar ve hafızaya alır.
  • Page 15: Menü Özellikleri Ve İşlevleri

    Menü Özellikleri ve İşlevleri Ayarlar Menüsü İçeriği Koşullu Erişim Mevcut olması halinde koşullu erişim modüllerini kontrol eder. Dil ayarlarını yapılandırır. Ebeveyn Ebeveyn ayarlarını yapılandırır. Zamanlayıcılar Seçilen programlar için zamanlayıcıları ayarlar. Kayıt Yapılandırma Kayıt yapılandırma menüsünü görüntüler. Tarih/Saat Tarih ve zamanı ayarlar. Kaynaklar Seçilen kaynak seçeneklerini etkinleştirir veya devre dışı...
  • Page 16: Elektronik Program Rehberi (Epg)

    ve OK tuşuna basınız. Gelecek programlar için bir Elektronik Program Rehberi (EPG) zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. Önceden ayarlanmış Kanalların bazıları, o andaki ve sıradaki programlarla zamanlayıcıyı iptal etmek için, programı işaretleyip OK ilgili bilgileri gönderirler. EPG menüsünü görüntülemek tuşuna basınız. Sonra “Zamanlayıcı Sil” seçeneğini seçiniz.
  • Page 17: Zaman Kaydırmalı Kayıt

    Kayıt Kütüphanesi Zaman Kaydırmalı Kayıt Kayıtların listesini görüntülemek için “Kayıt Bir yayını izlerken süre değişimi moduna geçmek için Kütüphanesi”ni seçiniz ve OK düğmesine (PAUSE) tuşuna basınız. Süre değişimi modunda, basınız. Kayıt Kütüphanesi mevcut kayıtlarla program duraklatılır ve aynı anda bağlı olan USB diske birlikte görüntülenecektir.
  • Page 18: Dijital Teleteks (Mevcutsa)

    gruplara veya başlıklara bölünür. FASTEXT sistemi ‘de açılır ve yeni yazılım yükseltmeleri için yayın mevcut olduğunda, bir teleteks sayfasındaki bölümler kanallarını arar. Yeni yazılım bulunursa ve indirme renk kodlu olur ve renkli tuşlara basılarak seçilebilir. başarılı olursa TV sonraki açılmasında yeni yazılım İsteğinize uygun olan renkli tuşa basınız.
  • Page 19: Pc Tipik Ekran Modları

    2. Anten doğru takılmış mı? Dikkat: Pillerde sembolün altındaki Pb işareti bu pilin kurşun içerdiğini gösterir. 3. Fişler anten girişine sıkıca bağlanmış mı? 4. Anten kablosu hasarlı mı? 5. Anteni bağlamak için doğru fişler kullanılmış mı? 6. Şüpheniz varsa bayiinize danışınız. Ses yok Battery 1.
  • Page 20: Özellikler

    RF ANTEN GİRİŞİ Özellikler 75 Ohm (dengesiz) TV YAYINI ÇALIŞMA GERİLİMİ PAL/SECAM B/G D/K K’ I/I’ L/L’ 220-240V AC, 50 Hz. DİJİTAL ALGILAMA DVB-T MPEG2 Alman + Nicam Stereo DVB-T MPEG4 HD SES ÇIKIŞ GÜCÜ (W ) (10% THD) DVB-C MPEG2 RMS.
  • Page 21 Sayın Müşterimiz; Bu üründe TFT LCD Display teknolojisi kullanılmıştır. TFT-LCD ürünlerde görüntü piksel adı verilen renkli ışık noktaları ile oluşturulur. Her bir piksel 3 adet alt-pikselden [sabit renkli (kırmızı, yeşil, mavi) ışık noktası] oluşmaktadır. Üretim teknolojileri gereği söz konusu alt-pikseller sürekli yanık ya da sürekli olarak sönük kalmak şeklinde “alt-piksel hatasına”...
  • Page 22 ÖNEMLİ UYARILAR 1. Üreticinin saklı bulundurduğu haklar: Üretici firma, üründe ya da ürünün kullanım kılavuzunda belirtilen özellikleri, teknolojideki ilerlemenin gereği olarak, herhangi bir bilgilendirme yapmadan değiştirme hakkını saklı tutar. 2. Ekran Teknolojisi ile İlgili Uyarılar: TFT ve Plazma teknolojisi gereği, ekranda aktif olmayan ya da sürekli parlayan beyaz, kırmızı ya da mavi noktacıklar (pixeller) bulunabilir.
  • Page 23: Preparation

    Cable Installation ..........28 WARNING: Never let people (including children) Satellite Installation ........... 29 with physical, sensory or mental abilities or lack of Digiturk Option ..........29 experience and / or knowledge unsupervised use Satellite Configuration........29 electrical device! Media Playback via USB Input ......30 Children may not recognize dangers right! The Media Browser Menu ........
  • Page 24: Power Cord And Plug

    Power cord and plug Headphone Volume • Excessive sound pressure from earphones • The power cord plug should be easily accessible. and headphones can cause hearing loss, In case of storms and lightning, when going on please take care. holiday, or when the TV is not used for a long period Wall Mounting (optional) of time disconnect the power cord from the mains power socket.
  • Page 25: Accessories Included

    Accessories included TV Control buttons & Operation Remote Control Batteries: 2 x AAA Instruction Book Wall Mount Kit TV - Features • Fully integrated digital/cable/satellite TV (DVB- T/C/S-S2). • HDMI connectors for digital video and audio. • USB input. • Programme recording. •...
  • Page 26: Viewing Remote Control

    Viewing remote control No function Play (in Media Browser&Playback mode) Programme recording Fast rewind (in Media Browser mode) No function Mono/Stereo - Dual I-II / Current Language (*) Image size Green button Red button Numeric buttons Teletext / Mix Info / Reveal (in TXT mode) Programme Down - Page up / Programme Up - Page down Mute...
  • Page 27: Viewing The Connections

    Obtain the Conditional Access Module (CAM) and the viewing card by subscribing to Digiturk. Insert the CAM and then the viewing card to the slot that is located in the terminal cover at the rear side of the TV. The module should be correctly inserted, it is impossible to insert fully if reversed.
  • Page 28: Installing The Batteries To The Remote

    Note: When the TV is switched to standby mode, standby LED Installing the Batteries to the Remote can blink to indicate that features such as Standby Search, Over Air Download or Timer is active. The LED can also blink when 1.
  • Page 29: Aerial Installation

    You can activate Store mode option by using “ ” or “ ” button. If Store Mode is selected, Store mode option will be available in other settings menu and your TV’s features will be illustrated on the top of the screen.
  • Page 30: Satellite Installation

    Digiturk Option If desired, you can search and store only Digiturk channels. When satellite installation is selected, the following menu will be displayed: Direct: If you have a single receiver and a direct satellite dish, select this antenna type.
  • Page 31: Media Playback Via Usb Input

    Press MENU button to exit. plug and unplug the drive. This may cause physical Note: If you have performed Digiturk installation, damage to the USB player and USB device itself. Do Move, Delete and Edit Name features will not be not pull out USB module while playing a file.
  • Page 32: Picture Menu Contents

    Picture Menu Contents For your viewing requirements, you can set the related mode option. Picture mode Mode can be set to one of these options: Cinema,Game,Dynamic and Natural. Contrast Sets the lightness and darkness values of the screen. Brightness Sets the brightness value for the screen. Sharpness Sets the sharpness value for the objects displayed on the screen.
  • Page 33: Menu Features And Functions

    Menu Features and Functions Autoposition Automatically optimizes the display. Press OK to optimize. (in PC mode) H Position (in This item shifts the image horizontally to right hand side or left hand side of the PC mode) screen. V Position (in This item shifts the image vertically towards the top or bottom of the screen.
  • Page 34: Menu Features And Functions

    (optional) Digital Out Sets digital out audio type. Install and Retune Menu Contents Digiturk Easy Initiates Digiturk easy installation. Installation Displays automatic tuning options. Digital Aerial: Searches and stores aerial DVB stations. Digital Cable: Searches and stores cable DVB stations.
  • Page 35 Menu Features and Functions Settings Menu Contents Conditional Access Controls conditional access modules when available. Language Configures language settings. Parental Configures parental settings. Timers Sets timers for selected programmes. Recording Displays recording configuration menu. Configuration Date/Time Sets date and time. Sources Enables or disables selected source options.
  • Page 36: Electronic Programme Guide (Epg)

    programmes. To cancel an already set timer, highlight Electronic Programme Guide (EPG) that programme and press the OK button. Then select Some, but not all channels send information about the “Delete Timer” option. The timer will be cancelled. current and next programmes. Press the EPG.button Note: It is not possible to record or set timer for two or more to view the EPG menu.
  • Page 37: Timeshift Recording

    Recordings Library Timeshift Recording To view the list of recordings, select “Recordings Press (PAUSE) button while watching a broadcast Library” and press the OK button. Recordings Library for switching to timeshifting mode. In timeshifting will then be displayed with available recordings. All the mode, the programme is paused and simultaneously recordings are kept in a list in the recordings library.
  • Page 38: Digital Teletext (If Available)

    by pressing the coloured buttons. Press a coloured Note on reboot operation: Reboot is the last step in software upgrade operation if download of new software is finished button that corresponds to with your needs. The successfully. During reboot TV makes final initialization. In coloured writings will appear, showing you which reboot sequence panel power is closed and front led indicates coloured buttons to use when TOP text transmission...
  • Page 39: Usb Is Too Slow

    No sound Notice: The sign Pb below the symbol for batteries indicates that this battery contains lead. 1. Has the TV been set to mute? To cancel mute, press the “ ” button, or increase the volume level. 2. Sound is coming from only one speaker. Is the balance set to one extreme? See Sound Menu section.
  • Page 40: Specifications

    RF AERIAL INPUT Specifications 75 Ohm (unbalanced) TV BROADCASTING OPERATING VOLTAGE PAL/SECAM B/G D/K K’ I/I’ L/L’ 220-240V AC, 50 Hz. DIGITAL RECEPTION AUDIO DVB-T MPEG2 German + Nicam Stereo DVB-T MPEG4 HD AUDIO OUTPUT POWER (W ) (10% THD) DVB-C MPEG2 RMS.
  • Page 41 Dear Customer; This appliance is manufactured with TFT LCD Display technology. An image is created with colour light points calLCD pixels in TFT-LCD appliances. Each pixel consists of 3 sub-pixels [fixed colour (red, green, blue) light points]. As a requirement of production technologies, the abovementioned sub-pixels may cause “sub-pixel errors”...
  • Page 42 IMPORTANT WARNINGS 1. Rights reserved by the manufacturer: The manufacturer reserves the right to change the features stated in the product or in the user’s manual of the product without giving any information, when required by the improvements in technology. 2.

Table of Contents