Download  Print this page

JVC DR-MX1S Gebruiksaanwijzing

Dvd/hdd videorecorder en videocassetterecorder.
Hide thumbs

Advertisement

Table of Contents
DVD / HDD VIDEORECORDER EN
VIDEOCASSETTERECORDER
DR-MX1S
CABLE/SAT
TV
DVD
STANDBY/ON
TV
TV AV
TV/CBL/SAT
DVD
VIDEO
VHS
HDD
DVD
TV
PR
CANCEL
AUX
MEMO/MARK
LIVE
DUBBING
EDIT
PROGRAMME
TOP MENU
NAVIGATION
ENTER
MENU
RETURN
PREVIOUS
NEXT
SLOW
PLAY/SELECT
SLOW
REC
STOP/
CLEAR
PAUSE
JUMP
REC MODE
DISPLAY
ON SCREEN
SET UP
REMAIN
STANDBY/ ON
S-VIDEO
VIDEO
(MONO)
L–AUDIO–R
VHS
VPS/PDC
SAT
HDD/DVD
PROGRESSIVE
F–1
AUDIO
SUBTITLE
ANGLE
SCAN
LIVE CHECK
pag. 17
RAM/RW
VRS –
HDD –
DVD –
CH
GEBRUIKSAANWIJZING
VHS/HDD/DVD
SELECT
DV IN
DISPLAY
VHS TIMER
REC MODE
DU
LPT0976-004B

Advertisement

Table of Contents

   Related Manuals for JVC DR-MX1S

   Summary of Contents for JVC DR-MX1S

 • Page 1 DVD / HDD VIDEORECORDER EN VIDEOCASSETTERECORDER DR-MX1S CABLE/SAT STANDBY/ON TV AV TV/CBL/SAT VIDEO CANCEL MEMO/MARK LIVE DUBBING EDIT PROGRAMME TOP MENU NAVIGATION ENTER MENU RETURN PREVIOUS NEXT SLOW PLAY/SELECT SLOW STOP/ CLEAR PAUSE JUMP REC MODE DISPLAY ON SCREEN SET UP...
 • Page 2: Veiligheid Voorop

  VEILIGHEID VOOROP Voorzorgsmaatregelen in verband met de veiligheid De typeplaat en de veiligheidswaarschuwing zijn op de achterzijde van het apparaat aangebracht. WAARSCHUWING: GEVAARLIJKE SPANNING BINNEN IN DIT APPARAAT WAARSCHUWING: STEL HET APPARAAT NIET BLOOT AAN REGEN OF VOCHT.OM HET RISICO VAN BRAND OF SCHOKKEN TE VOORKOMEN.
 • Page 3 Voor Italië: AHierbij wordt verklaard dat dit product van het merk JVC voldoet aan het Ministerieel besluit nummer 548 van 28 augustus 1995, dat is gepubliceerd in het Staatsblad van de Republiek Italië onder nummer 301 d.d. 28 december 1995.B...
 • Page 4: Table Of Contents

  INHOUDSOPGAVE VEILIGHEID VOOROP Voorzorgsmaatregelen in verband met de veiligheid ...2 INHOUDSOPGAVE INFORMATIE OVER DISCS Informatie over discs ...5 INDEX UW NIEUWE APPARAAT INSTALLEREN Belangrijke aansluitingen ...16 EERSTE INSTELLINGEN Automatische configuratie...17 Voorkeurinstellingen downloaden ...18 Taal ...20 Het scherm instellen...21 INSTELLINGEN VOOR SATELLIETONTVANGST Instellingen voor het bedienen van de satellietontvanger (Alleen HDD- en DVD-deck)...22 DVD-RECORDERDECK BEDIENEN...
 • Page 5: Informatie Over Discs

  Afhankelijk van de eigenschappen en conditie van de gebruikte disc is opnemen en afspelen is soms niet mogelijk of stelt het resultaat daarvan teleur. Wij adviseren u door JVC geproduceerde discs te gebruiken omdat uit tests is gebleken dat deze voldoen aan de eisen van dit apparaat.
 • Page 6: Niet-afspeelbare Discs

  INFORMATIE OVER DISCS Alleen voor afspelen geschikte discs Discs met de volgende logo’s zijn alleen voor afspelen geschikt. DVD VIDEO Video-CD/Super Video-CD (voorbeeld van regiocode- aanduidingen) Audio-CD CD-DA- bestanden CD-RW CD-DA/JPEG/ MP3-bestanden ● Afhankelijk van de eigenschappen en conditie van de gebruikte disc is afspelen soms niet mogelijk.
 • Page 7: Opnamemedium En Opmaak

  Opnamemedium en opmaak DVD-RAM ● Op deze discs kunt u zo vaak als u wilt opnemen en wissen. ● Na de opname kunt u onder andere ongewenste gedeelten wissen. ● Tijdens de opname kunt u niet alleen het programma bekijken dat tegelijkertijd wordt opgenomen maar ook een programma dat eerder is opgenomen.
 • Page 8 INFORMATIE OVER DISCS DVD VIDEO-indicaties Soms vermeldt een DVD-disc en/of de hoes ervan indicaties met informatie over de inhoud en functies van een disc. Let op deze indicaties. Soms echter ontbreken de indicaties voor ondersteunde functies. Indicaties die betrekking hebben op video Aantal ondertitels Opgenomen met de standaard breedte/...
 • Page 9 Discs verzorgen en behandelen Discs op de juiste manier vastpakken Raak de speelzijde van een disc niet aan als u deze in de hand neemt. Omdat de discs van kunststof zijn, raken ze gemakkelijk beschadigd. Als een disc vuil, stoffig, bekrast of krom is, kan het apparaat het beeld- en geluidsspoor niet ongehinderd uitlezen en dit kan storingen veroorzaken.
 • Page 10: Index

  INDEX Vooraanzicht STANDBY/ ON S-VIDEO VIDEO (MONO) L–AUDIO–R HDD/DVD F–1 A Uitstootknop (M) (VHS) A pag. 41 B Laadsleuf voor videocassettes C VHS-lampje (VHS) A pag. 41 VHS-opnamelampje (R) A pag. 44 D HDD-lampje (HDD) A pag. 20, 37 HDD-opnamelampje (R) A pag. 37 E Knop voor openen/sluiten (M) (DVD) A pag.
 • Page 11 Achteraanzicht A Etiket met regionummer A pag. 6 B Netvoedingskabel A pag. 16 C Koelventilator ● Deze voorkomt dat de temperatuur in het apparaat te hoog oploopt. Verwijder dit onderdeel niet. ● Installeer het apparaat zó dat u de omgeving van de ventilator niet blokkeert.
 • Page 12 INDEX Frontdisplay VPS/PDC LPCM XP SP LP EP +-RW VCD VHS HDD DVD -RAM A Indicatie voor video (z) A pag. 35, 38, 44 Licht op wanneer u met een druk op TV AV/VIDEO de video- stand inschakelt. Dooft wanneer u de tv-stand kiest. B Indicatie voor disc-type Geeft het type disc aan wanneer u een disc in het apparaat plaatst.
 • Page 13 (F en G) in de richting wijzen die staat aangegeven in het batterijvakje of op het klepje. Via de afstandsbediening kunt u de meeste functies van het apparaat bedienen evenals de basisfuncties van tv-toestellen en satellietontvangers van JVC en andere merken. (A pag. 74) ● ● OPMERKING:...
 • Page 14 INDEX On-Screen display (HDD- en DVD-deck) Wanneer u AONSCREENB hebt ingesteld op AAUTOB en daarna op de afstandsbediening op ON SCREEN drukt, verschijnen verschillende bedieningsindicaties op het beeldscherm. Druk tweemaal op ON SCREEN om de bedieningsindicaties te wissen. Bij het afspelen van een opgenomen titel 0:00 1:00 2:00...
 • Page 15 On-Screen display (beeldschermmenu DV dubben) Beelden opnemen van externe DV-apparatuur 0:00 1:00 00:00:00. 00 FR360 12bit GR-DV3500 A Opnamesnelheid B Grafiek met HDD-capaciteit C HDD-tijdteller D Tijdschaal voor opname E HDD-stand F Stand voor afstandsbediening G Stand voor aangesloten DV-apparatuur H Modelinformatie over aangesloten DV-apparatuur I Ingangskanaal J Stand voor geluidsregeling...
 • Page 16: Uw Nieuwe Apparaat Installeren

  UW NIEUWE APPARAAT INSTALLEREN Belangrijke aansluitingen TV-antennekabel Stopcontact Naar [ANTENNA IN] Netvoedingskabel Achterzijde apparaat Naar Naar [AUDIO [COMPONENT OUT] VIDEO OUT (Y/P Component video-kabel (niet meegeleverd) Audiokabel (niet meegeleverd) Een correcte aansluiting van uw nieuwe apparaat is belangrijk! LET OP: ●...
 • Page 17: Eerste Instellingen

  Automatische configuratie Automatisch instellen van: kanalen / tijd / gidsprogrammanummers Nadat u de knop A van het apparaat (of DVD A op de afstandsbediening) voor het eerst hebt ingedrukt om het apparaat in te schakelen, worden zodra u uw land* kiest de tunerkanalen, de tijd** en de gidsprogrammanummers automatisch ingesteld.
 • Page 18: Voorkeurinstellingen Downloaden

  EERSTE INSTELLINGEN Voorkeurinstellingen downloaden Automatisch instellen van: kanalen via downloaden van tv / klok / gidsprogrammanummers LET OP: U kunt deze functie alleen gebruiken bij een tv met T-V Link e.d.* en gebruik hierbij een volledig bezette 21-polige scart-kabel. * Compatibel met tv’s die voorzien zijn van T-V Link, EasyLink, Megalogic, SMARTLINK, Q-Link of DATA LOGIC via een volledig bezette 21-polige scart-kabel.
 • Page 19 Het resultaat van automatisch instellen/downloaden van voorkeurinstellingen wordt op het displaypaneel weergegeven Als zowel de kanalen als de klok juist zijn ingesteld, wordt de juiste tijd weergegeven. Zet de tv aan en stel deze in op de AV-stand. Zorg vervolgens dat alle benodigde zenders in het geheugen van het apparaat zijn opgeslagen.
 • Page 20: Taal

  EERSTE INSTELLINGEN Taal ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD schakelaar naar DVD. ENTER beeldschermtaal instellen Dit apparaat kan de op het beeldscherm getoonde berichten in tien verschillende talen weergeven. Druk op HDD of DVD waardoor het HDD- of DVD-lampje op het apparaat oplicht.
 • Page 21: Het Scherm Instellen

  Het scherm instellen U kunt het type beeldscherm kiezen afhankelijk van de gebruikte tv als u DVD VIDEO-discs afspeelt die opgenomen zijn voor breedbeeldweergave. ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD.
 • Page 22: Instellingen Voor Satellietontvangst

  INSTELLINGEN VOOR SATELLIETONTVANGST Instellingen voor het bedienen van de satellietontvanger (Alleen HDD- en DVD-deck) Satellietontvanger Uw apparaat Zender Satellietontvanger Satellietcontroller (meegeleverd) Naar [SAT CONTROL] Achterzijde apparaat ENTER De volgende procedure is vereist als u satellietkanalen via een satellietontvanger ontvangt. Ongeveer 20 seconden voordat de timerprogrammering (A pag.
 • Page 23 Controleer het resultaat van de test. Als het kanaalnummer van de satellietontvanger is gewijzigd in het nummer dat u hebt ingesteld in stap 10 Druk op D E om AJAB te selecteren. Druk vervolgens op ENTER om de stand Sat Control Set te verlaten. Als het kanaalnummer van de satellietontvanger niet correct is gewijzigd, gaat u als volgt te werk.
 • Page 24: Dvd-recorderdeck Bedienen

  DVD-RECORDERDECK BEDIENEN Normaal afspelen ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ENTER LET OP: ● Omdat dit apparaat geschikt is voor meerdere disc-typen (DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R) duurt het ongeveer 30 seconden om een disc te lezen afhankelijk van het type en de conditie van de disc.
 • Page 25: Afspeelfuncties

  Afspeelfuncties ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ● Druk op DVD waardoor het DVD-lampje op het apparaat oplicht. TOP MENU ENTER MENU /SLOW - JUMP - JUMP + Bepaalde scènes zoeken met het DVD-menu DVD VIDEO-discs kunnen een hoofd- en een disc-menu hebben.
 • Page 26 DVD-RECORDERDECK BEDIENEN Stilstaand beeld/beeld-voor-beeld-weergave Druk op W om het afspelen tijdelijk te onderbreken. Druk op SLOW – (O)of SLOW + (N) om de beeld-voor- beeld-weergave te starten. ● Met elke druk op SLOW – (O) of SLOW + (N) wordt het stilstaande beeld één beeld verder-/teruggezet.
 • Page 27: Camerahoek Kiezen

  ENTER MENU S/PREVIOUS REMAIN DISPLAY AUDIO SUBTITLE Posities vastleggen voor opnieuw afspelen op een later tijdstip U kunt op discs tot 999 herkenningspunten vastleggen waar u het afspelen later weer wilt starten. Het bij de opname vastleggen van herkenningspunten op DVD-RAM/RW-discs (alleen in VR-stand) komt goed van pas om een beginpunt te vinden wanneer u de discs later weer afspeelt.
 • Page 28 DVD-RECORDERDECK BEDIENEN Opties voor ondertiteling kiezen Sommige DVD VIDEO-discs bevatten meerdere ondertiteltalen waaruit u zelf de gewenste taal kunt kiezen. AhB verschijnt op het beeldscherm aan het begin van het gedeelte waarvoor meer dan één ondertiteltaal is opgenomen. Druk tijdens het afspelen op SUBTITLE.
 • Page 29: De Beeldschermbalk Gebruiken

  De beeldschermbalk gebruiken Via de beeldschermbalk kunt u verschillende afspeelfuncties bedienen. Een aantal van de functies die u via het menu Navigation bedient, kunt u via de beeldschermbalk instellen. LET OP: U kunt de beeldschermbalk ook gebruiken voor het HDD- recorderdeck.
 • Page 30 DVD-RECORDERDECK BEDIENEN DVD-RAM/RW/R Het afspelen wordt niet herhaald. ALLES HERHALEN De hele disc wordt herhaald afgespeeld. TITEL HERHALEN De huidige titel wordt herhaald afgespeeld. DVD VIDEO Het afspelen wordt niet herhaald. TITEL HERHALEN De huidige titel wordt herhaald afgespeeld. HOOFDSTUK HERH. Het huidige hoofdstuk wordt herhaald afgespeeld.
 • Page 31 CANCEL ENTER CLEAR Op tijd zoeken U kunt een disc vanaf het gewenste punt afspelen met de tijdzoekfunctie door de tijd op te geven die is verstreken vanaf het begin van het huidige programma (voor DVD-RAM/-R/-RW, DVD VIDEO en HDD) of een disc (voor Video-CD/SVCD en audio- CD).
 • Page 32: De Intervaltijd Van Diapresentaties Selecteren

  DVD-RECORDERDECK BEDIENEN De Progressive-stand instellen U bereikt een optimale beeldkwaliteit door aan te geven of de content van de disc wordt verwerkt per veld (videobron) of per beeld (filmbron). Schakel het apparaat over naar Progressive Scan-stand. (A pag. 89) Druk tweemaal op ON SCREEN om de beeldschermbalk te openen. Druk op D E om A B te selecteren en druk vervolgens op ENTER.
 • Page 33: Kinderslot

  Kinderslot Met deze functie beperkt u naar eigen inzicht de mogelijkheid tot het afspelen van DVD VIDEO-discs die voor kinderen ongewenste scènes bevatten. Als een film met ongewenste scènes de functie Kinderslot ondersteunt, kunt u de volgens u ongewenste taferelen verwijderen of door andere beelden vervangen.
 • Page 34: Opnemen

  DVD-RECORDERDECK BEDIENEN Opnemen ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. LET OP: U kunt geen programma’s opnemen op een DVD-R-disc die al is afgesloten (gefinaliseerd). PR +/ ENTER REC MODE Plaats een opneembare disc in de disc-lade.
 • Page 35: Opnamefuncties

  Opnamefuncties ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ● Druk een paar keer op VHS/HDD/DVD SELECT op het apparaat of op DVD op de afstandsbediening waardoor het DVD-lampje op het apparaat oplicht.
 • Page 36 DVD-RECORDERDECK BEDIENEN Functie Vrije snelheid Als u een heel programma wilt opnemen, kan het apparaat zelf de juiste opnamesnelheid instellen op basis van de totale lengte van het programma dat wordt opgenomen in combinatie met ofwel de resterende disc-ruimte of de opgegeven opnametijd (van 60 tot 480 minuten).
 • Page 37: Hdd-recorderdeck Bedienen

  Opnemen ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. LET OP: Het duurt ongeveer 20 seconden voordat de HDD (Hard Disc Drive) van het apparaat is opgestart nadat u het apparaat hebt ingeschakeld.
 • Page 38: Opnamefuncties

  HDD-RECORDERDECK BEDIENEN Opnamefuncties ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ● Druk een paar keer op VHS/HDD/DVD SELECT op het apparaat of op HDD op de afstandsbediening waardoor het HDD-lampje op het apparaat oplicht.
 • Page 39: Normaal Afspelen

  Normaal afspelen ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ENTER LET OP: ● Het kan even duren voordat het afspelen begint. Dit is geen storing. ● Achteruit/vooruit snelzoeken en andere bedieningshandelingen zijn niet mogelijk wanneer het afspelen is gestopt.
 • Page 40 HDD-RECORDERDECK BEDIENEN Direct herhalen U kunt de afspeelpositie een stukje terugzetten. Druk op w. ● Elke keer als u op de knop drukt, springt u ongeveer 7 seconden terug en begint het afspelen opnieuw. ● Als u in de pauzestand op deze knop drukt, springt u ongeveer 7 seconden terug en komt u in de pauzestand.
 • Page 41: Vhs-recorderdeck Bedienen

  Normaal afspelen ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. Laad een videocassette. Zorg ervoor dat de zijde met het venster naar boven wijst, dat de achterzijde met het etiket naar u toe gericht is en dat de pijl aan de voorzijde van de cassette naar het apparaat wijst.
 • Page 42: Afspeelfuncties

  VHS-RECORDERDECK BEDIENEN Afspeelfuncties ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ● Druk een paar keer op VHS/HDD/DVD SELECT op het apparaat of op VHS op de afstandsbediening totdat het VHS- lampje op het apparaat oplicht.
 • Page 43: Geluidssporen Kiezen

  Next Function Memory Het Next Function Memory AverteltB het apparaat wat het na terugspoelen moet doen. Zorg ervoor dat het apparaat in de stopstand staat voordat u start. Afspelen automatisch starten Druk op O en vervolgens binnen twee seconden op I. Afspelen herhalen Uw VHS-recorderdeck kan een cassetteband honderd maal achtereen automatisch herhalen.
 • Page 44: Normaal Opnemen

  VHS-RECORDERDECK BEDIENEN Normaal opnemen ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. PR +/ REC MODE Laad een cassette met onbeschadigde opnamebeveiliging. ● De netstroomvoeding van het apparaat wordt automatisch ingeschakeld en de teller wordt teruggezet op 0:00:00.
 • Page 45: B.e.s.t. Beeldsysteem

  Directe timer-opname (ITR) Met deze eenvoudige methode kunt u opnamen van 30 minuten tot 6 uur maken (instelbaar in stappen van 30 minuten) waarbij het apparaat zichzelf uitschakelt nadat de opname is voltooid. Druk op R op het apparaat om met opnemen te beginnen. Druk nogmaals op R om de ITR-stand te activeren.
 • Page 46: Live Memory Playback Op Het Hdd/dvd-deck

  LIVE MEMORY PLAYBACK OP HET HDD/DVD-DECK Live Memory Playback ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ● Druk op het apparaat een paar keer op DV/HDD/DVD om het HDD- of DVD-deck te selecteren.
 • Page 47 Tijdens Live Memory Playback gebruikte knoppen ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ● Druk op HDD of DVD om het gewenste deck voor Live Memory Playback te selecteren.
 • Page 48 LIVE MEMORY PLAYBACK OP HET HDD/DVD-DECK Tijdelijke opnamen voor Live Memory (Alleen HDD-deck) Dit HDD-recorderdeck neemt op een gereserveerde ruimte op de harde schijf automatisch binnen de aangegeven tijd het ontvangen programma op. U kunt deze tijd instellen op 30 minuten, 1 uur en 3 uur.
 • Page 49: Timeropnamen Op Het Hdd/dvd-deck

  Timerprogrammering U kunt op dit apparaat liefst 16 programma’s voor timer-opname programmeren. -systeem zorgt voor een aanzienlijke vereenvoudiging van het programmeren van de timer, omdat ieder tv-programma een codenummer heeft dat uw apparaat kan herkennen. U kunt het -nummer met de afstandsbediening invoeren. ●...
 • Page 50 TIMEROPNAMEN OP HET HDD/DVD-DECK Wekelijks/dagelijks opnemen U kunt programma’s met een van de volgende wekelijkse/ dagelijkse timerinstellingen opnemen. Voor het HDD-deck Wanneer u een andere stand dan EENMALIG selecteert, wordt de ruimte op de harde disc voor nieuwe opnamen vrijgemaakt door eerdere opnamen te overschrijven.
 • Page 51: Timer Handmatig Programmeren

  Timer handmatig programmeren U kunt op dit apparaat liefst 16 programma’s voor timer-opname programmeren. Voer de volgende procedure uit om het programma met gebruik van de timer op te nemen als u niet weet wat het nummer is van het programma dat u wilt opnemen. ●...
 • Page 52: Programma's Controleren

  TIMEROPNAMEN OP HET HDD/DVD-DECK ENTER Programma’s controleren CABLE/SAT De hele programmalijst controleren Druk op PROGRAMME om het programmahoofdscherm te openen. Druk op FGD E om APROG. LISTB te selecteren en druk vervolgens op ENTER. ● De gegevens van het gekozen programma verschijnen boven aan het scherm.
 • Page 53 Automatisch satellietprogramma’s opnemen (Alleen HDD-deck) Deze functie biedt u de mogelijkheid automatisch een satellietuitzending op te nemen als deze met de timer op de externe satellietontvanger is geprogrammeerd. Sluit een satellietontvanger op de [L-2 IN/DECODER]-aansluitingen van het apparaat aan en programmeer de timer van de satellietontvanger. Het apparaat wordt gestart of gestopt door de signalen die het van de satellietontvanger ontvangt.
 • Page 54: Timeropnamen Op Het Vhs-deck

  TIMEROPNAMEN OP HET VHS-DECK Timerprogrammering U kunt op dit apparaat liefst 8 programma’s voor timer-opname programmeren. -systeem zorgt voor een aanzienlijke vereenvoudiging van het programmeren van de timer, omdat ieder tv-programma een codenummer heeft dat uw apparaat kan herkennen. U kunt het -nummer met de afstandsbediening invoeren.
 • Page 55: Timer Handmatig Programmeren

  Timer handmatig programmeren U kunt op dit apparaat liefst 8 programma’s voor timer-opname programmeren. Voer de volgende procedure uit om het programma met gebruik van de timer op te nemen als u niet weet wat het -nummer is van het programma dat u wilt opnemen.
 • Page 56: Als Programma's Elkaar Overlappen

  TIMEROPNAMEN OP HET VHS-DECK CANCEL PROGRAMME rtwe ENTER VHS# Programma’s controleren, annuleren en wijzigen Als op het apparaat het VHS-opnamelampje (R) oplicht: Druk op VHSj en daarna op DVD A. Als het VHS-opnamelampje op het apparaat niet oplicht: Druk op VHS tot het VHS-lampje op het apparaat oplicht. Druk op PROGRAMME om het programmascherm te openen.
 • Page 57: Navigeren Op Het Hdd- Of Dvd-deck

  Library Database Navigation Via Library Database Navigation kunt u de titels die op de HDD- en het DVD-deck zijn opgenomen eenvoudig terugvinden en kiezen. U kunt maximaal 99 titels op een disc opnemen. Elke keer als u een titel opneemt, worden de gegevens van die titel automatisch voor Library Database Navigation geregistreerd.
 • Page 58: Oorspronkelijke Informatie Bewerken

  NAVIGEREN OP HET HDD- OF DVD-DECK Zoeken naar het begin van een titel ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ● Druk op HDD of DVD om het gewenste recorderdeck te kiezen.
 • Page 59 Categorie wijzigen Voer stap 1 – 4 van AIndex wijzigenB (A pag. 58) uit voordat u verder gaat. Druk op FGD E om ASOORTB te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Druk op FGD E om de gewenste categorie te selecteren.
 • Page 60: Informatie Afspeellijst Bewerken

  NAVIGEREN OP HET HDD- OF DVD-DECK Titel splitsen (Alleen HDD-deck) Druk op EDIT. Het bewerkingsscherm verschijnt. Druk op FGD E om AOPSPLITSB te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Druk op FGD E om een titel op te splitsen en druk vervolgens op ENTER.
 • Page 61 Een afspeellijst maken Druk op EDIT. Het bewerkingsscherm verschijnt. (Alleen DVD-deck) Druk op FGD E om AWIJZIGENB bij AORIGINEEL/WEERGAVELIJSTB te selecteren. Druk vervolgens op ENTER. Druk op FGD E om AMAKENB te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Druk op FGD E om een titel te selecteren met scènes die u in een afspeellijst wilt opnemen.
 • Page 62: Bibliotheekgegevens Bewerken

  OPMERKINGEN: ● Het is niet mogelijk discs te registreren die zijn geformatteerd op andere apparaten dan de DVD-recorders van JVC. ● Het is niet mogelijk discs te registreren die zijn opgenomen op andere apparatuur dan DVD-recorders van JVC. ●...
 • Page 63: Afspelen Met Mp3/wma/jpeg-navigatie

  Afspelen met MP3/WMA/JPEG- navigatie U kunt discs afspelen met MP3/WMA-geluidsbestanden en JPEG- beeldbestanden die zijn opgenomen met digitale stilstaand- beeldcamera’s of andere apparaten. In MP3/WMA/JPEG Navigation kunt u de gewenste bestanden die zijn opgenomen op CD-R/RW- of CD-ROM-discs eenvoudig zoeken en selecteren. ●...
 • Page 64: Bewerken

  BEWERKEN Dubben ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. DUBBING ENTER AUDIO OPMERKINGEN: ● U kunt niet dubben terwijl timer-programmering is ingesteld. Kies ofwel dubben of timer-programmering. ●...
 • Page 65 Druk op D E om AUITVOERENB te selecteren. Druk vervolgens op ENTER om opnieuw te beginnen met dubben. OPMERKINGEN: ● Als de gekozen afspeellijst in de videostand de scènes bevat die zijn opgenomen met een andere overdrachtssnelheid, wordt het dubben uitgevoerd met de hoogste overdrachtssnelheid van de scènes in de gekozen afspeellijst.
 • Page 66 BEWERKEN Van VHS naar HDD dubben (Een hele cassette dubben) Met de dubbingfunctie AVOLLEDIGB kunt u automatisch alle programma’s op een videocassette van het VHS-deck naar het HDD-deck dubben. Plaats de cassette die u wilt dubben. ● Stel ABEELD INSTELLINGB in op AEDITB. (A pag. 81) Druk op DUBBING om het scherm Dubbing Menu te openen.
 • Page 67 Van VHS naar DVD dubben (Een programma vanaf een cassette dubben) Met de dubbingfunctie A1 PROG.B kunt u één enkele titel (programma) van een cassette van het DVD-deck dubben. Plaats de cassette die u wilt dubben in het VHS-deck. ● Stel ABEELD INSTELLINGB in op AEDITB .
 • Page 68: Dv Dubben (alleen Hdd- En Dvd-deck)

  BEWERKEN DV dubben (alleen HDD- en DVD-deck) U kunt programma’s van een op het apparaat aangesloten camcorder of DV-apparatuur via een DV-kabel dubben. Met de afstandsbediening van dit apparaat kunt u de functies van de aangesloten camcorder of DV-apparatuur tijdens het dubben gedeeltelijk bedienen.
 • Page 69 Druk op D E om te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Het dubben start. ● Het afspelen via de externe DV-apparatuur en de opname op het apparaat moeten tegelijk beginnen. ● Als u het dubben wilt onderbreken, drukt u op D E om te selecteren.
 • Page 70: Monteren Vanaf Een Camcorder

  BEWERKEN Monteren vanaf een camcorder U kunt uw camcorder als de bronspeler gebruiken en dit apparaat als opnamedeck. A Als de camcorder geen S-VIDEO-uitgang heeft: Naar [VIDEO/AUDIO ((MONO) L/R)]-ingang Audio/video-kabel (niet meegeleverd) Speler AUDIO/VIDEO OUT B Als de camcorder een S-VIDEO-uitgang heeft (alleen HDD- en DVD-decks): Naar Naar [AUDIO]-ingang...
 • Page 71: Monteren Naar Of Vanaf Een Andere Recorder

  Monteren naar of vanaf een andere recorder U kunt dit apparaat als bronspeler of als opnamedeck gebruiken. OPMERKING: Wanneer u een andere recorder als opnamedeck gebruikt, zie dan de gebruiksaanwijzing van dat apparaat. A Wanneer u uw apparaat als bronspeler gebruikt: Speler Tv-ontvanger 21-polige scart-kabel...
 • Page 72: Uitgangen/ingangen Instellen

  BEWERKEN Uitgangen/ingangen instellen ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ENTER Uitgang L-1 en ingang L-1 instellen De [L-1 IN/OUT]-aansluiting accepteert en verstuurt een composite- signaal (normaal videosignaal) of een Y/C-signaal (signaal waarin luminantie (helderheid) en chrominantie (kleur) gescheiden zijn).
 • Page 73: Digitale Audio Dubben

  S-VIDEO Als de uitgang van een aangesloten toestel compatibel is met Y/C-signalen, stelt u deze optie in op AS-VIDEOB. Zo kunt u beelden van hoge kwaliteit realiseren. (Als u apparatuur wilt aansluiten, zorg dan dat u een 21-polige scart-kabel gebruikt die compatibel is met het Y/C signaal.) Selecteer ASAT VIDEOB of ASAT S-VIDEOB om een satellietprogramma op de tv te bekijken terwijl het apparaat uit...
 • Page 74: Afstandsbediening

  CABLE/SAT Afstandsbediening voor meerdere tv-merken Met deze afstandsbediening kunt u ook de basisfuncties van uw tv bedienen. Deze afstandsbediening kan behalve voor tv’s van JVC ook voor tv’s van andere merken worden gebruikt. ● Zet de tv uit met de afstandsbediening van de tv.
 • Page 75 Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar CABLE/ SAT. BELANGRIJK: Hoewel de meegeleverde afstandsbediening geschikt is voor satellietontvangers van JVC en vele andere modellen, is het mogelijk dat de afstandsbediening niet of slechts in beperkte mate met uw satellietontvanger samenwerkt. ● Houd SET UP ingedrukt tijdens stap 1.
 • Page 76: Systeemaansluitingen

  SYSTEEMAANSLUITINGEN Het apparaat aansluiten op een satellietontvanger Eenvoudige verbindingen Dit is een voorbeeld van een eenvoudige aansluiting als uw tv-toestel één 21-polige AV-ingangaansluiting (scart- aansluiting) heeft. Verbind de satellietontvanger met de [L-2 IN/DECODER]- aansluiting en verbind de [L-1 IN/OUT]-aansluiting vervolgens met de aansluiting van de tv.
 • Page 77: Het Apparaat Aansluiten Op Een Dolby Digital-decoder Of Een Ver Sterker Met Ingebouwde Dts

  Het apparaat aansluiten op een Dolby Digital-decoder of een versterker met ingebouwde DTS Deze instructies stellen u in staat het apparaat aan te sluiten op een Dolby Digital-decoder of een versterker met ingebouwde DTS. Dolby Digital-decoder of een versterker met ingebouwde DTS Coaxiale kabel (niet meegeleverd) Naar [DIGITAL AUDIO...
 • Page 78: Extra Instellingsmogelijkheden

  EXTRA INSTELLINGSMOGELIJKHEDEN Functies instellen (Alleen HDD- en DVD-deck) ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ENTER AUDIO De verschillende standen van dit apparaat zijn onderverdeeld in menu’s, ondergebracht in twee niveaus die in de volgende tabel opgenomen zijn.
 • Page 79 UITGANGSNIVEAU STANDAARD U kunt het uitgangsniveau van analoge audio verlagen om het apparaat aan te passen aan de aangesloten A/V-installatie. STANDAARD Selecteer deze instelling. LAAG Het uitgangsniveau voor analoge audio wordt verlaagd. DISCWEERG.INST HERVATTEN UIT / / DISC HERSTARTEN Als u deze functie instelt op AAANB of ADISC HERSTARTENB, kunt u de functie Hervatten gebruiken.
 • Page 80 EXTRA INSTELLINGSMOGELIJKHEDEN DISPLAY INST. ONSCREEN UIT / AUTO Wanneer deze functie wordt ingesteld op AAUTOB, verschijnen verschillende bedieningsindicaties op het beeldscherm. Berichten verschijnen in de gekozen taal. (A pag. 20) UIT: Op de voorgrond weergegeven indicaties uitschakelen. AUTO Bedieningsindicaties ongeveer vijf seconden lang na de overeenkomstige handeling op de voorgrond weergeven.
 • Page 81: Stand Instellen (alleen Vhs-deck)

  Stand instellen (Alleen VHS-deck) ● Zet het apparaat aan. ● Zet de tv aan en kies de stand AV. ● Schuif de TV/CABLE/SAT/DVD-schakelaar naar DVD. ENTER U kunt de instelling van verschillende standen wijzigen op het Function Set-scherm. Als u de instellingen van deze standen wilt wijzigen, zoek dan de gewenste stand in het menu (zie pagina 81 tot en met 82) en ga daarna als volgt te werk.
 • Page 82 EXTRA INSTELLINGSMOGELIJKHEDEN AUTO SP LP TIMER AAN / Wanneer u deze functie AAANB instelt op schakelt het apparaat automatisch over naar de LP-stand als er bij een timer-opname in de SP-stand onvoldoende bandruimte is om het hele programma op te nemen. Bijvoorbeeld: Een programma dat 140 minuten duurt op een band van 120 minuten opnemen.
 • Page 83: Systeeminstellingen

  Systeeminstellingen BELANGRIJK: Doorgaans worden de gidsprogrammanummers automatisch ingesteld door de functies Automatisch instellen (A pag. 17), Voorkeurinstellingen downloaden (A pag. 18) of Kanalen automatisch vastleggen (A pag. 83). Alleen in de volgende gevallen moet u de gidsprogrammanummers handmatig instellen. ● Als u een timer-opname met het maken, is de kanaalpositie van de zender dat u wilt opnemen niet geselecteerd,...
 • Page 84 EXTRA INSTELLINGSMOGELIJKHEDEN Bekijk het controlescherm.Op het beeldscherm verschijnt AAUTO INSTELLING VOLTOOIDB of AZENDER ZOEKEN VOLTOOIDB. ● Nadat u AOKB geselecteerd hebt, ziet u op het tv-scherm de tekst AEVEN GEDULD AUB …B terwijl de kanaalgegevens naar het VHS-deck overgestuurd worden. Intussen (plm. 80 seconden) kunt u het VHS-deck niet bedienen.
 • Page 85 Een kanaal wissen Voer stap 1 – 5 van AHandmatig kanalen instellenB (A pag. 84) uit. Druk op FGD E om het kanaal te selecteren dat u wilt wissen. Druk op CANCEL(L) om een kanaal te wissen. Het kanaal volgend op het gewiste kanaal gaat één regel omhoog. ●...
 • Page 86: Klok Instellen

  EXTRA INSTELLINGSMOGELIJKHEDEN Klok instellen BELANGRIJK: Als u automatisch instellen (A pag. 17) of het downloaden van voorkeurinstellingen (A pag. 18) hebt uitgevoerd zonder dat u de klok eerder hebt ingesteld, wordt de ingebouwde klok van het apparaat automatisch ingesteld. Voer de volgende stappen uitsluitend uit als ^ ^ het automatisch instellen van de klok door de functie Automatisch instellen of de functie Voorkeurinstellingen downloaden niet juist is uitgevoerd.
 • Page 87: Discs Formatteren (alleen Dvd-deck)

  Discs formatteren (Alleen DVD-deck) Sommige DVD-RAM/RW-discs zijn niet geformatteerd. Formatteer de disc bij gebruik van ongeformatteerde discs of wanneer u alle opnamen en gegevens van de disc wilt wissen. LET OP: ● Wanneer een disc wordt geformatteerd, worden alle erop aanwezige opnamen en gegevens gewist.
 • Page 88: Discs Afsluiten (finaliseren) (alleen Dvd-deck)

  Hoewel u DVD-R/RW-discs die op dit apparaat gefinaliseerd zijn kunt afspelen op DVD-decks en -spelers die compatibel zijn met DVD-R/RW-discs, is het mogelijk dat sommige discs niet kunnen worden afgespeeld waarvoor JVC elke verantwoordelijkheid afwijst. ● Herkenningspunten die vóór het afsluiten zijn aangebracht, worden gewist en titels worden ongeveer om de vijf minuten automatisch opgedeeld in AhoofdstukkenB.
 • Page 89: Scan-stand Instellen

  Scan-stand instellen Als u het apparaat en de tv via een Component Video-verbinding op elkaar aansluit (A pag. 16), hebt u de keuze uit twee mogelijke scanstanden: De stand Interlaced Scan die conventionele tv- systemen gebruiken en de stand Progressive Scan die een betere beeldkwaliteit mogelijk maakt.
 • Page 90: Problemen Oplossen

  ● De instelling van de afstandsbedieningscode is onjuist. N Om het apparaat met de afstandsbediening van een JVC tv te bedienen, moet u de afstandsbedieningscode van het apparaat instellen op A1B (Standaard: A3B). (A pag. 74) Afspelen (DVD-deck) De bediening van het DVD-deck werkt niet.
 • Page 91 REINIGINSCASS.B (Reinigingscassette gebruiken) op het scherm verschijnt. ● Mogelijk zijn de videokoppen vuil. N Gebruik een droge reinigingscassette (type TCL-2) of vraag uw JVC dealer. Er zijn storende onderbrekingen hoorbaar in de HiFi geluidsweergave. ● De automatische tracking-stand is ingeschakeld.
 • Page 92 PROBLEMEN OPLOSSEN De geprogrammeerde automatische satellietopname wordt niet gestart. ● De satellietontvanger is niet correct op dit apparaat aangesloten. N Sluit de satellietontvanger op de juiste wijze op de [L-2 IN/ DECODER]-aansluitingen aan. (A pag. 53) Op het frontdisplay verschijnt A– –:– –B. ●...
 • Page 93 Beeldschermbericht (Alleen HDD- en DVD-deck) DISC NIET GEREGISTREERD IN BIBLIOTHEEK DISC REGISTREREN? ● Er is een disc geplaatst die niet in de bibliotheek is geregistreerd. Registreer de disc als dat nodig is. (A pag. 62) PLAATS DISC XXXX ● Verschijnt wanneer een titel die in de bibliotheek is geselecteerd zich niet op de geplaatste disc bevindt.
 • Page 94: Technische Gegevens

  TECHNISCHE GEGEVENS ALGEMEEN Voeding 220 - 240 VH wisselstroom, 50/60 Hz Opgenomen vermogen In bedrijf: 47 W In stand-by: 16,6 W Temperatuur Bedrijfstemperatuur: 5 °C tot 35 °C Opslagtemperatuur: –20 °C tot 60 °C Bedrijfsstand Uitsluitend horizontaal Afmetingen (bxhxd) 435 x 96 x 383 mm Gewicht 7,2 kg Invoer/uitvoer...
 • Page 95: Bijlage

  Lijst van taalcodes Afar Afchazisch Afrikaans Amhaars Arabisch Assamees Aymara Azerbeidzjaans Bashkir Witrussisch Bulgaars Bihari Bislama Bengaals/Bangla Tibetaans Bretons Catalaans Corsicaans Tsjechisch Welsh Bhutaans Grieks Esperanto Estisch Baskisch Perzisch Fiji Faroees Fries Iers Schots Keltisch Gallicaans Guarani Gujarati Hausa Hindoestani Kroatisch Hongaars Armeens...
 • Page 96: Land-/gebiedscodelijst Voor Kinderbeveiliging

  BIJLAGE Land-/gebiedscodelijst voor kinderbeveiliging Andorra Verenigde Arabische Emiraten Afghanistan Antigua en Barbuda Anguilla Albanië Armenië Nederlandse Antillen Angola Antarctica Argentinië Amerikaans Samoa Oostenrijk Australië Aruba Azerbeidzjan Bosnië en Herzegovina Barbados Bangladesh België Burkina Faso Bulgarije Bahrein Burundi Benin Bermuda Brunei Darussalam Bolivia Brazilië...
 • Page 97 Saint Lucia Liechtenstein Sri Lanka Liberia Lesotho Litouwen Luxemburg Letland Libië (Libya al-Arab Jamahiriya) Marokko Monaco Moldavië (Republiek Moldova) Madagascar Marshall Eilanden Mali Myanmar Mongolië Macau Noord-Marianen Martinique Mauritanië Montserrat Malta Mauritius Malediven Malawi Mexico Maleisië Mozambique Namibië Nieuw-Caledonië Niger Norfolk Eiland Nigeria Nicaragua...
 • Page 98: Lijst Van Tv-zenders En Identificatiecodes

  BIJLAGE Lijst van tv-zenders en identificatiecodes In plaats van de naam van de zender wordt de afkorting AIDB op het beeldscherm weergegeven. De AIDB-afkorting staat in de controlelijst en wordt op het beeldscherm weergegeven wanneer u met de videorecorder een andere zender kiest. ZENDERNAAM 1000 TV1000...
 • Page 99: Lijst Van Termen

  ... 30 A-B herhaald afspelen ... 60 Afspeellijst ...29 Afspelen herhalen Afspelen in willekeurige volgorde Alleen voor afspelen geschikte discs Als programma’s elkaar overlappen ... 28 Audiokanaal kiezen ... 28 Audiotaal/geluid kiezen ... 83 Automatisch kanalen instellen ... 45 B.E.S.T. beeldsysteem ...
 • Page 100 Gedrukt in Duitsland © 2004 Victor Company of Japan, Limited 1204MNH-SW-VE...

Comments to this Manuals

Symbols: 0
Latest comments: