Lenovo ThinkPad R51 Servisna Navodila In Navodila Za Odpravljanje Teºav Manual

(slovenian) service and troubleshooting guide for the thinkpad r52
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
R50 Series
Servisna navodila in navodila za
odpravljanje teºav

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad R51

  • Page 1 ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 3 ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 4 U.S. GOVERNMENT USERS – RESTRICTED RIGHTS: Our products and/or services are provided with RESTRICTED RIGHTS. Use, duplication or disclosure by the Government is subject to the GSA ADP Schedule contract with Lenovo Group Limited, if any, or the standard terms of this commercial license, or if the agency is unable to accept this Program under these terms, then we provide this Program under the provisions set forth in Commercial Computer Software–Restricted Rights at FAR 52.227-19, when applicable, or under Rights in Data-General, FAR 52.227.14...
  • Page 5: Table Of Contents

    Izjava o skladnosti z Direktivo Evropske Teºava ob zagonu . . 27 unije o elektromagnetni zdruºljivosti . . 79 Teºave s preverjanjem prstnih odtisov . 28 Okoljevarstvena obvestila za Japonsko . . 80 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Ponudba programske opreme IBM Lotus . . 81 Kazalo . 85 Blagovne znamke . . 83 ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    Lenovo. Varnost kupcev je pomembna za Lenovo. Namen naþih izdelkov je varna uporaba in uƒinkovitost. Ne smemo pa pozabiti, da so osebni raƒunalniki elektronske naprave. Napajalni kabli, adapterji in druge funkcije lahko povzroƒijo telesne poþkodbe ali þkodo na lastnini, þe posebej v primeru...
  • Page 8: Sploþne Varnostne Smernice

    Izdelek je padel po tleh ali je kakorkoli poþkodovan. v Delovanje izdelka ni brezhibno, ko upoþtevate navodila za uporabo. Note: ¼e opazite takþno stanje pri izdelku, ki ga ni proizvedla druºba Lenovo oz. ki ga ni za njo proizvedel drug proizvajalec (npr. podaljþek), tak izdelek prenehajte uporabljati, dokler od proizvajalca ne dobite nadaljnjih navodil ali dokler ne dobite primerne zamenjave.
  • Page 9: Napajalni Kabli In Adapterji

    Dele, ki jih lahko zamenja stranka, druºba Lenovo izrecno opredeli in pripravi dokumentacijo z navodili v primerih, ko lahko stranka zamenja te dele. Pri zamenjavi teh delov je treba natanƒno upoþtevati vsa navodila. Preden priƒnete z zamenjavo, vedno preverite, ali je napajanje izklopljeno in ali je izdelek izklopljen iz vseh virov napajanja.
  • Page 10: Podaljþki In Sorodne Naprave

    Veliko prenosnih izdelkov, npr. notesniki ThinkPad, uporabljajo baterije, ki jih je mogoƒe ponovno napolniti in ki zagotavljajo napajanje za sistem pri uporabi v prenosnem naƒinu. Zdruºljivost baterij, ki jih je za uporabo z vaþim izdelkom dobavila druºba Lenovo, je preizkuþena. Zamenja se jih lahko samo z odobrenimi deli. viii ®...
  • Page 11: Toplota In Prezraƒevanje Izdelka

    Baterije nikoli ne poskuþajte odpreti ali popravljati. Ne meƒkajte, luknjajte ali seºigajte baterij in ne povroƒajte kratkega stika na kovinskih kontaktih. Baterije ne izpostavljajte vodi ali drugim tekoƒinam. Baterije ponovno polnite dosledno v skladu z navodili, vkljuƒenimi v dokumentacijo izdelka. Zloraba baterije in nepravilna uporaba lahko povzroƒita pregretje baterije, kar lahko privede do “uhajanja”plinov ali plamena iz baterij.
  • Page 12: Varnost Pogonov Cd In Dvd

    Da zagotovite lastno varnost ter ohranite uƒinkovitost raƒunalnika na optimalni ravni, pri delu z namiznim raƒunalnikom vedno upoþtevajte naslednje varnostne ukrepe: v Ko je raƒunalnik prikljuƒen na napajanje, naj bo pokrov vedno zaprt. v Redno preverjajte, ali se na zunanjosti raƒunalnika nabira prah. v Odstranite prah iz odprtin in reº...
  • Page 13 Pomembne varnostne informacije...
  • Page 14 ¼e baterije za ponovno polnjenje vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Baterije vsebujejo manjþo koliƒino þkodljivih snovi. Da se izognete morebitnim poþkodbam: v Baterije nadomestite samo s tipom baterij, ki ga priporoƒa Lenovo. v Baterije drºite proƒ od ognja. v Baterij ne izpostavljajte vodi ali deºju.
  • Page 15 NEVARNOST ¼e pomoºno baterijo vstavite nepravilno, obstaja nevarnost eksplozije. Litijeve baterije vsebujejo litij in lahko eksplodirajo, ƒe z njimi ne ravnate pravilno ali se jih ne znebite na pravi naƒin. Nadomestite jih samo z baterijami istega tipa. Da bi se izognili morebitnim poþkodbam ali smrti, ne: (1) meƒite ali potapljajte baterije v vodo, (2) dovolite, da se segreje na veƒ...
  • Page 16: Izjava O Ustreznosti Laserja

    NEVARNOST Pri uporabi telefonske opreme se izognete nevarnosti ognja, elektriƒnega udara ali poþkodb tako, da vedno sledite osnovnim varnostnim ukrepom, kot so: v Nikoli ne priklapljajte telefona med nevihto. v Nikoli ne priklapljajte telefonskega vtikaƒa na mokrih prostorih razen, ƒe ni za to posebej oblikovan.
  • Page 17 NEVARNOST Ne odpirajte optiƒnega shranjevalnega pogona; ne vsebuje delov, ki jih uporabnik lahko nastavi ali servisira. Uporaba kontrol, nastavitev ali izvedba postopkov, razen doloƒenih, vas lahko izpostavi nevarnemu sevanju. Laserski izdelki 1. razreda niso nevarni. Zasnova laserskega sistema in optiƒnega shranjevalnega pogona med normalnim delovanjem, uporabniþkim vzdrºevanjem ali servisiranjem prepreƒuje izpostavljenost laserskemu sevanju, moƒnejþemu od 1.
  • Page 18 ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 19: Pomembno Obvestilo Za Uporabnike

    CD ploþƒ in nastanek teºav zaradi uporabe nepravilne verzije CD ploþƒe. Varnostne kopije vseh datotek in programov, ki jih je Lenovo prvotno namestil na raƒunalnik, se nahajajo v skritem delu ali particiji trdega diska. ¼eprav so skrite, te kopije zavzemajo nekaj prostora trdega diska.
  • Page 20 xviii ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 21: Iskanje Informacij Z Access Ibm

    BIOS-a. S pritiskom na gumb Access IBM odprete aplikacijo, ki vam predstavi vse vire informacij Lenovo. Na naslednji strani boste videli prvo stran Access IBM z razlago, kakþno pomoƒ vsebuje vsak del Access IBM.
  • Page 22 Nekatere teme pomoƒi vsebujejo kratke video posnetke, ki prikazujejo izvajanje doloƒenih opravil, kot so na primer zamenjava baterije, vstavljanje kartice PC ali nadgradnja pomnilnika. Prikazane kontrolnike uporabite za predvajanje, premor in previjanje video posnetka. Note: ¼e je na raƒunalnik prikljuƒena zagonska naprava in je njena zagonska prioriteta viþja od IDE HDD, se raƒunalnik zaºene iz te naprave.
  • Page 23: Chapter 1. Pregled Novega Raƒunalnika Thinkpad

    Chapter 1. Pregled novega raƒunalnika ThinkPad ThinkPad na prvi pogled . Specifikacije Komponente . Skrb za raƒunalnik ThinkPad . © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 24: Thinkpad Na Prvi Pogled

    ThinkPad na prvi pogled ThinkPad na prvi pogled Pogled od spredaj Pogled od zadaj ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 25: Komponente

    Komponente Komponente Procesor ® ® v Procesor Intel Pentium ® ® v Procesor Intel Celeron Pomnilnik v Dinamiƒni pomnilnik z nakljuƒnim dostopom (DRAM) z dvojno hitrostjo prenosa podatkov (DDR) (pri nekaterih modelih) v Dinamiƒni pomnilnik z nakljuƒnim dostopom (DRAM) z dvojno hitrostjo prenosa podatkov II (DDRII) (pri nekaterih modelih) Podpora za hitrost pomnilnika: Raƒunalnik morda ne bo deloval pri vseh hitrostih pomnilnika (MHz).
  • Page 26 Komponente Note: Nekateri modeli imajo samo reºe za kartice PC Card (PC Card tip II ali tip III). v Vtiƒnica za stereo sluþalke v Vtiƒnica za mikrofon v Konektor za video izhod (S-Video) v Konektorja za univerzalno zaporedno vodilo (USB) v Konektor IEEE 1394 (pri nekaterih modelih) v Infrardeƒa vrata v Konektor za telefon RJ11...
  • Page 27: Specifikacije

    Specifikacije Specifikacije Velikost 14-palƒni model v µirina: 314 mm (12,4 in.) v Globina: 260 mm (10,2 in.) v Viþina: spredaj 34 mm (1,35 in.), zadaj 37 mm (1,46 in.) 15-palƒni model v µirina: 332 mm (13,1 in.) v Globina: 269 mm (10,6 in.) v Viþina: spredaj 37 mm (1,46 in.), zadaj 40 mm (1,58 in.) Okolje v Maksimalna nadmorska viþina brez vzdrºevanja pritiska: 3048 m (10.000...
  • Page 28: Skrb Za Raƒunalnik Thinkpad

    Skrb za raƒunalnik ThinkPad Skrb za raƒunalnik ThinkPad ¼eprav je raƒunalnik namenjen zanesljivemu delovanju v normalnih delovnih okoljih, ga uporabljajte razumno. Z upoþtevanjem teh pomembnih nasvetov boste svoj raƒunalnik najbolje in najprijetneje izrabili. Pomembni nasveti: Pazljivo izberite delovno mesto in naƒin dela v Med delovanjem raƒunalnika ali polnjenjem baterije ne puþƒajte spodnje ploskve raƒunalnika dlje ƒasa v stiku s svojim naroƒjem ali katerimkoli delom telesa.
  • Page 29 Access IBM). Pazljivo doloƒite gesla v Zapomnite si gesla. ¼e pozabite nadzorniþko geslo ali geslo trdega diska, vam Lenovo ne bo dodelil novega, zaradi ƒesar boste morda morali zamenjati sistemsko ploþƒo ali trdi disk. Ostali pomembni nasveti v Modem raƒunalnika morda uporablja samo analogno ali javno telefonsko...
  • Page 30 Skrb za raƒunalnik ThinkPad v Ne obraƒajte raƒunalnika, ko je adapter za izmeniƒni tok vkljuƒen. Tako lahko polomite vtiƒ adapterja. v Pred zamenjavo naprave v leºiþƒu naprave izklopite raƒunalnik oziroma preverite, ali napravo lahko zamenjate v toplem ali vroƒem stanju (med delovanjem).
  • Page 31 Skrb za raƒunalnik ThinkPad 2. Vrhnjo povrþino tipk obriþite s krpo. Tipke obriþite eno po eno; ƒe briþete veƒ tipk naenkrat, se krpa lahko zatakne za tipko v bliºini in jo poþkoduje. Poskrbite, da tekoƒina ne kane na tipke ali mednje. 3.
  • Page 32 Skrb za raƒunalnik ThinkPad ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 33: Chapter 2. Odpravljanje Teºav Z Raƒunalnikom

    Teºave v stanju pripravljenosti ali med opreme . 32 mirovanjem . . 21 Nadgradnja pogona trdega diska . . 33 Teºave z zaslonom raƒunalnika . . 24 Zamenjava baterije . . 36 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 34: Doloƒanje Teºav

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Doloƒanje teºav ® ¼e imate teºave z raƒunalnikom, ga lahko testirate s pomoƒjo PC-Doctor Windows. PC-Doctor za Windows zaºenite na naslednji naƒin: 1. Kliknite Start. 2. Kazalec premaknite na All Programs (Vsi programi) (v Windows razen Windows XP, Programs (Programi)), in nato na PC-Doctor za Windows.
  • Page 35 Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Sporoƒilo Reþitev 0177: Bad SVP data, stop Checksum of the supervisor password in the EEPROM is not correct. POST task. Zamenjajte sistemsko ploþƒo. Raƒunalnik odnesite na servisno popravilo. 0182: Bad CRC2. Enter Neravilna kontrolna vsota CRC2 nastavitve v EEPROM-u. Pojdite na BIOS Setup and load Pripomoƒek za nastavitev BIOS-a.
  • Page 36 Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Sporoƒilo Reþitev 0200: Hard disk error Trdi disk ne deluje. Preverite, ali je pogon trdega diska trdno nameþƒen. Zaºenite Pripomoƒek za nastavitev BIOS-a in nato preverite, ali v meniju Startup (Zagon) trdi disk ni onemogoƒen. 021x: Keyboard error Poskrbite, da na tipkovnici ali zunanji tipkovnici ne bo nobenih predmetov.
  • Page 37 Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Sporoƒilo Reþitev 0280: Previous boot Raƒunalnik prejþnjega postopka zagona ni mogel izpeljati do konca. incomplete Izklopite raƒunalnik; nato ga vkljuƒite in zaºenite Pripomoƒek za nastavitev BIOS-a. Preverite konfiguracijo in ponovno zaºenite raƒunalnik z izbiro moºnosti Exit Saving Changes pod toƒko Restart ali s pritiskom na F10. ¼e se vam þe vedno izpisuje ista koda napake, raƒunalnik odnesite na servisno popravilo.
  • Page 38 Poskrbite, uporabljate, tako da pritisnete ESC. ¼e v primarnem leºiþƒu pogona da sistem podpira HDD uporabljate trdi disk, ki ga podpirata IBM / Lenovo, s starejþo razliƒico in da je nameþƒena strojnoprogramske opreme, jo morate posodobiti na najnovejþo raven.
  • Page 39: Napake Brez Sporoƒil

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Sporoƒilo Reþitev Hibernation error Med obdobjem, ko je raƒunalnik zaƒel in prenehal mirovati, se je spremenila konfiguracija sistema, zato raƒunalnik ne more nadaljevati z normalnim delovanjem. v Obnovite konfiguracijo sistema na stanje, preden je raƒunalnik zaƒel mirovati.
  • Page 40 Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom ¼e se okno za vpis gesla ob vklopu ne prikaºe, je svetlost mogoƒe nastavljena na minimum. Prilagodite nivo osvetlitve s pritiskom Fn+Home. ¼e je zaslon þe vedno prazen, preverite: v ali je baterija pravilno nameþƒena. v ali je adapter za izmeniƒni tok prikljuƒen na raƒunalnik, napajalni kabel pa v delujoƒo elektriƒno vtiƒnico.
  • Page 41: Teºava Z Geslom

    ¼e ste pozabili geslo ob vklopu, raƒunalnik odnesite pooblaþƒenemu serviserju Lenovo ali trºnemu zastopniku za preklic gesla. ¼e ste pozabili geslo za trdi disk, vam pooblaþƒeni serviser Lenovo ne more doloƒiti novega gesla ali obnoviti podatkov s trdega diska. Raƒunalnik dostavite pooblaþƒenemu servisu ali trºnemu zastopniku Lenovo, da vam zamenja trdi disk.
  • Page 42: Ultranav Teºave

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom ¼e ste odpravili teºavo s tipkovnico, previdno ponovno prikljuƒite zunanjo þtevilƒno tipkovnico, zunanjo tipkovnico ali miþko, bodite pozorni na pravilno namestitev konektorjev. ¼e tipke þe vedno ne delujejo, raƒunalnik odnesite na servisno popravilo. Teºava Ko vtipkate ƒrko, se prikaºe þtevilka. Reþitev Funkcija zaklepa þtevilk je vkljuƒena.
  • Page 43: Teºave V Stanju Pripravljenosti Ali Med Mirovanjem

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Reþitev: Poskrbite, da je v programu za konfiguracijo ThinkPad omogoƒen TrackPoint, nato ga poskusite uporabiti. ¼e TrackPoint deluje, je do napake mogoƒe priþlo zaradi miþke. Preverite, ali je kabel miþke ali kazalne naprave popolnoma prikljuƒen v ThinkPad Dock II, ThinkPad Mini Dock ali ThinkPad Port Replicator II.
  • Page 44 Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Reþitev: Baterija je skoraj izpraznjena. Adapter za izmeniƒni tok prikljuƒite na raƒunalnik oziroma baterijo nadomestite s polno. Teºava Ko se ºelite povrniti iz stanja pripravljenosti ostane zaslon prazen. Reþitev: Preverite, ali se je med stanjem pripravljenosti raƒunalnika izklopil zunanji monitor.
  • Page 45 Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Teºava Sistem se ne prebudi ob ƒasu, nastavljenem na ƒasovniku, ƒe raƒunalnik ni prikljuƒen na omreºni vir napajanja, –ali– Sistem ne preide v naƒin mirovanja iz stanja pripravljenosti, ƒe raƒunalnik ni prikljuƒen na omreºni vir napajanja. Reþitev: Funkcija prebuditve ob doloƒenem ƒasu z napajanjem iz baterije je po privzetih nastavitvah izklopljena.
  • Page 46: Teºave Z Zaslonom Raƒunalnika

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom v ¼e stanje mirovanja ni omogoƒeno. Da ga omogoƒite, storite naslednje: 1. Zaºenite konfiguracijski program za ThinkPad. 2. Kliknite Power Management (Upravljanje porabe). 3. Kliknite jeziƒek Hibernate (Mirovanje). 4. Oznaƒite okno za podporo mirovanja. 5. Kliknite OK (V redu). Note: ¼e ºelite stanje mirovanja aktivirati s pritiskom na Fn+F12, namestite gonilnik PM.
  • Page 47: Teºave Z Baterijo

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom 1. Kliknite na jeziƒek Settings (Nastavitve). 2. Preverite, ali sta loƒljivost zaslona in barvna kakovost pravilno nastavljeni. 3. Kliknite Advanced (Dodatno). 4. Kliknite na jeziƒek Adapter (Kartica). 5. Poskrbite, da je v oknu z informacijami o kartici prikazano “ATI Mobility RADEON xxxxx”, “ATI Mobility FIRE GL xxxxx”...
  • Page 48: Teºave S Pogonom Trdega Diska

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom ¼e vam je na voljo dodatni hitri polnilnik, z njim napolnite prenapolnjeno baterijo. ¼e se v 24 urah baterija ne napolni do konca, uporabite novo baterijo. Teºava Raƒunalnik se izklopi, þe preden indikator statusa baterije kaºe izpraznjenost baterije.
  • Page 49: Teºava Ob Zagonu

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Teºava Pogon trdega diska ne deluje. Reþitev: Poskrbite, da je pogon trdega diska v zagonskem meniju v pripomoƒku za nastavitev BIOS-a vkljuƒen v seznam vrstnega reda prioritete zagona (“Boot priority order”). ¼e je vkljuƒen v seznam “Excluded from boot order (Izkljuƒeno iz vrstnega reda zagona)”, je onemogoƒen.
  • Page 50: Teºave S Preverjanjem Prstnih Odtisov

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom 3. Ko se odpre delovni prostor Rescue and Recovery, lahko izvajate naslednje postopke: v Reþevanje in obnovitev (Rescue and Restore) datotek, map ali varnostnih kopij. v Konfiguracija (Configure) sistemskih nastavitev in gesel. v Komuniciranje (Communicate) z uporabo interneta in povezave do podporne strani za ThinkPad.
  • Page 51: Ostale Teºave

    Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Ostale teºave Teºava Raƒunalnik se zaklene ali ne sprejema vnosa. Reþitev: Raƒunalnik se lahko zaklene, ko med izvajanjem komunikacije preklopi v stanje pripravljenosti. Ko ste v omreºju, onemogoƒite ƒasovnik za stanje pripravljenosti. Da bi izklopili raƒunalnik, pritisnite in vsaj þtiri sekunde drºite stikalo za vklop.
  • Page 52 Odpravljanjte teºav z raƒunalnikom Teºava Predvajanje DVD ploþƒe v Windows 2000 ni tekoƒe. Reþitev: ® Teºava se lahko pojavi, ƒe za tehnologijo Intel SpeedStep izberete naƒin Maximum Battery. Ta naƒin je namenjen doseganju maksimalne ºivljenjske dobe baterije s preklopom hitrosti procesorja med obiƒajno nizko hitrostjo in poloviƒno takþno hitrostjo, odvisno od obsega uporabe procesorja.
  • Page 53: Zagon Ibm-Ovega Pripomoƒka Za Nastavitev Bios-A

    Drive Fitness Test (v3.99 ali starejþa razliƒica): najnovejþa razliƒica je na voljo na http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm Notes: 1. Lenovo ne zagotavlja pravilnega delovanja aplikacije Drive Fitness Test. 2. Za uporabo dodatnega trdega diska je treba posodobiti strojnoprogramsko opremo na najnovejþo razliƒico. ¼e aplikacija þe vedno ne deluje pravilno, se za pomoƒ obrnite na prodajalca ali servisnega predstavnika.
  • Page 54: Obnovitev Prednameþƒene Programske Opreme

    Kako zagnati Pripomoƒek za nastavitev BIOS-a 1. Da bi prepreƒili nenamerno izgubo podatkov, naredite varnostne kopije podatkov in registra raƒunalnika. Za podrobnosti si oglejte vgrajeno pomoƒ. 2. Disketo vzemite iz disketnega pogona in ugasnite raƒunalnik. 3. Raƒunalnik vklopite; nato med tem, ko je v spodnjem levem delu zaslona prikazano sporoƒilo “To interrupt normal startup, press the blue Access IBM button”, pritisnite gumb Access IBM.
  • Page 55: Nadgradnja Pogona Trdega Diska

    Nadgradnja pogona trdega diska Shranjevalno kapaciteto raƒunalnika lahko poveƒate tako, da trdi disk zamenjate s trdim diskom veƒje kapacitete. Nov trdi disk lahko kupite pri svojem prodajalcu ali trºnem zastopniku druºbe Lenovo. Chapter 2. Odpravljanje teºav z raƒunalnikom...
  • Page 56 Nadgradnja pogona trdega diska Notes: 1. Trdi disk zamenjajte samo v primeru nadgradnje ali popravila. Konektorji in reºa trdega diska niso namenjeni nenehnim spremembam ali zamenjavam pogona. 2. Dodaten trdi disk ne vsebuje delovni prostor Rescue and Recovery in programa za obnovitev izdelka. Pozor Kako ravnati s pogonom trdega diska v Pogon ne sme pasti na tla ali biti izpostavljen udarcem.
  • Page 57 Nadgradnja pogona trdega diska 6. Snemite pokrov pogona trdega diska. 7. Pokrov pritrdite na novi pogon trdega diska. 8. Pogon trdega diska in njegov pokrov vstavite v reºo za pogon trdega diska; nato ju ƒvrsto namestite. 9. Zaprite zaslon raƒunalnika in raƒunalnik postavite s spodnjo stranjo navzgor.
  • Page 58: Zamenjava Baterije

    Zamenjava baterije Zamenjava baterije 1. Izklopite raƒunalnik oziroma ga preklopite v stanje mirovanja. Izkljuƒite adapter za izmeniƒni tok in kable. Note: ¼e uporabljate PC kartico, raƒunalnik mogoƒe ne bo mogel preklopiti v stanje mirovanja. V tem primeru ugasnite raƒunalnik. 2. Zaprite zaslon in raƒunalnik obrnite okoli. 3.
  • Page 59 Zamenjava baterije 6. Raƒunalnik spet obrnite. Adapter za izmeniƒni tok in kable prikljuƒite na raƒunalnik. Chapter 2. Odpravljanje teºav z raƒunalnikom...
  • Page 60: Zamenjava Baterije

    Zamenjava baterije ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 61: Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright Ibm Corp

    Chapter 3. Pridobivanje pomoƒi in servisa Pridobivanje pomoƒi in servisa . . 40 Klicanje centra za podporo strankam . . 40 Spletna pomoƒ . . 40 Pomoƒ po svetu . . 42 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 62: Pridobivanje Pomoƒi In Servisa

    Izvedba tehniƒnih sprememb - obƒasno je treba izvesti doloƒene spremembe tudi po prodaji izdelka. Druºba Lenovo ali prodajalec, pooblaþƒen s strani druºbe Lenovo, bo izvedel izbrane tehniƒne spremembe, ki so na voljo in ki se nanaþajo na vaþo strojno opremo.
  • Page 63 Pridobivanje pomoƒi in servisa Naslednje toƒke niso pokrite: v Zamenjava ali uporaba delov, ki jih ni proizvedla druºba Lenovo oz. niso bili za njo proizvedeni, ali deli brez garancije. Note: Vsi deli z garancijo so oznaƒeni s 7-mestno identifikacijsko oznako v formatu FRU XXXXXXX v Doloƒanje razlogov za teºave s programsko opremo...
  • Page 64: Pomoƒ Po Svetu

    V nekaterih drºavah bo servisiranje mogoƒe plaƒljivo in omejeno. ¼e ºelite ugotoviti, ali je vaþ raƒunalnik primeren za mednarodni garancijski servis, in prikazati seznam drºav, kjer je servis na voljo, obiþƒite www.lenovo.com/think/support, kliknite Warranty in sledite navodilom na zaslonu. ®...
  • Page 65: Appendix A. Informacije O Brezºiƒnem Delovanju

    Vendar pa oddajana energija þe zdaleƒ ne dosega elektromagnetske energije brezºiƒnih naprav, na primer mobilnih telefonov. Ker brezºiƒna LAN Mini-PCI kartica in dodatna kartica Bluetooth delujeta v okviru smernic varnostnih standardov in priporoƒil za radijske frekvence, je © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 66: Pooblaþƒeno Delovanje Znotraj Zdruºenih Drºav In Kanade

    Lenovo prepriƒan, da je uporaba integriranih brezºiƒnih kartic povsem varna. Ti standardi in priporoƒila izraºajo strokovno mnenje in so rezultat dela odborov in komisij znanstvenikov, ki nenehno preuƒujejo in razlagajo obseºno raziskovalno literaturo. V doloƒenih razmerah ali okolju je uporaba brezºiƒne LAN Mini-PCI kartice ali dodatne kartice Bluetooth lahko omejena s strani lastnika objekta ali odgovornega zastopnika organizacije.
  • Page 67: Omogoƒanje Naƒina Razþirjenih Kanalov

    Omogoƒanje naƒina razþirjenih kanalov Spodnja izjava o naƒinu razþirjenih kanalov je uporabna, ko sistem to funkcijo podpira. Da preverite, ali je funkcija podprta, si v navodilih za omogoƒanje naƒina razþirjenih kanalov oglejte znaƒilnosti nameþƒene brezºiƒne kartice. Razen v Zdruºenih drºavah in Kanadi, so v ostalih drºavah lahko podprti dodatni kanali IEEE 802.11b.
  • Page 68 ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 69: Appendix B. Garancijske Informacije

    3. del - Garancijske informacije. Pogoji iz 2. dela zamenjujejo ali spreminjajo pogoje iz 1. dela. Garancija druºbe Lenovo Group Limited ali ene izmed njenih podruºnic (v nadaljevanju ″Lenovo″) iz te izjave o omejeni garanciji velja samo za naprave, ki ste jih kupili za lastno uporabo in ne za nadaljnjo prodajo.
  • Page 70 Lenovo ne odgovarja; in v uporabe izdelkov drugih proizvajalcev, vkljuƒno s tistimi, ki jih druºba Lenovo na vaþo ºeljo priskrbi ali vgradi v napravo Lenovo.
  • Page 71 Zamenjava naprave ali dela ¼e vkljuƒuje garancijski servis zamenjavo naprave ali dela, postane del, ki ga ponudnik storitev zamenja, last druºbe Lenovo, zamenjava pa postane vaþa last. Jamƒite, da so vsi odstranjeni deli pristni in neprirejeni. Zamenjani deli niso vedno novi, so pa vedno popolnoma brezhibni in vsaj enakovredni prejþnjim delom.
  • Page 72 OMEJITVE ODµKODNINE ZA NAKLJU¼NO ALI POSLEDI¼NO µKODO. V TEM PRIMERU ZGORNJA OMEJITEV ALI IZKLJU¼ITEV ZA VAS NE VELJA. Pristojno pravo Vi in druºba Lenovo se strinjate z veljavo zakonov drºave nakupa naprave za upravljanje, razlago in uveljavljanje vseh pravic, dolºnosti in obveznosti ® ThinkPad...
  • Page 73: Del - Pogoji Za Doloƒene Drºave

    Lenovo ali vas, ki izhajajo iz ali so v zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, ne glede na neskladje pravnih naƒel. TE GARANCIJE VAM DAJEJO DOLO¼ENE PRAVNE PRAVICE, PRIPADAJO PA VAM LAHKO TUDI DRUGE PRAVICE, SPECIFI¼NE ZA POSAMEZNE DRªAVE ALI SODNE OBLASTI.
  • Page 74 V skladu s 1328. ƒlenom Perujskega civilnega zakonika, omejitve ali izkljuƒitve iz tega poglavja ne veljajo za odþkodnino zaradi namernega neizpolnjevanja obveznosti (″dolo″) ali malomarnosti (″culpa inexcusable″) s strani druºbe Lenovo. URUGVAJ Pristojnost: Po prvem stavku je dodano naslednje besedilo: Za reþevanje vseh pravnih sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji,...
  • Page 75 Omejitev odgovornosti: Temu poglavju je dodano naslednje besedilo: ¼e druºba Lenovo krþi pogoj ali garancijo, ki jo predpisuje zakon o trgovski praksi iz leta 1974 ali podobna zakonodaja, je odgovornost druºbe Lenovo omejena na popravilo ali zamenjavo blaga ali dobavo ustreznega blaga. Kjer se ta pogoj ali garancija nanaþa na pravico do prodaje, neuradnega...
  • Page 76 Lenovo; in 2. v primeru druge dejanske þkode zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani druºbe Lenovo v skladu ali zvezi s predmetom te izjave o omejeni garanciji, je predmet zahtevka znesek, ki ste ga plaƒali za napravo. Arbitraºa: Pod tem naslovom je dodano naslednje besedilo: Za reþevanje sporov, ki izhajajo iz te izjave o omejeni garanciji, je pristojno...
  • Page 77 1993 ali z drugo zakonodajo, ki je ni mogoƒe izkljuƒiti ali omejiti. Zakon o potroþniþki garanciji iz leta 1993 ne velja v primeru, ko so izdelki druºbe Lenovo namenjeni vaþi poslovni uporabi, opredeljeni s tem zakonom.
  • Page 78 Lenovo v drºavi, v kateri ºelite pridobiti servis. ¼e ste napravo kupili v Albaniji, Armeniji, Belorusiji, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Hrvaþkem, ¼eþkem, v Gruziji, na Madºarskem, v Kazahstanu,...
  • Page 79 obmoƒju 50 km od ponudnika storitev. Stroþke transporta za napravo izven obmoƒja 50 km od ponudnika storitev krijete sami. Pristojno pravo: Besedna zveza "zakoni drºave nakupa raƒunalnika"je zamenjana z naslednjim besedilom: 1) ″zakoni Avstrije″ v Albaniji, Armeniji, Azerbajdºanu, Belorusiji, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Hrvaþkem, v Gruziji, na Madºarskem, v Kazahstanu, Kirgiziji, Makedoniji, Moldaviji, na Poljskem, v Romuniji, Rusiji, na Slovaþkem, v Sloveniji, Tadºikistanu, Turkmeniji, Ukrajini,...
  • Page 80 Zato se v skladu s 598. odstavkom (2) avstrijskega civilnega zakonika obe strani izrecno odpovedujeta 7. þtevilki 595. odstavka (1) zakonika. Vendar druºba Lenovo lahko sproºi postopke na pristojnem sodiþƒu v drºavi namestitve. V Estoniji, Latviji in Litvi je za reþevanje vseh sporov v zvezi s to izjavo o omejeni garanciji pristojno razsodiþƒe, sklicano v Helsinkih na Finskem v...
  • Page 81 (ƒe je krivec druºba Lenovo) in ne presega zneska, ki ste ga plaƒali za napravo.
  • Page 82 (ƒe je krivec druºba Lenovo) in ne presega zneska, ki ste ga plaƒali za napravo, ki je povzroƒila þkodo.
  • Page 83 Omejitev odgovornosti: Naslednje besedilo zamenjuje toƒko 2 tega poglavja: glede zneskov za dejansko odþkodnino za neposredno þkodo je odgovornost druºbe Lenovo omejena na skupen znesek, ki ste ga plaƒali za napravo, ki je predmet zahtevka. Veljavnost za dobavitelje, prodajalce in ponudnike storitev (nespremenjeno).
  • Page 84 þkodo na vaþih osebnih premiƒninah zaradi malomarnosti s strani druºbe Lenovo. 3. Razen po doloƒilih toƒk 1 in 2 zgoraj, celotna odgovornost druºbe Lenovo za dejansko þkodo zaradi katerekoli krþitve v nobenem primeru ne presega 125 % zneska, ki ste ga plaƒali za napravo, ki je predmet krþitve.
  • Page 85 JUªNA AFRIKA, NAMIBIJA, BOCVANA, LESOTO IN SVAZI Omejitev odgovornosti: Temu poglavju je dodano naslednje besedilo: Celotna odgovornost druºbe Lenovo do vas za dejansko þkodo, ki je posledica neizpolnjevanja obveznosti s strani druºbe Lenovo v skladu s predmetom te izjave o omejeni garanciji, je omejena na znesek, ki ste ga plaƒali za napravo, ki je predmet zahtevka.
  • Page 86: Del - Garancijske Informacije

    OPOMBA: ″Regija″ lahko pomeni Hongkong ali Makao, ki sta posebni upravni regiji Kitajske. Garancijsko obdobje 3 let za dele in 1 leto za delo pomeni, da druºba Lenovo nudi garancijski servis brez izdaje raƒuna za: a. dele in delo v prvem letu garancijskega obdobja; in b.
  • Page 87 Vrste garancijsk. raƒunal. Drºava ali regija nakupa Garancijsko obdobje servisa 1829 ZDA, Kanada, Mehika, Brazilija, Deli in delo - 1 leto Avstralija in Japonska Baterije - 1 leto Drugo Deli in delo - 1 leto Baterije - 1 leto 1830 ZDA, Kanada, Mehika, Brazilija, Deli in delo - 3 leta Avstralija in Japonska...
  • Page 88 Vrste garancijsk. raƒunal. Drºava ali regija nakupa Garancijsko obdobje servisa 1842 ZDA, Kanada, Mehika, Brazilija, Deli in delo - 1 leto Avstralija in Japonska Baterije - 1 leto Drugo Deli in delo - 1 leto Baterije - 1 leto 1846 ZDA, Kanada, Mehika, Brazilija, Deli in delo - 1 leto Avstralija in Japonska...
  • Page 89 Vrste garancijsk. raƒunal. Drºava ali regija nakupa Garancijsko obdobje servisa 1860 ZDA, Kanada, Mehika, Brazilija, Deli in delo - 3 leta Avstralija in Japonska Baterije - 1 leto Drugo Deli in delo - 3 leta Baterije - 1 leto 1861 Deli in delo - 3 leta Baterije - 1 leto 1862...
  • Page 90 1) so navodila in embalaºa za vraƒanje priloºena nadomestnemu delu CRU, in 2) za nadomestni del CRU vam bo izstavljen raƒun, ƒe druºba Lenovo okvarjenega dela CRU ne prejme v roku 30 dni po tem, ko ste prejeli nadomestni del.
  • Page 91 ƒe ni drugaƒe doloƒeno). Ko je naprava popravljena ali zamenjana, lahko po njo pridete sami oziroma se vam poþlje po poþti (stroþke krije druºba Lenovo, razen ƒe ponudnik storitev ne doloƒi drugaƒe). Napravo morate namestiti in preizkusiti sami.
  • Page 92 Drºava ali regija Telefonska þtevilka Belgija 02-210-9820 (nizozemþƒina) 02-210-9800 (francoþƒina) garancijski servis in podpora: 02-225-3611 Bolivija 0800-0189 (þpanþƒina) Brazilija Regija Sao Paulo: (11) 3889-8986 Brezplaƒna þtevilka zunaj regije Sao Paulo: 0800-7014-815 (brazilska portugalþƒina) Kanada 1-800-565-3344 (angleþƒina, francoþƒina) samo za Toronto: 416-383-3344 800-224-488 (þpanþƒina) ¼ile Kitajska...
  • Page 93 Drºava ali regija Telefonska þtevilka Gvatemala 335-8490 (þpanþƒina) Honduras Tegucigalpa & San Pedro Sula: 232-4222 San Pedro Sula: 552-2234 (þpanþƒina) Madºarska +36-1-382-5720 Indija 1600-44-6666 nadomestna brezplaƒna þtevilka: +91-80-2678-8940 (angleþƒina) Indonezija 800-140-3555 +62-21-251-2955 (bahasa, indonezijþƒina, angleþƒina) Irska 01-815-9202 garancijski servis in podpora: 01-881-1444 (angleþƒina) Italija 02-7031-6101 garancijski servis in podpora: 39-800-820094 (italijanþƒina)
  • Page 94 Drºava ali regija Telefonska þtevilka Norveþka 6681-1100 garancijski servis in podpora: 8152-1550 (norveþƒina) Panama 206-6047 (þpanþƒina) Peru 0-800-50-866 (þpanþƒina) Filipini 1800-1888-1426 (angleþƒina) +63-2-995-8420 (filipinþƒina) Poljska +48-22-878-6999 Portugalska +351-21-892-7147 (portugalþƒina) Romunija +4-021-224-4015 Ruska federacija +7-095-940-2000 (ruþƒina) Singapur 1800-3172-888 (angleþƒina, bahasa, malajþƒina) Slovaþka +421-2-4954-1217 Slovenija...
  • Page 95: Garancijski Dodatek Za Mehiko

    Garancijski dodatek za Mehiko Ta dodatek predstavlja del izjave o omejeni garanciji druºbe Lenovo in velja izkljuƒno za izdelke, ki so v prodaji na obmoƒju Zdruºenih drºav Mehike. V primeru spora veljajo pogoji tega dodatka. Vsa prednameþƒena programska oprema ima samo 30-dnevno garancijo na namestitvene napake, ki zaƒne teƒi na datum nakupa.
  • Page 96 ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 97: Appendix C. Deli, Ki Jih Lahko Zamenja Stranka (Cru-Ji)

    Za zagon pripomoƒka Access IBM pritisnite modri gumb Access IBM na raƒunalniku ThinkPad. ¼e ne morete dostopiti do teh navodil ali ƒe imate teºave pri zamenjavi CRU-ja, lahko uporabite naslednje dodatne vire: © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 98 Na strani za podporo so na voljo video posnetki ter spletni priroƒnik za vzdrºevanje strojne opreme http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do? lndocid=part-video v Center za podporo strankam. Telefonska þtevilka centra za podporo v vaþi drºavi ali regiji se nahaja v “Svetovni seznam telefonskih þtevilk” on page ®...
  • Page 99: Appendix D. Obvestila

    Uporabite lahko katerikoli funkcionalno enakovreden izdelek, program ali storitev, ki ne krþi avtorskih pravic druºbe Lenovo. Uporabnik je dolºan, da ovrednoti in preveri delovanje vsakega drugega izdelka, programa ali storitve.
  • Page 100: Obvestilo O Televizijskem Delovanju

    Druºba Lenovo ima pravico do distribucije vaþih podatkov na kakrþenkoli njej primeren naƒin brez kakrþnihkoli obveznosti do vas. Spletne strani, ki niso last druºbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in ne pomenijo, da so nadomestilo spletnih strani druºbe Lenovo. Vsebina teh spletnih strani, ki jih uporabljate na lastno odgovornost, ni del gradiva za ta izdelek Lenovo.
  • Page 101: Izjava O Skladnosti Emisij S Kanadskimi Industrijskimi Standardi Za Razred B

    Za pomoƒ se obrnite na pooblaþƒenega trgovca ali servisnega zastopnika. Druºba Lenovo ni odgovorna za razne radijske ali televizijske motnje, ki jih povzroƒi uporaba nepriporoƒenih kablov ali konektorjev ali nepooblaþƒeno spreminjanje ali popravljanje te opreme. Nepooblaþƒeno spreminjanje lahko razveljavi pooblastilo uporabniku za uporabo opreme.
  • Page 102: Okoljevarstvena Obvestila Za Japonsko

    standardom EN 55022. Omejitve za naprave razreda B so doloƒene za stanovanjska okolja in zagotavljajo zaþƒito pred motnjami licenƒne komunikacijske opreme. Okoljevarstvena obvestila za Japonsko ¼e ste zaposleni v podjetju ali ºelite zavreƒi raƒunalnik ThinkPad, ki je last podjetja, morate pri tem upoþtevati Zakon za spodbujanje uƒinkovitega izkoriþƒanja virov.
  • Page 103 Lotus SmartCenter – urejevalnik internetnih informacij Podpora strankam: za informacije o podpori in telefonske þtevilke za pomoƒ pri namestitvi programske opreme obiþƒite http://www.lenovo.com/think/support. Za nakup tehniƒne podpore po zaƒetni podpori pri namestitvi obiþƒite http://www.lotus.com/passport. Mednarodna licenƒna pogodba za program: licenƒna programska oprema v tej ponudbi ne vkljuƒuje nadgradenj programske opreme ali tehniƒne podpore...
  • Page 104 (IPLA), ki je priloºena programski opremi. Vaþa uporaba programov Lotus SmartSuite in Lotus Notes iz te ponudbe je pogojena s sprejetjem pogojev te ponudbe in IPLA. Za dodatne informacije o IBM IPLA obiþƒite http://www.ibm.com/software/sla/sladb.nsf. Ti programi niso namenjeni nadaljnji prodaji. Dokazilo o upraviƒenosti: dokazilo o nakupu raƒunalnika ThinkPad in ta ponudba veljata kot dokazili o upraviƒenosti.
  • Page 105 #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Faks: +65 6448 5830 Z vpraþanji glede naroƒila se obrnite na: Smartsuiteapac@modusmedia.com Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke druºbe Lenovo v ZDA in/ali drugih drºavah: ThinkPad PS/2 Rescue and Recovery ThinkLight ThinkPad...
  • Page 106 ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 107 40 odpravljanje teºav 12 trdi disk okolje 6 nadgradnja 33 teºave 26 PC-Doctor za Windows 12 pogled od spredaj 2 varnostna navodila v pogled od zadaj 2 pomembni nasveti 6 © Copyright Lenovo 2005. © Portions Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 108 ® ThinkPad R50 Series Servisna navodila in navodila za odpravljanje teºav...
  • Page 110 Part Number: 39T2420 Natisnjeno na Kitajskem (1P) P/N: 39T2420...

This manual is also suitable for:

Thinkpad r51eThinkpad r50eThinkpad r50 series

Table of Contents